Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 22:24   #1351
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Carmena cos Ty robila all day jak Ciebie nie bylo???
wczoraj mi się zostało spać u kochanka, a dzisiaj pojechałam do Częstochowy odkupić winy

a tak na poważnie to zostałam na noc u szwagierki, a rano zabrałam się z rodzicami do Częstochowy. Byłam wieczorem w domu dopiero

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:27   #1352
mloda0802
Rozeznanie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Hey Piczki

Boooszzzz ja prosiłam żebyście dużo nie pisały nie było mnie kilka dni i jestem na 17 stronie no musicie wybaczyć ale nie dam rady tego nadrobić Mania a jakby tak małe streszczonko dla swej siostry??

W robocie za.pier.dul i nie zapowiada się żeby się coś zwolniło, do tego jeszcze księgowa tak mnie wk.ur.wia że bym ją rozszarpała i jeszcze w poniedziałek główny szef do nas przyjeżdża

Jeśli chodzi o cykl to spokojnie czekam na rozwój wydarzeń, dziś 6 dpo i brak jakichkolwiek objawów, nie doszukuje się, nie świruję, będzie co ma być

Aaaa i tak w ogóle to tęskniłam za Wami !!!!!!

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:31   #1353
Carmenaa_88
Zakorzenienie

dobra picze, idę spać, bo mi się tu Maja rozhulała, a ma iść lulu

to do jutra, odezwę albo wcześnie rano albo popołudniu, bo nad ranem wpada psiapsióła

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-17, 22:34   #1354
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
wczoraj mi się zostało spać u kochanka, a dzisiaj pojechałam do Częstochowy odkupić winy

a tak na poważnie to zostałam na noc u szwagierki, a rano zabrałam się z rodzicami do Częstochowy. Byłam wieczorem w domu dopiero
jestes boska, uwielbiam Cię!!!!

mloda a Ty to kto???
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:37   #1355
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
jestes boska, uwielbiam Cię!!!!

mloda a Ty to kto???
Leine usmażyłaś już naleśniki i jak wyszły?? nie popękały??
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:39   #1356
Lea_ny
Zakorzenienie

O matko i córko... W końcu wszystko przeczytałam - ze 30 stron dziś nadrobiłam Aktualnie od 2 godz. rozmaczam się w wannie, bo stwierdziłam, że nie wyjdę jak nie skończę czytać...

Pootwierałam sobie dużo kart do zacytowania, ale to zrobię za chwilę, jak wyjdę, bo już tyłek mnie boli od siedzenia w tej wannie
Stary 2014-01-17, 22:40   #1357
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
mloda a Ty to kto???
no kochanki swej nie poznajesz?? a ja tak ładnie Cię po dupci klepałam, cycuszki pieściłam, usteczka ssałam

Stary 2014-01-17, 22:45   #1358
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Leine usmażyłaś już naleśniki i jak wyszły?? nie popękały??
cały czas stoing i smażing ale juz koncze. Sie okaże przy zwijaniu czy kur.y będą leciec.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
no kochanki swej nie poznajesz?? a ja tak ładnie Cię po dupci klepałam, cycuszki pieściłam, usteczka ssałam
dobre hasło, mozesz wejść
Stary 2014-01-17, 22:51   #1359
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
oohhh dzięki Ci litościwa Pani jak dobrze wiedzieć jak wkupić się w Twe łaski
PS. na zdjęciu to Twoja dupeczka ??

I najważniejsze pytanie, czy pojawiły się jakieś nowe dwie kreseczki? Testowała któraś?

Dobra Kobitki lecę do Tżta pod kołderkę. Mam nadzieję że uda mi się jutro z Wami troszki posiedzieć.

Stosunkowo udanej nocki życzę

Edytowane przez mloda0802
Czas edycji: 2014-01-17 o 23:03
Stary 2014-01-17, 23:06   #1360
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas stoing i smażing ale juz koncze. Sie okaże przy zwijaniu czy kur.y będą leciec.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

A ja oglądam Avatar - zaczyna się właśnie na PolsatFILM

Dobrej nocki babolki
Stary 2014-01-17, 23:21   #1361
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Dobrej nocki babolki
Miłego oglądania
Stary 2014-01-17, 23:21   #1362
Leine
Zakorzenienie

jestescie boskie wyszlo 18 krokietow bodajze smażą się. Ogólnie 2 pękły mocno ale dzięki olejowi tak szybko ta locha sie nie rozszerzala jestem zadowolona z siebie! Tz mówil, ze nie ma sprawy, on zje nawet dzis te pęknięte
a pekly bo chyba za dużo farszu nałożyłam

Mloda tak to moj zad a Godi jest w cionrzy

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-17 o 23:27
Stary 2014-01-17, 23:28   #1363
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
jestescie boskie wyszlo 18 krokietow bodajze smażą się. Ogólnie 2 pękły mocno ale dzięki olejowi tak szybko ta locha sie nie rozszerzala jestem zadowolona z siebie! Tz mówil, ze nie ma sprawy, on zje nawet dzis te pęknięte
a pekly bo chyba za dużo farszu nałożyłam
Ja jak robię to też mi kilka popęka , sporo wyszło Ci tych krokietów! . Jutro zapowiada się udana imprezka
Dobranoc uciekam spać

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-18 o 00:01
Stary 2014-01-18, 00:06   #1364
Lea_ny
Zakorzenienie

No dobra, wykąpana, koktajl owocowy zrobiony... mogę pisać

Przez ostatnie dni nie byłam w stanie Was nadrabiać (nie mówiąc już o pisaniu) - takie nadgodziny nam narzucili, że szok! Wychodziłam do pracy ok.13, a wracałam niemalże o 3 w nocy (a powinnam pracować do 22)! Pogięło ich i to ostro!
Zanim zasypiałam, to była 4, więc nie dałam rady w czwartek wstać na monitoring (bo musiałabym wstać najpóźniej o 6:30) W piątek ta sama historia [no ale podejrzewam, że nic znaczącego się póki co nie wydarzyło, więc pójdę w poniedziałek].

Na dodatek codziennie musiałam jeździć z kotem do weterynarza, bo się ostro pochorował [a raz z dwoma jednego dnia - najpierw z jednym, a potem z drugim - bo młody na szczepienie]. No ale w ciagu tygodnia 300 zł poszło Na szczęście już jest dobrze Kasa nieważna: ważne zdrowie zwierzaków

Oprócz tego, to już od kilku dni źle się czuję... non stop jakieś zawroty głowy i kołatanie serca. Ale jestem przekonana, że to ze zmęczenia - wykończył mnie ten tydzień i to ostro Dlatego udałam się dziś do lekarza i dostałam zwolnienie na kilka dni - tak więc w końcu odpoooocznę!

Pani internistka powiedziała, że jak mam zawroty głowy, to żebym koniecznie zrobiła zrobiła sobie badanie TSH, ft3 i ft4 - nie powiedziałam jej, że niecały miesiąc temu miałam te wszystkie badania i że wyszły ok; jak dała skierowanie, to sobie zrobię z ciekawości po raz kolejny
Zobaczę o co kaman z tym TSH Bo nie wiem czy pamiętacie jak pisałam Wam, że rok temu było ponad 3, pół roku temu niecałe 2, a na początku grudnia 0,4... otóż na kolejnym badaniu (te hormony od gina) robionym niecałe 2 tygodnie później TSH wyszło 2 z kawałkiem Tak więc albo w którymś laboratorium pokręcili coś z wynikiem, albo moja tarczyca ma jakieś schizy

No i to chyba tyle z informacji, co działo się u mnie przez ostatnie dni

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Jedyny film, w trakcie którego chciałam wyjść z kina w trakcie seansu

Cytat:
Relacja z wizyty:
czekałam 2,5h na swoją kolej!!! Bylam tam o 14.30 to kazali mi isc się przejść bo godzinę będę czekać... Na początku siedzialam tam a potem poszlam do sklepu, bo zgłodniałam
weszłam o 17 przede mną a to baba z bólami a to baba z downem i z nimi dluuugo zeszło :\ a potem szybko do kolezanki odebrac córkę i do domu robić obiad.. O 18 byłam z powrotem

a więc tak: mam zakaz jedzenia wszystkiego co czekoladowe bo to działa niekorzystnie na skórkę jajnika dlatego mnie boli. Kakao zawiera taką substancję, mam robić cieple okłady na jajniki. Babka w poczekalni jak to usłyszała to potwierdziła bo jej córka ma to samo. Zrobił mi cytologię. Zrobil usg i jest pelno pęcherzyków na jednym jajniku stad te bóle a na drugim duży pęcherzyk ale za duży bo miał ponad 3 cm i nie będzie w tym cyklu owulacji...
Zapłaciłam za zalegle usg a za dzisiejsze mnie nie skasował bo przyszłam z bólami to bezpłatnie.
Mam kupić castagnus takie ziołowe tabletki potegujace rosniecia pęcherzyków (ziołowe) + brać tabletki clo od 3dc do 13. 13dc przyjsc na usg
po tych tabletkach pojawi się śluz płodny i będzie lepiej - niby.
Na wynik badania nasienia tz powiedział, że ma bardzo dobre i wcale to nie jest malo.... ze jak ma sie juz 1mln to wszystko jest ok.
Ćwiczyć mogę ale średnio zaawansowane jak do tej pory- taki ruch jest wskazany.
Ogólnie poświęcił mi dużo czasu i rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Mam do niego zadzwonić jak dostanę @.
Wow, jak długo!! Strasznie dziwnie Z tego co pamiętam wszystkie dziewczyny tutaj brały po 5 dni - i aż musiałam zerknąć do ulotki co tam jest na temat dawkowania, no i tak jak mi się wydawało: jest napisane, że bierze się go 5 dni.

A jesteś pewna, że coś Ci się nie pokręciło? Może wkręcił Ci się ten 13 dc, bo wtedy masz przyjść na USG, ale skończyć CLO masz wcześniej? Dostałaś jakąś karteczkę z dawkowaniem? Jeśli nie, to może zadzwoń i się upewnij, bo to strasznie dziwne - nigdy nie słyszałam, żeby jakiś lekarz zalecał tak długie branie tego leku

A taki 3-centymetrowych pęcherzyk, to już nie jest torbiel? Bo jak u mnie urósł do 30 mm, to właśnie wtedy lekarz przeszedł z określenia "pęcherzyk" na "torbiel"... no ale może jeszcze jakieś inne warunki musi spełnić, żeby stać się torbielą Tak czy inaczej jeszcze bardziej dziwi mnie tak mocna stymulacja przy tak dużym pęcherzyku
No ale może lekarz wie co robi... aczkolwiek i tak upewniłabym się czy na pewno aż 10 dni masz to brać.

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja też prywatnie Ta te ceny badań są z Ciekawe czemu ta inseminacja tyle kosztuje... zacewnikowanie do macicy i wepchnięcie plemników i 600zł ... Mam nadzieję, że tam jest większa filozofia, bo jak nie to to istne zdzierstwo...
Tak jak kiedyś przedłużanie rzęs kosztowało 500zł, bo nowość, a teraz to i za 70 zł się zrobi, a materiały lepsze
Jakby któraś pominęła moje posty, które kiedyś pisałam, to jeszcze raz przypomnę: INSEMINACJA JEST W POLSCE REFUNDOWANA - z tego co wiem, to lekarze bardzo często o tym nie wspominają, więc zanim zdecydujecie się zapłacić, to poszukajcie czy gdzieś w Waszej okolicy nie robią tego na NFZ

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Właśnie... Częsta jest to praktyka?
Jest tu trochę dziewczyn co bierze Clo. Chodzicie na monitoring? Dostałyście zastrzyki na pękniecie?
Monitoring miałam, natomiast na pękanie nic nie dostałam Z tego co zdążyłam się zorientować, to chyba rzadko tak zapobiegawczo dają coś na pękanie; raczej dopiero wtedy jak już widzą, że pęcherzyki rosną, ale nie pękają.
Mi przez to urosła torbiel, więc lekarz powiedział, że jak następnym razem będziemy stymulować, to wtedy dostanę też coś na pękanie.

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2014-01-18 o 00:13
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 00:06   #1365
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
ja nienawidzę być blada urodzę i przestanę karmić to od razu na solarium
A ja tam lubię być blada Tzn. opalone nogi czy brzuch są ok - nawet całkiem sexy - ale co do twarzy, to uwielbiam swoją porcelanową cerę
Kiedyś w ogóle nie znosiłam opalania, bo nudziło mnie takie leżenie plackiem... dopiero niecałe 2 lata temu jak byłam z rodzicami na ostatnich rodzinnych wakacjach, to mi się spodobało - ale wtedy musiałam się zakrywać, żeby nie opalić się przed ślubem (taki parodks trochę, bo czytam, ze większość z Was przed ślubem na solarium specjalnie chodziła, żeby nabrać opalenizny ).

Cytat:
Vioris, God czego Wy się tak boicie jazdy autem? Jednorazowo? Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie?
Przecież tak samo może się coś stać na przejściu dla pieszych czy chodniku czy ktoś inny wjedzie nam w auto itp itd (ostatnie przypadki były w tv pokazywane)... więc usłyszycie mój znany tekst... wszystko jest zapisane z góry jak ma się coś stać to się stanie Ja jeździłam autem w ciąży bo mam wszędzie daleko to miałam w ogóle nie wychodzić z domu czy jak? chodnika też nie mamy, ciężarówki jeżdżą koło domu.... jakbym miała tak myśleć to chyba bym w ogóle z domu nie wychodziła a o córcię się starałam też długo
Jasne, że był stres czy coś się nie przydarzy złego, no ale takie życie. Po porodzie będzie tak samo w podróż z dzieckiem się nie wybrać bo daleko, bo może się coś stać? Udławienie, zakrztuszenie, bezdech itp itd... ? Trzeba zachować zimną krew i być twardym w takich sytuacjach moim zdaniem
Dokładnie to samo chciałam napisać Wszędzie może się coś stać, nie wiem na nawet czy na drogach nie ginie więcej pieszych, niż osób w samochodach - więc nie ma co zbyt mocno schizować.
Jedyne co, to bałabym się jechać zagranicę, bo gdybym miała jakaś problemy, to nie wiem czy potrafiłabym się dogadać u lekarza

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No to będzie niezła imprezka
Ja nigdy nie miałam barbie no ale to inne czasy...
Ja miałam I nawet domek dla Barbie miałam. I zawsze uwielbiałam urywać Barbie głowę i nogi A Ken był jakoś mocniej łączony i trudno go było rozczłonkowywać
Stary 2014-01-18, 00:22   #1366
Leine
Zakorzenienie

Leany kochana mam karteczkę, gdzie zapisał od kiedy do kiedy mam brać clo. Ostatni dzien to 13dc jak mialabym u niego wizyte...
Tylko nie wiem czy to jest takie samo clo jak w pl... Wstawiałam tu zdjęcie tego- widzialas wcześniej? Jak mnie tak uswiadamiacie to jestem coraz bardziej pewna, że tego nie kupię bo boje sie tego co Ty miałaś, poza tym częste monitorowanie = kasa = proszenie kolezanki o przypilnowanie córki i jeszcze parę rzeczy się składa, że nie chcę tego leku brać a wezmę sam castagnus

w pracy się nie pluli, że zwolnienie dalas? U mnie to się wsciekali o takie cos... bo to zalatwianie osób na zastępstwo na dziale, więcej roboty itp itd.
odpoczywaj, nalezy Ci sie

lece spac w końcu, dobranoc!!!
Stary 2014-01-18, 00:31   #1367
Lea_ny
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Leany kochana mam karteczkę, gdzie zapisał od kiedy do kiedy mam brać clo. Ostatni dzien to 13dc jak mialabym u niego wizyte...
Tylko nie wiem czy to jest takie samo clo jak w pl... Wstawiałam tu zdjęcie tego- widzialas wcześniej? Jak mnie tak uswiadamiacie to jestem coraz bardziej pewna, że tego nie kupię bo boje sie tego co Ty miałaś, poza tym częste monitorowanie = kasa = proszenie kolezanki o przypilnowanie córki i jeszcze parę rzeczy się składa, że nie chcę tego leku brać a wezmę sam castagnus

w pracy się nie pluli, że zwolnienie dalas? U mnie to się wsciekali o takie cos... bo to zalatwianie osób na zastępstwo na dziale, więcej roboty itp itd.
odpoczywaj, nalezy Ci sie

lece spac w końcu, dobranoc!!!
To, nie? http://www.steroidtimes.com/wp-conte.../05/clomid.jpg
Jeśli to jest dawka taka jak na tym opakowaniu, to jest to dokładnie to samo co w Polsce - pod różnymi nazwami ten lek występuje: Clostilbegyt, Clomid i Clomifen, ale jest to ta sama substancja, czyli cytrynian klomifenu, sprzedawany w tabletkach 50 mg

Pewnie się pluli Ale póki co nie do mnie, bo ja tylko wysłałam sms-a zastępcy kierownika, który dzisiaj miał zmianę (na dowiezienie zwolnienia mam tydzień). Trudno, nie mam zamiaru umrzeć w imię bezsensownej pracy

O, wiem o czym zapomniałam Was napisać! Ale zarąbiste przeceny są w Super-Pharmie! Za 30 zł kupiłam: 2 opakowania kwasu foliowego (w sumie 120 tabletek za 4 zł z groszami), 2 opakowania magnezu (120 tabletek), 2 opakowania probiotyku na układ pokarmowy (będzie dla kota po antybiotyku ), Physiogel do mycia twarzy i tabletki ułatwiające zasypianie - tyle czasu tam siedziałam, że szok! Uwielbiam zakupy w samoobsługowej aptece!
Był też ten żel Conceive Plus (ułatwiający plemniczkom drogę do jaja) za niecałe 45 zł (a w internecie widzę, że kosztuje 70-80 zł!) - może którejś przyda się to info

I w Empkiu też mega wyprzedaże Kupiłam sobie w końcu termofor w futrzanym ubranku Przeceniony z 45 zł na 13!

Widziałyście?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post44601089

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2014-01-18 o 00:48
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 07:58   #1368
krusia83
Raczkowanie

Dziękuję Wam kochane

katekate - bardzo mi przykro Dobrze, że wyjeżdżacie na wczasy to może choć trochę odpoczniesz. No i trzymam kciuki za badania, żeby wyjaśniły przyczynę i żebyś mogła do nas wrócić

Widzę, że u żużlu rozmawiałyście Ja też uwielbiam i nie mogę się kwietnia doczekać no ale w tym roku czeka mnie raczej oglądanie przed tv. Tyle dobrego, że zawsze to można obejrzeć 2 mecze zamiast 1
Stary 2014-01-18, 08:27   #1369
marti_88
Raczkowanie

Dziewczyny jadę na fitness na 9 zaraz. Potem sprzątanie standardowo jak to w sobotę a potem robie taką mala imprezkę w domu zakrapiana alko oczywiście. ..
Pewnie dzisiaj bede miała problem wejść ale znając siebie będę za bardzo ciekawa co u Was wiec na pewno sie zjawie.

Dzisiaj pierwszy raz mierzylam tempke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:36   #1370
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej!
Ja dziś powtórzyłam test ostatni raz i są dwie grube krechy
Będę mieć na pamiątkę

Zdjęcie niezbyt dobre bo moim telefonem robione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0299.jpg (61,0 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-01-18, 08:46   #1371
Karoloo
<3 <3 <3

Aloha :-D
Wlasnie jade do pracy i nie powiem mega mi sie nie chce
@ dalej nie mam najwyzej jutro zrobie test

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Brawo Polacy! Ogladala ktoras pilke reczna?

Niestety nie w tym czasie mialam trening

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:50   #1372
Elfka86
Zakorzenienie

God są piękne

Lea_ny dobrze, że dostałaś l4, ileż można ten Twój pracodawca to jakiś porąbany, bez kitu

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Leine teraz to już jesteś specem od krokietów
Stary 2014-01-18, 08:56   #1373
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Leany bidulo wykończą Cię tam jak masz się bidulo starać jak ty zmęczona, przeforsowana i nie wyspana a myślałaś o zmianie pracy? szukasz czegoś? dobrze, że chociaż te L4. Spędzisz trochę czasu z nami nie, bo nie powiem troszku się stęskniłyśmy, bo prawie Cię nie ma?
Co do bladości, to akurat niektórym dodaje uroku blada cera Wiesz łądnemu we wszystkim ładnie to raz (mimo, że Cię nie widziałam) a dwa jak ktoś ma ładną, gładziutką twarz to solarium tylko ją poniszczy. Ja lubię solarium, bo mam pełno plam po trądziku i nie powiem opalenizna zakrywa to wszystko, pryszczy też mam wtedy mniej jak chadzam na solar
Teraz jestem np. blada i syfiata a gdzie tam lato

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
eeeee....że jak?:coje st:

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

no i są grubaśne dobrze, że nie robiłaś bety

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Aloha :-D
Wlasnie jade do pracy i nie powiem mega mi sie nie chce
@ dalej nie mam najwyzej jutro zrobie test
i już nie będzie

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-18, 09:01   #1374
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przyszłam się pożegnać bo nie chciałam tak bez słowa. U mnie niestety po raz drugi ciąża się nie rozwineła, tym razem ani śladu zarodka. Czekam aż się pęcherzyk zmniejszy i gin obiecała tabletki na wywołanie okresu, drugi raz zabiegu bym nie przeżyła. Nie chce Wam smęcić bo jakoś (sama nie wiem jak) to sobie tłumaczę. Mam w pracy bardzo dobry okres dzięku czemu zarezerwowaliśmy wczasy w Turcji. Nie mogę się doczekać. Jakieś badania pewnie będziemy robić ale ja się zastanawiam czy jednak nie zostać przy jednym dziecku, obawiam się że coś jest z nami nie tak i jeśli się jakimś cudem uda się utrzymać ciąże to może się to źle skończyć. Teraz sobie spokojnie żyjemy, starcza nam na wszystko i chyba powinnam się cieszyć z tego co mam... o tak to sobie tłumaczę. Dlatego ja sie udzielać już nie będę bo przy moim obecnym trybie pracy jest to nie realne no i szczerze mówiąc tematy ciążowo-dzieciowe raczej obecnie omijam szerokim łukiem.
God kochana bardzo się ciesze że się udało, trzymam za Ciebie i pozostałe dziewczyny mocno kciuki Bardzo mi z Wami było miło
Bardzo mi przykro, ale cieszę się, że masz bardzo zdrowe podejście do tego wszystkiego Mam nadzieję, że wczasy przyniosą Wam spokój a może i coś więcej

Cytat:
tz cos ode mnie chce a ja nie mówil, że moze być kłoding więc jak tak to se mogę leżeć i pachnieć.

Cytat:
masakra niech jeszcze w gumkach się kocha to napewno zajdzie

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

no i bardzo ładne teraz jeszcze vioris nam przyniesie
Karolo to czekamy na test

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:26   #1375
God Of War 20
Zakorzenienie

Dzięki, ciesze się bo to znaczy, że beta też przyrasta
Nie miałam zamiaru tak czy siak jej robić bo tak jak mówiłam za drogie badanie a w czwartek i tak muszę się wykosztować na endo

Na razie nie mam czasu nadrabiać, później to zrobię.

Katekate przykro mi ale mam nadzieje, że wypoczniesz i inaczej spojrzysz na to wszystko. Należy Ci się
Stary 2014-01-18, 10:21   #1376
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

Widzisz, a tak sie martwilas bedziesz mamusia i koniec

Mnie pewnie nie bedzie caly dzien, bo wiecie co mnie czeka ehhh...

Na razie czas zjesc sniadanie a potem przygotowac sie psychicznie...

Ale wam dziewczyny zycze milego dnia

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:04   #1377
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

Uuu jak ładnie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Leany bidulo wykończą Cię tam jak masz się bidulo starać jak ty zmęczona, przeforsowana i nie wyspana a myślałaś o zmianie pracy? szukasz czegoś? dobrze, że chociaż te L4. Spędzisz trochę czasu z nami nie, bo nie powiem troszku się stęskniłyśmy, bo prawie Cię nie ma?
Co do bladości, to akurat niektórym dodaje uroku blada cera Wiesz łądnemu we wszystkim ładnie to raz (mimo, że Cię nie widziałam) a dwa jak ktoś ma ładną, gładziutką twarz to solarium tylko ją poniszczy. Ja lubię solarium, bo mam pełno plam po trądziku i nie powiem opalenizna zakrywa to wszystko, pryszczy też mam wtedy mniej jak chadzam na solar
Teraz jestem np. blada i syfiata a gdzie tam lato

eeeee....że jak?:coje st:

no i są grubaśne dobrze, że nie robiłaś bety

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

i już nie będzie
Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro, ale cieszę się, że masz bardzo zdrowe podejście do tego wszystkiego Mam nadzieję, że wczasy przyniosą Wam spokój a może i coś więcej

masakra niech jeszcze w gumkach się kocha to napewno zajdzie

no i bardzo ładne teraz jeszcze vioris nam przyniesie
Karolo to czekamy na test
No zobaczymy jak to będzie- na nic się nie nastawiam będzie co ma być

Kiedyś uwielbiałam opalenizne (na solar czasem chodziłam) ale latem to zawsze jechałam nad jezioro i mogłam sie cały dzień opalać, wchodziłam też na dach domu smarowałam sie olejem żeby lepiej łapało a teraz... nawet 15 min nie wyleże na słońcu starość robi swoje no i jestem blada jak sciana ale nie przeszkadza mi to, ba wręcz mi się to podoba

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 11:32   #1378
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Jakby któraś pominęła moje posty, które kiedyś pisałam, to jeszcze raz przypomnę: INSEMINACJA JEST W POLSCE REFUNDOWANA - z tego co wiem, to lekarze bardzo często o tym nie wspominają, więc zanim zdecydujecie się zapłacić, to poszukajcie czy gdzieś w Waszej okolicy nie robią tego na NFZ
tak jest refundowana, tak jak i leczenie niepłodności, a która z nas to po dłuższych staraniach otrzymała w ramach nfz? Chyba nieliczne.. Tylko ile czasu to trwa na nfz. Żeby ktoś Cię skierował do jakiejś poradni trzeba się naprosić, wyzydzić badania hormonalne można będąc bardzo upierdliwym, sam czas czekania już na zabieg inseminacji też trwa podobno bardzo długo. Nie jest to aż tak duży koszt w porównaniu do IVF i wiele par woli leczyć się z niepłodności prywatnie i inseminację też prywatnie wykonać. Co innego to już IVF - tu się nie dziwię parom starającym się o dofinansowanie

Cytat:
O, wiem o czym zapomniałam Was napisać! Ale zarąbiste przeceny są w Super-Pharmie! Za 30 zł kupiłam: 2 opakowania kwasu foliowego (w sumie 120 tabletek za 4 zł z groszami), 2 opakowania magnezu (120 tabletek), 2 opakowania probiotyku na układ pokarmowy (będzie dla kota po antybiotyku ), Physiogel do mycia twarzy i tabletki ułatwiające zasypianie - tyle czasu tam siedziałam, że szok! Uwielbiam zakupy w samoobsługowej aptece!
Był też ten żel Conceive Plus (ułatwiający plemniczkom drogę do jaja) za niecałe 45 zł (a w internecie widzę, że kosztuje 70-80 zł!) - może którejś przyda się to info

czemu u mnie nie ma Super-Pharm

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

no piękne krechy
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 12:21   #1379
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry

tak jest refundowana, tak jak i leczenie niepłodności, a która z nas to po dłuższych staraniach otrzymała w ramach nfz? Chyba nieliczne.. Tylko ile czasu to trwa na nfz. Żeby ktoś Cię skierował do jakiejś poradni trzeba się naprosić, wyzydzić badania hormonalne można będąc bardzo upierdliwym, sam czas czekania już na zabieg inseminacji też trwa podobno bardzo długo. Nie jest to aż tak duży koszt w porównaniu do IVF i wiele par woli leczyć się z niepłodności prywatnie i inseminację też prywatnie wykonać. Co innego to już IVF - tu się nie dziwię parom starającym się o dofinansowanie

[/COLOR][/COLOR]
czemu u mnie nie ma Super-Pharm

[COLOR=White][COLOR=black]

no piękne krechy
No to są jednak koszty... jedno i drugie...
Na inseminacje jako tako chyba większość sobie pozwoli ale na in vitro to już nieliczni.

U mnie też nie ma tylko rossmann i tyle...
Stary 2014-01-18, 12:55   #1380
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Będę mieć na pamiątkę

piękne krechy , teraz nie pozostaje Ci nic innego jak się cieszyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości