Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 22:47   #391
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
JA w temacie szczepien dostaje piany jesli ktos mnie pyta a dlaczego wzieliscie refundowane a nie platne? jedna z pielegniarek nam powiedziala ze jestesmy zlymi rodzicami i zamiast kupic dziecku droga zabawke lepiej zainwestowac w szczepienie zeby dziecko nie cierpialo, po drugie ona nie ma miejsca zeby sie wkluc.
We mnie sie zagotowalo Tz jej powiedzial ze my bylismy szczepieni tym systemem i jakos zyjemy a co do miejsca wklucia ... "A to teraz dzieci maja inna budowe anatomiczna niz kiedys?"

co do skondensowanych ja jestem przeciw ale to tylko moje zdanie. Wole troche placzu niz takie skutki jak ostatnio u nas w lodzi w C.Z.M.P. jak zobaczylam artykul i spojzalam na Julka to wadlam w taki paniczny placz ze on chyba sie nawet mnie wystraszyl..
również szczepimy refundowanymi i uważam, że to słuszny wybór.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Powaznie
Mi sie to imie nie podoba, kojarzy mi sie z syropem
a tata Antka powiedział że tak to możemy nazwać kota a nie dziecko

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:00   #392
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Nie wiem co się dzieje ale Staś od kilku dni śpi jak suseł. W dzień ucina sobie trzy 3-4 h "drzemki". Rano jest nakręcony, potem spanko, następnie znów jest aktywny, potem spacer jeśli pogoda pozwala po którym następuje dłuuuga drzemka, zje coś i już oczka trze więc kładę go spać. W koncu powinnam go kąpać, jak zawsze pluskał się mniej więcej o 20 h tak teraz kąpiemy go ok. 21 h...
Nie wiem czy tak ta pogoda na niego działa, czy pełnia czy jakiś skok W sumie źle nie jest ale nigdy tak dobrze nie spał. Noc przesypia całą, marudzi gdzieś o 5-6 rano, przeważnie udaje mi się go przetrzymać do 7.

Poza tym dostałam pierwszą @ po porodzie. Leje się jak z kranu ale przynajmniej nie mam bóli a zawsze miałam okropne.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aha i kolejnym argumentem za kąpaniem w łazience było to, że później pół sypialni mokrej Ola bardzo kopie nóżkami i ta woda była na panelach i na łóżku
jak czasem zostawiałam wanienkę z wodą w sypialni i jak tż wracał i ją zabierał to aż się podśmiechiwałam jak mu ciężko z nią było czasem eh faceci.
Stasiek też strasznie się chlapał w wanience i też pół sypialni i my oboje mokrzy więc od kilku tygodni pluska się chłopak w dużej wannie w łazience i jest o niebo lepiej Tylko my podkłądmay pod niego taką gąbkę w kształcie ludzika, jakoś bezpieczniej się czujemy.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
o
aha dostalam @
3,5 msca po porodzie
i nie byloby w tyn nic dziwnego gdyby nie to ze nic mnie nie boli...
a zawsze mialam bole ze chodzic po scianach moglam
mam nadzieje ze tak zostanie
Hehe witam w klubie. Często się słyszy, ze niby po porodzie @ nie boli ale w sumie nie wszystkie kobiety potwierdzają. Ja tez bym sobie życzyła żeby już nie bolało, nie musiałabym pyralginy łykać przez 3 pierwsze dni.

Też szczepię skojarzonymi i też boję się o Stasia ale póki co nie zaobserwowałam skutków ubocznych. Pod koniec stycznia czeka go trzecie szczepienie.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 00:35   #393
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie uważam,że zrobię tym jakąś krzywdę Julii
Nie napisałam tego. Pytalas o nasze zdanie, więc przedstawiam moje. Jeśli by lekarz z jakiegoś powodu tak zalecił czy dziecko sie mlekiem wyraznie nie najada, to spoko. Ale wg mnie dawanie sloiczkow wcześniej, bo to kolejny krok w dorosłość jest... bez obrazy... nie, jednak nie wiem, jak to napisać, żeby Cie nie urazić. No po prostu tak uważam. Ale nie wnikam, każda z nas sama podejmuje decyzje.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 02:34   #394
Madzia000
Zadomowienie

Super kurde... Zamawialam ramke na zdjecia dla tewciow, na aukcji pisalo o expresowej wysylce do 24h. Pisalam do baby kilka razy czy ramke juz wyslala. A ta laskawie odp dzisiaj ze ramke wysle w pt, jak ja ja w niedziele potrzebuje dac :/ wrrrr jak mnie krowa wnerwila :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 06:29   #395
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hejka

my z Alkiem bylismy u ortopedy
jest ok
jedynie mam rozmasowywac mu w pachwinie i za 2 msce przyjscno i żabka ofkors

wczoraj marchewka mu nie podeszla
dzisiaj probowalismy jablko i strasznie mu smakowalo tak sie ekscytowal i chcial jeszcze

od dzisiaj zaczal tez piszczec jego nowe odkrycie głosowe
wogole wydaje rozne dzwieki nowe
i od wczoraj zaczal juz na dobre smiac sie w głos

dalej deenrwuje sie jednak przy siedzeniu na kolanach a wlasciwie lezeniu
robi sie czerwony i zaczyna sie prezyc i denerwowac i podnosic do siadu
nie wiem jak temu zaradzic

co do szczepionek to masakra temat
nie wiem co zrobie z ta mmr...
ja sczepie infanrixem 5 w 1 bo taki maja w przychodni ale Alek nie mil zadnych objawow po niej
Kornel mimo, że młodszy robi to samo, podciąga się i preży, denerwuje i zaczyna płakać a jak go nie podniosę to jest histeria.

dostałam @ i jak wy piszecie, że Was nie boli, to ja mogę napisać, że jest gorzej niż było. To chyba kara za lekki poród, bo nawet nie pamiętam, żeby mnie tak krzyż i brzuch bolał jak jechałam do szpitala.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 06:50   #396
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
nocka taka sobie ...jak adi zasnał mi o 17.50 tak musiał sie o budzić o 4 i sto pytań do całusów i zachcianek kaszle tragicznie ale po inhalaci widać efekty sebuś odpukać wraca do ładnego spanie ale szczerze mówiąc to taka jestem padnięta że nawet nie wiem ile razy wstaje do niego na karmienie musze zapisywac na kartce ale dosłownie nieprzytomna jestem bo już się złapałam pare razy że śpię podczas karmienia z małym na rękach
niech te choróbska już przejdą bo mnie też bierze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:04   #397
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie... czy będzie za szybko, jeśli podam Julii na dniach pierwszy słoiczek? 2 lutego kończy 4 miesiące
Ja Adasiowi podałam trochę wcześniej. Myślę, że nie za szybko. Na początku to jest tylko takie próbowanie. Ja myślę, że dwa tygodnie wcześniej, to jest tak akurat, by jak skończy 4 miesiące zjadła cały słoiczek.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mi też nigdy nikt nie porwał Filipa na spacer o przepraszam raz TŻ bo powiedziałam że ja śpie do 13 i mam w nosie, ale musiałam go ubrać itd.
U mnie mąż ubierze Adasia, ale na spacer to ostatnio nie chodzi. Czasem pójdzie ze mną, ale sam to nie. Jak mnie się nie chce, to mąż: to dziś odpuszczamy spacer.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 07:06   #398
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja Adasiowi podałam trochę wcześniej. Myślę, że nie za szybko. Na początku to jest tylko takie próbowanie. Ja myślę, że dwa tygodnie wcześniej, to jest tak akurat, by jak skończy 4 miesiące zjadła cały słoiczek.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

U mnie mąż ubierze Adasia, ale na spacer to ostatnio nie chodzi. Czasem pójdzie ze mną, ale sam to nie. Jak mnie się nie chce, to mąż: to dziś odpuszczamy spacer.
ja się kisze z małym w domu bo adi cchory i nie ma jak wyjść a tz nie ma całe dnie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:14   #399
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
a i zmieniłam wanienkę tylko kurde teraz przez to kąpie ją w łazience, bo do sypialni nie dam rady jej zanieść ani włożyć na stelaż, taka giętka ta wanienka strasznie, poprzednia była twardsza.
na początku nie wiedziałam jak ogarnąć kąpiel w łazience, bo tam nie mam gdzie Oli położyć po wyciągnięciu z wody, T. do mnie że no to ja ją wyciągam z wody a tż weźmie ją ode mnie w ręcznik i zaniesie do sypialni a ja mówię taaa ale ja w 95% jestem sama i jak mam to sama zrobić? nic nie powiedziała
ale w końcu robię tak że kładę sobie przewijak na podłodze i tam mam ręcznik i wycieram i jak jest sucha to już idę do sypialni
My Adasia kładziemy na pralce.
Stary 2014-01-17, 07:18   #400
gorgulek
Zakorzenienie

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:25   #401
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
My 5 tego lutego mamy trzecia dawke i spokoj do 12 tego miesiaca
My wczoraj ostatnie dwa wklucia - 6w1 i pneumo. Pewnie po roku zdecydujemy sie na meningo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 07:53   #402
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj Adaś pierwszy raz przewrócił się z brzucha na plecy.
Stary 2014-01-17, 08:07   #403
gorgulek
Zakorzenienie

Ale tu pustki od rana. Wstawac laski

Ladan, jutro do pracy? Stresujesz sie?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:12   #404
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ladan, jutro do pracy? Stresujesz sie?

A dziś muszę iść wysłać ciuszki na pocztę, iść znaleźć dyrektorkę szkoły baletowej (kij wie gdzie może być przez ten konkurs choreograficzny), porozmawiać z nią o sali w szkole do ćwiczeń do mojego dyplomu, no i idę do Opery do mojej garderoby zobaczyć co w trawie piszczy wziąć rzeczy itp no i planuje iść kupić jakieś spodnie dresowe do pracy więc z tej okazji przychodzi koleżanka (btw. z pracy) popilnować mi Juleczkę
Stary 2014-01-17, 08:19   #405
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
czu któraś z was masz może w pdf "w Paryżu dzieci nie grymaszą"?
Ja niestety mam w wersji papierowej. Ale polecam (chyba z resztą już to robiłam ), bo super się czytało
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
chciałam wam polecic super sklep z posciela...
zakochałam sie w niej ... niestety mam sterte poscieli od siostry tz i troche szkoda mi kupowac, ale moze sie skusze bo normalnie szaleństwo
podobno gdzies w wawie mozna zobaczyc na zywo
http://www.quattropunti.pl/
Faktycznie śliczna. Taka Minky w żywych kolorach. Tylko szkoda, że cena zabija.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To sa dwa wklucia jedno w jedne udo, drugie w drugie udo ( ) i jedna doustna, czyli tak jak poprzednio. Watpie, ze mozna to rozdzielic... Ogolnie szczepienia powinny byc tutaj w 8,12 i 16 tygodniu zycia a potem jak dziecko ma rok, ale my mamy dopiero to szczepienie z 12 tygodnia zycia przez chorobe Bartka grudniowa.
My się chyba bardziej ślimaczymy niż Wy. Dawka z 12 tygodnia będzie w 19.

Cytat:
w
a i pampersa ciężko mi teraz jej zmieniać, bo jak tylko ściągam geterki/półśpiochy to zaraz nogi do buzi i zadowolenie na twarzy
Mała joginka kochana!

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora
Ale mialam przeprawe
Na 18 ta mialam umowiona wizyte u ortopedy z Majeczka ze wzgledu na to ze krzywi mi jedna nozke do wewnatrz. Na miejscu okazalo sie ze tu sa przyjmowani ludzie normalnie na fundusz i prywatnie(ja oczywiscie bylam prywatnie) Niektorzy siedzieli tam od 15 tej Jak sie dowiedzieli ze ja zaraz wchodze bez kolejki to myslalam ze mnie tam wzrokiem pozabijaja. Nasluchalam sie jak nie wiem co. Nie chcialo mi sie z nimi wyklocac wiec powiedzialam grzecznie ze to nie ja ustalam regoly i oni tez mieli wybor na fundusz siedziec caly dzien lub wylozyc kase i wejsc od razu Na szczescie okazalo sie ze nic groznego z nozka sie nie dzieje,jest zdrowa, a wkladajac jej buty ortopedyczne-jak to zasugerowala pani doktor z przychodni zrobila bym tylko dziecku krzywde
A na 19.20 mialam wizyte z Bartsiem Z Maja jak wyszlam byla 18.50 mialam pol godziny zeby dojechac z miasta do domu ok 15 km zostawic Maje i zabrac Bartusia
Wstyd sie przyznac ale zdazylam
I tu znow sie okazalo ze mam calkiem zdrowe dziecko ktore nie ma zadnego napiecia miesniowego A jesc cyca przestal ze stresu jaki mu narobilam cwiczeniami i te histerie przy butli to tez z tego
Dziewczyny przestaje wierzyc w panstwowa sluzbe zdrowia...
Oj to faktycznie zaliczyłas bieg z przeszkodami Super, że rezultat pozytywny

