Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 20:10   #4561
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam na Hobbicie. W kinie IMAX, fajnie było
Tylko ciśnienie mi coś masakrycznie zaczęło skakać, aż na całodobówkę jeździłam w południe
u mnie tez cos z cisninie dzis. Prawie cały dzien byłm nieprzytomna, słaba i śpiąca przrazliwie, ale ty o biedna że aż do lekarza

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane Blanus ma takie odparzenie że nie da się dotknąć nawet wacikiem z woda ciepła,ręką też nie. Kupy jedna za druga,żrące,okropne. Tak się męczy biedną Dzisiaj była tak marudna jak jeszcze nigdy. Zęby jak nic. Co mogę na to odparzenie? Posypałam jej teraz mąka ziemniaczaną. Biedna,tak mi jej szkoda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
współczuje bardzo, ale nie pomoge, bo nie miałysmy nigdy
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:11   #4562
nafiyqa
Zakorzenienie

Tress, niby tak... ALE
w nocy spal lacznie 4h, w dzien 2x30min (pobudka z drzemki o 15:30) i tyle?
Ja zasypiam na siedzaco, widze po nim, ze sie meczy, ale spac nie moze

Dziwny ten katar... Slychac go, ale jak sciagam to niewiele jest...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-18 o 20:12
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:16   #4563
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane Blanus ma takie odparzenie że nie da się dotknąć nawet wacikiem z woda ciepła,ręką też nie. Kupy jedna za druga,żrące,okropne. Tak się męczy biedną Dzisiaj była tak marudna jak jeszcze nigdy. Zęby jak nic. Co mogę na to odparzenie? Posypałam jej teraz mąka ziemniaczaną. Biedna,tak mi jej szkoda

Biedna Blanka
Nam na takie paskudne odparzenie bardzo pomógł Penaten krem. Parę razy posmarowałam i odparzenia prawie nie było

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tress, niby tak... ALE

Tak samo mieliśmy teraz jak Daria chora była. Nawet "KATAREK" nie pomagał. Trochę się odciągało i dalej źle jej się oddychało
Stary 2014-01-18, 20:16   #4564
Debrah
Zakorzenienie

Czujecie, że przed 21 ktoś zaczął w ścianie wiercić?
Jak nigdy mi takie rzeczy nie przeszkadzały tak teraz

Kiedyś bym sama się zatłukła jakby mi bardzo zależało na czymś - np podjarana skręcam z tż nowy mebel. że skoro nie ma 22 to można...

Jak to się zmienia perspektywa odkąd człowiek ma dziecko...

Nawijko, Silver: współczuję. U nas wczoraj też późno nocne spanie, ale to przez drzemkę o dziwnej godzinie.

Chyba mi się dziecko przestawia na jedną drzemkę. Już kilka dni ma drzemkę ok 1.5 godziny między 12 a 14 (zależy jak zaśnie). Potem zmęczona się robi po 17:00 ale nie kładę już, bo to drzemka po 17 skutkuje mega marudem i niemożnością zaśnięcia już na noc. Więc się bawimy, szalejemy, śmiechy-chichy, żeby zasnęła potem po kąpieli między 19.30 a 20:00.
Oby się ten system sprawdzał.

A dziś rano dziwna rzecz! Dużo pobudek jak zwykle, ale jak wylądowała u mnie w łożku i przysnęłyśmy koło 6:00 po kolejnej pobudce..tak wstałyśmy o.. 9:25
Czułam się jakbym spała 2 lata, szok

