|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Dzień doberek a my wstaliśmy dzisiaj o dziewiątej luksus normalnie
U mnie samopoczucie w porządku energia jak byla tak była jest Dzisiaj zamierzamy trochę porządków w szafach zrobić może znajdzie się miejsce na gruszki dla emilki Ilkas zdrowia życzę A my wczoraj oglądaliśmy film dom snów ten co kasian na tvp1 nie spodziewam się że będzie taki fajny trzyma w napięciu do końca Ramona ją na początku używałam bardzo dużo pajacykow dla mnie najwybitniejsze lub zestaw body plus polspiochy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2014-01-19 o 09:58 |
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
pospałam dzis do 8.30...spała bym dalej ale nie wiedziałam jak sie ułożyć,wszystkie kości mnie już bolały,a lewy bok to juz całkiem masakra... Kichło mi sie nad ranem i tak strasznie zaczął brzuch boleć że aż się wystraszyłam...nie wiedziałam że kichanie w pozycji na plecach takie coś wywoła...
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faaajnie ja się nie mogę doczekać aż będę je prasować i układać, jak poznam płeć w 100% to wezmę sie za segregację po chrześniaku u szwagierki i później coś dokupie jeszcze Może jakieś kaftaniki, body nowe zobaczymy
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Wogóle to mam nowy telefon, normalnie 21wiek
![]() Mam internet w telefonie i to świetna sprawa wiem ameryki nie odkryłam ale mogę być na bieżąco bo zanim włacze kompa to już na tel mam wszystko przeczytane![]() Wogóle telefonie ma funkcję mikrofonu i zamiast pisać mogę mówić a on to zapisuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupie też kilka par śpioszków na chłodniejsze dni,wieczory.. no i kaftaniki bawełniane. Pajacy nie kupuje,jak bedzie potrzeba to dokupie sklepy mam pod nosem.
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Martusia rozumiem radość bo mi taki tż na gwiazkę sprezentował i też teraz jestem na bieżąco
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() kasian >>przeczytałam twoją " przygodę " z kablem od komputera , dobrze że nic się nie stało, no i że Hania nie dotkneła tego... VwVampirka >> dzięki że przekazałaś nam te informacje z " przedporodowej edukacji " na której byłaś.... to co mówicie: że jaka ciąż takie dziecko >> to u mnie będzie pewnie nerwusek mały, owszem są dni że jestem spokojna , opanowana, a sa takie sytuacje / pozoru błache, / które przyprawiają mnie o szewską pasję..... i ciężko sobie z tym radze , bo wiem że za dużo się denerwuje, za dużo " biorę na siebie "..... trzeba to zmienić.... Emilia 25 >> Kochana jesteś pod opieką specjalistów, kórzy wiedza co robić by było jak najlepiej,,, jestem sercem z Wami... beatusia10 >> śliczny brzusio, co do kolczyka >> ja wyciągnęłam swojego jak zaczęliśmy starania o dzidzie, a było to w lipcu. wiem że póżne wyciągnięcie może nieść za soba opłakane skutki : w postaci promienistych rozstępów dookoła pępka, rozciągnięta bardzo dziurka po kolczyku. mi sie utworzyła taka błonka- ale wydaje mi się że jak bym kolczyka ponownie wsadziłą to by przeszedł, założe po ciąży ![]() właśnie doczytałam że wyciągnęłaś . Cytat:
jesteś w szpitalu,pod opieką i takie coś spotyka,,,,, nie moge tego pojąć jak tak może byc..... sylvuniaa84 >> hehehe ale Ci bałwana, a raczej bałwanice / bo widzę tam biust/ córa zrobiła w wannie ![]() ========================= ========= Miłej niedzieli My po kościele jedziemy do znajomych / ma kilka pudeł ciuszków dla mnie i wózek jakiś/ |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do mamuś rozeznanych
![]() Ile tych ciuchów na 56 kupować? chodzi o śpiochy,kaftany,body... po ile sztuk? bo o tym nie mam pojęcia... asiulka_22 wiesz ile sniegu musiala sie nanosić z balkonu.. ona ma czasem nie złe pomysły ;p
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-19 o 10:10 |
|
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
wpadłam się przywitać i dziś pewnie wrócę wieczorem. Jedziemy teraz do mojego brata a potem do teściowej na obiad z okazji Dnia Babci a wczoraj oglądaliśmy wózek i fotelik u mojej koleżanki i się na nie zdecydujemy ![]() ![]() i dostaliśmy jeszcze przewijak i leżaczek ![]() Lecę poczytać co tam wczoraj naskrobałyście
|
|
|
|
#1420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w chorowitą niedziele
![]() wczoraj byliśmy na zakupach w ikea i zakupiliśmy pierwszy zakup do pokoju syna- komode a w sumie to 2 komody dzisiaj mieliśmy iść do znajomych, bo w grudniu urodził im się 2 syn ale mąż się rozchorował a ja dzisiaj też się czuje watalnie, więc nei będziemy zarażać dzieci a szkoda bo tak już chciałam zobaczyć tego szkraba Sylvunia boski bałwan w wannie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki opiekuńczy i kochany Cytat:
kurcze ja to 100 lat za murzynami i nei ogarniam internetu w telefonie jakoś mi strasznie nie wygodnie z tym
|
|||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko: czy i jakie probiotyki ginekologiczne stosujecie?
|
#1423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja akurat urodze na początku maja więc upałów pewnie jeszcze nie będzie, na pewno też na noc pajace będę ubierać Cytat:
![]() Mi się umowa kończyła więc zmieniłam sieć i nowy telefon ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
carolyna86>> ja z racji trgo że czasem się nasilają u mnie upławy / infekcje, to mam przepianą NYSTATYNĘ , ale probiotykiem chyba tego nie można nazwać.. nie wiem.
/ to jest antybiotyk / ========================= ========================= =============== Probiotyk dla kobiety http://www.mamazone.pl/artykuly/mama...ologiczne.aspx Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-19 o 10:45 |
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Córa jak się urodziła miała 56 cm i kurcze nie pamietam ile czasu ubierałam jej te tycie ciuszki i ile tego miałam...
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuula super takie zajęcia dla mam z dziećmi, ja też bym się przeszła
a chłopaki na pewno by były zadowolone, w końcu energia rozpiera to trzeba ją gdzieś rozładować ![]() Nikii my też śpimy dłużej jak mąż jest gdzie indziej, nie wiem z czego to wynika ![]() MamaKtosia nie nie, żadna drużyna nawet siatkówki mężowi się bardziej marzą drugie siostry Radwańskie, więc to akurat mu się udało No właśnie właśnie, laptop nie działa, zgadzam się ![]() Agaaga wow to już mam ciuszki posegregowane? Super, ja już się nie mogę doczekać, ale póki nie mam szaf nowych to nie ma co segregować ![]() Ilkas dobrze, że napisałaś, że zamówiłaś SOBIE Ramona ja zamierzam kupić ze 3 pajace, kilka par półśpiochów, kilka body z długim i kilka body z krótkim, ale to tylko dlatego, żeby mieć coś nowego i wyjściowego Żadnych sukienek itp nie kupuję, bo potem to i tak leży w szafie ![]() Martusiaa no widać, że masz nowy telefon i to z autokorektą, jak piszesz, że pajace są najwybitniejsze a w szafach znajdziesz miejsce na gruszki dla Emilki Ale zgadzam się to jest super sprawa, tylko uważaj, bo ja nawet do kibelka zabieram teraz telefon ![]() Sylvunia normalne, że nieraz tak ciągnie w brzuchu albo zaboli przy kichaniu albo kaszlu Co do ilości sztuk to musisz na zdrowy rozsądek to wziąć, np. moja Hania urodziła się długa, miała 57,5cm i niektóre z tych 56 były jej za małe na samym początku, ale to też zależy od firmy, bo np. coccodrillo ma jakąś większą rozmiarówkę i zanim był jej dobry rozmiar 62 to minęły chyba ze dwa miesiące, także ja Ci niestety nie odpowiem na to pytanie. Ja nowe ciuszki dla Tosi będę kupować na 62 Asiulka no masakra, nie wyobrażam sobie jakby Hania ten kabel wzięła Martuszka super, że się zdecydowaliście i już macie tyle w głowy Przemyśl kochana tego dietetyka, o którym Ci wczoraj pisałam Aldrin no to gratuluję pierwszego zakupu ![]() Carolyna ja nie wiem co to są probiotyki ginekologiczne ![]() Moje dziecko już padło po tej szybkiej pobudce zastanawiam się czy nie pójść w jej ślady ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
p.s.
wogóle znalazłam fajna stronkę, dużo cennyc rad i tematów które nas dotyczą... nie wiem czy widziałyście: http://www.sosrodzice.pl/ |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pozazdrościć
|
|
#1429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wyprawki, to ja mam po pierwszym co nieco ale juz mnie "bierze" szał zakupowy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle ja ci powiem szczerze że nie stosowałm jakoś regularnie, codziennie, tylko wtedy jak czułąm właśnie" dyskomfort" na cenowo jak clotrimazolum wypada? / 10 szt, nystatyny ok 24 zł / |
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Półśpiochów tez mam kilka, w razie czego jeszcze dokupię ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1432 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś obudziłam się z zachcianką na kawę zbożową... a że nie było w domu już ani mleka ani TŻ-ta, to na głodniaka biegłam do sklepu ![]() A wczoraj o 23-ej miałam ochotę na lody koktajlowe... i TŻ po nie biegał Dba o dobre neuropeptydy, by później móc się wyspać w nocy Cytat:
Cytat:
![]() nie stosuję, chociaż pewnie powinnam, bo często mam problemy...
|
|
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
A te półśpiochy są wygodne? nie spadają? lepsze od zwykłych spiochów zapinanych?
bo zastanawiam się też nad nimi do bodziaków,ale jeszcze styczności z takimi nie miałam...
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zwłaszcza jak śpiochy robią się przymaławe i się ciągną od góry od zapięcia zaobserwowałam po siostrze, że dla pierwszego dziecka kupowała śpiochy, ale do drugiego juz tylko półśpiochy, też wygodniej do przewijania jej było, no i takie półspiochy można w pasie podwinąć, gdy sa za duże, wtedy pas dobrze trzyma pieluszkę, albo gdy robią się juz przymaławe, to może jeszcze bobas w tym kilka dni/tygodni pośmigac, w śpiochach juz nie, bo zbyt mocno krępują ruchy nóżek - ot takie moje rozmyślania, nie wiem czy słuszne ![]() no i spadac nie spadają - przynajmniej ja nic takiego nie zauwazyłam
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-19 o 12:06 |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
No to następny zakup beda polspiochy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Swoją wypowiedzią mnie uświadomiłas bo myślałam podobnie.
ale oczywiście zdanie dziewczyn tez wezmę pod uwagę. Ale nadpalona jestem na nie strasznie,widziałam takie śliczne,bardziej od śpiochów mi sie podobają Do bodziakow wydają sie byc idealne na lato Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie.
Pospaliśmy do 10 wczoraj nie udało mi się do was zajrzeć bo wróciliśmy po północy od znajomych już zasypiałam u nich na fotelu ![]() Lece was nadrobić -dzięki Bogu wątek zwolnił na weekendzie
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na infekcje stosowalam clotrimazol w kremie li przeszło po 2 eniach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

. 

a szkoda bo tak już chciałam zobaczyć tego szkraba