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-17 o 08:21
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:26   #406
tassia
Zakorzenienie

hejho
wlasnie pije poranna kawke i zbieram sie z maciusiem do pracy bo mam jakiegos goscia zbadac wiec Macius zaliczy pierwsza w swoim zyciu diagnoze
tylko nie wiem czy wsadzic go w chuste czy po prpstu luzem go wziac

jestem.paskudna matka bo oszukalam moje dziecko
nadal budzi sie w nocy
o godzinie 24dalam mu mleko rozcienczone z woda , o 3 dalam mu herbatke i dospal do 7
a to swiadczy o tym ze wcale tak bardzo glodny nie byl tylko cyrkowal
moze dzieki temu teraz bedzie glodny i bedzie wiecej jadl w dzien

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:28   #407
matallewar
Zakorzenienie

Mam katar dzieci mnie zaraziły, gardło boli, no cudnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:29   #408
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny w tesco promocja na pampy za 69,99 za 132 szt-mowie o 3
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:31   #409
your Angel
czyli Endżi

Ja pół nocy myślałam o tym rozszerzaniu i chyba jednak się powstrzymam. Ewentualnie po 5 miesiącu kaszka, ale chyba będę się trzymać pierwotnego planu.
Tzn zakładając, że mleko mi nie wyparuje, bo jak w kółko jestem taka spięta i zmęczona, to i tak może być.
Stary 2014-01-17, 08:32   #410
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel mimo, że młodszy robi to samo, podciąga się i preży, denerwuje i zaczyna płakać a jak go nie podniosę to jest histeria.

dostałam @ i jak wy piszecie, że Was nie boli, to ja mogę napisać, że jest gorzej niż było. To chyba kara za lekki poród, bo nawet nie pamiętam, żeby mnie tak krzyż i brzuch bolał jak jechałam do szpitala.
hmm glowie sie nad tym jak temu zaradzic....

wspolczuje misiu

ja mam istny potop

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:36   #411
tassia
Zakorzenienie

jakie dziweki wydaja wasze dzieci?

zastanawiam sie czy moj wydaje normalne

łaaaa uuu aaaauuuu haaaa miaaa iiiaaa
i takie gardlowe grrrrrr grrrr rrrrr

wlasnie obrocil sie na macie 360stopni
a to dlatego ze jest podniecony ze umie sie na boki obracac i robi to raz na jeden raz na drugi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:37   #412
policzanka
Wtajemniczenie

Hejo! dziewczyny albo ja jakas slepa jestem albo nie wiem co-nie moge znalezc na tej pierwszej stronie rozpiski dotyczącej szczepienia...jest ona tam jeszcze?

u Nas nocka ok.Lilek od kilku dni budzi sie z płaczem o 4.30.normalnie jak w zegarkubiore ją wtedy na rączki i zasypiamy razem wtulone-uwiebiam to

oficjalnie jestem na 3 fazie Dukana.Nie jestem zadowolona z tej wagi którą osiągnęłam no ale coz-zdrowie wazniejsze.jak utrwale to za namową Bajki zdecyduje się na diete cukrzycową.

ide troszku nadrobic.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:37   #413
your Angel
czyli Endżi

Mój mały jest okropnie sfrustrowany, bo roznosi go ciekawość a na leżąco czy nawet w bujaczku czy nosidle nie widzi tego, co by chciał. Chwilkę pokwęka, ale niedługo potem zamienia się to w płacz Muszą być rączki i to noszenie po całym domu żeby mógł wszystko oglądać, wtedy jest ok.

Podnoszenie się do siadania jest na porządku dziennym, ale mu zabraniam ( ), bo przecież organizm jeszcze nie gotowy.

