Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 22:27   #1021
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja sterylizatora nie miałam przy Mili.
A co do podgrzewacza to ja polecam bo używałam na okrągło. Do dzisiaj zresztą używam do podgrzania czegoś dla Mili. I podgrzewacz mam taki http://img02.tablica.pl/images_tabli...cin_rev002.jpg
Podgrzewałam w nim mleko w butelce, picie w butelce, albo słoiczki ( z obiadkiem lub owockami)
kochana a długo ci się grzeją obiadki w tym podgrzewaczu ?
my mamy ten:
http://allegro.pl/lovi-podgrzewacz-d...810329750.html
i mleko spoko szybko się grzeję, ale jak robiłam Idze słoiczki w nim to prędzej bym sama obiad ugotowała
zastanawiam się czy ten jest jakiś felerny czy poprostu to musi tak długo trwać, a piszę że szybki .. co z tego jak lampka zielona zaświeci że gotowe a obiad jak zimny był tak jest ..

Ilkas co do sadzania na nocnik, ja sadzałam Igę jak miała już 6 msc, i w tym efekcie teraz już robi na kibelek , a nocnik już dawno schowany ale to już się Wam chwaliłam

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2014-01-16 o 22:29
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:45   #1022
JJJustynAAA
Zakorzenienie

NIEGRZECZNA to widze ze Iga szybko.pojela po co jest nocnik i kibelek - spryciula z.niej

Tak czytam o tym podgrzewaczu i sterylizatorze i widze ze to sa sprzety ktore warto miec... a wydawalo.mi sie ze sa zbedne. Dzieki wam nabieram coraz wiecej wiedzy... co ja bym bez was zrobila

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:46   #1023
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A to potwierdzone, ze nie mozna w mikrofali? Czy to tak jak z tym USG? Bo ja przyznam sie szczerze, ze tez planowalam podgrzewac w mikrofali
z tego co wiem, to nie można mleka podgrzewac, choć w szpitalu tak robią, co dziecko nie dopije, to nawet po 2 h Ci podgrzeją no nic nie może się zmarnować

natomiast nie ma przeciwskazań do podgrzewania samej wody i potem wsypania mleka - taką opinię słyszałam niejednokrotnie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:49   #1024
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do chusteczek to polecam poczytac:

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza....html?spref=fb

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Dziewczyny jak czytam o tych roczkach Waszych maluchow, to ja takie menu i czas w knajpie na swoim slubie bede miala
Prawde mowiac przerazila mnie ta strona... Uswiadomilam sobie ile razy dalam sie zrobic w jajo... Wybierajac produkt na ktorym sie toalnie nie znam zawsze kierowalam sie cena, bo myslalam sobie tak "trudno, nie znam sie na tym, wezme drozsze, niech strace, ale przynajmniej bedzie porzadne", a tu dupa blada, bo chusteczki z dyskontow za 4 zlote okazuja sie byc o wiele lepsze niz te super ultra sensitive najlepszych zachodnich marek... No szok!!

Przypomnialo mi sie jak ktoras pare dni temu pisala o foteliku z FisherPrice, ze jak FP to na pewno porzadny.... Dupa... Matka musi sie znac na wszystkim, co wybiera dla swojego dziecka, bo producentom w ogole nie mozna ufac :/ Przykre....
Stary 2014-01-16, 22:57   #1025
monijaaa
Zadomowienie

ehhh.... nie moge spac

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:08   #1026
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
MamaKtosia u nas z trudnymi butlami nie przeszlo, zeby w ogole nauczyc Olafa pić z butli, za duże mialam ciśnienie i wolał cyca bo samo leciało :p
U nas było tak samo, ale właśnie w tym cały ambaras coby dziecko się nie przyzwyczaiło do butli z której samo leci. Też miałam takie ciśnienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chyba dokupię własnie jeszcze jedną dużą 250 ml - dr brown's własnie ale plastikową cena - 33 zł
Dokładnie ta była u nas w użyciu jakoś do 7-8 miesiąca. Potem przeszliśmy na MAM.

Cytat:
Kurcze to moze mi cos doradzisz, bo ja zaczynam miec lekka obsesje w tym temacie Bardzo bym chciala karmic piersia przynajmniej pol roku, ale wiem tez ze bede musiala czesto gdzies wyjsci odciagnac pokarm i zostawic w butelce.
Pewnie jest, ze kupie laktator elektroniczny, bo na recznym to bym sie chyba zajechala. No i myslalam, zeby kupic ten Aventa. No ale jak taki laktator to i takie butelki. Niby na stronie producenta jest napisane, ze one maja smiczki stylizowane na piers matki i powinny taki sam efekt dawac.

A teraz ty polecasz Medele i dr Brown. One pewnie nie podpasuja do laktatora Aventa? A moze laktatory z tych firm sa lepsze? Milion pytan mam
Będzie długo, sorry.

Przyznaje bez bicia ja nie miałam laktatora. Przyjęłam od początku kontrowersyjny model tj. w razie gdy muszę wyjść mała dostaje mm - nie zaburzyło mi to laktacji, karmiłam mała 10 miesięcy, karmiłabym dużo dłużej ale niestety musiałam przestać ze względów zdrowotnych. Ja mam taką teorię, że karmienie siedzi głównie w głowie, ale jest ona kontrowersyjna i większość doradców laktacyjnych powie Ci, że mój model zaburzy laktację. Więc ja na wszelki wypadek nie polecam mojej drogi karmienia.
Uprzedzając pytanie o to czemu nie ściągałam - nie chciało mi się to raz. Dwa ja miałam dość niefortunną sytuację, że zaraz po porodzie musiałam dokończyć parę badań do doktoratu, które były uzależnione od zwierząt i trudne do przewidzenia czasowo, więc to MM było w mojej sytuacji wygodniejsze. Egoizm ot i.

Co do laktatorów to wiele kobiet z którymi gdzieś się zawodowo i nie tylko zetknęłam chwali sobie bardzo Medele (Swing lub Mini Electric - medela zresztą specjalizuje się we wspomaganiu karmienia piersią). Niemniej sądzę, że to kwestia bardzo indywidualna. Jeśli Ty upatrzyłaś Aventa to nie widzę problemu. To, że mleko z piersi ściągniesz do butli/pojemnika Aventowskiego nie oznacza, że w momencie w którym dziecku będzie trzeba ten pokarm podać nie możesz go przelać do butelki Browna czy Medeli właśnie. Tak jak pisałam moja córka była na Brownie i z niego na tyle kiepsko leci, że dla niej pierś była znacznie sympatyczniejsza w obsłudze i w związku z tym nigdy jej nie odrzuciła.

Jeśli mogę coś zasugerować w kwestii karmienia piersią to - nie przejmuj się. Pewnie zaraz się na mnie gromy posypią, ale ja mam bardzo naturalistyczne podejście do karmienia i uważam, że obecnie zbyt dużo zamieszania się wokół tego robi. Karmienie jest naturalną umiejętnością kobiety i jedyne co na nie może wpłynąć poza oczywiście zaburzeniami hormonalnymi i jakimiś nieprawidłowościami ze strony dziecka to stres, a kobiety teraz strasznie się stresują przed karmieniem - czasem mam wrażenie, że to dla nich jakaś matura. A to jest proste. Naprawdę. Choć na początku diablo boli - a o tym mało kto wie. Dla dziecka pierś też jest czymś oczywistym - bo jest milutka, mięciutka i pachnie jedzeniem do tego dochodzi bliskość mamy. A zatem nie miej obsesji. Świetnie sobie z karmieniem poradzisz!

Cytat:
To ja już ten termin przeoczyłam A tak serio to kiedy wysadzałyście pierwszy raz?
Ja jeszcze nigdy, a mamy 2 latka. Głównie z mojego lenistwa, ale też spora część nefrologów twierdzi, że za szybko też niedobrze, także mam lenistwo uzasadnione naukowo
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:23   #1027
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Prawde mowiac przerazila mnie ta strona... Uswiadomilam sobie ile razy dalam sie zrobic w jajo... Wybierajac produkt na ktorym sie toalnie nie znam zawsze kierowalam sie cena, bo myslalam sobie tak "trudno, nie znam sie na tym, wezme drozsze, niech strace, ale przynajmniej bedzie porzadne", a tu dupa blada, bo chusteczki z dyskontow za 4 zlote okazuja sie byc o wiele lepsze niz te super ultra sensitive najlepszych zachodnich marek... No szok!!

Przypomnialo mi sie jak ktoras pare dni temu pisala o foteliku z FisherPrice, ze jak FP to na pewno porzadny.... Dupa... Matka musi sie znac na wszystkim, co wybiera dla swojego dziecka, bo producentom w ogole nie mozna ufac :/ Przykre....
co do chusteczek, moja siostra swego czasu tesowała chyba wszystkie mozliwe, a i tak zawsze wracała do Pampersa - czyżby efekt placebo ?

co do fotelika - to ja juz nic nie rozumiem
fotelik ma 4 gwiazdki w testach ADAC, to co??? Nie ufac tym testom też??

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
U nas było tak samo, ale właśnie w tym cały ambaras coby dziecko się nie przyzwyczaiło do butli z której samo leci. Też miałam takie ciśnienie

Tak jak pisałam moja córka była na Brownie i z niego na tyle kiepsko leci, że dla niej pierś była znacznie sympatyczniejsza w obsłudze i w związku z tym nigdy jej nie odrzuciła.
i chyba tutaj jest sedno, że z butli nie może zbyt łatwo i szybko lecieć, bo dziec nie będzie chciał ssac piersi

wiem, jak siostra miała przeboje z córą - nie karmiła od początku swoim mlekiem (antybiotyki itd.), tylko mm, córa była nauczona szybkiego posiłku, ale zasypiała przy tym po 5 minutach, zanim opróżniła butlę. Tak więc szła spac na głodniaka jak się przebudziła, była strasznie głodna, no i po przyłożeniu do cyca, gdzie juz tak fajnie nie leciało, się denerwowała strasznie, płakała, nie szło jej uspokoić, no to znów w ruch szła butla, i tak w kółko
Stary 2014-01-16, 23:26   #1028
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Zaliczyłam i kamień z serca ale mój entuzjazm zszedł jak w toalecie zobaczyłam mokrą plamę na majtkach i spodniach wielkości pięści ;( trochę się boje jak brałam luteinę to coś takiego się zdarzało, ale skończyłam ją 3 tygodnie temu i już nie biorę, nie wiem o co chodzi mam nadzieję, że nic poważnego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję zaliczenia a jeśl ten wyciek był jednorazowy, to chyba to nic takiego... ja w razie takich sytuacji muszę sobie kupić paski lakmusowe do spr ph... ginekolodzy nimi spr czy w upławach są wody... też nie raz mam wątpliwości, a jak niewiele będzie potrzeba by się uspokoić brzydal:

Cytat:
Kasian86 aaa pamiętam ten tort!! Ty już go gdzieś wklejałaś ! Super!
A co do wyborów to nieźle... A jak to się dokładnie przeprowadza? :P Bo słyszałam u niektórych, że dają tylko kieliszek, różaniec i kasę

Madziuuula hehe, o nocniku nie widziałam. Za to "muzyka dla moich uszu" znam już na pamięć
Ale, że co od 9 miesiąca zaczynać? Na nocnik sadzać? To ja już ten termin przeoczyłam A tak serio to kiedy wysadzałyście pierwszy raz?

Sylvuniaa84 ja ten podgrzewacz kupiałm używany. Od jedenj wizażanki zresztą :P Także grosze za niego dałam A na serio u nas baaardzo przydatny

Muffinka90 hahaha, Twój Filip boski z tym jednym paluchem w torcie! Mógł już chłopak skorzystać i całą łapkę umoczyć No i w sumie to prawda, że roczek to dziecko mało jeszcze kojarzy

Łooo Muffinka..ale bryka

Dobra idę spać..bo miałam zajrzeć do Was tylko na chwilkę..i siedzę już 2 godziny

Dobranoc mamusie
U mnie daje się jeszcze książkę - jak dzieć ją wybierze to będzie mądre... a obrączki to chyba szybko ślub weźmie... moja sis na roczku oparła się o książkę by było jej wygodniej sięgnąć po kaskę... uznaliśmy więc, że będzie bogata, bo o książkę to tylko się oparła...

A my z TŻ byliśmy na spacerku w pepco i kupiliśmy pierwsze 4 ciuszki jutro spr zrobić fotki

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:31   #1029
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

Dokładnie ta była u nas w użyciu jakoś do 7-8 miesiąca. Potem przeszliśmy na MAM.

Będzie długo, sorry.

Przyznaje bez bicia ja nie miałam laktatora. Przyjęłam od początku kontrowersyjny model tj. w razie gdy muszę wyjść mała dostaje mm - nie zaburzyło mi to laktacji, karmiłam mała 10 miesięcy, karmiłabym dużo dłużej ale niestety musiałam przestać ze względów zdrowotnych. Ja mam taką teorię, że karmienie siedzi głównie w głowie, ale jest ona kontrowersyjna i większość doradców laktacyjnych powie Ci, że mój model zaburzy laktację. Więc ja na wszelki wypadek nie polecam mojej drogi karmienia.
Uprzedzając pytanie o to czemu nie ściągałam - nie chciało mi się to raz. Dwa ja miałam dość niefortunną sytuację, że zaraz po porodzie musiałam dokończyć parę badań do doktoratu, które były uzależnione od zwierząt i trudne do przewidzenia czasowo, więc to MM było w mojej sytuacji wygodniejsze. Egoizm ot i.

Co do laktatorów to wiele kobiet z którymi gdzieś się zawodowo i nie tylko zetknęłam chwali sobie bardzo Medele (Swing lub Mini Electric - medela zresztą specjalizuje się we wspomaganiu karmienia piersią). Niemniej sądzę, że to kwestia bardzo indywidualna. Jeśli Ty upatrzyłaś Aventa to nie widzę problemu. To, że mleko z piersi ściągniesz do butli/pojemnika Aventowskiego nie oznacza, że w momencie w którym dziecku będzie trzeba ten pokarm podać nie możesz go przelać do butelki Browna czy Medeli właśnie. Tak jak pisałam moja córka była na Brownie i z niego na tyle kiepsko leci, że dla niej pierś była znacznie sympatyczniejsza w obsłudze i w związku z tym nigdy jej nie odrzuciła.

Jeśli mogę coś zasugerować w kwestii karmienia piersią to - nie przejmuj się. Pewnie zaraz się na mnie gromy posypią, ale ja mam bardzo naturalistyczne podejście do karmienia i uważam, że obecnie zbyt dużo zamieszania się wokół tego robi. Karmienie jest naturalną umiejętnością kobiety i jedyne co na nie może wpłynąć poza oczywiście zaburzeniami hormonalnymi i jakimiś nieprawidłowościami ze strony dziecka to stres, a kobiety teraz strasznie się stresują przed karmieniem - czasem mam wrażenie, że to dla nich jakaś matura. A to jest proste. Naprawdę. Choć na początku diablo boli - a o tym mało kto wie. Dla dziecka pierś też jest czymś oczywistym - bo jest milutka, mięciutka i pachnie jedzeniem do tego dochodzi bliskość mamy. A zatem nie miej obsesji. Świetnie sobie z karmieniem poradzisz!

Ja jeszcze nigdy, a mamy 2 latka. Głównie z mojego lenistwa, ale też spora część nefrologów twierdzi, że za szybko też niedobrze, także mam lenistwo uzasadnione naukowo
A taka opcja mi nie przyszla do glowy, zeby w razie jak mnie nie ma karmic MM. Nieglupie Bo te laktatory sa strasznie drogie
A jak tak karmilas MM to nie mialas problemu z nadmiarem pokarmu w piersiach?

Cytat:
co do chusteczek, moja siostra swego czasu tesowała chyba wszystkie mozliwe, a i tak zawsze wracała do Pampersa - czyżby efekt placebo ?

co do fotelika - to ja juz nic nie rozumiem
fotelik ma 4 gwiazdki w testach ADAC, to co??? Nie ufac tym testom też??

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

i chyba tutaj jest sedno, że z butli nie może zbyt łatwo i szybko lecieć, bo dziec nie będzie chciał ssac piersi

wiem, jak siostra miała przeboje z córą - nie karmiła od początku swoim mlekiem (antybiotyki itd.), tylko mm, córa była nauczona szybkiego posiłku, ale zasypiała przy tym po 5 minutach, zanim opróżniła butlę. Tak więc szła spac na głodniaka jak się przebudziła, była strasznie głodna, no i po przyłożeniu do cyca, gdzie juz tak fajnie nie leciało, się denerwowała strasznie, płakała, nie szło jej uspokoić, no to znów w ruch szła butla, i tak w kółko
Ramona, ADAC ok, tylko, ze najpierw ktos napisal (nie pamieam czy Ty), ze jak FP to znaczy, ze dobry fotelik. A to gowno znaczy Tylko trzeba wlasnie te gwiazki sprawdzic
4 moim zdaniem to wystarczajaco.
Stary 2014-01-16, 23:58   #1030
/Mycha/
Raczkowanie

Moje dzisiejsze łowy w Smyku. Jakieś wyprzedaże i 3 szt. są od 30 zł.

Ps. Na róż dalej się nie mogę nastawić, nie lubię i zastanawiam się czy kiedykolwiek mi przejdzie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1389912878375.jpg (73,2 KB, 32 załadowań)
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:11   #1031
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry

Od 1 do 4 conajmneij spac nie mogłam:/ o 6 młody zbudził i też juz nie zasne :/

MamaKtosia co do bólu przy cyckowaniu to nie takie oczywiste mnie nic nie bolało ani razu brodawek nie mialam poranionych

Ilkas my od 7mca sadzaliśmy ale jak nauczył sie chodzić to zwiewał i :p teraz na nowo zaczynam ma 22mce

Niegrzeczna graruluje tego sedesu, jaka oszczeeność na pampach

Ja tam podgrzewam wode do mleka w mikrofali...

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:28   #1032
Aldrin
Zakorzenienie

Witam w ostatni dzień pracy

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Aldrin czyli moja wróżba się sprawdziła gratuluję chłopca imie jakieś już macie ?
Jasne że pomożemy
nie, imienia jeszcze nie mamy, mąż się uparł na Mariusza a mi się średnio podoba tzn imię ok ale jakoś dla malucha mi nie pasuje
wahamy się miedzy : Adrianen, Kacprem, Danielem, Dominikiem, Marcelem, Mariuszem, Maciejem i Łukaszem .... sporo tego

Cytat:

Aldrin gratuluję synka !! I spoko..ja też nie wiem jak się obchodzić z chłopcami Nauczymy się w trakcie

Seleniti gratuluję zaliczenia. A co do plamy to mam nadzieję, że to więcej śluzu po prostu. Nie stresuj się
hehehe no ja mam taką nadzieje

Cytat:
Nikii89 zajefajny tort

o ja sklerotyczka, miałam wrzucić zdjęcia dzisiejszych łowów i zapomniałam

no to nadrabiam - zakupy w sklepie dziecięcym + zakupy w lumpku
super zakupy

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Aldrin super, gratuluje syneczka dasz rade, chlopcy sa tacy mamusiowi
p.s. jakos nie moglam sobie wyobrazic, ze bedziesz miala dziewczynke, nie wiem czemu
co do pampkow to niby biale najlepsze, z jakas siateczka srutututu, jak dla mnie sa straszne, zielone sa cieniutkie i chlonne, fajne, ale ta cena:col: pomaranczowych nie polecam, przepuszczaja strasznie
nie wiem czemu ale mało kto mógł sobie wyobrazić u nas dziewczynkę
dzięki za radę dotyczącą pampersów

Cytat:
Gratuluje chlopca! Jakos u ciebie bylam pewna plci

Co do pampkow, to kolezanka do ktorej mam duze zaufanie polecila mi te biale, ze niby lepiej chlona, mniej obcieraja i w ogole sa jakies takie delikatniejsze... No nie wiem.. Planowalam zaczac od tych bialych inpotem te wieksze kupowac zielone.

Kurcze to moze mi cos doradzisz, bo ja zaczynam miec lekka obsesje w tym temacie Bardzo bym chciala karmic piersia przynajmniej pol roku, ale wiem tez ze bede musiala czesto gdzies wyjsci odciagnac pokarm i zostawic w butelce.
Pewnie jest, ze kupie laktator elektroniczny, bo na recznym to bym sie chyba zajechala. No i myslalam, zeby kupic ten Aventa. No ale jak taki laktator to i takie butelki. Niby na stronie producenta jest napisane, ze one maja smiczki stylizowane na piers matki i powinny taki sam efekt dawac.

A teraz ty polecasz Medele i dr Brown. One pewnie nie podpasuja do laktatora Aventa? A moze laktatory z tych firm sa lepsze? Milion pytan mam

Ty pewnie duzo wiesz w tym temacie, wiec jakbys mogla cos tu napisac to bede mega wdzieczna!

A to potwierdzone, ze nie mozna w mikrofali? Czy to tak jak z tym USG? Bo ja przyznam sie szczerze, ze tez planowalam podgrzewac w mikrofali

kolejna rada, dzięki

co do mleka i mikrofali to też tak planowałam ale czy to jest zdrowe to nie wiem

Beatusia 8.20
Niki (prenatalne) 11.30

za wizytę
Stary 2014-01-17, 07:52   #1033
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Hej ja juz w laboratorium czekam w kolejce. Przede mna trzech facetow roslych w srednim wieku ale kto by chcial przepuscic ciezarna jeszcze smarkajaca okrutnie takze czekam..

Milego dnia

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Wypilam dobre to jest slodziutkie, ale z cytrynka prawie jak fanta
Teraz tylko pytanie jak sie bede czula po tym

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:54   #1034
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana i trzymam kciukasy za wizytujace

A co do mleka modyfikowanego to jakie piją Wasze szkraby?
Do córy położna poleciała mi NAN czy teraz nadal sie je podaje?jest dobre?

Stary 2014-01-17, 07:58   #1035
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy w Smyku. Jakieś wyprzedaże i 3 szt. są od 30 zł.

Ps. Na róż dalej się nie mogę nastawić, nie lubię i zastanawiam się czy kiedykolwiek mi przejdzie
przesliczne sa te ciuszki

ja do zakupu nowych w różu tez nie nie przełamię
jak z lumpka to mogę kupić, bo mnie bodziak po 1 zł wynosi
Stary 2014-01-17, 07:58   #1036
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hej ja juz w laboratorium czekam w kolejce. Przede mna trzech facetow roslych w srednim wieku ale kto by chcial przepuscic ciezarna jeszcze smarkajaca okrutnie takze czekam..

Milego dnia

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Kciuki za wyniki

Witam się piątkowo.
Jem śniadanko i idę do mojej gin, prosze o kciuki żeby coś udało się załatwić!

Będę Was informować na bieżąco

Miłego dnia

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:59   #1037
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana i trzymam kciukasy za wizytujace

A co do mleka modyfikowanego to jakie piją Wasze szkraby?
Do córy położna poleciała mi NAN czy teraz nadal sie je podaje?jest dobre?
NAN na pewno podaję w szpitalu, przynajmniej tym moim, ale nie każde dziecię je toleruje, jest dość tłuste i zawiera dużo żelaza - młody mojej szwagierki nie mógł go pic, bo miał mega zatwardzenia i strasznie ulewał po nim
Stary 2014-01-17, 08:01   #1038
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Wypilam dobre to jest slodziutkie, ale z cytrynka prawie jak fanta

Trzymam kciuki za glukozę

Seleniti też ostatnio mam wodniste uplawy, ale jak się niepokoisz to najlepiej iść do lekarza ja dziś idę i mu o tym powiem- niech sprawdzi

Aldrin gratuluję syna
Stary 2014-01-17, 08:01   #1039
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
jak z lumpka to mogę kupić, bo mnie bodziak po 1 zł wynosi
Cena extra! Ja nawet nie jestem zorientowana czy mam jakieś lumpki w okolicy.

Edytowane przez /Mycha/
Czas edycji: 2014-01-17 o 08:02
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:01   #1040
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona, ADAC ok, tylko, ze najpierw ktos napisal (nie pamieam czy Ty), ze jak FP to znaczy, ze dobry fotelik. A to gowno znaczy Tylko trzeba wlasnie te gwiazki sprawdzic
4 moim zdaniem to wystarczajaco.
Acha, no to wszystko jasne

BTW, to nie ja pisałam, że jak FP, to nie jakaś chała
Pisałam, że nie wazne czy FP czy nie, wazne ile jest **** w teście
Stary 2014-01-17, 08:02   #1041
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

My dawalismy malej enfamil i do dzisiaj dajemy w sumie bo ja sie boje przechodzenia na krowie mimo, ze produkty z niego tyupu maslo, jogurty, smietane juz spozywala jedno z drozszych, ale Hania dostawala takie w szpitalu i dobrze tolerowala, wiec kontynuowalismy

Sent from my GT-N8020 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-17, 08:05   #1042
pomarancza24
Zadomowienie

9 stron do nadrobienie z wczoraj, nie mam siły. Poczytalam trochę o tych butelkach , laktatorach i podgrzewaczach.
Wczoraj jak przyszłam to padlam. Miłego dnia, może uda mi się dziś zajrzeć do was z pracy.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:18   #1043
MamaKtosia
Zadomowienie

Dobry dzień!

Cytat:
c
No właśnie, Twoja siostra miała w takim razie typowy problem butelka kontra pierś.

Cytat:
A taka opcja mi nie przyszla do glowy, zeby w razie jak mnie nie ma karmic MM. Nieglupie Bo te laktatory sa strasznie drogie
A jak tak karmilas MM to nie mialas problemu z nadmiarem pokarmu w piersiach?
Jeśli pytasz o to czy robiły mi się zastoje - to nie nie robiły mi się od tego. Natomiast na pewno po paru godzinach pojawiało się uczucie dyskomfortu, za to ulga i radość po tym jak się przyszło do domu i dziecko opróżniło pierś - bezcenna

Cytat:

MamaKtosia co do bólu przy cyckowaniu to nie takie oczywiste mnie nic nie bolało ani razu brodawek nie mialam poranionych
Współczuje nocki, my też po ciężkiej. A ból wiadomo kwestia osobnicza, ale większość kobiet jednak ma z tym sporo problem i nie spodziewa się, że może boleć. Ja tu trochę uogólniłam, nie lubię tego robić, ale zdaje się było późno i pisałam na szybko i bez głębszej refleksji. Także przyznaję Ci rację jak najbardziej.

Cytat:

Dobre? To dobrze, że Ci smakowało. Ja mam za tydzień i już mnie trzęsie jak o tym pomyśle.

Miłego dnia ciężarówy
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:23   #1044
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Sent from my GT-N8020 using Wizaz Forum mobile app
Siedzisz w poczekalni?
Stary 2014-01-17, 08:24   #1045
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Siedzisz w poczekalni?
Skad wiesz?

Paula kciuki i daj znac co ginka powie

Stary 2014-01-17, 08:29   #1046
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Kasian fanta? To skąd Ty miałaś w glukozie bąbelki powodzenia

Paulka Wam też powodzenia

MamaKtosia masz racje, lepiej przygotować sie na ból niż potem zdziwić w sumie ja teraz też zamierzam kupić maść na brodawki, mimo że poprzednio ani raz nie użyłam, nie wiem jak Rychu sobie z piciem poradzi obym miala teraz też pod dostatkiem mleczka...

A my popołudniu idziemy do Paulinki jeszcze nie ma dwóch tygodni, ciekawe jak Olin zareaguje... Tylkk musim cos kupić i wyjść na te zaspy

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-17, 08:34   #1047
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam w ostatni dzień pracy
nie, imienia jeszcze nie mamy, mąż się uparł na Mariusza a mi się średnio podoba tzn imię ok ale jakoś dla malucha mi nie pasuje
wahamy się miedzy : Adrianen, Kacprem, Danielem, Dominikiem, Marcelem, Mariuszem, Maciejem i Łukaszem .... sporo tego

My jak będzie chłopczyk w 100% to będzie właśnie Adrian

Witam się w piątek, dziś zaczynamy 21 tydzień

Za wszystkie wizytujące dziś mocno

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 08:36   #1048
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

A co do mleka to my bebiko tetaz gerber. Ale my po roku wprowadzaliśmy mm

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-17, 08:36   #1049
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Kasian fanta? To skąd Ty miałaś w glukozie bąbelki powodzenia

Paulka Wam też powodzenia

MamaKtosia masz racje, lepiej przygotować sie na ból niż potem zdziwić w sumie ja teraz też zamierzam kupić maść na brodawki, mimo że poprzednio ani raz nie użyłam, nie wiem jak Rychu sobie z piciem poradzi obym miala teraz też pod dostatkiem mleczka...

A my popołudniu idziemy do Paulinki jeszcze nie ma dwóch tygodni, ciekawe jak Olin zareaguje... Tylkk musim cos kupić i wyjść na te zaspy

No Ty to mnie sprowadzisz na ziemie wygazowana fanta to byla taka 5 dniowa

Daj znacjak Oli zareaguje na Paulinke

Stary 2014-01-17, 08:39   #1050
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Milego dnia

Hihi pocieszyłaś mnie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości