|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Kylie świetnie Ci w tej grzywce
kusicielko Ty aż mi się kombinować z nożyczkami zachciało ![]() kolorek ze zdjęcia wychodził mi po alfach po 11.11 idento
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2014-01-19 o 18:34 |
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje laski ....Akurat tu zaraz dzień babci a tu taka tragedia w rodzinie sie stała....ale co zrobić....
![]() Kylie masz teraz taką grzywkę jak Denny Rose i zawsze taka mi sie podobała u kobiet ![]() ![]() a ciężko ci się ją układa rano ?? Nie przetłuszcza się szybciej od czoła? Daj znać z czasem jak sie sprawuje ![]() dla mnie już za biały.... ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
Cytat:
![]() wiec co Ci szkodzi Widzisz,tylko Ty robiłaś kąpiel więc to też inaczej, a ja robie odrazu na 12%,miałam zamawiać Alfe 11,11 i zrobić samą dla próby...miałam ![]() Cytat:
![]() Mnie babcia wychowała,jest całym moim światem,zrobiłabym dla nie wszystko ![]() Mi się wydaje,że moja grzywka jednak jest inna niż Denny,bo Denny tak na prawde to chyba miala na prosto zrobiona i tylko modelowa ją na bok ![]() Ja grzywki wszystkie jakie miałam prostowałam po myciu i koniec. Rano tylko przeczesałam szczotka i już ![]() Nie przetłuszcza mi sie na czole
|
||
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
KYLIE slicznie Ci w niej, szczegiolnie w związanych.
Ja mam za mało wlosow na taką grzywe ![]() Pieknosci BUNNY wzywam Cie, farbe chce kupic
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nad grzywką się zastanowię i to poważnie bo moja to taki długi strzępek na dzień dzisiejszy sama podcinałam ostatnio i za dużo trochę skróciłam więc nie chcę jej póki co ruszać ale brzydka jest już i postrzępiona więc jak się wkurzę to ciachnę ![]() Bunny ja też Cię wzywam pisałam na 29 stronie ![]() Cytat:
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2014-01-19 o 19:10 |
||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To bierz ta pianke, poziom 8 jest bezpieczny
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo juz ileś razy farbowałam sama 11,21 i to chyba za malo na moje wlosy
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Posty 555-zachęca. I doczytałam ze ma utleniacz 4,58%. Info od Schwarzkopfa. Dziwny utleniacz no ale-widać skuteczny.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463193&page=19 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ma zieleni po 8 poziomie, garnier to chyba wyjatek ![]() Ja nie lubie pianek pod tym wzgledem ze sie ciapie cale wlosy i na dluzsza mete robiac same odrosty to i tak sie dlugosci przesusza ![]() Ale na jeden raz to spokojnie. Bardziej podobaly mi sie ich farby w musie, te jak maseczki w sloiczkach. Cytat:
![]() Wole te mask color cos tam..
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2014-01-19 o 19:30 |
||
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Bunny
|
|
|
|
#944 |
|
Przyczajenie
|
Ja też muszę poprosić Bunny o pomoc, bo zafundowałam wczoraj sobie włosową tragedię... :/ Pisałam około strony 10 w tym wątku, że mam włosy naturalnie mysi ciemny blond, po cassi i chce kolor rozjaśnić i ocieplić. No i położyłam na to majirel 9.1 z 9.13 na wodzie 9% i w sumie wyszedł mi kolor, który chciałam, który mi się bardzo podoba, ale jednocześnie który mi nie pasuje :/ Są za jasne i za złoto-żółte i muszę dość pilnie coś z tym zrobić, bo czuję się w tym kolorze tak źle, że się boję ludziom pokazywać :/ Najgorszy jest ten złoty połysk przez który moja twarz wygląda szaro, jakbym była jakaś chora i niedospana, rumieńce są 10 razy bardziej widoczne i ogólnie się nie czuję dobrze :/ Doszłam do wniosku, że ja powinnam zostać chyba w tonacji ciemnego blondu jakoś 7-6, ale eksperymentować z ciepłymi odcieniami, żeby ocieplić twarz... No, ale że to poziom 9 to przyciemnić mogę max. do 7 chyba. Z drugiej strony ja nie wiem czy mi na pewno jest za jasno czy tylko za złoto, ale z drugiej strony jest chyba też za popielato... :/
Chciałabym to trochę przyciemnić i pozbyć się złotego połysku, ale jednocześnie, żeby to wyglądało naturalnie, a nie platynowo czy biało. Bardzo podoba mi się kolor z farbowania Kitki z bloga http://blogblondbunny.blogspot.com/2...pien-2012.html po mieszance 7 z 8.13, ale tylko na zdjęciu drugim od dołu gdzie jest najciemniejszy i w sumie chyba chciałabym coś podobnego. Co mam pomieszać i nałożyć? Ja wymyśliłam sobie, że pomieszam teraz jakieś natury z majirel chyba... I czy Bunny mogłabyś mi powiedzieć jaka opcja jest najlepsza, albo dać jakąś swoją sugestie, niekoniecznie z majireliem (ale moje włosy go pokochały, są gładkie, lśniące, sypkie, piękne, szkoda tylko, że wyglądam w nich w tym momencie tragicznie):koncepja nr 1: 8 z 7 (bo ja w sumie nie jestem pewna czy chce znowu typowo ciemny blond) Kolejne opcje, które rozważam to coś z użyciem 2 po przecinku, żeby zgasić ten złoty blask z jakąś naturą np. 8.2 z 7 czy na odwrót 8 z 7.2 (jest jakaś różnica w związku z tym na jakim poziomie odcień fioletowy występuje w takiej mieszance? Dręczy mnie to pytanie od wczoraj i nie mogę doszukać się odpowiedzi.) I chyba jak już któraś z tych opcji będzie dobra to z wodą 6%? Dobrze w ogóle kombinuję? Bo później w sumie chciałabym chyba poeksperymentować z ciepłymi odcieniami w niższej tonacji blondu stąd ten pomysł z naturami, ale z drugiej strony .2 jest zimny więc zanim położyłabym coś ciepłego to całe włosy i tak musiałby zostać potraktowane czystymi naturami czy ten fiolet aż tak istotny nie jest? Ja się chyba najbardziej skłaniam do opcji numer jeden (8 z 7 na wodzie 6%). Co by otrzymałam? Przynajmniej mam nauczkę do końca życia, że poziom 9 i złoty połysk to nie jest kombinacja dobra dla mnie... |
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dlugosc daj ta sama lub ton ciemniejsza farbe na 3% i juz. Cytat:
Albo 8 z 7 albo to co kitka i powinno byc dobrze, na 3% badz 6% rob.
|
|
#946 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź
Chciałam kłaść to co Kitka ale jak widzę to 8.13 i widzę jak moje włosy po 9.13 błyszczą na złoto i jak bardzo mi się to nie podoba to zapala mi się czerwona lampka, więc chyba zdecyduje się na 8 z 7 na wodzie 6%... W sumie chyba skorzystam z jakiś farb drogeryjnych a tam raczej jest woda 6%, tak? I same 8 i 7 a nie, 8.0 i 7.0, tak? I będzie po tym, ciemniej, naturalniej, nie złoto i biało czy platynowo? ![]() Jeśli tak, to normalnie ratujesz mi życie, wizerunek, samopoczucie i zdrowie psychiczne
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY jesteś wielka, w takim razie polece po farbe i może sprobuje w najbliższy weekend
albo i wcześniej
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w weekend chyba pofarbuje odrosty, tylko nie wiem czy znowu pół na pół robić tymi kolestonami czy 2:1 i więcej 12/61 dać.
|
|
|
|
#950 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze raz wielkie dzięki
![]() Jutro rano lecę do drogerii po farbę (chyba tę co Kitka zastosowała kupię, tego L'oreal Excellence) i jutro to położę i przed wieczorem dam znać co wyszło. To bardzo bardzo bardzo szkodzi moim włosom takie farbowanie z odstępem jednego dnia? :/ I to ma jakieś znaczenie, że ten kolor, który otrzymałam nie miał nawet szansy się sprać, bo myłam tylko włosy wczoraj po farbowaniu? |
|
|
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skomplikowany niestety haha Więc tak jak się umawiałyśmy póki co zrobię jeszcze raz tą kąpiel i położę naturę z poziomu 9 na 3% oxy na całość a jakbym kupowała majirela np. bo się nad nim zastanawiam to brać 9 czy 9.0? No i później się zastanowię bo albo znowu kąpiel na odroście i jeszcze raz poziom 9 na całość na oxy 3% gdyby się bardzo wymyło albo na odrost dam na oxy3% 10.21 i na długość malaks na kilka min albo jest jeszcze ten nowy plan czyli zaryzykuję i jak już będę miała ten poziom 9 to walnę sobie na 12% jakiś poziom 10 a na długość co? Malaks czy dalej na 3%? Malaks chyba odpada bo z każdym razem by mi się końce rozjaśniały a odrost by został poziom 9 nie? i brzydko by to mogło wyglądać.a w ogóle to mam w domu jeszcze tą całą Accent w odcieniu 1016 Szampan i też mam chętkę jej użyć
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2014-01-19 o 21:19 |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie te kosmetyi?
dziś byłam w Douglasie i kupiłam sobie kredke http://www.nyxcosmetics.com/p-6-jumbo-eye-pencil.aspx cień jakiś pojedynczy http://www.makeupalley.com/product/s...NYX/Eye-Shadow i błyszczyk http://www.nyxcosmetics.com/p-92-meg...lip-gloss.aspx znacie te firme? |
|
|
|
#953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
9 nie 9.0. To co kolejne razy bedzie to zalezy czy kolor z dlugosci splynie i ile razy. Cytat:
Moje ukochane meksykanskie aktorki sa ambasadorkami tej marki, w usa ma swietne opinie Wczoraj w nocy obejrzalam caly serial "swiat bez konca", jak macie ochote obejrzec cos mocnego typu sex, przemoc, wojna, sredniowiecze, zaklamany kler to doskonale
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wgl. pierwszy raz umyłam włosy odżywką niebieską z Isany i moja skóra głowy jest mi wdzięczna
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2014-01-19 o 21:47 |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY ja znam ten serial widziałam 3 odcniki. A kto jest ambasadorem nyxa? ceny nie sa jakies mega wygorowane, 20-30zł.
|
|
|
|
#956 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
jaki kolor blyszczyka wzielas? |
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak tak piszesz o kolestonie to mi się przypomniało, że jak robiłam odrost tydzień temu to już ten 12/89 nie wyszedł szaro na odrostach, jak za pierwszym razem na pasmach do mi chwyciło. I wcześniej chciałam go mieszać z 12/96 bo bardziej perłowy ale jest i cieplejszy z tego co czytałam, a cieplejszych odrostów nie chcę więc chyba zostanę przy samym 89. Kusi mnie jeszcze ta alfa 11.21
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Witam
można się tak na " bezczelnego " tu wprosic ? Żeby nie bylo, też jestem blondynka, pewnie jak większość z Was
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja w sumie mam chcice na 11,11 ![]() a mam dwie tubki 11,21, swoja drogą nie wiem jak to sie stało Cytat:
![]() Bunny użyłam dzisiaj tej maski z Welli ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- mam problem z brwiami, bo jak wiecie zapuszczam je,bo moja precyzja w wyrywaniu tu katastrofa ![]() jedna mi ładnie odrasta,a druga nie chce ![]() nie depilowałam ich 2 tyg, 10-tego poszłam do mojej znajomej kosmetyczki zacząć kształtować łuk, i mam przyjść za kolejne 2 tyg, prawa brew ładnie odrasta,a lewa prawie nic nie odrosła ![]() Smaruje olejkiem rycynowym ale to nic nie pomaga,możliwe,że mam już uszkodzone mieszki włosowe i już mi po prostu nie odrosną ![]()
|
||
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Kylie muszę pomyśleć czy ją na pewno chcę, na razie jeszcze na jedno farbowanie odrostów mam 12/89
![]() Nt. brwi nic nie poradzę...ja wychodzę z założenia, że się najwyżej domaluje
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

kusicielko Ty aż mi się kombinować z nożyczkami zachciało 

a nad grzywką się zastanowię i to poważnie bo moja to taki długi strzępek na dzień dzisiejszy