Gra o tron - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 21:19   #1471
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Dot.: Gra o tron

Ja uważam Cersei i Joffa za półgłówków

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:44   #1472
visionAM
Zakorzenienie

W sumie racja, że na tle tych wszystkich rodów Starkowie wypadają najgorzej jeśli chodzi o przebiegłość i inteligencję. Lannisterowie nie lepsi, bo nie zapominajmy właśnie o Cersei, która zachowała się idotycznie (nie chcę spojlerować ludziom, którzy oglądali tylko serial) i Tywinie, który nie docenił Tyriona. Na szczęście chociaż Jamie z czasem robi się rozsądniejszy i może byc ciekawą postacią w kolejnej części.

Obecnie najbardziej interesuje mnie właśnie wątek z Dorne i jak się rozwiąże relacja księcia, o którym prawie nikt nie wie i Deanerys Jednocześnie interesująca jest też podróż Wroniego Oka po smoki.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-12-26 o 21:46
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 14:46   #1473
Imperialista
BAN stały

Najciekawsza będzie zadyma na Północy. Coś czuje, że jak Martin dożyje to będzie druga inwazja na południe.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 14:00   #1474
kotek77
Raczkowanie

Cześć Witam wszystkich cieszę się ,że znalazłam ten wątek. Dla mnie w kolejnych seriach najciekawszy będzie wątek Ayi oraz Tyrion Lannister . Od początku polubiłam go choć to niezły kawał. drania . Myślę ,że jest najinteligentniejszym z bohaterów. Jak idzie o Starków to najbardziej na nerwy działa mi Sansa. Nie wiem co musi się stać by przestała byś bezbarwna. Martin zrobił w książkach wszystko by była nijaka w przeciwieństwie do siostry.

W ramach przerwy świątecznej zafundowałam sobie powtórkę poerwszej serii . Jak znajdę trochę czasu to wrócę do dwóch kolejnych
kotek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 16:51   #1475
DopplegangerEddarda
BAN stały

Moja fryzjerka ogląda za dużo gry o tron -.-

Obcieła mnie na Maddena -.-
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 20:39   #1476
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Moja fryzjerka ogląda za dużo gry o tron -.-

Obcieła mnie na Maddena -.-
No to chyba nie jest źle

Stary 2014-01-08, 15:07   #1477
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek77 Pokaż wiadomość
Cześć Witam wszystkich cieszę się ,że znalazłam ten wątek. Dla mnie w kolejnych seriach najciekawszy będzie wątek Ayi oraz Tyrion Lannister . Od początku polubiłam go choć to niezły kawał. drania . Myślę ,że jest najinteligentniejszym z bohaterów. Jak idzie o Starków to najbardziej na nerwy działa mi Sansa. Nie wiem co musi się stać by przestała byś bezbarwna. Martin zrobił w książkach wszystko by była nijaka w przeciwieństwie do siostry.

W ramach przerwy świątecznej zafundowałam sobie powtórkę poerwszej serii . Jak znajdę trochę czasu to wrócę do dwóch kolejnych
A przeczytałaś wszystkie dotychczas napisane części sagi? Naprawdę uważasz, że Sansa cały czas, w ciągu całej dostępnej na tą chwilę historii jest bezbarwna? Mnie się podoba to, co potem się z dziewczyną dzieje - za to uważam, że wątek Aryi jest w dwóch ostatnich częściach sagi poprowadzony beznadziejnie, aż nie chciało się czytać, tym bardziej, że w ogóle nie wiadomo, dokąd ta jej historia zmierza.

Ale to fakt, na razie Sansa jest blada i płaska (metaforycznie ), co aktorka ją grająca świetnie oddaje. Choć nawet już teraz można w niej dostrzegać ciekawsze, żwawsze nuty.

Ja to w ogóle jakaś dziwna jestem. W Grze lubię Sansę, której większość nie trawi. W The Walking Dead uważam, że Carl jest świetną postacią, co nie jest popularnym poglądem. A w Homelandzie moją ulubienicą jest Carrie

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2014-01-08 o 15:08
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 15:33   #1478
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ja uważam, że Sansa i Jamie, to będą dwie postacie, które najbardziej się zmienią. Już to widać, ich przemiana będzie na prawdę duża. Sansa szybko zaczyna chwytać, co się w okół niej dzieje i jak powinna na to reagować, uważam, że już nie jest głupia, ale odkryła, że łatwiej głupią ciągle udawać.
U innych (Jon, Denerys, Aria, Tyrion) Martin po prostu rozwija te cechy, które od początku w nich były, nic zaskakującego, rozwijają się naturalnie z rozwojem wypadków.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 17:52   #1479
Priesta
BAN stały

A ja ciągle zbieram się do przeczytania książki... Tylko czasu brak ...
Priesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 18:25   #1480
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
A przeczytałaś wszystkie dotychczas napisane części sagi? Naprawdę uważasz, że Sansa cały czas, w ciągu całej dostępnej na tą chwilę historii jest bezbarwna? Mnie się podoba to, co potem się z dziewczyną dzieje - za to uważam, że wątek Aryi jest w dwóch ostatnich częściach sagi poprowadzony beznadziejnie, aż nie chciało się czytać, tym bardziej, że w ogóle nie wiadomo, dokąd ta jej historia zmierza.

Ale to fakt, na razie Sansa jest blada i płaska (metaforycznie ), co aktorka ją grająca świetnie oddaje. Choć nawet już teraz można w niej dostrzegać ciekawsze, żwawsze nuty.

Ja to w ogóle jakaś dziwna jestem. W Grze lubię Sansę, której większość nie trawi. W The Walking Dead uważam, że Carl jest świetną postacią, co nie jest popularnym poglądem. A w Homelandzie moją ulubienicą jest Carrie

Ja lubię Carla.

Mnie ciekawi co się stało z Ogarem. Czy naprawdę nie żyje. A jeżeli żyje to gdzie wyruszył ? Na mur, na poszukiwanie Sansy ?

I wgl. dziwi mnie, że tak mało osób lubi Berica oraz Thorosa. Ten pierwszy poświęcił wszystko dla ludzi z Dorzecza. Piękną kobietę, majątek, zdrowie, kilkakrotnie życie a nawet siebie. Przecież gdy przebiła go lanca i Thoros go wskrzesił mógł powrócić.

Strasznie mnie denerwuje skasowanie postaci Donala Noya oraz Eddarda Dayne i ich rozmów na temat Jona Snow-a.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2014-01-08 o 18:27
Stary 2014-01-08, 18:42   #1481
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ja uznaję, że jeśli nie było napisane na 100%, że nie żyje, to pewnie żyje
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 19:32   #1482
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ja uważam, że Sansa i Jamie, to będą dwie postacie, które najbardziej się zmienią. Już to widać, ich przemiana będzie na prawdę duża. Sansa szybko zaczyna chwytać, co się w okół niej dzieje i jak powinna na to reagować, uważam, że już nie jest głupia, ale odkryła, że łatwiej głupią ciągle udawać.
U innych (Jon, Denerys, Aria, Tyrion) Martin po prostu rozwija te cechy, które od początku w nich były, nic zaskakującego, rozwijają się naturalnie z rozwojem wypadków.
Ja się nie zdziwię jak na końcu ona nagle okaże się potężnym przeciwnikiem.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 19:42   #1483
visionAM
Zakorzenienie

Sansa dużo wie, więc możliwe, że Martin to wykorzysta w kolejnych częsciach
Stary 2014-01-13, 11:15   #1484
aer
O RLY?

Oficjalny trailer sezonu 4

http://www.hbo.com/game-of-thrones#/...SVpgIAV3AXOA==
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 12:55   #1485
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

No ciekawe, ciekawe

Stary 2014-01-13, 16:12   #1486
DopplegangerEddarda
BAN stały

Oby tylko Sansa nie upodobniła się do matki.

No zwiastun zapowiada się świetnie chociaż wydaje mi się, że uśmiercą Tormunda a Val nie będzie wgl. :/

Widać na trailerze jak Theon Sprzedawczyk idzie z biała flagą wystawić swoich towarzyszy z wysp.

Czas edycji: 2014-01-13 o 16:57
Stary 2014-01-13, 19:12   #1487
kennedy
Zakorzenienie

♥ theon
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 19:20   #1488
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
 theon
Fetor
Stary 2014-01-13, 19:25   #1489
kennedy
Zakorzenienie

Uwazam ze greyjoye sa bardzo niedocenieni. W ogole to strasznie mi zal theona(
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 20:27   #1490
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Mi nie. Dzięki temu zmądrzał. Niech się cieszy, że go nie ścieli za zabicie tych chłopców SPOILER ale przyjdzie czas zapłaty . Chociaż z tego co wyczytałem w książce to ma różne humory, raz mu obojętne a raz chce żyć.

I wgl. strasznie mnie denerwuje ilość dzikich przechodzących Mur. W książce było to 100 Thennów oraz 20 Wolnych a nie 20 -.-. Kpina.
Stary 2014-01-13, 21:01   #1491
softgrey
Zadomowienie

mi też w ogóle nie jest żal Theona
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 21:47   #1492
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
mi też w ogóle nie jest żal Theona

Mi trochę ale emocje a sprawiedliwość to dwie różne rzeczy.

http://www.youtube.com/watch?v=reepxduMxiU Historia opowiedziana przez aktorów odgrywających postacie. Brrr, aż mi ciarki przeszły

Czas edycji: 2014-01-13 o 22:58
Stary 2014-01-14, 11:20   #1493
Tici
Raczkowanie

A gdzie jest ta cała armia kroczących zombiaków. Zrobili im przerwę na parę sezonów? W sumie, powolne są to długo idą, a przez mur, to chyba będą musiały przelecieć.
Tici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 18:09   #1494
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tici Pokaż wiadomość
A gdzie jest ta cała armia kroczących zombiaków. Zrobili im przerwę na parę sezonów? W sumie, powolne są to długo idą, a przez mur, to chyba będą musiały przelecieć.
Mogą przejść przez wodę zatoką fok. Pewnie ruszą się dopiero gdy sytuacja na północy się ustabilizuje.
Stary 2014-01-16, 21:32   #1495
kotek77
Raczkowanie

Ja jestem ciekawa jak będzie wyglądała Lady Stark jako Kamienna Pani i czy ją w ogóle pokażą.

Ciekawe czy skupią się tylko na Uczcie dla Wron czy wykorzystają też Taniec ze Smokami . W końcu te części dzieją się w tym samym czasie.
kotek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 21:39   #1496
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kotek77 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak będzie wyglądała Lady Stark jako Kamienna Pani i czy ją w ogóle pokażą.

Ciekawe czy skupią się tylko na Uczcie dla Wron czy wykorzystają też Taniec ze Smokami . W końcu te części dzieją się w tym samym czasie.
https://www.google.pl/search?q=lady+...rt%3B900%3B685

Pewnie tak,
Stary 2014-01-17, 05:23   #1497
201604191001
Konto usunięte

Mam nadzieje, ze nie. Licze na to, ze zrobia cos lepszego niz te przerobki z netu.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 08:13   #1498
visionAM
Zakorzenienie

Za co wam żal Theona? Za to, że zdradził ludzi, którzy go wychowywali całe życie? I to dla swojej biologicznej rodziny, która nim pomiata i ma go za śmiecia. Jedynie w kolejnej części, tej która jest w trakcie pisania, rola Theona może mieć jakieś większe znaczenie w walce o tron Żelaznych Wysp. O ile dojdzie do siebie po torturach, na które zasłużył.

Lady Strak jako Kamienna Pani jest w książce niezmiernie irytująca.
Stary 2014-01-17, 13:36   #1499
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Za co wam żal Theona? Za to, że zdradził ludzi, którzy go wychowywali całe życie? I to dla swojej biologicznej rodziny, która nim pomiata i ma go za śmiecia. Jedynie w kolejnej części, tej która jest w trakcie pisania, rola Theona może mieć jakieś większe znaczenie w walce o tron Żelaznych Wysp. O ile dojdzie do siebie po torturach, na które zasłużył.

Lady Strak jako Kamienna Pani jest w książce niezmiernie irytująca.
Dostał zasłużoną karę, prawdopodobnie go wykastrowano. Pod wieloma względami to co on przeżył jest gorsze od śmierci.

Zgadzam się. Może udać mu się odzyskać tron Żelaznych Wysp. W końcu gdy odbywał się Wiec nie było go na wyspach. A jest głównym spadkobiercą czyli jest w prawie. Lecz Żelazne Wyspy są chyba najmniej cywilizowaną częścią Westeros.
Stary 2014-01-18, 20:52   #1500
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
A przeczytałaś wszystkie dotychczas napisane części sagi? Naprawdę uważasz, że Sansa cały czas, w ciągu całej dostępnej na tą chwilę historii jest bezbarwna?
Sansa jest jakimś przygłupem i nie w sobie nic z wilków, do których tak chętnie Starkowie się odwołują. Jest pozbawiona dumy i jest marionetką Lannisterów. Wychodzi za karła, którego się brzydzi i nie potrafi powiedzieć "Lannister nie decyduje o ślubach Starków", chociaż wie, że jako ważnej zakładniczce włos jej z głowy nie spadnie. Gdyby Arya była na dworze, to pewnie ostro dawałaby im popalić.

Cytat:
Mam nadzieję, że Stannis go spali na stosie i tak zakończy się żałosna egzystencja tego zdradzieckiego kastrata. Zdradził swoją prawdziwą rodzinę, która go naprawdę kochała, więc na inny los nie zasłużył. Gdyby miał resztki honoru to po odmowie ojca wróciłby do Roba i byłby dalej "zakładnikiem" (pewien król Francji tak zrobił i wrócił do niewoli króla Anglii, bo nie mógł nazbierać na okup).
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości