|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Tress, niby tak... ALE
w nocy spal lacznie 4h, w dzien 2x30min (pobudka z drzemki o 15:30) i tyle? Ja zasypiam na siedzaco, widze po nim, ze sie meczy, ale spac nie moze ![]() ![]() Dziwny ten katar... Slychac go, ale jak sciagam to niewiele jest... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-18 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam na takie paskudne odparzenie bardzo pomógł Penaten krem. Parę razy posmarowałam i odparzenia prawie nie było ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Czujecie, że przed 21 ktoś zaczął w ścianie wiercić?
Jak nigdy mi takie rzeczy nie przeszkadzały tak teraz ![]() Kiedyś bym sama się zatłukła jakby mi bardzo zależało na czymś - np podjarana skręcam z tż nowy mebel. że skoro nie ma 22 to można... Jak to się zmienia perspektywa odkąd człowiek ma dziecko... ![]() Nawijko, Silver: współczuję. U nas wczoraj też późno nocne spanie, ale to przez drzemkę o dziwnej godzinie. Chyba mi się dziecko przestawia na jedną drzemkę. Już kilka dni ma drzemkę ok 1.5 godziny między 12 a 14 (zależy jak zaśnie). Potem zmęczona się robi po 17:00 ale nie kładę już, bo to drzemka po 17 skutkuje mega marudem i niemożnością zaśnięcia już na noc. Więc się bawimy, szalejemy, śmiechy-chichy, żeby zasnęła potem po kąpieli między 19.30 a 20:00. Oby się ten system sprawdzał. A dziś rano dziwna rzecz! Dużo pobudek jak zwykle, ale jak wylądowała u mnie w łożku i przysnęłyśmy koło 6:00 po kolejnej pobudce..tak wstałyśmy o.. 9:25 ![]() Czułam się jakbym spała 2 lata, szok ![]() Kurczę jak Amelcia cudnie buzi daje : mówi się do niej "daj buzi, daj całuska" to ona przychodzi i przybliża buzię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
bardzo ładne i zdjecie i 'obiekt' ![]() My zrobilismy kalendarze ze zdjeciami Oli, ... a raczej tz zrobił bo ja nie mogłam sie zdecydowac, które zdjecia .... i nawet nie pokazał mi efektu koncowego, zebym nie marudziła na te co on wybrał ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze chyba czeka nas druga noc na siedzaco z rzedu. Jeszcze jutro TZ caly dzien w pracy, ehh... ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mielismy/mamy fatalne nocki, ale w dzien spi ładnie, chociaz mamy juz tylko 1 drzemke, ale min godzinną i na noc tez zasypia bardzo ładnie.....szkoda, że ma pozniej tak dużo pobudek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Daria zasnęła. Tż ją ululał. Ale znów strasznie płakała. Nie wiem czy zęby czy brzusio. Aż się boję tej nocy.
#4569 |
Zakorzenienie
|
Hejoooo i ja sie przylaczam do zyczen dla naszych maluchów ♡♡♡ moje dzieci tzn tzt i amelka spia a ja siedze w kuchni i sie Aczunam uczyc... nir to zespac mi sie chcę no ale sesja to sesja ;]]]
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Nawijko - bardzo ci współczuję
![]() U nas jest tak dużo pobudek, że ja nie marzę o przespanej nocy. Dla mnie przespana noc to będzie taka gdzie pobudki są DWIE, a nie SZEŚĆ np. Aczkolwiek kiedy wezmę ją do siebie to śpi lepiej i szybciej zasypia na nowo. Najgorsza ze wszystkiego jest nocna tugeza. Kiedy człowiek już na rzęsach stoi, oczy podpiera a maluch szaleje. Jest to dużo gorsze jeśli potrafi zejść z łóżka i sobie po prostu idzie ![]() ![]() Na szczęście tego od paru dni nie było. Mam nadzieję, że będzie jak najrzadziej. Ale na pobudki nie mam lekarstwa, zobaczymy ile będzie dziś. Silver: Moja Amelka śpi tak samo jak Twoja (takie krótkie drzemki) od dawien dawna - strasznie to wykańczające było. Dopiero od paru dni się pojawiła dłuższa drzemka (wcześniej od czasu do czasu tylko) - i taką drzemkę można odczuć chociaż - korzyść i dla mnie i dla dziecka. 20 minut to ledwo człowiek siku pójdzie i kawę pomiesza = koniec ![]() Współczuję. Tym bardziej w okresie kiedy dzieci szaleją, uciekają, energii za 4rech a rodzic zdyszany. Ja marzę o tym by ta jedna drzemka dłuższa została. Wolę jedną taką, niż 4 po 20 minut - bo tamtych nawet się poczuć nie zdąży.. Uwielbiam czas z moim dzieckiem, ale jak się nie ma sekundy, żeby usiąść + obowiązki domowe to się zwyczajnie pada czasem. Życzę ci bardzoo by Darusia zaczęła więcej ciągiem spać. A noce macie w miarę? Zasypia w łóżeczku? My nadal na etapie zasypiania przy uu, czasem kołysania/noszenia. Okazjonalnie zaśnie sobie u nas na łóżku wtulona w mamę ( tylko zamroczona w nocy - włazi na mnie) czy klepana po pupie - również w nocy. W dzień? no way. Ale póki co - nie przeszkadza mi to. Fewciu: nigdy nie mieliśmy odparzenia - więc nie pomogę. Ale na pewno wietrzenie jest dobre. Piszecie o kubkach do picia: sprawdza Wam się ten lovi 360? Czy może najpierw lepiej ze słomką? Amelek nadal nie załapuje, że żeby pić trzeba przechylić (niekapek Avent) więc się głośno domaga mojej pomocy przy piciu - i myślę na jaki kubek zmienić? Doradzicie? Coraz więcej wody pije ostatnio - może dlatego, że ciepło w mieszkaniu mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz robimy "kłopotki" ![]() ostatnio u nas bylo podobnie... za niedlugo powinno wam leciec fest ![]() zdrowka! Cytat:
![]() zajrzyj do klubowej apteczki, moze tam cos bedzie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() 360 mamy, pieknie robi za dekoracje parapetu ![]() dlatego mysle nad slomka, moze z nia sie uda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
O, Deli, miałam cię spytać.
Faktycznie odstawiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
No cosTy, po 1 amelka sie buntuje bardzo po 2 moje uu bardzo cierpialy a.po 3 mam teraz sesje kupe nauki i wsunie nie w głowie mi odstawianie po 4 zaczynam jej robic mm z platkami kukurydzianymi :d alr na razie nie odstawiam.. pi sesji raczej ... sorry za bledy itp ale z tel pusze i malutkie literki sa strasznie
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nocki nie są najgorsze. Budzi się czasem raz, czasem dwa razy na mleczko, ale od paru dni płacze bardzo w nocy jakby ją coś bolało i nie potrafi zasnąć. Wieczorem przeważnie sama zasypia przy mleczku, odkładam do łóżeczka i śpi,ale bywa też tak że trzeba ją przytulić i kołysać. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() Daria tak samo robi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nawijko współczuję tych pobudek ![]() Co do dawania buziaków to Hania kiedyś dawała właśnie tak z otwartą buzią ![]() ![]() ![]() Myślicie, że powinnam się martwić że Hania średnio interesuje się chodzeniem? jak się chce ją postawic to zaraz zgina nogi do siadu, jeśli się puszcza to tylko np w momencie kiedy ja siedze na kanapie ona stoi obok mnie na niej i się puszcza, tylko wiadomo, źle jej się stoi bo kanapa niestabilna. A tak to wszelkie próby zachęcenia jej działą zupełnie na odwrót, saida albo podkurcza nogi jak np odtawiając ją na podłogę z rak chce ją postawić. A przecięż umie tak ładnie stać !
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie zasnal mi na kolanach w pozycji jak w Tuli. Odlozylam i... wiadomo co ![]() Wiem, ze nie znajdziesz dla nas rady, ale dziekuje za zainteresowanie ![]() To minie (tak, jak ostatnio) - wg mnie tak odreagowuje nowe umiejetnosci. Ostatnio przeciez zrobil krok milowy jesli chodzi o rozwoj fizyczny. Potem znow bedzie 1-2 pobudki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Nie martwsie.Amelka miala tak samo! Hania ma jesiosporoczasu . Kochana i cio zeboww nadal niet?
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę ze nie ma powodu do obaw. Ze to jest tak jak z moja przy próbie prowadzania. Nie lubi. Musi sama wyczuc grunt, złapać równowagę. Rzadko da sie prowadzic. I jeśli już to np kiedy prowadzący stoi przed nią ( a nie klasycznie za dzieckiem które ma ręce w górze) i ona idzie trzymając sie osoby która musi wtedy iść do tylu. Czyli w zasadzie idzie sama bo rak ledwo sie trzyma. Wszelkie próby narzucenia jej kierunku, albo gdy nie chce iść tylko raczkowac, albo gdy ja chce sie prowadzać z rękami do góry kończą sie "drewnianym dzieckiem" które nie współpracuje i jakby zapomnialo ze umie chodzić. Idzie tylko jeśli sama chce i stoi bo sama chciała, czyli grunt czuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||||||
Wtajemniczenie
|
obejrzałam bejbi blues i jestem zdołowana
![]() no jaki dorosły! hej przystojniaku ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=szklanka19;44676768 Aha i miałam pytać. Czy jak Wasze dzieci śpią na brzuszku i się budzą to same się odwracają na plecki czy na boczek? Bo u nas Ewa lubi spać na brzuchu, ale ręce ma rozłożone jak samolot i nie potrafi się przez sen odwrócić tylko od razu siada i trzeba od nowa usypiać.[/QUOTE] przekręca się ![]() Cytat:
![]() to ja dzisia zdejmuję pieluchę do kąpieli i tak coś miękko pod dupką a tam kupa wypada, dobrze, że do wanny nie włożyłam ![]() oj córuś moja córuś już ty panienką długo nie będziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Ku pokrzepieniu Nawijki dodam, że właśnie zaliczyliśmy 4 pobudkę, a jeszcze się noc na dobre nie zaczęła. Każda z głośnym "mamaaa" - tatuś nawet nie ma co wstawać, nie proszony
![]() Co do kupek : kurdę to chyba tylko moja nadal robi te piersiowe duże objętościowo kupki, wszystkie dzieci już dorosłe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
Kija, rozbawiłaś mnie
![]() hope, a myślisz, że co ja jutro będę piła? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak np stoi przy czymś i biorę ja za rączkę i mówię że idziemy to momentalnie wiotkie dziecko siada i czworakuje. Dziwi mnie że nie chce chodzić, przecież to takie fajne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4584 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i przyłączam się do roczkowych życzeń ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() witam się wieczorową porą, ja byłam na szkoleniu, fajnie dość było oprócz niektórych uwag moich koleżanek (wiecie, typ praca praca kariera). Potem byłam w galerii ale nic mi się nie podobało, zresztą jak tylko tż powiedział, że Kubuś strasznie płakusiał przy usypianiu to aż mi się przykro zrobiło i odechciało mi się zakupów ![]() Kupiłam tż dwie koszule, miałam zostawioną metkę z koszuli z tej firmy, która jest na tż idealna i co? Zamiast 7 guziczków mają po 8 i tż nie chce w nich chodzić :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah Dawid też nie bardzo mi z aventu pił. Moja koleżanka dała mu na roczek niekapek z lovi (junior). Pierwsza moja myśl był,że na cholerę mi trzeci (mamy jeszcze z canpolu z silikonowym ustnikiem). Ale wyparzyłam, nalałam soczk =u rozpuszczonego z wodą. Soków mi Dawid NIE TYKAŁ! A tu? Bach. Dziecko mi zaczęło pić. I wodę i soczki i wsio. Nagle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zadomowienie
|
pieknie i śnieg jeszcze
![]() Cytat:
Nancy odpruj jeden meduza u nas w ogole nie ma wyboru nic a nic na roczek i ten mama moja powiedziala jak ma byc i zeby ozdoby dali jakies dzieciece szybko wstawilam fotki no ie, bo roczek mielismy w dniu urodzin Natki o ja tez lubie te filmy wyjscie awaryjne, poszukiwany poszukiwany, i te inne co wymienialiscie kogel mogel tez najmniej z tych wszystkich to sami swoi a misi tez nie bardzo rejsu tak samo lubie jeszcze rodzina polanieckich, nad Niemnem, Lalka mimo, ze ksiazki lepsze ale filmy tez fajnie zrobione, ze chce sie ogladac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja to dopiero na dniach załapała, że trzeba podnieść kubek jak już nie da się ciągnąć trzymając do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.