|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Joanne Gołębi popiel
W
Edytowane przez 360cd8870e6496ab44e5ee26887f94fc52465381 Czas edycji: 2018-08-01 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Joanne Gołębi popiel
Jak mogę poradzić to wypróbuj Farba Garnier Color Naturals Superjasny Popielaty .wyszło lepiej niż farba Joanna ,po Joannie miałam ale róż brudny nie polecam ,tę garnier kupiłam tu http://www.goldmax.pl/farba-garnier-...ond-p-466.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ja jak mialam blond wlosy rozjasniane rozjasniaczem to jeszcze kladlam wlasnie te farbe i wychodzil ładny zimny popiel.Tylko krocej ja trzymalam niz zalecaja. Garnier tez uzywalam ten 111 ale on po 2 popiel po 2 myciach sie zmywal i kolorek byl ciepły. Ale to wszystko kladlam na rozjasniane wlosy rozjasniaczem wiec nie wiem jak jest jesli sie uzywa tych farb bezposrednio na naturalne wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja mam wlosy rozjaśnione. Bardzo jasny blond delikatnie srebrne, ale ciepły kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Gdybys zdecydowala sie na ten golebi popiel to nałóz go na odrost na 10 minut potem zwilz woda ,rozprowadz na reszte włosów i potrzymaj jeszcze 5 minut.W niektorych miejscach moga byc lekko niebieskawe pasemka ale one sie zmyja i zostanie zimny popiel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja jutro bede farbowala Golebim popielem, ciekawe, co mi wyjdzie na srednim, bardzo cieplym, rudym blondzie. Wode pewnie zamienie na nizsza. Chodzi mi glownie o zniwelowanie rudosci, a pamietam, ze na blondzie pieknie mi wychodzilo. Szaro, chlodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
kaguya, jak wyszedł golebi popiel (uzywalas Joanny?)? bo ja farbe (joanne wlasnie) mam już kupiona, kolor naturalny chyba podobny do Twojego, ciemny blond, lekko rudawy).
do tego 2 pytania dziewczyny... chcąc uzyskac bardziej siwy niż szarawy blond, powinnam trzymać farbe dluzej czy krócej niż na opakowaniu? i jakie macie odrosty po tego typu rozjaśniających farbach? ciemniejsze wlosy niż do tej pory czy zoltawe? wybaczcie może głupie pytania ale nie farbowałam wcześniej wlosow farbami z utleniaczem...
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uzyskałam chłodniejszy odcień, a odrosty chwyciło jasno, srebrzyście (miałam chyba perłowy blond na poziomie 8-9). Spłukało się prawie całkowicie (z odrostów nie, to ciekawe, że rozjaśniło mi na chłodno z oksy 6), jedynie gdy włosy są mokre, mają zielonkawy odcień (ale ja go lubię). Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2016-07-03 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za odp
![]() kurcze mi by zalezalo na odcieniu podobnym jak w tym blogu: http://acidwalrus.blogspot.com/2012/...en-i-came.html ale się na farbowaniu ani trochę nie znam i nie wiem czy to możliwe, gdybym nie rozcienczala utleniacza... a stosujecie jakies płukanki? specjalne dla siwych wlosow szampony?
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Taki odcien to tylko rozjasniacz+podwojnie popielata farba+plukanki. Mialam podobny wiosna, ale rozjasnialam farbowane wlosy 2 razy, potem jakis popielaty blond i co 3 mycie plukanka.
Mozesz zajrzec na watek o szarych wlosach (albo bialych) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
laska pisze w tym poscie, ze farbuje wlasnie joanna gołębim popielem. co to wiec znaczy podwojnie popielata farba? ze rozjaśniacz Joanny trzeba rozcienczyc z dwoma miarkami barwnika? czy jak?
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
aa, sorry, to zdjecie jest z jakiegoś bloga. w komentarzach dziewczyna mowi ze używa wlasnie Joanny, tego odcienia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.