|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44677316]Kurcze dziewczyny, patrzę na swoją walizkę do szpitala i mam wątpliwości... Niby wzięłam tylko co niezbędne, a ona jest ogromna!! Zaczynam panikować że mnie tam wyśmieją
[/QUOTE]W takim razie mnie również wyśmieją Mam wielką walizkę na kółkach, plecak z rzeczami małego i reklamówkę z wodą i ręcznikami papierowymi. Jeszcze muszę gdzieś upchnąć herbatę, cukier i drobne przekąski ![]() Cytat:
![]() A z tą torbą się nie sprawdza - ja mam spakowaną od początku stycznia i dalej nic ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Trzymam kciuki Lidka - oby szybko i bez komplikacji poszło!
|
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj w nocy spałam tylko kilka godzin, i to na raty i wstałam o siódmej. W dzień nie ucięłam sobie drzemki, coby się nie wyspać aby. A kusiło. Od popołudnia nawet herbaty nie piłam, bo kofeina. Zjadłam lekką kolację. Wzięłam długi prysznic. TŻ zrobił mi masaż relaksacyjny, cobym się zrelaksowała i łatwiej zasnęła.
I właśnie się poddałam, po dwóch godzinach walania się po łóżku. Chce mi się spać, czuję się wyczerpana i Już bym chyba wolała żeby dziecko wylazło i mnie porządnie wyczerpało, wtedy przynajmniej byłby jakiś logiczny powód niewyspania. Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka
żeby szybko poszło!
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
lidka kciukasy za szybki i udany porod
Roane doskonale Cie rozumiem, bo tak samo mialam problemy ze snem w koncowce ciazy, koszmar. Ale uwierz, dzieciaczek skutecznie Cie wyleczy z bezsennosci perfuzja nocne karmionko? Alek sie wlasnie przyssal
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn zdecydowanie uważa, ze przesypianie dwóch nocy z rzedu jest dla luzerow. Spał od 21h do 00h00 i od 2h30 do 4h00
Teraz jak w końcu zasnął, to walnal kupę, więc musialam go obudził przebierajac
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje perfuzja, u mnie wczofraj i przedwczoraj nie bylo rozowo. Powinnysmy zalozc czat mam karmiacych
Jak wasza laktacja? Dopasowala sie do maluchow? Ja jak poczuje mrowienie w cyckch za chwile sie ze mnie leje i dziecko nagleb sie budzi. Dotyczy to syt. Gdzie prsesypia wiecej nizz pare min.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka trzymam kciuki
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dyskusji o mm w domu to ja chyba zakupie sztuk jeden coby miec w razie czego bo np. U mnie umieranie przez klopoty zoladkowe to taka comiesieczna przypadlosc ( a czasem czesciej ) i nie wiadomo skad sie to bierze. Jem to samo co TZ on-ok, ja-umieram a flaki mi na lewa strone wykreca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna noc nieprzespana, już mi się płakać chce jak zbliża się czas do spania bo wiem ze będzie ciężko
![]() Moje biodra i spojenie są w rozsypce
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana - pierwszy raz jako ranny ptaszek.
Od godz 5 mam jazdę pt. "bolesne skurczo-kolki" po lewej stronie brzucha i krzyża. Siedzę ubrana na torbie do szpitala po 5 krotnym "alarmie" bólowym, który nachodził mnie co 10-20 min i puszczał. Dostawałam przy tym drgawek (pot oblewał dupsko ale czułam zimno). Nie mam pojęcia o co chodzi ![]() Jak mnie zwijało z bólu to byłam gotowa jechać do szpitala lub dzwonić po karetkę, ale jak już się zbieraliśmy do tego z małżem to raptem ból puszczał - chyba ze stresu. I tak do teraz - narazie nie boli aż tak mocno, nie wiem co to było, brzuch co prawda napinał się strasznie podczas tych skurczo-kolek (że tak to nazwę). Może to kolka nerkowa czy coś...cholera wie. Siedzę i czekam co będzie dalej.... ![]() Siedzę i czekam. Mój małżonek twierdzi, że to po grochówce, któą jedliśmy na obiad i twierdzi, że powinnam iść zrobić kupkę No ale raczej mi się nie chce.... Mdli mnie. A mała dostała właśnie czkawki, więc o tyle spokojniej, że ma się widocznie ok.
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-19 o 07:32 |
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
O nie....znowu mnie łapie...
![]() ałaaaa ale to głupie.... ten skurcz łapie mnie nad biodrem i promieniuje na plecy do tyłu i na połowę brzucha do przodu.... dziwne
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Ta dziewczyna o której wam wczoraj pisałam, urodziła o 17 a o 20 czuła się dobrze i chciała do domu, rodziła bez zzo SN i mówi ze az tak źle nie było... pocieszyła mnie
|
#3855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
A Ty jak się czujesz? Za 10 dni nasz TP! ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Sylwia Gruchała w DDTVN właśnie mówi o tym, że jest 5 m-cy po porodzie i że najgorsze były 2 pierwsze tygodnie, bo przy pierwszym dziecku nie wiedziała "z czym to się je" i że po 3 m-cach wzajemnego poznawania się z maluszkiem zaczeło być z górki. A więc wygląda na to, że to standardowe przechodzenie okresu połogu.
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Mój organizm się przyzwyczaja do tego że sen nie jest potrzebny
![]() Nie mogłam się pozbierać z łóżka, nawet wersja kraba była bardzo bolesna, boli mnie lewa strona biodra, udo i spojenie....brzuch w normie w chwili obecnej ![]() Mój mąż miał dziś sen....ponoć urodziłam 8 dzieci za jednym razem
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezły sen Widać, że mąż przeżywa już poród ![]() --------------------------------------------------------- Mój plan na spędzenie dzisiejszego dnia:
|
|
#3858 | |||
|
Gang Iren
|
Ja powtórzę za mężem i też cię pogłaszczę i powiem,że rozumiem,ale naprawdę rozumiem
Cytat:
Isiu trzymaj się kochana! Mam nadzieję,że niedługo poczujesz się lepiej! Cytat:
Lidka dajesz!!! Powodzenia!!! Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie sie wyspalam.... prawie. Odbdzis powtarzam sobie, cierpliwosci!!!! W nocy nie bylo najgorzej.v
Wczoraj okropnie poklocilam z tz bylam zmeczona zaspana zasmarkana. Na szczescie dzis juz lepiej.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Selena moze to TO!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja. Mały do 5 jadł po 15-20 minut z przerwami 40 minut:mdlej:, potem godzinę, po pół z obu piersi a potem jak zasnął, to niedawno wstał i znów karmimy...
Lidka, jak tam? Perfuzja, ja nie wybudzam, jak mi zrobi kupę tuż po karmieniu, tylko czekam na następne karmienie, bo szkoda mi jego snu a zresztą nigdy nie wiem, czy już skończył (wiem, jestem wyrodną matką, ale raz 3 razy pod rząd zmiemiałam bo robił na raty). Żadnych odparzeń nie mamy, jak wiem, że kupa czekała to smaruję po zmianie sudocremem Selena, weź nospę, jakby Cię mieli zawrócić, to Ci każą, więc jak nie pomoże to im od razu powiesz (mi nie pomogło) a jak pomoże to odsapniesz- ja miałam podobne i mówili że to przepowiadacze(ale co 5 minut), mimo że innych nie dostałam...
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() Gratulacje dla kolejnych mamusiek ![]() i ![]() ja sobie tak dzisiaj pomyślałam, że jednak mogę przegapić moment porodu bo w sumie moja matka tak miała. Pojechała już na wywołanie, bo lekarze jej kazali, jakoś nie dużo po terminie. Siedziała na IP i czekała na przyjęcie, a położna się jej pyta czy nie ma skurczy czy coś, a ona, że nie. Mówi, że tylko w krzyżu ją trochę boli, ale to pewnie dlatego, bo źle spała. Położna jak uslyszała o tym krzyżu, to na oddział od razu, okazało się, że skurcze skalę zamykały i ma rozwarcie na 7cm. Chwila moment i byłam na świecie Dlatego tak sobie myślę, że jednak może dobrze, że chcą mnie położyć żebym wcześniej urodziła to chociaż porodu nie przegapię ![]() Co do kp i mm, to owszem chciałabym spróbować, ale nie wiem czy bym chciała karmić. Znam dużo dziewczyn, które karmiły mm, część bo musiała, część bo chciała i nie widzę w tym nic złego. Ale co będzie to będzie. Dodatkowo wczoraj miałam jazdę z cyklu, chcę już urodzić, spać normalnie, leżeć na brzuchu itd. A minutę później, że jednak nie, bo będę tęsknić za brzuchem i faktycznie chyba będę za nim tęsknić
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Wczoraj bój brat i bratowa posiedzieli do ok 20 a potem ok 21 ja padłam i nie miałam siły ręką ruszyć. Nocka średnia- siku x3, skurcze i ołowiany brzuch x6-7 ![]() Cytat:
gratuluję śliczny Kazio Cytat:
można nie dobiec do kibla ![]() Migotka-- trzymaj si i się nie dawaj isia-- bidulka.. mam nadzieję, że wszystkie dolegliwości szybko miną i szybko Was wypuszczą lidka
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Selena, moze sobie porzadnego baka pusc. Napilam sie wiefzorem surowego mleka i tez mnie skrecalo
|
|
#3864 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z Erykiem też miałam takie bóle i skurcze mylące,bo długo nieregularne. Przy rozwarciu 5 cm jak mówiłam jakie mam nieregularne skurcze to mówili,że fałszywy alarm. A jak sprawdzili to było "a jednak nie,ty rodzisz"
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zapomniałam Wam powiedzieć, że mój syn miał brzuszek średnicy główki, stąd pomyłka w szacowaniu wagi (myśleli że będzie większy). Ale grubaskiem nie jest
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie do mamusiek z dziećmi po właściwej stronie brzucha, jak obwody główek miały Wasze dzieci?? |
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
![]() OOOO widze, ze u Lidki cos sie ruszylo!!! ![]() Gosia, to banan dla Ciebie Ja wczoraj mialam kryzys wszystkiego, szczegolnie po tymjak wyjsc z wanny nie moglam!! Ide ogarnac mieszkanie, bo przyjdzie na obiad siostra TZ, a u nas jak zwykle spory nielad artystyczny! Udanej niedzieli dziewczynki!!! |
|
|
|
#3868 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki za banana ![]() A co to za teoria? Nie słyszałam tego jeszcze...
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
gratuluję serdecznie nowym Mamusiom! Lidka, ![]() Selena, jaka fajna graficzka Ci wyszła spod pióra. Życzę, by to był porodzik, a nie grochówka. ![]() W czwartek pisałam Wam, że coś się zaczyna dziać; W pt miałam się stawić na ktg w szpitalu i już zostałam ![]() W bad lab. wyszła wysoka leukocytoza, dosyć wysokie tętno dziecka i obawiano się zak. wewnątrzmacicznego. Ale wczoraj już wyniki były dużo lepsze, antybiotyku ostatecznie nie dostałam, za to zestresowałam się mega i ciśnienie zaczęłam mieć pod sufit. Na razie plan jest taki, że jak samo nie ruszy (a jak ma ruszyć, skoro leżę w łóżku, a jak pochodziłam sobie po schodach to RR 150/100? :/ ) to w pon- wt zaczynamy wywoływanie. Tak więc jest szansa, że do swojego terminu, czyli 24.01 będę miała małą Emi przy sobie. ![]() Pozdrawiam ciepło i szczęśliwych, szybciutkich porodów życzę. A dla Mam- by wszystkie Wasze poranne posty zaczynały się od słów: "dziś moje dziecko spało 6 godzin bez przerwy"
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kciuki za wszystkie po terminie i te przed. Mnie dziś od 3 w nocy pobolewal brzuch jak na okres,myślałam,że normalnie umrę (a naprawdę nie pamiętam jak to było ) także być może jestem na dniach a może nie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

[/QUOTE]
Mam wielką walizkę na kółkach, plecak z rzeczami małego i reklamówkę z wodą i ręcznikami papierowymi. Jeszcze muszę gdzieś upchnąć herbatę, cukier i drobne przekąski 

Alek sie wlasnie przyssal
Teraz jak w końcu zasnął, to walnal kupę, więc musialam go obudził przebierajac 

16.06.2012