Najlepsza zabawa to podnoszenie na rękach do góry i wywijanie na boki, wpadanie w poduszkę itd Mały wtedy bije rekordy w decybelach z uciechy No ale od tego to już tylko ojciec
Stary 2014-01-17, 08:39   #414
policzanka
Wtajemniczenie

co do okresu to ja zawsze miałam bardzo bolesny a teraz (odpukac)nawet troszeczke nie zaboli za to owulacja jest strasznie bolesna-bez tabletek się nie obejdzie..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:40   #415
Larysa88
Zakorzenienie

Hej
U nas nocka średnia pewnie 4 razy wstawalam kurde coraz gorsze te nocki a po 3 miesiącu parę z Was pisało że dzieci noce przesypiaja to gdzie te noce

Jadę dziś do M. Fotograf dzwonił że ma zdjęcia

Aha i ja odpukac też dołączam do nie bolesnych @ po porodzie oby tak zostało

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-17, 08:49   #416
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie napisałam tego. Pytalas o nasze zdanie, więc przedstawiam moje. Jeśli by lekarz z jakiegoś powodu tak zalecił czy dziecko sie mlekiem wyraznie nie najada, to spoko. Ale wg mnie dawanie sloiczkow wcześniej, bo to kolejny krok w dorosłość jest... bez obrazy... nie, jednak nie wiem, jak to napisać, żeby Cie nie urazić. No po prostu tak uważam. Ale nie wnikam, każda z nas sama podejmuje decyzje.
Kurcze,Matal... napisałam to dla śmiechu,a Ty poirytowana jesteś...
Wyluzuj
Cytat:
Hej
U nas nocka średnia pewnie 4 razy wstawalam kurde coraz gorsze te nocki a po 3 miesiącu parę z Was pisało że dzieci noce przesypiaja to gdzie te noce

Jadę dziś do M. Fotograf dzwonił że ma zdjęcia

Aha i ja odpukac też dołączam do nie bolesnych @ po porodzie oby tak zostało

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Ej no,musi się unormować...

Witam z rana przy kawce
Dzisiaj mój pierwszy trening na siłowni. Ciekawe co sobą zaprezentuję

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:49   #417
marysia_258
Zadomowienie

U nas nocka bardzo niespokojna
Wstawalam do Mai dwa razy a do Bartusia niezliczone ilosci...
U nas dzis piekna pogoda 5 stopni i sieci sloneczko
Koncze kawke ogarniam chalupke i spadam na baaaardzo dlugi spacerek
Moje dziecko mega piszczy do karuzeli Kocham go nad zycie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 08:50   #418
jo_asiek
Zadomowienie

dzień dobry! u mnie minus 5 stopni i śnieżor sypie, mooocno wieje! Jak tak dalej będzie, to dziś nie ruszamy na spacer. Na chodnikach biało... szkoda, że teraz a nie w święta.

Za nami nienajlepsza nocka, karmienie o 3, ale od północy kilka razy wstawaliśmy podać smoka. Po karmieniu jak zwykle - czas na zabawę Od godziny 4 Szymeczek urządzał sobie 10minutowe drzemki przerywane płaczem i krzykiem (jak nigdy). Może go brzuszek bolał Mam nadzieję, że w ciągu dnia to odeśpi jakoś.

Dziś po południu idę do kosmetyczki zrobić brwi i hybrydę na pazury, a jutro do fryzjera Jeszcze tylko kupić sobie jutro jakiegoś ciucha i będę wyglądać jak człowiek na chrzcinach własnego dziecka
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:53   #419
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może to tylko ja taka dziwna, ze mi się z tym nie spieszy. Z jakiegoś powodu zalecenia są "po 4 mu". Dla "chce" nie dawałabym wcześniej...
nie tylko ty taka. ja arturowi wprowadzalam ok 5 mies bo do zlobka mial isc (i mm wtedy tez wprowadzilam), kini po 6 mies i natalce tez pewnie po 6 mies dopiero wproadze jakies papki. nie spieszy mi sie a wole by dziecko siedzialo juz spokojnie a nie lezało w lezaczku i na półleżaco bylo karmione. no i moi to atopiki wiec po co mam szalec skoro skora ciagle fatalna?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:58   #420
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:

Witam z rana przy kawce
Dzisiaj mój pierwszy trening na siłowni. Ciekawe co sobą zaprezentuję
Zazdroszcze silowni
Bardzo chetnie bym pochodzila ale ni huhu nie mam z kim dzieciakow
zostawic.
Jak urodzilam Maje to rok chodzilam systematycznie. Bardzo fajnie to wspominam Zupelnie inaczej sie czulam.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
dzień dobry! u mnie minus 5 stopni i śnieżor sypie, mooocno wieje! Jak tak dalej będzie, to dziś nie ruszamy na spacer. Na chodnikach biało... szkoda, że teraz a nie w święta
niezle u nas jeszcze sniegu nie bylo...
Szkoda z jednej strony. Maja nie moze sie doczekac lepienia balwana i sanek...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości