|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Dzień dobry, ja tak na szybko, bo dopakowuję torby i pędzę na ktg na kliniki
. Ciekawe, czy wrócę do domu, ale czuję, że tak.Mamusie w szpitalach - Sadlaczyca, Isia, Ejani, Lusso, PawMaj13 - pozdrowienia dla Was i dla Waszych maleństw! Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Perfuzja, Królowa_nilu, sił i cierpliwości dla Was. Gosia, SunShineDoll i wszystkie potrzebujące - Żegnam się na razie i odezwę się jak coś będę wiedziała. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-17 o 08:44 |
|||
|
|
|
#3152 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale ty matka jesteś Ciekawe czy jak się urodzi i będzie spać to też będziesz budzić
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Rozpakowane Mamusie mialyscie kryzysy laktacyjne? Udało Wam sie spowrotem rozkręcić mleczarnie?
U mnie od wtorku mega mało mleka jest i Zuzka jest na mm prawie samym, przystawiam ja, mecze cycki laktatorem i dalej marnie. Już prawie depresję przez to mam. :banghead: Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze dzieci chyba były tracone ogonem przez tego samego diabła
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu zaglądam tu co rano z ogromną ciekawością, czy któraś już się rozpakowała, ale widzę, że dzisiejszy poranek nie przyniósł żadnych nowości, ja tez ciągle w dwupaku.
![]() Dziś muszę iść do szpitala, bo do wczoraj miałam L4 a dziś wypada mój termin. Wcale mi się to nie uśmiecha. Wolałabym w domu spokojnie czekać na rozpoczęcie akcji. Gdyby nie konieczność zachowania ciągłości w papierach, pewnie bym dziś nie pojechała. Najwyżej wypiszę się jutro na żądanie...
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
nie trafiłam jeszcze nigdy na poczte gdzie można by płacić kartą
|
|
#3158 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!!
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Eee, słabo! Od wczoraj po 22 do teraz mam tylko dwie strony do nadrobienia. Rodzicie, śpicie czy co??
Tak wieczorami Wam się chce jeść a ja mam odwrotnie. Teraz mogłabym cały bochenek z róznymi dodatkami zjeść I wciąż ssanie ![]() Mój tż lubi piątkowe kanapki do pracy. Jak sam określił takie śmieciowe, same resztki tego co w lodówie zalega przez tydzień. Na week zawsze robimy zakupy ![]() Roane ja nie testowałam ani pieluch z Tesco, ani z Aldi. Miałam za to u starszaka chusteczki z Tesco i są do pupy, którko mówiąc. Wielkością mniejsze od standardowych w tej cenie, a mokrość ich też taka se
|
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko zawsze pobudzi laktacje lepiej niż laktator. Jesli zależy Ci na karmieniu piersią to trzymaj przy piersi jak najdłużej, niech wisi choćby i cały dzień. Siadz wygodnie na fotelu/kanapie z książkami, laptopem, pilotem do telewizora, jedzeniem i duża ilością wody i jedziesz. Z piersi zawsze poleci kolejna kropla mleka.
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomaga mi herbatka na laktację. Trzeba też pamiętać o piciu sporej ilości płynów. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Mnie już strasznie palce bolą od laktatora (środkowego prawej ręki nie mogę rano zgąć z bólu), więc kilka dni temu zawzięłam się i trenuję Młodego przy cycku. Doszło do momentu, że potrafi się najeść tylko cycem, ale jeszcze nie za każdym razem.
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a CC czy SN ??Cytat:
a te chusteczki z Tesco to ja kupiłam do szpitala
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-17 o 09:08 |
||
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziecko będzie cały dzień przy cycku to: - zmacerują się sutki od stałego kontaktu ze śliną - dziecko może się przyzwyczaić, że ma coś w buzi i potem będzie problem np. ze spaniem - no i się umęczy i mama i dziecko
|
|
#3165 | |
|
Gang Iren
|
Ja się przyzwyczaiłam,że wszędzie kartą mogę zapłacić,nawet w malutkim sklepiku. A jak byłam w Polsce ostatnio to u mnie na osiedlu nigdzie nie ma jeszcze płatności kartą. I to jest Poznań,duże miasto. Masakra!
Cytat:
Olcia ja bym nie dokarmiała,oczywiście jeśli chcesz karmić. Pierś nigdy nie jest pusta,zawsze cos tam się produkuje. A jak dasz mm,ona się opije i już tak efektywnie nie będzie ciągnąc,a z czasem pewnie wybierze butelkę,skoro łatwiej jej leci. Ciepłe okłady przed przystawieniem do piersi rób. Pij dużo,może herbatki na laktację zakup.
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Gang Iren
|
Lidka po porodzie jest czas na ruszenie laktacji,a dziecku powinny wystarczyć te kropelki,które są w piersi. Z tego co ja wiem.
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie jakoś niebiesko-zielone---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Jola ma włosy z tyłu głowy jak ja. Kiedy wstanę z poduszki
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
No tak tylko ja własnie znam przypadki dwóch maluchów które po 3 dniach wylądowały pod kroplówką. Oba maluchy aktywnie ssały pierś, przykładane były zarówno przez położne jak i przez doradce laktacyjnego, więc dziewczyny były pod kontrolą czy dziecko odpowiednio zasysa i też powtarzano im że na pewno coś leci nawet jeśli laktator nic nie jest w stanie "wyssać". No i jak to się miało do rzeczywistości ?? Bogu dzieki że te maluchy to były zdrowe, donoszone dzieci które miały grubo ponad 3 kg, bo strach pomyśleć co by się stało gdyby były jakieś słabowite i drobniutkie przy urodzeniu
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
aha ... to ja te wzięłam bo tanie - a u mnie w szpitalu niestety z tego co wiem to podkradają... pampersy też z dady kupiłam tą małą paczkę chyba 20 sztuk,.
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie podważam zalet karmienia piersią, sama chciała bym drugiego synka karmić chociaż do pół roku, ale uważam ze od każdej reguły sa wyjątki i każdy przypadek należy rozpatrzyć indywidualnie bo nie zawsze każda reguła sprawdzi się u 100% kobiet i czasem można narobic wiecej szkody niż pożytku.
|
|
|
|
#3172 |
|
Gang Iren
|
Lidka nie wiem co mam ci napisać. Ja takich sytuacji na szczęście nie znam,nawet ze słyszenia. Tzn np moja koleżanka dawała mm już ileś godzin po porodzie,bo twierdziła,że mleka nie ma,a dziecko płacze z głodu. Ale to przecież nie wiadomo było czy ten płacz jest rzeczywiście z głodu. Ja w to wątpię.
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podkradają? A to małpy!
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z Alkiem 7 dni leżałam na połozniczym to sie naoglądałam różnych przypadków niestety
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po względni przespanej nocy
Kaja dała nam dziś ładnie pospać - karmienie o 22.00, 01:00, 4:00 i koło 8:00 - dziwię się co się stało - może już tak zostanie? A i po karmieniu zasypiała po kołysance dość szybko, bez wielkich ryków, jedynie z małym marudzeniem.Teraz leży, rzęzi jak stary palacz i opowiada mamie co się jej śniło. Gratuluję nowych dzieciaczków ![]() A propos podkradania pampersów w szpitalu - mojej współrodzącej zaiwanili całą dużą paczkę - poprosili o nią, po czym rozdzielili na cały OIOM. I kazali przynieść następnego dnia kolejną - chyba sądzili, że na nawiną trafili.
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skurcze są okropne, boli mnie wszystko, jak w nocy nie śpię to nie mam co robić.....chcę już moją córeczkę którą będę mogła się zajmować a nie skręcać się w bólu przy skurczu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Rozbieram dziś choinkę i zamierzam trochę posprzątać....o ile te paskudne skurcze mi na to pozwolą
|
|
#3177 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z tego co czytałam i słyszałam to dziecko ma zapasy na kilka dni,a potrzebuje doslownie kropel na samym początku. Ale sama tego nie sprawdziłam,bo moje dzieciaki ladnie przybierały,ja pokarmu miałam dużo. I też tak teoretycznie to ciężko powiedzieć co bym zrobiła,gdybym widziała,że nic nie leci z piersi,a dziecko płacze... można sobie gdybać dopóki nie jest się w danej sytuacji.
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla kolejnych mamusiek
doping dla tych w szpitalach i tych w domach, które nie mogą urodzić My wczoraj zrobiliśmy ostatnie zakupy i może jutro się ruszę i spakuję torbę
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

. Ciekawe, czy wrócę do domu, ale czuję, że tak.
wygląda jak słodki, różowy cukierek
.
go potraktuje heh..

Nasze dzieci chyba były tracone ogonem przez tego samego diabła
Wolałabym w domu spokojnie czekać na rozpoczęcie akcji. Gdyby nie konieczność zachowania ciągłości w papierach, pewnie bym dziś nie pojechała. 

a CC czy SN ??
A i po karmieniu zasypiała po kołysance dość szybko, bez wielkich ryków, jedynie z małym marudzeniem.