Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 21:18   #871
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Ale dzisiaj mam dzien - teraz TZa gdzies wcielo z kolegami
Ide spac bo osiwieje - mam nadzieje ze jutro bedzie normalny dzien...
Stary 2014-01-17, 21:33   #872
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No ja miałam cc więc być może faktycznie mniej krwawilam. Ale trwało to z pewnością 6 tyg, i tych dużych to niewiele zużyłam. Zwykłe alwaysa używałam.

Ach w domu. To aż tak głośno się zachowywalas czy tam az taki ordnung musi być?

wysłane z fona
Ordnung musi być, ale ja też byłam chyba za głośno ale wygrali nasi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:36   #873
thidien
Rozeznanie

biednemu zawsze coś w oczy...

właśnie kładłam drugą warstwę farby i... odpadł kawałek ściany (cholera wie czym to było wcześniej malowane, te 20 lat temu)
co prawda było cekolowane i gruntowane, ale akurat tam przebijała ta stara...

już mam dość tego remontu

ciągle pod górkę

wkurzyłam się i rozpłakałam jak małe dziecko, któremu ktoś zabrał ukochanego misia

a teraz mąż wróci po 1 w nocy z pracy i będzie musiał poprawiać zamiast odpocząć :/:/:/
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:46   #874
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe i obecne Mamy

termin 07.04.2014 więc chciałabym dołączyć bardzo aktywnie tu u Was, mam nadzieję że podłapie kilka cennych rad

pozdrawiamy!
witaj gratuluje corci

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Bezpieczniej jest od pasażera ponieważ masz widok na dziecko jako kierowca. Nie rozpraszasz się podczas jazdy i sięgniesz do dziecka w razie czego Dodatkowo warto zainwestować w te przylepce na szybę co niby światło łapią bo w razie wypadku jak pęka szyba to dziecko niedostanie szkłem bo to zatrzyma potłuczone kawałki szkła.
a co to za wynalazek

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Prawidłowo.
My dzis tez filmowo w domu przy domowej pizzy i piwie (dla mnie bezalko ofkors). Tutaj są naprawdę 0%
jakie pijesz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:51   #875
martyna141
Raczkowanie

agunia4ever super, u mnie to wychodzi niby różnie na usg 02-04 kwietnia a lekarz wyliczył na 07 kwietnia także zobaczymy, może Zocha wywinie Nam numer i wyjdzie w prima aprillis a Wy jak się macie?

Lewek na pierwszym badaniu moczu miałam liczne, przy drugim zakres międzu 10-15 i nakazano mi brać prenatal urocare i po miesiecznej kuracji nadal rosnął aktualnie 20-25 także nie pomógł.

wybaczcie za moje pytania które pewnie były już poruszane w tym wątku ale tak dziewczyny zasuwacie że ciężko nadążyć muszę znaleźć więcej czasu żeby to ogarnąć

Dobrej Nocki
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:51   #876
(t)asia
Zadomowienie

Piszecie o tym alkoholu, ja nawet przed ciąża nie piłam, no może czasami troszkę wina się napiłam. Mąż się śmieje, że od kiedy jesteśmy razem to ja raz do roku się upijam i spokój =) Dobrze ze mną ma bo przynajmniej nigdy nie ma problemu kto ma prowadzić w drodze powrotnej

martyna witaj!
niutka o kurcze, dobrze, że się tobą zajęli i jest już lepiej. Dobrze, że z Natalką ok!

mój mąż zrobił mi dzisiaj niespodziankę i przyjechał na chwilę do domu, po czym już wybył. Także nie nacieszyłam się nim. Nie zdążył mi nawet podwórka odśnieżyć i sama będę musiała się tym jutro zająć.

Wczoraj byłam trochę zdołowana bo synek postanowił zrobić sobie dzień lenia i nawet wieczorem nie chciał się ruszać. Całą noc prawie nie spałam ale rano po śniadaniu zaczął mnie kopać i w ciągu dnia nadrobił wczorajsze zaległości także jestem trochę spokojniejsza.

Przez to moje kilkukrotne wstawanie w nocy rano nie miałam co zanieść do laboratorium do badania... Mocz mi się skończył =) Jeszcze jutro spróbuje, w poniedziałek wizyta a ja badań nie mam jak zrobić. Poza tym biorę te globulki i jestem ciekawa czy to jakoś wpływa na wyniki.

Piszecie o krwawieniu po porodzie, ja po zabiegu (w ubiegłym roku) krwawiłam dosyć długo i nawet moje najobfitsze okresy to był pikuś w porównaniu z tamtym. Także chyba mam się czego bać...

thidien biedna ty... nie znoszę remontów, ledwo skończyła się u mnie budowa domu więc wiem co czujesz.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:03   #877
Niutka25
Raczkowanie

Ja też na dziś kończę, moja starsza córcia ma katar więc kto wie co noc przyniesie... lepiej korzystac póki śpi
a przy okazji można dopisac mi termin kolejnej wizyty: 04.02. godz. 15.30
dobranoc babeczki!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 22:11   #878
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj mam dzien - teraz TZa gdzies wcielo z kolegami
Ide spac bo osiwieje - mam nadzieje ze jutro bedzie normalny dzien...
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

właśnie kładłam drugą warstwę farby i... odpadł kawałek ściany (cholera wie czym to było wcześniej malowane, te 20 lat temu)

ciągle pod górkę

wkurzyłam się i rozpłakałam jak małe dziecko, któremu ktoś zabrał ukochanego misia

a teraz mąż wróci po 1 w nocy z pracy i będzie musiał poprawiać zamiast odpocząć :/:/:/
Oj bidulki

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a co to za wynalazek
Nie mogłam znaleźć nazwy ale wujek google pomógł to są OSŁONKI NA SZYBĘ

Też już uciekam do mężą do jutra

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:14   #879
asienka213
Wtajemniczenie

elunka to bierz meza w obroty zaraz jak przyjedzie

martyna ja mam fotelik maxi cosi, a lakrator jest jeszcze w piwnicy i nie pamietam jakiej firmy swoja droga musze go przyniesc i sprawdzic czy dziala

Do porodu jeszcze nie wiem w czym pojade

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile czasu krwawi się po porodzie?
Ja przez całą ciążę ganiam w rajstopach i kieckach więc pewnie i na porodówkę tak pojadę, chociaż szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym.
polog trwa ok 6 tygodni
ja tez ostatnio chodze tylko w kieckach albo sukienkach Juz nie pamietam kiedy ostatni raz mialam spodnie ciazowe ubrane

Niutka ale mialas przezycia wspolczuje i mam nadzieje, ze te najgorsze chwile juz za Toba A waga malej jest chyba w porzadku Jestesmy na tym samym etapie, tez bylam u gina w 26t4d ale nie powiedzial ile wazy

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
asienka213 za 3 trymestr. Nie dość że rocznicę ślubu mamy tego samego dnia to i termin prawie taki sam =)
o popatrz, wczesniej nie zauwazylam ze swietujemy razem moze bedziemy mialy teraz 2 okazje jak wyladujemy w tym samym dniu na porodowce

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No raz placilam trzy dachy, bo się za bardzo...ten..głośno zachowywalam na meczu z Niemcami

to z Ciebie kibicka pelna para

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które już rodziły, powiedzcie tak szczerze dużo krwi i tego wszystkiego z dołu wylatuje po porodzie? podejrzewam że po CC jest tego mniej, ale jak jest po SN? jak bardzo obfity okres czy gorzej? ile tych mega podpasek potrzebnych? 10, 20, 30 czy jeszcze więcej?
ja zawsze miałam obfite miesiączki, szczególnie pierwszy dzień to był dramat, ale teraz jestem autentycznie przerażona nie wiem ile tych podpach zamówić i jak się nad tym wszystkim zastanawiam to
to raczej kwestia indywidualana U mnie polog trwal krotko, nie umiem powiedziec dokladnie ile, bo nie pamietam nie krwawilam tez jakos duzo I podobnie jak Niutka tych wielkich podpach uzywalam ok 2 dni i okres tez szybko dostalam

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-17 o 22:16
Stary 2014-01-17, 22:20   #880
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Kochana o to to ja się akurat wgl nie martwię, myślę tylko o Niuni i o tym, żeby niczego jej nie zabrakło, wystarczy, że na gorszego tatusia chyba nie mogła trafić i tego sobie nie mogę darować..
Ale za to niuni się trafiła dzielna, zaradna Mama
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Przez to moje kilkukrotne wstawanie w nocy rano nie miałam co zanieść do laboratorium do badania... Mocz mi się skończył =)
A to możliwie?? Mój się leje strumieniami bez końca
Cytat:

Jestesmy na tym samym etapie, tez bylam u gina w 26t4d ale nie powiedzial ile wazy
Jak to nie powiedział? "Stosownie do wieku ciąży"

Ja też uciekam do łóżka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-01-17 o 22:23
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:26   #881
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mogłam znaleźć nazwy ale wujek google pomógł to są OSŁONKI NA SZYBĘ
aaa to mielismy, a teraz tz dal przyciemnic szyby i sciagnal

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Jak to nie powiedział? "Stosownie do wieku ciąży"
no wlasnie, tez mi odpowiedz

tez uciekam, dobranoc

Stary 2014-01-17, 22:26   #882
thidien
Rozeznanie

dziękuję dziewczynki

troche mi przeszło jak poszłam myć osprzęt, ale zadzwonił mąż, oczywiście "że nic sie nie stało" a mi znowu oczy się zapociły

jakby mi się udało dokończyć dzieła, to może byśmy się wyrobili na niedzielę z kładzeniem podłogi, a tak.. kolejna wolna niedziela za 2 tygodnie dopiero, a kładzenie co dzień podłogi po 2-3 godziny znowu zajmie z pół tygodnia

najbardziej mi męża szkoda

wczoraj wrócił po 23 z pracy i... malował sufit jedną warstwą, dzisiaj przed pracą położył drugą, jak dzisiaj wróci będzie kończył pierwszą warstwę na połowie ścian, gdzie ja nie sięgnęłam..

i tak w sumie już półtora miesiąca z pracy do pracy

i albo się coś psuje, albo nam Ktoś psuje (się już żaliłam nie raz chyba), albo właśnie coś nie idzie, odpada etc.

mam nadzieję, że dzieć będzie czekał cierpliwie na zakończenie prac wszelakich

no nic... trzeba to jakoś przeżyć

w ramach pocieszenia zamówię w końcu prześcieradła dla nas i dla Młodego

ps. czy któraś z Was korzystała wcześniej, przy wcześniejszych dzieciaczkach, z tych mniejszych wanienek (80)? bo się zastanawiam... zanim dziecię z niej wyrośnie to już chyba będzie siedzieć? wtedy bym przeniosła się z kąpielą może do brodzika - tak myślę
ktoś tak zrobił?
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 22:43   #883
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

u mnie połog trwal ponad 8 tyg ale te dwa ostatnie to juz tak lekko plamilam .
ogolnie pologu nie wspominam jakos zle.zreszt chodzilam wtedy jak zombie malo co spalam jadlam i nawet nie myslałam za bardzo o tym

wanienke mialam tą wieksza...przestalismy z niej korzystac jakos jak maly mial ponad pol roku i juz ladnie siedzial, od razu pozniej w naszej wannie był kapany

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Witam Tyle naskrobałyście, że nawet nie zamierzam nadrabiać

mam pytanie do dziewczyn które już rodziły, powiedzcie tak szczerze dużo krwi i tego wszystkiego z dołu wylatuje po porodzie? podejrzewam że po CC jest tego mniej, ale jak jest po SN? jak bardzo obfity okres czy gorzej? ile tych mega podpasek potrzebnych? 10, 20, 30 czy jeszcze więcej?
ja zawsze miałam obfite miesiączki, szczególnie pierwszy dzień to był dramat, ale teraz jestem autentycznie przerażona nie wiem ile tych podpach zamówić i jak się nad tym wszystkim zastanawiam to
ja mialam b. obfite okresy a polog byl taki se tzn raz czy dwa lecialo strasznie ale ogolnie mi starczyly 3 aczki podkladow i duuuuuzo podpasek takich nocnych.najbardziej leci przy karmieniu bo sie obkurcza.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 23:28   #884
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Laski, dawać te linki do koszul muszę szybko zamówić, czas mnie nagli

http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...867445089.html taka zamówiłam bo podobna miałam przy porodzie z Ami i uwaga jesli to ten sam materiał bedzie długo słucyła moja ma 4 lata prawie (mam 2 ) spie w nich naprzemiennie i do dzis nie maja wiekszych zniszczen jedynie troche przy cyckach sie skukowały ale mało widoczne

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, Mała jest o 2 tygodnie do tyłu(( wszystkie części ciała ma do siebie proporcjonalne, ale jest szczupła i w 33t1d ma 1830g.. lekarka mówi, że mam się nie przejmować, że patrząc na moje gabaryty to lepiej, że jest mniejsza, bo łatwiej urodze, mam pić duzo wody, żeby płynu owodniowego nie ubywało... ale wiadomo jak to jest i tak sie martwię;(
za tydzien kolejna zwykła wizyta a za dwa tygodnie z usg..
kochana a co ty sie waga przejmujesz grunt to ze dzidzia zdrowa ... moja kuzynka urodziła 2800 i 48 cm dziewczynke .. Olivka majac 7 ms chodxziła za raczki majac 9 biegała po pokojach i wiesz co jest wieksza od dzieciaków urodzonych o wadze przeszło 3 kg i wzrostu 56 cm

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

swoją drogą, piszecie o tych swoich zakupach, a ja mam tylko ubranka, wózek i paczkę pieluch
o ja tak samo

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Dobre pytanie. Może na porodówce o to pytają i jak co to sprawdzają?
robią usg , przynajmniej u mnie tak było i podłanczaja do ktg

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 23:28   #885
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A to możliwie?? Mój się leje strumieniami bez końca
U mnie możliwe, ale tylko wtedy gdy akurat trzymam pojemniczek na mocz w dłoni. Wszystko wraca do normy zaraz po śniadaniu, jak oczywiście nie jestem już na czczo. Synek potrafi mnie czasami tak w pęcherz zdzielić że w sekundę muszę się w łazience znaleźć, ale jak potrzebuje próbki do badania to oczywiście słodko sobie śpi. Złośliwość ma zapewne po mnie.

Ja wczoraj sprawdziłam swoje wypłaty od kiedy jestem na zwolnieniu. Szczena mi trochę opadła bo nie mam pojęcia skąd się biorą te kwoty. Moja księgowa powiedziała żebym wysłała jej te wpłaty to zobaczy o co chodzi. Jutro sama spróbuje to jeszcze ogarnąć. Przy okazji wysłała mi informację, że do ubiegania się o zasiłek macierzyński mam jej wysłać:
- zaświadczenie ze szpitala o porodzie,
- skrócony akt urodzenia dziecka (oryginał)
- wnioski (w załączniku)

Co by się zgadzało z tym co pisałyście =)

Kurcze w ogóle mi się spać nie chce...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 23:55   #886
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe i obecne Mamy

termin 07.04.2014 więc chciałabym dołączyć bardzo aktywnie tu u Was, mam nadzieję że podłapie kilka cennych rad

pozdrawiamy!
Witam Witam

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:

Bezpieczniej jest od pasażera ponieważ masz widok na dziecko jako kierowca. Nie rozpraszasz się podczas jazdy i sięgniesz do dziecka w razie czego Dodatkowo warto zainwestować w te przylepce na szybę co niby światło łapią bo w razie wypadku jak pęka szyba to dziecko niedostanie szkłem bo to zatrzyma potłuczone kawałki szkła.
Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Jesteśmy już po III USG, wszystko w porządku z Maluszkiem - bo on raczej z tych mniejszych 1842g 32tyg6d . Chyba nie będzie ważył tyle co starszy brat przy porodzie 3 700 g)
Rossa1988 dobrze kojarzę, ze Twoja dzieczynka też poniżej 50 centyla? Mamy się czym martwić?
dziewczyny nie ma sie czym martwic naprawde ja sie urodziłam 2800 i tez mi nic nie brakuje

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny a ile czasu krwawi się po porodzie?
.
zalezy mozesz tydz a mozesz i te 6 tyg a nawet 7

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Witam Tyle naskrobałyście, że nawet nie zamierzam nadrabiać

u mnie leciała oprócz krwi dziwna maz i takie strzepki,krwi wiem ze po cc dzybciej sie konczy krwawic

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 03:47   #887
tygrysek83
Zadomowienie

Spać nie mogę. Mąż godzinę temu wyjechał na snowboard i zostałam na tydzień sama. Chyba po raz pierwszy od ślubu (3 lata) więc przyzwyczajona do takiego stanu rzeczy nie jestem.
Mieliśmy jechać razem, oczywiście ja tylko na spacery, ale przez mój brzuch twardniejący podróż kilkanaście godzin samochodem raczej nie jest wskazana
Dobrze, że tyle piszecie to przynajmniej czas szybko zleci A jak mąż wróci to kolejne USG Mam wrażenie tylko że mała jak do tej pory była główką w dół to już nie jest :p

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 07:10   #888
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry :-* ja spać nie umiem i jestem przywalona jak paczka gwoździ :/ Glowa mnie boli ehh

Tygrysek mój sie chyba w nocy obrócił bo czkawkę mial na dole a dzisiaj skakał kolo pępka :P

Z nami czas Ci szybciej zleci

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:12   #889
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witajcie w sobotę

Cytat:

ciągle pod górkę

Oj znam to
Nam wszystko odpadało i całe ściany machaliśmy pędzlami Na szczęście tu gdzie teraz malujemy ściany są ok i w jeden dzień ogarnęliśmy malowanie.

Właśnie niedługo będziemy jechać coś tam ogarniać dalej. Mam nadzieję, że będzie miał kto tż pomóc przenieść meble, bo one są takie masywne, że ja mu nie pomogę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 08:13   #890
Ela87
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Pozostało mi 50 dni do porodu... Ciągle za dużo wolałabym wcześniej :P

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Spać nie mogę. Mąż godzinę temu wyjechał na snowboard i zostałam na tydzień sama. Chyba po raz pierwszy od ślubu (3 lata) więc przyzwyczajona do takiego stanu rzeczy nie jestem.
Mieliśmy jechać razem, oczywiście ja tylko na spacery, ale przez mój brzuch twardniejący podróż kilkanaście godzin samochodem raczej nie jest wskazana
Dobrze, że tyle piszecie to przynajmniej czas szybko zleci A jak mąż wróci to kolejne USG Mam wrażenie tylko że mała jak do tej pory była główką w dół to już nie jest :p
Allegro - wyprawka i zleci

Gdzie pojechał na deskę? Bo w Polsce nie ma śniegu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:26   #891
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

Nawet nie zauważysz jak szybko te 50 dni zleci

Pojechał ze znajomymi do Austrii, Zillertal.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 08:27   #892
Trisdom
Zadomowienie

Ja nie moglam do 2:00 zasnac i teraz tez sie czuje srednio.
Daleka kolezanka miala ten sam termin porodu co ja- urodzila wczoraj maluszka- cc przez zmiany w ktg, bo sie maly mniej ruszal. Dziec zdrowy, mimo ze maly- 2300g.
Zaczyna sie robic powaznie.
Ok, wstaje z lozka zrobic kawe.
Milego dnia
Stary 2014-01-18, 08:30   #893
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie zauważysz jak szybko te 50 dni zleci

Pojechał ze znajomymi do Austrii, Zillertal.
Oj jaka szkoda, że mogłas pojechać, pewnie jest tam pięknie

Cytat:
Daleka kolezanka miala ten sam termin porodu co ja- urodzila wczoraj maluszka- cc przez zmiany w ktg, bo sie maly mniej ruszal. Dziec zdrowy, mimo ze maly- 2300g.
Milego dnia
No to brawa dla mamusi i maluszka i gratulacje.
Teraz juz i tak jest coraz bardziej bezpiecznie jeśli chodzi o wcześniejsze porody.

Stary 2014-01-18, 08:50   #894
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Witam

[B]Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk

ic
Post wyrwalas z calej dyskusji. Chodziło o miejsce z tylu w momencie gdy nie ma sie 3 punktowego pasu na środku.

Cytat:
Dzień dobry.

:

zobaczysz chwilw moment i zleci

Cytat:

Tak cie zostawił bidulke ? Znając mój głupi charakter to bym mówiła jedz a jakby pojechał to bym co chwile się mu zalila ze zostalsm sama az w końcu obrazilabym się na niego

Cytat:
Milego dnia
O Ja no to nieźle ważne że wszystko w porządku

Obudzilam się, ale nie chce mi się wstawać

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 09:05   #895
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Oj jaka szkoda, że mogłas pojechać, pewnie jest tam pięknie
To przyjedzcie do mnie, u mnie się w każdy wolny dzień od llistopada do marca jedzie 40-50 min autostrada w Alpy i pieeeeeknie zjeżdża (ja w tym sezonie unieruchomiona, ale odbije sobie w następnym) )

Dzień Dobry z łóżka, moze przyjdzie dziś moja kolyska dziś

Stary 2014-01-18, 09:09   #896
teQiba
Moderator

Cytat:

ciągle pod górkę

Biedna
Jak juz skonczycie to pewnie sie bedziesz z tego smiala

Cytat:
Dzień dobry.

Ja wg OM dzis 33 tc zaczynam - jeszcze 7

Cytat:
Tak cie zostawił bidulke ? Znając mój głupi charakter to bym mówiła jedz a jakby pojechał to bym co chwile się mu zalila ze zostalsm sama az w końcu obrazilabym się na niego
Tez bym tak zrobila

Wyobrazcie sobie ze moj TZ jest glupim, nieodpowiedzialnym smarkaczem - pisalam ze wczoraj wybyl... Wrocil dopiero dzisiaj o 6 rano cuchnac gorzelnia
Jestem na niego wsciekla - nigdy czegos takiego nie odwalil, nie wiem co mu odbilo
Stary 2014-01-18, 09:18   #897
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków
Nieuzasadniona to jest raczej ta wypowiedz, po pierwsze, no wlasnie o ile auto jest wyposazone w te pasy albo w isofix, po drugie uzasadnienie czemu miejsce za pasazerem jest lepsze, wydaje mi sie kompletna bzdura, ze wzgledu na punkt trzeci, no i wlasnie po trzecie, zderzenie moze byc np z drugiej strony wiec ten mit to kwestia sporna, a po czwarte co jak ma sie 2 dzieci a miejsce srodkowe nie jest przystosowane do tego zeby byl na nim fotelik

Cytat:
Dzień dobry.
ale Ty niecierpliwa jestes

Uciekam sie ogarnac, na zakupy, potem idziemy na urodziny 6-letniego Marcela, a potem jeszcze do tesciow, wiec zycze wam udanej soboty

Stary 2014-01-18, 09:29   #898
Ela87
Zakorzenienie

Wiem już czemu mi się to tak ciągnie i dłuży. Z nudów
Posprzątany dom i co ja mam robić? Na spacer nie pójdę, bo po 20 minutach chce mi się siku. Jak idę gdzieś, gdzie są ubikacje, to po godzinie bolą mnie plecy... Tv nie lubię oglądać, książki czytam, ale cały dzień się nie da. Do baru na piwo nie pójdę, na soczek też nie, bo cukrzyca. Na ciacho i kawę do kawiarni oczywiscie też nie pójdę. Jestem totalnie uziemiona. W lato byłoby inaczej, bo wygrzewałabym się na słoneczku, te spacery też byłyby przyjemniejsze i mogłabym usiąść na ławce i odpocząć, a teraz ławki mokre i zimne
W zimę jeszcze jeździliśmy na lodowisko, a teraz to wiadomo ...
Tż dzielnie to znosi, bo wie, że nie mogę na ciacho do kawiarni iść, ani na pizze, ani nigdzie
Siedzę i marudzę...

Cytat:
Wyobrazcie sobie ze moj TZ jest glupim, nieodpowiedzialnym smarkaczem - pisalam ze wczoraj wybyl... Wrocil dopiero dzisiaj o 6 rano cuchnac gorzelnia
Jestem na niego wsciekla - nigdy czegos takiego nie odwalil, nie wiem co mu odbilo
Chyba bym zabiła
Chyba tym facetom, to się ta ciąża udziela, ale niekoniecznie pozytywnie

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-18 o 09:30
Stary 2014-01-18, 09:34   #899
teQiba
Moderator

Cytat:
Nieuzasadniona to jest raczej ta wypowiedz, po pierwsze, no wlasnie o ile auto jest wyposazone w te pasy albo w isofix, po drugie uzasadnienie czemu miejsce za pasazerem jest lepsze, wydaje mi sie kompletna bzdura, ze wzgledu na punkt trzeci, no i wlasnie po trzecie, zderzenie moze byc np z drugiej strony wiec ten mit to kwestia sporna, a po czwarte co jak ma sie 2 dzieci a miejsce srodkowe nie jest przystosowane do tego zeby byl na nim fotelik
Na warsztatach gosciu mowil ze akurat lewa czy prawa strona z tylu to bez roznicy bo ewentualnego uderzenia i tak nie jestesmy w stanie przewidziec - dlatego umieszczamy tak zeby miec wygodny dostep do malucha czyli po skosie.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Chyba bym zabiła
Chyba tym facetom, to się ta ciąża udziela, ale niekoniecznie pozytywnie
Jakies hormony oddzialujace destrukcyjnie na mozg im sie wydzielaja
Wlasnie siedze i mysle co mam mu zrobic jak laskawie wstanie - tez bym go zabila, ale nie wiem jakie porodowki sa w wiezieniach, bo moze nie warto
Stary 2014-01-18, 09:37   #900
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Wiem już czemu mi się to tak ciągnie i dłuży. Z nudów
Posprzątany dom i co ja mam robić? Na spacer nie pójdę, bo po 20 minutach chce mi się siku. Jak idę gdzieś, gdzie są ubikacje, to po godzinie bolą mnie plecy... Tv nie lubię oglądać, książki czytam, ale cały dzień się nie da. Do baru na piwo nie pójdę, na soczek też nie, bo cukrzyca. Na ciacho i kawę do kawiarni oczywiscie też nie pójdę. Jestem totalnie uziemiona. W lato byłoby inaczej, bo wygrzewałabym się na słoneczku, te spacery też byłyby przyjemniejsze i mogłabym usiąść na ławce i odpocząć, a teraz ławki mokre i zimne
W zimę jeszcze jeździliśmy na lodowisko, a teraz to wiadomo ...
Tż dzielnie to znosi, bo wie, że nie mogę na ciacho do kawiarni iść, ani na pizze, ani nigdzie
Siedzę i marudzę...
Możesz u mnie posprzątać :P

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Biedna
Jak juz skonczycie to pewnie sie bedziesz z tego smiala

Ja wg OM dzis 33 tc zaczynam - jeszcze 7

Tez bym tak zrobila

Co za palant :pała: czy on w ogóle uprzedził? I gdzie się szlajal???

Oj, ale bym awanturke urządzIla...i manatki spakowala...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości