|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie już pół rodziny śni, że ja rodzę i dzwonią pytać się czy to już (no kogo jak kogo, ale rodzone siostry powiadomiłabym w pierwszej kolejności )A mi się śniło jakiś czas temu, że urodziłam pięcioraczki - jedno było takie duże, a czworo maleńkich. I to duże zasłaniało na usg te malutkie, dlatego nic o nich nie wiedzieliśmy ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Miałam nawet pomysł, żeby przy pomocy męża przyspieszyć akcję co nieco, ale jak sobie pomyślę, że wszystko mnie boli, pachwiny baaardzo utrudniają chodzenie, a spojenie strzela niemiłosiernie, to chyba sobie daruję
|
|
|
#3904 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak w takiej dawce jak zalecają to nie. Jutro zadzwonię do zaufanej pediatry z Polski i zapytam o tą K,to napiszę co mi powiedziała. Cytat:
A coś przeciwbólowego mogą dać? Może masuj sutki albo niech ci zrobią masaż szyjki. Może to co przyspieszy.
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Humorystycznie ![]() Z racji, że odsypiając swoje poranne skurcze, śnił mi się czop - który wyglądał zupełnie jak kulinarna galaretka drobiowa - ułożyłam wierszyk.Oto on: Czopie! Co siedzisz tam w rowie Ile się ciężarna Ciebie naszuka, ta tylko się dowie Która Cię straciła. Dziś ważność Twą w całej ozdobie Widzę we śnie i opisuję, bo nici po Tobie. Galaretko zbita, co jasnej bronisz bramy I świecisz na końcu długiej łabędziej drogi Kojarzysz mi się z galaretką mego męża mamy Którą dała mu do zjedzenia zamiast drobiowej nogi. Jak się podoba?
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3. U nas na sr mówili by smarować za uszkami, szyjkę, pod paszkami, i różne fałdki, więc smaruje i na razie jest ok. Nie codziennie kąpie w emolientach. 4. Ja podnosiłam normalnie, nie czułam dyskomfortu z powodu cięcia. Gorzej było z podniesieniem samej siebie, ale dość szybko dałam rade. 5. Podnosisz instynktownie Ejani mała nie płaczę podczas przebierania, jak już się masakrycznie zanosi, wtedy dajemy na sekundę smoczka i wyciągamy zaraz przed przyłożeniem do piersi. Lidka oby szybko poszło ![]() Dziewczyny karmiące: czy u Was też była faza na jedną pierś? u mnie lewa jest ok, prawa od dziś w nocy jest fee... próbowałam z nakładkami na sutki itp. ale i tak pręży się wypycha sutek i nic się nie da zrobić. Próbowałam różnych pozycji, ale i tak nic, przerzucona na lewa pierś je chętnie. W ogóle mam mega spadek nastroju, wiem, że to hormony, ale jakoś tak ciężko mi uporządkować sobie w głowie te zmiany w moim życiu. |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Selena wymiatasz!! Mickiewicz się chowa
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla nowej mamusi !!
![]() isia- przykro mi ,że źle się czujesz. Mam nadzieję ,że jeszcze trochę i będzie lepiej lidkaa- selena- powinnaś zacząć pisać wiersze ![]() Dla wszystkich cierpiących i chcących już porodów Witam się i ja nie aż tak leniwie mimo niedzieli. Dzisiaj ogarniamy z TŻ dokumenty i inne badziewia Od 8 buszujemy już po domu. Noc dobra było tylko jedno siusiu, ale ciężko mi się oddychało i nie wiedziałam jak leżeć.
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czekaj, czekaj- chcesz rodzić beze mnie? ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
u mnie po wczorajszym niezidentyfikowanym cipnym obiekcie cisza- nic się nie powtórzyło więc to pewnie upławik
|
|
|
#3911 |
|
Gang Iren
|
Tak mnie napieprza podbrzusze i krzyż,że nie mogę skurczów liczyć,bo tamte bóle są zbyt mocne.
Oj coś czuję,że w chacie urodzę
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Czopy, śluzy :p spokojnie
![]() Ze mnie w święta takie białe budyniowate kulki wyleciały, a 1 stycznia śluz "kurzy" znaczy białko, brązowo - żółto - przezroczyste. I nadal siedzę i skurcze są i wszystko boli, męża mecze i guzik :p to chyba nie takie hop siup niestety. A tak jak wczoraj pisalam już zaczynam mieć powoli dosyć tego całego ciążowego interesu lekarz obiecywał nie doczekac wtorkowego ktg, ale wiecie obiecanki - cacanki, a głupiemu radość ![]() Już nie wspomnę, że koleżanki męczą żeby się "meldować", a każdy telefon do kogos z rodziny po coś zaczyna się pytaniem (w zależności które z nas dzwoni) "rodzisz/patrycja rodzi!?" ![]() Lidka I Gosia motywująco
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może pojedź na IP? Kurde Ty się już tak długo męczysz, że mogli by coś zadziałać... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
u mnie to samo przestanę chyba odbierać telefony
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje wam kochane za odpowiedzi! ! !
Jutro zaczynam 38 tydzień...w czwartek wieczorem szpital, już chyba ostatni 7 raz... Boję się wszystkiego .... ! Jak ja dam sobie rade ! W dodatku tz tez zaczyna myśleć, że on sie nie zna na dziecku, on nie da rady .Gosia - oj współczuje Ci tych bóli...może faktycznie zgłoś sie do szpitala...nameczysz sie biedna
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-19 o 13:18 |
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Odp: Na opakowaniu butelki zawsze jest napisane co zrobić przed pierwszym użyciem. Z tego co czytałam na swoich to wygotować przez 5 min. A później po każdym użyciu myć gorącą wodą z płynem do naczyń. Przed każdym użyciem też należy je myć. 2. Odp: Połozne mówiły mi, że dawniej kąpano dziecko codziennie i jednak nie trzeba tego dzień w dzień robić. Można co 2-3 dni ze spokojem. 3. Odp.: Nie zawsze. Zależy czego użyjesz do kąpieli. Ja np. będę używać Oilatum Emulsja do kąpieli (białe opakowanie) i po tym nie trzeba niczym smarowac skóry dziecka - z wyjątkiem kremu do pupy. 4. Odp: Przez pierwsze dni, lepiej nie dźwigać, nie podnosić (szwy mogą się rozejść?). Dlatego położne w szpitalu podają matce dziecko po cc lub osoba towarzysząca. 5. Odp.: Dokładnie jest tak jak mówi Ci Twoje wyobrażenie Wklejam Ci świetny instruktaż do tego jak bezpiecznie podnosić/odkładać i przekładać dziecko - oglądałam i uczyłam się na lalce : 1. http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek 2. http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk 3. http://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs + Jeżeli mogłabym dodać ogólną cenną informację to - dziecko wg. specjalistów powinno się zawsze podnosić jak i odkładać skierowane lekko bokiem do podłoża. Ono wie wtedy co się z nim robi, nie czuje, że traci kontrolę nad ruchami jakie nim wykonujemy, czuje się bezpieczniej i nie napina ani nie pręży się. 6. Odp: Tutaj jest cały kalendarz szczepień ze wszystkimi opcjami szczepionek do wyboru: http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_.../0-3_lata.aspx
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
To może jednak wycieczka na IP?
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes miszczen ![]() Send from my IPhone
|
|
|
#3919 |
|
BAN stały
|
Hej Mamuśki
Ja już w Poznaniu u rodziców i czekam nadal na Synka... leci 41 tydzień... i oczywiście wszyscy pytają, czy juuuż ???? We wtorek idę do szpitala na Polną, oczywiście - o ile Antuś wcześniej nie postanowi opuścić brzuszka ... a mógłby trzymajcie kciuki ![]() Jeśli macie, to jak sobie radzicie ze skurczami w pachwinach/ górnej części ud ? Ja mam takie okropne i częste... ,że naprawdę trudno mi się poruszać a ból zgina mnie i stopuje nawet kilka minut i ta bezsilność...
|
|
|
|
#3920 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie bardzo mam jak,sama jestem z dzieciakami w domu. Nie chcę męzowi robić fałszywego alarmu,bo jest w pracy. Ściągnę go jeśli skurcze będą robić się silne,regularne,albo już z bólu nie będę mogła wyrobić. Z Erykiem jak jechałam to bolało mnie mocniej niż teraz. A coś mam przeczucie,że to kolejny fałszywy alarm,ale boli strasznie. Już mi brak siły.
|
|
#3921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Czekamy na wieści! Powodzenia
|
|
#3922 | |||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Nareszcie sie wyspalam,cora sie w nocy nie budzila,skurcze tez jakos strasznie nie dokuczaly. Fajnie by bylo przetrzymac jeszcze ten tydzien,zebym zdazyla meza doleczyc ![]() Rosolek na kaczce ugotowany,mielone zrobione,pozamiatalam i pomylam podlogi,jakis mam przyplyw energii dzisiaj ![]() Cytat:
Ty to masz talent kobieto ![]() Cytat:
Cytat:
Ty to sie biedna wymeczysz moze to juz dzis? Ale lepiej zebys zdazyla do szpitala
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia & Lidka - zawsze mylą mi się ich Avatary
![]() I teraz one obie na "polu walki". Cóż za zbieg okoliczności ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Dziękuję za pochwały na temat mojego skromnego wierszyka o czopie hehehe
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś też mam dzień żarcia... no cały czas bym jadła i to takie rzeczy co normalnie nie jadałam
![]() np od 3 dni jem banany- po 2-3 dziennie a nigdy za nimi nie przepadałam, to samo z serkiem wiejskim- codziennie muszę jeden zjeść a wcześniej jadłam rzadko. Nie wiem co mi się poprzestawiało...
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezwykłe porody (w wozie strażacki, w urzędzie w wagonie PKP):
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,245_4962.html
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-19 o 14:01 |
|
|
|
#3926 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny patrzyłam na pierwszą stronę i z terminem na 7.01 jest agacia_cz która nie odzywa się od 12.12 kiedy pisała,że boi się,bo plami. Więcej się nie odezwała. Może by przenieść ją so zaginionych,skoro tak długo się nie odzywa.
Mam nadzieję,że u niej wszystko dobrze...
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam chyba nie tylko ona zaginęła nam z tej listy ![]() Ni widu ni słychu kilku osób od jakiegoś czasu już. Senirko - trzeba będzie chyba tam zrobić znowu selekcję na tej liście
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia podałam mu już dziś zamiast D, to D+K.
Tak się przejęłam ehh...https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...dek-witamina-K Mam taką:http://aptekacentrum.lublin.pl/witam...s.,i29394.html Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-19 o 14:31 |
|
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj jakiegoś doła, czemu nie mogę "jak człowiek" zacząć akcji porodowej i urodzić tylko jakies wywoływania i nawet nie wiem do końca co mój lekarz jutro planuje, najbardziej obawiam się, ze będe kilka godzin męczona oksytocyną a i tak szyjka będzie bez zmian i zakończy się cesarką. Nawet napisalam sobie zestaw pytań o co jutro zapytam - jakie jest rokowanie w moim kroczu co do porodu.
|
|
|
|
#3930 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Też właśnie zamówiłam D+K,bo w domu mam tylko D. Erykowi podawałam tylko D,na szczescie nic się nie stało z braku tej witaminy,a wtedy zawierzyłam jakoś,ze nie trzeba jak w szpitalu mu podali...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

16.06.2012 
przestanę chyba odbierać telefony
a ból zgina mnie i stopuje nawet kilka minut