Kurczę jak Amelcia cudnie buzi daje : mówi się do niej "daj buzi, daj całuska" to ona przychodzi i przybliża buzię albo otwarty dziób albo normalnie usta zamknięte i cmok taki, a potem się uśmiecha. Normalnie to przekochane jest
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:20   #4565
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej ciotki!
jaki dorosły!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajus, orientujesz sie, gdzie poza efs mozna szukac dofinansowanych studiow???
czasem pup albo wup maja różne programy dla kobiet zarejestrowanych bezrobotnych i np opłacją studia albo jakies kursy zawodowe. A z kasy z FP moga sfinansowac egzamiy (całych studiów nie)
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja wywołam na dzień babci to zdjęcie.
bardzo ładne i zdjecie i 'obiekt'
My zrobilismy kalendarze ze zdjeciami Oli, ... a raczej tz zrobił bo ja nie mogłam sie zdecydowac, które zdjecia .... i nawet nie pokazał mi efektu koncowego, zebym nie marudziła na te co on wybrał
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jestem zła, dziś Miś ma urodziny a teściowie nie przyjdą bo mają focha na moich rodziców Jak można dziecko mieszać w swoje waśnie, między sobą mogą sobie chyba rozwiązać swoje konflikty a nie traktować dziecka jak maskotkę. Dziś się dowiedziałam że dzwonili do męża wczoraj że przyjdą jak skończy pracę, on powiedział że nas nie będzie. Podobno przyjechała t na zwiady czy aby na pewno nas nie ma, na rowerze i zobaczyła męża w oknie No ale powiedzcie same, nie wkurzyły byście się? Piątek miałam zawalony robotą, sprzątaniem, gotowaniem, a oni sobie wymyślą że przyjdą. Przecież tort i imprezę robię w SOBOTĘ! Jestem zła jak szkag, boli mnie brzuch i głowa i odniechciewa mi się wszystkiego. Co to moje dziecko zawiniło. Już druga uroczystość na którą nie przyjdą bo mają focha na listę gości...
Soreczki, rozpisałam się, musiałam z siebie wyrzucić.[COLOR="Silver"]
o rany co za ludzie
Stary 2014-01-18, 20:22   #4566
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tak samo mieliśmy teraz jak Daria chora była. Nawet "KATAREK" nie pomagał. Trochę się odciągało i dalej źle jej się oddychało
Identyko

Takze chyba czeka nas druga noc na siedzaco z rzedu.
Jeszcze jutro TZ caly dzien w pracy, ehh...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurczę jak Amelcia cudnie buzi daje : mówi się do niej "daj buzi, daj całuska" to ona przychodzi i przybliża buzię albo otwarty dziób albo normalnie usta zamknięte i cmok taki, a potem się uśmiecha. Normalnie to przekochane jest

Stary 2014-01-18, 20:23   #4567
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Tress, niby tak... ALE

wiem Kochana, głupi żart
My mielismy/mamy fatalne nocki, ale w dzien spi ładnie, chociaz mamy juz tylko 1 drzemke, ale min godzinną i na noc tez zasypia bardzo ładnie.....szkoda, że ma pozniej tak dużo pobudek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-18, 20:24   #4568
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria zasnęła. Tż ją ululał. Ale znów strasznie płakała. Nie wiem czy zęby czy brzusio. Aż się boję tej nocy.
Stary 2014-01-18, 20:31   #4569
Delicjanka
Zakorzenienie

Hejoooo i ja sie przylaczam do zyczen dla naszych maluchów ♡♡♡ moje dzieci tzn tzt i amelka spia a ja siedze w kuchni i sie Aczunam uczyc... nir to zespac mi sie chcę no ale sesja to sesja ;]]]

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:34   #4570
Debrah
Zakorzenienie

Nawijko - bardzo ci współczuję*

U nas jest tak dużo pobudek, że ja nie marzę o przespanej nocy. Dla mnie przespana noc to będzie taka gdzie pobudki są DWIE, a nie SZEŚĆ np.

Aczkolwiek kiedy wezmę ją do siebie to śpi lepiej i szybciej zasypia na nowo. Najgorsza ze wszystkiego jest nocna tugeza. Kiedy człowiek już na rzęsach stoi, oczy podpiera a maluch szaleje. Jest to dużo gorsze jeśli potrafi zejść z łóżka i sobie po prostu idzie mając w poważaniu, że rodzic ledwie żywy
Na szczęście tego od paru dni nie było. Mam nadzieję, że będzie jak najrzadziej.

Ale na pobudki nie mam lekarstwa, zobaczymy ile będzie dziś.

Silver: Moja Amelka śpi tak samo jak Twoja (takie krótkie drzemki) od dawien dawna - strasznie to wykańczające było. Dopiero od paru dni się pojawiła dłuższa drzemka (wcześniej od czasu do czasu tylko) - i taką drzemkę można odczuć chociaż - korzyść i dla mnie i dla dziecka. 20 minut to ledwo człowiek siku pójdzie i kawę pomiesza = koniec
Współczuję. Tym bardziej w okresie kiedy dzieci szaleją, uciekają, energii za 4rech a rodzic zdyszany.
Ja marzę o tym by ta jedna drzemka dłuższa została. Wolę jedną taką, niż 4 po 20 minut - bo tamtych nawet się poczuć nie zdąży..
Uwielbiam czas z moim dzieckiem, ale jak się nie ma sekundy, żeby usiąść + obowiązki domowe to się zwyczajnie pada czasem.
Życzę ci bardzoo by Darusia zaczęła więcej ciągiem spać.

A noce macie w miarę? Zasypia w łóżeczku?
My nadal na etapie zasypiania przy uu, czasem kołysania/noszenia. Okazjonalnie zaśnie sobie u nas na łóżku wtulona w mamę ( tylko zamroczona w nocy - włazi na mnie) czy klepana po pupie - również w nocy. W dzień? no way.
Ale póki co - nie przeszkadza mi to.

Fewciu: nigdy nie mieliśmy odparzenia - więc nie pomogę. Ale na pewno wietrzenie jest dobre.

Piszecie o kubkach do picia: sprawdza Wam się ten lovi 360? Czy może najpierw lepiej ze słomką?
Amelek nadal nie załapuje, że żeby pić trzeba przechylić (niekapek Avent) więc się głośno domaga mojej pomocy przy piciu - i myślę na jaki kubek zmienić? Doradzicie?
Coraz więcej wody pije ostatnio - może dlatego, że ciepło w mieszkaniu mocno.
Stary 2014-01-18, 20:40   #4571
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

moj tez tak robil, ze 3 dni, potem sie mu odwidzialo
teraz robimy "kłopotki"

Cytat:
ostatnio u nas bylo podobnie... za niedlugo powinno wam leciec fest
zdrowka!

Cytat:

o jejku, biedulka
zajrzyj do klubowej apteczki, moze tam cos bedzie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ależ mi dziecię sprezentowało niepodziankę - zesrało się w wannie
:

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:

Piszecie o kubkach do picia: sprawdza Wam się ten lovi 360? Czy może najpierw lepiej ze słomką?
Amelek nadal nie załapuje, że żeby pić trzeba przechylić (niekapek Avent) więc się głośno domaga mojej pomocy przy piciu - i myślę na jaki kubek zmienić? Doradzicie?
no wlasnie my tez jestesmy na avencie, musze mu ustnik zmienic bo mamy jeszcze ten gumowy
360 mamy, pieknie robi za dekoracje parapetu
dlatego mysle nad slomka, moze z nia sie uda

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:40   #4572
Debrah
Zakorzenienie

O, Deli, miałam cię spytać.
Faktycznie odstawiłaś?
Stary 2014-01-18, 20:51   #4573
Delicjanka
Zakorzenienie

No cosTy, po 1 amelka sie buntuje bardzo po 2 moje uu bardzo cierpialy a.po 3 mam teraz sesje kupe nauki i wsunie nie w głowie mi odstawianie po 4 zaczynam jej robic mm z platkami kukurydzianymi :d alr na razie nie odstawiam.. pi sesji raczej ... sorry za bledy itp ale z tel pusze i malutkie literki sa strasznie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-18, 20:57   #4574
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver: Moja Amelka śpi tak samo jak Twoja (takie krótkie drzemki) od dawien dawna - strasznie to wykańczające było. Dopiero od paru dni się pojawiła dłuższa drzemka (wcześniej od czasu do czasu tylko) - i taką drzemkę można odczuć chociaż - korzyść i dla mnie i dla dziecka. 20 minut to ledwo człowiek siku pójdzie i kawę pomiesza = koniec
Współczuję. Tym bardziej w okresie kiedy dzieci szaleją, uciekają, energii za 4rech a rodzic zdyszany.
Ja marzę o tym by ta jedna drzemka dłuższa została. Wolę jedną taką, niż 4 po 20 minut - bo tamtych nawet się poczuć nie zdąży..
Uwielbiam czas z moim dzieckiem, ale jak się nie ma sekundy, żeby usiąść + obowiązki domowe to się zwyczajnie pada czasem.
Życzę ci bardzoo by Darusia zaczęła więcej ciągiem spać.

A noce macie w miarę? Zasypia w łóżeczku?
My nadal na etapie zasypiania przy uu, czasem kołysania/noszenia. Okazjonalnie zaśnie sobie u nas na łóżku wtulona w mamę ( tylko zamroczona w nocy - włazi na mnie) czy klepana po pupie - również w nocy. W dzień? no way.
Ale póki co - nie przeszkadza mi to.

.
U nas czasem się zdarza że ta pierwsza drzemka trwa 1-1,5 h , ale rzadko.
Nocki nie są najgorsze. Budzi się czasem raz, czasem dwa razy na mleczko, ale od paru dni płacze bardzo w nocy jakby ją coś bolało i nie potrafi zasnąć. Wieczorem przeważnie sama zasypia przy mleczku, odkładam do łóżeczka i śpi,ale bywa też tak że trzeba ją przytulić i kołysać.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

Daria tak samo robi Najlepiej rano jak już się obudzi i dajemy ją między nas do łóżka to na powitanie sama od siebie daje mi buziaka i tatusiowi ale ona daje tylko z otwartym dziubkiem jakie to słodkieeeeeeeeeeeeeee
Stary 2014-01-18, 21:04   #4575
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U nas czasem się zdarza że ta pierwsza drzemka trwa 1-1,5 h , ale rzadko.
Nocki nie są najgorsze. Budzi się czasem raz, czasem dwa razy na mleczko, ale od paru dni płacze bardzo w nocy jakby ją coś bolało i nie potrafi zasnąć. Wieczorem przeważnie sama zasypia przy mleczku, odkładam do łóżeczka i śpi,ale bywa też tak że trzeba ją przytulić i kołysać.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Daria tak samo robi Najlepiej rano jak już się obudzi i dajemy ją między nas do łóżka to na powitanie sama od siebie daje mi buziaka i tatusiowi ale ona daje tylko z otwartym dziubkiem jakie to słodkieeeeeeeeeeeeeee
Nasza robi tak samo. I,bardzo często sama się przytula

Stary 2014-01-18, 21:08   #4576
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no własnie, jak? ja uwielbiam

Jutro impreza balony kupiłam, szampona bezalkoholowego tort już jest, także tego.

Udanej imprezki !!! Silver, Wam takze nasza za tydzień

Cytat:

kurcze Fewciu najlepiej jak w pon przejdziecie się do lekarza, tzn Hania kiedyś miała straszne aż z krwią itp. I kupiłam rózne maści i mąki i nawet spała na podkładzie samym (co nie do końca zdawało egzamin) i dopiero jak poszłam do lekarza i mi przepisała robioną maść to zadziałało od razu ! Aż potem byłam na siebie zła, że zwlekałam z wizytą.

Nawijko współczuję tych pobudek trzymajcie sie tam !

Co do dawania buziaków to Hania kiedyś dawała właśnie tak z otwartą buzią a teraz jak jej się mówi daj buzi to ucieka a na bank rozumie co od niej chcemy ogólnie taki z niej łobuz!

Myślicie, że powinnam się martwić że Hania średnio interesuje się chodzeniem? jak się chce ją postawic to zaraz zgina nogi do siadu, jeśli się puszcza to tylko np w momencie kiedy ja siedze na kanapie ona stoi obok mnie na niej i się puszcza, tylko wiadomo, źle jej się stoi bo kanapa niestabilna. A tak to wszelkie próby zachęcenia jej działą zupełnie na odwrót, saida albo podkurcza nogi jak np odtawiając ją na podłogę z rak chce ją postawić. A przecięż umie tak ładnie stać !
Stary 2014-01-18, 21:30   #4577
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko - bardzo ci współczuję*

U nas jest tak dużo pobudek, że ja nie marzę o przespanej nocy. Dla mnie przespana noc to będzie taka gdzie pobudki są DWIE, a nie SZEŚĆ np.

Aczkolwiek kiedy wezmę ją do siebie to śpi lepiej i szybciej zasypia na nowo. Najgorsza ze wszystkiego jest nocna tugeza. Kiedy człowiek już na rzęsach stoi, oczy podpiera a maluch szaleje. Jest to dużo gorsze jeśli potrafi zejść z łóżka i sobie po prostu idzie mając w poważaniu, że rodzic ledwie żywy
Na szczęście tego od paru dni nie było. Mam nadzieję, że będzie jak najrzadziej.
My tez przerabilismy etap tugez i powiem Ci, ze to bylo lepsze niz to, co jest teraz, czyli pobudki z placzem, kopanie po uu, wierzganie, prezenie i ogromne problemy z zasnieciem.

Wlasnie zasnal mi na kolanach w pozycji jak w Tuli. Odlozylam i... wiadomo co

Wiem, ze nie znajdziesz dla nas rady, ale dziekuje za zainteresowanie

To minie (tak, jak ostatnio) - wg mnie tak odreagowuje nowe umiejetnosci. Ostatnio przeciez zrobil krok milowy jesli chodzi o rozwoj fizyczny.
Potem znow bedzie 1-2 pobudki

Cytat:
ostatnio u nas bylo podobnie... za niedlugo powinno wam leciec fest
zdrowka!
Czekam zatem na tsunami

Stary 2014-01-18, 21:32   #4578
Delicjanka
Zakorzenienie

Nie martwsie.Amelka miala tak samo! Hania ma jesiosporoczasu . Kochana i cio zeboww nadal niet?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-18, 21:37   #4579
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

kurcze Fewciu najlepiej jak w pon przejdziecie się do lekarza, tzn Hania kiedyś miała straszne aż z krwią itp. I kupiłam rózne maści i mąki i nawet spała na podkładzie samym (co nie do końca zdawało egzamin) i dopiero jak poszłam do lekarza i mi przepisała robioną maść to zadziałało od razu ! Aż potem byłam na siebie zła, że zwlekałam z wizytą.

Co do dawania buziaków to Hania kiedyś dawała właśnie tak z otwartą buzią a teraz jak jej się mówi daj buzi to ucieka a na bank rozumie co od niej chcemy ogólnie taki z niej łobuz!

Myślicie, że powinnam się martwić że Hania średnio interesuje się chodzeniem? jak się chce ją postawic to zaraz zgina nogi do siadu, jeśli się puszcza to tylko np w momencie kiedy ja siedze na kanapie ona stoi obok mnie na niej i się puszcza, tylko wiadomo, źle jej się stoi bo kanapa niestabilna. A tak to wszelkie próby zachęcenia jej działą zupełnie na odwrót, saida albo podkurcza nogi jak np odtawiając ją na podłogę z rak chce ją postawić. A przecięż umie tak ładnie stać !
A Hanusia tylko stoi? Bez przemieszczania sie np przy meblach?

Ja myślę ze nie ma powodu do obaw. Ze to jest tak jak z moja przy próbie prowadzania. Nie lubi. Musi sama wyczuc grunt, złapać równowagę. Rzadko da sie prowadzic. I jeśli już to np kiedy prowadzący stoi przed nią ( a nie klasycznie za dzieckiem które ma ręce w górze) i ona idzie trzymając sie osoby która musi wtedy iść do tylu. Czyli w zasadzie idzie sama bo rak ledwo sie trzyma. Wszelkie próby narzucenia jej kierunku, albo gdy nie chce iść tylko raczkowac, albo gdy ja chce sie prowadzać z rękami do góry kończą sie "drewnianym dzieckiem" które nie współpracuje i jakby zapomnialo ze umie chodzić. Idzie tylko jeśli sama chce i stoi bo sama chciała, czyli grunt czuje.

Stary 2014-01-18, 21:49   #4580
misiaeel
Wtajemniczenie

obejrzałam bejbi blues i jestem zdołowana niepotrzebnie oglądałam..

Cytat:
Hej ciotki!
no jaki dorosły! hej przystojniaku

Cytat:
Olaliśmy dzisiaj t-ów Godzinę temu dopiero, że tak powiem, weszliśmy do domu i padam na twarzencję. Najpierw umyślało mi się wytrzepać dywan, a że nie było miejsca na kijku, to dałam go na górną belkę huśtawki Potem umyłam wózek, co by jutro znośnie wyglądał - no po prostu jak nowy No i oczywiście porządki sobotnie tradycyjne, i odgruzowywanie pokoju, i zleciało...
Pola po raz kolejny zasnęła jadąc na rowerku Tym razem na polu, jak mama ją woziła. Przeniosłam ją do łóżeczka, ściągnęłam czapkę, buty - nic, nawet jak rękawki kurtki zdejmowałam, to nawet nie drgnęła Dopiero jak kurtkę jej wyciągałam spod pleców, to zaczęła trochę kwękać, ale obróciła się na brzuszek i spała 3,5 godz. Ale obudziła się przed 17, więc może nie będzie szaleć do północy
łoo tyle czasu to Hania spała za noworodka w dzień

[QUOTE=szklanka19;44676768

Aha i miałam pytać. Czy jak Wasze dzieci śpią na brzuszku i się budzą to same się odwracają na plecki czy na boczek? Bo u nas Ewa lubi spać na brzuchu, ale ręce ma rozłożone jak samolot i nie potrafi się przez sen odwrócić tylko od razu siada i trzeba od nowa usypiać.[/QUOTE]
przekręca się

Cytat:
Jeden jedyny raz jej się to zdarzyło za noworodka, przy drugiej kąpieli w domu.

Ale jaką miała radochę

to ja dzisia zdejmuję pieluchę do kąpieli i tak coś miękko pod dupką a tam kupa wypada, dobrze, że do wanny nie włożyłam
Cytat:
Kija, "oj córciu, córciu" - uwielbiam
oj córuś moja córuś już ty panienką długo nie będziesz
Cytat:

biedna

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam na Hobbicie. W kinie IMAX, fajnie było
Tylko ciśnienie mi coś masakrycznie zaczęło skakać, aż na całodobówkę jeździłam w południe
też mi się podobał

Cytat:
moja tylko cmka ale też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

wszystko w swoim czasie ale zazwyczaj jak zaczynasz pisać, że się martwisz to Hanulek za tydzień robi postępy, więc poczekaj

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 21:52   #4581
Debrah
Zakorzenienie

Ku pokrzepieniu Nawijki dodam, że właśnie zaliczyliśmy 4 pobudkę, a jeszcze się noc na dobre nie zaczęła. Każda z głośnym "mamaaa" - tatuś nawet nie ma co wstawać, nie proszony

Co do kupek : kurdę to chyba tylko moja nadal robi te piersiowe duże objętościowo kupki, wszystkie dzieci już dorosłe..
Stary 2014-01-18, 21:54   #4582
charlizz
Zadomowienie

Kija, rozbawiłaś mnie

hope, a myślisz, że co ja jutro będę piła?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 21:54   #4583
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie martwsie.Amelka miala tak samo! Hania ma jesiosporoczasu . Kochana i cio zeboww nadal niet?

niet dziś jak jej pomacałam to wydawąło mi się że poczułam pod dziąsłem coś twardego. Ale mogło mi się zdawać...
Cytat:
A Hanusia tylko stoi? Bez przemieszczania sie np przy meblach?

Ja myślę ze nie ma powodu do obaw. Ze to jest tak jak z moja przy próbie prowadzania. Nie lubi. Musi sama wyczuc grunt, złapać równowagę. Rzadko da sie prowadzic. I jeśli już to np kiedy prowadzący stoi przed nią ( a nie klasycznie za dzieckiem które ma ręce w górze) i ona idzie trzymając sie osoby która musi wtedy iść do tylu. Czyli w zasadzie idzie sama bo rak ledwo sie trzyma. Wszelkie próby narzucenia jej kierunku, albo gdy nie chce iść tylko raczkowac, albo gdy ja chce sie prowadzać z rękami do góry kończą sie "drewnianym dzieckiem" które nie współpracuje i jakby zapomnialo ze umie chodzić. Idzie tylko jeśli sama chce i stoi bo sama chciała, czyli grunt czuje.

tzn przy łózku chodzi w bok, raz jej się zdarzyło pchać krzesło, raz wózek zabawkowy od siostry tż. Stoi czasem tak, że rękę tylko trzyma leciutko na krześle np.
Ale jak np stoi przy czymś i biorę ja za rączkę i mówię że idziemy to momentalnie wiotkie dziecko siada i czworakuje. Dziwi mnie że nie chce chodzić, przecież to takie fajne

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wszystko w swoim czasie ale zazwyczaj jak zaczynasz pisać, że się martwisz to Hanulek za tydzień robi postępy, więc poczekaj
noooo a myślisz po co to napisałam? hehe joke ;-) Ale mogła by coś ruszyć bo już mam wizję umorusanej białej sukienki roczkowej jak bedzie froterowac podłogi w restauracji....
Stary 2014-01-18, 22:03   #4584
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Boze, kolejna tragedia!
wystrzelalabym tych cwokow, no jak tak mozna!!!!
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/k...22#pst69987674
masakra, to co ci lekarze, co byli na dyżurze nie umieli usg zrobić? :/
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Piszecie o tych pysznosciach na roczki a jakie zaproponujecie mi menu dla takiej fajoskiej ekipy: tż bezwględny kurczakożerca nie je słodyczy, tesć konkretożerca, tesciowa chory zoladek, wszystko szkodzi, czekolady niet, kuzynka niewydolnosc trzustki, prabbcia 80 lat, chlopak nastolatek totalny alergik i moje przyjaciolki, ktore lubia nowosci i kuchnie eksperymentalna.
Mission impossible

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
no ciężko ciężko a robisz obiad? Czy jakieś sałatki, ciasta, wędlinki też?
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jestem zła, dziś Miś ma urodziny a teściowie nie przyjdą bo mają focha na moich rodziców Jak można dziecko mieszać w swoje waśnie, między sobą mogą sobie chyba rozwiązać swoje konflikty a nie traktować dziecka jak maskotkę. Dziś się dowiedziałam że dzwonili do męża wczoraj że przyjdą jak skończy pracę, on powiedział że nas nie będzie. Podobno przyjechała t na zwiady czy aby na pewno nas nie ma, na rowerze i zobaczyła męża w oknie No ale powiedzcie same, nie wkurzyły byście się? Piątek miałam zawalony robotą, sprzątaniem, gotowaniem, a oni sobie wymyślą że przyjdą. Przecież tort i imprezę robię w SOBOTĘ! Jestem zła jak szkag, boli mnie brzuch i głowa i odniechciewa mi się wszystkiego. Co to moje dziecko zawiniło. Już druga uroczystość na którą nie przyjdą bo mają focha na listę gości...
Soreczki, rozpisałam się, musiałam z siebie wyrzucić.

jak tak można, przecież to ich wnuk...niech wsadzą urażoną dumę w kieszeń i chociaż na roczek przyjdą.
Cytat:
Hej ciotki!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć

Buziaki urodzinowe dla Dominisi, Lenki, Lilki i Wiktorka sto lat!

Aha i miałam pytać. Czy jak Wasze dzieci śpią na brzuszku i się budzą to same się odwracają na plecki czy na boczek? Bo u nas Ewa lubi spać na brzuchu, ale ręce ma rozłożone jak samolot i nie potrafi się przez sen odwrócić tylko od razu siada i trzeba od nowa usypiać.
mój śpi tylko na brzuchu, ewentualnie przekręca się na boczek ale na plecy jeszcze nigdy się nie przekręcił, z tym, że on rzadko przekręca się na plecy...
i przyłączam się do roczkowych życzeń : roza:
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:04   #4585
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sto latek dla naszych solenizantow!!!!!!!!!!

Mam wrazenie, ze w ogole mi te leki nie pomagaja, na dodatek boli mnie gardlo, mam katar, do dola zlapalam...

Szajus, orientujesz sie, gdzie poza efs mozna szukac dofinansowanych studiow???

Piotrus jakis skok przeszedl, bo sie tak skubaniec rozgadal non stop cos sobie ziziuje pod nosem oczywiscie mama uslysze chyba za 29lat
Na dodatek tak fajnie chodzi juz, tak ostroznie.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Spoko kiedyś usłyszysz. Ja dziś usłyszałam, wreszcie prawdzie "mama". Normalnie, aż mi się oczka zaszkliły. Przypominam, że Ola ma 13 miesięcy i tydzień.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:04   #4586
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden jedyny raz jej się to zdarzyło za noworodka, przy drugiej kąpieli w domu.

Ale jaką miała radochę

Cytat:
Kija, "oj córciu, córciu" - uwielbiam
uwielbiam
Cytat:
Czujecie, że przed 21 ktoś zaczął w ścianie wiercić?
Jak nigdy mi takie rzeczy nie przeszkadzały tak teraz

Kiedyś bym sama się zatłukła jakby mi bardzo zależało na czymś - np podjarana skręcam z tż nowy mebel. że skoro nie ma 22 to można...

Jak to się zmienia perspektywa odkąd człowiek ma dziecko...

Nawijko, Silver: współczuję. U nas wczoraj też późno nocne spanie, ale to przez drzemkę o dziwnej godzinie.

Chyba mi się dziecko przestawia na jedną drzemkę. Już kilka dni ma drzemkę ok 1.5 godziny między 12 a 14 (zależy jak zaśnie). Potem zmęczona się robi po 17:00 ale nie kładę już, bo to drzemka po 17 skutkuje mega marudem i niemożnością zaśnięcia już na noc. Więc się bawimy, szalejemy, śmiechy-chichy, żeby zasnęła potem po kąpieli między 19.30 a 20:00.
Oby się ten system sprawdzał.

A dziś rano dziwna rzecz! Dużo pobudek jak zwykle, ale jak wylądowała u mnie w łożku i przysnęłyśmy koło 6:00 po kolejnej pobudce..tak wstałyśmy o.. 9:25
Czułam się jakbym spała 2 lata, szok

mój też mnie całuje... przybliża się do mnie, otwiera buzię i oślinionym pyszczkiem "całuje" mnie przy okazji podgryza i jak się cieszy wtedy
za dospanie my jeszcze nigdy do takiej godziny nie spaliśmy
Cytat:
Identyko

Takze chyba czeka nas druga noc na siedzaco z rzedu.
Jeszcze jutro TZ caly dzien w pracy, ehh...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

my też karmimy się tylko na siedząco, strasznie to męczące jest :/
Cytat:
My tez przerabilismy etap tugez i powiem Ci, ze to bylo lepsze niz to, co jest teraz, czyli pobudki z placzem, kopanie po uu, wierzganie, prezenie i ogromne problemy z zasnieciem.
zgadzam się

witam się wieczorową porą, ja byłam na szkoleniu, fajnie dość było oprócz niektórych uwag moich koleżanek (wiecie, typ praca praca kariera). Potem byłam w galerii ale nic mi się nie podobało, zresztą jak tylko tż powiedział, że Kubuś strasznie płakusiał przy usypianiu to aż mi się przykro zrobiło i odechciało mi się zakupów
Kupiłam tż dwie koszule, miałam zostawioną metkę z koszuli z tej firmy, która jest na tż idealna i co? Zamiast 7 guziczków mają po 8 i tż nie chce w nich chodzić :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:10   #4587
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziekuje w imieniu mijego balwanka

mamy na koncie pierwsza krewke mlody rozcial sobie usteczka ale zrobilismy pingwinkowi Idzie rak nieborak i przestalo bolec

pytanko!!!!
ktory kupic i czy w ogole dobre to, jest sens?

http://allegro.pl/tommee-tippee-bido...864729344.html

http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...856292579.html
Mi się pstryczku ten lepszy wydaje, przynajmniej jest termiczny. Właśnie się do niego przymierzam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-01-18, 22:16   #4588
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kija, rozbawiłaś mnie

hope, a myślisz, że co ja jutro będę piła?

no ba

Debrah Dawid też nie bardzo mi z aventu pił. Moja koleżanka dała mu na roczek niekapek z lovi (junior). Pierwsza moja myśl był,że na cholerę mi trzeci (mamy jeszcze z canpolu z silikonowym ustnikiem). Ale wyparzyłam, nalałam soczk =u rozpuszczonego z wodą. Soków mi Dawid NIE TYKAŁ!
A tu?
Bach.
Dziecko mi zaczęło pić. I wodę i soczki i wsio.
Nagle.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:20   #4589
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Hej ciotki!
pieknie i śnieg jeszcze

Cytat:

sprobuj niee przemywac tylko tak dotykac oliwką z oliwek spozywcza

Nancy
odpruj jeden

meduza
u nas w ogole nie ma wyboru nic a nic na roczek i ten mama moja powiedziala jak ma byc i zeby ozdoby dali jakies dzieciece
szybko wstawilam fotki no ie, bo roczek mielismy w dniu urodzin Natki

o ja tez lubie te filmy
wyjscie awaryjne, poszukiwany poszukiwany, i te inne co wymienialiscie kogel mogel tez najmniej z tych wszystkich to sami swoi
a misi tez nie bardzo rejsu tak samo

lubie jeszcze rodzina polanieckich, nad Niemnem,
Lalka mimo, ze ksiazki lepsze ale filmy tez fajnie zrobione, ze chce sie ogladac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:22   #4590
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
My mamy lovi 360 i u nas się sprawdza super. Ola go uwielbia, ale to zależy od dziecka. Znajomi dziś byli i mówili właśnie, że ich mała to nie chciała z tego kubka pić.
Moja to dopiero na dniach załapała, że trzeba podnieść kubek jak już nie da się ciągnąć trzymając do domu.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości