![]() |
#871 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Ale dzisiaj mam dzien - teraz TZa gdzies wcielo z kolegami
![]() Ide spac bo osiwieje - mam nadzieje ze jutro bedzie normalny dzien... |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
biednemu zawsze coś w oczy...
właśnie kładłam drugą warstwę farby i... odpadł kawałek ściany (cholera wie czym to było wcześniej malowane, te 20 lat temu) co prawda było cekolowane i gruntowane, ale akurat tam przebijała ta stara... już mam dość tego remontu ciągle pod górkę wkurzyłam się i rozpłakałam jak małe dziecko, któremu ktoś zabrał ukochanego misia a teraz mąż wróci po 1 w nocy z pracy i będzie musiał poprawiać zamiast odpocząć :/:/:/
#874 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
agunia4ever super, u mnie to wychodzi niby różnie na usg 02-04 kwietnia a lekarz wyliczył na 07 kwietnia także zobaczymy, może Zocha wywinie Nam numer i wyjdzie w prima aprillis
![]() ![]() Lewek na pierwszym badaniu moczu miałam liczne, przy drugim zakres międzu 10-15 i nakazano mi brać prenatal urocare i po miesiecznej kuracji nadal rosnął aktualnie 20-25 także nie pomógł. wybaczcie za moje pytania które pewnie były już poruszane w tym wątku ale tak dziewczyny zasuwacie że ciężko nadążyć ![]() ![]() Dobrej Nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Piszecie o tym alkoholu, ja nawet przed ciąża nie piłam, no może czasami troszkę wina się napiłam. Mąż się śmieje, że od kiedy jesteśmy razem to ja raz do roku się upijam i spokój =) Dobrze ze mną ma bo przynajmniej nigdy nie ma problemu kto ma prowadzić w drodze powrotnej
![]() martyna witaj! niutka o kurcze, dobrze, że się tobą zajęli i jest już lepiej. Dobrze, że z Natalką ok! mój mąż zrobił mi dzisiaj niespodziankę i przyjechał na chwilę do domu, po czym już wybył. Także nie nacieszyłam się nim. Nie zdążył mi nawet podwórka odśnieżyć i sama będę musiała się tym jutro zająć. Wczoraj byłam trochę zdołowana bo synek postanowił zrobić sobie dzień lenia i nawet wieczorem nie chciał się ruszać. Całą noc prawie nie spałam ale rano po śniadaniu zaczął mnie kopać i w ciągu dnia nadrobił wczorajsze zaległości także jestem trochę spokojniejsza. Przez to moje kilkukrotne wstawanie w nocy rano nie miałam co zanieść do laboratorium do badania... Mocz mi się skończył =) Jeszcze jutro spróbuje, w poniedziałek wizyta a ja badań nie mam jak zrobić. Poza tym biorę te globulki i jestem ciekawa czy to jakoś wpływa na wyniki. Piszecie o krwawieniu po porodzie, ja po zabiegu (w ubiegłym roku) krwawiłam dosyć długo i nawet moje najobfitsze okresy to był pikuś w porównaniu z tamtym. Także chyba mam się czego bać... thidien biedna ty... nie znoszę remontów, ledwo skończyła się u mnie budowa domu więc wiem co czujesz.
#877 |
Raczkowanie
|
Ja też na dziś kończę, moja starsza córcia ma katar więc kto wie co noc przyniesie... lepiej korzystac póki śpi
![]() a przy okazji można dopisac mi termin kolejnej wizyty: 04.02. godz. 15.30 ![]() dobranoc babeczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mogłam znaleźć nazwy ale wujek google pomógł to są OSŁONKI NA SZYBĘ Też już uciekam do mężą do jutra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||||
Wtajemniczenie
|
elunka to bierz meza w obroty zaraz jak przyjedzie
![]() ![]() martyna ja mam fotelik maxi cosi, a lakrator jest jeszcze w piwnicy i nie pamietam jakiej firmy ![]() Do porodu jeszcze nie wiem w czym pojade ![]() Cytat:
ja tez ostatnio chodze tylko w kieckach albo sukienkach Juz nie pamietam kiedy ostatni raz mialam spodnie ciazowe ubrane ![]() Niutka ale mialas przezycia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-17 o 22:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też uciekam do łóżka ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-17 o 22:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tez uciekam, dobranoc ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczynki
troche mi przeszło jak poszłam myć osprzęt, ale zadzwonił mąż, oczywiście "że nic sie nie stało" a mi znowu oczy się zapociły jakby mi się udało dokończyć dzieła, to może byśmy się wyrobili na niedzielę z kładzeniem podłogi, a tak.. kolejna wolna niedziela za 2 tygodnie dopiero, a kładzenie co dzień podłogi po 2-3 godziny znowu zajmie z pół tygodnia najbardziej mi męża szkoda wczoraj wrócił po 23 z pracy i... malował sufit jedną warstwą, dzisiaj przed pracą położył drugą, jak dzisiaj wróci będzie kończył pierwszą warstwę na połowie ścian, gdzie ja nie sięgnęłam.. i tak w sumie już półtora miesiąca z pracy do pracy i albo się coś psuje, albo nam Ktoś psuje (się już żaliłam nie raz chyba), albo właśnie coś nie idzie, odpada etc. mam nadzieję, że dzieć będzie czekał cierpliwie na zakończenie prac wszelakich no nic... trzeba to jakoś przeżyć w ramach pocieszenia zamówię w końcu prześcieradła dla nas i dla Młodego ![]() ps. czy któraś z Was korzystała wcześniej, przy wcześniejszych dzieciaczkach, z tych mniejszych wanienek (80)? bo się zastanawiam... zanim dziecię z niej wyrośnie to już chyba będzie siedzieć? wtedy bym przeniosła się z kąpielą może do brodzika - tak myślę ktoś tak zrobił? ![]()
#883 | |
Zakorzenienie
|
u mnie połog trwal ponad 8 tyg ale te dwa ostatnie to juz tak lekko plamilam .
ogolnie pologu nie wspominam jakos zle.zreszt chodzilam wtedy jak zombie malo co spalam jadlam i nawet nie myslałam za bardzo o tym ![]() wanienke mialam tą wieksza...przestalismy z niej korzystac jakos jak maly mial ponad pol roku i juz ladnie siedzial, od razu pozniej w naszej wannie był kapany ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- robią usg , przynajmniej u mnie tak było i podłanczaja do ktg
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
U mnie możliwe, ale tylko wtedy gdy akurat trzymam pojemniczek na mocz w dłoni. Wszystko wraca do normy zaraz po śniadaniu, jak oczywiście nie jestem już na czczo. Synek potrafi mnie czasami tak w pęcherz zdzielić że w sekundę muszę się w łazience znaleźć, ale jak potrzebuje próbki do badania to oczywiście słodko sobie śpi. Złośliwość ma zapewne po mnie.
Ja wczoraj sprawdziłam swoje wypłaty od kiedy jestem na zwolnieniu. Szczena mi trochę opadła bo nie mam pojęcia skąd się biorą te kwoty. Moja księgowa powiedziała żebym wysłała jej te wpłaty to zobaczy o co chodzi. Jutro sama spróbuje to jeszcze ogarnąć. Przy okazji wysłała mi informację, że do ubiegania się o zasiłek macierzyński mam jej wysłać: - zaświadczenie ze szpitala o porodzie, - skrócony akt urodzenia dziecka (oryginał) - wnioski (w załączniku) Co by się zgadzało z tym co pisałyście =) Kurcze w ogóle mi się spać nie chce...
![]() |
#886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- zalezy mozesz tydz a mozesz i te 6 tyg a nawet 7 ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Spać nie mogę. Mąż godzinę temu wyjechał na snowboard i zostałam na tydzień sama. Chyba po raz pierwszy od ślubu (3 lata) więc przyzwyczajona do takiego stanu rzeczy nie jestem.
Mieliśmy jechać razem, oczywiście ja tylko na spacery, ale przez mój brzuch twardniejący podróż kilkanaście godzin samochodem raczej nie jest wskazana ![]() Dobrze, że tyle piszecie to przynajmniej czas szybko zleci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-* ja spać nie umiem i jestem przywalona jak paczka gwoździ :/ Glowa mnie boli ehh
![]() Tygrysek mój sie chyba w nocy obrócił bo czkawkę mial na dole a dzisiaj skakał kolo pępka :P Z nami czas Ci szybciej zleci ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie w sobotę
![]() Cytat:
Oj znam to ![]() Nam wszystko odpadało i całe ściany machaliśmy pędzlami ![]() Właśnie niedługo będziemy jechać coś tam ogarniać dalej. Mam nadzieję, że będzie miał kto tż pomóc przenieść meble, bo one są takie masywne, że ja mu nie pomogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pozostało mi 50 dni do porodu... Ciągle za dużo ![]() Cytat:
![]() Gdzie pojechał na deskę? Bo w Polsce nie ma śniegu ![]()
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Ja nie moglam do 2:00 zasnac i teraz tez sie czuje srednio.
Daleka kolezanka miala ten sam termin porodu co ja- urodzila wczoraj maluszka- cc przez zmiany w ktg, bo sie maly mniej ruszal. Dziec zdrowy, mimo ze maly- 2300g. Zaczyna sie robic powaznie. Ok, wstaje z lozka zrobic kawe. Milego dnia ![]()
#893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz juz i tak jest coraz bardziej bezpiecznie jeśli chodzi o wcześniejsze porody.
![]() |
#894 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
zobaczysz chwilw moment i zleci ![]() Cytat:
Tak cie zostawił bidulke ![]() ![]() Cytat:
![]() Obudzilam się, ale nie chce mi się wstawać ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
To przyjedzcie do mnie, u mnie się w każdy wolny dzień od llistopada do marca jedzie 40-50 min autostrada w Alpy i pieeeeeknie zjeżdża (ja w tym sezonie unieruchomiona, ale odbije sobie w następnym)
![]() Dzień Dobry z łóżka, moze przyjdzie dziś moja kolyska dziś ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#896 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak juz skonczycie to pewnie sie bedziesz z tego smiala ![]() Cytat:
![]() Ja wg OM dzis 33 tc zaczynam - jeszcze 7 ![]() Cytat:
![]() Wyobrazcie sobie ze moj TZ jest glupim, nieodpowiedzialnym smarkaczem - pisalam ze wczoraj wybyl... Wrocil dopiero dzisiaj o 6 rano cuchnac gorzelnia ![]() Jestem na niego wsciekla - nigdy czegos takiego nie odwalil, nie wiem co mu odbilo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uciekam sie ogarnac, na zakupy, potem idziemy na urodziny 6-letniego Marcela, a potem jeszcze do tesciow, wiec zycze wam udanej soboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Wiem już czemu mi się to tak ciągnie i dłuży. Z nudów
![]() Posprzątany dom i co ja mam robić? Na spacer nie pójdę, bo po 20 minutach chce mi się siku. Jak idę gdzieś, gdzie są ubikacje, to po godzinie bolą mnie plecy... Tv nie lubię oglądać, książki czytam, ale cały dzień się nie da. Do baru na piwo nie pójdę, na soczek też nie, bo cukrzyca. Na ciacho i kawę do kawiarni oczywiscie też nie pójdę. Jestem totalnie uziemiona. W lato byłoby inaczej, bo wygrzewałabym się na słoneczku, te spacery też byłyby przyjemniejsze i mogłabym usiąść na ławce i odpocząć, a teraz ławki mokre i zimne ![]() W zimę jeszcze jeździliśmy na lodowisko, a teraz to wiadomo ... Tż dzielnie to znosi, bo wie, że nie mogę na ciacho do kawiarni iść, ani na pizze, ani nigdzie ![]() Siedzę i marudzę... ![]() Cytat:
![]() Chyba tym facetom, to się ta ciąża udziela, ale niekoniecznie pozytywnie ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-18 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie siedze i mysle co mam mu zrobic jak laskawie wstanie - tez bym go zabila, ale nie wiem jakie porodowki sa w wiezieniach, bo moze nie warto ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Oj, ale bym awanturke urządzIla...i manatki spakowala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.