Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 14:34   #4351
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Witam nowe PMki

Dziękuję za opinie i gratulacje co do zaproszeń i obrączek tak, obrączki mają wcięcia na mojej są 2 brylanciki

kuli1986 gratulacje! wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! cieszę się, że wszystko się udało!

gornek super wierszyk u nas nie ma czegoś takiego z pamiątkami i czekoladkami

Co do dzieci to my żadnej presji nie czujemy ja mam 23 lata, TŻ 26 (w czerwcu), więc może dlatego dzieci/dziecko chcielibyśmy mieć tak 3 lata po ślubie
Stary 2014-01-19, 14:38   #4352
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam
Jednak na chwilę obecną nadal mam dwa typy, ze wskazaniem na:

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html
Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

Nadal podobam się w sobie w:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24101.html
oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.
Sincerity jest boska no i mam słabość do te firmy (zgadnijmy dlaczego ), jednak różnica w cenie dość znacząca... kilometrami bym się nie przejmowała, 50km w dzisiejszych czasach to nic No ale jeśli zależy Ci na niższej cenie, a w Afrodycie też czujesz się dobrze,to może jednak Afrodyta? Dlatego ja bałam się mierzyć droższe suknie

Cytat:
Napisane przez sa_r_us Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
czy jeszcze mogę dołączyć???
gratuluję wszystkim PM, które już wstąpiły na tą nową drogę życia, a za pozostałe trzymam kciuki żeby się nie stresowały

Ja wychodzę za mąż 27 Grudnia 2014 mam jeszcze sporo czasu ale już te najważniejsze sprawy tj. Ksiądz, sala, orkiestra mam załatwione

mimo, że jeszcze tyleee czasu to już się stresuję

Poznaliśmy się : 13 Grudnia 2008r
Zaręczyny były: 27 Marca 2013r
Ślub : 27 Grudnia 2014r.
Bardzo fajna data, Świąteczny ślub! Życzę Wam śniegu!
Poza tym... ja z moim Narzeczonym poznaliśmy się dokładnie tego samego dnia! Tzn. nie poznaliśmy, ale wtedy był pierwszy pocałunek i oficjalny początek związku Ale 13.12.2008r. zostanie w mojej pamięci na zawsze jako nasz "początek"
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:42   #4353
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Sukienkę odkupiłam od koleżanki, która w lipcu brała ślub dodaję fotki - cena atrakcyjna, a sukienka jak szyta na mnie
TŻ wygląda jak James Bond nie mam zdjęcia bo z wrażenia na przymiarce nie pomyślałam o tym - ale zmuszę go do ubrania się w garniaka i podeślę fotki

Organizujemy ślub cywilny z tradycyjnym małym przyjęciem weselnym (ok.55 osób) - będzie zespół, oczepiny i wszystko, co w tym dniu najważniejsze Teście mieli problemy z tym, że to ślub cywilny ale jakoś po pierwszym wielkim "halo" się wszystko uspokoiło

Zaproszenia, winietki i zawieszki na wódkę robię sama - mam pociągi artystyczne hehe Na razie gotowe tylko zaproszenia i powoli zaczynamy je rozdawać bo TŻ ma zmianowy tryb pracy i trudno się zgrać z gośćmi, aby zrobić to osobiście a nie tylko ja sama, bo tak jakoś wydaje mi się nieelegancko aby jedno z młodych albo sami rodzice prosili na ślub i wesele.

U nas zimy nie ma, jest szaro i ponuro i choć nie przepadam za tą porą roku to chyba z dwojga złego wolałabym padający śnieg!
piękne zaproszenia
i gratuluję sukni

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:48   #4354
gornek
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=AZxOFXYfBXI
No teledysk slubny mnie powalil jednak mozna wsio zrobic na wesolo a nie jak zawsze tak mhm spokojnie

Ja napisalam do mojego kamerzysty czy w ogole cos takiego zrobil, fakt faktem bardziej licze na fajne zdjecia, ale jak juz mam kamere to tez chce aby wyszlo fajnie :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:53   #4355
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Koszt samej sukienki to 3290 zł - do tego welon długi 150 zł, krótki dostaję gratis i halkę również, biustonosz i buty z La Body350 zł - całość ok. 4000 zł

Druga sukienka - 1950 zł - halka i welon krótki w cenie. Różnica około 1000 złotych.

Mogłabym sobie pozwolić na Sincerity chociaż zastanawiam się czy warto tyle wydawać na sukienkę, którą założę dwa razy
Jeśli możesz sobie pozwolić na wydanie takiej kasy, to ja bym się nie zasranawiała, sama dałam podobną kwotę za suknię, mimo, że nie miałam wtedy takiego budżetu, w salonie rozłożyli mi kwotę na raty (właśnie sobie uświadomiłam, jak dawno temu to było), nie żałuję ani ciut i mimo, że koleżanki kazały mi się pukać w głowę, że tyle za 1 sukienkę daję, to ja w ogóle nie mam poczucia, że za dużo czy coś. Za tą jedyną było warto.

Cytat:
Liana oczywiście, inspiruj się do woli Wbrew pozorom nie jest takie trudne. Trudniej było zredagować tekst w środku

Dzieci niosące obrączki zawsze jakoś tak ładnie wyglądają

gornek wierszyk ładny, może uda się go niewybeczeć a poza tym ja też beksa jestem i postanowiłam, że inwestuje w jakieś doczepiane rzęsy, niekoniecznie 1:1 ale siostra TŻ studiuje kosmetologię i coś miauczała, że może mi zrobić takie, co się te dwa dni będą trzymać - oczywiście najpierw sprawdzę jak jej to wychodzi, żeby potem draki nie było, że rzęsy na policzkach mi zostaną
I właśnie z tego powodu, chyba nie powiem na podziękowaniach nic twórczego, TŻ niestety mówcą nie jest, więc raczej mnie nie zastąpi, kiedy ja się rozkleję totalnie, datego będzie film, będzą prezenty, będzie piosenka i będzie "DZIĘKUJEMY", a i tak pewnie ryczeć będę
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:57   #4356
puchaczmalinowy
Rozeznanie

hihihi dziękuję

gornek teledysk super! widać, że młodzi z poczuciem humoru i dystansem do siebie myślę, że jak macie komunikatywnego kamerzystę, który rozumie, co do niego się mówi to może się udać

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

adziia13 ja też próbuję zrobić to tak, aby nie musieć tam sterczeć i szlochać myśleliśmy jeszcze o toaście za zdrowie rodziców, dziewczyny na innym wątku podrzucały też pomysły z prezentacją dla rodziców; więc alternatyw dla beczących trochę się znajdzie mam nadzieję

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:58   #4357
sa_r_us
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Sincerity jest boska no i mam słabość do te firmy (zgadnijmy dlaczego ), jednak różnica w cenie dość znacząca... kilometrami bym się nie przejmowała, 50km w dzisiejszych czasach to nic No ale jeśli zależy Ci na niższej cenie, a w Afrodycie też czujesz się dobrze,to może jednak Afrodyta? Dlatego ja bałam się mierzyć droższe suknie
Piękna jest ta suknia chociaż nie powiem bo krój Afrodyty też bardzo mi się podoba i przyznam szczerze, że pierwsza suknia na którą ja spojrzałam była bardzo podobna do Afrodyty

Cytat:
Bardzo fajna data, Świąteczny ślub! Życzę Wam śniegu!
Poza tym... ja z moim Narzeczonym poznaliśmy się dokładnie tego samego dnia! Tzn. nie poznaliśmy, ale wtedy był pierwszy pocałunek i oficjalny początek związku Ale 13.12.2008r. zostanie w mojej pamięci na zawsze jako nasz "początek"
tak 13.12.2008r to bardzo piękny dzień
sa_r_us jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 15:07   #4358
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
No teledysk slubny mnie powalil jednak mozna wsio zrobic na wesolo a nie jak zawsze tak mhm spokojnie
najlepsze na koncu- bez montarzu

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:27   #4359
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam nowe PMki

kuli
wszystkiego dobrego! super, że jesteś już ŻONĄ

nie było mnie przez weekend ale byłam u rodziców więc to mówi samo za siebie

ze spraw ślubnych:

-zamówiłam wczoraj zaproszenia czekam na realizację

-umówiłam się na I próbną fryzurę (bo chcę spróbować i gładki kok i luźny) na 15 lutego

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:36   #4360
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Pudełeczka dla świadków gotowe
Świetne są

Cytat:

dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu
Ja bym brała Sincerity
A jak masz wątpliwości $ to pomyśl, że to może ostatnia szansa na kupno czegoś dla siebie tak drogiego Potem będzie się myślało o rodzinie, o mężu albo dzieciach i na siebie zawsze będzie szkoda takiej kasy
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:23   #4361
ilussia
Wtajemniczenie

P.S. Czy u Was tez tak jest, ze jak ktos z sasiadow ma slub idzie sie z pamietka i dostaje czekolade? bo u nas tak bylo nie raz, wiec sie zastanawiam czy tez nie kupic jakis paru czekolad i tyle, bo wiem, ze sasiadzi przyjda

U nas też daje się czekolady
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 17:25   #4362
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
widziałyście jaki bajer:
Mega !!
Te napisy pisze się jakimś specjalnym zmywalnym karkerem? Taki patent z chęcią przeniosłabym do siebie

Cytat:
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
Witam nową PM
Suknia piękna !
Widzę, że przy zaproszeniach używałaś kleju do podklejania kartek. Moje pytanie - jakiego? Który najlepszy, żeby karton się nie falował, dobrze się trzymał? Jestem na etapie kombinowania z podklejeniem i nie wiem czym Będę wdzięczna za rady

Cytat:
Zgadzam się, że właśnie te plecy stanowią cały urok tej sukienki Mnie jest brzydko przy zabudowanej górze. Wczoraj jeszcze raz byłam w tym salonie przymierzyć sukienki. Niestety odrzuciłam tą zabudowaną gdyż po usunięciu tiulu z przodu,z tyły zostanie go troszkę aby wyrównać poziom. Jednak efekt już nie ten sam.

dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam
Jednak na chwilę obecną nadal mam dwa typy, ze wskazaniem na:

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html
Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

Nadal podobam się w sobie w:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24101.html
oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.
wylewam potok łez za tą pierwszą suknią
Ale rozumiem, że może nie pasować
Mnie chyba bardziej podoba się ta druga . Ale ja mogę być stronnicza, bo podobają mi się bardziej proste i zwiewne kroje.
Jeśli pozbędziesz się trenu, czemu musi być jakieś marszczenie? Nie można go po prostu uciąć, a nie jakoś podwijać?
A jaki ona ma tył - guziczki, czy wiązania?

Cytat:
pomysł na piosenkę na pierwszy taniec Van Morrison - Someone Like You

mam pytanie - czy robi się torty piętrowe wykończone nie masą cukrową tylko zwykłą masą? zna się któraś?
Uwielbiam te wykonanie
Co do tortów - u mojego TŻ w pracy robi się całe w śmietanie. Nie ma tutaj żadnej różnicy, jaki młodzi sobie zażyczą, taki dostaną - masa marcepanowa, masa cukrowa, śmietana czy krem

Cytat:
Hej Dziewczyny
gratuluję wszystkim PM, które już wstąpiły na tą nową drogę życia, a za pozostałe trzymam kciuki żeby się nie stresowały

Ja wychodzę za mąż 27 Grudnia 2014 mam jeszcze sporo czasu ale już te najważniejsze sprawy tj. Ksiądz, sala, orkiestra mam załatwione

Poznaliśmy się : 13 Grudnia 2008r
Zaręczyny były: 27 Marca 2013r
Ślub : 27 Grudnia 2014r.
Witam

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:25   #4363
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:

P.S. Czy u Was tez tak jest, ze jak ktos z sasiadow ma slub idzie sie z pamietka i dostaje czekolade? bo u nas tak bylo nie raz, wiec sie zastanawiam czy tez nie kupic jakis paru czekolad i tyle, bo wiem, ze sasiadzi przyjda
[/COLOR] [/FONT][/COLOR]
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:30   #4364
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w rejonie jest zwyczaj, że młodzi rozdają sąsiadom kołocz weselny I nie czeka się, jak sąsiedzi przychodzą tylko, koło środy/czwartku przed ślubem robi się takie paczki do tego dodaje się zawiadomienie o ślubie i rozdaje. I nie tylko sąsiadom, ale w miarę możliwości też jakimś zanjomym, czy dalszej rodzinie, która nie jest proszona na wesele.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:30   #4365
enzunio
BAN stały

U mnie niczego takiego nie ma
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 17:33   #4366
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, co zazwyczaj się gra na błogosławieństwie/wyjściu z domu? Chodzi o same skrzypce.
Mamy skrzypka, przesłał listę utworów, ale ja o nich zielonego pojęcia nie mam, a chciałabym puścić tż fragment grany na wyjściu. Tylko nie wiem jaki
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:43   #4367
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Znalazłam biżuterię na allegro, mama mówi żeby kupować a ja sama nie wiem..

http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...854585145.html
Ja akurat takiej biżuterii nie lubię, ale jeśli Tobie się podoba i pasuje do stylizacji to bierz!

puchaczmalinowy witaj! Ładna suknia, pasuje do Twojej figury. Zaproszenia super!

anka1987 dla mnie Sincerity ładniejsza, ale za tą cenę zamknęłabym oczy, potupała nogami i w końcu wzięła tańszą. Ja z bólem serca płacę 2500 za swoją

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:52   #4368
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:

Ja napisalam do mojego kamerzysty czy w ogole cos takiego zrobil, fakt faktem bardziej licze na fajne zdjecia, ale jak juz mam kamere to tez chce aby wyszlo fajnie :P
Lubię tą piosenkę ale ten teledysk to dla mnieporażka - sam pomysł ok, ale wykonanie, gdzie ruszają ustami co innego niż w piosence to trochę lipa.. jak już robić to porządnie
Stary 2014-01-19, 18:20   #4369
Kate Noir
Zakorzenienie

Witam nowe PM'ki Napiszcie coś więcej o sobie

puchacz malinowy super nick
Bardzo podoba mi się kolorystyka Twoich zaproszeń! Powtórzę pytanie koleżanki - czym kleiłaś?
Suknia ma przepiękny tył

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o dziękuję za odpowiedź. W ogóle dochodzę do wniosku, że moja matka z teściową jakby miały się same wziąć za ten ślub i wesele, to byłoby na 200 osób, jechałabym karetą albo co najmniej limuzyną itd...
wyobraziłam sobie coś takiego

Cytat:
Hej Dziewczyny

Jak na razie mamy jedną mężatkę ale już niedługo...
Wybrałaś piękną datę - chyba będziesz zamykała nasz sezon ślubny. Napiszesz coś więcej o swoim świątecznym ślubie?

Nasze zaproszenia są prawie zatwierdzone Chyba jednak coś z tego będzie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 18:29   #4370
justynkie
Wtajemniczenie

Kate Noir ta stylizacja jest idealnie w guście mojej teściowej ona uwielbia ten kolor, falbany, bufki, rozłożyste suknie!
za zapro!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:30   #4371
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Lubię tą piosenkę ale ten teledysk to dla mnieporażka - sam pomysł ok, ale wykonanie, gdzie ruszają ustami co innego niż w piosence to trochę lipa.. jak już robić to porządnie
ogółem zamysł mi się podoba, ale faktycznie wyszło im troszkę niestarannie

ze ślubnych lipdubów najbardziej podobają mi się te:
http://www.youtube.com/watch?v=xDfvtRuVh4g
http://www.youtube.com/watch?v=0UFSNFGJqEc
Stary 2014-01-19, 18:42   #4372
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Lg_ago i Kate Noir kartki są klejone taśmą dwustronną a tasiemka klejem do tkanin dostępnym w pasmanteriach co się zowie Gutermann Kleję dużo kartek i taśmą wychodzi szybciej i są mniejsze szanse na jakieś niechciane zabrudzenia. Jeśli o klej chodzi to na początku próbowałam klasyka Magic - do papieru i takich kartek nadaje się jak najbardziej - jednak na satynowych wstążkach zostawia ślad. Może nie zawsze rzuca się w oczy, ale jak można coś zrobić lepiej, to czemu nie

puchacza malinowego wymyślił kiedyś mój TŻ - mam różowy, puchaty szlafrok

Tył od sukienki jest bajeczny tylko muszę do krawcowej się wybrać bo trzeba koronkę troszkę podciągnąć bo koleżanka "szersza w barach" jest i pewnie namęczę się ze stanikiem do niej, choć myślałam o wszywanym ale nie wiem, czy przy moim biuście to tak się da, żeby było ładnie i pełnie, gdzie trzeba

Stary 2014-01-19, 18:43   #4373
mala_czarna_21
Zakorzenienie

u mnie też się nie rozdaje czekolad

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:44   #4374
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co zazwyczaj się gra na błogosławieństwie/wyjściu z domu? Chodzi o same skrzypce.
Mamy skrzypka, przesłał listę utworów, ale ja o nich zielonego pojęcia nie mam, a chciałabym puścić tż fragment grany na wyjściu. Tylko nie wiem jaki
wrzuć listę - będziemy wybierać

Stary 2014-01-19, 19:04   #4375
21klaudyna
Zadomowienie

Byłam dzisiaj na targach ślubnych , ale w sumie tylko pooglądałam obrączki i rozmawiałam z moją kosmetyczką -powiedziała mi ,że przy mojej cerze jedynie żebym nawilżała twarz i żadnych więcej zabiegów nie potrzebuje.

Myślałam,że wybiorę jakeiś zaproszenia ale się przeliczyłam:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:18   #4376
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość

Nigdy wcześniej nie słyszałam o tym zwyczaju.

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Widzę, że przy zaproszeniach używałaś kleju do podklejania kartek. Moje pytanie - jakiego? Który najlepszy, żeby karton się nie falował, dobrze się trzymał? Jestem na etapie kombinowania z podklejeniem i nie wiem czym Będę wdzięczna za rady
My też sami robiliśmy zaproszenia i mamy klejone elementy (tasiemkę do zaproszenia i wycięty element z imionami do tasiemki). Używałam do zmontowania tego taśmy dwustronnej i bardzo polecam tą opcję. Prosto, szybko, czysto, bez brudzenia, bez marszczeń.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
wyobraziłam sobie coś takiego
Ooooo w mordę jeża!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o dziękuję za odpowiedź. W ogóle dochodzę do wniosku, że moja matka z teściową jakby miały się same wziąć za ten ślub i wesele, to byłoby na 200 osób, jechałabym karetą albo co najmniej limuzyną itd...

Ja już na temat dziecka się wolę nie odzywać, ale ojj presja jest ze strony wszystkich Nie wiem, one mają jakiś instynkt babcierzyński Wszystko fajnie, tylko kto mi tego dzieciaka utrzyma i kto się nim zajmie, bo ja nie zamierzam siedzieć w domu przez rok, w moim zawodzie to samobójstwo. No a druga kwestia nie mamy mieszkania ani domu i nie wiem czy w tym roku się dorobimy, czy w przyszłym...
Ja myślę, że cos takiego istnieje.
U nas też babcie już się palą do niańczenia, z tym, że nam to akurat absolutnie nie przeszkadza bo już bardzo chcemy zostać rodzicami i niebawem (w okolicy ślubu, chociaż korci nas strasznie by już, teraz) zaczynamy staranka.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Witaj.

U nas ślubnie w weekend: rozdaliśmy kolejne 3 zaproszenia. Zmolestowaliśmy też rodziców o nasze fotki z dzieciństwa - przytachaliśmy sporą ilość albumów i różne pudełka, więc teraz trzeba znaleźć czas by to wszystko przejrzeć i powybierać fajne zdjęcia.
Chcieliśmy jeszcze zadziałać z tortem, ale nie wyrobiliśmy czasowo, więc musimy to przełożyć na następny weekend.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:20
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:13   #4377
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
a mi się podoba i to bardzo
To też mój faworyt od pewnego czasu <3

Cytat:
Sukienkę odkupiłam od koleżanki, która w lipcu brała ślub dodaję fotki - cena atrakcyjna, a sukienka jak szyta na mnie
TŻ wygląda jak James Bond nie mam zdjęcia bo z wrażenia na przymiarce nie pomyślałam o tym - ale zmuszę go do ubrania się w garniaka i podeślę fotki

Organizujemy ślub cywilny z tradycyjnym małym przyjęciem weselnym (ok.55 osób) - będzie zespół, oczepiny i wszystko, co w tym dniu najważniejsze Teście mieli problemy z tym, że to ślub cywilny ale jakoś po pierwszym wielkim "halo" się wszystko uspokoiło

Zaproszenia, winietki i zawieszki na wódkę robię sama - mam pociągi artystyczne hehe Na razie gotowe tylko zaproszenia i powoli zaczynamy je rozdawać bo TŻ ma zmianowy tryb pracy i trudno się zgrać z gośćmi, aby zrobić to osobiście a nie tylko ja sama, bo tak jakoś wydaje mi się nieelegancko aby jedno z młodych albo sami rodzice prosili na ślub i wesele.

U nas zimy nie ma, jest szaro i ponuro i choć nie przepadam za tą porą roku to chyba z dwojga złego wolałabym padający śnieg!
Witam kolejną ślubującą cywilnie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Co do dzieci to my żadnej presji nie czujemy ja mam 23 lata, TŻ 26 (w czerwcu), więc może dlatego dzieci/dziecko chcielibyśmy mieć tak 3 lata po ślubie

My tak samo, nawet dzisiaj samej sobie przypominałam, że dziecko jeszcze nie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:14   #4378
cashmere
Zakorzenienie

Kuli gratulacje!! Również się wzruszyłam jak czytałam Twoją relację

Cytat:
widziałyście jaki bajer:
Fajowe! Czym to jest pisane?

Cytat:
Koszt samej sukienki to 3290 zł - do tego welon długi 150 zł, krótki dostaję gratis i halkę również, biustonosz i buty z La Body350 zł - całość ok. 4000 zł

Druga sukienka - 1950 zł - halka i welon krótki w cenie. Różnica około 1000 złotych.

Mogłabym sobie pozwolić na Sincerity chociaż zastanawiam się czy warto tyle wydawać na sukienkę, którą założę dwa razy
Anka bierz tą którą podpowiada serce, i której byś załowała że to właśnie jej nie wybrałaś

Dotka super pudełka dla starszych! Teraz zaczynam kombinować czy czegoś podobnego nie wysłać dla mojej świadkowej która jest teraz w Anglii i póki co nie mamy jak jej oficjalnie o to poprosić. Chociaż i tak już wie że chcę by to ona była

Dzisiaj wręczyliśmy kolejne zaproszenie!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:22   #4379
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Lg_ago i Kate Noir kartki są klejone taśmą dwustronną a tasiemka klejem do tkanin dostępnym w pasmanteriach co się zowie Gutermann Kleję dużo kartek i taśmą wychodzi szybciej i są mniejsze szanse na jakieś niechciane zabrudzenia. Jeśli o klej chodzi to na początku próbowałam klasyka Magic - do papieru i takich kartek nadaje się jak najbardziej - jednak na satynowych wstążkach zostawia ślad. Może nie zawsze rzuca się w oczy, ale jak można coś zrobić lepiej, to czemu nie
Dzięki a czy montaż takiej taśmy dwustronnej nie jest skomplikowany? Bo ja beztalencie jestem i zastanawiam się czy idzie to tak prosto przykleić z dwóch stron
Stary 2014-01-19, 20:40   #4380
mojakaren
Zakorzenienie

Witam się u schyłku łikendu

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
zaczęłam z TŻem nauki przedmałżeńskie, teraz muszę znaleźć jakąś fajna poradnię, znacie może coś fajnego w Krk?
koło Dominkanów ludzie polecają, podobno jest fajna poradnia

Kuli dzięki za relację i za utorowanie nam tej ślubnej drogi czyli nie ma się czego bać tylko się cieszyć
POWODZENIA I DUŻO MIŁOŚCI

anannke dzięki za wrzucenie tego motywu z napisami na samochodzie! bardzo mi się podobna, nieszablonowy

marlenqa22 pomysł ze spa jest cudny, zostawiam go sobie na dzień przedweselny

puchaczmalinowy witaj!
sukienka nie w moim typie, ten pas jakoś tak za wysoko... ale najważniejsze, abyś Ty się dobrze czuła
Zaproszenia za to przepiękne

anka1897 nie chodź już po sklepach z sukniami bo tylko sobie większy mętlik zrobisz :P
weź tą suknię, która trafiła Ci do gustu i serca!!

Zgadzam się co do dziecka niosącego obrączki - u mnie w rodzinie chyba nie ma żadnego, któremu mogłabym powierzyć taką misję

Cytat:
a mi się niezbyt podoba ten teledysk, jakiś taki sztuczny o hura super hiper patrzcie jak się fajnie bawimy, machamy czym popadnie, skaczemy i przebieramy się. ale to kwestia gustu oczywiście, na pewno jest orygialny

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Co do tortów - u mojego TŻ w pracy robi się całe w śmietanie. Nie ma tutaj żadnej różnicy, jaki młodzi sobie zażyczą, taki dostaną - masa marcepanowa, masa cukrowa, śmietana czy krem
Twój TŻ jest cukiernikiem?

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nasze zaproszenia są SŁABE- zdanie brata TŻ-a.. no masakra jak się wkurzyłam - chłopak się stara, robi coś dla nas żeby było w naszym klimacie, JEgo rodzina nie dość, że nic nie pomaga, praktycznie niczym się nie interesuje to nagle wylatuje z krytyką ;/ to kurde niech nie przyjmują zaproszenia jak im sie nie podoba.. ale mam nerwa

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości