|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Witam się i ja
![]() Asia ![]() KasiaB to samo U nas dzisiaj noc lepsza niż wczoraj, może mi coś będzie lepiej? Zobaczymy wczoraj na poprawę humoru dostałam moje ulubione rurki z biedry no i nie mogłam się im oprzeć ![]() Dołączam do dziewczyn, które miały erotyczne sny z exem ale matko, ile lat temu to było, żeby do tego wracać szok ![]() Męża nie ma, bo pojechal ze swoja mama do lekarza ![]() A ja miałam przygodę z rana... dotknęłam kabel od komputera, bo coś nie ładował, a on mi dosłownie wybuchnął w rękach był huk straszny i czerwone coś Bezpiecznik wypadł, kabel spalony, dobrze, że komputer mi się nie spalił - chyba, bo nie sprawdzałam dokładnie, teraz siedzę u taty się zestresowalam okrutnie, bo co jakby mnie teraz walnął prąd albo nie daj Boże Hanie? masakra |
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Pospało się i mi dziś, a to pewnie że około 24 poszliśmy spać. Wylądowaliśmy u siostry męża, popili a ja patrzyłam jak na głup.ków Mają kaca, a ja mam mnóstwo energi Miłego dnia i za budynie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wstałam po 8 bo już mnie tak lewe biodro zdrętwiało,że się nie da normalnie spać ![]() Małż poszedł do pracy,rodzice spią a ja od rana mam lenia Może dziś na basen pojade![]()
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis miałam sen erotyczny, tylko ani z małżem, ani z ex, tylko w chłopakiem, który mnie sie w ogóle nie podoba, pochodzi z tej samej wioski i raz widziałam go na oczy, jak mieliśmy sesję ślubną matko, skąd to siedzi w głowie, ech ... ![]() a no i jeszczebym zapomniała - wczoraj jak mnie ąłdnie mąż do snu pożegnał słowem "kochane", myslałam, że się pomylił i miał napisać "kochanie", ale nie, dobrze napisał, bo teraz ma juz dwie kobietki Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-18 o 09:18 |
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Zamelduje się sobotnio ![]() My dziś z małym pospalismy. prawie do 9tej ![]() Kciuki za dzisiejsze egzaminy Kasiun super że troszkę lepiej i nocka lepsza Kasiub dobrze że już lepiej się czujesz Niki to pociesze cię że bartek w tym dorosłym łóżku zaczął coraz lepiej spac I to chyba tyle co pamiętam Dzisiaj chce podjechac do lidla bo mają być spodnie dresowe i bluzeczki dziecięce Miłego dnia ![]() Sent from my LG-P710 using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2014-01-18 o 09:21 |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab ufff dobrze, że już lepiej sie czujesz
![]() Kasian ale niefajna przygoda :/ dobrze, że bezpośrednio Ciebie nie udarzyło Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ponownie... udalo mi sie jeszcze zasnac i dopiero wstalam
3mam kciuki za wszystkie zaliczajace i zdawajace cos na uczelni. KASIAN dobrze ze nic wam sie nie stalo. A ja dzis mam w planach zrobic sos tatarski umyc podlogi o.pojsc na spacer a wieczorem jedziemy do znjaomych ogladac ich nowy dom! Milego dnia ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to miałam sen erotyczny dzisiaj haha ale z aktorem
|
#1299 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
spaliśmy prawie do 10 ale ten tydzień był męczący, wczoraj już o 22 padałam ![]() Cytat:
dobrze, że Cię prąd nie kopnął ![]() super, że glukoza wszyła dobrze a bakteriami w moczy się nie denerwuj też miałam, ale jadłam żuravit i przeszło ![]() Cytat:
poza tym nie mogę ich za dużo jeść w tej mojej diecie ![]() Cytat:
Też muszę się zabrać za posegregowanie ciuchów i wypranie ich. Tylko najpierw muszę jakiś proszek dla dzidzi kupić... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Emilia Trzymam za Was kciuki bądźcie dobrej myśli i nie zamartwiaj się a urodzisz zdrowego Julka. Jestem z Wami my dziś jedziemy oglądać wózek do koleżanki ciekawe jaki będzie... ![]() Rano się zważyłam i odkąd jestem na diecie schudłam 1,7 kg
|
|||||||
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej,
Emilka - trzymaj się! Musimy wierzyć, że będzie dobrze.. Gratuluje wczorajszych wizyt ![]() My dziś jedziemy do teściów na noc, więc pewnie dopiero jutro Was poczytam. Cieszę się, bo u teściów to ja traktowana jestem jak królewna Tylko leżę i pachnę hihihihi....Dziewczyny jaki laktator polecacie? Nie dodzwoniłam się do tej położnej, jakiś facet odbiera.. Chyba zły numer mi podała.. No nic, napisałam do niej maila z moim numerem telefonu i mam nadzieję, że zadzwoni. Miłej soboty dziewczynki Wam życzę
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie sobotnio
![]() Pogoda straszna, mgła taka, ze szok . Uciekam nadrabiac
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
No podczytałam troszkę i teraz idę się ogarnąć i zabreram się za segregacje w szafie córy,musze powyrzucać te za małe ubrania,bo tylko leżą i miejsce zajmuja...
dzis mam wene do tego to biore się za robote
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my dziś pospaliśmy do 8 ale za to Iga dała popalić wczoraj i dopiero o 22 padła, więc nie dziwię się , że spała tak długo.Teraz z dziadkiem jest na spacerku bo słoneczko pięknie świeci, Tż pojechał odkurzać auto i dobrze bo mnie dziś wyprowadza z równowagi, masakra a ja zaraz biorę się za porządki jak zwykle.. kciuki trzymam za dzisiejsze Wasze egzaminy dziewczyny ![]() kasian oj dobrze, że nic się nie stało |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
a to źle? może to dobry znak, jesteś na diecie, dobrze się odżywiasz, nie głodzisz, to chudniesz
![]() my juz po ![]() dzis chyba się spieszył mega i zaskoczył nas, zawsze był koło południa, u sąsiadów panika, syn w samej podkoszulce wyskoczył, nie spodziewali sie tak szybko ale dobrze, bo juz z głowy i teraz mam już luz, mogę popracować w domu dalej
|
|
|
|
#1305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ja dziś też wstałam po 10-tej... A wczoraj byłam na tej edukacji przedporodowej... prawie wszystko co było mówione, to przeczytałam wcześniej, więc się trochę wynudziłam... no ale położna na samym początku mówiła, że zaczyna od takich tematów, a potem jak już dołączy więcej dziewczyn to zaczną się te ciekawsze... mówiła m.in. o neuropeptydach, o tym jak wpływają na dzidziusia (w skrócie: tak jak mama zachowuje się w ciąży tak później zachowuje się dzidziuś i jak mama jest zrelaksowana i spokojna to takie ma dziecko, a jak się ciągle stresuje i denerwuje, to później ma płaczące), mówiła o huśtawkach nastrojów i drażliwości (i te 2 tematy to mógłby wysłuchać mój TŻ, oj dobrze by było, ale starałam się dokładnie mu przekazać co mówiła, więc może tym razem zrozumiał, że jest odpowiedzialny za to jakie neuropeptydy przekazuje dzidzi ![]() No i zaczęła mówić o objawach ciążowych, skąd są i jak sobie pomóc. Skupiła się bardziej na tych od 2 trymestru. Z ciekawszych rad: - na krwawienie z dziąseł pomaga płukana z szałwii (tylko nie wolno tego pić), - na poprawę krążenia - olej z wiesiołka (można kupić takie kapsułki), - od 3trym. warto pić herbatę z pokrzywy (ale nie wcześniej), ma właściwości bakteriobójcze, ma dużo żelaza, pomaga na niedokrwistość. I ciekawostka, jak mnie łapie taki potworny ból w krzyżu, że się ruszyć nie mogę, to też jest skurcz związany z przygotowanie do porodu ![]() W ciągu kolejnych zajęć będzie też mówić o niepokojących objawach, których nie można lekceważyć i trzeba się z nimi zgłosić na IP. Na razie powiedziała tylko o tym, że jeśli w ciągu godz. złapią nas 4 bolesne skurcze połączone z twardnieniem brzucha i powtórzy się to w następnej godzinie, to trzeba na IP, bo to może być przedwczesny poród. No i u nas na IP jest zasada, że jak przyjdziesz, to od razu z spakowaną torbą, bo każda, która przyjdzie to od razu zostaje na 4 dni ![]() i tyle.
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Myska ja miałam ręczny aventa i na sporadyczne używanie starczył
![]() Ramona o matko ksiądz tak wcześnie ![]() Vampirka no to profesjonalne podejście, fajnie że piszesz ja już niewiele pamiętam z tą torbą to od któregoś tygodnia w każdym szpitalu obowązuje, 32 tc czy jakosWysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Asia ![]() Kasiab fajnie, że dziś lepsze samopoczucie
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już nie tak teraz staram się jak najwięcej spać, jak najmniej denerwować i liczę, że córa będzie spokojnym aniołkiem ![]() Co do skurczy to chyba dobrze zareagowałam według tego co mówiła Twoja położna. Ja miałam jednej nocy 5, na następny ranek 3 ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#1309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, nic się nie stało. .. też bym się wystraszyla Ide robić porzadki w ciuchach od Poli
|
|||
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry weekendowo
ja wstałam pół godziny temu (nie jestem rannym ptaszkiem) a mój po wczorajszych wojażach jeszcze śpi ![]() kciuki za egzaminujące i brawa za kolejne tygodnie
|
|
#1311 |
|
BAN stały
|
Witam się
Pospaliśmy dzisiaj długo ![]() MamaKtosia przeczytałam właśnie "na raz" Twojego bloga Podoba mi się styl Twojego pisania Kasiab91 jej..cieszę się, że jest lepiej! Bo już się martwiłam o tą Twoją chorobę. Kasian86 oo i kolejna dobra wiadomość. Dobrze, że jest lepiej Jej..i dobrze, że Ci się nic nie stało od tego kabla!! Myska0 ja miałam laktator medela mini elektric, a potem swing – i ten drugi o wiele lepiej ciągnął. Tylko, że ja miałam malo pokarmu i wieczne problemy z nim więc potrzebowałam dobrego ssania |
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Wybieram sie dzis do CH. W planach mam obkupienie tylko siebie, nie Smerfa
Ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Musze kupic sobie torbe, bo moja sie rozwala. I jakies bluzki bo w moje xs/s ciezko mi sie wbic powoli.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę też powiedzieć o tych neuropeptydach mojemu, choć on pewnie o tym wie, tylko gorzej z zastosowaniem tego z życiu codziennym
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monija, ja też już coraz więcej bluzek odkładam na bok, bo się nie wciskam... Już same mocno rozciągliwe mi zostały a i te pomału odkładam
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A daj spokoj, ale przynajmniej pierwsy raz w zyciu mowie prawde , ze " ja nie mam w czym chodzic, musze sobie nowe ciuchy kupic " Nikt sie nie przyczepi Uciekam, nie piszcie za wiele
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mąż juz też zauwazył, że chodzę w przyciasnym swetrze, tylko jak go prosiłam, zeby ze mną jechał na zakupy, to nigdy jemu się nie chciało ![]() teraz wierci mi dziurę w brzuchu, żebym sobie rajtki i leginsy kupiła, a kasy nie da no to już mu mówiłam, ze w lumpku cos wyhaczę może, bo tak nawet spodnie ciążowe mają, tylko wszystko takie wielkie ![]() no i z 5 półek zredukowało mi się do 3, mam na chodzie 2 pary spodni, 2 pary leginsów, kilka t-shirtów i parę swetrów takich tunikowych, co to na brzuch można jeszcze naciągnąć wyszło, że on ma więcej półek w szafie ode mnie - aż 7 ![]() chociaż i tak ja mam dobrze, bo nie chodze do pracy, to nie muszę jakoś przyzwoicie wyglądać, założę na wyjście leginsy, tunikę/sweter czy spodnie zwykłe, tylko w dziurkę na guzik wszyłam sobie czarną gumę jak do majtów i tym sposobem się jeszcze dopinam
|
|
|
|
|
#1317 |
|
404 Not Found
|
Rano dzwoniła do mnie pani dr prowadząca. I kazała przyjechać do siebie do domu po skierowanie do szpitala. Ogólnie opcje są dwie i w poniedziałek idę na USG i być może amniopunkcję do dość znanego dra Roszkowskiego. Badanie ma wykluczyć wadę genetyczną. Jeśli taka jest - nie walczymy o ciążę. (tej opcji nie przyjmuję do świadomości). Jeśli nie ma wady - ciągniemy ciążę minimum do 27 tygodnia, a jak się da to dłużej. Dopóki przepływ odpowiedzialny za dotlenienie mózgu dziecka (a ten jest na razie ok) to można ciążę utrzymać. Oczywiście jest to ciągła kontrola, USG co chwilę i w ogóle ryzyko cały czas ogromne. Ale do 27 tygodnia, to już tylko 3 tygodnie i trochę. I przejmuje mnie lekarz z Czerniakowskiej, szef oddziału patologii ciąży. Kciuki nadal wskazane. Jestem dobrej myśli, przynajmniej w końcu mam jakieś konkrety, a nie co chwila słyszałam od lekarzy, że płód może w każdej chwili obumrzeć. Jest plan działania. I mam męża przy sobie, który jest niezastąpiony i spisuje się w tej sytuacji najlepiej jak tylko można. Bez niego nie dałabym chyba rady. |
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja gdybym miała częściej wychodzić, to też byłby problem, bo mam tylko 1 spodnie i 1 leginsy, już przymaławe... muszę sobie drugie kupić... a swetry... hmmm... mało który zakrywa cały brzuszek, więc pas w spodniach mnie ratuje... a po domu to chodzę w normalnych spodniach, tylko o nr większych i zawiązywanych na wstążeczkę - w takich mi najwygodniej, bo nie lubię jak cokolwiek ciśnie mnie w brzuszek, nawet najluźniejszy pas ciążowy i do tego mam kilka super wielkich i luźnych swetrów, ze 3 rozmiary za duże
do pracy, albo gdziekolwiek poza dom to by nie przeszło ale ja i tak prawie cały czas w domu jestem... jeszcze tylko 3 miesiące, a potem będę miała motywację by szybko wrócić do swojej wagi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
My już po obiedzie, Hania na spacerze, do nas z kolei przyjechała siostrzenica, bo jej brat ma jakieś zawody w karate ![]() Zasilacz już mam nowy, tzn jakiś zastępczy niby uniwersalny, ale powiem Wam, że się na serio przestraszyłam ![]() Martuszka, a może być się przeszła do jakiegoś dietetyka porządnego na konsultacje? Powiesz o cukrze, o problemach z wypróżnianiem, może on coś by zaradził? Niby już niedużo zostało, ale po co masz się aż tak męczyć przez te ostatnie miesiące, które i tak będą trudne z wielu względów. A waga mniejsza, bo po prostu Ty schudłaś sama z siebie, dzidzi na pewno niczego nie brakuje Niegrzeczna, prąd Cię kopnął? O matko, ja nie wiem jak to jest nawet i jak się moja mama spytała czy mnie kopnęło to mówię, że nie wiem, a ona: to byś wiedziała nie dziwię się, ze byłaś zestresowana, ja w sumie nadal jestem, ale Tośka tam się ładnie rozwala w brzuchu, więc myślę, że mój chwilowy wzrost adrenaliny nie zadziałał na nią szkodliwie ![]() Vampirka, fajnie, że opisałaś szczegółowo o czym było mówione, bo ja też już nie pamiętam ![]() Pomarańcza to są rurki Tasso, krem jest w środku albo kakaowy albo waniliowy, zależy jakie kupisz uwielbiam te rurasy, ale są mega kaloryczne Ilkas od razu płucz gardło wodą z solą No to miłego popołudnia dziewczyny |
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Emi, jest dobry plan i musi być dobrze
Fajnie, że Twoja ginka tak się zainteresowała i wszysto ustaliła. Dacie radę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

ale matko, ile lat temu to było, żeby do tego wracać 
był huk straszny i czerwone coś

ale ten tydzień był męczący, wczoraj już o 22 padałam

Będę miała ciężką rozmowę z panią magister od angielskiego. Niewiele starsza ode mnie a robi ogromne problemy
bądźcie dobrej myśli i nie zamartwiaj się a urodzisz zdrowego Julka. Jestem z Wami