|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
iwantyou przecież walczylas o laktacje jak lwica! A Dominik zdecydowanie nie zachowuje sie jak nieszczęśliwe dziecko
Ja wybudzalam Emila przez pare dni jak miał zoltaczke. Teraz - w życiu
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
#3784 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mam nadzieję,że nie będziemy do siebie żywić urazy. Akcja hmmm... co by ci napisać. Skurcze łapać mnie zaczynają. One tak lubią na noc. Ale co wyjdzie z tego,któż to wie... Najgorsze,ze Kacper mało aktywny,teraz to w ogóle jakoś cicho siedzi. Mam nadzieję,że się rozrusza,bo jak nie to bezsenna noc przede mną...
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa zapomniałam Wam napisać ze dziś się dowiedziałam ze olej recynowy przyspiesza poród, dwie znajome siè napiły i w przeciągu 24h znalazły siè na porodówce, trochè w to nie wierzę i tak sobie teraz czytam i faktycznie dziewczyny go stosują, sama nie wiem ? Słyszałyscie coś na ten temat?
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za gratulacje
![]() no to zobaczymy jak bedzie z tym karmieniem na żądanie. z moim malym nie ma problemu, jak usnie- to spi. gorzej jest z uspieniem go, przy piersi jest zwykle ok 20 minut, czasem dluzej czasem krocej, zwykle zasypia, ja go odbijam, odkladam i czesto jest nadal niespokojny- nie jest glodny bo wielokrotnie bralam go znowu i 2 razy possal i zasypial, ale ma bardzo silny odruch ssania-nie chcialam dawac mu smoczka, ale bez tego sie nie obylo przy smoczku uspokokaja sie i zasypia,a smoczek wypluwa.a jak jest u was ze smoczkiem?dajecie?
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Tłocznie zapowiada się nadchodzący tydzień ![]() Tak patrzę, że kilka mam gdzieś nam wsiąkło jakiś czas temu z naszego forum.... Zaginęły w akcji.A może na pierwszej stronce zrobiłybyśmy poczekalnie dla mamuś "przeterminowanych" - nazywając to jakoś ładniej... ???
|
#3788 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Sama nie stosowałam.
|
|
#3789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko załatwia się po cichu Cytat:
PEwnie gdybym nie zapłaciła to też bym urodziła . Ale tak to miałam lepsza opiekę , położna przyspieszyła akcję i w razie czego mogę do niej dzwonić i przyjedzie mi do domu coś doradzić . jaki śliczny ! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3790 |
|
Gang Iren
|
A czemu przeterminowanych nie ma na przyszły tydzień?
Jak już przeszedł mój termin to przepadło i porodu nie będzie...
|
#3791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------------------------------------------------------- Nie lepiej poczekać aż dzieć będzie sam z siebie gotowy? Ja tam wole nic nie ponaglać... Nie bawić się w eksperymenty bo strach trochę.... ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() "Porodu nie będzie" hehehe Szalona Gosia Oczywiście cały czas czekamy
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Na razie utknęłam na 112 str. z nadrabianiem. Nie mam czasu, bo zaczęłam sprężać się z obowiązkami. Byłam w czwartek u swojej ginki prowadzącej - moja szyjka jest miękka, ma 2 cm i powinnam spodziewać się porodu w ciągu 2 tygodni. Mam jeszcze mieć w piątek ostatnie większe USG - sprawdzimy wagę małej - mam nadzieję, ze dotrwam do tego czasu ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!!!
|
|
|
|
#3794 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie dla mnie cc tez niczym fajnym nie było. ale kazdy dzien jest lepszy i człowiek zapomina. co do wybudzania nie robiłam tego odkad wróciłysmy do domu i mała przekroczyła 2500g. Nawet jak za mało przybierała kazali karmic na rzadanie i wybudzac ja podczas samego karmienia a jedno karmienie zastapic mm. nie powinno sie wybudzac dzieci z głebokiego snu-jest on wazny dla rozwoju uk.nerwowego. Cytat:
Kazio cudo ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3795 |
|
Gang Iren
|
Ale w domu to mam tylko słonecznikowy i oliwę z oliwek
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
śliczny Kazio
mp_84 Gratulacje,teraz będzie tylko lepiej... |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam nie dawać smoczka co najmniej do 6 tygodnia, bo niby zaburza technikę ssania. Ugielam sie po 2 tygodniach i chwała za to. Ssie jak ssal, a przynajmniej nie wisi przy piersi bez sensu.
Odebralam moje zamówione staniki - rozmiar 70H (przed ciąża nosiłam 65D/DD). Otworzyłam paczkę z lekkimi przeklenstwami na ustach pt. Co za namioty mi przyslali - idiotyczna rozmiarowke maja na stronie, trzeba będzie odsyłać. I co? Leżą idealnie
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Wyglądam jak zombie.
Wczoraj nie spałam prawie wcale dziś to samo. Nie wiem w czym problem, mam pewne przypuszczenia, ale ażboję siępisać, żeby nie zapeszać. W ruch poszedł smoczek. Nie został zaakceptowany od razu i Borys czasami wypluwa. W końcu załapie mam nadzieję, albo inny kupimy. Gości przyjęłam na kawce i cieście od mamy, próbowałam usnąć, ale mały zaczął dawać popis w efekcie siedzę tu - z Wami. Obłęd. Uznałam, że nie opłaca mi się już kłaść drzemać i budzić na jego kąpanie. Jutro znów goście, ale tylko na chwilę, kupię babkę w biedronie i wsio. W nocy 23-1:50 sen karmienie pobudka ok 3... i w sumie to na dobre Borys zasnął ok 7. Mamusie czy wy też tak niespokojnie śpicie? Każdy ruch maleństwa was budzi? Każde chrząknięcie? kwiknięcie. Ja śpię jednym okiem, na czuwaniu. Niebawem usnę na stojąco.. Nawet nie wiecie jak bardzo czuję się bezradna czasem, nieporadna, nieprzygotowana. Cały czas się boję, że coś robię źle jak mój maluch płacze. Niby na niego nie chucham i nie dmucham, ale boję się, że źle się nim zajmuje, że brak mi cierpliwości ;( Mp GRATULACJE!
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I absolutnie nie chciałam żebyś moje słowa odebrała jako zarzut. Miałam raczej na myśli ze przynajmniej u nas w PL lekarze czesto pomijają istotne rzeczy ( czasem z niewiedzy) i stad rodzice o pewnych kwestiach nie maja pojecia. Ja pewnie gdybym urodziła zdrowe dziecko o czasie tez wielu rzeczy bym nie wiedziała. Szczęście w nieszczęściu ze trafiliśmy na otwartych lekarzy którzy chętnie organizowali nam wykłady i omawiali pewne kwestie jak wlasnie suplementacja , żywienie, Także bardzo Cię przepraszam jeśli zrozumialas moje słowa jako zarzut. A teraz mam do Ciebie pytanie czy przy dzieciach wyraźnie obserwowalas skoki rozwojowe i czy w ich okresie dzieci miały wzmożony apetyt? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3800 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A swojego syna na karmienie nie wybudzam. Jak jest głodny to sam się obudzi i domaga się jedzenia. Roane, ja mam puszkę mm, leży w szafce i się kurzy. Adaś jest w 100% cyckowy i nigdy mnie nie kusiło. Mały spał dziś w nocy od 12 do 7 z jedną przerwą na karmienie. ![]() Mam nadzieję, że tak mu zostanie, bo w poniedziałek mąż wraca do pracy i będę zmuszona sama się zajmować synem w nocy, kiedy najbardziej marudzi.
|
||||
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie denerwuj sie. Musicie sie siebie nauczyć. Daj Wam troche czasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie nie. Było widać,że uczą się nowych rzeczy,ale pozostawało to obojętne na inne aspekty jak jedzenie,nadpobudliwość itd. Jadały cały czas normalnie.
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
"Jeżeli termin porodu już minął a położnik na podstawie badania USG twierdzi, że dziecko jest w pełni rozwinięte i gotowe do pojawienia się na świecie – możemy spróbować kilku domowych sposobów. Na pewno nie zaszkodzą spacery na świeżym powietrzu (byle się nie przeforsować), czułe pieszczoty partnera i erotyczne zbliżenia czy herbatka z liści malin, a nawet wychowawcza rozmowa z maleństwem. Pod kontrolą lekarza można spróbować wykonać lewatywę (odblokowuje „przeszkody” w jelitach i ułatwia przesunięcie się główki dziecka w stronę kanału rodnego). Trzeba jednak odnosić się z dystansem do wielu dziwacznych i niebezpiecznych porad, które pojawiają się w internecie. Wypicie lampki wina czy innego alkoholu, szybka jazda po wyboistej drodze, taniec, wieszanie firanek i inne akrobacje to zwyczajne narażanie siebie i dziecka na niebezpieczeństwo i powikłania. Efektem takich działań może być chociażby odklejenie łożyska czy groźny w skutkach wypadek. Na próbowanie alkoholu ewentualnie przyjdzie czas, kiedy nasza pociecha będzie pełnoletnia. Przyszła mama pod żadnym pozorem nie powinna dozować maleństwu napojów wyskokowych przez pępowinę.
Szybka jazda po wyboistej drodze, taniec, wieszanie firanek i inne akrobacje to zwyczajne narażanie siebie i dziecka na niebezpieczeństwo i powikłania. Młode mamy chętnie dzielą się forach internetowych swoimi doświadczeniami – a z ich relacji wynika, że naturalne sposoby przyspieszenia porodu działają lub… nie. Jest to sprawa indywidualna. Oto kilka opinii internautek: Basta: „Ja przyśpieszyłam sobie poród spacerując godzinę dziennie przez cztery dni. Cieszę się, że spacery mi pomogły…”. Annia: „Termin mialam na 20ego marca. Od 1 marca (37 tc) zaczelam pic malinowa herbate. Drażniłam sobie też brodawki. Córka urodzila sie 8 dni przed terminem”. Myszka: „Niestety nie da sie przyspieszyć porodu – maleństwo wie samo, kiedy przyjść na świat. My też cudowaliśmy: seks, spacery, wiesiołek i nic...”. ngLka: „Herbatkę z liści malin piję od 36 tc (2 dziennie), wiesiołek biorę od tego samego czasu (2 kapsułki 3 razy dziennie), spacery ostatnio codziennie po 2 godziny, podłogę to już kilka razy myłam pod rząd – w każdym dniu, potem pastowałam na kolanach. I co? I właśnie kończę 41 tydzień ciąży. Dziecko wyjdzie, kiedy będzie chciało a to, że ktoś stosował powyższe i urodził przed lub w terminie? Nie może mieć pewności, że to zasługa wymienionych czynności. Acha, żeby nie było, przyspieszacz w postaci męża też był".
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Mam pytanko.czy jesli miałam wczoraj rano badanie ginekologiczne,to możliwe,ze od tego mam teraz śluz podbarwiony krwią?tak sie zastanawiam,czy to od tego,czy moze czop,ktory chyba mi od kilku dni odchodzi zmienił kolor .miala któraś z was tak moze?
|
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Selena85 zostalam wywolana ale ja nie rodze. Kropka.
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Gdy minął termin porodu".
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Gang Iren
|
To podoba mi się najbardziej i stosuję. Ostatnio powiedziałam do Kacperka,że ma wychodzić,bo inaczej oddam go do żłobka z internatem i o zaostrzonym rygorze
![]() Ale,że wcale nie rodzisz?
|
#3810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się budzę dopiero jak Marcelek zaczyna płakać i to czasami musi porządnie się zacząć drzec zeby sie wybudziła... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-18 o 22:20 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

przy smoczku uspokokaja sie i zasypia,a smoczek wypluwa.a jak jest u was ze smoczkiem?dajecie?

Zaginęły w akcji.

Ja dostałam najpierw psikacz, potem znieczulenie strzykawka - bolało mnie tylko i wyłącznie wklucie w okolicy odbytu, bo tam nie dalo sie znieczulic psikaczem. A jak czytam czasami, ze szycie było gorsze od porodu to przecieram oczy ze zdumienia.
Szalona Gosia 

(przed ciąża nosiłam 65D/DD). Otworzyłam paczkę z lekkimi przeklenstwami na ustach pt. Co za namioty mi przyslali - idiotyczna rozmiarowke maja na stronie, trzeba będzie odsyłać. I co? Leżą idealnie

.miala któraś z was tak moze?