Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 09:50   #4321
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
hello pochwal się suknią!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:53   #4322
alloffkowa
Zakorzenienie

Kuli gratulacje !! wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:50   #4323
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
Witaj! Opowiedz o was coś więcej, no i pochwal się suknią

Kurczę ale mam dziś lenia Mieliśmy jechać dziś do kina, ale taka zima od rana że nas przysypało więc zostaniemy w domu
Stary 2014-01-19, 11:02   #4324
marlenqa22
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Nadrobiłam Was, udało się

Kuli- wszystkiego naj naj lepszego na Nowej Drodze Życia. Jejku jak się wzruszyłam Twoją relacją )

Gratuluję kolejnych zakupów

Ja nadal walczę z moim butami ślubnymi, trochę je rozchodziłam ale niestety po pewnym czasie chodzenia stają się niewygodne.. jak tak dalej będzie po prostu ich nie założę i będę musiała szukać innych...

Pochwalę się Wam że wczoraj byłam na 3godzinnym spa. Dostałam kiedyś od Tż kupon na urodzinki i wczoraj go zrealizowałam
Było cudownie, a masaż gorącą czekoladą to w ogóle wypas!

Znalazłam biżuterię na allegro, mama mówi żeby kupować a ja sama nie wiem..

http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...854585145.html

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:12   #4325
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witaj! Opowiedz o was coś więcej, no i pochwal się suknią

Kurczę ale mam dziś lenia Mieliśmy jechać dziś do kina, ale taka zima od rana że nas przysypało więc zostaniemy w domu
Sukienkę odkupiłam od koleżanki, która w lipcu brała ślub dodaję fotki - cena atrakcyjna, a sukienka jak szyta na mnie
TŻ wygląda jak James Bond nie mam zdjęcia bo z wrażenia na przymiarce nie pomyślałam o tym - ale zmuszę go do ubrania się w garniaka i podeślę fotki

Organizujemy ślub cywilny z tradycyjnym małym przyjęciem weselnym (ok.55 osób) - będzie zespół, oczepiny i wszystko, co w tym dniu najważniejsze Teście mieli problemy z tym, że to ślub cywilny ale jakoś po pierwszym wielkim "halo" się wszystko uspokoiło

Zaproszenia, winietki i zawieszki na wódkę robię sama - mam pociągi artystyczne hehe Na razie gotowe tylko zaproszenia i powoli zaczynamy je rozdawać bo TŻ ma zmianowy tryb pracy i trudno się zgrać z gośćmi, aby zrobić to osobiście a nie tylko ja sama, bo tak jakoś wydaje mi się nieelegancko aby jedno z młodych albo sami rodzice prosili na ślub i wesele.

U nas zimy nie ma, jest szaro i ponuro i choć nie przepadam za tą porą roku to chyba z dwojga złego wolałabym padający śnieg!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suk1.jpg (54,0 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk11.jpg (48,3 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienkatył.jpg (56,3 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia.jpg (39,0 KB, 100 załadowań)

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:21   #4326
madzixx88
Zakorzenienie

Robusta-gratuluje wyboru sukni !!

Linaewen-fryzurka jak dla mnie zbyt natapirowana, za to dekoracja Kosciola sliczna choc ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy w ogole dekorowac lawki, nasza Katedra jest sama w sobie piekna i duzo sie tam dzieje musze pogadac z dziewczyna z godziny przed nami, jak ona to widzi

Mala czarna-gratuluje rocznicy

Dotka-pudelka dla swiadkow my naszych po prostu zapytalismy, chyba w podziekowaniu cos im damy

Witam nowa PM

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:26   #4327
velika
Winter is coming

Witam nową PMkę data najlepsza z możliwych
Kuli, dzięki za relację!! Szkoda, że nie będzie fotek, ale rozumiem cię doskonale.
Ja nie będę miała kamerzysty, ale chyba kogoś poproszę, żeby nam nagrał przysięgę i tyle.
Wczoraj moi rodzice byli u teściów, wesoło było, tylko jak zwykle zaczynają kombinować Tak więc okazało się, że będziemy wynajmować auto do ślubu - jak płacą, to co mi tam... Chłop ma wybrać, bo ja się na samochodach nie znam.
Druga rzecz - moja matka z teściową się napaliły, żeby chłopa kuzynki córeczka (ze 4 lata ma, śliczna jak z obrazka) niosła nam obrączki. Ale to tak się da? Nie chadzam na śluby i nie wiem, kto nosi obrączki i jak to wygląda. Może lepiej, żeby kwiatki sypała czy coś?
A potem obie się wkręciły, że zegar mi tyka i że powinniśmy sobie dzieciaka zrobić
Teściowa się obraziła, że moja świadkowa nie będzie przyjmowała komunii Na szczęście nic jej do tego
Jednym słowem było wesoło, narąbaliśmy się jak bąki i siedzieliśmy do 2

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:58   #4328
monidot
Zadomowienie

cornflower_girl dam zdjęcia jutro jeśli pozwolą mi zrobić , jutro jadę przymierzyć tą suknię ponownie i chyba ją zamówie .

Kuli1986 gratulacje, Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:08   #4329
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Kuli, dzięki za relację!! Szkoda, że nie będzie fotek, ale rozumiem cię doskonale.
Ja nie będę miała kamerzysty, ale chyba kogoś poproszę, żeby nam nagrał przysięgę i tyle.
Wczoraj moi rodzice byli u teściów, wesoło było, tylko jak zwykle zaczynają kombinować Tak więc okazało się, że będziemy wynajmować auto do ślubu - jak płacą, to co mi tam... Chłop ma wybrać, bo ja się na samochodach nie znam.
Druga rzecz - moja matka z teściową się napaliły, żeby chłopa kuzynki córeczka (ze 4 lata ma, śliczna jak z obrazka) niosła nam obrączki. Ale to tak się da? Nie chadzam na śluby i nie wiem, kto nosi obrączki i jak to wygląda. Może lepiej, żeby kwiatki sypała czy coś?
A potem obie się wkręciły, że zegar mi tyka i że powinniśmy sobie dzieciaka zrobić
Teściowa się obraziła, że moja świadkowa nie będzie przyjmowała komunii Na szczęście nic jej do tego
Ja byłam na 4 ślubach gdzie mała dziewczyna szła przed Państwem Młodych i niosła na poduszeczce obrączki
Także tak się da, jak najbardziej

U mnie moja mama też wpadła na ten pomysł żeby mój 6letni chrześniak niósł obrączki. Ale okazało się że rodzice nie chcą brać w ogóle dzieci na wesele..

Z robieniem sobie dziecka u mnie to samo.. najlepiej żebym już była w ciąży! tak teściowa powiedziała. Ale ja jej na to że dzieci to ja chcę co najmniej za 3 lata. Obraziła się

Stary 2014-01-19, 12:18   #4330
Anesthesia
Wtajemniczenie

Powolutku wracam do świata żywych! Co prawda teraz wpadłam z deszczu pod rynnę, bo po tygodniu blisko 24-godzinnych dni pracy teraz przyszła pora na sesję, ale już jednak czasu nieco więcej Koniec końców wszystko wyszło super i nawet ciut żałuję, że najbliższy taki event za rok i w dodatku nie wiem, czy będę mogła przy nim współpracować... mam nadzieję, że tak

Nie dałam rady Was nadrobić, bo z czasem nadal krucho, ale nadrobiłam wczoraj klub i kilka ostatnich stron.

Kuli - cudowna relacja, ech, witaj, szczęśliwa małżonko! Widzę, że sezon ślubny otworzyłaś godnie i cudownie, haha Gratulacje dla Was! Musiało być magicznie

puchaczmalinowy, witaj, chyba się jeszcze nie "poznałyśmy" Suknia piękna, faktycznie, bardzo dobrze na Tobie leży! Sam zamysł ślubu i wesela mamy podobny ilościowo, jak widzę Zaproszenia śliczne, gratuluję talentu!

Poza tym - czy ominęło mnie coś ważnego, o czym nie było mowy w klubie? Nowe suknie, postępy?

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-01-19 o 12:19
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:19   #4331
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ja byłam na 4 ślubach gdzie mała dziewczyna szła przed Państwem Młodych i niosła na poduszeczce obrączki
Także tak się da, jak najbardziej

U mnie moja mama też wpadła na ten pomysł żeby mój 6letni chrześniak niósł obrączki. Ale okazało się że rodzice nie chcą brać w ogóle dzieci na wesele..

Z robieniem sobie dziecka u mnie to samo.. najlepiej żebym już była w ciąży! tak teściowa powiedziała. Ale ja jej na to że dzieci to ja chcę co najmniej za 3 lata. Obraziła się
o dziękuję za odpowiedź. W ogóle dochodzę do wniosku, że moja matka z teściową jakby miały się same wziąć za ten ślub i wesele, to byłoby na 200 osób, jechałabym karetą albo co najmniej limuzyną itd...

Ja już na temat dziecka się wolę nie odzywać, ale ojj presja jest ze strony wszystkich Nie wiem, one mają jakiś instynkt babcierzyński Wszystko fajnie, tylko kto mi tego dzieciaka utrzyma i kto się nim zajmie, bo ja nie zamierzam siedzieć w domu przez rok, w moim zawodzie to samobójstwo. No a druga kwestia nie mamy mieszkania ani domu i nie wiem czy w tym roku się dorobimy, czy w przyszłym...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 12:20   #4332
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio Was pytałam ile powinnam dać na chrzest do synka od kuzynki. Dziś przyszli prosić na chrzciny iiii właśnie się dowiedziałam, że zostanę matką chrzestną dla maleństwa. W życiu bym się nie spodziewała 5stów jak nic muszę dać na chrzciny, skąd ja je wezmę
Zgadzam się z dziewczynami, może okazać się pieniądze rodzice wydadzą na inne potrzebne (im) wydatki. Ubranek też bym nie kupowała bo taki maluch szybko z nich wyrośnie. Może coś bardziej trwałego:

http://www.smyk.com/klups-agnieszka-...t-niemowlaka-p
jak dziecko podrośnie można zdjąć górną część i zrobić osobny stolik i krzesełko przy którym dziecko może jeść.
lub
http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/za...i-centra-zabaw
lub
http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/za...sort=authorAsc chociaż nie wszystkie dzieci korzystają z chodzików.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Pudełeczka dla świadków gotowe
super gratuluję pomysłu i wykonania

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robic! Wlasnie sie dowiedzialam ze na mojej sali jest tylko 20 dzbankow na soki! A ja na soki potrzebuje minimum 30! A wode z cytryna i miętą? kolejne 7-8! Co ja mam teraz zrobic...
Spotkaj się z właścicielką i spokojnie porozmawiaj. Zapytaj jak rozstawiają dzbanki - po ile na stole. Jeżeli uznasz, że za mało będzie powiedz jej o tym. Może mają więcej dzbanków tylko nie wystawiają wszystkich.
Nie stresuj się tak, bo do czerwca osiwiejesz

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Anka dla mnie druga ladniejsza, zwlaszcza, ze chcesz bez ramiaczek, osobiscie wole takie niz zabudowane gratki wyboru szkoda, ze cerber pilnowal i zdjec sie nie udalo!
dziękuję za opinię
gratuluję butów

świat_katarzyny powodzenia na sesji!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
anka obie sukie są śliczne Pierwsza bardziej w moim guście Ze względu na koronkę właśnie
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Mi się podobają obie! Są strasznie romantyczne i każda z nich będzie pasować do Twojej urody

Dziewczyny, gdzie zamawiałyście biustonosze do kiecek? Chciałabym kupić taki dobrze trzymający biust w kolorze cielistym, bez ramiączek. Polecicie coś?
dziękuję bardzo
Biustonosze polecam z esotiq oraz triumpha (wiem, że wiele dziewczyn odradza ten sklep, ale sama mam dwa biustonosze od nich i jestem mega zadowolona).

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
gratulacje !!
obie mi się podobają, ale jednak w tej pierwszej plecy robią szaał, więc bym obstawiała nr 1
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
[b]
anka1987 Gratki Piękne modele (mnie bardziej się podoba pierwsza i z koronką). Afrodytę bardzo lubię - w tym roku przepiękna kolekcja na 2014. Wykonanie na pewno też będzie świetne - kuzynka miała właśnie kieckę z tej firmy i to był bardzo dobry wybór
to prawda, jakość tych sukienek jest bardzo dobra Chyba agunineczka ma sukienkę z Afrodyty.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
pierwsza boska może da się jakos przerobić, żeby tylko tył został, a przód odkryty? przemyśl to, bo suknia jest boska!!!
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Anka dla mnie ta pierwsza kiecka jest boska. Ale czemu nie chcesz tej koronki? Ten tiul z tylu robi cala sukienke moim zdanie.
Zgadzam się, że właśnie te plecy stanowią cały urok tej sukienki Mnie jest brzydko przy zabudowanej górze. Wczoraj jeszcze raz byłam w tym salonie przymierzyć sukienki. Niestety odrzuciłam tą zabudowaną gdyż po usunięciu tiulu z przodu,z tyły zostanie go troszkę aby wyrównać poziom. Jednak efekt już nie ten sam.

dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam
Jednak na chwilę obecną nadal mam dwa typy, ze wskazaniem na:

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html
Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

Nadal podobam się w sobie w:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24101.html
oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-01-19 o 12:32
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:23   #4333
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że właśnie te plecy stanowią cały urok tej sukienki Mnie jest brzydko przy zabudowanej górze. Wczoraj jeszcze raz byłam w tym salonie przymierzyć sukienki. Niestety odrzuciłam tą zabudowaną gdyż po usunięciu tiulu z przodu,z tyły zostanie go troszkę aby wyrównać poziom. Jednak efekt już nie ten sam.

dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam

Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.
A ta sincerity dużo wykracza poza twój budżet? 50 km to pikuś, ja mam suknię 70 km dalej.

Stary 2014-01-19, 12:26   #4334
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

A ja troszkę z innym pytaniem - dramatycznie poszukuję tego typu butów, białych koniecznie... (na początku lutego mam miarę długości sukni z butami) Może widziałyście gdzieś podobne?
Problem polega na tym że pod koniec 2013 zamknęli wszystkie sklepy Nine West...

http://www.ninewest.com/Love-Fury/10...e&prefv2=White

zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:31   #4335
sa_r_us
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
czy jeszcze mogę dołączyć???
gratuluję wszystkim PM, które już wstąpiły na tą nową drogę życia, a za pozostałe trzymam kciuki żeby się nie stresowały

Ja wychodzę za mąż 27 Grudnia 2014 mam jeszcze sporo czasu ale już te najważniejsze sprawy tj. Ksiądz, sala, orkiestra mam załatwione

mimo, że jeszcze tyleee czasu to już się stresuję

Poznaliśmy się : 13 Grudnia 2008r
Zaręczyny były: 27 Marca 2013r
Ślub : 27 Grudnia 2014r.
sa_r_us jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:34   #4336
enzunio
BAN stały

Cytat:
Sukienkę odkupiłam od koleżanki, która w lipcu brała ślub dodaję fotki - cena atrakcyjna, a sukienka jak szyta na mnie
TŻ wygląda jak James Bond nie mam zdjęcia bo z wrażenia na przymiarce nie pomyślałam o tym - ale zmuszę go do ubrania się w garniaka i podeślę fotki

Organizujemy ślub cywilny z tradycyjnym małym przyjęciem weselnym (ok.55 osób) - będzie zespół, oczepiny i wszystko, co w tym dniu najważniejsze Teście mieli problemy z tym, że to ślub cywilny ale jakoś po pierwszym wielkim "halo" się wszystko uspokoiło

Zaproszenia, winietki i zawieszki na wódkę robię sama - mam pociągi artystyczne hehe Na razie gotowe tylko zaproszenia i powoli zaczynamy je rozdawać bo TŻ ma zmianowy tryb pracy i trudno się zgrać z gośćmi, aby zrobić to osobiście a nie tylko ja sama, bo tak jakoś wydaje mi się nieelegancko aby jedno z młodych albo sami rodzice prosili na ślub i wesele.

U nas zimy nie ma, jest szaro i ponuro i choć nie przepadam za tą porą roku to chyba z dwojga złego wolałabym padający śnieg!
Ale śliczne zaproszenia!
Mój TŻ też ma pracę na zmiany (chociaż nie na nocki, ale i tak psuje nam to wszystko) i jeszcze studia w weekendy więc rozumiem ból.

Cytat:
Ja też chcę dziecko niosące obrączki mam nawet podusię, ale nie wiem czy w tym kościele tak można, zapytam księdza. Sypanie kwiatków też chcę, zresztą czego to ja nie chcę
Jak bulą na samochód to korzystaj Chociaż ostatnio na youtube oglądałam filmiki i młodzi jechali lanosem i myślałam o Tobie
Cytat:
(...)

Chyba ta nowa ładniejsza, ale na Tobie być może jest inaczej
Nie martw się odległością , mam tyle samo do salonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:35   #4337
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
A ta sincerity dużo wykracza poza twój budżet? 50 km to pikuś, ja mam suknię 70 km dalej.
Koszt samej sukienki to 3290 zł - do tego welon długi 150 zł, krótki dostaję gratis i halkę również, biustonosz i buty z La Body350 zł - całość ok. 4000 zł

Druga sukienka - 1950 zł - halka i welon krótki w cenie. Różnica około 1000 złotych.

Mogłabym sobie pozwolić na Sincerity chociaż zastanawiam się czy warto tyle wydawać na sukienkę, którą założę dwa razy

Stary 2014-01-19, 12:38   #4338
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa masz jakieś zdjęcia próbnej fryzury?

Kochana mam, ale muszę zgrać Wrzucę do klubu jak wrócę do mieszkania :-*

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
ja własnie swoją propozycję wrzuciłam do klubu już wybraliśmy

Waniliova piękne te zaproszenia

Dziewczyny mam dla Was genialną fryzurę!

i dekorację Kościoła
A dla mnie piękna fryzura! Chciałam taką, ale do sukni nie pasuje ;-)

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
kuli gratulacje jeszcze raz
kishlaczkowa poka fryzure

ja miałam mieć wczoraj próbne fryz i make-up ale nie poszliśmy na te imprezę i teraz najbliższa okazja do wypróbowania to 2 tyg przed naszym ślubem idziemy na wesele, tylko, że jak coś nie wyjdzie to w 2 tyg będzie ciężko cos zmienić
Pokażę w klubie jak zgram

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy kochanie
Dziękuję moje Słoneczko!!! :-*

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:40   #4339
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja też chcę dziecko niosące obrączki mam nawet podusię, ale nie wiem czy w tym kościele tak można, zapytam księdza. Sypanie kwiatków też chcę, zresztą czego to ja nie chcę
Jak bulą na samochód to korzystaj Chociaż ostatnio na youtube oglądałam filmiki i młodzi jechali lanosem i myślałam o Tobie

Chyba ta nowa ładniejsza, ale na Tobie być może jest inaczej
Nie martw się odległością , mam tyle samo do salonu
Problem w tym, że w obydwu jest

Tez chciałam dziecko niosące obrączki ale w mojej rodzinie są tylko mali chłopcy U Tż są dwie dziewczynki, ale nie wiemy czy będą na weselu. Poza tym bałabym się, że dziecko wystraszy się duże ilości ludzi, zacznie płakać, ucieknie do rodziców. I zrezygnowałam z pomysłu.

Velika jak płacą za samochód bierz taki co Ci się podoba
a co do własnego dziecka - miałam takie samo podejście. Jednak 10 minut u lekarza spowodowało, że zmieniałam je o 180 stopni i po weselu zaczniemy starania.

Stary 2014-01-19, 12:44   #4340
Lemon_Drop
Zadomowienie

puchaczmalinowy Suknia b. ładna i rzeczywiście pasuje jak ulał Małe wesela są fajne i mają swój urok. Gratuluję talentu, zaproszenia super
Co do śniegu.... spadł i leży a teraz pada marznący deszcz Ja chcę wiosnę

velika córeczka kuzynki może nieść obrączki, u mojej siostry niósł kuzynki syn, u nas może będzie niósł TŻ chrzesniak

Ania ta Sincerity jest mega Może istnieje możliwość wypożyczenia tej sukni?
50 km to niedużo, mój salon jest 30 km dalej ale dla mnie to nie problem.

Cytat:
Napisane przez zelkowa_krolewna Pokaż wiadomość
A ja troszkę z innym pytaniem - dramatycznie poszukuję tego typu butów, białych koniecznie... (na początku lutego mam miarę długości sukni z butami) Może widziałyście gdzieś podobne?

Podobne mierzyłam wczoraj (miały troszkę bardziej zaokrąglone noski), ale to był taki zwykły lokalny sklep ze ślubnymi butami a nie sieciówka więc nie pomogę, przykro mi.

sa_r_us witaj!
Stary 2014-01-19, 12:50   #4341
velika
Winter is coming

Cytat:
Koszt samej sukienki to 3290 zł - do tego welon długi 150 zł, krótki dostaję gratis i halkę również, biustonosz i buty z La Body350 zł - całość ok. 4000 zł

Druga sukienka - 1950 zł - halka i welon krótki w cenie. Różnica około 1000 złotych.

Mogłabym sobie pozwolić na Sincerity chociaż zastanawiam się czy warto tyle wydawać na sukienkę, którą założę dwa razy
Ciężka sprawa, tysiak to kupa kasy. Chociaż z drugiej strony cena nie jest jakoś mocno zaprowa. To masz teraz ciężki orzech do zgryzienia

Stary 2014-01-19, 12:55   #4342
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
o dziękuję za odpowiedź. W ogóle dochodzę do wniosku, że moja matka z teściową jakby miały się same wziąć za ten ślub i wesele, to byłoby na 200 osób, jechałabym karetą albo co najmniej limuzyną itd...

Ja już na temat dziecka się wolę nie odzywać, ale ojj presja jest ze strony wszystkich Nie wiem, one mają jakiś instynkt babcierzyński Wszystko fajnie, tylko kto mi tego dzieciaka utrzyma i kto się nim zajmie, bo ja nie zamierzam siedzieć w domu przez rok, w moim zawodzie to samobójstwo. No a druga kwestia nie mamy mieszkania ani domu i nie wiem czy w tym roku się dorobimy, czy w przyszłym...
U mnie jest identycznie. Męczą mnie kiedy dziecko, nawet ostatnio Tż zaczął coś bąkać ale go ochrzaniłam!
Nie mamy domu ani mieszkania, będziemy mieszkać na stancji. Ja w swojej pracy nie mogę pozwolić sobie nawet na pół roczny macierzyński, jak odejdę mogę nie mieć gdzie wracać
Poza tym po prostu nie lubię dzieci i na tą chwilę absolutnie nie zamierzam ich mieć, szkoda że nikt tego nie rozumie!
Zaraz chyba na poprawę humoru kupię sobie biżu na ślub

Stary 2014-01-19, 13:10   #4343
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sa_r_us Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
czy jeszcze mogę dołączyć???
gratuluję wszystkim PM, które już wstąpiły na tą nową drogę życia, a za pozostałe trzymam kciuki żeby się nie stresowały

Ja wychodzę za mąż 27 Grudnia 2014 mam jeszcze sporo czasu ale już te najważniejsze sprawy tj. Ksiądz, sala, orkiestra mam załatwione

mimo, że jeszcze tyleee czasu to już się stresuję

.
witaj
jak Ty będziesz ślubować to ja będę juz 8 m-cy po ślubie

ale już mi się nie chce czekać

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
U mnie jest identycznie. Męczą mnie kiedy dziecko, nawet ostatnio Tż zaczął coś bąkać ale go ochrzaniłam!
Nie mamy domu ani mieszkania, będziemy mieszkać na stancji. Ja w swojej pracy nie mogę pozwolić sobie nawet na pół roczny macierzyński, jak odejdę mogę nie mieć gdzie wracać
Poza tym po prostu nie lubię dzieci i na tą chwilę absolutnie nie zamierzam ich mieć, szkoda że nikt tego nie rozumie!
Zaraz chyba na poprawę humoru kupię sobie biżu na ślub
nam "dali" dwa lata czasu po ślubie ale nam się zupełnie nie spieszy

anka1987 musisz przemyśleć temat, sądzę, że odległość nie ma takiego znaczenia tylko ta kasa

velika nie ma sensu walczyć z wiatrakami, jak płacą za furę to nie protestuj ja tez już kupę rzeczy robię dla świętego spokoju

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:12   #4344
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem młodziutka, tzn tak mi się wydaje, mam 22 lata rocznikowo, a już wszyscy mi gadają o dziecku.... tzn, rodzina nie, ale wszyscy znajomi... masakra. irytuje mnie to strasznie.
Cytat:

no to duża różnica, a dla mnie obie tak samo ładne
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:20   #4345
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zelkowa_krolewna Pokaż wiadomość

Ja widziałam ale w Legnicy;p ale na Allegro jest cała masa takich na platformie, wiadomo jeśli chodzi o buty lepiej przymierzyć ale na allegro zawsze można odesłać

Stary 2014-01-19, 13:26   #4346
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami, może okazać się pieniądze rodzice wydadzą na inne potrzebne (im) wydatki. Ubranek też bym nie kupowała bo taki maluch szybko z nich wyrośnie. Może coś bardziej trwałego:

http://www.smyk.com/klups-agnieszka-...t-niemowlaka-p
jak dziecko podrośnie można zdjąć górną część i zrobić osobny stolik i krzesełko przy którym dziecko może jeść.
lub
http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/za...i-centra-zabaw
lub
http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/za...sort=authorAsc chociaż nie wszystkie dzieci korzystają z chodzików.

super gratuluję pomysłu i wykonania

Spotkaj się z właścicielką i spokojnie porozmawiaj. Zapytaj jak rozstawiają dzbanki - po ile na stole. Jeżeli uznasz, że za mało będzie powiedz jej o tym. Może mają więcej dzbanków tylko nie wystawiają wszystkich.
Nie stresuj się tak, bo do czerwca osiwiejesz

dziękuję za opinię
gratuluję butów

świat_katarzyny powodzenia na sesji!

dziękuję bardzo
Biustonosze polecam z esotiq oraz triumpha (wiem, że wiele dziewczyn odradza ten sklep, ale sama mam dwa biustonosze od nich i jestem mega zadowolona).

to prawda, jakość tych sukienek jest bardzo dobra Chyba agunineczka ma sukienkę z Afrodyty.

Cytat:
ja mam do kiecki 1500km
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:36   #4347
say-hello
Zakorzenienie

dla dziewczyn z rozmiarem stopy 36 i 38 http://answear.com/132233-gino-rossi...via-plato.html to jest ten sam fason, który ma Opium i który ja chciałabym kupić, ale w innym wzorze (równie piękne). do tego -50zł na pierwsze zakupy i cena robi się naprawdę fajna. jeśli ktoś jeszcze szuka butów to polecam! aż żałuję, że mam inny rozmiar, bo brałabym je od razu

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-01-19 o 13:38
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:49   #4348
Liana
Zadomowienie

Puchaczmalinowy, piękne zaproszenia!! Właśnie coś takiego chciałabym dla nas, pozwolisz że się zainspiruję?? Tylko że ja nie mam takich zdolności plastycznych, więc przejdę się chyba do jakiejś drukarni

Velika, u nas chyba obrączki będzie niosła moja 5 letnia siostrzenica-chrześnica (muszę tylko zapytać księdza czy można ). Ona jest co prawda nieśmiała, ale wiem że będzie bardzo dumna i sprosta zadaniu, szczególnie jak gdzieś w zasięgu wzroku będzie miała mamę

Odnośnie nacisku w temacie posiadania dzieci - Dziewczyny pomyślcie jak ja muszę mieć - ja i TŻ mamy po 29 lat .
Nie wiem jak ogarnę organizacyjnie temat, wykonuję zawód pokrewny do Veliki, a przerwa w tym fachu to częściowe wykluczenie z rynku (plus pytanie: kto za mnie będzie robił podczas macierzyńskiego ).
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:02   #4349
gornek
Zakorzenienie

Witam nowe PM widze, ze prawie kazdy miesiac jest obstaniowny poza lutym i marcem :P
Dzisiaj tak mnie jakos naszlo i zaczełam myslec co powiedziec rodzicow w trakcie podziekowan, natrafilam na taki niby to wierszyk niby to podziekowanie,( troche przerobilam) wiem ze najlepiej byloby cos samemy wymyslic, ale znajac siebie zaczne ryczec i wole miec cos gotowego, zeby w razie co dokonczyl TZ. Co o tym myslicie ?:

To jedna z najważniejszych chwil w naszym życiu.
Spędzamy ją z najbliższymi dla nas osobami - czyli z Wami - Rodzice.
Zawsze byliście przy nas, zawsze nas kochaliście.
Za to ze zawsze nas wspieraliście. Za to, że zawsze obok nas byliście.
Dziękujemy Wam za Waszą miłość i wiarę w nasze możliwości.

Dziękujemy Wam za dzisiejszy dzień,
za wysiłek jaki włożyliście w to,
aby był najpiękniejszym dniem w naszym życiu.

Co do posiadania dzieci, na nas nikt nie naciska, sami podjelismy decyzje zeby sie o dzieciatko postarac, czasem tylko moi rodzice pytaja, kiedy beda dziadkami, tesciowa w ogole, moze dlatego ze juz ma wnuki

P.S. Czy u Was tez tak jest, ze jak ktos z sasiadow ma slub idzie sie z pamietka i dostaje czekolade? bo u nas tak bylo nie raz, wiec sie zastanawiam czy tez nie kupic jakis paru czekolad i tyle, bo wiem, ze sasiadzi przyjda

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2014-01-19 o 14:16
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:16   #4350
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Liana oczywiście, inspiruj się do woli Wbrew pozorom nie jest takie trudne. Trudniej było zredagować tekst w środku

Dzieci niosące obrączki zawsze jakoś tak ładnie wyglądają

gornek wierszyk ładny, może uda się go niewybeczeć a poza tym ja też beksa jestem i postanowiłam, że inwestuje w jakieś doczepiane rzęsy, niekoniecznie 1:1 ale siostra TŻ studiuje kosmetologię i coś miauczała, że może mi zrobić takie, co się te dwa dni będą trzymać - oczywiście najpierw sprawdzę jak jej to wychodzi, żeby potem draki nie było, że rzęsy na policzkach mi zostaną

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości