|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Kciuki!! Cytat:
Oczywiście,że w drugą stronę też bywa,chodziło mi o to,że nie jest regułą,że na mm będzie dziecko lepiej przybierać niż takie karmione piersią. Ja byłam karmiona mieszanką(na żądanie,bo mało ważyłam) i całe życie miałam niedowagę. O właśnie!
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieci o ktorych mówisz zapewne tez nigdy bądź bardzoooooo rzadko nie miały robionych badań krwi. I wszystko jedt fajnie jak maluch sobie z czasem wszystko uzupełnia tak jak Twój Eryk papryczka!! Gorzej jednak jeśli niesie to za sobą jakies konsekwencje, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Apropo jedzenia to ja ze starszakiem mam problem bo ladnie je, ale jesli chodzi o kanapki to tylko i wylacznie pasztet wchodzi w gre. Masakra! :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy to, że plecy zaczęły mnie napi e.przać tak nagle i mocno, może być czymś znaczącym? Aż ze mnie łzy wycisnęło, góra brzucha też mocno "nawala". Tylko, że mnie te cholerne plecy bolą między łopatkami
Nie chcę robić fałszywych alarmów, bo mi się nie uśmiecha z takim bólem nigdzie ganiać. Z drugiej strony lekarz już mi kilka dni temu wypisał skierowanie do szpitala, bo na ktg pisały się ładne skurcze. Gdyby to krzyż mnie tak bolał, nie wahałabym się ani chwili Co w ogóle może oznaczać ból międzyłopatkowy - "przewiało" mnie? Aż mi się gorzej oddycha.
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny bardzo!
Muszę tantum rosa wypróbować.. bo mam a jeszcze nie użyłam ani razu ![]() Koło "ratunkowe" też dobry patent Cytat:
![]() A i tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcie. Może nie najlepszej jakości.. ale.... z miłym dodatkiem w postaci usmiechu ![]() Przedstawiam Wam wizażowe ciocie, moją Zuzankę ![]() DSC06643zuzausmiech.jpg
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
katarzyniak- wiem ,że może łatwo mówić, ale przestań przejmować się tym co mówi teściowa.Fakt może i po porodzie będziesz chętniej jednak kupować coś maluszkowi, ale przecież o siebie też będziesz mogła zadbać i też będziesz sobie coś kupować, bez przesady
Ja mimo wszystko nie mam zamiaru zrezygnować z dbania o siebie jak do tej pory, ani z zakupów, a wręcz przeciwnie, bo moja garderoba jest o 3/4 mniejsza od mojego męża i niestety trochę ciuchów też muszę dać na straty, dlatego w tym roku i kolejnym zamierzam trochę poszaleć i zmniejszyć ilość pustego miejsca w moich półkach . Ten sport też uprawiam codziennie ![]() Wy tak piszecie o tych hemoroidach i przyznam szczerze ,że się tego bardzo obawiam i z drugiej strony to mnie dosłownie obrzydza. Czy jest jakaś szansa żeby tego jednak nie dostać. Nie wiem czemu ale na prawdę boję się ,że i mnie to złapie po porodzie ![]() A przy okazji pochwale się brzuszkiem w 36 tyg.
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3669 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wszyscy lekarze się mylą i polscy i angielscy,rodzice również nie mają świadomości na temat żywienia. Rozumiem,że twoja wiedza może być duża,ale jednak chyba nie jesteś jakąś wybitną specjalistką w dziedzinie żywienia niemowląt i sumplementacji witaminami. A zywienie dzieci w późniejszym okresie to już zupełnie inna sprawa.
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Marieee - Zuzanna przecudna
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Marieee na ciagniecie szwow bardzo pomaga paracetamol. Mnie szwy bolały z tydzień, potem przeszło zupełnie, mimo ze zaczęły wypadac ponad 3 tygodnie po porodzie dopiero.
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() marieee słodka ksiezniczka ![]() Muminek1991 slodki brzusio
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#3674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może spórbuj mu zrobić tzw. pasztet domowy, z cukinii, merchewki, dyni itp? Smakuj podobnie jak taki kupny drobiowy, ale ile witamin ![]() Cytat:
Marieee brak słów, za każdym razem jak widzę zdjęcie któregoś z Waszych maleństw, łza staje mi w oku. I skręca mnie z zazdrości
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj tez zalezy co matka je bo nie oszukujmy sie ale w zimie to juz w ogóle ciezko o jakies witaminy. Doris niestety po badaniach krwi musi dostawac dodatkowo witaminy i zelazo bo mimoze przybiera ma anemie a jest karmiona w 99% piersia..
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff usiadłam
![]() Już od rana sobie wymyślam zadania, żeby się coś ruszyło....zrobiłam ciastka, przyszykowałam mięsko na dziś i jutro, wymyłam podłogi, wysprzątałam klatkę schodową, wypucowałam kabinę prysznicową, zrobiłam pranie, zaczęłam robić lazanie i przerwa ![]() Myślałam że któraś urodziła a tu cichutko
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny brzusio. Ja jutro zaczynam 38 tydz - brzuch mam mały i wysoko. W pon idę do doktorka i zobaczymy co powie i jak mała jest już duża. Boję się, że jak na dzień porodu będzie większa niż 3500 to będzie problem bo ja mam bardzo wąskie biodra. Wiem, że przed porodem mierzą wszystko i wtedy zapada decyzja. |
|
|
|
|
#3678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I niestety duża cześć lekarzy to poprostu ignoruje takie sa fakty. Zreszta Wasze wypowiedzi ( Twoje i Roane) w kwestii karmienia zawsze miały dla mnie wydźwięk bardzo agresywny i atakujący. Wiec wiecej wątek kwestii sie wypowiadać nie bede bo bez sensu czuje sie atakowana. Boje sie tylko co sie stanie jak nie daj Boże któraś z mam bedzie musiała podawac mleko modyfikowane... Ze sztucznymi witaminami konserwantami i cukrem... ( tak jakby w mleku mamy tego nie było..) Dobra nie ważne. Dla mnie temat jest zamknięty. Wiem jakie witaminy i minerały powinno dostawać MOJE dziecko i to jest dla mnie najważniejsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Kupuje juz najlepsze/najxrozsze pasztety jakie znajde. Sama nie mam maszynki zeby zrobic. A dla tych mikro ilosci ktore on je to nie wiem czy oplaca sie inwestowac. Od 1,5 roku tylko pasztet i sporadycznie twarozek. Poza tym je duzo roznych rzeczy: grzanki w jajku, jajecznice, parowki, nalesniki, zupy, ziemniaki z sosem, jogurty, serki, kaszki. Problem jest z wedlina i miesem. Jedynie pulpeta zje od wielkiego dzwonu.
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tylko powiem, ze mimo ze Emil jest w 100% na piersi to wkurza mnie tytuł tego wywiadu: http://www.edziecko.pl/rodzic_po_lud...rsia.html?as=1
|
#3682 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No i przeszło zupełnie. Gdyby to było przewianie, chyba nie odpuściłoby tak nagle. Z drugiej strony młody rusza się normalnie. Idę się "oporządzić" łazienkowo i wyluzować. Chyba wchodzę w okres tego nerwowego wyczekiwania
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Córeczka piękna jest |
|
|
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się boję hemoroidów. Rozstępów też się bałam, ale mam i modlę się żeby zostały takie jak są - wyskoczyły mi w takiej okolicy, że jest tylko jedna osoba na świecie która ma szanse je oglądać, i to wcale nie jestem ja ![]() Cytat:
Już nie wspominając cen niektórych warzyw.A Ty masz dobre wyniki krwi? Dorotka wcześniaczek, one są ogólnie wrażliwsze pod wieloma względami, no nie? Jej wyniki się poprawiły przy suplementacji witaminami?
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ona ma anemie (jakby nie było biore witaminy, jem buraki, natke pietruszki bo mała dobrze toleruje). wiec wiedza wiedza a zycie swoja droga![]() Cytat:
|
|
#3686 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ależ ja nie mam nic do mam karmiących mm. To jest decyzja matki czym karmi. To ty napisałaś,że rodzice i lekarze nie mają świadomości o zapotrzebowaniu na witaminy! Jak masz jakieś fachowe źródła z których czerpiesz swoją wiedzę chetnie bym poczytała,bo ja nie uczyłam się w tym kierunku,coś tam sama poczytalam,ale nie natrafiłam na niektóre informacje o których piszesz. Więc jeśli mogę to poproszę o podesłanie co by zwiększyć świadomość swą ![]() Oj chyba tu muszę znów zanegować ,bo chyba jednak w mleku matki konserwantów nie ma... Cytat:
To ja też tak słyszałam. Oczywiście może zdarzyć się sytuacja jak u Emmy,że Dorotka ma anemię,ale są to rzadkie przypadki.
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Lidka ja bym się baaaardzo nie przejmowała. Ok fakt lepiej jakby jadł kanapki z dosłownie wszystkim, ale mogę ci powiedzieć ,że ja jako dziecko miała różne etapy jedzenia. Mięsa i wędlin nie jadłam w ogóle, jedyne kanapki w wieku przedszkolnym to był chleb z masłem i chleb z pasztetem, po jakimś czasie na ten z masłem doszedł jeszcze ketchup . Zdrowe to nie było, ale ja nic innego też jeść nie chciałam. Nie jadłam mięsa, parówek, serów nic, obiady ok zjadałam całe ale bez mięsa właśnie. Potem jakoś mi przeszło, co prawda do tej pory mięso wędliny i kiełbasy mogą dla mnie nie istnieć, no z małymi wyjątkami, ale i nigdy nie chorowałam, nie miałam przez tą ,,dietę'' niedoborów, więc daj mu czas, kiedyś to przejdzie. A pro po do tej pory za kanapkę z pasztetem mogę oddać wszystko
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ryby je? Bo z ryb można łatwo pasztet zrobić, dobrze się mielą też bez maszynki Zresztą, nawet jak ryb nie je to można je w pasztecie przemycić i zamaskować ![]() Swoją drogą nie dziwię się młodemu, ja od dziecka kocham kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym
|
|
#3690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a te warzywa sa teraz okropne...sama nie wiem co jesc zeby ten pokarm wzbogacic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Nie chcę się nakręcać ale dla mnie to teraz cel nr 1. Przesyłam buziaki 

Co w ogóle może oznaczać ból międzyłopatkowy - "przewiało" mnie? Aż mi się gorzej oddycha.

. 

Już nie wspominając cen niektórych warzyw.