![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cierpisz na samotność ? Zapraszamy! Razem ją pokonamy ! Wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Nie, ani trochę, na szczęście
![]() Prawdopodobnie ![]()
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
Zamienilam film na książkę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem molem ksiazkowym
![]() ![]()
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Ja przeczytałam ze 100 str. kryminału, ale był bez sensu, więc nie dokończyłam, a zostało jeszcze ze 300 str. Mam jakieś wypożyczone, tylko na razie wałkuje seriale.
Za to wizaż to prawie codziennie czytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
To co to za kryminał? ;P
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale są filmy, które podnoszą na duchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
ooooo, a ja lubię obejrzeć coś o miłości. Jestem samotna trochę z wyboru, co nie znaczy jednak, że nie jestem romantyczna i nie lubię filmów o miłości
![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
![]()
Samotny, zły, załamany.
Zawsze marzyłem o tej jedynej. Zaraz na początku tego roku dotarło do mnie że w tym roku skończę 27 lat. Zbliża się powoli 30-stka. Czy są jeszcze kobiety które pragną miłości, a nie seksu? Zawsze chciałem pokochać tą jedyną, wspaniałą... o którą bym się troszczył, którą bym wspierał (itd). Nie uganiałem się za dziewczynami, bo nie chciałem jakiejś (to nie uganianie się chyba było głupie). Dziwi mnie to że wiele stosunkowo młodych dziewczyn już ktoś zaliczył. Nie chcę tu nikogo obrazić, w pewnym sensie nie mam nic przeciwko. Jednak to nie dla mnie, wręcz patologicznie marzę o inteligentnej, więżącej kobiecie. Która chce mieć prawdziwą rodzinę itp Czemu mam wrażenie że wszystkie młode panny (czyli np. do 21 lat) interesują raczej przygody z facetami a nie szukanie tego jedynego. Może ze mną jest coś nie teges, i powinienem był się interesować dziewczynami po to by sobie poużywać. Kiedyś myślałem że poznam "ją" na studiach (w ich czasie) ale jestem już dawno po studiach. Mam dzisiaj bardzo zły humor, dręczy mnie to że nie znajdę tej jedynej. I zostanę starym dziadem. Wybaczcie mi to marudzenie, chcę się po prostu wygadać. Czuję się przez to wszystko strasznie samotny. Edytowane przez OnAnonim Czas edycji: 2014-01-18 o 03:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
ja tez czasem lapie mega dola, pocieszam sie, ze kazdy tak ma... chyba... tez jak Wy sporo czytam i tez o milosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do Was,
czasami, a nawet teraz coraz częściej, czuję się samotna. Co prawda, mam TŻta, mam Rodzinę, która trzyma się dość blisko, niedługo do niej dołączy nawet nowy członek, ale... Brakuje mi dobrych znajomych, zgranej paczki. Niestety, im jestem starsza, tym trudniejsze wydaje mi się zawieranie nowych (naturalnych i nieprzelotnych) znajomości. A poza tym muszę się przyznać, że nie jestem zbyt łatwa we współżyciu. Jestem typem perfekcjonistki, która w każdym wynajdzie "nieodpowiednie/złe" cechy. Staram się z tym walczyć, ale gdy ktoś mi naprawdę bardzo nie spasuje [tu nie biorę winy w 100% na siebie] - po prostu odpuszczam i z tym kimś nie chcę utrzymywać jakiegokolwiek kontaktu :/ Próbowałam nawet na siłę, tj. spotykać się w większym gronie i ignorować te "wybitnie negatywne" jednostki, ale mimo moich szczerych chęci - nie udało się. Nowych ludzi, niestety, nie mam gdzie poznawać. Nie mam ku temu żadnych okazji. No i tak oto tym sposobem, może ze 3-5 dni w miesiącu doskwiera mi samotność, będąca myślą przewodnią tego wątku.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2014-01-18 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
nadia07 Też zdarzyło mi się poznać osoby z którymi nie mogłem nawiązać kontaktu. Jakoś tak nadawaliśmy na innych falach. Całe szczęście tych osób jest z 0,5% całości... z większością ludzi dogaduję się bardzo dobrze. Trzeba zaakceptować że ludzie mogą mieć inne poglądy od naszych (no może z wyłączeniem komuchów itp :P)
A co do tych 5-7 dni w miesiącu. Spójrz na to tak - tylko 5 dni w miesiącu. Zastanów się co w tych dniach jest innego? Co wtedy powoduje że czujesz się samotna? Może wystarczy tobie wtedy jakieś ciekawe zajęcie. Jakaś odskocznia od codzienności. P.S. Ja praktycznie cały czas czuję się samotny, także w pewnym sensie zazdroszczę tobie tego że tak rzadko czujesz się samotna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Wybaczcie mi że marudzę. Po prostu chcę się wygadać, a w tzw. "realu" nie za bardzo mam komu. I co tu dużo mówić, nie znoszę zrzędzenia/zrzędzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() że tylko chodzi o seks, że jak się zaczyna pojawiać proza życia to zwijają manatki do innej kobiety, że po jakimś czasie zaczynają solidnie ograniczać kobietę w tym co robi, że są przekonani że są wyjątkowo dorośli na swój wiek a tak na prawdę mało o życiu wiedzą, że w ogóle nie dążą do żadnej stabilizacji, że dopóki związek jest w fazie zauroczenia to są cudowni a potem jest co raz gorzej, w ogóle im się nie chce walczyć o relację, rozmawiać.
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
_Marta_M_ w jakim wieku są te chłopaki? Prawdę mówiąc ja mając te 19-21 też byłem strasznym dzieciakiem i w sumie też wydawało mi się że jestem dorosły. Także to może być taki wiek.
Dla mnie "problemem" jest to że oczekuję miłości, zaufania, poczucia bezpieczeństwa, wsparcia, itp a nie po prostu seksu. Choć czytając to forum mam właśnie wrażenie że to ja jestem jakiś dziwny, i dziewczyny po prostu chcą uprawiać seks... a nie zależy im na prawdziwej miłości. Jest to o tyle dziwne że na co dzień ( w realu) dziewczyny pod tym względem zdają się być nieśmiałe. Lub może ja mówię o tym zbyt swobodnie. _Marta_M_ Pomyślałem że jeszcze nie trafiłem na tą twoją koleżankę, a ona na mnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam
![]() ![]() Ja się co raz bardziej boję tego, że jak wyjadę to naprawdę będę takim nołlajfem bez przyjaciół, bo tutaj jacyś są znajomi, a tam to żadnych, a jak wrócę we wrześniu, to też przeprowadzka do innego miasta i znowu nikogo nie będę znać ![]()
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
OnAnonim to nie wątek o miłości, ale o samotności. Tutaj nie znajdziesz dziewczyny
![]() Farisss a co ty się tak przeprowadzasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
takie życie
![]()
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o osoby nowo poznawane (rzadko ma to miejsce, bo rzadko mam ku temu okazję), powiem, że dobrze się z nimi dogaduję, łapię jakiś kontakt... Tyle że dzieje się to podczas jednorazowego spotkania, które najczęściej jest organizowane z jakiejś okazji (np. Sylwester). W efekcie znajomość nie jest dalej podtrzymywana (nawet niespecjalnie widzę możliwość, jakby to można naturalnie zrobić). Przez pewien czas udało mi się być częścią grupy/paczki, ale ze względu na dwoje ich członków - nie trwało to długo. Po prostu nie wyszło. Nie byłam w stanie znieść ich ciągłego wywyższania. I żeby nie było, długo próbowałam ich zaakceptować, dawałam nie tyle im, co sobie szansę (naprawdę myślałam, że to ze mną coś jest nie tak). Jednak, gdy doszło do obrażania mojej osoby, np. twierdzenia, że mam nasrane w głowie lub nazywania mnie niemyślącą, czy uważania za "dziwną" (powód: grzeczna prośba o niedodawanie moich zdjęć na portale społecznościowe lub odmówienie alkoholu w pewne środowe popołudnie/wieczór) - odpuściłam. Jestem miła dla ludzi, dużo staram/starałam się przemilczeć, żeby nie psuć ogólnej atmosfery... No, ale tego się już nie dało potulnie znosić. To nie były tylko głupie żarty. Pech chce, że spotkania w większym gronie (w grupie tamtych znajomych) bez obecności tej dwójki praktycznie się nie odbywają. Od jakiegoś czasu są oni bowiem współlokatorami mojej przyjaciółki. A czego mi brakuje przez te 3-5 dni w miesiącu? Brakuje mi spotkań właśnie z innymi ludźmi niż mój TŻ, Rodzina, czy pracodawcy. Takich w większym gronie, podczas których można spokojnie pogadać, pośmiać się. Aktualnie mam dom, TŻta, pracę, dom, TŻta, pracę i tak w kółko. W ogólnym rozrachunku: Jedna przyjaciółka (jakieś, hmm..., 18 lat znajomości) założyła rodzinę i niestety, wyprowadziła się do innego miasta. Druga przyjaciółka (ponad 10 lat znajomości) od zawsze mieszka w innym mieście. Trzecia przyjaciółka (8-9 lat znajomości) ma mało wolnego czasu, a jak się już nadarzy to spędza go w głównej mierze z tą dwójką, której nie jestem w stanie zaakceptować ![]() No i to by chyba było na tyle. Oj, ale się uzewnętrzniłam ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2014-01-19 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba za bardzo przesadzasz ![]() Nie napiłaś się w środę z powodu? Dlaczego zabraniasz dodawania swoich zdjęć na portale społecznościowe? Nie można milczeć jak Cię coś denerwuje, bo oni może nawet o tym nie wiedzą. Popsujesz atmosfere to trudno, ale przynajmniej nie będziesz sobie pozwalać na nie miłe rzeczy dla Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie lubię gdy ktoś dodaje moje zdjęcia na portale społecznościowe... dość prosty powód - nie życzę sobie tego. Ktoś chce swoje, to proszę bardzo, ale ja akurat nie chcę żeby moje zdjęcia krążyły po necie. Przecież nie każdy znajomy mojej koleżanki/kolegi to mój znajomy, już nie wspominając że wiele osób ma wyłączoną blokadę na takim fb, więc zdjęcia są całkiem publiczne.
I też robię o to awantury za każdym razem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.