Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 22:15   #1111
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
to mnie trochę pocieszyłaś bo już doła zaczęłam łapać przez to tsh

łapię

Elfka86 smacznych buraków a tak na serio dbaj o siebie i tą mała wiercipiętkę co to w brzuszku siedzi

Leine widzę, że lekarz bardzo konkretny, mam nadzieję, że z jego pomocą szybko będziesz zafasolkowana

co 2

Ja to z doskoku bo poza domem, choć nie odpisuje na bieżąco to doskakuje i podczytuje dobranoc
dlatego napisałam że nie jestem pewna
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:33   #1112
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Zmykam dziewczęta

Dobranoc
Stary 2014-01-16, 23:27   #1113
vioris
Zakorzenienie

Dopiero nadrobiłam, wczesniej czasu nie mialam bo na zebraniu byliśmy w szkole i na występie córci

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Ryczę na położnych... ja pierdzielę... jak głupia ryczę...
też mam dziś gorszy dzień.. bo ciągle myślę o dzidzie, którą straciłam..

malinOla1
, to niesprawiedliwe... i najgorsze jest to, że nie możemy nic zrobić..
Ja też na położnych ryczałam dziś Ogólnie to nie ryczę aż tak, ale przed @ zawsze

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:
czekałam 2,5h na swoją kolej!!! Bylam tam o 14.30 to kazali mi isc się przejść bo godzinę będę czekać... Na początku siedzialam tam a potem poszlam do sklepu, bo zgłodniałam
weszłam o 17 przede mną a to baba z bólami a to baba z downem i z nimi dluuugo zeszło :\ a potem szybko do kolezanki odebrac córkę i do domu robić obiad.. O 18 byłam z powrotem

a więc tak: mam zakaz jedzenia wszystkiego co czekoladowe bo to działa niekorzystnie na skórkę jajnika dlatego mnie boli. Kakao zawiera taką substancję, mam robić cieple okłady na jajniki. Babka w poczekalni jak to usłyszała to potwierdziła bo jej córka ma to samo. Zrobił mi cytologię. Zrobil usg i jest pelno pęcherzyków na jednym jajniku stad te bóle a na drugim duży pęcherzyk ale za duży bo miał ponad 3 cm i nie będzie w tym cyklu owulacji...
Zapłaciłam za zalegle usg a za dzisiejsze mnie nie skasował bo przyszłam z bólami to bezpłatnie.
Mam kupić castagnus takie ziołowe tabletki potegujace rosniecia pęcherzyków (ziołowe) + brać tabletki clo od 3dc do 13. 13dc przyjsc na usg
po tych tabletkach pojawi się śluz płodny i będzie lepiej - niby.
Na wynik badania nasienia tz powiedział, że ma bardzo dobre i wcale to nie jest malo.... ze jak ma sie juz 1mln to wszystko jest ok.
Ćwiczyć mogę ale średnio zaawansowane jak do tej pory- taki ruch jest wskazany.
Ogólnie poświęcił mi dużo czasu i rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Mam do niego zadzwonić jak dostanę @.
Gratuluję znalezienia normalnego lekarza I nie martw się, szanse masz nadal, dostałaś leki i będzie niedługo wyczekana fasoleczka

Uciekam spać, bo już padam dziś. Dobranoc
Stary 2014-01-17, 05:39   #1114
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
płeć to i ja bym chciała znać bo ciekawość by mnie zżarła
Leine nie wiem czy robią cesarki, moja ciotka miała bliźniaki chłopca i dziewczynkę teraz maluchy mają 3 latka nawet nie wiem czy jej robili cesarkę bo ona malutka, chudziutka a brzuch miała wielki jakby tam siedziały trojaczki Ja bym nie chciała trojaczków to nie dla mnie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Mam pytanie jak założyłaś aplikacje wizażu bo ja dziś kombinowałam i nie mogę
A masz na telefonie taką aplikacje jak sklep play? Tam sie sciaga wszystko bezpłatnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:24   #1115
malinOla1
Wtajemniczenie

hej śpiochy
manieczka daj znać jak twoje wyniki

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:25   #1116
FlightlessBird
Zakorzenienie

wczoraj z doskoku z Wami byłam, ale nie miałam jak napisać - pracowałam jeszcze w domu aż do 22

Ale dziś już wolne

Leine domyślam się jak będzie Ci ciężko ale dasz radę

Jaki ja miałam sen - Leine Ty tam byłaś nie widziałam nawet Twojej twarzy, ale tak do Ciebie mówiłam wzięliśmy Cię z mężem do trójkąta
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:48   #1117
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

leine, będziesz brała clo od 3 do 13 dc? Wg mnie to zdecydowanie za długo. Poza tym jak widać pęcherzyki rosną. Jeden nawet za bardzo Ci urósł a on Ci daje jeszcz clo i to w takiej dawce . Dostałaś chociaż receptę na pregnyl, ovitrelle? Poza tym przy clo ma się częsty monitoring (zwłaszcza przy 1 użyciu leku) bo nie wiadomo jak szybko jajniki będą reagować i może Ci się torbiel zrobić

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Mnie się CLO tylko z Pregnylem kojarzy.. ale nie stosowałam takich zabiegów u siebie.. więc nie będę się mądrować
Chociaż piszą, żeby stosować Pregnyl.. żeby nie zrobiły się torbiele.. że bierze się CLO, monitoruje cykl i podaje się Pregnyl na pęknięcie.
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No, bo to jest logiczne, ale ja kojarzę, że dziewczyny pisały, że biorą Clo, ale nie pamiętam żeby wspominały o zastrzykach. Może po prostu wszystkim tu pękały Brydzia miała zastrzyk, to pamiętam. Może, któraś nadrobi i nam powie jak to jest u nich
dokładnie do clo powinno dostać się coś na pęknięcie pęcherzyków, co by nie narobić torbieli jak nie pękną (zwykle jest to pregnyl, ale jest też ovitrelle i jeszcze jeden, ale już nazwy nie pamiętam, ale coś na "ch" lub "h" ). Gin powinien dac receptę, żeby móc wykupić wcześniej na zaś, bo z dostępnością tych leków jest różnie, raz są, raz nie ma przez miesiąc czy dwa.

Cytat:
debraM ja nie chcę, nie nie nie! Napisałam do koleżanki co ma trojaczki czym się wspomagała jak napisze mi clo to chyba nie wezmę, bo się najzwyczajniej w życiu boję! ja bym nie dała rady sama, rodzina daleko... auta brak na takie 'rarytasy'
mi gin powiedziała, ze jak za dużo jajeczek będzie tych dojrzałych to zakaz serduszek, bo on nie chce nas wpakować w 5-raczki . Po to też jest potrzebny monitoring, żeby wszystko kontrolować (ilość, jakość, gotowość do pęknięcia jajeczek)
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 07:51   #1118
Karoloo
<3 <3 <3

Hej
Flight swietny sen

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:16   #1119
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No, bo to jest logiczne, ale ja kojarzę, że dziewczyny pisały, że biorą Clo, ale nie pamiętam żeby wspominały o zastrzykach. Może po prostu wszystkim tu pękały Brydzia miała zastrzyk, to pamiętam. Może, któraś nadrobi i nam powie jak to jest u nich
Na temat CLO mogę pisać książkę Ja jak to brałam nie miałam nic na pęknięcie pęcherzyków i nie ma na to reguły wszystko zależy od gina. Lea miała torbiel po CLO i musiała czekać na wchłonięcie a na mnie po drugiej serii nie zadziałało nic i miałam zacząć brać gonadotropiny i wtedy jest zalecany zastrzyk z Pregnylu Tak czy siak w przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego profesora i zobaczymy co mnie czeka dalej ale mam przeczucie, że bez stymulacji się nie obejdzie

