|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Konwalia dobrze myślisz z tym pieczeniem bez cukru.
Ja myśle też coś popróbować w tym sensie ale wypieki mam zamiar dosładzać stewią. Już sobie zakupiłam paczuszke ziela stewi oraz słodziki z niej i jutro robie cukrowy napar..spróbujcie..stewia jest 400 razy słodsza od cukru a ma O ckl!!!!. Konwalia piszesz, że waga Ci ładnie spadała jak prowadziłaś tabelkę. Ja Ci piszę nie narzekaj..te 28 kg zrzucone jestem pełna podziwu.Nie wiem jak Ty to robisz, że utrzymujesz wagę na tym samym poziomie..napisz coś na ten temat. Mnie by się to chyba nie udało..tyle pokus wokół..SŁODYCZY..hehe Ide się położyć bo byłam dziś u lekarza w Krośnie..i mam dość a sama dawno nie jeździłam nigdzie dalej niż po swoim mieście...to do rana..miłej nocki wszystkim.
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia będzie dobrze jak chociaż przez jeden dzień pocwiczysz
a nadrobisz w przyszlyn tygodniu
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Edytka też właśnie tak myślę..ja też nadrabiać zaczynam od przyszłego tygodnia..braki w diecie i ćwiczeniach oczywiście..pożyjemy zobaczymy..ale myślę że razem nam pójdzie łatwiej..i będą same spadki..hehe.
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
och dziewczyny ale mialam zwariowany dzien nalatalam sie dzisiaj po miescie ale przynajmniej kupilam nowe okulary, no ale z braku czasu zrobienia sobie jedzenia wciagnelam prince polo XXl a mialo byc bez slodyczy
joanna gdzie kupilas ta stewie moze tez zaczne z nia piec dobrej nocy Wam zycze kobitki
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam na allegro 100 gramową za 12 zł. jak bede mieć dokładny przepis jak ją gotować to dam znać. Już kilka kropli wywaru wystrczy na przykład do herbaty aby ją osłodzić i to bez żadnych kalorii!!!!!
Bede piec albo przy pomocy rozkruszonych słodzików albo naparu ze stewi..ale to w dalszej przyszłości na razie mam wgłowie tylko odchudzanie ewentualnie w weekend jakieś małe co nieco słodkiego. Na pewno nie bede piec bo to mój konik..uwielbiam piec i konsumować do kawy a to nie sprzyja diecie. Dobrze naprawdę wciąga mnie ten wasz blog..dobranoc. |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do utrzymania wagi w chwilach słabości polecam pilnować pory dnia ... Jak słodkości to tylko w pierwszej połowie dnia, za to w drugiej leciutkie pieczywo wasa zamiast chlebka a kolacje bez węglowodanów ![]() dobrej nocki Ci życzę
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Ja stevie kupuję w rosmanie... a o to moje babeczki
![]() Wyszły super... puszyste, leciutkie, ciemne -cynamonowe, jasne z rodzynkami...
|
|
#3369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
dzięki
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Konwalia te babeczki wyglądają pysznie
ja mam całkowity brak motywacji czy czegokolwiek. Jutro serio będę musiała wyskoczyć gdzieś ze znajomymi podładować baterie bo jak mam się tak męczyć przez najbliższy miesiąc to będzie jeszcze ciężej niż może być dobra przyjaciółka mi napisała dzisiaj że zostanę ciocią
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia takie smaki nam na noc robisz z tymi babeczkami. Mniam. Wyglądają super. Dawaj przepis
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Super pomysł z ta tabelką. Obiecuje zważyć się w sobotę i podać wagę. Dziś ważyłam się według grafiku dla dietetyczki i ubyło tylko 300g , ale jednak ubyło. W tym tyg zaliczone zajęcia 3x ., ale podjadam bo ciągle jestem głodna i mi zimno. Zobaczymy czy do soboty coś ubędzie.Zaczęłam dziergać bluzeczkę na szydełku może do wiosny zdążę, bo poprzednią tak długo dziergałam,że musiałam spruć bo okazała się zbyt duża, ha ha lubię tak , lepiej niż w druga stronę. Jeśli chodzi o stewie to wolałam przestać słodzić. A twoje babeczki Konwalijko ,aż pachną z ekranu.. pa
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja bym mogła pic cole litrami, zwłaszcza zimną z lodem
ale też mężowi zakazałam już coli w domu. Konwalia tak na wieczór smaka robisz, babeczki wyglądają pysznie A tak w ogóle witam nowe kobietki, bo same nowe nicki widzę
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
hej Loca83. ja tez lubię kole i udało mi się ja zastąpić pepsi max bez cukru i kalorii 0,5 w 250ml. Jeśli chodzi o te light tylko ta ma smak zblizony do coli i pepsi.(nawet mój mąż sie dał przerobić).Hej uciekam robić mężowi kolacyjkę zaraz wróci z pracy pa
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny super z Wami pisać! Dziki za wszelką motywację do działania Wam WSZYSTKIM.
Może nie mam dużo do zrzucenia ale dla mnie te 10 kg to góra kilimandzaro do pokonania..Siedzenie z trojgiem dzieći w domu przez pare lat zrobiło swoje. Ale myślę w końcu wziaść d...w karby i do boju. ![]() Konwalia jaką stewię używasz do słodzenia? Życzę Wam wszystkim udanego dnia...ja ide zara na WIOSENNY spacerek...hihihi!!!:jupi : Potem do kina z synem na WĘDRÓWKI Z DINOZARAMI 3D..więc mam nadzieję na fajnie spędzony dzień..pozdrawiam. |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Rzeczywiście wczoraj nie w porę te babeczki były udało mi się nie skusić na więcej i tylko spróbowałam po małym kawałeczku... ale za to dziś zjadłam na śniadanie 5 ze szklanką mleka ![]() Zdecydowanie z rodzynkami lepsze, a w smaku są jak zwykły biszkopt także to naprawdę świetna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie. Podaje przepis: 4 jajka ubijamy jak na biszkopt z cukrem ( 1 łyż. Cukru brązowego i 1 łyżeczka stevi) . Do ubitych jaj dodajemy 2 płaskie łyżki otrębów owsianych zmielonych , 2 łyżki mąki razowej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, można zastąpić otręby mąką razową, też wyrośnie. Dodajemy rodzynki, ja pokroiłam je na drobno żeby nie opadły na dno. I pieczemy w 170 st. Ok. 20 min. Z tego przepisu można upiec też zwykły biszkopt .... polecam naprawdę smaczne i w sumie bez wyrzutów można je jeść... Wiola dobrze wiedzieć, że ta pepsi jest tak mało kaloryczna, aż od razu chce się pić
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia dzięki za przepis.
Wiola mi tą pepsi Max nie smakuje wolę Light i chyba takową zakupie mąż niech piję zwykłą a ja zacznę Light ![]() Dzisiaj znów mam w planach iść na fitness. Tym razem na trening interwalowy czego trochę sie obawiam czy dam rade |
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sluchaj jak zaczynałam dietę to też zamierzałam schudnąć 10-12 kg i dla mnie to było nie do zrobienia, ale jak kilogramy zaczęły lecieć a ja się przyzwyczaiłam do innego trybu życia to nawet nie zauważyłam kiedy zlecialo te 20 kg. Mażyłam żeby zobaczyć znów na wadze 86 kg Życzę miłego dnia i udanego seansu ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Z tego co wiem trening interwałowy to najlepsze co może być, najbardziej efektowny... A ja dziś znalazłam przepis na kurczaka carry z ryżem i serkiem wiejskim i chyba się skusze i wypróbuję , dam znać jak wyszło
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Hello! I znowu Was odwiedzam i to przed kinem!! Hi hi!! Czyżby mój kolejny nałóg?
Nałogowa blogerka..heheh..mam nadzieję że nie przeszkadza Wam to moje "męczenie Was"? Dziewczynki..co to jest ten trening interwalowy? Ja sie interesuje ćwiczeniami w kapsułach w których ćwiczy się z odpowiednim obciążeniem dopasowanych do ćwiczącej..moja znajoma po miesiącu pozbyła się całej pomarańczowej skórki..fajny pomyśł na lato przed plażą..bardzo skuteczny jest też szybki nordik walking..też znajoma mi polecała..tylko inna. |
|
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ja dzisiaj nie jadłam nic słodkiego ale za to nie mam praktycznie żadnych "dietetycznych" rzeczy w domu.. także dzisiaj musze uzupełnic zapasy, jade po czarny chleb, warzywa na patelnie, twarożki itd.. Od jutra już pełna mobilizacja no i trzeba zacząć ćwiczyć.. a na zewnątrz u mnie wiosna..
od razu lepiej na duszy człowiekowi jak słońce za oknem A co do tej coli light, to ja tam wcale nie wierze, że ona taka light, zresztą też nie bardzo mi smakuje, ale mój mąż tez postanowił zrzucic kilka kg więc nie będzie zwozil coli do domu U mnie na obiad zupa grzybowa z makaronem razowym, na drugie moja mama robi rybę, więc sobie ja daruję Miłego dnia dziewczynki właśnie mi mąz zadzwonił, że wieczorem teście się zjawią.. cuuuudownie ![]() ![]()
|
|
|
#3381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trening interwałowy to taki gdzie ćwiczy się raz ciężej raz lżej , np. Skakanie na skakance 2 min. Szybko 2 minuty wolno taki trening podobno jest najlepszy na spalanie tkanki tłuszczowej ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
. Takie zakupy to dobry motywator dla mnie, idę kupuję mnóstwo twarożku, warzyw, i innych lightowych rzeczy i jak otwieram lodówkę to zawsze mnie coś skusi dietetycznego Ja tak się zbierałam do tych ćwiczeń że mnie zakwasy wyprzedziły . Poważnie od rana wszystko mnie boli całkiem jak po skalpelu hehe, i teraz to już muszę poćwiczyć ![]() Loca miłego wieczorku w gronie najbliższych . Zaserwuj teściom warzywa z patelni ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- No i po obiadku Od razu podaję przepis bo taki obiad jest niezły na diecie a do tego cała rodzina może go jeść Pół szkl. Ryżu gotujemy w szklance lekko osolonej wody aż woda wyparuje. 1 filet kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i 2 łyzeczkami curry i smażymy na łyżce oliwy. Pół dużej papryki kroimy w kostkę, pół pora w półplasterki i smażymy na łyżce oliwy albo i bez oliwy pod koniec dodajemy pół puszki kukurydzy. W garnku mieszamy ugotowany ryż, kurczaka i wszystkie warzywa, podlewamy poł szklanki wody i dusimy do miekkości ryżu jeżeli był jeszcze twardy, jeżeli nie to tylko chwilę. Dodajemy 1 serek wiejski odsączony ze śmietanki i mieszamy na wolnym ogniu aż się serek rozpuści. Gotowe. Naprawdę bardzo dobre . Większość to warzywa i kurczak, ryżu jest nie za dużo więc na diecie jak znalazł
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-01-17 o 14:53 |
||
|
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia i znów dziekuje za przepis
Miałam jechać na fitness Ale plany mi się pozmienialy i byłam na zakupach z mężem i córka. Zapomniałam że jutro ksiądz chodzi u nas po kolędzie wiec jutro nie byłoby Kiedy jechać. Ale ciesZę się bo w h&m kupiłam spodnoe po promocji za 30zł a tak mi się kiedyś podobały ale szkoda mi było na nie 80zł i dwie bluzki w New yorker po 10zł. i dużo dietetycznych rzeczy do lodówki Idę oglądać film z mężem miłego wieczoru życzę dziewczyny. A i co jeszcze kupiłam pepsi Light i poinformowalam męża ze mi tylko taką ma kupować
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Edytka to super zakupy zrobiłas
fajnie że udało ci sie kupić te spodnie w tak niskiej cenie.. a teściom zaserwowałam pizze.. no i oczywiście skusiłam się na mały kawałeczek.. bo jak tu zrobić i nie spróbować <mur> tak w ogole jestem przed okresem, tylko nie pamietam, którego dostałam w tamtym miesiącu.. musze to jakoś przetrwać, bo ciągnie mnie do słodkiego, że hu hu.. Konwalia a jaka duża porcja z tego wychodzi, tzn dla ilu osób??
|
|
|
#3384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaż nam te spodnie milego wieczorku...---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
hehe ześ mi narobiła takiego smaka na pizze, że jutro sama sobie zrobie , pełnoziarnistą oczywiście A tego obiadku wyszło całkiem dużo, tak ok. 3 porcje na dorosle osoby . I jak Rafał nie lubi ryżu i uważa filet za wióry to mu bardzo smakowało A teraz się pochwalę 50 minut na dywanie zaliczone w tym 20 minut rozgrzewki i 15 minut rozciąganie, czyli tylko 15 minut właściwego treningu, ale spodziewałam się że moja kondycja spadła do minimum. Ale liczy się fakt że w końcu ruszyłam d...kę I mam nadzieję ze jutro rano zobaczę jakiś spadek
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, moja dieta to poprostu czysta kpina zero pilnowania tego co jem, i ile jem i kiedy. Wciagnelam na kolacje pizze i 2 kieliszki wina a o obiedzie juz nie wspomne a ruchu to tyle co w klawiature klikne. Zaczynam miec chyba jakies przesilenie zimowo wiosenne
nic mi sie nie chce, ale na obiecuje ze od jutra biore sie za siebie tak na powaznie zaczne od kupienia karnetu na basen jak juz kupie to szkoda mi bedzie zmarnowac wydana kase innego wyjscia w moim przypadku nie widze, no troche sie pozalilam i moze lepiej mi sie zrobi na duszy. Udanego wieczoru Wam życze ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Jutro wazenie dziewczyny, az sie boje |
|
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia brawo za ćwiczenia, ja od poniedziałku zamierzam regularnie 5 razy w tygodniu
jeszcze dzisiaj wypiłam cole.. to takie moje pożegnanie z nią hehehheZmotywowana czyli obydwie mamy na koncie pizze, a co do motywacji to szkoda gadać, ja od 4 miesięc mówię sobie od jutra.. ale dość tego
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Hej
co do tej pizzy , i braku motywacji znalazłam coś nie coś
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie tak raniutko, pomiar byl i waze 98,4 tyle pokazala waga szalu nie ma a wiec zycze milego dnia dziewczyny czekam na wpisy do tabelki a ja uciekam sprzatac bo po poludniu idziemy z mezulem mym na koncercik kolend Golców
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
nie wiem co jest u mnie waga stoi w miejscu :-( irytuje mnie to już. Muszę coś z tym zrobić.
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Witaj, 600g. to wcale nie mało
Brawo ja czekam na baterie do wagi bo padła
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

zrzucone jestem pełna podziwu.

a nadrobisz w przyszlyn tygodniu

joanna gdzie kupilas ta stewie moze tez zaczne z nia piec dobrej nocy Wam zycze kobitki

. Takie zakupy to dobry motywator dla mnie, idę kupuję mnóstwo twarożku, warzyw, i innych lightowych rzeczy i jak otwieram lodówkę to zawsze mnie coś skusi dietetycznego
w tym 20 minut rozgrzewki i 15 minut rozciąganie, czyli tylko 15 minut właściwego treningu, ale spodziewałam się że moja kondycja spadła do minimum. Ale liczy się fakt że w końcu ruszyłam d...kę
nic mi sie nie chce, ale na obiecuje ze od jutra biore sie za siebie tak na powaznie zaczne od kupienia karnetu na basen jak juz kupie to szkoda mi bedzie zmarnowac wydana kase innego wyjscia w moim przypadku nie widze, no troche sie pozalilam i moze lepiej mi sie zrobi na duszy. Udanego wieczoru Wam życze