Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 10:53   #3241
Rybka12321
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Co do materacykow to ja tez zglupialam i kupilam ikeowy.
A jaki kupiłaś? Ja sobie ostatnio przeglądałam łóżeczka właśnie w Ikei i tam było takie zwykłe za 299 zł, które mi się podoba i w ogóle jakoś ceny i wygląd mnie tam w miarę przekonują. A mają tam też właśnie i materacyki i ochraniacze na materac i prześcieradła. A materacyk myślałam o lateksowym, bo u mnie w mieszkaniu mamy bardzo dużą wilgoć i podobno ten będzie ok. Czy to prawda- nie wiem, ale jakoś przemawia do mnie na razie
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:58   #3242
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Dzięki Co zamawiałyście z tej apteki? Coś godnego polecenia?

Zaraz poszukam. A swoją drogą, macie jakieś doświadczenia z naturalną wit C czy bierzecie kwas askorbinowy?
http://www.aptekagemini.pl/prenatal-...-kapsulek.html
Polecam,biore cały czas. Koło mnie kosztują 30zł...

http://www.aptekagemini.pl/prenatal-...-kapsulek.html
Też biore (koło mnie kosztował 36zł...!)
http://www.aptekagemini.pl/octenisep...zownikiem.html
to używam na pryszcze Ale duża butla przyda się do krocza i kikuta

Jeszcze kupuje tam maski i odżywki Ziaji (do włosów)

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
A jaki kupiłaś? Ja sobie ostatnio przeglądałam łóżeczka właśnie w Ikei i tam było takie zwykłe za 299 zł, które mi się podoba i w ogóle jakoś ceny i wygląd mnie tam w miarę przekonują. A mają tam też właśnie i materacyki i ochraniacze na materac i prześcieradła. A materacyk myślałam o lateksowym, bo u mnie w mieszkaniu mamy bardzo dużą wilgoć i podobno ten będzie ok. Czy to prawda- nie wiem, ale jakoś przemawia do mnie na razie
Ja dostane łóżeczko z ikei od szwagierki
Tylko materacyk musze do dokupić ale nie wiem jaki
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:00   #3243
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
A swoją drogą, macie jakieś doświadczenia z naturalną wit C czy bierzecie kwas askorbinowy?
Teraz C mam w tym zestawie witaminowym dla kobiet w ciąży, 225 % dziennego zapotrzebowania więc już dodatkowo nic nie łykam, tym bardziej że C w pożywieniu jeszcze dostarczamy. Kiedyś brałam naturalną z ekstraktem kiełkującej, zielonej gryki oraz z ekstraktem owoców, skór i liści pomarańczy gorzkiej. Byłam zadowolona, ale niestety droga
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:15   #3244
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
To niestety też jest mój problem, ale nie tylko jak jestem w ciąży, chociaż przed było trochę inaczej, bo się ruszałam. Teraz kilka dni temu wprowadziłam do diety ciemne pieczywo i jakby odrobinę się poprawiło
Może i ja się na ciemne pieczywo przerzucę i może jeszcze ograniczę spożywanie sera żółtego bo ja to bym mogła ciągle i ciągle tak lubię ale chyba za duże też źle. Albo po prostu zacznę więcej może też pić o u mnie z tym, piciem to kiepściutko niestety. Z ruchem nie mam problemu bo od kiedy jestem w ciąży to sporo się poruszam. Nawet auto zostawiam pod domem. A w tym tygodniu trzaskam takie kilometry że wieczorem odzywa się mój kręgosłup. No ale jak pracowałam to przez bite 8 godzin non stop w ruchu. Może dlatego teraz tak jest.

Kamilla123, wózka konkretnego nie upatrzyłam bo wszystkie które mi kobitka w sklepie pokazywała podobały mi się. Nie miałam też za dużo czasu bo pojechałam tam z małżem tak przy okazji bo akurat musiał tam do klienta podjechać i dać auto na serwis. No ale wiem że na 100 % tam wrócę i wózki były od takich za niecały 1000 zł bo drogie x-landery więc uważam że jest w czym wybierać.
Cały czas mam tylko dylemat i nie wiem na co się zdecydować - koła skrętne czy 4 stałe

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja nie mam nerwów do allegro; zawsze mnie ktoś przelicytuje w ostatniej sekundzie

Każda z nas inaczej przechodzi ciąże. Jedną może nic nie boleć przez 9 miesięcy a druga będzie kwiczeć z bólu mimo, że nic złego się nie dzieje. Moja gina mówiła, że to jest ten moment, kiedy maluszki najszybciej rosną i trudno, żebyśmy tego nie czuły
Mnie też co chwila coś ciągnie, kłuje

Ale nawet jak umowa kończy ci się w tracie macierzyńskiego to resztę do końca tych 20tyg wypłaca Ci zus. Więc o macierzyński nie musisz się martwić, tylko nie wiadomo co potem. Ja mam całe szczęście prawo do zasiłku, ale co to jest 500zł
Ojjj ja ostatnio licytowałam zestaw bodziaków i mnie przelicytowali w ostatnich sekundach. Ale wściekła byłam, a te bodziaki tak strasznie mi się podobały

No chociaż tyle że za pozostałe miesiące zus mi wypłaci. Na zasiłek też się łapię bo muszę mieć przepracowane ciągiem 18 miesięcy więc tez jest. Choć tak po cichutku marze sobie porozmawiać z kierownikiem i może coś się da zrobić. Bo decyzje podejmuje on ale w dużej mierze kierownik działu kadr więc może początkiem czerwca udam się do firmy pogadać z nim. I zobaczymy. Kocie oczy ze shreka i może się ugną

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:17   #3245
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Co zamawiałyście z tej apteki? Coś godnego polecenia?

Zaraz poszukam. A swoją drogą, macie jakieś doświadczenia z naturalną wit C czy bierzecie kwas askorbinowy?
Ja nie biore. Ja staram sie jesc duzo warzyw i owocow bo takie naturalne najlepiej sie wchlaniaja. Pije naturalne soki.

---

Co do kocykow, kolderek to pamietam taka sytuacje. Jak moja Iza miala kilka miesiecy to potrafila w mig skopac z siebie kocyk czy rozek ktory robil za kolderke. Ktorejs nocy uslyszalam takie sapanie i ciche poplakiwanie, ktore mnie obudzilo. Okazalo sie ze lezy buzia pod tym rozkiem i nie wiadomo dlaczego sobie go nie sciagnela. Na szczescie ten rozek byl bardzo lekki to nic by sie raczej nie stalo ale pisze to bo dzieci sa bardzo zdolne i czasem pewne rzeczy wydaja sie nierealne a rzeczywistosc pokazuje co innego.

Jesli chodzi o spanie to naprawde bardzo szybko zaczela sie przemieszczac po lozku. Naprawde nie wiem jak to robila. Nie potrafila sie jeszcze przekrecac. Machala rekami i nogami i nagle okazywalo sie ze jest w innym miejscu niz ja polozylam. Juz nie pamietam kiedy to sie zaczelo ale na pewno w przeciagu pierwszych kilku tygodni. Ale kazde dziecko jest inne i trudno przewidziec to teraz.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:19   #3246
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzięki Kucyku
Dużo mają asortymentu, przebijam się już z dobre 20 min, a rachunek rośnie...

A co do Ikeowych materacy to oni mają fajne te sprężynowe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Mam ten pierwszy i myślę, że Dzidziusiowi będzie na nim baardzo fajnie

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:21
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:22   #3247
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No chociaż tyle że za pozostałe miesiące zus mi wypłaci. Na zasiłek też się łapię bo muszę mieć przepracowane ciągiem 18 miesięcy więc tez jest. Choć tak po cichutku marze sobie porozmawiać z kierownikiem i może coś się da zrobić. Bo decyzje podejmuje on ale w dużej mierze kierownik działu kadr więc może początkiem czerwca udam się do firmy pogadać z nim. I zobaczymy. Kocie oczy ze shreka i może się ugną
Już któryś raz ktoś mi mówi, że trzeba mieć przepracowane 18 miesięcy U mnie trzeba w ciągu 18 miesięcy mieć przepracowane 365dni i nie trzeba mieć ciągłości pracy. Czyżby co urząd pracy to inne zasady?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 11:27   #3248
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Juz w sumie nie pamietam jaki wybralam bo bylo ich kilka. U mnie jest w miare sucho. Ale jak jest wilgoc to chyba te gryki to tez bym sobie odpuscila.

Lozko wybralam nielakierowane bo jak dzieciom zaczynaja rosnac zabki to lubia sie w nie wgryzac. Moze te farby czy lakiery sa bezpieczne ale wolalam żeby wgryzala sie w drewno niz lakier. Ale z drugiej strony lakierowane ladniejsze.
Stary 2014-01-17, 11:32   #3249
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Lozko wybralam nielakierowane bo jak dzieciom zaczynaja rosnac zabki to lubia sie w nie wgryzac. Moze te farby czy lakiery sa bezpieczne ale wolalam żeby wgryzala sie w drewno niz lakier. Ale z drugiej strony lakierowane ladniejsze.
A może te osłonki na barierkę się sprawdzą? Ja mam łóżeczko sosnowe pomalowane farbą do mebli dziecięcych, ale niestety bardzo słabo się trzyma, w sensie łatwo zdrapać tę farbę i myślę że taka osłonka będzie niezbędna :/
Stary 2014-01-17, 11:33   #3250
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Już któryś raz ktoś mi mówi, że trzeba mieć przepracowane 18 miesięcy U mnie trzeba w ciągu 18 miesięcy mieć przepracowane 365dni i nie trzeba mieć ciągłości pracy. Czyżby co urząd pracy to inne zasady?
Wiadomo jak to z tymi urzędami. Jak kiedyś się rejestrowałam u nich to myślałam że dostanę. a się okazało że nie dadzą bo miałam przerwę w pracy i nie było ciągłości i zasiłek tylko na pół roku dają gdzie w sąsiednim mieście potrafią dawać zasiłek na rok czasu

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:48   #3251
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A może te osłonki na barierkę się sprawdzą? Ja mam łóżeczko sosnowe pomalowane farbą do mebli dziecięcych, ale niestety bardzo słabo się trzyma, w sensie łatwo zdrapać tę farbę i myślę że taka osłonka będzie niezbędna :/
Glownie dotyczy to dzieci ktore zaczynaja wstawac. Niektorzy owijaja pieluszka gorna barierke - bo to chodzi glownie o te pozioma. Te pionowe to raczej nie- przynajmniej ja sie nie spotkalam. Te ochraniacze nie owijaja od gory- tak mi sie wydaje. Takze nie wiem czy to cos da.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 11:49   #3252
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo jak to z tymi urzędami. Jak kiedyś się rejestrowałam u nich to myślałam że dostanę. a się okazało że nie dadzą bo miałam przerwę w pracy i nie było ciągłości i zasiłek tylko na pół roku dają gdzie w sąsiednim mieście potrafią dawać zasiłek na rok czasu
U mnie na szczęście przyznają na rok. Czyli mój urząd pracy nie jest taki zły jak myślałam
Tak przeglądam oferty u mnie i jakaś ta praca jest, w sumie dużo dorywczej a taka by mi później najbardziej pasowała.
Jak ma się prace w miarę stałą, to się nie pamięta jaki mamy kryzys na rynku pracy
Stary 2014-01-17, 11:50   #3253
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja jem warzywa i owoce bogate w witamine C i nie biore jej dodatkowo.

-------------------------

Cytat:
Ja chce biale wiec bedzie lakierowane, ale wczesniej tez takie mialam i moj nie obgryzal. Wlasciwie to dziecko w lozeczku tylko spi to kiedy ma obgryzac?

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:54
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 11:50   #3254
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

No, i witaminki zamówione, jeszcze parę innych rzeczy też Jak długo czeka się na dostawę?
Stary 2014-01-17, 12:03   #3255
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Może i ja się na ciemne pieczywo przerzucę i może jeszcze ograniczę spożywanie sera żółtego bo ja to bym mogła ciągle i ciągle tak lubię ale chyba za duże też źle. Albo po prostu zacznę więcej może też pić o u mnie z tym, piciem to kiepściutko niestety. Z ruchem nie mam problemu bo od kiedy jestem w ciąży to sporo się poruszam. Nawet auto zostawiam pod domem. A w tym tygodniu trzaskam takie kilometry że wieczorem odzywa się mój kręgosłup. No ale jak pracowałam to przez bite 8 godzin non stop w ruchu. Może dlatego teraz tak jest.
Spróbuj, może akurat to pieczywo coś pomoże.

Cytat:
A co do Ikeowych materacy to oni mają fajne te sprężynowe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/

Mam ten pierwszy i myślę, że Dzidziusiowi będzie na nim baardzo fajnie
O, w sumie to jakoś zapomniałam o sprężynowych, to jeszcze będzie do przemyślenia lateksowy czy sprężynowy.

Cytat:
Juz w sumie nie pamietam jaki wybralam bo bylo ich kilka. U mnie jest w miare sucho. Ale jak jest wilgoc to chyba te gryki to tez bym sobie odpuscila.

Ja myślałam o tym białym Ikeowym łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Ja chce biale wiec bedzie lakierowane, ale wczesniej tez takie mialam i moj nie obgryzal. Wlasciwie to dziecko w lozeczku tylko spi to kiedy ma obgryzac?
O właśnie! Miałam Was zapytać. A co się robi w dzień z takim maluszkiem? ono ma cały czas leżeć w tym łóżku w sypialni co w nocy, czy raczej je zabierać gdzieś (gdzie?) czy co? Bo podobno maluchy przesypiają całe dnie, to tam gdzie w nocy, czy w innym miejscu, jakieś dodatkowe łóżko, wózek, ten bujaczek? Jak to jest na samym początku?
Stary 2014-01-17, 12:09   #3256
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
O właśnie! Miałam Was zapytać. A co się robi w dzień z takim maluszkiem? ono ma cały czas leżeć w tym łóżku w sypialni co w nocy, czy raczej je zabierać gdzieś (gdzie?) czy co? Bo podobno maluchy przesypiają całe dnie, to tam gdzie w nocy, czy w innym miejscu, jakieś dodatkowe łóżko, wózek, ten bujaczek? Jak to jest na samym początku?

Hihi Rybko rozbrajasz mnie
Pewnie kazda mama robi inaczej, jednak chyba nie wyobrazam sobie aby ktoras mogla sobie sprzatac , gotowac i ogladac tv a chodzic tylko do sypialni na karmienie i przewijanie gdzie jest dzidzius
U mnie jest teraz tak ze mam dom i sypialnie sa na pietrze, wiec na caly dzien małe bedzie na dole w koszu wiklinowym na kolkach, na zmiane z lezaczkiem, wózkiemw ogrodzie lub w chuscie u mamy. takiego malucha zwyczajnie chce sie miec caigle na oku zeby patrzec i podziwiac jak ziewa, kicha, przeciąga się , zerka i jak śpi
Jezu nie mogę sie doczekać!

Jak mieszkalismy w małym mieszkaniu w bloku to na dluzsze drzemy kladlam do lozeczka w dzien, ale taki noworodek to może spać wszedzie. I to jest w ogole fajna sprawa jak sie go nie wynosi do cichej sypialni, tylko spi tak gdzie jestesmy my, moga byc nawet goscie. małym to nie przeszkadza, a dzieki temu nie trzeba pozniej chodzic na palcach jak dziecko spi

Leoś
Natasha
Stary 2014-01-17, 12:13   #3257
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dziewczynki, chcę dokupić torbę do wózka, wypowiedzcie się proszę czy taka będzie dość pojemna? Myślę, że mogłabym ją też wykorzystać do szpitala jako podręczną bo nie mam żadnej.

Kolor będzie paskował mi idealnie, szaro-czerwony w kwiatki, dokładnie taki mam wózek

http://allegro.pl/praktyczna-torba-d...879084396.html

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
takiego malucha zwyczajnie chce sie miec caigle na oku zeby patrzec i podziwiac jak ziewa, kicha, przeciąga się , zerka i jak śpi

Oj, święta racja, ja już tak marzę żeby wtulić twarz w to małe pachnące ciałko... Też nie mogę sie doczekać.
I chyba dzięki temu mniej boję się porodu. Wiem że będzie straszny ale to etap przed późniejszym szczęściem
Stary 2014-01-17, 12:14   #3258
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Hihi Rybko rozbrajasz mnie
Pewnie kazda mama robi inaczej, jednak chyba nie wyobrazam sobie aby ktoras mogla sobie sprzatac , gotowac i ogladac tv a chodzic tylko do sypialni na karmienie i przewijanie gdzie jest dzidzius
U mnie jest teraz tak ze mam dom i sypialnie sa na pietrze, wiec na caly dzien małe bedzie na dole w koszu wiklinowym na kolkach, na zmiane z lezaczkiem, wózkiemw ogrodzie lub w chuscie u mamy. takiego malucha zwyczajnie chce sie miec caigle na oku zeby patrzec i podziwiac jak ziewa, kicha, przeciąga się , zerka i jak śpi

Jak mieszkalismy w małym mieszkaniu w bloku to na dluzsze drzemy kladlam do lozeczka w dzien, ale taki noworodek to może spać wszedzie. I to jest w ogole fajna sprawa jak sie go nie wynosi do cichej sypialni, tylko spi tak gdzie jestesmy my, moga byc nawet goscie. małym to nie przeszkadza, a dzieki temu nie trzeba pozniej chodzic na palcach jak dziecko spi
Bo ja się nie znam na obsłudze maluszków, wybaczcie

Dokładnie o to mi chodziło, bo ja nie chciałabym dziecka w dzień odkładać do sypialni i się zastanawiałam jak to jest, czyli powinnam się rozejrzeć za czymś, w co odkładać dzieciaczka w dzień, dziękuję za podpowiedź
Stary 2014-01-17, 12:19   #3259
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj, może akurat to pieczywo coś pomoże.

O, w sumie to jakoś zapomniałam o sprężynowych, to jeszcze będzie do przemyślenia lateksowy czy sprężynowy.

Ja myślałam o tym białym Ikeowym łóżeczku.

Na samym poczatku to spala jadla i patrzyla.Troche pozniej jak nie spala to troche lezala w lozeczku patrzyla sobie na te ksiazeczke interaktywna czy karuzele lub inna zabawke - choc to raczej pozniej. Generalnie na poczatku patrzenie to rozrywka - ten wzrok dopiero sie tam ksztaltuje. Potem bralam ja na kolana i sobie lezala i patrzyla przytulalysmy sie. Jak jej sie znudzilo to znowu kladlam Na bujaczek i bujalam noga. Rowniez sobie patrzyla z innej perspektywy itp Puszczalam pozytywke z myszki czy karuzeli.

Ale to zalezy od dziecka. Bo sa dzieci ktore bardzo potrzebuja bliskosci i te wszystkie atrakcje typu karuzela maja gdzies.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 12:19   #3260
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ja nie mam nerwów do allegro; zawsze mnie ktoś przelicytuje w ostatniej sekundzie
Polecam program do licytacji snajper. net Dzięki temu oszczędzam czas i nerwy. Ustawiam sobie kwotę, którą jestem skłonna dać za jakąś rzecz, i czas 3 sekundy przed końcem aukcji.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:21   #3261
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie - rok przepracowany w ciągu ostatnich 18 miesięcy

Cytat:
Cały czas mam tylko dylemat i nie wiem na co się zdecydować - koła skrętne czy 4 stałe

Kocie oczy ze shreka i może się ugną

Koła jak dla mnie tylko skrętne wchodzą w grę
A do diety to polecam właśnie dużo wody i soków, surowe warzywa i owoce (np. jabłko ze skórką, surowa marchewka), suszone owoce, wszelkie ziarna
Stary 2014-01-17, 12:23   #3262
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja się nie znam na obsłudze maluszków, wybaczcie

Dokładnie o to mi chodziło, bo ja nie chciałabym dziecka w dzień odkładać do sypialni i się zastanawiałam jak to jest, czyli powinnam się rozejrzeć za czymś, w co odkładać dzieciaczka w dzień, dziękuję za podpowiedź
Ja bylam zawsze obok. Lozeczko bylo w naszym pokoju. Nie wyobrazam sobie zeby dziecko na samym poczatku lezalo w innym pokoju.Chyba caly czas latalabym wte i wewte
Stary 2014-01-17, 12:24   #3263
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

Kamilla123,
Ja też, dlatego wybrałam wózek który ma i takie i takie. W łatwy sposób wyciąga się stałe i wkłada skrętne. zaczynam już odkładać kasę na ten wózek...

Leoś
Natasha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 12:42   #3264
kamilla123
Rozeznanie

Co do łóżeczka to podoba mi się to: http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...878098555.html no ale zobaczymy co tż przywiezie Takie miałam za pierwszym razem tylko w innym kolorze i byłam zadowolona z niego (szczególnie z dwóch wyjmowanych szczebelków)

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Polecam program do licytacji snajper. net Dzięki temu oszczędzam czas i nerwy. Ustawiam sobie kwotę, którą jestem skłonna dać za jakąś rzecz, i czas 3 sekundy przed końcem aukcji.
Wow! Nie wiedziałam, że jest coś takiego

Cytat:
Kto pyta nie błądzi
My mieliśmy na początku małą kołyskę na kółkach, która jeździła z nami z sypialni do kuchni czy do salonu. Do tego dochodziła mata edukacyjna czy narożnik gdzie sobie leżał, patrzył, spał, bawił się, itp. Czasami braliśmy wózek do domu i w nim sobie leżał

A dzieci to potrafią być naprawdę różne. Mam właśnie w najbliższej rodzinie dwójkę dzieci z wakacji - jedno ciche, spokojne, uśmiechnięte, wczoraj się z nim nawet bawiłam, zero marudzenia chyba, że jest głodny. A drugie to zupełne przeciwieństwo - nie chciała od początku smoczka, ani butelki (szwagierka musiała dawać mleko łyżeczką!), często trzeba ją zabawiać, nosić, bujać i dużo marudzi (w sensie nie płacze tylko się krzywi, grymasi) Także tu to nigdy nie ma reguły

Ale ja też już nie mogę się doczekać!!!
Stary 2014-01-17, 12:57   #3265
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A ja nie mam nic do roboty więc pilnuje aukcji

Monica80
ten kosz wiklinowy na kołach to jak wygląda? Masz jakieś zdjęcie?
Ja tak myślałam o bujaczku, leżaczku który rozkłada się na płasko, a jak nie będe miała nic do roboty to będziemy razem polegiwać na kanapie No i wózek w mieszkaniu bo mam duży przedpokój. Ale zainteresował mnie ten kosz....Mam duży taras więc może tam mógłby sobie w nim spać.

Mala_Czarno_Biala
powinni Ci w poniedziałek paczkę wysłać więc wtorek, środa będzie w zależności od tego czy kurier czy poczta
A torba bardzo fajna no i cena ok.

Co myślicie o używanym laktatorze...? Bo sie tak zastanawiam..Za 1/4 ceny można dostać.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:16   #3266
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Kucyku, ja myślę że po wysterylizowaniu będzie jak nowy

Słuchajcie, nie pamiętam z kim pisałam o szkole rodzenia we Wrocławiu. Otóż obdzwoniłam wszystkie i okazuje się, że część była kiedyś darmowa, a ogłoszenia dalej w internecie wiszą.
Tak więc udało się zapisać tutaj:
http://www.szkolarodzenia.sos.pl/
Ale są ostatnie wolne miejsca. Darmowe zajęcia są dla kobiet, za partnera trzeba dopłacić 100zł/m-ąc (czyli w sumie 200zł). Najbliższy kurs jest 3.03.14.
Nie udało mi sie dodzwonić do tej szkoły:
http://www.aszk.wroc.pl/index.php?op...364&Itemid=156
Ale spróbuję jeszcze, nie zaszkodzi zapisać się do dwóch :p
Stary 2014-01-17, 13:25   #3267
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A ja nie mam nic do roboty więc pilnuje aukcji

Monica80
ten kosz wiklinowy na kołach to jak wygląda? Masz jakieś zdjęcie?
Ja tak myślałam o bujaczku, leżaczku który rozkłada się na płasko, a jak nie będe miała nic do roboty to będziemy razem polegiwać na kanapie No i wózek w mieszkaniu bo mam duży przedpokój. Ale zainteresował mnie ten kosz....Mam duży taras więc może tam mógłby sobie w nim spać.

Co myślicie o używanym laktatorze...? Bo sie tak zastanawiam..Za 1/4 ceny można dostać.
To taki kosz: http://www.weidewaren.de/1201/1201_88_eBay.jpg

A co do laktatora - one maja duzo czesci wymiennych, wiec mozna kupic uzywany (jesli jest okazja) a te gumki dokupic nowe i wymienić.

Leoś
Natasha
Stary 2014-01-17, 13:39   #3268
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
gapi się na niego, karmi,gapi się, zmienia pieluchę, znowu gapi i odsypia nocki
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:41   #3269
Sola1
Zakorzenienie

A wlasnie zapomnialam o gapieniu sie na maluszka. Najchetniej to by sie go schrupalo
Stary 2014-01-17, 13:50   #3270
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

ja myślę, że forum po urodzeniu dzieciaczków jest mało realne, będziemy tam wisieć nad łóżeczkami i gapić się całą dobę, kto trwoniłby taki czas na siedzenie przed kompem Dopiero później, jak podrosną i będziemy wymieniać się problemami

Mam prośbę do dziewczyn które znają się na chustach. Potrzebuję dobrego poradnika albo sklepu gdzie można sobie taką chustę wybrać. Bo na allegro są, cała masa ale skąd mam wiedzieć, że są odpowiednie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości