Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 13:51   #541
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Hej czy jak moj Jasiek jadl 2 dni kilka lyzeczek samej marchewki to teraz dac marchewke z ziemniakiem czy podawac mu kolejne 2 dni sama marchewke? Sama marchewka mu nie podeszla to nie wiem czy podawac az sie przyzwyczai czy zmienic smak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:02   #542
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej czy jak moj Jasiek jadl 2 dni kilka lyzeczek samej marchewki to teraz dac marchewke z ziemniakiem czy podawac mu kolejne 2 dni sama marchewke? Sama marchewka mu nie podeszla to nie wiem czy podawac az sie przyzwyczai czy zmienic smak?

Ja bym zostawiła, ale nie ze względu na smak. Alergia może się pojawiać spokojnie do 4-5 dni po zjedzeniu nowego. Tyle też zamierzam dawać jeden smak.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:05   #543
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ugotowałam pomidorówkę bo miałam ochotę na pomidorową z ryżem, szkoda tylko ze nie sprawdziłam czy mam ryż
My tak ostatnio spagetti robilismy, bylam pewna ze skoro mam mieso to reszte tez - oprocz miesa nie mialam nic :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:21   #544
nephelim89
Rozeznanie

Uff w końcu nadrobiłam. Wikuś daje popalić od kilku dni. Nie wiem czy to skok czy pełnia Ale mam dość
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
teacherka Powiem Ci,że mnie do dzisiaj boli skóra w dole brzucha... takie dziwne tkliwe uczucie
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czarna, to, że skóra jest taka dziwna to jedno, ale jakieś takie bóle wewnetrzne mi się pojawiają, jakieś kłucie... I to po parę razy dziennie. Może to proces gojenia wewnętrznego cięcia, ale wolę to sprawdzić, tym bardziej, że nie kojarzę, żeby ktorakolwiek z dziewczyn po cc na forum wspominała jakieś pobolewanie...

A swoją drogą doktor mnie przepięknie zszył, rana miejscami jest już niemal niewidoczna

Najwyżej wyjdę na przewrażliwioną.

mam dokładnie to samo co wy. Raz mocniej boli a raz wcale. Jeszcze nie byłam u lekarza wiec jak coś się dowiecie to dajcie znać

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zabije się. Ostatni raz dzwoniłam do tej szalonej przychodni rejestrować wizytę. Znów się okazało że nie był mały zarejestrowany! I mamy szczepienie na wtorek.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Może zmień przychodnie? my zmieniliśmy jak pan doktor zaproponował aborcję jak przyszłam do niego z podejrzeniem ciąży rok temu teraz nie narzekam mam super GP.

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:27   #545
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Czy wasze dzieci tez maja zaczerwieniona skore tam gdzie ciemieniucha?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:34   #546
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
w WSSE w Gd. Głównym byłam na wydziale pedagogiki na kierunku DZiZP, a mój mąż na polibudzie na wydziale ZiE
A to ja na WSSE robilam dwie podyplomowki a na PG mgr. Na ZiE studiowala moja siostra.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Pod pampkiem ok,więc może być uczulenie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Moze byc
Stary 2014-01-17, 14:45   #547
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Pisałam kiedyś . Przez pierwsze 3 miesiące od porodu czułam ból po cc. W miejscu rany jak i w jej okolicach. Niby kłucia, niby rwania. Bałam się leżeć na brzuchu. Poszłam z tym do jednego gina i powiedział "to normalne". Poszłam do drugiego, zrobił jedynie usg narządów i powiedział "to normalne". Teraz przeszło, a jestem już ponad 4 miesiące.... czasem mnie blizna zaswędzi.
A to przepraszam, musiałam przeoczyć.
Blizna też czasem swędzi, a jak drapię gdzieś w okolicy czy dotykam to tak dziwnie to odczuwam;/
Takie zaburzone czucie.

Cytat:
teraz pospał 15 min i oczy jak 5 zl
zaraz pojdziemy na dwor choc tyle spokoju
wysiadam

:glaszcze:

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
tak tak, smaruje specyfikiem o nazwie "Żel silikonowy na blizny Oceanic", położna mi go poleciła, ale albo na mnie nie działa albo mam taka skórę, że słabo mi się goją wszelkie rany i do tego skłonność do tworzenia bliznowców

myśle, że raczej to drugie bo już jednego właśnie mam po operacji, dlatego też tym razem nie zdziwiłam się i jakoś szczególnie nie przejęłam jak i ta blizna brzydko wygląda

my już po spacerku, super pogoda, więc wracać się nie chciało, tym bardziej, że w domu syyyyf a dziecko chce spać tylko na spacerze
ale nic to damy rade
Ja niczym nie smaruję i o dziwo schodzi. O dziwo, bo zazwyczaj mi się tak sobie goją rany...
U nas dziś brzydko.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Eh mnie też nie podoba się moja blizna po cc. No ale cóż zrobić
Mnie w ogóle cieła i szyła laska, która się uczyła. W rezultacie mam cięcie nie w poziomie a lekko po skosie. Ogólnie to jakoś strasznie mi nie przeszkadza bo nikt oprócz mnie i tżta jej nie widzi.

Może wiecie po jakim czasie ta blizna zjaśnieje?
Mi miejscami już jaśnieje - generalnie środek "uśmiechu" , po bokach wyraźna różnica, nie goi sie tak szybko.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no samego takiego chciałam zjeść, bo tak widziałam na filmach już nie będę eksperymentować
Był ksiądz Mówiłam, że wynajmujemy mieszkanie, że małż ma dwie prace. Miałam przygotowane 50 zł i miałam nadzieję, że nie weźmie wziął
Nie dałabym tyle. :P

Cytat:
83Monia jaki słoiczki nadaja sie do robionych obiadków ?
JA upatrzyłam na allegro słoiczki 0,2l po 1zł za sztukę. Chyba zamówię, choć mama mnie straszy że nie będzie sensu bo nie każdy chwyci, potem nie będzie wiadomo czy podać czy nie podać... Ale nie uśmiecha mi się gotować codziennie mini ilości...
ile to bałaganu

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo co wy. Raz mocniej boli a raz wcale. Jeszcze nie byłam u lekarza wiec jak coś się dowiecie to dajcie znać

Może zmień przychodnie? my zmieniliśmy jak pan doktor zaproponował aborcję jak przyszłam do niego z podejrzeniem ciąży rok temu teraz nie narzekam mam super GP.

Dam znać. Ale widzę, że to jednak zupełnie normalne... uff.

Hehhhhhh, miło usłyszeć taką propozycję ;/ siostra jest we Francji i jej koleżanka jak zaciążyła to tez usłyszała pytanie czy decyduje się na to dziecko... Taki spóźniony środek anty...

Tż chory.
Zuza jakaś dziwna...zasnęła mi na rękach, w porze jedzenia... A wczoraj była zdrowa jak ją lekarka badała Żeby tylko nic ją nie brało...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

W ogóle jaka cudna mamusia wczoraj była w przychodni. W ciągu godziny chyba z 10 razy powiedziała do swojego malutkiego synka "nawet nie myśl, że cię wezmę na ręce, nie licz na to, zapomnij" etc.
Jak go ubierała po szczepieniu to nie patrzyła na to, że płacze i prawie się zanosi i traci oddech tylko twardo byle szybciej go do wózka włożyć.

Żal mi tego dzieciaczka Nie mówię, ze trzeba nosić dziecko non stop, no ale kurczę...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:51   #548
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Uff w końcu nadrobiłam. Wikuś daje popalić od kilku dni. Nie wiem czy to skok czy pełnia Ale mam dość

Zaproponował? Z tego co wiem to w Anglii pierwszym pytaniem jest nie data ostatniej @ a właśnie to, czy chce się tego dziecka. Mnie też pytała gdy powiedziałam że nie planowana ale po prostu oznajmiłam że chce urodzić i wpisała tylko "no planned but happy". Ja jestem zadowolona ogólnie z lekarzy ale te co odbierają w recepcji dziwne jakieś

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:51   #549
pszczoua
Zakorzenienie

Dodinha rozwine mysl bo poskromilam Julka On mial na brzuszku i pleckach takie drobne czerwone pryszczyki, jakby gesia skorke i tam skora byla bardzo sucha. Na linii pampka sie to konczylo. Tyleczek gladki Po prostu pampek izoluje skore od ubranek i dlatego tam bylo ok. Przede wszystkim zaczelam kapac w emolientach i po kapieli jeszcze smaruje Julka balsamem Emolium i jest juz duza poprawa. No i wyprac musialam doslownie wszystko w innym proszku

Teacherka zawsze mozesz te sloiczki pomrozic i wyjmowac na biezaco przeciez. Ja mam tak zamiar robic jesli jakis nie zaciagnie.
Stary 2014-01-17, 14:55   #550
LaLoca
Zakorzenienie

Ile cm mają Wasze blizny po cc? Tak mniej więcej. Moja ok 15cm i jakaś dluga strasznie mi sie wydaje :/

Cytat:
ugotowałam pomidorówkę bo miałam ochotę na pomidorową z ryżem, szkoda tylko ze nie sprawdziłam czy mam ryż
O przypomniałaś mi czasy jak nie mogłam sie najeść pomidorówki w ciąży tak mi smakowała
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:02   #551
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zaproponował? Z tego co wiem to w Anglii pierwszym pytaniem jest nie data ostatniej @ a właśnie to, czy chce się tego dziecka. Mnie też pytała gdy powiedziałam że nie planowana ale po prostu oznajmiłam że chce urodzić i wpisała tylko "no planned but happy". Ja jestem zadowolona ogólnie z lekarzy ale te co odbierają w recepcji dziwne jakieś

Pierwsze pytanie po tym jak mu powiedziałam że podejrzewam ciąże tak brzmiało. On ogólnie miał złe opinie typu że jest arogancki itp

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ile cm mają Wasze blizny po cc? Tak mniej więcej. Moja ok 15cm i jakaś dluga strasznie mi sie wydaje :/

O przypomniałaś mi czasy jak nie mogłam sie najeść pomidorówki w ciąży tak mi smakowała
Aż zmierzyłam moją i wyszło 12 cm.

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 15:05   #552
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dodinha rozwine mysl bo poskromilam Julka On mial na brzuszku i pleckach takie drobne czerwone pryszczyki, jakby gesia skorke i tam skora byla bardzo sucha. Na linii pampka sie to konczylo. Tyleczek gladki Po prostu pampek izoluje skore od ubranek i dlatego tam bylo ok. Przede wszystkim zaczelam kapac w emolientach i po kapieli jeszcze smaruje Julka balsamem Emolium i jest juz duza poprawa. No i wyprac musialam doslownie wszystko w innym proszku

Teacherka zawsze mozesz te sloiczki pomrozic i wyjmowac na biezaco przeciez. Ja mam tak zamiar robic jesli jakis nie zaciagnie.
Też smaruję emolientem jak byłam na szczepieniu,to im to pokazałam i dali mi receptę,myję małą mydelkiem bambino i to też może wysusza,dziś ja umyję ziajka,bo kupiłam

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-17, 15:24   #553
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym zostawiła, ale nie ze względu na smak. Alergia może się pojawiać spokojnie do 4-5 dni po zjedzeniu nowego. Tyle też zamierzam dawać jeden smak.
O widzisz, nie wiedzialam to jutro i pojutrze dam znowu marchewke, pozniej juz 2dni marchewka z ziemniakiem i przejde chyba na dynie.. czy ta marchewke z ziemniakiem znowu 4 dni? Ty kazdy smak dajesz 4 dni ;>?

Cytat:

Moja blizna jest czerwona dalej :/ smarowalam na poczatku bliznagelem ale jakos teraz zapominam... Niezalezy mi na jej wygladzie bo w przyszlym roku znowu cc i ja wytna w dotyku nie jest twarda, jest ok. Czasem mnue szarpnie jak zrobie gwaltowny ruch. Kilka raxy tz gwaltownie mnie podniosl, myslalam ze padne z bolu
A cm ma 13

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:26   #554
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam gdzieś około 15 cm. A czy długa to raczej nie, przy krótszej pewnie ciężko byłoby wyciągnąć dziecko

A ja zrobiłam dzisiaj bułeczki ze serem i marmoladą
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:29   #555
agravka
Wtajemniczenie

czy któraś z Was kupowała mufkę do wózka?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 15:37   #556
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
z tego co pamietam to chyba policzanka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:50   #557
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
O widzisz, nie wiedzialam to jutro i pojutrze dam znowu marchewke, pozniej juz 2dni marchewka z ziemniakiem i przejde chyba na dynie.. czy ta marchewke z ziemniakiem znowu 4 dni? Ty kazdy smak dajesz 4 dni ;>?

.
Ja daje wszystko po 4 dni

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cholera, wygotowałam ten smoczek upierdzielony marchewka i nie zeszło
Dzisiaj Janek był głodny,bo przepał pore jedzenia i zjadł raz dwa. Tylko jeczał bo samo nie chiało sie pomemlac i polknac, ale buzie otwieral po nastepna lyzke.

Upierdzielony mam marchewka bujaczek. I nie wiem jak go wyprac bo go czesto uzywam i nie wiem czym zastapic jak bedzie schlo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:03   #558
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Eh mnie też nie podoba się moja blizna po cc. No ale cóż zrobić
Mnie w ogóle cieła i szyła laska, która się uczyła. W rezultacie mam cięcie nie w poziomie a lekko po skosie. Ogólnie to jakoś strasznie mi nie przeszkadza bo nikt oprócz mnie i tżta jej nie widzi.

Może wiecie po jakim czasie ta blizna zjaśnieje?
moja położna która ostatni raz byla u mnie ok 3 mies po porodzie twierdziła że juz powinna być jasna
ale dziewczyny tu piszą, że też maja czerwone więc nie mam pojecia

Cytat:
hej mam to samo
ostatnio robilam lasagne i mialam doslownie wszystko oprócz platow lasagne
tym lepiej, że dzień wcześniej specjalnie pojechalam wszystko pokupowac
w ogóle to strasznie się zapominam ostatnio

Cytat:

moja 12 cm
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:09   #559
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Był ksiądz Mówiłam, że wynajmujemy mieszkanie, że małż ma dwie prace. Miałam przygotowane 50 zł i miałam nadzieję, że nie weźmie wziął
Co do księdza u nas chodził w zeszłą sobotę. Babcia poszła pilnować domu i zwierzyńca cioci, więc wzięła Erniego i miała z nim przyjść o 17 , bo zakładaliśmy, że ksiądz jak zwykle będzie u nas koło 19. Więc ja się zabrałąm za porządki a głównie za upchanie w końcu kabli do szafy po przemeblowaniu, więc najpierw ściągnęłam to, co było na szafie, potem to co leżało w środku na dole szafy, odsunęłam, bajzel jak tralala. Upchnęłam te wszystkie kable, dosunęłam tylko szafę i ktoś puka. Patrze dwóch chłopaczków, myślę Jehowi pewnie, a oni do mnie czy przyjmuję księdza? Szczena mi opadła i pytam, ale to już? (Było kilka minut po 13!!! ). A ksiądz u sąsiadki za ścianą. Stoję wryta, ale chłopaczek mówi, że mogą przyjść na końcu, więc mówię okej!! Lecę do pokoju i przerzucam te wszystkie graty do małego pokoju. Biegam jak opętana, przecieram kurze, wietrzę pokój, usuwam ślady kataklizmu Ubrałam na szybkości jakąś niewymiętą bluzkę, zaczesałam kłaka, wygrzebałam świeczki i resztę, odpaliłam i czekam. Odświeżacz powietrza odkręciłam na full Słonko ładnie świeciło, więc ogólnie gdyby nie dywan i smugi na podłodze nikt by nie wiedział, że 10 min wcześniej mieszkanie przypominało jaskinie trola. W końcu dzwonię do babci i pytam kiedy ma być ksiądz. A ona, a co jest już w naszej klatce? ja mówię, że jest ścianę obok! Najbardziej potem przeżywała, że nie zdążyłam wyprasować białej serwetki na stolik

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:12   #560
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Próbuje coś napisac od rana, lae kiedy już Was nadrobie Jasiek mnie "wzywa". Ma dziś kiepski dzień (oprócz kiepskich nocy ) mało je, dużo płacze, ehh.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
nocka taka sobie ...jak adi zasnał mi o 17.50 tak musiał sie o budzić o 4 i sto pytań do całusów i zachcianek kaszle tragicznie ale po inhalaci widać efekty sebuś odpukać wraca do ładnego spanie ale szczerze mówiąc to taka jestem padnięta że nawet nie wiem ile razy wstaje do niego na karmienie musze zapisywac na kartce ale dosłownie nieprzytomna jestem bo już się złapałam pare razy że śpię podczas karmienia z małym na rękach
niech te choróbska już przejdą bo mnie też bierze
zdrówka dla Waszej trójki, bo te choróbska Was dręczą

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wczoraj Adaś pierwszy raz przewrócił się z brzucha na plecy.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam katar dzieci mnie zaraziły, gardło boli, no cudnie

Cytat:

Dziś po południu idę do kosmetyczki zrobić brwi i hybrydę na pazury, a jutro do fryzjera Jeszcze tylko kupić sobie jutro jakiegoś ciucha i będę wyglądać jak człowiek na chrzcinach własnego dziecka
oo zazdroszczę!
Pochwal się jak wyglądasz jak już będziesz miała wszytsko skompletowane

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dołączam się do pytania i dodatkowo zapytam o pdf ,,w głębi kontinuum,,ma ktoś?
ooo podłączam się pod tę prosbę
bardzo chciałabym przeczytać tą książkę. jak nie to się szarpnę pewnie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci tez maja zaczerwieniona skore tam gdzie ciemieniucha?
normalnie nie, oczywiście po wyczesywaniu troszkę tak.

Cytat:

W ogóle jaka cudna mamusia wczoraj była w przychodni. W ciągu godziny chyba z 10 razy powiedziała do swojego malutkiego synka "nawet nie myśl, że cię wezmę na ręce, nie licz na to, zapomnij" etc.
Jak go ubierała po szczepieniu to nie patrzyła na to, że płacze i prawie się zanosi i traci oddech tylko twardo byle szybciej go do wózka włożyć.

Żal mi tego dzieciaczka Nie mówię, ze trzeba nosić dziecko non stop, no ale kurczę...
brzmi strasznie a jakie duże to było dziecko? w ogóle rozumiało co ona do niego mowi, czy to był niemowlaczek?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ja

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:32   #561
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z braku sliniaka moj tata wycial dziure na glowe w jednorazowej reklamowce i wlozyl arturowi by go nakarmic
będę pamiętać
adi nic nie je...... rana zjadł danio 2 łyżki zupy i dwa gryzy bułki....apetizer g.... daje przy chorobie a ja biegam co chwile z czymś żeby ugryzł
na dodatek ze mną coraz gorzej ale ale...
kurier przywiózł fotoobrazy dla dziadków i jeden mam ochotę sobie zostawić no ale jak już miąły być dla pa dziadków to im dam a sobie koniecznie zrobie taki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:49   #562
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze silowni
Bardzo chetnie bym pochodzila ale ni huhu nie mam z kim dzieciakow
zostawic.
Jak urodzilam Maje to rok chodzilam systematycznie. Bardzo fajnie to wspominam Zupelnie inaczej sie czulam.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

niezle u nas jeszcze sniegu nie bylo...
Szkoda z jednej strony. Maja nie moze sie doczekac lepienia balwana i sanek...
Ja wróciłam do nawyków sprzed ciąży i chodzę 2xtyg, nawet jak czasem "na pysk padam". Adaś zostaje z tatą. No i zaczęłam A6W - trochę ciężko po takiej przerwie, ale nie ma zmiłuj

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Wczoraj zaskoczyła mnie pielęgniarka środowiskowa...a myślałam, że już nie przyjdzie. Zadała kilka pytań. Nawet się spytałam, czy może chce się po domu rozejrzeć...doradziła mi też, żeby Adasia ułożyć w łóżeczku w druga stronę, bo jak się przewraca na bok, to głównie na prawo. Do tej pory tak właśnie leżał w łóżeczku, że podchodziliśmy z jego prawej strony.
Stary 2014-01-17, 16:59   #563
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

ja
gdzie kupowalas?jestes zadowolona? ja szukam z welny i troche jest tego na all.

jutro ide na masaz dostalam od mikolaja
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:11   #564
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dałabym tyle. :P
n8iestety nie miałam drobniejszych chciałam dać 20, ale nie miałam, za to dużo monet ciekawe jakby zareagował, gdybym mu dała garść monet
Stary 2014-01-17, 17:22   #565
kaska87
Zakorzenienie

hejokas

dzisiaj byliśmy na drugiej kontroli bioderek i wszystko super
lekarz się śmiał z Mikiego bo ten od razu kabel ze sprzętu dorwał i chciał demolkę robić, a lekarz, że ten sprzęt 16k kosztuje to lepiej, żeby nie zrzucił no i następną wizytę mamy 23.05

poza tym u nas po staremu, Myszka ostatnio strasznie na rączki chce pewnie już mu się znudziło leżenie, bo przecież na rączkach widać cały świat a najlepiej jak mama chodzi po domu i pokazuje

dzisiaj spał do 9:00 a położyłam go spać o 20:00 ale i tak się nie wyspałam bo oglądałam tv do 2:00

no i moje dziecko też krzyczy jak szalony, mówię do TZ że na nas policję naślą, że przemoc w rodzinie

kalendarze na dzień babci i dziadka przyszły są super!

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-17 o 17:24
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:31   #566
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejokas

lekarz się śmiał z Mikiego bo ten od razu kabel ze sprzętu dorwał i chciał demolkę robić, a lekarz, że ten sprzęt 16k kosztuje to lepiej, żeby nie zrzucił no i następną wizytę mamy 23.05

poza tym u nas po staremu, Myszka ostatnio strasznie na rączki chce pewnie już mu się znudziło leżenie, bo przecież na rączkach widać cały świat a najlepiej jak mama chodzi po domu i pokazuje

dzisiaj spał do 9:00 a położyłam go spać o 20:00 ale i tak się nie wyspałam bo oglądałam tv do 2:00

no i moje dziecko też krzyczy jak szalony, mówię do TZ że na nas policję naślą, że przemoc w rodzinie

Super, że po bioderkach ok Mój Fili też lubi być na rączkach, ale nie dziwie się mu, bo ile można leżeć
Zazdroszcze Wam tego snu, i tak strasznie chce żeby Filipek tak spał
My babci dajemy raffaello a dziadkowi alpejskie mleczko tzn. Fili daje
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:34   #567
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale mam kochaną rodzinę....

dostałam @ i mnie wszystko boli, pytam czy mam pościerać klatkę czy ktos zetrze wieczorem, mama na mnie, TŻ na mnie, i mówią, ze nie bo oni lekko podziębieni, a tam zimno.... Spoko sama wytrę, mam czas przecież i siły

Szczerze to mam czasem dość...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

przepraszam, ale rozwaliła mnie kara

[B]karolson[/B ] ja Kornela odbijałam zawsze w dzień, w nocy nie, a teraz czasem w nocy odbijam jak je nerwowo.
eh misiu
przhjechalabym ci pomoc ;D

Cytat:

o.O
jaki typek

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejokas

superowo

moj Ali ma slaby dzien
walczylam z nin do 15 w koncu ubralam go i poszlismy na spacer
pospal troszke wiec spokojniejszy
ale za nic w swieci nie mogl w domu zasnac

moze czul ze cos sie dzieje
dzoadek tza w szpitalu
chyba zawalu dostal
jutro sie dowiem
dovrze ze tz byl u nich...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:40   #568
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
któraś z was używa płynu do mycia dzidziuś ?
http://www.aptekagemini.pl/dzidzius-...lek-500ml.html
zastanawiam się nad nim albo nad nuk
http://www.aptekagemini.pl/nuk-plyn-...kow-380ml.html
powoli spisuje zamówienie na kartce do geminni żeby nic nie pominąć a i tak pewnei zapomnę o czymś
ja mam nuk
taki z pompka bo wychodzi sama piana
jest dosc drogi ale mega wydajny

jejku ile rzeczy wvtej gemini
dlatego nigdy zbyt duzo nie zamowilam

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
jak masz karte rossne to polecam promocje które dziewczyny wklejały
słoiczek + drugi 50% taniej z bobovity
lub
2 deserki gerbea + 3 gratis

z bobovity kupiłam wczoraj marchewkę i marchewkę z ziemniakiem
cenowo spoko wyszło
jeden za 3,79, drugi za 1,90
do tego jeszcze -23 grosze za rabat 4 %
także słoiczek po 2,73
super
wlasnie bylam w rossmanie i kupilam dwasloiczki
nie wiedzialam ze 3byl gratis

Cytat:
no samego takiego chciałam zjeść, bo tak widziałam na filmach już nie będę eksperymentować
hehe sprobuj w innej postaci bo taki jest mega oblesny

u nas ksiadz nie wzial bo zadecydowali w parafii ze nie biora

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:42   #569
kama1987
Rozeznanie

Zuzia się dzisiaj przewróciła z plecy na brzuch Niewiem czy świadomie czy jej tak tylko wyszło I wczoraj ładnie usnęła bez płakania tylko niewiem czy po Bebilonie czy tak sama z siebie Bo po 1 dniu by jej przeszło?? I byliśmy farby wybierać do domku I wybrałam tylko do kuchni do reszty mam dylemat
I Zuzia jak kiedyś jadła w nocy o 23-00 i potem ok. 6 to teraz je o 23-3-6. Ale widzę że nie tylko mojemu dziecku się odwidziało spanie

Cytat:
tak, szczepi się około roku.U nas w przychodni akurat na stanie mieli MMR, ale babka mówiła, że niekiedy od sanepidu dostają też priorix. Powiedziała mi też, że wielu rodziców rezygnuje z tego szczepienia (podpisują oświadczenia o niewyrażeniu zgody), jako przykład podała też kobietę pracującą w ośrodku dla dzieci autystycznych - owa pani swojego dziecka nie zaszczepiła na te choroby. To naprawdę trudny temat i myślę, że jakiejkolwiek decyzji się nie podejmie, to i tak nigdy na 100% się pewnym swojego wyboru nie będzie. Bynajmniej ja mam takie odczucia
Mamy jeszcze czas na to szczepienie ale też się już zastanawiam czy szczepić czy nie. Na dzień dzisiejszy jak czytam o powikłaniach po mmr to jestem za tym, że nie będę, ale zobaczymy...

Zuzię szczepię teraz Infanrix ipv hib i nic jej nie było, do końca mies muszę z nią iść na 2 dawkę.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dostałam z Hippa słoiczek marchewki i kupony rabatowe. Niestety akurat do tego sklepu co mamy nie podrodze.
Ja w rossmannie mamy do wybrania, ale muszę jechać do gdzie indziej bo u mnie w mieście zaopatrzenie Hippa jest tragiczne, po 2-3 dania z 1 rodzaju i nic co bym chciała.

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość

to u mnie blizna po cc wygląda paskudnie już lepiej wyglądała zaraz po
teraz zrobiła się szersza, pogrubiona i czerwona
myślę, że tworzy mi się bliznowiec
Spróbuj Solcoserylem smarować. Ja miałam brzydką bliznę po nacięciu ale po solcoserylu zrobiła się ładniejsza, mniejsza i nie boli

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Ja poprostu nie moge pic alkoholu bo sie nie kontroluje w niektorych sprawach ale Tz wtedy jest zadowolony
Hehe też tak miałam przed ciążą Po jeszcze nie miałam okazji za dużo wypić
A poza tym biorę już 3 op. Ovulanu i 3 tyg w mies mam plamienie. Mam nadzieję że mi to minie, bo jak nie to nie widzę sensu brania tabl skoro nie mogę korzystać Byłam u gina i mówił że tak jest po Ovulanie i max. po 4 op powinno minąć.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:47   #570
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tassia

babki w rossku powinny informowac o promocjach
ja jednego dnia wzielam jedensloik i tez mi nie ppwiedzialy...

co do ksiedza to super

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości