Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 20:48   #4381
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzięki a czy montaż takiej taśmy dwustronnej nie jest skomplikowany? Bo ja beztalencie jestem i zastanawiam się czy idzie to tak prosto przykleić z dwóch stron
Ale taśma dwustronna po jakimś czasie puszcz klej i się rozłazi! Przynajmniej ja tak miałam, w pierwszych kartkach jakie zrobiłam po kilku miesiącach mi sie porozłaziło wszystko...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

mojakaren, aż cofnęłam się do Twoich zaproszeń. Są piękne.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:54   #4382
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

anka1897, mi się bardziej podoba ta Sincerity. Cena rzeczywiście dość wysoka. A myślałaś może o kupnie tego modelu ale używanego?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:58   #4383
wskazówka
Zakorzenienie

Czy idąc pierwszy raz do księdza, żeby zaklepać termin ślubu wypełnia się jakieś formalności? Czy musi być para przy tym czy może załatwić to jedna osoba?
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:00   #4384
sa_r_us
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22
Znalazłam biżuterię na allegro, mama mówi żeby kupować a ja sama nie wiem..

http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...854585145.html
Jak dla mnie biżuteria piękna bardzo elegancka

Cytat:
Jak na razie mamy jedną mężatkę ale już niedługo...
Wybrałaś piękną datę - chyba będziesz zamykała nasz sezon ślubny. Napiszesz coś więcej o swoim świątecznym ślubie?
Oprócz sali, księdza i orkiestry jeszcze nic nie mam
dołączę zdjęcia sali

pierwotną datę mieliśmy na 13 grudnia 2014, ale ze względu na to że nasi rodzice pracują za granicą i ciężko by im było uzyskać wolne to tak pomyśleliśmy, że 27 grudnia też będzie idealnym dniem
zaproszenia chcę zrobić sama, a podziękowanie rodzicom ułożę wiersz i wspólnie go wyrecytujemy, do tego zdjęcia w formie kolarzu w tle bukiety kwiatów i będzie idealnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala 1.jpg (58,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala2.jpg (44,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala3.jpg (41,7 KB, 23 załadowań)
sa_r_us jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:01   #4385
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

U nas to samo....parcie na dziecko straszne. Przy każdej możliwej okazji wszyscy nam o tym przypominaja choć może mają racje bo ja w tym roku kończę 27, a TZ 30 pierwszej młodości nie jesteśmy choć na chwile obecna zdecydowalismy, ze zaczniemy starania pewnie jak gdzies kiedys dostane umowe o prace na czas nieokreślony albo wtedy jak Tż zarobi tyle, żeby mógł utrzymać na poziomie naszą trójkę (a wlasciwie to 6 bo jeszcze 3koty) więc nie wiem kiedy to nastąpi, ale czuję, ze niepredko

Wesela chyba nie bedzie

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:07   #4386
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sa_r_us Pokaż wiadomość
Jak dla mnie biżuteria piękna bardzo elegancka

Oprócz sali, księdza i orkiestry jeszcze nic nie mam
dołączę zdjęcia sali

pierwotną datę mieliśmy na 13 grudnia 2014, ale ze względu na to że nasi rodzice pracują za granicą i ciężko by im było uzyskać wolne to tak pomyśleliśmy, że 27 grudnia też będzie idealnym dniem
zaproszenia chcę zrobić sama, a podziękowanie rodzicom ułożę wiersz i wspólnie go wyrecytujemy, do tego zdjęcia w formie kolarzu w tle bukiety kwiatów i będzie idealnie
Przyjemna sala.
Ta część co widać, to część taneczna?
Pytam, bo o ile bardzo ładnie prezentują się te kafle na podłodze tak pomyślałam czy aby Panie w obcasach się na nich nie pozabijają w tańcu. Nie są śliskie?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
U nas to samo....parcie na dziecko straszne. Przy każdej możliwej okazji wszyscy nam o tym przypominaja choć może mają racje bo ja w tym roku kończę 27, a TZ 30 pierwszej młodości nie jesteśmy choć na chwile obecna zdecydowalismy, ze zaczniemy starania pewnie jak gdzies kiedys dostane umowe o prace na czas nieokreślony albo wtedy jak Tż zarobi tyle, żeby mógł utrzymać na poziomie naszą trójkę (a wlasciwie to 6 bo jeszcze 3koty) więc nie wiem kiedy to nastąpi, ale czuję, ze niepredko

Wesela chyba nie bedzie
Rany, czemu?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:09   #4387
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

poprawiam sobie humor

http://video. ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/moje+wielkie+cyga%C5%84sk ie+wesele/Kino+i+TV/video/44756

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 21:22   #4388
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

Wesela chyba nie bedzie
Hej hej czemu? Przecież ten temat już jakoś istatnio był ns tapecie kurcze coś się zmieniło?

Wysłane z mojego GT-I8260

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Al[/COLOR]mojakaren, aż cofnęłam się do Twoich zaproszeń. Są piękne.
Dziękuję ja rozumiem że każdy ma inny gust, ale akurat po najbliższej rodzinie spodziewałabym sie jesli nie zaangazowania to przynajmniej porad czy konstruktywnej krytyki...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:27   #4389
sa_r_us
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Przyjemna sala.
Pytam, bo o ile bardzo ładnie prezentują się te kafle na podłodze tak pomyślałam czy aby Panie w obcasach się na nich nie pozabijają w tańcu. Nie są śliskie?
tak, to jest część taneczna właśnie kafle nie są śliskie mają tylko taki połysk,sama jak pierwszy raz je zobaczyłam pomyślałam "rany czy my się tu nie zabijemy, muszą być bardzo śliskie ", ale będąc oglądać salę się przekonałam, że wcale takie nie są
Stary 2014-01-19, 21:31   #4390
cashmere
Zakorzenienie

mojakaren nie bierz do głowy tej krytyki bo nie warto! Wszystkim nigdy się nie dogodzi. Zawsze się znajdzie ktoś, kto i na ślubie powie że PMka ma brzydką suknię, beznadziejną fryzurę a zespół był do kitu. Nie ma co się przejmować, naprawdę

Pysia a na czym ostatecznie stanęło u Was?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:32   #4391
iza1336
Raczkowanie

MOJA KAREN Ty już rozdajesz zaproszenia?!?!?!?!?! Ja jeszcze nie ruszyłam z robieniem !!!

DZIŚ ZAKLEPAŁAM KOŚCIÓŁ!! ŚLUB O 16!!

Wahaliśmy się między 15, a 16. Ale rozwiązanie przyszło samo, ponieważ w kościele, w którym chcemy ślub jest już rezerwacja na 15! Mam nadzieje, że ogarną się szybko ze swoim ślubem, żeby się nam nie pomieszało i żebyśmy sobie wzajemnie nie przeszkadzali!
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 21:32   #4392
sa_r_us
Raczkowanie

Cytat:

Wesela chyba nie bedzie

no coś Ty u mnie też przyszli teściowie chcą żebyśmy mieli już bobaska, a moi rodzice też ciągle wspominają, że mogliby już zostać dziadkami ja mam 24 lata mój TŻ 29 a przed Nami tak jak i przed Tobą jeszcze mnóstwo czasu nie odkładaj ślubu na "później" to ma być TWÓJ (WASZ) najpiękniejszy dzień w życiu
Stary 2014-01-19, 21:33   #4393
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
wylewam potok łez za tą pierwszą suknią
Ale rozumiem, że może nie pasować
Mnie chyba bardziej podoba się ta druga . Ale ja mogę być stronnicza, bo podobają mi się bardziej proste i zwiewne kroje.
Jeśli pozbędziesz się trenu, czemu musi być jakieś marszczenie? Nie można go po prostu uciąć, a nie jakoś podwijać?
A jaki ona ma tył - guziczki, czy wiązania?
Tył ma wiązany z tego co kojarzę Ona ma takie marszczenia bo to typ greczynki. Tren jest dość dziwny bo odpinany do niej (chociaż na modelu do mierzenia był przyszyty). Zaczyna się na wysokości pasa i jest to taki dodatkowy materiał jak widać na zdjęciu. Jakby go miało nie być to musieliby zrobić marszczenia aby pusto nie było z tyłu.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
anka1897 nie chodź już po sklepach z sukniami bo tylko sobie większy mętlik zrobisz :P
weź tą suknię, która trafiła Ci do gustu i serca!!
Obiecuję Wczoraj byłam umówiona do salonów w Warszawie (chciałam przymierzyć Jadirę z kolekcji White One i do jednego salonu po drodze). Jednak jak upatrzyłam w piątek dwie to zrezygnowałam ze stolicy, ale koleżanka zaproponowała wyjazd do miejscowości bliżej żebym później nie żałowała, w dodatku miałam wyrzuty sumienia bo właścicielka miała specjalnie przyjść pół godziny przed otwarciem. I tak oto spodobała mi się Sincerity

Nie przejmuj się komentarzami brata i innych. Najważniejsze aby Wam się podobały. A przez niego może przemawiać jedynie zazdrość i zawiść.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ania ta Sincerity jest mega Może istnieje możliwość wypożyczenia tej sukni?
50 km to niedużo, mój salon jest 30 km dalej ale dla mnie to nie problem.
Niestety w salonie nie ma możliwości wypożyczenia sukienek.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa, tysiak to kupa kasy. Chociaż z drugiej strony cena nie jest jakoś mocno zaprowa. To masz teraz ciężki orzech do zgryzienia
oj żebyś wiedziała, że ciężki

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak mnie jakos naszlo i zaczełam myslec co powiedziec rodzicow w trakcie podziekowan, natrafilam na taki niby to wierszyk niby to podziekowanie,( troche przerobilam) wiem ze najlepiej byloby cos samemy wymyslic, ale znajac siebie zaczne ryczec i wole miec cos gotowego, zeby w razie co dokonczyl TZ. Co o tym myslicie ?:
P.S. Czy u Was tez tak jest, ze jak ktos z sasiadow ma slub idzie sie z pamietka i dostaje czekolade? bo u nas tak bylo nie raz, wiec sie zastanawiam czy tez nie kupic jakis paru czekolad i tyle, bo wiem, ze sasiadzi przyjda
[/COLOR] [/FONT][/COLOR]
Wierszyk fajny
U nas takiego zwyczaju nie ma

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
Witaj wybrałaś najlepszy termin

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

anka1897, mi się bardziej podoba ta Sincerity. Cena rzeczywiście dość wysoka. A myślałaś może o kupnie tego modelu ale używanego?
To jest nowa kolekcja i niestety używanych modeli nie ma

Witam nowe PMki

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-01-19 o 21:46
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:40   #4394
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
MOJA KAREN Ty już rozdajesz zaproszenia?!?!?!?!?! Ja jeszcze nie ruszyłam z robieniem !!!

DZIŚ ZAKLEPAŁAM KOŚCIÓŁ!! ŚLUB O 16!!

Wahaliśmy się między 15, a 16. Ale rozwiązanie przyszło samo, ponieważ w kościele, w którym chcemy ślub jest już rezerwacja na 15! Mam nadzieje, że ogarną się szybko ze swoim ślubem, żeby się nam nie pomieszało i żebyśmy sobie wzajemnie nie przeszkadzali!
Eee cos Ty na rozdawanie jeszcze kupa czasu na razie to był pokaz przedpremierowy szkoda że nieudany
Aaa Gratuluję zaklepania kościoła

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
mojakaren nie bierz do głowy tej krytyki bo nie warto! Wszystkim nigdy się nie dogodzi. Zawsze się znajdzie ktoś, kto i na ślubie powie że PMka ma brzydką suknię, beznadziejną fryzurę a zespół był do kitu. Nie ma co się przejmować, naprawdę
Dzięki cashmere ja teoretycznie wiem że krytyka będzie als nic mnie nie wkurza jak takie nie podoba mi się bo jest brzydkie i już

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:43   #4395
say-hello
Zakorzenienie

Pysia dlaczego jednak nie będzie? To już pewne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Mojakaren nie przejmuj się głupimi komentarzami! Może brat chciał wam dogryźć? Zaproszenia macie bardzo ładne

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:01   #4396
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny Mam pytanie gdyż Tż mi nie daje spokoju .Ile placków jest potrzebne na wesele około 120 osobowe- na salę i do paczek .Jest jakiś przelicznik?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:02   #4397
Kate Noir
Zakorzenienie

kliknęłam sukienkę na poprawiny za całe 32 zł http://www.ebay.com/itm/390600167210...84.m1439.l2649
Coś przeczuwam, że jakość będzie poniżej przeciętnej i na pewno jej nie założę Szkoda, że te kiecki, które mi się podobają mają odsłonięte plecy :/
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:11   #4398
marlenqa22
Zadomowienie

No i kupiłam

Mam nadzieję że nie będę żałowała jeszcze niebawem zamówię stanik i podwiązkę

Mam pytanko w sprawie tortu: będziemy zamawiać w cukierni, na ile wcześniej trzeba zamówić?
Może jutro przedzwonię zapytam.. jak będę się nudzić w pracy chociaż poniedziałki zazwyczaj są u mnie szalone

Co do spa to dostałam do końca marca zniżkę -50%, i jak tu nie skorzystać

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:12   #4399
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
kliknęłam sukienkę na poprawiny za całe 32 zł http://www.ebay.com/itm/390600167210...84.m1439.l2649
Coś przeczuwam, że jakość będzie poniżej przeciętnej i na pewno jej nie założę Szkoda, że te kiecki, które mi się podobają mają odsłonięte plecy :/
jest świetna
pochwal się koniecznie jak przyjdzie!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:13   #4400
netty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
zaczęłam z TŻem nauki przedmałżeńskie, teraz muszę znaleźć jakąś fajna poradnię, znacie może coś fajnego w Krk?
Generalnie w Krakowie chyba najbardziej polecane są te u Dominikanów i na placu Mariackim Do Dominikanów trzeba się zapisywać przez stronkę www.

Byłam dzisiaj na targach ślubnych- idea może fajna, ale taka ilość ludzi i hałasu była dla mnie nie do przejścia i zmyliśmy się dość szybko. Najlepiej chyba po prostu pozbierać wszystkie ulotki i je przeglądnąć w domu na spokojnie.

Mam pytanie do dziewczyn biorących ślub w pierwszej połowie roku: czy planujecie się jakoś lekko opalić na ślub?
I może któraś korzystała z opalania natryskowego i może coś o nim powiedzieć? Jest sens tyle na to wydawać? Czy lepiej kupić jakiś lekki samoopalacz i się ewentualnie wysmarować i na jedno wyjdzie?

...to i tak pobiją cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia."
netty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:14   #4401
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
No i kupiłam

Mam nadzieję że nie będę żałowała jeszcze niebawem zamówię stanik i podwiązkę
bardzo ładny komplet
muszę i ja się rozejrzeć w końcu za biżuterią
ale nie mam pomysłu

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:21   #4402
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość

zaczęłam z TŻem nauki przedmałżeńskie, teraz muszę znaleźć jakąś fajna poradnię, znacie może coś fajnego w Krk?
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz po poradni.Jeśli tylko pieczątki to Kraków Poradnia na Salwatorze - 3 minuty= 3 pieczątki
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:44   #4403
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PM-ki!
Chyba czas najwyższy się dołączyć do wątku - ślub 28 czerwca
Suknia wybrana, garnitur kupiony (skorzystaliśmy ze studniówkowych wyprzedaży), zaproszenia gotowe czekają na rozdawanie
witaj

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

Zgadzam się, że właśnie te plecy stanowią cały urok tej sukienki Mnie jest brzydko przy zabudowanej górze. Wczoraj jeszcze raz byłam w tym salonie przymierzyć sukienki. Niestety odrzuciłam tą zabudowaną gdyż po usunięciu tiulu z przodu,z tyły zostanie go troszkę aby wyrównać poziom. Jednak efekt już nie ten sam.

dziewczyny wstyd się przyznać ale zasłużyłam na baty wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie jeszcze do jednego salonu oraz ponownie przymierzałam moje dwie. Jak pisałam wyżej tą z zabudowanymi plecami odrzuciłam
Jednak na chwilę obecną nadal mam dwa typy, ze wskazaniem na:

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html
Jest idealna - podkreśla talię, ma cudowny tren. Jedynym minusem jest jej cena i to, że salon w którym jest dostępna oddalony jest od mojej wioski o 50 km.

Nadal podobam się w sobie w:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24101.html
oczywiście wersja bez ramiączka. Dodatkowo usunęłabym ten trenik bo wygląda gorzej niż na zdjęciu. Tylko wtedy z tyłu musiałby być jakieś marszczenie i nie wiem jak by to na końcu wyglądało.
ania pomyśl czy jak nie wydasz tego tysiąca na suknię to na co go przeznaczysz? będzie konkret z tego czy ta kasa wtopi się w wydatki ogólne? jeśli możesz sobie pozwolić na droższą suknię to warto..

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
anka1987 dla mnie Sincerity ładniejsza, ale za tą cenę zamknęłabym oczy, potupała nogami i w końcu wzięła tańszą. Ja z bólem serca płacę 2500 za swoją
to tak jak i ja

Cytat:
Dziękuję ja rozumiem że każdy ma inny gust, ale akurat po najbliższej rodzinie spodziewałabym sie jesli nie zaangazowania to przynajmniej porad czy konstruktywnej krytyki...

Olej ich macie piękne zaproszenia! sama chętnie bym takie przygarnęła

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:46   #4404
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:

Wesela chyba nie bedzie

Jesteśmy w tym samym wieku i choć rodzina nie naciska to sama podświadomie czuję, że patrzą na mnie i myślą, że nie mam zbyt wiele czasu Z drugiej strony nie będę się zmuszać do posiadania dziecka tylko dlatego, że powoli robię się stara... Przyjdzie czas że będę je mieć - na razie nie chcę. To nie grzech, że chcę spędzić trochę czasu sam na sam z mężem, nacieszyć się małżeństwem, pozwiedzać trochę świata.

Dla dziewczyn, które szukają butów na niskim obcasie w kolorach srebro, złoto, granat i czerwień - mierzyłam dziś w CCC baleriny na ok. 2 cm obcasie, całe z kryształków, w szpic. Cena to jakieś 55 zł. Niestety nie ma zdjęcia nigdzie w necie.
Stary 2014-01-19, 22:49   #4405
say-hello
Zakorzenienie

zamówiłam welony krótki do rzucania i długi do kościoła

u nas z dzieciaczkami na razie się nie spieszy, poczekamy z rok, dwa, lub trzy po ślubie i przystąpimy do działania zobaczymy jak to wyjdzie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 05:15   #4406
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Przyjemna sala.

Rany, czemu?

Cytat:
Hej hej czemu? Przecież ten temat już jakoś istatnio był ns tapecie kurcze coś się zmieniło?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Pysia a na czym ostatecznie stanęło u Was?

Cytat:
Napisane przez sa_r_us Pokaż wiadomość
no coś Ty u mnie też przyszli teściowie chcą żebyśmy mieli już bobaska, a moi rodzice też ciągle wspominają, że mogliby już zostać dziadkami ja mam 24 lata mój TŻ 29 a przed Nami tak jak i przed Tobą jeszcze mnóstwo czasu nie odkładaj ślubu na "później" to ma być TWÓJ (WASZ) najpiękniejszy dzień w życiu

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Pysia dlaczego jednak nie będzie? To już pewne?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Mojakaren nie przejmuj się głupimi komentarzami! Może brat chciał wam dogryźć? Zaproszenia macie bardzo ładne

Już naprawdę nie wiem co robić. Cholera, chce tego wesela. Ale chciałabym, żeby to był najpiekniejszy dzień w naszym życiu, nie tylko mój, ale nasz a Tż powiedział, że sie zgadza, ale nie wie jak On wytrzyma tyle spojrzeń i w ogóle zainteresowania. Wiec stwierdził ok, ale dla Niego to będzie jeden z najtrudniejszych dni w życiu. No i w ogóle zapowiedzial, ze jak coś to zatańczy tylko ze mną na dodatek powiedział, że jego rodzina (ciocie, wujkowie itp) powiedzą, że zmarnotrawil kasę na wesele no wiec to jest chyba bezsensu....
Dziewczyny, od tygodnia nie gadamy o niczym innym, nie mogę spać itp dziś spalam 2,5h bo cały czas o tym mysle, na dodatek praca, która także mnie wykancza czuję sie jak wrak człowieka i juz nic mnie nie cieszy

Nie wiem co zrobic, uprzeć się na to wesele mimo, że wiem, że Tż nie bedzie miał z tego żadnej radości?

Dodam tylko jak się nie zdecydujemu na wesele to ślub weźmiemy w tym roku jeszcze (tylko musze schudnac szybko co by w kiece wejść) plus po ślubie pojechalibysmy na jakieś wypasne wakacje, najprawdopodobniej Wyspy Kanaryjskie albo Tajlandia (wczoraj oglądaliśmy oferty)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-01-20 o 05:30
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 05:34   #4407
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Pysiu - Ja bym sobie chyba odpuściła Skoro TŻ tak do tego podchodzi... Może przeznaczcie wzamian trochę więcej kaski na wypasioną podróż poślubną, która będzie pięknym wspomnieniem? Do tego jakaś fajna sesja z podróży
U nas jest sytuacja odwrotna, bo to mnie jest wesele obojętne, a TŻcik je chciał. No ale skoro już będzie, to ja mam zamiar się na nim świetnie bawić, a nie walić focha

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Cytat:
Dodam tylko jak się nie zdecydujemu na wesele to ślub weźmiemy w tym roku jeszcze (tylko musze schudnac szybko co by w kiece wejść) plus po ślubie pojechalibysmy na jakieś wypasne wakacje, najprawdopodobniej Wyspy Kanaryjskie albo Tajlandia (wczoraj oglądaliśmy oferty)
A widzisz, zdąrzyłaś dopisać, zanim napisałam swój post

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 05:46   #4408
enzunio
BAN stały

A ja bym nie odpuściła... chociaż byłoby mi cholernie przykro, że TŻ ma takie podejście...

Ktoś, przepraszam, nie pamiętam kto, pytał o koszt pudła.

No więc na zielonej żyrafie kupiłam pudło za 3 dyszki (są też trochę mniejsze za 2, ale chciałam mieć potem na pamiątki ze ślubu), okleina za 15 zł i taśma diamentowa 6 zł (której zostało mi full), reszta to odpady z robienia zawieszek itp., więc pudło wyszło za jakieś 5 dyszek

I chwalę się tablicami, bo wstawiałam już do klubu, ale w sumie nie ma tu moich danych, więc dzielę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150034.jpg (19,0 KB, 56 załadowań)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 05:55   #4409
misia880
Zakorzenienie

Witam się

KULI ja jeszcze nie zdązyłam Ci złożyć życzeń na nową droge życia !! Gratuluję pięknego ślubu... to teraz mogę Ci życzyć tylko szczescia i duuuuuuuuzo miłości !!

Pysia.. ja bym wybrała Tajlandie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 06:12   #4410
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A ja bym nie odpuściła... chociaż byłoby mi cholernie przykro, że TŻ ma takie podejście...
No tak, ale czy to ma sens w takim wypadku? Patrzeć przez całe wesele jak TŻ smęci i się męczy? Jak odmawia innym tańca? Zapewne na nastrój Pysi nie wpływałoby to pozytywnie, a po co komu kłótnie już w dzień ślubu?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości