|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
A jaki kupiłaś? Ja sobie ostatnio przeglądałam łóżeczka właśnie w Ikei i tam było takie zwykłe za 299 zł, które mi się podoba i w ogóle jakoś ceny i wygląd mnie tam w miarę przekonują. A mają tam też właśnie i materacyki i ochraniacze na materac i prześcieradła. A materacyk myślałam o lateksowym, bo u mnie w mieszkaniu mamy bardzo dużą wilgoć i podobno ten będzie ok. Czy to prawda- nie wiem, ale jakoś przemawia do mnie na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Polecam,biore cały czas. Koło mnie kosztują 30zł... http://www.aptekagemini.pl/prenatal-...-kapsulek.html Też biore (koło mnie kosztował 36zł...!) http://www.aptekagemini.pl/octenisep...zownikiem.html to używam na pryszcze ![]() ![]() Jeszcze kupuje tam maski i odżywki Ziaji (do włosów) Cytat:
![]() Tylko materacyk musze do dokupić ale nie wiem jaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Rozeznanie
|
Teraz C mam w tym zestawie witaminowym dla kobiet w ciąży, 225 % dziennego zapotrzebowania więc już dodatkowo nic nie łykam, tym bardziej że C w pożywieniu jeszcze dostarczamy. Kiedyś brałam naturalną z ekstraktem kiełkującej, zielonej gryki oraz z ekstraktem owoców, skór i liści pomarańczy gorzkiej. Byłam zadowolona, ale niestety droga
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilla123, wózka konkretnego nie upatrzyłam bo wszystkie które mi kobitka w sklepie pokazywała podobały mi się. Nie miałam też za dużo czasu bo pojechałam tam z małżem tak przy okazji bo akurat musiał tam do klienta podjechać i dać auto na serwis. No ale wiem że na 100 % tam wrócę i wózki były od takich za niecały 1000 zł bo drogie x-landery więc uważam że jest w czym wybierać. Cały czas mam tylko dylemat i nie wiem na co się zdecydować - koła skrętne czy 4 stałe ![]() Cytat:
![]() No chociaż tyle że za pozostałe miesiące zus mi wypłaci. Na zasiłek też się łapię bo muszę mieć przepracowane ciągiem 18 miesięcy więc tez jest. Choć tak po cichutku marze sobie porozmawiać z kierownikiem i może coś się da zrobić. Bo decyzje podejmuje on ale w dużej mierze kierownik działu kadr więc może początkiem czerwca udam się do firmy pogadać z nim. I zobaczymy. Kocie oczy ze shreka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Co do kocykow, kolderek to pamietam taka sytuacje. Jak moja Iza miala kilka miesiecy to potrafila w mig skopac z siebie kocyk czy rozek ktory robil za kolderke. Ktorejs nocy uslyszalam takie sapanie i ciche poplakiwanie, ktore mnie obudzilo. Okazalo sie ze lezy buzia pod tym rozkiem i nie wiadomo dlaczego sobie go nie sciagnela. Na szczescie ten rozek byl bardzo lekki to nic by sie raczej nie stalo ale pisze to bo dzieci sa bardzo zdolne i czasem pewne rzeczy wydaja sie nierealne a rzeczywistosc pokazuje co innego. Jesli chodzi o spanie to naprawde bardzo szybko zaczela sie przemieszczac po lozku. Naprawde nie wiem jak to robila. Nie potrafila sie jeszcze przekrecac. Machala rekami i nogami i nagle okazywalo sie ze jest w innym miejscu niz ja polozylam. Juz nie pamietam kiedy to sie zaczelo ale na pewno w przeciagu pierwszych kilku tygodni. Ale kazde dziecko jest inne i trudno przewidziec to teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Raczkowanie
|
Dzięki Kucyku
Dużo mają asortymentu, przebijam się już z dobre 20 min, a rachunek rośnie... ![]() A co do Ikeowych materacy to oni mają fajne te sprężynowe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/ Mam ten pierwszy i myślę, że Dzidziusiowi będzie na nim baardzo fajnie ![]()
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-17 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lozko wybralam nielakierowane bo jak dzieciom zaczynaja rosnac zabki to lubia sie w nie wgryzac. Moze te farby czy lakiery sa bezpieczne ale wolalam żeby wgryzala sie w drewno niz lakier. Ale z drugiej strony lakierowane ladniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Raczkowanie
|
A może te osłonki na barierkę się sprawdzą? Ja mam łóżeczko sosnowe pomalowane farbą do mebli dziecięcych, ale niestety bardzo słabo się trzyma, w sensie łatwo zdrapać tę farbę i myślę że taka osłonka będzie niezbędna :/
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Glownie dotyczy to dzieci ktore zaczynaja wstawac. Niektorzy owijaja pieluszka gorna barierke - bo to chodzi glownie o te pozioma. Te pionowe to raczej nie- przynajmniej ja sie nie spotkalam. Te ochraniacze nie owijaja od gory- tak mi sie wydaje. Takze nie wiem czy to cos da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak przeglądam oferty u mnie i jakaś ta praca jest, w sumie dużo dorywczej a taka by mi później najbardziej pasowała. Jak ma się prace w miarę stałą, to się nie pamięta jaki mamy kryzys na rynku pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
------------------------- Cytat:
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Raczkowanie
|
No, i witaminki zamówione, jeszcze parę innych rzeczy też
![]()
#3255 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hihi Rybko rozbrajasz mnie ![]() Pewnie kazda mama robi inaczej, jednak chyba nie wyobrazam sobie aby ktoras mogla sobie sprzatac , gotowac i ogladac tv a chodzic tylko do sypialni na karmienie i przewijanie gdzie jest dzidzius ![]() U mnie jest teraz tak ze mam dom i sypialnie sa na pietrze, wiec na caly dzien małe bedzie na dole w koszu wiklinowym na kolkach, na zmiane z lezaczkiem, wózkiemw ogrodzie lub w chuscie u mamy. takiego malucha zwyczajnie chce sie miec caigle na oku zeby patrzec i podziwiac jak ziewa, kicha, przeciąga się , zerka i jak śpi ![]() Jezu nie mogę sie doczekać! Jak mieszkalismy w małym mieszkaniu w bloku to na dluzsze drzemy kladlam do lozeczka w dzien, ale taki noworodek to może spać wszedzie. I to jest w ogole fajna sprawa jak sie go nie wynosi do cichej sypialni, tylko spi tak gdzie jestesmy my, moga byc nawet goscie. małym to nie przeszkadza, a dzieki temu nie trzeba pozniej chodzic na palcach jak dziecko spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, chcę dokupić torbę do wózka, wypowiedzcie się proszę czy taka będzie dość pojemna? Myślę, że mogłabym ją też wykorzystać do szpitala jako podręczną bo nie mam żadnej.
Kolor będzie paskował mi idealnie, szaro-czerwony w kwiatki, dokładnie taki mam wózek ![]() http://allegro.pl/praktyczna-torba-d...879084396.html ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Oj, święta racja, ja już tak marzę żeby wtulić twarz w to małe pachnące ciałko... ![]() I chyba dzięki temu mniej boję się porodu. Wiem że będzie straszny ale to etap przed późniejszym szczęściem ![]()
![]() |
#3258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie o to mi chodziło, bo ja nie chciałabym dziecka w dzień odkładać do sypialni i się zastanawiałam jak to jest, czyli powinnam się rozejrzeć za czymś, w co odkładać dzieciaczka w dzień, dziękuję za podpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to zalezy od dziecka. Bo sa dzieci ktore bardzo potrzebuja bliskosci i te wszystkie atrakcje typu karuzela maja gdzies. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
Polecam program do licytacji snajper. net Dzięki temu oszczędzam czas i nerwy. Ustawiam sobie kwotę, którą jestem skłonna dać za jakąś rzecz, i czas 3 sekundy przed końcem aukcji.
#3261 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koła jak dla mnie tylko skrętne wchodzą w grę ![]() A do diety to polecam właśnie dużo wody i soków, surowe warzywa i owoce (np. jabłko ze skórką, surowa marchewka), suszone owoce, wszelkie ziarna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Raczkowanie
|
Ja też, dlatego wybrałam wózek który ma i takie i takie. W łatwy sposób wyciąga się stałe i wkłada skrętne. zaczynam już odkładać kasę na ten wózek...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | ||
Rozeznanie
|
Co do łóżeczka to podoba mi się to: http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...878098555.html no ale zobaczymy co tż przywiezie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My mieliśmy na początku małą kołyskę na kółkach, która jeździła z nami z sypialni do kuchni czy do salonu. Do tego dochodziła mata edukacyjna czy narożnik gdzie sobie leżał, patrzył, spał, bawił się, itp. Czasami braliśmy wózek do domu i w nim sobie leżał ![]() A dzieci to potrafią być naprawdę różne. Mam właśnie w najbliższej rodzinie dwójkę dzieci z wakacji - jedno ciche, spokojne, uśmiechnięte, wczoraj się z nim nawet bawiłam, zero marudzenia chyba, że jest głodny. A drugie to zupełne przeciwieństwo - nie chciała od początku smoczka, ani butelki (szwagierka musiała dawać mleko łyżeczką!), często trzeba ją zabawiać, nosić, bujać i dużo marudzi (w sensie nie płacze tylko się krzywi, grymasi) Także tu to nigdy nie ma reguły ![]() Ale ja też już nie mogę się doczekać!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monica80 ten kosz wiklinowy na kołach to jak wygląda? Masz jakieś zdjęcie? ![]() Ja tak myślałam o bujaczku, leżaczku który rozkłada się na płasko, a jak nie będe miała nic do roboty to będziemy razem polegiwać na kanapie ![]() Mala_Czarno_Biala powinni Ci w poniedziałek paczkę wysłać więc wtorek, środa będzie w zależności od tego czy kurier czy poczta ![]() A torba bardzo fajna no i cena ok. Co myślicie o używanym laktatorze...? Bo sie tak zastanawiam..Za 1/4 ceny można dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Raczkowanie
|
Kucyku, ja myślę że po wysterylizowaniu będzie jak nowy
![]() Słuchajcie, nie pamiętam z kim pisałam o szkole rodzenia we Wrocławiu. Otóż obdzwoniłam wszystkie i okazuje się, że część była kiedyś darmowa, a ogłoszenia dalej w internecie wiszą. Tak więc udało się zapisać tutaj: http://www.szkolarodzenia.sos.pl/ Ale są ostatnie wolne miejsca. Darmowe zajęcia są dla kobiet, za partnera trzeba dopłacić 100zł/m-ąc (czyli w sumie 200zł). Najbliższy kurs jest 3.03.14. Nie udało mi sie dodzwonić do tej szkoły: http://www.aszk.wroc.pl/index.php?op...364&Itemid=156 Ale spróbuję jeszcze, nie zaszkodzi zapisać się do dwóch :p
#3267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do laktatora - one maja duzo czesci wymiennych, wiec mozna kupic uzywany (jesli jest okazja) a te gumki dokupic nowe i wymienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
A wlasnie zapomnialam o gapieniu sie na maluszka.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Raczkowanie
|
ja myślę, że forum po urodzeniu dzieciaczków jest mało realne, będziemy tam wisieć nad łóżeczkami i gapić się całą dobę, kto trwoniłby taki czas na siedzenie przed kompem
![]() ![]() Mam prośbę do dziewczyn które znają się na chustach. Potrzebuję dobrego poradnika albo sklepu gdzie można sobie taką chustę wybrać. Bo na allegro są, cała masa ale skąd mam wiedzieć, że są odpowiednie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.