Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 16:15   #1051
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Swieta prawda z tym bolem! Mowia ze kazdy z nas ma inny prog bolu ale masz racje moze musze sie pozytywnie nastawic i bedzie ok a uwierz mi ze dziewczyny co rodza pierwszy taz lepiej daja sobie rade niz te co ktorys raz z rzedu i lepiej umieja wyczuc moment ze to juz a ja mam ciagle z tym problem
No to teraz ty mnie pocieszyłaś wiem, ze poród nie jest bezbolesny, ale chcę, żeby trwał jak najkrócej

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:22   #1052
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Jakoś tak sentymentalnie się tu zrobiło i wiecie co... mi jest smutno że ciążą się już niedługo skończy, będę tęsknić za tym stanem i moim brzuszkiem i kopniaczkami i tym cudownym uczuciem noszenia małej istotki pod sercem wiem że kobiety które źle znoszą ciążę przy końcówce już nie mogą doczekać się rozwiązania i to rozumiem, ja na szczęście w ciąży czuje się bardzo dobrze i uważam, że jest to naprawdę cudowny czas
Ja będę tęsknila za ta troskliwa i czułą opieką męża, który zasuwa mi kozaki od niedawna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:25   #1053
agayka111
Raczkowanie

Ale macie fajnie ze macie tz przy sobie

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:43   #1054
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

A twój tak cały czas daleko czy czasem wpada?

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:54   #1055
teQiba
Moderator

Cytat:

Ale widzisz - sa takie osobniki jak moj i wtedy ma sie ochote go wykopac gdzies daleko
Ale tak to jest - z nimi zle, a bez nich jeszcze gorzej
Stary 2014-01-19, 16:59   #1056
agayka111
Raczkowanie

Tygrysek83
Przyjezdza ale przewaznie jest w nl teraz bedzie za tydzien na weekend a potem dopiero w marcu na urlopie bedzie 3 tyg

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

TeQiba

Swieta prawda kazdy z nas ma swoje zagrania

Stary 2014-01-19, 17:06   #1057
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
O tak właśnie.. mam to samo, ciągle chce mi się ryczeć i wybucham, a po godzinie już spoko dobrze, że mój tż tak dzielnie znosi te humorki
ja wczoraj tak "zaszalałam" że wyszedł z domu nic nie mówiąc i wrócił po 15 minutach... chyba musiał ochłonąć

Cytat:
Tygrysek83
Przyjezdza ale przewaznie jest w nl teraz bedzie za tydzien na weekend a potem dopiero w marcu na urlopie bedzie 3 tyg
A ja podziwiam dziewczyny, które są bez TZów albo TZci są gdzieś daleko. Ja się czuję jak dziecko we mgle... Mimo że w życiu zawodowym jestem naprawdę samodzielna, w pracy musiałam podejmować ważne decyzje, ale jakoś w takich sprawach "koło domu" to nie wyobrażam sobie być sama. Dlatego wielkie dla was...

Przypomniała mi się sytuacja, jak TZ wyjechał kiedyś na 3 miesiące zagranicę do pracy no i zostałam w chacie sama. No i okazało się że jakoś nie mam pojęcia która jest nasza komórka i ... gdzie są nasze kontenery od śmieci (w kamienicy, więc nie ma ani zsypów ani pergoli pod blokiem) Do tej pory opowiada to wszystkim jako świetny żart

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 17:07   #1058
Smarrita
Wtajemniczenie

W sprawie Tż najgorzej jest jak coś zrobi co nam się nie podoba a jego rodzice zamiast go opieprzyć i stać za nami to nie widzą w jego zachowaniu problemu albo jeszcze nie wierzą w to. (całe szczęście że moja teściowa do takich nie należy ) Ale często właśnie słyszę od znajomych, że jak coś przy teściach narzekają to robią wielkie oczy, że przecież ich kochany syneczek taki nie jest
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:21   #1059
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
ja wczoraj tak "zaszalałam" że wyszedł z domu nic nie mówiąc i wrócił po 15 minutach... chyba musiał ochłonąć

A ja podziwiam dziewczyny, które są bez TZów albo TZci są gdzieś daleko. Ja się czuję jak dziecko we mgle... Mimo że w życiu zawodowym jestem naprawdę samodzielna, w pracy musiałam podejmować ważne decyzje, ale jakoś w takich sprawach "koło domu" to nie wyobrażam sobie być sama. Dlatego wielkie dla was...

Przypomniała mi się sytuacja, jak TZ wyjechał kiedyś na 3 miesiące zagranicę do pracy no i zostałam w chacie sama. No i okazało się że jakoś nie mam pojęcia która jest nasza komórka i ... gdzie są nasze kontenery od śmieci (w kamienicy, więc nie ma ani zsypów ani pergoli pod blokiem) Do tej pory opowiada to wszystkim jako świetny żart
Ach nie ukrywam ze jest mi ciezko gdyby nie pomoc mojej mamy musialabym isc lezec do szpitala a dzieki niej jestem w domu.

Stary 2014-01-19, 17:22   #1060
Enia_
Zadomowienie

witam sie niedzielnie
wyruszyliśmy dzis z Tz i córką do Gh i tak sie zlazilam jak glupia aż mnie krocze boliTz kupil jakies spodnie,kurtke ,corce kilka rzeczy i zeszlo nam 4 godziny,sobie oczywiscie nic
teraz leżę i nie wiem kiedy wstanę moje
Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja już mam wszystkie mebelki złożone i pokoik pomalowany.
A wiecie co, radziłabym wszystkim co nowe kupują już złożyć bo kiedyś czytałam na jakimś forum ze często "śmierdzą" one chemikaliami i dobrze jest jak wcześniej są rozłożone i wywietrzeja. Tzn w zależności od terminu porodu. Chodzi o to żeby zrobić to trochę wcześniej:p
Się zakrecilam
moje juz stoi Trzeci rok,bo po córce będzie dla malej ale pamietam ze tez wcześniej rozkladalismy bo smierdzialo nowoscia

Cytat:

oj mój jest ale tak jakby go nie bylo wiec nie wiem co lepsze jak wyjeżdża przed 6 wraca okolo 19 ale chociaz w nocy jest czasem przydatny

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ale widzisz - sa takie osobniki jak moj i wtedy ma sie ochote go wykopac gdzies daleko
Ale tak to jest - z nimi zle, a bez nich jeszcze gorzej
swieta slowa

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
W sprawie Tż najgorzej jest jak coś zrobi co nam się nie podoba a jego rodzice zamiast go opieprzyć i stać za nami to nie widzą w jego zachowaniu problemu albo jeszcze nie wierzą w to. (całe szczęście że moja teściowa do takich nie należy ) Ale często właśnie słyszę od znajomych, że jak coś przy teściach narzekają to robią wielkie oczy, że przecież ich kochany syneczek taki nie jest
moja teściowa tez taka jest ze jak czasem zdarzy mi sie poskarżyć na Tz to ona taka zdziwiona jakbym nie o jej synu mowila no bo jakzesz,JEJ syn moglby sie tak zachowac
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:27   #1061
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
witam sie niedzielnie
wyruszyliśmy dzis z Tz i córką do Gh i tak sie zlazilam jak glupia aż mnie krocze boliTz kupil jakies spodnie,kurtke ,corce kilka rzeczy i zeszlo nam 4 godziny,sobie oczywiscie nic
teraz leżę i nie wiem kiedy wstanę moje moje juz stoi Trzeci rok,bo po córce będzie dla malej ale pamietam ze tez wcześniej rozkladalismy bo smierdzialo nowoscia

oj mój jest ale tak jakby go nie bylo wiec nie wiem co lepsze jak wyjeżdża przed 6 wraca okolo 19 ale chociaz w nocy jest czasem przydatny

swieta slowa

moja teściowa tez taka jest ze jak czasem zdarzy mi sie poskarżyć na Tz to ona taka zdziwiona jakbym nie o jej synu mowila no bo jakzesz,JEJ syn moglby sie tak zachowac
Ja na szczescie i mame i tesciowa mam po swojej stronie hah mam pytanie jest jakas tu na forum mama z okolic pily pytam z ciekawosci

Stary 2014-01-19, 17:27   #1062
Ela87
Zakorzenienie

Ale tematy obieracie

Ja kiedyś rozmawiałam z tż o tym co by było, gdyby musiał za granice jeździć, to powiedział, że zrobiłby wszystko, by mnie tam ściągnąć, a ja nie miałabym nic przeciwko. Uważam, że tworzymy rodzinę i powinniśmy być razem. Nie wyobrażam sobie życia na dłuższą metę z tż który jest tylko jeden weekend w miesiącu ze mną Umarłabym z tęsknoty i podziwiam Was dziewczyny, że sobie radzicie. Oczywiście w życiu bym sobie poradziła, ale nie wiem czy wytrzymałabym psychicznie i za to Was podziwiam...

A z teściami nie mam takiego kontaktu, by sie im skarżyć tzn ja w ogóle nie mam na co sie skarżyć

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:29   #1063
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale ja napisałam że moja do takich nie należy. Jak ja się poskarżę to Tż jeszcze od niej opieprz zawsze dostaje. Mieszkamy daleko od siebie ale często dzwoni do Tż i mu truje że ma mi pomagać w domu, że ma się o mnie troszczyć itd. Aż dziw bo przed ślubem miałam wrażenie że mnie nie lubi
Stary 2014-01-19, 17:29   #1064
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale tematy obieracie

Ja kiedyś rozmawiałam z tż o tym co by było, gdyby musiał za granice jeździć, to powiedział, że zrobiłby wszystko, by mnie tam ściągnąć, a ja nie miałabym nic przeciwko. Uważam, że tworzymy rodzinę i powinniśmy być razem. Nie wyobrażam sobie życia na dłuższą metę z tż który jest tylko jeden weekend w miesiącu ze mną Umarłabym z tęsknoty i podziwiam Was dziewczyny, że sobie radzicie. Oczywiście w życiu bym sobie poradziła, ale nie wiem czy wytrzymałabym psychicznie i za to Was podziwiam...

A z teściami nie mam takiego kontaktu, by sie im skarżyć tzn ja w ogóle nie mam na co sie skarżyć
Ja juz nie wytrzymuje bo i ja cierpie i dzieci rozwazamy decyzje jego powrotu do pl nie wyobrazam sobie dluzej zyc bez niego chyba za bardzo go kocham

Stary 2014-01-19, 17:31   #1065
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

To gratulacje, że Ci się ideał trafił
Stary 2014-01-19, 17:35   #1066
agayka111
Raczkowanie

Ela87
I moje !!!

Stary 2014-01-19, 17:57   #1067
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja będę tęsknila za ta troskliwa i czułą opieką męża, który zasuwa mi kozaki od niedawna
oj tak, też się czuję wyjątkowo traktowana przez męża choć jak na razie radzę sobie sama z zakładaniem butów

Cytat:

ostatnio mówiłam właśnie mężowi (obserwując sąsiadkę która ma 2 dzieci i męża 3 razy w roku) że nie wyobrażam sobie takiego życia na odległość owszem ta sąsiadka tu żyje nie najgorzej, nie pracuje, ale nie wyobrażam sobie takiego życia na odległość, ciągle sama, dzieci wychowują się bez ojca... albo razem tu, albo tam ale na pewno nie osobno straszne ze w tym naszym państwie nie da się normalnie żyć i rodziny muszą w taki sposób funkcjonować

Cytat:
Ale tematy obieracie

Ela zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-19 o 18:01
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:10   #1068
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

mam tak samo

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
haha, u nas to zazwyczaj ja wychodzę, bo mnie wkurza to, że on jest taki spokojny jak ja chcę się kłócić

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:14   #1069
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To gratulacje, że Ci się ideał trafił
Ja mu z góry mówię, czego nie lubię i tego nie robi
Ale jakby coś mu odwaliło, to i tak bym się nikomu nie skarżyła, chyba tylko Wam jakoś tak nie lubię, a szczególnie nie teściowej, bo ona pewnie by miała to gdzies

Cytat:
Ja juz nie wytrzymuje bo i ja cierpie i dzieci rozwazamy decyzje jego powrotu do pl nie wyobrazam sobie dluzej zyc bez niego chyba za bardzo go kocham
No nie dziwię się.
Moja szwagierka ma męża raz w miesiącu na 3 dni, dwójkę dzieci i jakoś tak nie wyobrazam sobie tego

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Tego też bym nie chciała
Owszem tż czasami robi nadgodziny i nie ma go jakies 14 godzin, ale nie dzieje się to codziennie i w weekendy jest w domu, więc chyba lepsze to niz wyjazdy...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 18:22   #1070
agayka111
Raczkowanie

Ela87
Oczywiscie ze tak

Stary 2014-01-19, 18:32   #1071
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam

Cytat:
Gratuluję kolejnych tygodni. Przepraszam, że nie będę odsyłać do konkretnych osób ale miałam trochę stron do nadrobienia. Któraś z Was pisała o kimś kto miał cc z powodu KTG i słabszych ruchów? W którym tygodniu ciąży to było? CO było przyczyną tego? Ciekawi mnie to. Po ostatniej wizycie okazalo się że mam pępowinę dwukomorową (powinna być trzykomorowa-szkoda że mi lekarz tego nie powiedział, dopiero na necie wyczytałam że powinna być trójkomorowa) pytał się czy dobrze odczuwam ruchy dziecka. No ale tak, oczuwam, czasem jak się rozpycha czasem jak kopie. Nie byłoby takiego dnia żebym nic nie czuła bo bym sama w sumie pojechała na IP tak myślę. To moja pierwsza ciąża to nawet nie wiem czy powinnam non stop coś czuć czy starczy parę razy dziennie bo skąd mam wiedzieć teraz mam wątpliwości, czy jest wszystko ok. Niby powiedział że ciąża przebiega prawidłowo i że dziecko się rozwija nawet ponadprzeciętnie. ( no ale jak to przebiega prawidlowo skoro pępowina nie jest taka jak być powinna?) A może ja coś źle zrozumiałam,chociaż Tż też twierdzi zemówił coś o dwukomorowej. Ale tak to jest jak się naczyta na necie różnych informacji. Pan google to samo zło Wyszło że przez pępowinę dwukomorową dziecko może mniej tlenu i składników odżywczych dostawać a skutkami najczęściej bywają wady serca, nerek i jakiś wady neurologiczne. Stresuje mnie to, pewnie niepotrzebnie. Na usg połówkowym sprawdzał serce i było wszystko ok, ale Pan google piszę że wady serca w każdym momencie mogą wyjść. A i dno macicy niby mam za nisko, ale powyżej pępka więc nie jest źle. Kumpela też mi powiedziała że jakoś tak dziwnie nisko brzuch mam
Skoro dziecko rozwija się prawidłowo to się nie martw
U mnie w każdej chwili mogą wyjść powikłania związane z toksoplazmozą, ale nie można się zamartwiać. Musimy wierzyć, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam w pokoju 7 chomików, 2 papugi, 2 świnki morskie, kota i na dworze psa Chomiki codziennie wieczorem były zamykane w łazience bo szału dostawałam jak zaczynały w nocy na kółku jeździć i kratkę gryźć
Wszystko na raz miałaś
Ja też mam chomika i na noc jest zawsze w kuchni, bo nie da się wytrzymać tego hałasu

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Jakoś tak sentymentalnie się tu zrobiło i wiecie co... mi jest smutno że ciążą się już niedługo skończy, będę tęsknić za tym stanem i moim brzuszkiem i kopniaczkami i tym cudownym uczuciem noszenia małej istotki pod sercem wiem że kobiety które źle znoszą ciążę przy końcówce już nie mogą doczekać się rozwiązania i to rozumiem, ja na szczęście w ciąży czuje się bardzo dobrze i uważam, że jest to naprawdę cudowny czas
Masz rację Chociaż jak nie będzie maleństwa w brzuszku to będziemy mogły się na nie patrzeć, przytulać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:39   #1072
BeautifulLie
Zadomowienie

Agayka witaj kurcze naprawdę uparciuch z dzidzi jak jeszcze nic nie pokazalo

Nivka dobrze ze wszytko ok. Ale tez ciekawi mnie czemu Cię nie zostawili na obserwacji.

Smaritta ja zielona w temacie pępowiny jestem ale współczuję Ci stresów, nie wiem nawet co ci doradzić :/ napewno wszytko będzie dobrze :-*

Trisdom gratuluję kolejnych tygodni :-*

Martyna ja mam i kombinezon i polar itp ale to dlatego że dostałam sporo rzeczy.

Teqiba ja juz mam rozłożone

Jestem zla mialam leżeć po założeniu krążka a od piątku co chwila coś :/ mama narzeka że coś ja boli to staram się pomóc ale dziś przegina totalnie, mowie jej że mam twardy brzuch a ona se siedzi nawet herbaty zrobić nie może to znowu ja z lóżka wstaje i znowu powtórka z rozrywki. Wybaczcie użalanie ale nie wyrobię zaraz

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:44   #1073
baja_86
Zakorzenienie

Smarrita rozumiem strach, ale skoro lekarz uspokaja to postaraj sie myśleć pozytywnie

Skarżenie na Tż teściom czy rodzicom to dla mnie dziwne. Jestem z mężem prawie 5 lat po ślubie i uwierzcie na słowo, że nigdy nie narzekałam na niego przed teściem, czy teściową, gdy jeszcze żyła. W ogóle nie wtajemniczamy rodziny w nasze nieporozumienia. Wiadomo, że jego rodzina będzie go bronić, tak samo mnie moja. My zdążymy się dogadać i pogodzić, a rodzice zapamiętają o co poszło i w jakiś tam sposób negatywne nastawią na zięcia/synową
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:58   #1074
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Skoro dziecko rozwija się prawidłowo to się nie martw
U mnie w każdej chwili mogą wyjść powikłania związane z toksoplazmozą, ale nie można się zamartwiać. Musimy wierzyć, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Smaritta ja zielona w temacie pępowiny jestem ale współczuję Ci stresów, nie wiem nawet co ci doradzić :/ napewno wszytko będzie dobrze :-*

Jestem zla mialam leżeć po założeniu krążka a od piątku co chwila coś :/ mama narzeka że coś ja boli to staram się pomóc ale dziś przegina totalnie, mowie jej że mam twardy brzuch a ona se siedzi nawet herbaty zrobić nie może to znowu ja z lóżka wstaje i znowu powtórka z rozrywki. Wybaczcie użalanie ale nie wyrobię zaraz
Dzięki laski za dobre słowa,powiem Wam coś... takie wyżalenie się pomaga, stresowałam się jakiś czas jak się o tym dowiedziałam (już Tż miał dosyć mojej gadki), ale w sumie teraz staram się o tym nie myśleć. Co ma być to będzie, a póki co wszystko prócz tej pępowiny jest ok. A mój gin ma dobry sprzęt i co wizytę mi robi USG, jak do tej pory z narządami było ok to liczę że będzie wszystko dalej się dobrze rozwijało. I koniec z czytaniem na ten temat na necie Szkoda czasów nerwów na zamartwianie się, w końcu jak matka się denerwuje i stresuje to dzidzia dostaje mniej tlenu. A tego przeciez nie chce i już! I koniec tematu. I takie podejście chyba trzeba mieć

eautifulLie - dbaj o siebie, mamusia też ma dwie rączki żeby sobie sama herbatę zrobić

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Smarrita rozumiem strach, ale skoro lekarz uspokaja to postaraj sie myśleć pozytywnie

Skarżenie na Tż teściom czy rodzicom to dla mnie dziwne. Jestem z mężem prawie 5 lat po ślubie i uwierzcie na słowo, że nigdy nie narzekałam na niego przed teściem, czy teściową, gdy jeszcze żyła. W ogóle nie wtajemniczamy rodziny w nasze nieporozumienia. Wiadomo, że jego rodzina będzie go bronić, tak samo mnie moja. My zdążymy się dogadać i pogodzić, a rodzice zapamiętają o co poszło i w jakiś tam sposób negatywne nastawią na zięcia/synową
Eeee czemu dziwne, ja tam się czasem żalę jaki to Tż jest niedobry dla mnie, ale to nie że siadam i narzekam tylko w trakcie gadki i śmiechów coś palnę. Ale moi teściowie nie są jakby hmmm typowi. Oni są bardziej wyluzowani czasem niż my. Chociażby przykład: teściowa mi mówi że mi się trochę w nogach przytyło w ciąży, na co ja "wiem bo mam mniejszą szparę między udami" (nigdy uda mi się nie stykały ze sobą jak złączyłam kolana), na co teściowa "serio, a (imię syna) nic się nie chwalił, że masz mniejszą szparę" i zaczynają się z teściem śmiać;p
Daleko jej do typowej mamuśki która na synusiów czeka z ciepłym obiadkiem, nie siedzi w okniei nie obserwuje sąsiadów i nie zajmuje się plotkami co dookoła słychać. Chciałabym w sumie być tak wyluzowana i mieć takie podejście jak teściowa. Z nią jak z koleżanką albo siostrą można pogadać.

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:01
Stary 2014-01-19, 19:05   #1075
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale nie pośpię dłużej jak do 8-9 rano teraz, bo fretki wieśniaki od 8 walą w pręty i domagają się wypuszczenia Chciałam dzisiaj pokminić sobie do oporu, ale nie... Od 7 rumot i granie na prętach.
u mnie wieczorami było szarpanie za drzwiczki albo zbiegały i patrzyły jak zahipnotyzowane i czekały żebyśmy otworzyli klatkę

Cytat:
Macie juz rozlozone lozeczka?
ja dopiero w połowie lutego pewnie rozłożę

czbasia za 34 tydz

agayka111 witaj

nivka zdrówka chociaż tyle że w szpitalu Cię przebadali, żeby było tak dalej

Smarrita mam nadzieje, że mimo wszystko pępowina nie wpłynie negatywnie na dzidziunia

Cytat:
Tequiba nie zazdroszczę sytuacji z TZem. Mój raz odwalił taki numer, kilka lat temu. Poszedł na pępkowe do kolegi, no i nie wrócił do rana. Gdy o 6 czy 7 go nie było, a jego telefon nie odpowiadał obdzwoniłam wszystkich kolegów i okazało się że do domu poszedł po 3... Ściągnęłam jego kolegę i kazałam szukać. Okazało się że wyszedł o 3, ale bał się wrócić do domu i w tym pijackim widzie poszedł się kimnąć na taki stary fotel, który stoi u nas na półpiętrze ze strychem. Pierwszy raz dostał wtedy ode mnie w twarz. Była i awantura i płacz i foch
Przeszło mi dopiero po kilku dniach.

Trisdom
a jak dziecko jest przekręcone główką w dół to się często chodzi sikać?

Cytat:
Wczoraj nakablowalam jego rodzinie, a oni zamiast mu nagadac to sie smiali ze to do niego nie podobne i ze teraz stal sie prawdziwym mezczyzna Oczywiscie po zartach powiedzieli ze zona trzeba sie opiekowac - ale liczy sie pierwsza reakcja
u mnie mama tż pewnie by powiedziała, ze oni czasem tacy są że się muszą napić i że my musimy im to wybaczać bo ich kochamy. Ja nigdy nie skarze się do jego rodziców bo po co mi to... Tża tylko straszę że powiem i go matka będzie męczyć telefonami

BeautifulLie to nieładnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:10   #1076
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee czemu dziwne, ja tam się czasem żalę jaki to Tż jest niedobry dla mnie, ale to nie że siadam i narzekam tylko w trakcie gadki i śmiechów coś palnę. Ale moi teściowie nie są jakby hmmm typowi. Oni są bardziej wyluzowani czasem niż my. Chociażby przykład: teściowa mi mówi że mi się trochę w nogach przytyło w ciąży, na co ja "wiem bo mam mniejszą szparę między udami" (nigdy uda mi się nie stykały ze sobą jak złączyłam kolana), na co teściowa "serio, a (imię syna) nic się nie chwalił, że masz mniejszą szparę" i zaczynają się z teściem śmiać;p
Daleko jej do typowej mamuśki która na synusiów czeka z ciepłym obiadkiem, nie siedzi w okniei nie obserwuje sąsiadów i nie zajmuje się plotkami co dookoła słychać. Chciałabym w sumie być tak wyluzowana i mieć takie podejście jak teściowa. Z nią jak z koleżanką albo siostrą można pogadać.
w żartach coś powiedzieć na Tż- wytknąć mu jakąs wadę to zupełnie inna sprawa. Chodziło mi o poważniejsze kwestie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:12   #1077
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Ja kiedyś rozmawiałam z tż o tym co by było, gdyby musiał za granice jeździć, to powiedział, że zrobiłby wszystko, by mnie tam ściągnąć, a ja nie miałabym nic przeciwko. Uważam, że tworzymy rodzinę i powinniśmy być razem.
My jesteśmy za granicą juz prawie 2 lata. Z czego razem 20 miesięcy. Oboje sobie nie wyobrażaliśmy związku na odległość. No, ale wtedy nie było jeszcze dzieci...

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ale ty MUSISZ odpoczywać, sam krążek nie załatwi czynności skurczowej. Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wychodzę z tego samego założenia. I lepiej jest, jak "brudy" zostają tylko u nas za drzwiami.
Co ma być to będzie, a póki co wszystko prócz tej pępowiny jest ok. A mój gin ma dobry sprzęt i co wizytę mi robi USG, jak do tej pory z narządami było ok to liczę że będzie wszystko dalej się dobrze rozwijało. I koniec z czytaniem na ten temat na necie Szkoda czasów nerwów na zamartwianie się, w końcu jak matka się denerwuje i stresuje to dzidzia dostaje mniej tlenu. A tego przeciez nie chce i już! I koniec tematu. I takie podejście chyba trzeba mieć
[/QUOTE]

I bardzo dobrze. Dzieciowi wystarczy innych stresów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 19:27   #1078
agayka111
Raczkowanie

Kochane ja zmykam spac. Cos znow skurcze mnie lapia

Stary 2014-01-19, 19:30   #1079
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja napisałam że moja do takich nie należy. Jak ja się poskarżę to Tż jeszcze od niej opieprz zawsze dostaje. Mieszkamy daleko od siebie ale często dzwoni do Tż i mu truje że ma mi pomagać w domu, że ma się o mnie troszczyć itd. Aż dziw bo przed ślubem miałam wrażenie że mnie nie lubi
źle przeczytałam

Moja to taka troche dwulicowa..............ja jej nie skarże się na Tz regularnie -nie to miałam na myśli , tylko czasami jak tam jestem z córką coś wspomnę że np.ooo pojechał do zakopca jak na wczasy i nie dał znaku ze nie wraca ze względu na pogodę a ja się martwiłam ..................to wtedy Ona do mnie nadaje oj jak on mógł ja mu tu powiem a jak przychodzi co do czego przy nim jest dobrą mamusią i ani wspominku że zrobił nie tak
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:33   #1080
agayka111
Raczkowanie

Kurcze przepraszam za pisownię i liczne błędy, ale postaram jakoś opanować mój telefon i pisać bezbłędnie: ) dobranoc i dziękuję że tak ciepło zostałam przyjęta do Waszego grona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości