Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 18:27   #931
Carolajn
Rozeznanie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Kylie świetnie Ci w tej grzywce kusicielko Ty aż mi się kombinować z nożyczkami zachciało

kolorek ze zdjęcia wychodził mi po alfach i utrzymywał się do tygodnia czasu po 11.11 idento
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (49,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (76,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (64,5 KB, 35 załadowań)

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2014-01-19 o 18:34
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:29   #932
Lavia15
Wtajemniczenie

Dziękuje laski ....Akurat tu zaraz dzień babci a tu taka tragedia w rodzinie sie stała....ale co zrobić....

Kylie masz teraz taką grzywkę jak Denny Rose i zawsze taka mi sie podobała u kobiet jak bedę szła do fryzjera teraz zrobić grzywkę to już wiem czyje zdjęcie wydrukuje
a ciężko ci się ją układa rano ?? Nie przetłuszcza się szybciej od czoła? Daj znać z czasem jak sie sprawuje

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
KOLOR
Boże cudowny
dla mnie już za biały....

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

Poważnie aż tylu
Ja używam do podkładu,po pudru,do różu,czasem do brązera i ewentualnie 1 max 2 do cieni, szczoteczki do układania brwi nie wliczam do tego
Do podkładu myje po każdym użyciu, reszte tak 2x w tyg
ja również ten do podkładu myje tylko po kazdym użyciu- reszte od czasu do czasu
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:42   #933
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Kylie świetnie Ci w tej grzywce kusicielko Ty aż mi się kombinować z nożyczkami zachciało

kolorek ze zdjęcia wychodził mi po alfach i utrzymywał się do tygodnia czasu po 11.11 idento
grzywka zawsze jest miłą odmiana i wcale nie taką drastyczną wg mnie
wiec co Ci szkodzi

Widzisz,tylko Ty robiłaś kąpiel więc to też inaczej, a ja robie odrazu na 12%,miałam zamawiać Alfe 11,11 i zrobić samą dla próby...miałam

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Dziękuje laski ....Akurat tu zaraz dzień babci a tu taka tragedia w rodzinie sie stała....ale co zrobić....

Kylie masz teraz taką grzywkę jak Denny Rose i zawsze taka mi sie podobała u kobiet jak bedę szła o fryzjera teraz zrobić grzywkę to już wiem czyje zdjęcie wydrukuje
a ciężko ci się ją układa rano ?? Nie przetłuszcza się szybciej od czoła? Daj znać z czasem jak sie sprawuje

dla mnie już za biały....

ja również ten do podkładu myje tylko po kazdym użyciu- reszte od czasu do czasu
na prawde szczerze i z całego serca Ci wpółczuje
Mnie babcia wychowała,jest całym moim światem,zrobiłabym dla nie wszystko

Mi się wydaje,że moja grzywka jednak jest inna niż Denny,bo Denny tak na prawde to chyba miala na prosto zrobiona i tylko modelowa ją na bok
Ja grzywki wszystkie jakie miałam prostowałam po myciu i koniec.
Rano tylko przeczesałam szczotka i już
Nie przetłuszcza mi sie na czole
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:45   #934
Agatau88
Zakorzenienie

KYLIE slicznie Ci w niej, szczegiolnie w związanych.
Ja mam za mało wlosow na taką grzywe
Pieknosci

BUNNY wzywam Cie, farbe chce kupic
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:53   #935
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Pieknosci

Dziękuje Agatko
Stary 2014-01-19, 19:06   #936
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuje Agatko
Ależ proszę wyglądasz slicznie

A wzywam BUNNY bo pianka patrzy na mnie w sklepie i jestem gotowa już nią malować:P musze BUNNY wezwać zaraz napiszę Jej smsa chyba
nie no zartuje ale kusi mnie ta pianka bo opinie ma pochlebne.
Stary 2014-01-19, 19:08   #937
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny

grzywka zawsze jest miłą odmiana i wcale nie taką drastyczną wg mnie
wiec co Ci szkodzi

Widzisz,tylko Ty robiłaś kąpiel więc to też inaczej, a ja robie odrazu na 12%,miałam zamawiać Alfe 11,11 i zrobić samą dla próby...miałam
Nie będziesz próbowała jednak tej samej 11.11? a nad grzywką się zastanowię i to poważnie bo moja to taki długi strzępek na dzień dzisiejszy sama podcinałam ostatnio i za dużo trochę skróciłam więc nie chcę jej póki co ruszać ale brzydka jest już i postrzępiona więc jak się wkurzę to ciachnę

Bunny ja też Cię wzywam

pisałam na 29 stronie

Cytat:
Króliczku powiedz mi proszę jakbym się tak uparła i chciała zrezygnować z tej kąpieli kiedyś (bo teraz zrobię tak jak planowałyśmy z kąpielą nadal ale ten poziom 9 a później się pomyśli bo albo mi się spodoba to tylko odrosty będę robić i może się przerzucę na 92 albo ten 10.21 będę kładła) ale kiedyś możliwe chciałabym zaryzykować i położyć coś z 12% mam wrażenie że walczę z wiatrakami i że nigdy nie będę miała długich włosów... fakt są ładne jak na rozjaśniacz co 2 miesiące bo tego sobie zarzucić nie mogę staram się ze wszystkich sił żeby nie wyglądały jak włosy rozjaśniaczowe myślisz że mogłabym coś położyć żeby osiągnąć chociaż ten poziom 9? jak znajdziesz jakieś zdjęcia przykładowe co by można było z tego mojego poziomu wyczarować to podeślij przegryzę problem. Byle nie były szare bure bo źle bym się w takim czuła.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:10
Stary 2014-01-19, 19:09   #938
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Pieknosci

Jestem wreszcie
To bierz ta pianke, poziom 8 jest bezpieczny
Stary 2014-01-19, 19:20   #939
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
Jestem wreszcie
To bierz ta pianke, poziom 8 jest bezpieczny
O BUNNY jesteś jak miod dla mnie teraz a znasz opinie?
sa calkim znośne, ze nie ma zieleni
Widzialam na Twoim blogu zdjęcia mysi po 800 i jest dość ciemno...ryzykować?
Ty nie lubisz pianke?
Stary 2014-01-19, 19:21   #940
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będziesz próbowała jednak tej samej 11.11? a nad grzywką się zastanowię i to poważnie bo moja to taki długi strzępek na dzień dzisiejszy sama podcinałam ostatnio i za dużo trochę skróciłam więc nie chcę jej póki co ruszać ale brzydka jest już i postrzępiona więc jak się wkurzę to ciachnę
nie wiem może jeszcze zamówie
bo juz ileś razy farbowałam sama 11,21 i to chyba za malo na moje wlosy
Stary 2014-01-19, 19:24   #941
Agatau88
Zakorzenienie

Posty 555-zachęca. I doczytałam ze ma utleniacz 4,58%. Info od Schwarzkopfa. Dziwny utleniacz no ale-widać skuteczny.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463193&page=19
Stary 2014-01-19, 19:29   #942
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
O BUNNY jesteś jak miod dla mnie teraz a znasz opinie?
sa calkim znośne, ze nie ma zieleni
Widzialam na Twoim blogu zdjęcia mysi po 800 i jest dość ciemno...ryzykować?
Ty nie lubisz pianke?
no nie ma zieleni po 8 poziomie, garnier to chyba wyjatek
Ja nie lubie pianek pod tym wzgledem ze sie ciapie cale wlosy i na dluzsza mete robiac same odrosty to i tak sie dlugosci przesusza
Ale na jeden raz to spokojnie.
Bardziej podobaly mi sie ich farby w musie, te jak maseczki w sloiczkach.
Cytat:
Posty 555-zachęca. I doczytałam ze ma utleniacz 4,58%. Info od Schwarzkopfa. Dziwny utleniacz no ale-widać skuteczny.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463193&page=19
Grunt ze dziala
Wole te mask color cos tam..

Edytowane przez blond bunny
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:30
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 19:54   #943
czekoladowoo
Zakorzenienie

Biedna Bunny
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:16   #944
Eibhlin_
Przyczajenie

Ja też muszę poprosić Bunny o pomoc, bo zafundowałam wczoraj sobie włosową tragedię... :/ Pisałam około strony 10 w tym wątku, że mam włosy naturalnie mysi ciemny blond, po cassi i chce kolor rozjaśnić i ocieplić. No i położyłam na to majirel 9.1 z 9.13 na wodzie 9% i w sumie wyszedł mi kolor, który chciałam, który mi się bardzo podoba, ale jednocześnie który mi nie pasuje :/ Są za jasne i za złoto-żółte i muszę dość pilnie coś z tym zrobić, bo czuję się w tym kolorze tak źle, że się boję ludziom pokazywać :/ Najgorszy jest ten złoty połysk przez który moja twarz wygląda szaro, jakbym była jakaś chora i niedospana, rumieńce są 10 razy bardziej widoczne i ogólnie się nie czuję dobrze :/ Doszłam do wniosku, że ja powinnam zostać chyba w tonacji ciemnego blondu jakoś 7-6, ale eksperymentować z ciepłymi odcieniami, żeby ocieplić twarz... No, ale że to poziom 9 to przyciemnić mogę max. do 7 chyba. Z drugiej strony ja nie wiem czy mi na pewno jest za jasno czy tylko za złoto, ale z drugiej strony jest chyba też za popielato... :/

Chciałabym to trochę przyciemnić i pozbyć się złotego połysku, ale jednocześnie, żeby to wyglądało naturalnie, a nie platynowo czy biało. Bardzo podoba mi się kolor z farbowania Kitki z bloga http://blogblondbunny.blogspot.com/2...pien-2012.html po mieszance 7 z 8.13, ale tylko na zdjęciu drugim od dołu gdzie jest najciemniejszy i w sumie chyba chciałabym coś podobnego. Co mam pomieszać i nałożyć? Ja wymyśliłam sobie, że pomieszam teraz jakieś natury z majirel chyba... I czy Bunny mogłabyś mi powiedzieć jaka opcja jest najlepsza, albo dać jakąś swoją sugestie, niekoniecznie z majireliem (ale moje włosy go pokochały, są gładkie, lśniące, sypkie, piękne, szkoda tylko, że wyglądam w nich w tym momencie tragicznie):
koncepja nr 1: 8 z 7 (bo ja w sumie nie jestem pewna czy chce znowu typowo ciemny blond)
Kolejne opcje, które rozważam to coś z użyciem 2 po przecinku, żeby zgasić ten złoty blask z jakąś naturą np. 8.2 z 7 czy na odwrót 8 z 7.2 (jest jakaś różnica w związku z tym na jakim poziomie odcień fioletowy występuje w takiej mieszance? Dręczy mnie to pytanie od wczoraj i nie mogę doszukać się odpowiedzi.) I chyba jak już któraś z tych opcji będzie dobra to z wodą 6%? Dobrze w ogóle kombinuję? Bo później w sumie chciałabym chyba poeksperymentować z ciepłymi odcieniami w niższej tonacji blondu stąd ten pomysł z naturami, ale z drugiej strony .2 jest zimny więc zanim położyłabym coś ciepłego to całe włosy i tak musiałby zostać potraktowane czystymi naturami czy ten fiolet aż tak istotny nie jest? Ja się chyba najbardziej skłaniam do opcji numer jeden (8 z 7 na wodzie 6%). Co by otrzymałam?

Przynajmniej mam nauczkę do końca życia, że poziom 9 i złoty połysk to nie jest kombinacja dobra dla mnie...
Eibhlin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 20:25   #945
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

Bunny ja też Cię wzywam

pisałam na 29 stronie
Sprawa jest o tyle prosta ze jak polozysz farbe poziom 11 lub 10 na oksy 12%, to uzyskasz poziom 9 na odroscie.
Na dlugosc daj ta sama lub ton ciemniejsza farbe na 3% i juz.

Cytat:
Napisane przez Eibhlin_ Pokaż wiadomość
Ja też muszę poprosić Bunny o pomoc, bo zafundowałam wczoraj sobie włosową tragedię... :/ Pisałam około strony 10 w tym wątku, że mam włosy naturalnie mysi ciemny blond, po cassi i chce kolor rozjaśnić i ocieplić. No i położyłam na to majirel 9.1 z 9.13 na wodzie 9% i w sumie wyszedł mi kolor, który chciałam, który mi się bardzo podoba, ale jednocześnie który mi nie pasuje :/ Są za jasne i za złoto-żółte i muszę dość pilnie coś z tym zrobić, bo czuję się w tym kolorze tak źle, że się boję ludziom pokazywać :/ Najgorszy jest ten złoty połysk przez który moja twarz wygląda szaro, jakbym była jakaś chora i niedospana, rumieńce są 10 razy bardziej widoczne i ogólnie się nie czuję dobrze :/ Doszłam do wniosku, że ja powinnam zostać chyba w tonacji ciemnego blondu jakoś 7-6, ale eksperymentować z ciepłymi odcieniami, żeby ocieplić twarz... No, ale że to poziom 9 to przyciemnić mogę max. do 7 chyba. Z drugiej strony ja nie wiem czy mi na pewno jest za jasno czy tylko za złoto, ale z drugiej strony jest chyba też za popielato... :/

Chciałabym to trochę przyciemnić i pozbyć się złotego połysku, ale jednocześnie, żeby to wyglądało naturalnie, a nie platynowo czy biało. Bardzo podoba mi się kolor z farbowania Kitki z bloga http://blogblondbunny.blogspot.com/2...pien-2012.html po mieszance 7 z 8.13, ale tylko na zdjęciu drugim od dołu gdzie jest najciemniejszy i w sumie chyba chciałabym coś podobnego. Co mam pomieszać i nałożyć? Ja wymyśliłam sobie, że pomieszam teraz jakieś natury z majirel chyba... I czy Bunny mogłabyś mi powiedzieć jaka opcja jest najlepsza, albo dać jakąś swoją sugestie, niekoniecznie z majireliem (ale moje włosy go pokochały, są gładkie, lśniące, sypkie, piękne, szkoda tylko, że wyglądam w nich w tym momencie tragicznie):
koncepja nr 1: 8 z 7 (bo ja w sumie nie jestem pewna czy chce znowu typowo ciemny blond)
Kolejne opcje, które rozważam to coś z użyciem 2 po przecinku, żeby zgasić ten złoty blask z jakąś naturą np. 8.2 z 7 czy na odwrót 8 z 7.2 (jest jakaś różnica w związku z tym na jakim poziomie odcień fioletowy występuje w takiej mieszance? Dręczy mnie to pytanie od wczoraj i nie mogę doszukać się odpowiedzi.) I chyba jak już któraś z tych opcji będzie dobra to z wodą 6%? Dobrze w ogóle kombinuję? Bo później w sumie chciałabym chyba poeksperymentować z ciepłymi odcieniami w niższej tonacji blondu stąd ten pomysł z naturami, ale z drugiej strony .2 jest zimny więc zanim położyłabym coś ciepłego to całe włosy i tak musiałby zostać potraktowane czystymi naturami czy ten fiolet aż tak istotny nie jest? Ja się chyba najbardziej skłaniam do opcji numer jeden (8 z 7 na wodzie 6%). Co by otrzymałam?

Przynajmniej mam nauczkę do końca życia, że poziom 9 i złoty połysk to nie jest kombinacja dobra dla mnie...
Nie kladz perlowego bo wlosy beda zielonkawe.
Albo 8 z 7 albo to co kitka i powinno byc dobrze, na 3% badz 6% rob.
Stary 2014-01-19, 20:40   #946
Eibhlin_
Przyczajenie

Dzięki wielkie za odpowiedź
Chciałam kłaść to co Kitka ale jak widzę to 8.13 i widzę jak moje włosy po 9.13 błyszczą na złoto i jak bardzo mi się to nie podoba to zapala mi się czerwona lampka, więc chyba zdecyduje się na 8 z 7 na wodzie 6%... W sumie chyba skorzystam z jakiś farb drogeryjnych a tam raczej jest woda 6%, tak? I same 8 i 7 a nie, 8.0 i 7.0, tak? I będzie po tym, ciemniej, naturalniej, nie złoto i biało czy platynowo?

Jeśli tak, to normalnie ratujesz mi życie, wizerunek, samopoczucie i zdrowie psychiczne
Stary 2014-01-19, 20:42   #947
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedź
Chciałam kłaść to co Kitka ale jak widzę to 8.13 i widzę jak moje włosy po 9.13 błyszczą na złoto i jak bardzo mi się to nie podoba to zapala mi się czerwona lampka, więc chyba zdecyduje się na 8 z 7 na wodzie 6%... W sumie chyba skorzystam z jakiś farb drogeryjnych a tam raczej jest woda 6%, tak? I same 8 i 7 a nie, 8.0 i 7.0, tak? I będzie po tym, ciemniej, naturalniej, nie złoto i biało czy platynowo?

Jeśli tak, to normalnie ratujesz mi życie, wizerunek, samopoczucie i zdrowie psychiczne
Tak.
Stary 2014-01-19, 20:51   #948
Agatau88
Zakorzenienie

BUNNY jesteś wielka, w takim razie polece po farbe i może sprobuje w najbliższy weekend albo i wcześniej
Stary 2014-01-19, 20:58   #949
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja w weekend chyba pofarbuje odrosty, tylko nie wiem czy znowu pół na pół robić tymi kolestonami czy 2:1 i więcej 12/61 dać.
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 21:01   #950
Eibhlin_
Przyczajenie

Jeszcze raz wielkie dzięki
Jutro rano lecę do drogerii po farbę (chyba tę co Kitka zastosowała kupię, tego L'oreal Excellence) i jutro to położę i przed wieczorem dam znać co wyszło. To bardzo bardzo bardzo szkodzi moim włosom takie farbowanie z odstępem jednego dnia? :/ I to ma jakieś znaczenie, że ten kolor, który otrzymałam nie miał nawet szansy się sprać, bo myłam tylko włosy wczoraj po farbowaniu?
Stary 2014-01-19, 21:09   #951
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Sprawa jest o tyle prosta ze jak polozysz farbe poziom 11 lub 10 na oksy 12%, to uzyskasz poziom 9 na odroscie.
Na dlugosc daj ta sama lub ton ciemniejsza farbe na 3% i juz.

Nie kladz perlowego bo wlosy beda zielonkawe.
Albo 8 z 7 albo to co kitka i powinno byc dobrze, na 3% badz 6% rob.
W takim razie jest już plan skomplikowany niestety haha

Więc tak jak się umawiałyśmy póki co zrobię jeszcze raz tą kąpiel i położę naturę z poziomu 9 na 3% oxy na całość a jakbym kupowała majirela np. bo się nad nim zastanawiam to brać 9 czy 9.0? No i później się zastanowię bo albo znowu kąpiel na odroście i jeszcze raz poziom 9 na całość na oxy 3% gdyby się bardzo wymyło albo na odrost dam na oxy3% 10.21 i na długość malaks na kilka min albo jest jeszcze ten nowy plan czyli zaryzykuję i jak już będę miała ten poziom 9 to walnę sobie na 12% jakiś poziom 10 a na długość co? Malaks czy dalej na 3%? Malaks chyba odpada bo z każdym razem by mi się końce rozjaśniały a odrost by został poziom 9 nie? i brzydko by to mogło wyglądać.

a w ogóle to mam w domu jeszcze tą całą Accent w odcieniu 1016 Szampan i też mam chętkę jej użyć

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2014-01-19 o 21:19
Stary 2014-01-19, 21:23   #952
Agatau88
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie te kosmetyi?
dziś byłam w Douglasie i kupiłam sobie kredke http://www.nyxcosmetics.com/p-6-jumbo-eye-pencil.aspx
cień
jakiś pojedynczy http://www.makeupalley.com/product/s...NYX/Eye-Shadow
i błyszczyk http://www.nyxcosmetics.com/p-92-meg...lip-gloss.aspx
znacie te firme?
Stary 2014-01-19, 21:30   #953
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja w weekend chyba pofarbuje odrosty, tylko nie wiem czy znowu pół na pół robić tymi kolestonami czy 2:1 i więcej 12/61 dać.
Rob 2:1.
Cytat:
Jeszcze raz wielkie dzięki
Jutro rano lecę do drogerii po farbę (chyba tę co Kitka zastosowała kupię, tego L'oreal Excellence) i jutro to położę i przed wieczorem dam znać co wyszło. To bardzo bardzo bardzo szkodzi moim włosom takie farbowanie z odstępem jednego dnia? :/ I to ma jakieś znaczenie, że ten kolor, który otrzymałam nie miał nawet szansy się sprać, bo myłam tylko włosy wczoraj po farbowaniu?
Kolory naloza sie na siebie i zloto moze zostac, wiele razy o tym pisalam...ciezko poszukac...
Cytat:
W takim razie jest już plan skomplikowany niestety haha

Więc tak jak się umawiałyśmy póki co zrobię jeszcze raz tą kąpiel i położę naturę z poziomu 9 na 3% oxy na całość a jakbym kupowała majirela np. bo się nad nim zastanawiam to brać 9 czy 9.0? No i później się zastanowię bo albo znowu kąpiel na odroście i jeszcze raz poziom 9 na całość na oxy 3% gdyby się bardzo wymyło albo na odrost dam na oxy3% 10.21 i na długość malaks na kilka min albo jest jeszcze ten nowy plan czyli zaryzykuję i jak już będę miała ten poziom 9 to walnę sobie na 12% jakiś poziom 10 a na długość co? Malaks czy dalej na 3%? Malaks chyba odpada bo z każdym razem by mi się końce rozjaśniały a odrost by został poziom 9 nie? i brzydko by to mogło wyglądać.

a w ogóle to mam w domu jeszcze tą całą Accent w odcieniu 1016 Szampan i też mam chętkę jej użyć
Caro to samo wiele razy opisywalam juz ta procedure.
9 nie 9.0.
To co kolejne razy bedzie to zalezy czy kolor z dlugosci splynie i ile razy.

Cytat:
dziś byłam w Douglasie i kupiłam sobie kredke http://www.nyxcosmetics.com/p-6-jumbo-eye-pencil.aspx
cień
znacie te firme?
Znam ze slyszenia
Moje ukochane meksykanskie aktorki sa ambasadorkami tej marki, w usa ma swietne opinie

Wczoraj w nocy obejrzalam caly serial "swiat bez konca", jak macie ochote obejrzec cos mocnego typu sex, przemoc, wojna, sredniowiecze, zaklamany kler to doskonale
Stary 2014-01-19, 21:44   #954
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Caro to samo wiele razy opisywalam juz ta procedure.
9 nie 9.0.
To co kolejne razy bedzie to zalezy czy kolor z dlugosci splynie i ile razy.
Masz rację nie będę działać na wariata bo wszystko zależy jak wyjdzie i jak się będzie wymywać

wgl. pierwszy raz umyłam włosy odżywką niebieską z Isany i moja skóra głowy jest mi wdzięczna nawet z olejkiem sobie dobrze poradziła a na końce zamiast odżywki b/s dałam trochę awokado i karite mam miękkie włosy jak kaczuszka

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2014-01-19 o 21:47
Stary 2014-01-19, 22:09   #955
Agatau88
Zakorzenienie

BUNNY ja znam ten serial widziałam 3 odcniki. A kto jest ambasadorem nyxa? ceny nie sa jakies mega wygorowane, 20-30zł.
Stary 2014-01-19, 22:45   #956
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
cień
znacie te firme?

jaki kolor blyszczyka wzielas?

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 23:06   #957
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
po farbowaniu coś Ci się nie podobało w pół na pół, to spróbuj więcej 12/61 dać i zobaczysz

jak tak piszesz o kolestonie to mi się przypomniało, że jak robiłam odrost tydzień temu to już ten 12/89 nie wyszedł szaro na odrostach, jak za pierwszym razem na pasmach do mi chwyciło. I wcześniej chciałam go mieszać z 12/96 bo bardziej perłowy ale jest i cieplejszy z tego co czytałam, a cieplejszych odrostów nie chcę więc chyba zostanę przy samym 89. Kusi mnie jeszcze ta alfa 11.21

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 04:01   #958
karolaHH
Zadomowienie

Witam można się tak na " bezczelnego " tu wprosic ? Żeby nie bylo, też jestem blondynka, pewnie jak większość z Was
karolaHH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:49   #959
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
po farbowaniu coś Ci się nie podobało w pół na pół, to spróbuj więcej 12/61 dać i zobaczysz

jak tak piszesz o kolestonie to mi się przypomniało, że jak robiłam odrost tydzień temu to już ten 12/89 nie wyszedł szaro na odrostach, jak za pierwszym razem na pasmach do mi chwyciło. I wcześniej chciałam go mieszać z 12/96 bo bardziej perłowy ale jest i cieplejszy z tego co czytałam, a cieplejszych odrostów nie chcę więc chyba zostanę przy samym 89. Kusi mnie jeszcze ta alfa 11.21
jak chcesz mogę Ci odsprzedać 11,21
bo ja w sumie mam chcice na 11,11
a mam dwie tubki 11,21, swoja drogą nie wiem jak to sie stało

Cytat:
Napisane przez karolaHH Pokaż wiadomość
Witam można się tak na " bezczelnego " tu wprosic ? Żeby nie bylo, też jestem blondynka, pewnie jak większość z Was
siemka

Bunny użyłam dzisiaj tej maski z Welli

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

mam problem z brwiami, bo jak wiecie zapuszczam je,bo moja precyzja w wyrywaniu tu katastrofa
jedna mi ładnie odrasta,a druga nie chce
nie depilowałam ich 2 tyg, 10-tego poszłam do mojej znajomej kosmetyczki zacząć kształtować łuk, i mam przyjść za kolejne 2 tyg, prawa brew ładnie odrasta,a lewa prawie nic nie odrosła
Smaruje olejkiem rycynowym ale to nic nie pomaga,możliwe,że mam już uszkodzone mieszki włosowe i już mi po prostu nie odrosną
Stary 2014-01-20, 09:01   #960
shizaxa
Wtajemniczenie

Kylie muszę pomyśleć czy ją na pewno chcę, na razie jeszcze na jedno farbowanie odrostów mam 12/89

Nt. brwi nic nie poradzę...ja wychodzę z założenia, że się najwyżej domaluje

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości