|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
Bo u nas jest tak, ze jesli ja juz jestem bezsilna, to wkracza tz i uwaga: Yae momentalnie sie uspokaja!! Moze warto sprobowac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Meneq nigdy nie zawiedzie z wyjasnieniami
![]() dałam młodemu karton z jego ubraniami za małymi, w efekcie mam cały pokój zawalony ![]() ![]() musze sie wreszcie zmobilizowac i powystawiac na all ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Igorek jadł, jak robiłam schab pieczony dla nas to też jadł. Poza tym jadł już nawet sarnę ![]() ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-01-17 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak u nas też makarba się dzieje. Siedzi sobie, bawi się to ja mu wtedy polewam łepek i jest ok bo go zagaduje śmieje się itp. Szampon dam umyje ok. Beret jest przy spłukiwaniu. Moment mi wstaje, chce wychodzić, drze się jak jaźwiec. Mamy rondo kąpielowe to nie zdążę spłukać jak ściągnie. Myślałam żeby to kupić http://allegro.pl/kubek-do-mycia-glo...855915523.html Nie chce żeby mi się zraził do mycia Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jest zarowno blogow jak i ksiazek o Japonii cala masa na rynku. Co z tego, ze wiekszosc, to brednie takie jakich malo... A gdzie mi tam stawac w szranki z wielkimi "znawcami" ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- A propos kapieli u nas wczoraj bylo zabawnie. Tz wzial prysznic, pozniej umyl Yae i razem mieli wejsc do wanny sie wygrzac. Co robila Yae? Jak tylko znalazla sie w wannie, to z niej uciekala, na glowke probowala podobno skakac. Wiec tz ja wyciagal z wanny. Jak tylko znalazla sie poza nia, to probowala sie wspinac na brzeg, by wrocic do wanny. I tak w kolo Macieju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u nas nocka pt nie będę spać w łóżeczku bo chcę się przytulać ![]() ![]() tak zachwalacie te ciasteczka cytrynowe, że dzisiaj je zrobię ![]() Wszystkiego najlepszego dla Michasia ![]() ![]() ![]() pstryniu współczuję anginy:/ laurko pokaż opłatek jak wyszedł ![]() bokeh to Cię przywitali miło ![]() sylwietta ![]() Aga pokaż sukienkę ![]() ![]() nawijko mam nadzieję, że ząb szybo wyjdzie ![]() elllmi pięknie chodzi ![]() ![]() Deli współczuję nocki:/ hope wracaj ![]() ![]() a co do zdjęcie na fb ![]() nancy za takie gadanie to wiesz ![]() Ifwka mam nadzieję, że to tylko jednorazowe ![]() Lady super, że jest zainteresowanie ![]() iffonka tak mam włączony ale nie cały czas. czasem Hania oko zawiesi ale to na jakiś zajawkach z reklamy czy piosenkach.
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-01-17 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
My metoda prob i bledow wypracowalismy w miare dzialajacy system. Usypiam Yae po kapieli przy uu, pierwsza pobudka jest zwykle po godzinie-poltorej. Wtedy usypia tz i zwykle my sie kladziemy. Po tym nastepuje 4-5 pobudek (jestem w stanie uspokoic Yae sama) i wstajemy ok 6-8.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra !! wydaje mi się czy apropo takich rzeczy jak sadzanie, chodziki itp to jednak mało sie słyszy, że sie nie powinno, tzn ja to wogóle jakoś tak na chłopski rozum wiedziałam, jak mozna sadzać dziecko nie trzymające główki? no ale jak widac ludzie są rózni... u mnie na fb ostatnio szwagierka mojej bratowej wrzuciła chyba 4 miesięczniaka w chodziku ![]() Cytat:
rześki spacerek ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
ja to niestety odbieram tak, że mama jest be, wole tate
![]() mimo wszystko cieszę się, że tż radzi sobie z takimi rzeczami ![]()
#4334 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Charlizz, Hope ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tylko szkoda że podkłady za ciemne ![]() mhm ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i ten sosik też. Kocham koperkowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może czuje mój niepokój, chociaż ja bardzo cierpliwa jestem, nawet jak się budzi 15 razy w nocy to jestem spokojna, przytulam, tulę, głaskam, daję uu, bo wiem, że w końcu uśnie i będziemy spać. A raz w nocy (tylko raz- czasem dwa) budzi się i po prostu nerwy mi siadają ![]() chciałabym zrobić takie ciasto http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...-10-minut.html ale nie mam mąki graham, mówisz nawijko że można poszukać na targu? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
No właśńei analizuję i nic
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
Nie dam rady nadrobić wszystkiego. Z tego co zapamiętałam to:
fewciu - życze Ci z całego serca powodzenia z nową pracą! nancy pytałaś jak się rozwiązała sytuacja z teściową. Otóż później po świętach cały tydzień nie odezwała się. Nagle 2 stycznia jak Iguś miał urodziny to przyjechała po południu bez zapowiedzi z prezentem dla niego. Wyściskała go wycałowała, popłakała się prawie że nie widziała go tyle czasu i że nie widziała jak chodzi (akurat zaczał chodzić jak byłam na urlopie i ona nie widziała jeszcze). Męża nie było w domu. Ani słowem nie odezwała się w temacie tamtej całej sytuacji i opieki nad małym więc i ja nie zaczynałam rozmowy, zachowywała się jakby nic się nie stało. Posiedziała z godzinkę, zaprosiła nas na Wigilie i na Święta i pojechała. Na Wigilii gadka szmatka i coś mąż zaczął o żłobku że idziemy zapisać małego. To ta że do jakego żłobka, przecież nic się nie stało. To ja jej mówię, że jak nic się nie stało, że na własne uszy słyszałam jak jej ciężko, że nie ma kiedy chleba kupić i do lekarza iść i że więcej jej noga u nas nie postanie. I że ja nikogo zmuszać nie zamierzam, bo dzieckiem się opiekowac to trzeba chcieć. Myślała pewnie że my będziemy ją prosić i przepraszać ale zobaczyła że mówimy poważnie o tym żłobku to już się zdygała. Zaczęła mówić że ona bez małego nie wytrzyma, że go kocha ponad życie i jak pójdzie do żłobka to ona będzie tam do niego chodziła. Że ona w nerwach tak tylko mówiła a to wszystko nieprawda bo była zdenerwowana na mojego TŻ i już teraz wie że nie powinna dziecka w to mieszać. Ja wiem doskonale co ona miała na celu - myślała że nas zaszantażuje i ja będziemy prosić żeby się Igorem opiekowała, nie przyjęła takiego scenariusza że oddalibyśmy go do żłobka bo to 800 zł miesięcznie jednak. I to ona jakby nas musiała w tym momencie prosić żeby go nie oddawać do żłobka. Powiedziałam jej że jeśli jescze raz się zdarzy taka sytuacja to już odwrotu nie będzie bo ja nie mogę funkcjonować w sytuacji gdzie ona z dnia na dzień zarzuci focha, trzaśnie drzwiami a my zostajemy bez opieki nad dzieckiem, bo to nie jest lalka. Mąż dodał tylko że nie życzymy sobie żeby się wtrącała przede wszystkim do naszego życie i do naszych spraw bo jesteśmy dorośli (bo potrafiła pierdyknąć komentarz, że nie mamy w mieszkaniu świętego obrazu) ale przede wszystkim w sposób wychowywania naszego dziecka i we wszelkie decyzje w jego temacie. No i w poniedziałek wróciłam do pracy a teściowa pilnuje małego dalej. Jest tak przemiła jak nie była chyba nigdy, ani razu jeszcze nie zakwestionowała jedzenia, ubierania małego czy czegokolwiek. Mało tego, gotuje nam, wczoraj zrobiła kopytka, dzisiaj naleśniki a Igorowi zupkę. Dzwoniła do mnie przed chwilą czy zgadzam się żeby nie wychodziła dzisiaj z Igorem na podwórko bo straszna zawierucha i śnieg pada i żebym kupiła wracając do domu twaróg bo ona naleśniki nam usmażyła a że nie idzie z małym na spacer to nie ma jak kupić. Mam tylko nadzieję że ta odmiana to na stałe...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-01-17 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja będę miała sukienkę którą kupiłam na chrzciny.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Daria nie zwraca uwagi na TV. No chyba że leci jej ulubiona reklama (parę takich ma) to wtedy rzuca wszystko i ogląda. Najbardziej uwielbia reklamy z nju mobile z tym żółtym ludzikiem ![]() Poza tym Tv może być włączone a ona i tak nie patrzy. Cytat:
![]() ![]() Oby oko się szybko wyleczyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-17 o 10:05 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie Debrah bo teżjej nie ma kilka dni??
![]() |
#4341 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to tam się ubiorę w byle co ale chciałabym małą chociaz troszkę odświętniej ubrać, bo ona całe dnie przy mojej mamie to w rajtuzkach i bluzce chodzi.
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Silver, ja pierwszy raz te pulpeciki robilam;> ;p ugotowalam bulion warzywny, dodałam ziele i lisc laurowy, miesko mielone wymieszalam z bulka tarta i jajkiem, dodalam do niego troche natki pietruszki troszki pieprzu, obtoczyłam w mące, wrzuciłam do bulionu i sie gotowało ok 30 min. Później nalalam tego bulionu do szklanki, zmieszalam z jogurtem, wlalam znowu i dodalam koperku;p no i co tam jeszcze, a troche zagęsciłam mąką bo rzadkie było bardzo. A i lubczyka dodałam. No i przyprawy według uznania, ja dalam pieprzu troche;p i pare ziarenek..soli haha;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah pewnie uczy sie do sesji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
Ola coraz ładniej zaczyna sobie poczynać na nóżkach, jestem mega dumna
![]() ![]() A co najważniejsze zaczeła jesc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Ifwka czasami tak bywa. Ktoś nie zna odpowiedzi, albo czyta na tel a nie cytuje , jak ja.
Dziś pisze bo siedzę w kolejce u tego ortopedy, ale przy Zuzce ciężko cytować. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Tż wyszedł już z pracy, ma odebrac moją siostrę i potem o 13 mnie i do domu ![]()
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby! ![]() ![]()
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- zabieram sie zaraz za ciasteczka ![]() ![]()
![]() |
#4350 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, ze minie!! Jeszcze troszke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zreszta on zaraz bo rozbawia i mam jeszcze trudniej wtedy. Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.