Leine
dobrze że byłaś u tego gina. Mam nadzieję, że te leki Ci pomogą
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:18   #1120
manieczka1
Zakorzenienie

Hej kobity! dobrze, że dziś już piątek ja obudziłam się dziś na pomiar pół h szybciej (musiałam lecieć do wc, bo mnie wzięło na... haha), więc unieważniłam, ale myślę, że wielkiego błędu nie ma. Dziś po śniadanku położyłam się na chwilę pod kocykiem, obudziłam się po pół h i pędem biegłam na autobus do pracy! ledwo zdążyłam. Przez to nie zrobiłam sobie II śniadania...z głodu padnę
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jaki zestaw
no zestaw magnez + b6
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Hello
Manieczko ja biorę magnez z wit.B6-sama tak se wymyśliłam ale tez dlatego że kilka dziewczyn stad brało, i czytałam też sporo, i nigdzie nie było nic negatywnego o magnezie stosowanym w trakcie starań. Leine kiedys radziła mi nie brac ciagle wit. C więc posluchalam i biorę tylko jak czuje ze mnie cos bierze
Cytat:
Mania bierz ten magnez! Mnie zaczyna serce boleć i mam takie momenty, że nie mogę się ruszyć, tak boli... ostatnio mnie złapało, jak córa wołała mnie na siusiu, to wyobraź sobie jak biegłam, nogi tylko chodziły...
ale bierz, on jest dobry na wszystko ja też teraz zacznę, bo już mnie łapie
dzięki dziewczyny dziś łyknę
Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wypilam pół winka i trochę sie porobilam pijaczyna jedna i tak postanowiłam ze dalej biorę sie za siebie. Bo ja to wazylam jeszcze w połowie zeszłego roku 73kg przy wzroście 160. Udalo mi sie tak na zdrowo zejść do 66 przez ćwiczenia głównie bez zmiany odżywiania. Teraz chce jeszcze spaść ale powstrzymać sie od wyglupow jedzieniowych :banghead: moze to tylko bełkot, ale ja jestem uparta oj tak
no to powodzonka w ćwiczeniach ładnie zeszłaś z wagi
Cytat:
hej śpiochy
manieczka daj znać jak twoje wyniki
dzięki! o 10 mam do odebrania tylko muszę jakoś z pracy się wyrwać i jeszcze nie wiem czy dam radę
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

Jaki ja miałam sen - Leine Ty tam byłaś nie widziałam nawet Twojej twarzy, ale tak do Ciebie mówiłam wzięliśmy Cię z mężem do trójkąta
hahaha i jak było?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:18   #1121
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dzień dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 08:22   #1122
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
dzień dobry
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:23   #1123
meire
Zakorzenienie

Witajcie, Kochane..

Idę nakarmić koty, bo już mi chodzą po głowie.. zrobię sobie kawunię i poczytam, co tam naskrobałyście..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:28   #1124
maskora
Raczkowanie

Dzień dobry!

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:05   #1125
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
A ja się czasami zastanawiam czy w ogóle będę chciała znac płeć. Dzieki temu można uniknąć wielu spiec rodzinnych.
A poza tym tak mało co w życiu nas zaskakuje
Ja na pewno będę chciała znać żeby móc sobie odpowiednią wyprawkę przygotować zresztą chciałabym już móc jakoś mówić do brzucha, bo na razie to tak nijako mówię a co do spięć rodzinnych to mam to w nosie - nie chcę tylko, żeby się obraziły, bo to w końcu małża rodzina

Cytat:
Ja na pewno będę chciała znać płeć bo dzięki temu można odpowiednie rzeczy pokupić poza tym nie wytrzymałabym w tej niewiedzy.
U mnie nikt nie będzie narzucał tego jakie imię mamy nadać bo to nasze dziecko=nasza decyzja
Mnie też nikt nic nie narzuci, ale one są akurat takie, że muszą rządzić najgorsza jest siostra bliźniaczka Tż, bo ma synka takiego 5-miesięcznego i już wymyśliła, że u nas na pewno będzie "Maciuś", który się z jej małym będzie bawił normalnie tak mi działa na nerwy, ze nie wiem jakim cudem się hamuję

Cytat:
Elfka86 smacznych buraków a tak na serio dbaj o siebie i tą mała wiercipiętkę co to w brzuszku siedzi
Będę dbać, bo bym sobie nie darowała jakby przeze mnie coś było nie tak a gin powiedział, że jak się na każdej wizycie będzie tak kręcić to aż do porodu się nie dowiemy kto tam mieszka
Stary 2014-01-17, 09:07   #1126
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
God uwierz znam ją na tyle, że będzie cieżko, już samo patrzenie na nią jest koszmarem, a co dopiero słuchanie jej mądrości
No na imprezę iść trezba, bo to dziecko jest ważne A najlepiej usiądź z daleka od teściowej i to jeszcze tak żebyś nie musiała na nią patrzeć i całkowita ignorancja

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
olej ją - nie zwracaj na nią wcale uwagi, teraz nie możesz sie stresować

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

nienawidzę matmy
A ja uwielbiam matmę

Cytat:
ale masz cycki seksowne!

A robić będę schabowe, krokiety z kapustą i grzybami, teść robi bigos... hmm z ciast to tort kupny zamrożony (nie ja kupowałam, nie uznaję takich kupnych gotowców, no ale trzeba zjeść by teść się nie obraził) kopiec kreta- tylko ja sobie nie pojem hmm a na kolację polska kiełbasa na ciepło, jajka w majonezie, warzywa z sosem holenderskim na ciepło, ser pleśniowy otoczony koreczkami, to chyba wszystko
No i ziemniaki rzecz jasna do obiadu z sosem pieczarkowym i jeszcze buraczki i surówka z białej kapusty z majonezem
A nas będzie 6 dorosłych + 4 dzieci
Po imprezie chcę ostro poćwiczyć by wypchnąć @
Ale masz menu, na bogato Udanej imprezki i 100 lat dla córci!!!

Cytat:

wczoraj z doskoku z Wami byłam, ale nie miałam jak napisać - pracowałam jeszcze w domu aż do 22

Ale dziś już wolne

Co za sen, hmmmm... A z Leine to chyba ostro było, co?

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja teraz kawki nie pijam, ale wygląda super
Stary 2014-01-17, 09:24   #1127
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

Ale dziś już wolne

Łooo ale masz fantazje głodnemu chleb na myśli...
Jeszcze z Leine

Cytat:
Dzień dobry!

Ojj napilabym sie takiej, ladnie wyglada.
Ja piję tylko od czasu do czasu rozpuszczalną z mleczkiem

Manieczka dzis wyniki online czy musisz osobiscie odebrac?
Ja podjęłam decyzję o zmianie gina w medicover, pojdę do jednej z tych które mi pielęgniarki poleciły, wczraj na necie czytalam opinie o nich, i nie bylo ani jednego negatywnego postu, pisały też kobiety po poronieniu, że zlecają szereg badań, żeby spokojnie można bylo starac się o kolejnego dzidziusia. Tylko te odległe terminy...

God...ja skończyłam matmę, przed wami mgr Jagatka

Elfka ja nie lubię buraków, więc się ciesz że będziesz jadła to co lubisz najzdrowsze witaminki naturalne. A co do "maciusia" moze Ty wymyśl jej jakieś "oryginalne" imię gdyby chciała drugie dziecko
Stary 2014-01-17, 09:30   #1128
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
A masz na telefonie taką aplikacje jak sklep play? Tam sie sciaga wszystko bezpłatnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
właśnie nie mogę tam konta założyć
Stary 2014-01-17, 09:34   #1129
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość

A ja uwielbiam matmę

Ja też uwielbiam matmę, w szczególności geometrię

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:36   #1130
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Elfka ja nie lubię buraków, więc się ciesz że będziesz jadła to co lubisz najzdrowsze witaminki naturalne. A co do "maciusia" moze Ty wymyśl jej jakieś "oryginalne" imię gdyby chciała drugie dziecko
Jej to się nie da nic narzucić, natomiast ona by wszystkim chciała, a ja mam problem, bo mieszkam od niej jakieś 50 metrów, więc zawraca mi tyłek co chwilę - czasem to już udaję, że mnie nie ma w domu, żeby mieć święty spokój ona jest teraz na macierzyńskim i siedzi w domu i jej się nudzi, więc chciałaby kimś porządzić a najlepsze jest to, że ma taki charakter, któremu zawsze coś nie leży - jak kiedyś przyszła do mnie to potrafiła sprawdzić w doniczce ziemię czy przypadkiem kwiatek nie ma za sucho póki co ja w większości ignoruję ją albo zbywam półsłówkami, ale kiedyś jej tam coś walnęłam, że ma charakter chyba po teściu, bo się wciąż czegoś czepia, ale cisza wtedy zapadła, bo ktoś się królowej postawił - i w końcu nawet jej mąż mnie poparł i trochę przystopowała do mnie
Stary 2014-01-17, 09:43   #1131
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

Ale dziś już wolne

To miałaś niezły sen i jak było ?
Cytat:
Dzień dobry!

Dzień dobry ja właśnie sobie piję kawke

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Jej to się nie da nic narzucić, natomiast ona by wszystkim chciała, a ja mam problem, bo mieszkam od niej jakieś 50 metrów, więc zawraca mi tyłek co chwilę - czasem to już udaję, że mnie nie ma w domu, żeby mieć święty spokój ona jest teraz na macierzyńskim i siedzi w domu i jej się nudzi, więc chciałaby kimś porządzić a najlepsze jest to, że ma taki charakter, któremu zawsze coś nie leży - jak kiedyś przyszła do mnie to potrafiła sprawdzić w doniczce ziemię czy przypadkiem kwiatek nie ma za sucho póki co ja w większości ignoruję ją albo zbywam półsłówkami, ale kiedyś jej tam coś walnęłam, że ma charakter chyba po teściu, bo się wciąż czegoś czepia, ale cisza wtedy zapadła, bo ktoś się królowej postawił - i w końcu nawet jej mąż mnie poparł i trochę przystopowała do mnie
Jak ja nie lubię takich ludzi co się we wszystko wtrącają i chciałby żeby wszystko było tak jak one chcą A co ją to obchodzi czy Twoje kwiatki mają sucho dobrze że Ci do lodówki nie zagląda i nie powiedziała że masz taką a nie inna wędlinę
Stary 2014-01-17, 09:44   #1132
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi trochę jak opis zachowania teściowej a nie szwagierki
Mieszka bliziutko więc musisz się postawić jakoś bo samo nie minie ale jak już nawet jej mąż stanal za Tobą to chyba powinno cos do móżdżku dotrzeć
Stary 2014-01-17, 09:45   #1133
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka dzis wyniki online czy musisz osobiscie odebrac?
Ja podjęłam decyzję o zmianie gina w medicover, pojdę do jednej z tych które mi pielęgniarki poleciły, wczraj na necie czytalam opinie o nich, i nie bylo ani jednego negatywnego postu, pisały też kobiety po poronieniu, że zlecają szereg badań, żeby spokojnie można bylo starac się o kolejnego dzidziusia. Tylko te odległe terminy...
no to dobrze, zmień jak ma dobre opinie to nie ma co się zastanawiać, a że kolejki to może tez dobrze świadczy do mojej tez na miesiąc przed trzeba się zapisać (prywatnie).

Dziewczyny! odebrałam wyniki
Jestem lekko podłamana...
TSH 2,05 (0,27-4,20) ostatnio miałam 2 więc stoi w miejscu
FT4 1,24 ng/dl (0,932-1,710)
FT3 3,18 pg/ml (2,02-4,43)
Anty TPO poniżej 0,8 IU/ml (0-8)
Anty TG 47,1 IU/ml (0-18)
Generalnie wszystko jest w normie, ale te anty tg są przekroczone i to dużo...na szybko przeczytałam, że są takie przypadki, że wszystko ok, a to jest źle...ale trzeba brać leki...teraz to chyba nic innego mi nie pozostaje jak udać się prywatnie do endo (bo na nfz terminy na listopad) i pewnie usg tarczycy bym musiała zrobić...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:55   #1134
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
manieczka dostałam 3,5 więc zaliczony!
Zostało mi jedno mini kolokwium we wtorek i jeden egzamin.
Brawo, gratulacje i powodzenia dalej

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że siostra mojego tżta, organizuję urodziny swojego synka u mojej "kochanej" teściowej : |
Normalnie już skacze z radości na samą myśl o spędzeniu z tą kobietą popołudnia w sobotę...
Wkurzyłam się, bo kompletnie nie mam ochoty tam jechać, ale dziecko mi nic nie zrobiło, a ma urodziny, wiec wypada iść...
ehhh...
Humor mi się kompletnie zepsuł...
Trzymaj się Kochana
Straszne to jest, że nie możesz w ciąży bez nerwów na spokojnie do dziecka pojechać, bo już na samą myśl Ci niedobrze

Cytat:
Nawet nie mów
Ja bym nawet bliźniaków nie chciała
o nie nie, ja też nie raz, że by mi ciężko było, to jeszcze miałabym wrażenie, że nie przeżywam wszystkiego tak mocno, bo wszystkie emocje na 2 podzielić, czy nawet 3 co innego, jak są dzieci w różnym wieku, a tak... oj nie nie nie

Cytat:
Ja na pewno będę chciała znać płeć bo dzięki temu można odpowiednie rzeczy pokupić poza tym nie wytrzymałabym w tej niewiedzy.
U mnie nikt nie będzie narzucał tego jakie imię mamy nadać bo to nasze dziecko=nasza decyzja
Dokładnie!
Gdyby nam ktoś cokolwiek próbował narzucić, to oj, mogłoby się to dla niego źle skończyć razem z Tż nie odpuszczamy jeśli chodzi o nasze życie, czy nasze decyzje. I lepiej niech wszyscy z rodziny siedzą cicho!

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Idę nakarmić koty, bo już mi chodzą po głowie.. zrobię sobie kawunię i poczytam, co tam naskrobałyście..
I co, pogodziły się już?

Cytat:
O ja Cię...
Jak dobrze, że my daleko od wszystkich mieszkamy i uchodzimy w rodzinie za dziwaków nie jeździmy do rodziny na cotygodniowe obiadki, nie gadamy co u nas, nie narzekamy, to i problemu nie mamy

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:00   #1135
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię takich ludzi co się we wszystko wtrącają i chciałby żeby wszystko było tak jak one chcą A co ją to obchodzi czy Twoje kwiatki mają sucho dobrze że Ci do lodówki nie zagląda i nie powiedziała że masz taką a nie inna wędlinę
Zagląda ale ja mam lepszą wędlinę niż ona, więc nie ma co dyskutować
Cytat:
Brzmi trochę jak opis zachowania teściowej a nie szwagierki
Mieszka bliziutko więc musisz się postawić jakoś bo samo nie minie ale jak już nawet jej mąż stanal za Tobą to chyba powinno cos do móżdżku dotrzeć
Bo u mnie ona gra rolę teściowej w sumie tylko ja i małż się jej potrafimy postawić, reszta rodziny kuli uszy, więc i tak nie jestem jej ulubioną bratową

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
O ja Cię...
Jak dobrze, że my daleko od wszystkich mieszkamy i uchodzimy w rodzinie za dziwaków nie jeździmy do rodziny na cotygodniowe obiadki, nie gadamy co u nas, nie narzekamy, to i problemu nie mamy
Niestety co do miejsca zamieszkania to wyboru nie było, bo małż dostał dom po dziadku, więc szkoda byłoby nie brać, ale w gratisie mam rodzinę małża blisko jak mnie pytał kiedyś jakie życzenie jedno bym miała jakby się mogło spełnić to mu powiedziałam, żeby ten nasz dom przenieść chociaż z 10 km stąd ale niestety to niewykonalne więc walczę
Stary 2014-01-17, 10:02   #1136
cloud_on_sky
Rozeznanie

A gdzie Olgietka?

I co z Dziewczyną, która jest w ciąży, już raz #, prowadzi własną firmę (nieruchomości? ubezpieczenia?)? Zapomniałam jej nick
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Niestety co do miejsca zamieszkania to wyboru nie było, bo małż dostał dom po dziadku, więc szkoda byłoby nie brać, ale w gratisie mam rodzinę małża blisko jak mnie pytał kiedyś jakie życzenie jedno bym miała jakby się mogło spełnić to mu powiedziałam, żeby ten nasz dom przenieść chociaż z 10 km stąd ale niestety to niewykonalne więc walczę
No pewnie, że szkoda. Walcz Kochana, bo to będzie coraz gorzej Trzeba postawić granicę
No chyba, że ten dom sprzedacie, a kupicie inny, no ale nie każdy tak chce...

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:05   #1137
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, zmień jak ma dobre opinie to nie ma co się zastanawiać, a że kolejki to może tez dobrze świadczy do mojej tez na miesiąc przed trzeba się zapisać (prywatnie).

Generalnie wszystko jest w normie, ale te anty tg są przekroczone i to dużo...na szybko przeczytałam, że są takie przypadki, że wszystko ok, a to jest źle...ale trzeba brać leki...teraz to chyba nic innego mi nie pozostaje jak udać się prywatnie do endo (bo na nfz terminy na listopad) i pewnie usg tarczycy bym musiała zrobić...
No to musisz się udać do endo bo coś jest nie tak on już będzie wiedział co robić...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:08   #1138
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że szkoda. Walcz Kochana, bo to będzie coraz gorzej Trzeba postawić granicę
To odpada, za dużo pracy w to wszystko włożyliśmy, żebym sobie dała to popsuć jakąś łajzą na razie odpuszczam, ale kiedyś jak przegnie to tak jej dam popalić, że się śmiertelnie obrazi i będzie spokój
Stary 2014-01-17, 10:13   #1139
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Zagląda ale ja mam lepszą wędlinę niż ona, więc nie ma co dyskutować

Bo u mnie ona gra rolę teściowej w sumie tylko ja i małż się jej potrafimy postawić, reszta rodziny kuli uszy, więc i tak nie jestem jej ulubioną bratową

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Walcz z tym bo jak dasz sobie wejść na głowę to będzie jeszcze gorzej, jak urodzisz to będzie przyłazić i jeszcze powie w to małej lub małego nie ubieraj, tak go nie noś. Co za wredny babsztyl że jej mąż z nią wytrzymuje podziwiam go jak można komuś przyjść i zaglądać do lodówki jaką masz wędlinę udusiłabym ją.
Cytat:
A gdzie Olgietka?

I co z Dziewczyną, która jest w ciąży, już raz #, prowadzi własną firmę (nieruchomości? ubezpieczenia?)? Zapomniałam jej nick
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Też zastanawiałam się gdzie Olgietka i co się z nią dzieje, a chodzi Ci o pacynkę niestety nie wiem co u niej nie było jej już jakiś czas

Cytat:

Mania kochanie nie znam się na wynikach, ale idź do endo lub gina i skonsultuj to, będzie dobrze kochana
Stary 2014-01-17, 10:22   #1140
God Of War 20
Zakorzenienie

kotka a Ty żadnych badań nie robisz?
Każda z nas coś robi a Ty o niczym nie mówisz... miałaś coś robione w ogóle?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości