|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sekrety zawodów
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ja zawsze paragony sprawdzam fakt nie raz ktoś nabił coś większego, ale głupia nie jestem. Będę miała ochotę na duże to wezmę duże, sama. :P |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj w Efazie zamówiliśmy jakiegoś kebaba na talerzyku z sosem pomidorowym. Podane oczywiście waga.
Nie chce nigdy kebabów w bułce, bo tam zero mięsa i sama sałatka. Więc zawsze biorę na talerzyku zestaw. Dostałam danie na długim talerzu wyglądające okazale. No ale jak zaczęłam jeść to wszystko stało się jasne. talerzyk wymazany sosem. na tym ułożona pocięta buła w ilości przerażającej. I na tym ułożone kilka kawałków mięsa. Polane łyzeczka sosu pseudoczosnkowego. Gdybym wiedziała że coś takiego dostanę, na pewno poszłabym do sprawdzonej knajpy, gdzie porcje większe i wiem że płace za mięso nie za bułę. Szczególnie że w opisie w menu nie było mowy o bule. |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4463321 8]wczoraj w Efazie zamówiliśmy jakiegoś kebaba na talerzyku z sosem pomidorowym. Podane oczywiście waga.
Nie chce nigdy kebabów w bułce, bo tam zero mięsa i sama sałatka. Więc zawsze biorę na talerzyku zestaw. Dostałam danie na długim talerzu wyglądające okazale. No ale jak zaczęłam jeść to wszystko stało się jasne. talerzyk wymazany sosem. na tym ułożona pocięta buła w ilości przerażającej. I na tym ułożone kilka kawałków mięsa. Polane łyzeczka sosu pseudoczosnkowego. Gdybym wiedziała że coś takiego dostanę, na pewno poszłabym do sprawdzonej knajpy, gdzie porcje większe i wiem że płace za mięso nie za bułę. Szczególnie że w opisie w menu nie było mowy o bule.[/QUOTE] To chyba jakaś specyfika sieciówek, ja nigdy w kebabie na talerzu nie dostała w ten sposób bułki, najwyżej jakaś obok, zamiast frytek czy ryżu... Poza tym nawet jak kupowałam w bułce czy innym chlebku zawsze było mnóstwo mięsa. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przedłużajcie umowy na telefon przez telefon, ani nie decydujcie się na przejście z karty na abonament przez telefon - niby oczywiste, ale nie wiecie nawet ile osób daje się na to złapać. Dostają kiepskie warunki, długą umowę i jeszcze dorzuca im się byle jaki telefon, ewentualnie tablecik, żeby mieli radochę. Nie warto, nie dajcie się złapać na teksty pt.: "ograniczona oferta", "dla stałych kilentów", "najkorzystniejsze warunki"
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: Może na przykładzie rozwiązywania umowy w Plusie. W salonie za ok. 50zł zaproponowali nielimitowane do Plusa + 200 minut + 1GB internetu (mogę coś mieszać, to było 2 miesiące temu) Pracownik z działu rezygnacji dzwoniący do nas zaproponował za 10zł nielimitowane w Plusie + 200 minut a pakiet 500MB za 10 czy 15zł. Więc koniec końców opłaty były by o połowę mniejsze. Zresztą nawet jeśli chcecie przedłużyć umowę warto się pofatygować i złożyć wypowiedzenie umowy. Wtedy automatycznie macie przedstawianą lepszą ofertę. Zawsze też można przenieść numer do innego operatora gdzie często otrzymujecie parę miesięcy abonementu za darmo. W Orange 3 w salonie. Jeśli zamówicie przez BOK będzie miesiąc dłużej. Orange też na facebooku jakiś czas temu miał bezpłatny kod na -30% abonamentu przez całą umowę. W plusie to są 3 miesiące za darmo. Ja osobiście nie radzę podpisywać umów na szybko. Warto się rozejrzeć dokładnie u różnych operatorów co ciekawego proponują. Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2014-01-16 o 11:55 |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2014-01-18 o 18:12 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ten trick raczej nie jest stosowany, kiedy ktoś zamawia samą colę - bo wtedy wiadomo, że się zorientuje. Robi się to, kiedy zamówienie jest większe i nikt nie zauważy tej niecałej złotówki różnicy.Ja się z tym spotkałam już kilka razy w Sphinxie. Nie wiem, czy to celowy zabieg, czy pomyłka, ale wiele razy, kiedy prosiłam o mały napój, dostawałam duży (różnica w cenie 1 zł, ale widać od razu po pojemności). |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
W Paryzu nie zaleca sie zamawianie w kawiarni cafe au lait czyli kawy z mlekiem doslownie tlumaczac, bo kelnerzy od razu beda wiedziec ze jestes turysta i zaplacisz za mini filizanke napoju jak za szampana co najmniej. Taka lokalna zlosliwostka.
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
A od siebie dodam w sprawie ryb, że chyba nie warto spożywać tuńczyka innej firmy niż Lisner i Graal: http://3.bp.blogspot.com/-_14kVUjsG4...fddfdfdfdf.jpg Chociaż obecnie tuńczyk błękitnopłetwy jest przeławiany i jeśli zalezy Wam na nieniszczeniu zasobów mórz to szukajcie innych gatunków tuńczyka w puszce. Poza tym jak kupujecie jakieś suplementy diety, to sprawdzajcie skład, a dokładnie: jak np. kupujecie magnez z wit. b6, sprawdźcie jaki dokładnie jest związek tego magnezu, bo niektóre sa prawie wcale nieprzyswajalne, tak samo z innymi minerałami (z tego co kojarze dobrze przyswajalne są mleczany i cytryniany, a np. węglany czy tlenki są bardzo słabo przyswajalne, np. tlenek magnezu, albo cytrynian magnezu, a ceny i jednych i drugich mogą być bardzo podobne) albo sprawdzajcie czy witamina jest pochodzenia naturalnego, czy syntetyczna (np. przy wit. E jak bądzie dl-alfa-tokoferol to jest syntetyczna, a jak d-alfa-tokoferol to naturalna). Jak kupujecie zioła, czy herbaty to lepiej kupujcie sypane, bo te w torebkach są dużo gorszej jakości i często nie zawierają już wielu np. olejków eterycznych. I jak lekarz Wam coś zapisze to sprawdźcie czy nie ma tańszego zamiennika, prawie zawsze są nie raz nawet o kilkadziesiąt %. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:27 |
||
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abstrahując od kawy z mlekiem, po akcencie od razu się zorientuje że nie jestem rodowitą Francuzką
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama dostała w ten sposób o wiele korzystniejsze warunki niż proponowano jej w salonie. Trzeba oczywiście wszystko dokładnie przemyśleć i dobrze przeczytać umowę. Nie ma przecież obowiązku przedłużać umowy w pierwszej rozmowie z konsultantem, można się umówić na rozmowę za dzień czy dwa, zapoznać się z ofertami i wtedy podjąć decyzję. Raczej odradzałabym przedłużanie umowy w salonie, gdy nie proponują żadnej promocji dla stałych klientów. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-01-17 o 12:23 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Pracowałam w pewnej sieciówce typu Xzł za 100g.
uważajcie jeśli widzicie "piękne sałatki" ze świeżymi pomidorkami, ogóreczkami, szczypiorkiem czy innymi bzdetami na wierzchu. Pamiętam jak nas szkolono, że jeśli sałatka (np z jogurtem naturalnym) jest stara i "nie wygląda" należy pokroić trochę warzyw i rzucić na górę tylko nie mieszając. W ogóle po tym jak tam pracowałam przestałam tam jadać cokolwiek. Często rodzicie z dziećmi brali kefir do ziemniaków czy pierogów a oni z premedytacja sprzedawali przeterminowane. Także warto sprawdzić.
|
|
|
#135 |
|
... choć nie Westwood
|
Szczególnie przy odstąpieniu od rezygnacji można dostać korzystną ofertę. Konsultanci od utrzymania klienta zawsze mają kilka poziomów więcej (niższe opłaty, więcej miesięcy promocyjnych itp) niż zwykli konsultanci CC
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
kiedyś zaproszono mnie na rozmowę o pracę biurową.
Pan na rozmowie powiedział mi że jeśli nie uda się z biurem to mogę zostać akwizytorem. I zaprosił na trening na poniedziałek. Potem w internecie doczytałam że firma sprzedaje prąd naciągając ludzi na umowy w ten sposób, że potem muszą oni płacić 2 razy za energię elektryczną. No i firma ponoś zmieniała siedzibę co kilka miesięcy. Oczywiście nie pojechałam na drugą rozmowę. była zima i miałam 90km w jedną stronę. Jeśli chodzi o leki to nie wiem czy wiecie, że lekarz rodzinny może przepisać np ibuprofen hasco, AFL lub Polfamex z pełną odpłatnością 60 tabletek kosztuje ok 6zł. |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam z CC nawet rozmawiać nie chcę. Wiem, że dzwonią tylko po to, żeby na coś naciągnąć, najlepiej na coś z ukrytymi kosztami
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
uparta chmura
|
Moja znajoma pracowala w znanej sieciowce rtv-agd, opowiadala, ze dostaja prezenty/premie za sprzedanie np konkretnej pralki. I tak przychodzi klient, prosi o rade,sprzedawca zachwala oczywiscie ta pralke, ze jest taka super,ze sam kupil taka, klient pod wrazeniem i ja kupuje, a sprzedawca dostaje zelazko/suszarke/prostownice jako bonus. I tak to sie robi. Dlatego kupujac jakis sprzet nie warto pytac sprzedawce doradzenie, lepiej poczytac opinie o na necie/forum.
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Wróżki - może większość wie, ale może jest ktoś, kto nie wie. Zwłaszcza te telefoniczne i internetowe (tak, na allegro jest dział ezoteryka i za 1 zł można zadać jedno pytanie
) nie mają nic z tarotem wspólnego. Ba! Często nawet talii tarota nie widziały, nie znają układów, znaczenia kart - nic. To po prostu przedsiębiorcze osoby, które sobie tak dorabiają i wymyślają wróżby. Jest to dosyć łatwe, bo ludzie przychodzą do nich mniej więcej z tymi samymi problemami- znajdę pracę, czy coś między nami jest, czy on się będzie ze mną chciał skontaktować. Tak, więc zamiast płacić wróżce, lepiej pogadać z kimś znajomym o swoich problemach
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
ano, można się domyślić, że tak to właśnie funkcjonuje.
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga w Aliorze nagrywają rozmowy w banku z klientami , są tam mikrofony.
Uwaga na agentów multiagencji ubezpiczeniowej EU4YA pracują tam osoby bez egzaminu KNF który upważnia na sprzedaż polis ubezpieczniowych. Każą likwidować wszystkie polisy ubezpieczeniowe nawet jak się ma dobre. Mają zero wiedzy o ubezpieczniach plus mówią bajki ile można zarobić na funduszach. Fudnusze lepiej kupować u towarzystw funduszy niż przez polisę taniej jest, brak prowizji sprzedażowej i szybciej można wycofać pieniądze . Co multiagencji ubezpieczeniowych jak mi się coś przypomni to napiszę .
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy ruch czy to bedzie nakladanie farby ,odzywki,lub pianki,dalej zmoczenie czy mycie wlosow,nawet lakierowanie jest robocizna. Czysta robocizna jest s a m o strzyzenie,modelowanie czesanie tzn.bez materialu. Materialem jest farba,odzywka,pianka,laki er,rekawiczki czy recznik. Mozna przyjsc z wlasnym materialem i wykonac usluge ale w przypadku(farby,trwalej) na wlasna odpowiedzialnosc. Ostateczna cena jest utrudniona ze wzgledu na roznorodnosc i ilosc uzywanego materialu przy roznej cenie,dlatego podawany jest tylko jako robocizna. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-01-18 o 19:59 |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez przesady. Skoro tak trudno ustalić cenę to chyba powinno się uprzedzać że cennik jest orientacyjny, choć ta cała sytuacja i tak jest dla mnie absurdalne. To tak jakbyś kupowała sukienkę, popatrzyła na metkę z ceną i tyle przygotowała do zapłaty a sprzedawca powiedziałby Ci, że cena dotyczy tylko rozmiaru XS a skoro nosisz inny to musisz zapłacić więcej, bo więcej materiału zużyli. Skoro na metce i w cenniku nie ma ani słowa o tym, że tak naprawdę cena podana nie jest ceną obowiązującą tylko orientacyjną to to wg mnie żądanie wyższej ceny jest nieuczciwe. |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cennik musi być chociażby orientacyjny 50-70 złotych za ścięcie a nie wymyślanie przy płaceniu nie 50 a 100 zł. |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie. O zadnych widelkach nie ma mowy. Cena w widelkach to nie cena. |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Chodziło o zbieranie premii, bo nagradzano nas za sprzedaż powiększanych produktów.