Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 17:48   #571
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hehe sprobuj w innej postaci bo taki jest mega oblesny
Dalej mowa o selerze naciowym? Ja uwielbiam w każdej postaci a surowego najbardziej Jem jak marchewke A dobry jest też podsmażany z cebulką i do tego pieczony łosoś. Mmmmmm, palce lizać!

kaśka, super, że z bioderkami ok

było o odbijaniu - moja przez pierwszy miesiąc to prawie nigdy nie odbijała. Teraz w dzien zazwyczaj odbije, a w nocy to prawie nigdy. W sumie zależy jak zachłannie je Jak jest spokojna przy jedzeniu to rzadko kiedy odbija. Ale trzymam w pionie z 5 minut, żeby się uleżało wszystko (chyba, że zaśnie wcześniej to odkładam do łóżeczka). Aaa, i czasem to nawet godzine później jej się odbije

Widziałam, że ktoś wrzucił rozpiske szczepień ale nie wiem kto bo czytałam z telefonu. Tak czy siak dzięki - przyda mi się tu bardzo

I ktoś mówił, że nie ma dużo treści a ja nadrobić nie mogę :P

Zakupiłam królika, zaraz będę robić w śmietanie. Pierwszy raz - zobaczymy jak wyjdzie

Rzadko czytam komentarze na onecie, w ogóle to rzadko onet czytam ale jakoś otworzyłam pod tym artykułem http://ofsajd.onet.pl/newsy/jan-ziob...al-ojcem/nn0wh i patrzcie jaka mądra dziewczynka. Mam nadzieję, że wychowam moją Polę na mądre dziecko

~pb do ~pb.: pracuję z dziećmi i pewnego razu w przedszkolu w celu zbadania zachowania grałam pojedynczo z dziećmi w grę planszową. Jedna dziewczynka zwróciła moją szczególną uwagę, za pierwszym razem przegrała i jakie było mojej zaskoczenie jak pogratulowała mi wygranej i zapytała czy możemy zagrać jeszcze raz, zagrałyśmy i dałam jej wygrać, dziewczynka powiedziała do mnie: 'niech się Pani nie martwi, czasem się przegrywa to jest trudna gra, jeżeli Pani chce możemy zagrać jeszcze raz' dziewczynka miała 6 lat. Zyczę nam aby nasze społeczeństwo było takie za kilka lat. Dodam, że dużo dzieci z którymi mam styczność to niesamowici młodzi ludzie, którzy mają mądrych rodziców. zwiń
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:52   #572
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

apropos sloiczkow

ja kupilam 45sloikow 200ml na targu, mniejszych sie nie da dostac
i mam zrobiona dynie, marchewke i jablko
ale w mieszankach dwu skladnikowych
nie zamierzam.wiecej tego robic, moze jak beda owoce sezonowe

najlepeij zbierac male sloiczki po keczupie pudliszki czy koncentracie
sa takie miniaturowe dobre na pocatek

ale ja mam inny pomysl
mam 10butelek avent classic i 15opakowan avent via
zamierzam gotowac dziecku 2 razy w tygodniu okolo 3,4 porcji
jedna podawac a reszte poporcjowane zamrazac
i podawac rozne obiadki na zmiane
bede rano wyciagac sobie pojemniczek i w sam raz do 13 sie rozmrozi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:55   #573
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci tez maja zaczerwieniona skore tam gdzie ciemieniucha?
u nas nie da sie okreslic bo mlody jest taki zakłaczały ale chyba nie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Hehe też tak miałam przed ciążą Po jeszcze nie miałam okazji za dużo wypić
A poza tym biorę już 3 op. Ovulanu i 3 tyg w mies mam plamienie. Mam nadzieję że mi to minie, bo jak nie to nie widzę sensu brania tabl skoro nie mogę korzystać Byłam u gina i mówił że tak jest po Ovulanie i max. po 4 op powinno minąć.
bralam 2 tyg to swinstwo i powiedzialam ze nigdy wiecej. czulam sie po tym jak by mnie czolg rozjechal i ciagle mialam @
nie wspomne o tym ze przed ciaza nie mialam ani obfitych ani "bolacych" a teraz jest zupelne przeciwienstwo

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:08   #574
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dodinha rozwine mysl bo poskromilam Julka On mial na brzuszku i pleckach takie drobne czerwone pryszczyki, jakby gesia skorke i tam skora byla bardzo sucha. Na linii pampka sie to konczylo. Tyleczek gladki Po prostu pampek izoluje skore od ubranek i dlatego tam bylo ok. Przede wszystkim zaczelam kapac w emolientach i po kapieli jeszcze smaruje Julka balsamem Emolium i jest juz duza poprawa. No i wyprac musialam doslownie wszystko w innym proszku

Teacherka zawsze mozesz te sloiczki pomrozic i wyjmowac na biezaco przeciez. Ja mam tak zamiar robic jesli jakis nie zaciagnie.

Ooo, dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ile cm mają Wasze blizny po cc? Tak mniej więcej. Moja ok 15cm i jakaś dluga strasznie mi sie wydaje :/

O przypomniałaś mi czasy jak nie mogłam sie najeść pomidorówki w ciąży tak mi smakowała
Muszę zmierzyć.
ale ja jakoś naprawdę pozytywnie podchodzę do mojej blizny. mimo że tak przeżywałam, że jednk się skończyło cesarką...

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
moja położna która ostatni raz byla u mnie ok 3 mies po porodzie twierdziła że juz powinna być jasna
ale dziewczyny tu piszą, że też maja czerwone więc nie mam pojecia

hej mam to samo
ostatnio robilam lasagne i mialam doslownie wszystko oprócz platow lasagne
tym lepiej, że dzień wcześniej specjalnie pojechalam wszystko pokupowac
w ogóle to strasznie się zapominam ostatnio

moja 12 cm
Ja też jestem jakaś mało rozgarnięta. I trudniej mi się wysłowić. Ciążowy budyń zmienił swą postać...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Próbuje coś napisac od rana, lae kiedy już Was nadrobie Jasiek mnie "wzywa". Ma dziś kiepski dzień (oprócz kiepskich nocy ) mało je, dużo płacze, ehh.

zdrówka dla Waszej trójki, bo te choróbska Was dręczą

oo zazdroszczę!
Pochwal się jak wyglądasz jak już będziesz miała wszytsko skompletowane

ooo podłączam się pod tę prosbę
bardzo chciałabym przeczytać tą książkę. jak nie to się szarpnę pewnie

normalnie nie, oczywiście po wyczesywaniu troszkę tak.

brzmi strasznie a jakie duże to było dziecko? w ogóle rozumiało co ona do niego mowi, czy to był niemowlaczek?

ja
Niemowlak, leżał w gondoli. Niby nie rozumiał, ale mamuśka nie mówiła tego z uśmiechem i w żartach.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam do nawyków sprzed ciąży i chodzę 2xtyg, nawet jak czasem "na pysk padam". Adaś zostaje z tatą. No i zaczęłam A6W - trochę ciężko po takiej przerwie, ale nie ma zmiłuj

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Wczoraj zaskoczyła mnie pielęgniarka środowiskowa...a myślałam, że już nie przyjdzie. Zadała kilka pytań. Nawet się spytałam, czy może chce się po domu rozejrzeć...doradziła mi też, żeby Adasia ułożyć w łóżeczku w druga stronę, bo jak się przewraca na bok, to głównie na prawo. Do tej pory tak właśnie leżał w łóżeczku, że podchodziliśmy z jego prawej strony.

Tak, też mi położna mówiła o zmianie stron. Zwłaszcza jeśli dziecko za bardzo faworyzuje którąś ze stron.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
n8iestety nie miałam drobniejszych chciałam dać 20, ale nie miałam, za to dużo monet ciekawe jakby zareagował, gdybym mu dała garść monet
Next time....

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moj Ali ma slaby dzien
walczylam z nin do 15 w koncu ubralam go i poszlismy na spacer
pospal troszke wiec spokojniejszy
ale za nic w swieci nie mogl w domu zasnac

moze czul ze cos sie dzieje
dzoadek tza w szpitalu
chyba zawalu dostal
jutro sie dowiem
dovrze ze tz byl u nich...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Rzadko czytam komentarze na onecie, w ogóle to rzadko onet czytam ale jakoś otworzyłam pod tym artykułem http://ofsajd.onet.pl/newsy/jan-ziob...al-ojcem/nn0wh i patrzcie jaka mądra dziewczynka. Mam nadzieję, że wychowam moją Polę na mądre dziecko

~pb do ~pb.: pracuję z dziećmi i pewnego razu w przedszkolu w celu zbadania zachowania grałam pojedynczo z dziećmi w grę planszową. Jedna dziewczynka zwróciła moją szczególną uwagę, za pierwszym razem przegrała i jakie było mojej zaskoczenie jak pogratulowała mi wygranej i zapytała czy możemy zagrać jeszcze raz, zagrałyśmy i dałam jej wygrać, dziewczynka powiedziała do mnie: 'niech się Pani nie martwi, czasem się przegrywa to jest trudna gra, jeżeli Pani chce możemy zagrać jeszcze raz' dziewczynka miała 6 lat. Zyczę nam aby nasze społeczeństwo było takie za kilka lat. Dodam, że dużo dzieci z którymi mam styczność to niesamowici młodzi ludzie, którzy mają mądrych rodziców. zwiń

Też chcę taką mądrą córeczkę.
I potwierdzam, niektóre dzieciaki w przedszkolu były niesamowite... A inne foszyły bo nie mogły być same różowe pionki.

Cytat:
apropos sloiczkow

ja kupilam 45sloikow 200ml na targu, mniejszych sie nie da dostac
i mam zrobiona dynie, marchewke i jablko
ale w mieszankach dwu skladnikowych
nie zamierzam.wiecej tego robic, moze jak beda owoce sezonowe

najlepeij zbierac male sloiczki po keczupie pudliszki czy koncentracie
sa takie miniaturowe dobre na pocatek

ale ja mam inny pomysl
mam 10butelek avent classic i 15opakowan avent via
zamierzam gotowac dziecku 2 razy w tygodniu okolo 3,4 porcji
jedna podawac a reszte poporcjowane zamrazac
i podawac rozne obiadki na zmiane
bede rano wyciagac sobie pojemniczek i w sam raz do 13 sie rozmrozi

Też dobry pomysł, ale ja mam mniej tych pojemników.
a na allegro widziałam słoiczki nawet 80 ml.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:12   #575
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Serio, Ja uwielbiam sałatkę z tego selera z kurczakiem i mandarynkami
Ja też uwielbiam tą sałatkę

Cytat:
ja mam wrazenie zeprzed wczoraj urodzilam
w glowie mi sie nie miesci ze minely juz 4miesiace
A co ja mam powiedzieć jak już jutro do pracy wracam...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnie adi i siostrzenica zrobili 3cm dziure w ścianie ui mojej mamy:mdle je: wyciagneli ze skrzynki srubokrety takie małe do maszyny i sprawdzali czy sciana mocna na moje pytanie dlaczego adi powiedział ...bo nikt nam nie powiedział czy ściana jest mocna... tzeba było widziec jak naprawiali tą ściane jak im kazałam ...zbierali z ziemi okruszki ściany i wkładali do dziury az w koncu sie kapneli ze tak sie nie da naprawic to adi wpadł na pomysł...zakleimy tasma
właśnie odbywa kare przy inhalatorze i jeszcze ma zupke zjeśc i zakaz siedzenia u babci dzisiaj

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale mam kochaną rodzinę....

dostałam @ i mnie wszystko boli, pytam czy mam pościerać klatkę czy ktos zetrze wieczorem, mama na mnie, TŻ na mnie, i mówią, ze nie bo oni lekko podziębieni, a tam zimno.... Spoko sama wytrę, mam czas przecież i siły

Szczerze to mam czasem dość...
misia ja Ci serio współczuję, chyba bym się zbuntowała...

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak masz karte rossne to polecam promocje które dziewczyny wklejały
słoiczek + drugi 50% taniej z bobovity
lub
2 deserki gerbea + 3 gratis

z bobovity kupiłam wczoraj marchewkę i marchewkę z ziemniakiem
cenowo spoko wyszło
jeden za 3,79, drugi za 1,90
do tego jeszcze -23 grosze za rabat 4 %
także słoiczek po 2,73
Właśnie miałam pisać o tej promo. Mi o niej powiedziała babka w Ross

Cytat:
ugotowałam pomidorówkę bo miałam ochotę na pomidorową z ryżem, szkoda tylko ze nie sprawdziłam czy mam ryż
U mnie dziś krem z pomidorów z bazylią i czosnkiem, podany z mozzarellą

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Też dobry pomysł, ale ja mam mniej tych pojemników.
a na allegro widziałam słoiczki nawet 80 ml.
Mojej 80 ml by nie starczyło

A dziś Julia wypiła 200 ml nektaru z banana z Hipp.
Stary 2014-01-17, 18:16   #576
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas wieczory i noce ostatnio to masakra, jak kiedys Michaś chodził spać ok 22-23, później przestawił się na 23-00, a tej nocy zasnął o 2
jego sen wczoraj :
o 8 rano wstał
10 - 10:40 sen
na spacerze 1,5h snu
17-17:20 sen
19:45-20:15 sen
i nie spał do 2!!!!!
o 2 do 6 spał
pojadł 4o min i sen do 9

od 8 do 8, przez 24h,spał 8 h
nie wiem już co robić ,sił brakuje

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
U mnie ważą przed każdym szczepieniem, ale za to w ogóle nie mierzą (wzrost) tylko obwód główki i klatki piersiowej.
U nas ważą przed każdym szczepieniem, mierzą od główki do pupci i obwód główki i klatki piersiowej

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja też nie odbijała długo,po karmieniu jak zaśnie to też nie odbijam.Teraz w dzień po każdym karmieniu staram się ja odbijać

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja również w dzień staram się odbijać i tak jak na początku długo to trwało tak teraz jest ekspres. W nocy nie odbijam

Cytat:
właśnie adi i siostrzenica zrobili 3cm dziure w ścianie ui mojej mamy:mdle je: wyciagneli ze skrzynki srubokrety takie małe do maszyny i sprawdzali czy sciana mocna na moje pytanie dlaczego adi powiedział ...bo nikt nam nie powiedział czy ściana jest mocna... tzeba było widziec jak naprawiali tą ściane jak im kazałam ...zbierali z ziemi okruszki ściany i wkładali do dziury az w koncu sie kapneli ze tak sie nie da naprawic to adi wpadł na pomysł...zakleimy tasma
właśnie odbywa kare przy inhalatorze i jeszcze ma zupke zjeśc i zakaz siedzenia u babci dzisiaj

Uwielbiam Twoje opowieści. A przy okazji zdrówka dla dzieciaczków i Ciebie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z braku sliniaka moj tata wycial dziure na glowe w jednorazowej reklamowce i wlozyl arturowi by go nakarmic
Niezły patent
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Gdzie tam cisza. ja nadrabiam i nadrabiam
To tak jak ja
Cytat:
no samego takiego chciałam zjeść, bo tak widziałam na filmach już nie będę eksperymentować
Był ksiądz Mówiłam, że wynajmujemy mieszkanie, że małż ma dwie prace. Miałam przygotowane 50 zł i miałam nadzieję, że nie weźmie wziął
Ja dałam księdzu 20 zł w kopercie i 10 dla chłopaków. Ale u nas ksiądz jak mu się nie da do ręki to sam nie weźmie ani nie zapyta
Cytat:
Czy wasze dzieci tez maja zaczerwieniona skore tam gdzie ciemieniucha?
nie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W ogóle jaka cudna mamusia wczoraj była w przychodni. W ciągu godziny chyba z 10 razy powiedziała do swojego malutkiego synka "nawet nie myśl, że cię wezmę na ręce, nie licz na to, zapomnij" etc.
Jak go ubierała po szczepieniu to nie patrzyła na to, że płacze i prawie się zanosi i traci oddech tylko twardo byle szybciej go do wózka włożyć.

Żal mi tego dzieciaczka Nie mówię, ze trzeba nosić dziecko non stop, no ale kurczę...
Nie umiałabym tak. .

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ile cm mają Wasze blizny po cc? Tak mniej więcej. Moja ok 15cm i jakaś dluga strasznie mi sie wydaje :/
Ja mam na pewno około 15 jak nie więcej ale ja po trzecim cc

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:28   #577
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale mam kochaną rodzinę....

dostałam @ i mnie wszystko boli, pytam czy mam pościerać klatkę czy ktos zetrze wieczorem, mama na mnie, TŻ na mnie, i mówią, ze nie bo oni lekko podziębieni, a tam zimno.... Spoko sama wytrę, mam czas przecież i siły

Szczerze to mam czasem dość...[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Próbuje coś napisac od rana, lae kiedy już Was nadrobie Jasiek mnie "wzywa". Ma dziś kiepski dzień (oprócz kiepskich nocy ) mało je, dużo płacze, eh

Cytat:
n8iestety nie miałam drobniejszych chciałam dać 20, ale nie miałam, za to dużo monet ciekawe jakby zareagował, gdybym mu dała garść monet

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejokas

dzisiaj byliśmy na drugiej kontroli bioderek i wszystko super
lekarz się śmiał z Mikiego bo ten od razu kabel ze sprzętu dorwał i chciał demolkę robić, a lekarz, że ten sprzęt 16k kosztuje to lepiej, żeby nie zrzucił no i następną wizytę mamy 23.05

poza tym u nas po staremu, Myszka ostatnio strasznie na rączki chce pewnie już mu się znudziło leżenie, bo przecież na rączkach widać cały świat a najlepiej jak mama chodzi po domu i pokazuje

dzisiaj spał do 9:00 a położyłam go spać o 20:00 ale i tak się nie wyspałam bo oglądałam tv do 2:00

no i moje dziecko też krzyczy jak szalony, mówię do TZ że na nas policję naślą, że przemoc w rodzinie

kalendarze na dzień babci i dziadka przyszły są super!

Cytat:
eh misiu
przhjechalabym ci pomoc ;D

moj Ali ma slaby dzien
walczylam z nin do 15 w koncu ubralam go i poszlismy na spacer
pospal troszke wiec spokojniejszy
ale za nic w swieci nie mogl w domu zasnac

dzoadek tza w szpitalu
chyba zawalu dostal
jutro sie dowiem

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-01-17, 18:30   #578
policzanka
Wtajemniczenie

agravko tez mam mufke ale nie taką jaką Ty chcesz kupic.Nasza ma w srodku jakby polarek.Lilka ma spiworek do wozka ktory jest w srodku wełniany-fajna sprawa dlatego mysle ze to dobra decyzja zakupic mufke równiez wyscielona czym stakim.bedzie Twoim dłoniom napewno baaaardzo cieplutko

przyszły moje pędzle które zamówiłam z alli-czekalam na nie miesiąc bez dnia czyli chyba nie az tak długoMusze przyznac ze dobry zakup.Estetycznie wykonane i wgl super
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:36   #579
kama1987
Rozeznanie

Ale mnie wkurzyła ubezpieczalniaZa pożar mieszkania wysłali mi 1/3 kasy którą powinniśmy dostać W pon przychodzi babka robić wycenę i piszemy odwołanie bo to co wysłali to nam nawet na materiały nie starczy A jeszcze robota przecież
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:49   #580
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
agravko tez mam mufke ale nie taką jaką Ty chcesz kupic.Nasza ma w srodku jakby polarek.Lilka ma spiworek do wozka ktory jest w srodku wełniany-fajna sprawa dlatego mysle ze to dobra decyzja zakupic mufke równiez wyscielona czym stakim.bedzie Twoim dłoniom napewno baaaardzo cieplutko

przyszły moje pędzle które zamówiłam z alli-czekalam na nie miesiąc bez dnia czyli chyba nie az tak długoMusze przyznac ze dobry zakup.Estetycznie wykonane i wgl super
Dzięki kochana, w takim razie zaraz zamówie

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:54   #581
ja-ika
Zakorzenienie

Wiecie co? Ostatnio mam strasznie głupie sny już 2 razy w tym tygodniu śniło mi się, że mi zęby wypadają i to nie te z przodu, tylko z tyłu. Nie ma krwi, tylko normalnie czysty ząb
Stary 2014-01-17, 18:58   #582
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
O widzisz, nie wiedzialam to jutro i pojutrze dam znowu marchewke, pozniej juz 2dni marchewka z ziemniakiem i przejde chyba na dynie.. czy ta marchewke z ziemniakiem znowu 4 dni? Ty kazdy smak dajesz 4 dni

Moja blizna jest czerwona dalej :/ smarowalam na poczatku bliznagelem ale jakos teraz zapominam... Niezalezy mi na jej wygladzie bo w przyszlym roku znowu cc i ja wytna w dotyku nie jest twarda, jest ok. Czasem mnue szarpnie jak zrobie gwaltowny ruch. Kilka raxy tz gwaltownie mnie podniosl, myslalam ze padne z bolu
A cm ma 13

Pytalam, bo moja siostra po cc ma taką krótką. Może ona się zbiegła hehe muszę zapytać.
Już w przyszlym roku chcialabys drugie dzieciątko?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też mam gdzieś około 15 cm. A czy długa to raczej nie, przy krótszej pewnie ciężko byłoby wyciągnąć dziecko

A ja zrobiłam dzisiaj bułeczki ze serem i marmoladą
Myślalam że robią mały otwór i rozciągają skórę.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:02   #583
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Ostatnio mam strasznie głupie sny już 2 razy w tym tygodniu śniło mi się, że mi zęby wypadają i to nie te z przodu, tylko z tyłu. Nie ma krwi, tylko normalnie czysty ząb
Stary 2014-01-17, 19:12   #584
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
nastepnym razem mlodego wloze w torbe foliowa zawiaze uszy na szyjce i tak go bede karmic
niewiem czy biala kuchnia przy tym szkodniku to dobry pomysl
Ja kupilam taki sliniak z rekawkami.

Stary 2014-01-17, 19:14   #585
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Wiecie co. Jako że u nas piękna zima, śniegu pełno to wyszłam sobie po południu na drugi spacer i wziełam mojego średniaczka aby sobie z górki pozjeżdżał. I zdziwiłam się bo nie było żadnych innych dzieci. Kurcze za moich czasów to jak była taka pogoda to nie można się było dopchać do kolejki a teraz...

A mój Bartuś ukąpany i właśnie cyca

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-01-17, 19:18   #586
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Uwielbiam Twoje opowieści. A przy okazji zdrówka dla dzieciaczków i Ciebie
takie wesołe i pomysłowe dzieciaki mam
wczoraj układamy puzzle ..ja oczywiście z sebą na kolankac mowie do adriana
adi odwróć puzzle do góry obrazkiem,.....
ale mamo to bez sensu.... mamo a wiesz co to znaczy bez sensu....
co to znaczy.....
bez sensu to znaczy jak się komus nie chce odwracac puzzli

albo dzisiaj karmie sebusia a adi zwieszony z racji dzisiejszych kar i kazań na temat ściany mówi....dzisiaj nie jest mój dzień.....
ja co....
adi...dzisiaj nie jest mój dzeń bo jestem niegrzeczny i jak tu go nie kochać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:18   #587
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja daje wszystko po 4 dni

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cholera, wygotowałam ten smoczek upierdzielony marchewka i nie zeszło
Dzisiaj Janek był głodny,bo przepał pore jedzenia i zjadł raz dwa. Tylko jeczał bo samo nie chiało sie pomemlac i polknac, ale buzie otwieral po nastepna lyzke.

Upierdzielony mam marchewka bujaczek. I nie wiem jak go wyprac bo go czesto uzywam i nie wiem czym zastapic jak bedzie schlo
Ja upralam na noc i powiesilam przy kaloryferze. Najpietw w wannie obsechl.
Rano byl suchy.

Stary 2014-01-17, 19:22   #588
ladanseuse14
Zakorzenienie

Wybaczcie za monotematyczność ale ściska mnie ze stresu przed jutrem.
Wyczuwam mega zakwasy w niedzielę
Stary 2014-01-17, 19:22   #589
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
u nas nie da sie okreslic bo mlody jest taki zakłaczały ale chyba nie

bralam 2 tyg to swinstwo i powiedzialam ze nigdy wiecej. czulam sie po tym jak by mnie czolg rozjechal i ciagle mialam @
nie wspomne o tym ze przed ciaza nie mialam ani obfitych ani "bolacych" a teraz jest zupelne przeciwienstwo
A mnie nic nie jest...tez biore ovulan.

Stary 2014-01-17, 19:23   #590
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Może to przerażające ale jak moja mama na takie sny to potem zawsze jest nieszczęście zazwyczaj śmierć w rodzinie, ale tylko ona tak ma ze znanych mi przypadków także się nie bój moja mama to wogóle jakieś nadprzyrodzone zdolności ma

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:24   #591
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Stary 2014-01-17, 19:25   #592
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-01-17, 19:25   #593
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Ostatni tydzień też gnębił mnie sny - raz ufo, raz jedzenie żelków, jakieś dziwne rzeczy.

Mam pytanie - czy trzeba dopajać małego np. herbatką przy mm?

Kurcza chciałam zacząć przyzwyczajać Erniego do zwykłego Bebilonu serwując mu jedną butlę dziennie, potem chciałam spróbować 2 na dzień i w środę bolał go brzuszek cały dzień, myślałam, że wyzionę ducha na koniec, taki był marudny. Walnął dwie kupy. Dziś w sumie też 2, ale z brzuszkiem było raczej okej, bo miał dobry humor.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:25   #594
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Powodzenia :thumbup:
Ja sie co tydzien przypominam i prosze, by mi podrzucali jakas robote raz na jakis czas...cos sprawdze, policze, pomysle :p

Stary 2014-01-17, 19:27   #595
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Może to przerażające ale jak moja mama na takie sny to potem zawsze jest nieszczęście zazwyczaj śmierć w rodzinie, ale tylko ona tak ma ze znanych mi przypadków także się nie bój moja mama to wogóle jakieś nadprzyrodzone zdolności ma

Ja tam w sny i inne zabobony nie wierzę ale ostatnio jak mojej mamie się śniła kupa to na drugi dzień dostała nadpłatę z zusu za chorobowe i świadczenia rehabilitacyjne prawie 5 tyś. Zupełnie niespodziewanie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-01-17, 19:28   #596
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ostatni tydzień też gnębił mnie sny - raz ufo, raz jedzenie żelków, jakieś dziwne rzeczy.

Mam pytanie - czy trzeba dopajać małego np. herbatką przy mm?

Kurcza chciałam zacząć przyzwyczajać Erniego do zwykłego Bebilonu serwując mu jedną butlę dziennie, potem chciałam spróbować 2 na dzień i w środę bolał go brzuszek cały dzień, myślałam, że wyzionę ducha na koniec, taki był marudny. Walnął dwie kupy. Dziś w sumie też 2, ale z brzuszkiem było raczej okej, bo miał dobry humor.
raczej
Stary 2014-01-17, 19:41   #597
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
gdzie kupowalas?jestes zadowolona? ja szukam z welny i troche jest tego na all.

jutro ide na masaz dostalam od mikolaja
mam taką:
http://allegro.pl/mufka-spiworek-rek...768114915.html
jestem zadowolona ,ale póki co testowana tylko w temperaturach w okolicach 0 stopni.
chociaż teraz jakbym kupowała szukałabym chyba takiej mufki w formie dwóch osobnych rękawic.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejokas

dzisiaj byliśmy na drugiej kontroli bioderek i wszystko super
lekarz się śmiał z Mikiego bo ten od razu kabel ze sprzętu dorwał i chciał demolkę robić, a lekarz, że ten sprzęt 16k kosztuje to lepiej, żeby nie zrzucił no i następną wizytę mamy 23.05

Cytat:
dzoadek tza w szpitalu
chyba zawalu dostal
jutro sie dowiem

mam nadzieję że dziadek wyjdzie z tego

do mnie nie doszło jeszcze zamowienie na dzien babci i dziadka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:45   #598
MsLullaby
Zakorzenienie

Głowa mi pękaaaa spaaać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:46   #599
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej mamie jak śnią się jej rodzice, którzy nie żyją, to zawsze coś się dzieje- złego. Zawsze.

A tak w ogóle to dzień babci i dziadka i tak bardzo bym chciała żeby dziadkowie ze strony mamy żyli
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:47   #600
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

w mojej rodzinie wszyscy żyją i mają się dobrze, oby tak pozostało jak najdłużej. Jeszcze nie doświadczyłam śmierci bliskiej osoby, chciałabym, żeby tak zostało
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
chciałabym mieć sny o ufo a ja miałam często sny, że kradnę w sklepie czekoladę, ale nigdy nie mogłam jej zjeść, bo się budziłam
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Ja tam w sny i inne zabobony nie wierzę ale ostatnio jak mojej mamie się śniła kupa to na drugi dzień dostała nadpłatę z zusu za chorobowe i świadczenia rehabilitacyjne prawie 5 tyś. Zupełnie niespodziewanie
to w takim razie czekam na sen o kupie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości