|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Cytat:
Niestety nie wszędzie dostępna. Chyba w realu i w polo mają.Znalazłam przepis na..naleśniki bez mąki, aż wierzyć się nie chce, że coś takiego się nie rozpadnie, muszę spróbować w każdym razie http://nizgruchynizpietruchy.blogspo...-bez-maki.html
|
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy że sałatka wg.,Ciebie wychładza organizm? Od jakiś 3 miesięcy jem codziennie sałatkę i jakoś nie zauważyłam.... A jedzenie surowych warzyw jest znacznie bardziej odżywcze niż jedzenie gotowanych - bo część witamin gnie pod wpływem temperatury, czy też po prostu wygotowuje się do wody
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Famijana Czas edycji: 2014-01-15 o 21:00 |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Na jakim tłuszczu najlepiej smażyć ? a jaki do pieczywa ? Podobno pieczywo smarowane awokado jest smaczne i zdrowe, prawda to ?
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Silownia a odzywianie???
Cytat:
. Podobno brak omega 6 i 3 powodują suchość skóry, zwieksza się podatność na stany zapalne stawów, cukrzycy, astmę...![]() Do smażenia nie poleca się np. masła, a olej... ![]() Dietetycy zalecają tłuszcze roślinne, ewent. masło (zalezy dla kogo), ryby, ale nie znalazłam jeszvze takiego który by polecał smalec ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2014-01-16 o 13:04 |
||
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można na nim smażyć i podobno smarować również pieczywo chociaż nigdy nie próbowałam
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
te informacje gdzieś przeczytałam, ale o tym nie było mowy, tylko, że w sprzedaży mamy do czynienia z rafinowanym
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy masz jakies problemy skorne, ale ja cierpialam na atopowe zapalenie skory i uwierz, ze zalecenia lekarzy i dietetykow niewiele dawaly... po wszelkich olejach mialam bole zoladka, po jakichkolwiek orzechach wysypki alergiczne A jak to odstawilam i zaczelam jesc np boczek, to takich incydentow nie mialam Zreszta co tu duzo mowic, proces produkcji olejow roslinnych, nawet jesli nierafinowane, to musza przejsc przez etapy filtrowania, czyszczenia, ekstrakcji i oddzielania od innych szkodliwych i nieporzadanych substancji A jak sie produkuje omege z ryb, to nawet boje sie myslec A wielonienasycone kwasy tluszczowe organizm ludzki produkuje sam uwalniajac je z naszej tkanki tluszczowej A do smazenia nie powinno uzywac sie tluszczy... a juz z pewnoscia nie olejow, ktore podczas podgrzewania tworza tzw trans tluszcze (o ile juz nimi nie sa w butelkach) I utleniaja sie (o ile juz takie nie wychodza z butelki)... a takie sa juz trujace, moze nie natychmiast, tylko zatruwaja organizm toksynami Co do kokosowego nie jestem pewna
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
no na czymś trzeba smażyć
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mój organizm nie będzie odczuwać zimna to czemu ma sie ogrzewać? A nawet jeśli to chyba w dietowaniu chodzi o utratę tkanki tłuszczowej? A z pogrubionym już kompetentnie się nie zgadzam, proponuje żebyś poczytała o zależności IG jedzenia do odczuwania głodu, warzywa jako posiadające niskie IG będą wyrównywać poziom cukru we krwi przez co nie powodują właśnie napadów głoduCytat:
Cytat:
Mi się podobało, choć taki nierafinowany olej kokosowy IMHO nie do wszystkiego pasuje, ale na pewno z warzywami się nie gryzie
|
|
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie kupic ten olej kokosowy ? i jaka cena ?
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupowałam w kuchniach świata po 8 zł, ale był przeceniony. Bardziej się opłaca kupić większe opakowanie za 50, wtedy można używa i do kuchni i na ciało i spokojnie na długo starczy
http://feeleat.pl/ mój blog kulinarny ze zdrowymi przepisami https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga ![]() https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca! |
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Polecam sklepy ze zdrową żywnością
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli przerwa między posiłkami wynosi więcej niz zazwyczaj (np 5h/6h zamiast 3h czy 4h ) i przez to wiemy, ze jeden posilek nam "umknie" (np obiad przesunie sie w miejsce podwieczorku) to: czy na ten "opóźniony" posilek, nalezy zjesc "więcej" aby uzupełnić braki kaloryczne z tego, ktory "uciekł"? Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
nie należy dopuszczać do takiej przerwy, jesteś potem bardziej głodna i na raz przyjmiesz więcej kalorii albo pozwolisz sobie zjeść coś niezgodnego z dietą
jak jestem na mieście i czuję głód, to kupuję jeden z tych produktów: banan, pełnoziarnista bułka + kabanos, bułka lub jogurt naturalny, gorzka czekolada powyżej 70% i wtedy jem jeden dwa listki u nas nie ma czegoś takiego ale będąc w londynie kupowałam małą mieszankę migdały+rodzynki i to dodawałam do jogurtu greckiego
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2014-01-17 o 21:23 |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem ale mają duże opakowania i nie kupisz ich sobie spontanicznie na mieście i nie zjesz, znaczy możesz tylko potem tachać resztę opakowania nie mając klipsa żeby je zamnąć itd, chyba ze w samochodzie wozić ja chyba zacznę tak robić, a już na pewno plastikowe sztućce schowam do półki
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-01-18 o 02:02 |
|
|
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#2666 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś mi powie co jest takiego złego w słodyczach, że często dziewczyny na forach traktują ich jedzenie jak grzech. A przecież to przemysł wart jakieś setki miliardów na świecie, nie mówiąc o cukierniach.
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() McDonald ile ma restauracji na świecie - czemu nie, wcinajmy codziennie ja sobie całkowicie nie odmawiam słodyczy, wcześniej miałam ustalone, że jem raz w miesiącu coś słodkiego, ale tyle, żeby zaspokoić psychikę, np kilka batoników, albo 3 ciastka z cukierni, po kilku miesiącach skończyło się to jakimś niedocukrzeniem i poczułam się bardzo źle, senna i bez sił, bałam się, ze zemdleje ledwo dojechałam do sklepu po coś słodkiego, teraz pozwalam sobie 2 razy w miesiącu na słodycze, a w międzyczasie piję raz w tygodniu kakao z cukrem, jem banany z masłem orzechowym praktycznie codziennie i gorzką czekoladę z jak największą zawartością kakao znalazłam też w necie przepisy z deserami dla sportowców i niebawem spróbuję coś przyrządzić
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), po co dodatkowo w siebie ten cukier pakować? Szkoda tylko, że takie pyszne są słodycze![]() A ja cały czas próbuję nauczyć się podchodzić racjonalnie do słodyczy, czyli raz na jakiś czas coś tam, niestety bez skutku bo nie umiem skończyć na jednym ciasteczku czy jednej kostce czekolady toteż jedynym wyjściem jest całkowite wycięcie ich z jadłospisu
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-01-19 o 00:32 |
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
czego objawem mogą byc niesamowite zachcianki na: ostre, kwasne i % ?
slodycze i sól moga dla mnie nie istniec!
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

Niestety nie wszędzie dostępna. Chyba w realu i w polo mają.

Co to znaczy że sałatka wg.,Ciebie wychładza organizm? Od jakiś 3 miesięcy jem codziennie sałatkę i jakoś nie zauważyłam.... A jedzenie surowych warzyw jest znacznie bardziej odżywcze niż jedzenie gotowanych - bo część witamin gnie pod wpływem temperatury, czy też po prostu wygotowuje się do wody
21.06.2014r.

, ale przecież tez są dostepne nierafinowane 

Jak mój organizm nie będzie odczuwać zimna to czemu ma sie ogrzewać? A nawet jeśli to chyba w dietowaniu chodzi o utratę tkanki tłuszczowej?