Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 12:24   #511
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mam pytanie do mamusiek, ktore butelki macie i polecacie?
Ja wybralam takie oto i nie moge sie zdecydowac, ktore mam kupic

1. http://allegro.pl/philips-avent-bute...863183112.html - do tych chyba na poczatek trzeba dokupic smoczek 0+??
2. http://allegro.pl/butelka-260ml-smoc...853307865.html
3. http://allegro.pl/butelka-antykolkow...863246203.html
4. http://allegro.pl/2x-240-ml-2pack-dr...853049584.html

Planuje od poczatku kupic pojemnosc 260ml, a potem tylko dokupowac smoczki z wiekszym przeplywem

Jeszcze kwestia smoczkow.
Koniecznie chcialam kupic Avent Soothie, o takie, https://www.google.pl/search?q=Avent...9%3B1600%3B821 , bo slyszalam ze sa najlepsze dla maluszkow, ale nigdzie nie moge ich dostac. Na all nie ma, w sklepach tez nie.. Moja kolezanka ma przywiezione z USA przez siostre i bardzo sobie je chwali

Jakie smoczki uspokajajace polecacie??
Ja bede brała Avent Natural (ale wezme na początek małe butelki chyba 125ml są) i laktator ręczny od nich też
A ten smoczek to pierwszy raz na oczy widze

Eliza tak rano się dzisiaj zastanawialam jak Twoje córeczki będa miały na imię bo mi umnkneło albo jeszcze nie pisałaś
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:24   #512
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wszystkie kupowałam w tesco, duży wybór jest.
heh. duże tesco mam po drugiej stronie miasta małe na osiedlu ale tam wybór zawsze żaden. ale dzis zajrzę, a nuż widelec.
dzięks

Cytat:
holle ma sens jeśli daje się czyste kasze i robi na konkretnym mm, tak nie wiem czy bym kupiła, zwłaszcza, że u mnie ciężko dostać.
no ja mam sklep pod domem.
u mnie traci sens kupienie kaszy i kupienie mm. bo wtedy to dopiero są koszty

Cytat:
chciałabym dać mu suszone owoce do kaszki ale nie wiem gdzie kupić dobre
nie wierzę w "kupne" suszone owoce. dam mu tylko takie od mojej amisz-mamy...

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Ja: cżemu to dziecko w dzien nie spi?
Mąż (bez chwili zastanowienia): bo je!
logiczne
mojego dotąd parzy... i śpi w dzień w wózku...

Cytat:
A doidy czemu przez net nie chcesz?
ogólnie kupuję w necie w ostateczności... taki dziwak jestem
czyli nie taka zatyczka zła (T. nie chce pić z tej butelki od zatyczki; mam brechta bo jakbym kupiła samą zatyczkę nią odmierzam wodę do kaszy, nią poję wodę - zatyczka idealna )

Cytat:
Pani co jest złego w kaszkach Holle?
olej palmowy

Kciuki za USG!

Cytat:
butelki dwie: Lovi 250 ml (nie pije z niej) i mały (125 ml) avent - cały czas w użyciu.
Smoczki - jakie mi się obrazki podobały zaczynaliśmy od aventu. ale T. wszystkie. wiele znajomych mam kupowało dłuuugo i do skutku.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 12:28   #513
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani Olej palmowy jest składnikiem każdego mm
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:13   #514
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Monika A może do takiej mannej na wodzie jak już dodasz mm to dodaj domowe maliny Stasio to uwielbia
też dawałam, ale przecierałam. nie wiem nawet od kiedy dać dziecku całe maliny, z pestkami

Cytat:
Pani co jest złego w kaszkach Holle?
mleczne mają maltodekstrynę. czy takie to złe zależy od punktu widzenia, wg mnie jedne z lepszych mlecznych.

Cytat:

1. http://allegro.pl/philips-avent-bute...863183112.html - do tych chyba na poczatek trzeba dokupic smoczek 0+??

Planuje od poczatku kupic pojemnosc 260ml, a potem tylko dokupowac smoczki z wiekszym przeplywem

Koniecznie chcialam kupic Avent Soothie, o takie, https://www.google.pl/search?q=Avent...9%3B1600%3B821 , bo slyszalam ze sa najlepsze dla maluszkow, ale nigdzie nie moge ich dostac. Na all nie ma, w sklepach tez nie.. Moja kolezanka ma przywiezione z USA przez siostre i bardzo sobie je chwali

butelki przerabialiśmy avent stare i nowe, małe i duże i lovi małe. avent na pewno godny polecenia, te nowe, z Twojego linka mają twardsze smoczki niż stare, ale zadowolona jestem z obu. tych TT nie miałam i nie znam ich. z tych co wkleiłaś to pierwszy link zdecydowanie. tam z tego co pamiętam są smoczki z 2 dziurkami, od 1m+, a na początek będziesz potrzebowała z 1 dziurką 0+, potem są jeszcze 3m+ i 6m+.

smoczki uspokajające J. zaakceptował tylko lovi. próbowaliśmy z mam, aventa, czegoś jeszcze i nic. i tak długo pluł smokiem, ale jak zechciał ciumkac to tylko lovi i do tej pory mamy, zmieniamy tylko rozmiary.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no my póki co jaglana, owsiana, orkiszowa, pszenna z bananem raz. kupię dziś te 3 zboża - jeśli jest na mleku
3 zboża są bezmleczne.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
heh. duże tesco mam po drugiej stronie miasta małe na osiedlu ale tam wybór zawsze żaden. ale dzis zajrzę, a nuż widelec.
dzięks

no ja mam sklep pod domem.
u mnie traci sens kupienie kaszy i kupienie mm. bo wtedy to dopiero są koszty

nie wierzę w "kupne" suszone owoce. dam mu tylko takie od mojej amisz-mamy...
może ktoś będzie miał po drodze i bedzie mógł Ci kupić. przynajmniej wiesz, gdzie szukać

przy kaszy i mm osobno, kasza jest bardzo wydajna, mi starczała na ok 20 dni, więc myślę, że koszty wyjdą porównywalne, możesz kupić małe opakowanie mm, ale nie wiem jakie firmy mają małe opakowania, na pewno jest mały hipp, nie wiem jakie jest bd, inne chyba raczej większe. tylko roboty jest więcej..

nie mam sprawdzonych suszonych owoców, dlatego się zastanawiam....

Eliza - jeszcze chciałam dopisać, małe butelki czasem się przydają, my do tej pory używamy małej do picia między posiłkami, na wyjścia, zawsze to mniej miejsca zajmuje, a i nie ma potrzeby brania ze sobą dużych ilości. możesz też mieć jedne smoczki a butelki duże i po jednej małej dla córeczek. my mamy jeszcze inne rozwiązanie, jak J. wyrastał ze smoczków to zmieniałam mu w dużych butelkach, a stare dawałam do małej, tym sposobem mleko pije z dużych butelek i największych smoczków, a napój w ciągu dnia z mniejszego smoczka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:14   #515
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
hej, u nas nocka zarwana, Mala obudzila sie o 3.30 i wcale nie zamierzala isc spac usnela dopiero o 5.15 Tz o 5.30 wstaje do pracy wiec polozyl sie tylko na kwadrans, za to obudzila sie o 8.20 i teraz ma drzemka
Oby takie noce się nie powtarzały

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

aa my uzywamy chusteczek nawilzajacych z Netto sa super ale tylko te zielone
Ja też na nich jadę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654247]
A co do mamy:
[/QUOTE]

Niezła babcia grunt żebyś ty miała zdrowe podejście

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dobre są chusteczki z dady.
Razu kupiłam, mi nie pasują, strasznie tłuste są

Cytat:
w ogóle to szukam kaszki idealnej
My jemy jaglaną zwykłą albo płatki owsiane. Teraz kupiłam z hippa musli i jakąś kaszkę musli, ale to jeszcze nie wypróbowane. A czemu chcesz koniecznie mleczną?

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie do neuro
Daj koniecznie zna jak po wizycie. Trzymam kciuki za Wikiego

Cytat:
Ja: cżemu to dziecko w dzien nie spi?
Mąż (bez chwili zastanowienia): bo je!

Cytat:
chciałabym dać mu suszone owoce do kaszki ale nie wiem gdzie kupić dobre
Ja kupiłam Olkowi w sklepie eko rodzynki i morele. Ale w przyszłym roku może co nieco sama zrobię

Mama mi poszła z Olkiem na spacer a ja odpoczywam. Plecy mnie ciągną,bo miałam wycinany duży pieprzyk, na którym coś zaczęło rosnąc. Teraz na wyniki czekam 2 tygodnie :/
I spacja mi nie działa. Olek wyrwał ciężko się pisze

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:14   #516
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
P
Wika I jak Ci idzie odkawowywanie w pracy Znalazłaś jakąś alternatywę dla kawy?

fioluśku, niestety, wydaje mi się, ze jedyną alternatywą dla kawy są 2 kreseczki na teście - w ciąży od kawy mnie odrzucało. M.in. po tym wstręcie do kawy zorientowałam się, ze "coś jest na rzeczy"
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:16   #517
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A smoczki to tylko Lovi
co dziecko to różnica
ale Elizka będzie miec dwie - układ idealny. co jednej nie spasi, to może druga zaakceptuje

Cytat:
też dawałam, ale przecierałam. nie wiem nawet od kiedy dać dziecku całe maliny, z pestkami
dałam w tamtym tygodniu i T. nie chciał jeść. musiałam zrobić od nowa kaszydło

Cytat:
3 zboża są bezmleczne.
czyli, jesli nie kupię Hippa, pozostaje nam wciąż to samo. ale robię jak Ty - urozmaicam owocami.
a teraz dajesz tylko gluteny? T. uwielbia jaglankę

a może spróbuję kupić bezmleczną

Berbie, przepraszam, ale wciąż nie wysłałam tego organizera na łóżeczko. noszę codziennie w plecaku, ale nie mogę trafić dobrego kalibru koperty. jak się dziś nie uda - to jutro będę w centrum i na bank poślę

Stary 2014-01-17, 13:25   #518
wadera4
Wtajemniczenie

A, i jeszcze pan genetyk powiedział, żeby nic nie monitorować tylko od razu się starać. Bo czas ucieka. Znaczy - stara jestem - chciał powiedzieć. No i teraz już w ogóle mam mętlik w głowie i nie wiem co robić

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:26   #519
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
czyli, jesli nie kupię Hippa, pozostaje nam wciąż to samo. ale robię jak Ty - urozmaicam owocami.
a teraz dajesz tylko gluteny? T. uwielbia jaglankę

a może spróbuję kupić bezmleczną
daję co popadnie, choć raczej unikam ryżowych, bo tego najwięcej i nie chcę go zapychać. jaglaną dawałam z holle, chciałabym zwykłą jaglaną, ale 20 minut gotowania przerasta moje możliwości czasowe.

bezmleczna, bez dodatku mm dla mnie (a raczej dla J.) jest dobrym rozwiązaniem na deser, on po południu nie potrzebuje tylu kalorii, rano daję tylko mleczną (lub na mm), śniadanie (w sumie to drugi posiłek w ciągu dnia) powinien być sycący.
Stary 2014-01-17, 13:33   #520
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Znaczy - stara jestem - chciał powiedzieć.

Cytat:
śniadanie (w sumie to drugi posiłek w ciągu dnia) powinien być sycący.
Maga, no ja dlatego daje T. mleczna wieczorem (inspiracja: Eseska )... łudze sie, ze po niej noc bedzie lepsza (mniej kp)...

Stary 2014-01-17, 13:43   #521
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Maga, no ja dlatego daje T. mleczna wieczorem (inspiracja: Eseska )... łudze sie, ze po niej noc bedzie lepsza (mniej kp)...
Ja różnie daję Olkowi kolację, raz to kaszka (ale bezmelczna u nas), czasem naleśnik, chlebek z jajkiem lub mięskiem. Ostatnio mi lepiej spał, 1-2 razy się obudził, a dziś znowu 4, więc reguły nie ma

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:45   #522
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie, przepraszam, ale wciąż nie wysłałam tego organizera na łóżeczko. noszę codziennie w plecaku, ale nie mogę trafić dobrego kalibru koperty. jak się dziś nie uda - to jutro będę w centrum i na bank poślę
spokojnie,czas nas nie goni
Cytat:
A, i jeszcze pan genetyk powiedział, żeby nic nie monitorować tylko od razu się starać. Bo czas ucieka. Znaczy - stara jestem - chciał powiedzieć. No i teraz już w ogóle mam mętlik w głowie i nie wiem co robić
a ile mieliście zamiar czasu odczekać?
Stary 2014-01-17, 14:10   #523
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a ile mieliście zamiar czasu odczekać?
Mamy zamiar już teraz zacząć. Tylko omijać "lewą" owulację, a on powiedział żeby na to nie patrzeć...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-01-17, 14:40   #524
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy zamiar już teraz zacząć. Tylko omijać "lewą" owulację, a on powiedział żeby na to nie patrzeć...
czyli macie zamiar sprawdzać z jakiego jajnika jest owulacja i wtedy bedziecie wiedzieć czy działacie w tym miesiącu czy nie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

2 godziny do wizyty....
Stary 2014-01-17, 14:42   #525
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli macie zamiar sprawdzać z jakiego jajnika jest owulacja i wtedy bedziecie wiedzieć czy działacie w tym miesiącu czy nie

Trzymam kciuki za wizytę!

Stary 2014-01-17, 14:51   #526
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ty raczej problemu z zajściem w ciążę nie miałaś, więc chyba na Twoi miejscu spróbowałabym z tym trafianiem w owulację. ale wiesz łatwo się radzi jak się nie jest w takiej sytuacji. co na to tż?
Stary 2014-01-17, 15:29   #527
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Eliza Widzę, że chcesz antykolkowe butelki.. My od samego początku byliśmy na Brownie, do dziś pamiętam mozolne ich mycie i parzenie. Potem udało mi się kupić angielskie butelki Avent, po ponad roku używania są w stanie dobrym plus. Wymieniałam tylko smoczki. Potem naszło mnie znowu na jeszcze jedną butelkę i tu klapa. Tej trzeciej prawie nie używałam a zszarzała okropnie i jakby kamieniem zaszła, wyrzuciłam ją.

Może spróbuj ze zwykłymi butelkami U nas problemu kolek nie było wogóle, w sumie nie wiem czemu kupiłam takie butelki.

A smoczki to tylko Lovi
Chcialam te antykolkowe sprobowac, bo maja dobre opinie..
Nie sa jakies strasznie drogie, wiec na probe wezme ze 2.
Ze zwyklych mam 2 nuk'a (na szkoleniu dostalam)

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja bede brała Avent Natural (ale wezme na początek małe butelki chyba 125ml są) i laktator ręczny od nich też
A ten smoczek to pierwszy raz na oczy widze

Eliza tak rano się dzisiaj zastanawialam jak Twoje córeczki będa miały na imię bo mi umnkneło albo jeszcze nie pisałaś
Natalka i Emilka

Laktator reczny Aventa posiadam (kolezanka mi dala), ale bede go pewnie miala tylko na rozkrecenie laktacji.
Docelowo planuje ten: http://www.e-apteka-niezapominajka.p...ine-1-szt.html . Kolezanka ma go przy blizniakach i jest mega zadowolona.. Kupilabym Medele Harmony, ale mnie nie stac

Tez myslalam zeby wziac na poczatek male 125, ale wole wziac wieksze i miec je potem na dluzej

A smoczek, cud miod i orzeszki.. Szkoda ze u nas prawie niedostępny

Cytat:
butelki dwie: Lovi 250 ml (nie pije z niej) i mały (125 ml) avent - cały czas w użyciu.
Smoczki - jakie mi się obrazki podobały zaczynaliśmy od aventu. ale T. wszystkie. wiele znajomych mam kupowało dłuuugo i do skutku.
Dzieki
Cytat:
butelki przerabialiśmy avent stare i nowe, małe i duże i lovi małe. avent na pewno godny polecenia, te nowe, z Twojego linka mają twardsze smoczki niż stare, ale zadowolona jestem z obu. tych TT nie miałam i nie znam ich. z tych co wkleiłaś to pierwszy link zdecydowanie. tam z tego co pamiętam są smoczki z 2 dziurkami, od 1m+, a na początek będziesz potrzebowała z 1 dziurką 0+, potem są jeszcze 3m+ i 6m+.

smoczki uspokajające J. zaakceptował tylko lovi. próbowaliśmy z mam, aventa, czegoś jeszcze i nic. i tak długo pluł smokiem, ale jak zechciał ciumkac to tylko lovi i do tej pory mamy, zmieniamy tylko rozmiary.

Eliza - jeszcze chciałam dopisać, małe butelki czasem się przydają, my do tej pory używamy małej do picia między posiłkami, na wyjścia, zawsze to mniej miejsca zajmuje, a i nie ma potrzeby brania ze sobą dużych ilości. możesz też mieć jedne smoczki a butelki duże i po jednej małej dla córeczek. my mamy jeszcze inne rozwiązanie, jak J. wyrastał ze smoczków to zmieniałam mu w dużych butelkach, a stare dawałam do małej, tym sposobem mleko pije z dużych butelek i największych smoczków, a napój w ciągu dnia z mniejszego smoczka.

Dlatego zrobie tak jak radzisz. Wezme tez po 1 małej 125 na wyjscia

Dobry patent ze smokami, wykorzystam )

Bylam w smyku, kupilam Laskom troche skarpetek, mieciutkie buciki i mini rękawiczki

Przyszly moje kocyki Minky... OMG jakież to mięciutkie

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

2 godziny do wizyty....

Czymam kciuki

Ja mam wizyte we wtorek, mam nadzieje ze nie polozy mnie znowu do spa...

Kurcze naczytalam sie wczoraj o konflikcie w grupach głownych krwi AB0.
Wiecie, ze jak matka ma 0rh+ (ja taka mam), a ojciec A albo B i dziecko odziedziczy po ojcu grupe krwi A albo B to jest konflikt w grupach głownych krwi ? Moj stary ma B i mam stresa..
Taki konflikt dotyka noworodka po urodzeniu i objawia sie żóltaczką oraz czasami gorszymi objawami, jak anemia itp..
Na szczescie nie jest to tak grozne jak konflikt serologiczny..

Na wszelki wypadek zrobilam sobie wczoraj od nowa badanie na przeciwciala odpornosciowe we krwi. I ufff, nie mam ich
A w grupie ryzyka jestem

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:31   #528
BERBIE
Zakorzenienie

elizka pewnie wielką radość dają takie zakupy. ja dziś zaszłam do garderoby a tam leżał przyszły misiak malńśtwa i nie mogłam się ga natulić ...
za godzinę wizyta... ale ten czas się wlecze...
Stary 2014-01-17, 15:41   #529
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie trzymam kciuki za wizytę. Może okaże się czy Krzyś czy Karolcia
Eliza bardzo ładne imiona. Wprawdzie ja bym Natalka nie dała bo eks męża miała tak na imię
A planuje ręczny laktator właśnie, żeby rozkręcić laktacje. a potem żeby awaryjnie ściągać jak bede musiała gdzieś wyjść. A tak to cycuś
Rozkreciłam się i pokupowałam na allegro używane ubranka
...
A i zapisalam się do szkoły rodzenia od 03 marca
Ale mnie dzisiaj ciśnie w macicy..
A i ten polip chyba kuje i boli.. Albo szyjka. Nie wiem...

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-17 o 15:43
Stary 2014-01-17, 15:47   #530
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
elizka pewnie wielką radość dają takie zakupy. ja dziś zaszłam do garderoby a tam leżał przyszły misiak malńśtwa i nie mogłam się ga natulić ...
Zebys wiedziala Basiu... Jarają mnie te dziecięce zakupy bardziej niz sex hahaha

Kciuki za wizyte ! Bedzie dobrze, idealnie !!!

Cytat:
Berbie trzymam kciuki za wizytę. Może okaże się czy Krzyś czy Karolcia
Eliza bardzo ładne imiona. Wprawdzie ja bym Natalka nie dała bo eks męża miała tak na imię
A planuje ręczny laktator właśnie, żeby rozkręcić laktacje. a potem żeby awaryjnie ściągać jak bede musiała gdzieś wyjść. A tak to cycuś
Rozkreciłam się i pokupowałam na allegro używane ubranka
...
A i zapisalam się do szkoły rodzenia od 03 marca
Ale mnie dzisiaj ciśnie w macicy..
A i ten polip chyba kuje i boli.. Albo szyjka. Nie wiem...
Pewnie Mlody naciska na macice to i czujesz
Ja dzis od rana harce w brzuchu i kopniaki 4 nóg Wciskanie sie pod żebra i wypinanie

Ja bym chciala cycka ale przy blizniakach kazda minuta cenna, wiec laktator to moim zdaniem koniecznosc

WYMIANKA
Stary 2014-01-17, 15:51   #531
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
czasem naleśnik, chlebek z jajkiem lub mięskiem.
wow. jak dorośle my dopiero od miesiąca jemy grudy, także 1000 lat za normalnie jedzącymi dziećmi
Maguś, a jak Ty karmisz (ile stałych ile cycków)? bo Oliś też namiętnie cyckowy wciąż, c'nie?

Cytat:
Ostatnio mi lepiej spał, 1-2 razy się obudził, a dziś znowu 4, więc reguły nie ma
heh. to wiem...

Cytat:
spokojnie,czas nas nie goni
dalej nie kupiłam. ale pamiętam, mam na uwadze, w weekend wyjdzie
u mnie kiedyś nie było "potem", "zaraz" i dlatego mam wysyłkowego kaca. jak coś deklarowałam to tak było. ale to w erze przedtorresowej

Cytat:

2 godziny do wizyty....
kciukuję!

Cytat:
Bylam w smyku, kupilam Laskom troche skarpetek, mieciutkie buciki i mini rękawiczki

ja się obraziłam na sklepy ostatnio nie mogłam nigdzie znaleźć skarpet z abs'em (tzn. były w h&m'ie ale w normalnej cenie). w końcu kupiłam w Kaufie za 4,50 i byłam z siebie tttaaaakkkka dumna (że taka oszczędna jestem ). tja. a potem w Auchan znalazłam za 2 zł

Cytat:
Przyszly moje kocyki Minky... OMG jakież to mięciutkie
ba!

Monika, myślałam sobie co napisałaś o kaszkach, rozważyłam co Fiolusiek napisał (że każda jedna mleczna będzie mieć palmowy). Byłam w Tescaczu i były trzy Hippy - 2 na noc i jedna na dzień. Napisz mi proszę jak one są ze słodkością w porównaniu do Holle? (żeby mi chłop nie marudził jakby mu T. łaskawie coś do dojedzenia zostawił )

Stary 2014-01-17, 15:54   #532
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

ja się obraziłam na sklepy ostatnio nie mogłam nigdzie znaleźć skarpet z abs'em (tzn. były w h&m'ie ale w normalnej cenie). w końcu kupiłam w Kaufie za 4,50 i byłam z siebie tttaaaakkkka dumna (że taka oszczędna jestem ). tja. a potem w Auchan znalazłam za 2 zł
Oszczedna mamusia, gratuluje !!
Skarpety z abs'em to takie podgumowane??
Ja kupilam normalne w kwiatki rózowe i po 1 parze pseudo bucikow ze sciagaczem - oczywiscie rozowych

Kaufa ani auchana w lublinie nie ma (jeszcze), a szkoda, bo chetnie cos bym u nich kupila

WYMIANKA
Stary 2014-01-17, 15:58   #533
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Dzisiaj umarł mój dziadek
współczuję kochana

Cytat:
Alfa ty pisałaś że Wiktor nie lubi być przykrywany. W co go ubierasz do spania? Bo Olek też od razu się budzi jak go okryje ale się martwię żeby mu zimno nie było. Teraz go ubieram w bodziaka i cienkiego pajacyka. W nocy mamy około 18 stopni w domu.
ja nie Alfa, ale może w tych śpiworkach byłoby lepiej? mojej szwagierki dziecko się odkrywało i nie mogło spać pod kołderką, i kupili śpiworek i jest spokój

Cytat:
Wyniki za ok. 3 miesiące.
ja też tyle czekałam...

Cytat:
ja bym nie czekała chyba...mi też szkoda czasu...

Cytat:
będzie dobrze
========================= ======
3 lata temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży - bez obaw i żadnego strachu obwieściliśmy to rodzinie...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:02   #534
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
3 lata temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży - bez obaw i żadnego strachu obwieściliśmy to rodzinie...

WYMIANKA
Stary 2014-01-17, 16:07   #535
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
.
Mocnekciuki
Cytat:
A planuje ręczny laktator właśnie, żeby rozkręcić laktacje.
Moim zdaniem żeby rozkręcić laktacje wystarczy częste przystawianie dziecka.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:10   #536
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem żeby rozkręcić laktacje wystarczy częste przystawianie dziecka.
Tak, to jest racja. Czasami jednak sie zdarza, ze np dziecko musi pobyc w inkubatorze i nie ma jak go przystawiac, wtedy laktator jak znalazl

Ide sobie policze ruchy dla relaxu

WYMIANKA
Stary 2014-01-17, 16:13   #537
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Rena, przytulam

Wadera trzymam kciuki za badania. Hemofilia jest chyba ważna, te choroby krwi to straszne cholerstwo :/

Cytat:
mama genialna my o 20 kładziemy już na całą noc.

J. też miał czas, że nie pił nic. najpierw nie chciał bo nie tykał wody, potem pił tylko rozcieńczony sok śliwkowy albo mój kompot jabłko-śliwka, nic więcej. później znowu nie chciał pić niczego, teraz pije domowe soki malinowe mocno rozcieńczane. generalnie jest bardzo wybredny jeśli o picie chodzi. jeśli wypije małą butelkę w ciągu dnia to jest dobrze. jak bardzo spragniony to i wody trochę wypije, a nie raz nawet soku nie chce.
niekapka nie kuma, tzn kiedyś wiedział już o co chodzi, jakiś czas pił, ale potem mu się odwidziało, bo z butli jednak łatwiej się napić, więc niekapki stoją w szafce. doidy też nie pasuje bo furiat rzuca wszystkim, odpycha, cierpliwości za grosz, a jak już zechce się napić to krztusi się bo nie umie małego łyka wziąć (o dziwo jak był dużo młodszy to przez krótki czas popijał coś z doidy), mamy jeszcze bidonik ze słomką, ale tego za nic nie tknie i nie rozumie.
dajesz mu pić po posiłkach czy między? u nas po posiłku picie nie przejdzie, J. jest na tyle napełniony, że nie tknie picia, jak już to właśnie między posiłkami, a tak na prawdę najwięcej wypija po spaniu. budzi się, daję mu czas na porządne rozbudzenie, jak widzę, że się kręci i nie chce leżeć w łóżeczku biorę na kolana jak leżał, owiniętego kołderką i daję pić, nawet jeśli za 5 minut posiłek, zawsze i wypije trochę i zje wszystko.
Ja daję tak: wstaje rano ok. 8-9 - pije 120-140 mleka.
Potem ok. 11-12 kaszka na 100 ml wody+coś tam popije, dziś 50 ml mleka.
Potem ok. 15-16 obiadek 1 słoiczek + ok. 100 ml mleka (dziś i wczoraj 120)
Ok. 18 deserek + tu nie za bardzo chce popić.
Ok. 21 140-180 ml mleka
I w nocy obecnie tylko jedna pobudka na 120 ml.

W zasadzie największy problem mam po kaszce i po deserku, po kaszce nie mam jak dać dopić później, bo zwykle wtedy idziemy na spacer albo ma dłuższą drzemkę w domu, a po deserku jest kąpiel albo coś innego i też już nie ma kiedy pić.

Cytat:
Hej Dziewczyny

U nas były jaja z butelkami, bo Mały się krztusił i mam w domu cały arsenał.
Dla mnie nr 1 to Avent, ale ja akurat nie mam tej serii natural tylko klasyczną.
Od biedy ujdzie Lovi.
A TT to porażka, tak samo Dr Browns. Ale np. Fiol lubi Browna, także - co dziecko to opinia.

Smoczki mamy Lovi, takie ze słonikami, pingwinkami, nie wiem nawet, jaka to jest seria.

Cytat:
Ja bym chciala cycka ale przy blizniakach kazda minuta cenna, wiec laktator to moim zdaniem koniecznosc
Nie zdajesz sobie sprawy Eliza ile czasu kosztuje odciąganie.
Odciąganie to nie tylko odciąganie, ale i: wyparzanie całego sprzętu, podgrzewanie mleka.
Jak się okaże, że musisz odciągać co karmienie, to nie będziesz spać, bo będziesz karmić dziewczynki, odciągać, sprzątać, wyparzać, dziewczynki się obudzą, podgrzewanie i tak w kółko.
Dlatego jeśli chcesz kp, to błagam, rób wszystko, żeby karmić bezpośrednio.
Ja miewałam przy jednym dziecku takie dni, że miałam ochotę laktatorem wybić szybę, a co dopiero przy dwójce..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:18   #538
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
u nas na noc tylko mleko, czyste mleko (+ łyżeczka kaszki na rozpuszczenie koszmarnych w smaku leków).

Cytat:
Monika, myślałam sobie co napisałaś o kaszkach, rozważyłam co Fiolusiek napisał (że każda jedna mleczna będzie mieć palmowy). Byłam w Tescaczu i były trzy Hippy - 2 na noc i jedna na dzień. Napisz mi proszę jak one są ze słodkością w porównaniu do Holle? (żeby mi chłop nie marudził jakby mu T. łaskawie coś do dojedzenia zostawił )
tylko ja nie mam żadnego porównania bo nie mielismy mlecznych holle. dla mnie każda mleczna kaszka jest słodsza niż czyste holle na czystym mm, J. też czuł różnicę, ale przyzwyczaił się już. jutro otworzę mlecznego hippa na śniadanie i zobaczę jak to smakuje.
zastanawiam się jeszcze jakie mm dają do tych kaszek, może właśnie jakieś bardziej słodkie? jakaś musi być przyczyna, że mleczne są bardziej słodkie niż zwykłe na mm (chyba, że ja mam jakieś wyjątkowo niesłodkie mm, w co wątpię).
Stary 2014-01-17, 16:19   #539
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena przytulam mocno
Coś ten 17 stycznia pechowy. Ja i Wadera zaszłyśmy w ciążę a Ty się o niej dowiedziałaś.
Stary 2014-01-17, 16:23   #540
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena przytulam mocno
Coś ten 17 stycznia pechowy. Ja i Wadera zaszłyśmy w ciążę a Ty się o niej dowiedziałaś.
Pamiętam, że moim rodzicom na dzień babci i dziadka powiedzieliśmy, że po raz kolejny nimi zostaną...

========================= =========
czy któraś z Was poleci dobrego specjalistę - ginekologa - w POZNANIU????

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-01-17 o 17:09
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości