|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- zastanawiam się nad kupnem oleju kokosowego i masła shea. Jeszcze u nich nie kupowałam ale od jakiegoś czasu rozglądałam się za olejem kokosowym więc jest szansa na wypróbowanie bez ponoszenia kosztów za przesyłkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nettta;44653419]Też dostałam
![]() Kod obowiązuje na Interii, nie wlicza zielonych punktów, a rabat naliczany jest od cen katalogowych więc nie jest to taka super oferta niestety ....[/Q hej ja mam konto na interii ale nie dostałam ? jak tam trafić |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
http://yves-rocher.interia.pl/
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Witajcie, czytelnicy zalogowani i niezalogowani, koleżanki i koledzy, nowi i dinozaury, udzielający się i nieśmiali, a nawet wysłannicy Rochera, Czarni Jeźdźcy, szpiedzy z Krainy Deszczowców. ![]() Co tam wiadomości na fb, tutaj znajdziecie skarbnicę wiedzy na temat YR. To czego ludzie oczekują, czego im brak, jakie kosmetyki bardzo cenią, dlaczego zamawiają, itp. To czego nam ostatnio brak, to przede wszystkim Kosmetyczek, to już nawet nie jest zabawne, szpiedzy potrafią zablokować odpowiednie kody, usunąć produkty, które przez niedopatrzenie rabatował kod ( oczywiście wykorzystują przy tym dobre serce któregoś forumowicza, który dzieli się swoimi spostrzeżeniami z innymi fanami YR), a kosmetyczek jak nie ma tak nie ma Dogodne kody- zysk obustronny, owszem promocja - 50% jest fajna, ale czy dogodna? Gdyby chociaż ZP wchodziły w pulę kwoty uprawniającej do skorzystania z kodu. Niech i już nawet będą w odpłatności 100%. Bo przecież ktoś ma ochotę kupić 2 balsamy z ZP i resztę bez ZP, wtedy połowę ceny płaci tylko za te bez ZP. Chociaż, teraz już prawie wszystko ma ZP. Pamiętam czasy, kiedy ZP miała tylko linia PN, no i kilka poszczególnych produktów. A taka stara to jeszcze nie jestem. ![]() To czego mamy nadmiar ![]() Kremów przeciwzmarszczkowych? Katalogów Jesień- Zima Zielonych Punktów Błędów na stronie- odwieczny problem z historią zakupów, niedziałającymi kodami fb, i takie tam. Wybiórczego traktowania klientów. Natomiast podziękowania należą się: - za zmianę opakowania żelów JdM- no w końcu głosy niezadowolonych zostały wysłuchane - ciężko pracującej ekipie, zespołowi i indywidualnym jednostkom - czasami potraficie zaskoczyć, porozpieszczać, a gratisowy produkt, choćby i nawet był wliczony w cenę, cieszy. ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Ach, brakuje świeżości w YR. Kody już nie takie jak kiedyś, a co fajniejsze produkty wykupione, wycofane, rozrzedzone, w zmienionej formule. ![]() Marzą mi się jakieś nowości. Czekam na fantastyczne maseczki w saszetkach. Ostatnio modne są nasączone płaty. My kobiety, lubimy takie bajery. Małe, stosunkowo tanie, a nowe i cieszące oko. Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie jakiś zapachów do szafy, butów albo aut. Chociażby taka czereśnia, orzeźwiająca cytryna z miętą, drzewo sandałowe z wanilią. Albo taki peeling do dłoni, np. malinowy z kawałkami pestek, może być i krem do rąk wiśnia z mlekiem. No nie wiem, nie wiem. Rochery kombinujcie, tłum pragnie igrzysk. ![]() Bo zmiana składu i opakowań robi się nudna, przewidywalna i zarówno firmie jak i kupującemu może bokiem wyjść. Zadowolony klient to bogata firma. No i jeszcze te małe lakiery. Fajny pomysł, ale i kolorów jak na lekarstwo i cena jak z kosmosu. ![]() A Wy co takiego fajnego chciałybyście zobaczyć na półkach Rochera? |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
Maseczki w saszetkach to dobry pomysł. Mi się jeszcze marzy, żeby samemu wybierać gratis do zakupów internetowych.
#1115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja np. w tym miesiącu nie zamówiłam nic właśnie ze względu na gratisy - nie potrzebuję żadnego z tych produktów, więc wolałam kupić mniej niż zwykle w stacjonarce niż się bawić w e-sklep w którym nie ma połowy produktów. Co do kodów to podpisuję się pod wyższymi postami - praktycznie wszystko ma teraz zielone punkty więc kod na niewiele się zdaje ![]() Na razie czekam na nową serię Sebo i na nowe prezenty ![]()
![]() |
#1116 |
Raczkowanie
|
wiesz co pisze mi ze ten kod jest nieprawidłowy na interii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do życzeń - to chciał bym aby dali możliwość doboru do zamówienia próbek produktów mieszkam w mieście poniżej 50 tys. mieszkańców, więc na sklep YR nie mam co liczyć a z chęcią powąchał bym niektórych perfum czy też kosmetyków - w innych krajach na stronie YR można (nie wiem dokładnie czy dokupić, czy dobrać za darmo) saszetkowe próbki do zamówienia i uważam, że było by to świetne rozwiązanie i mogło by zwiększyć sprzedaż, a tak często kupujemy kota w worku - próbki zminimalizowały by ryzyko rozczarowania zapachem, na czym powinno zależeć YR. YR powinno również pomyśleć na możliwością przesyłki Pocztą Polską, ale po przedpłacie - wolę gdy paczki dostarcza Poczta-Polska ale preferuję płatność kartą płatniczą. A szczytem marzeń była by możliwość odbioru przesyłki w paczkomatach InPostu - gdzie można zapłacić kartą i odebrać paczkę o każdej porze dnia i nocy - bez komentarzy domowników "która to już w tym miesiącu", "chcesz wykupić wszystko co mają" itd. To co mnie zaczyna boleć w YR to obsługa klienta - odpowiedź na e-mail przeciąga się w czasie (kiedyś potrafili odpisać po kwadransie) teraz często dopiero następnego dnia. Konieczność udowadniania zawartości zamówienia poprzez potwierdzenia (a co jak by nie doszło, albo by ktoś usunął - a były już takie przypadki) w końcu wiadomości te generowane są przez YR i powinni mieć kopie, a takie dopominanie się o potwierdzenie to przeciąganie wymiany korespondencji i podważanie prawdomówności klienta. Moja euforia tą marką zaczyna stopniowo opadać - a zakupy są teraz bardziej przemyślane. Ostatnie "promocje" pozostawiają wiele do życzenia, mam nadzieję, że to tylko przejściowe po ceny katalogowe i wszechobecne Zielone Punkty skutecznie mnie zniechęcają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Na stronie http://yves-rocher.interia.pl/ w koszyku zamówień wpisujesz kod ZIMA14
Spróbuj najpierw załadować koszyk, a dopiero potem wpisać kod. Aby kod był aktywny musisz spełnić warunki promocji, tzn. Kod promocyjny uprawnia do rabatu -50% na cały koszyk. Promocja nie dotyczy produktów oznaczonych Zielonym punktem (produkty te nie wliczają się także do wartości zamówienia od której aktywny jest kod). Kod promocyjny jest aktywny, gdy Twoje zamówienie przekroczy 149 zł. Jak nie zadziała, to nie wiem. Pewnie musisz czyścić ciasteczka, albo zmienić przeglądarkę. Ale ja się tam nie znam. ![]() Na pewno inni Ci pomogą w tej kwestii. ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Próbki Z tego co wiem, to plik saszetek można było kiedyś zamówić w ofercie wysyłkowej za bodajże 4 zł? Nie pamiętam. Niestety rodzaj próbek zostaje narzucony odgórnie. Natomiast, zawsze możesz poprosić o kilka darmowych próbek interesujących Cię produktów, wysyłając maila do bok-u. Ja z takiej opcji skorzystałam dwa razy. Jednak musisz liczyć się z tym, że nie zawsze dostaniesz takie próbki o jakie prosiłeś. ![]() Paczkomaty Świetna sprawa. Znacznie ułatwiająca życie. Nikt się nie lubi tłumaczyć, co kupuje, ile, dlaczego, itp. Spojrzenie kuriera, listonosza, rodziny, sąsiadów, znajomych, kota- bezcenne. ![]() Obsługa klienta Nic dodać, nic ująć. Brak promocji Podsumowując nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej mamy czas na ochłonięcie i używanie tego, co już posiadamy. W takiej sytuacji łatwiej przejść na minimalizm. ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Podzielę się z Wami jeszcze kilkoma uwagami i znikam. ![]() Jakiś czas temu pisałam Wam o żelu do mycia twarzy Hydra Vegetal. Na początku nie byłam do niego przekonana. Niby wszystko w porządku, ale dawał takie uczucie niedomycia, dziwnie się pienił tak nieco silikonowo i zostawiał na skórze delikatną warstwę ochronną, która co prawda z czasem stała się zaletą, ale wtedy wydawała się być gwoździem do trumny. Jednak wraz z jego schyłkiem, zaczęłam żałować, że się kończy. Dlaczego? Bo fantastycznie łagodził podrażnienia, otulał skórę taką niewidoczną, ale lekko wyczuwalną warstwą, pielęgnował skórę twarzy. Co prawda makijażu nie domywał, ale do tego przeznaczony nie był. Poza tym ja jestem fanką świeżych, ogórkowo- melonowych zapachów, którym HV się cechował. Z chęcią wrócę do tego żelu, jest nieinwazyjny i przyjemny. Mam zamiar go stosować zamiennie z moim ulubieńcem Effaclar z LRP. Ale, ale największą jego wadą jest mała wydajność, no i cena mało zachęcająca. Miesiąc używania i puste opakowanie wylądowało w koszu. Całe szczęście, że można je było zużyć do końca. Nic nie zostało, nawet na ściankach. Będąc w temacie żelu wspomnę jeszcze o tym rumiankowym. Bardzo wiele osób go lubi i poleca- fakt i cena zachęca i zapach przyjemny. Ale na mojej cerze- mieszana w sferze T i wrażliwa na policzkach, całkowicie się nie sprawdził. Nie dość, że wydajność słaba, to i bałam się go używać do twarzy. Podrażniał, powodował wysyp alergiczny. No ale wiadomo- rumianek jest silnie uczulający. Trzeba uważać. Od tego momentu unikam mleczek, toników, żeli i kremów rumiankowych. Jedynie szampon jest moim hitem. ![]() Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2014-01-19 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Kiedy w Kroku3 ma być ten tusz? Coś mi się obiło że końcem stycznia?
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
AnulaQa, świetny wpis, podpisuję się obiema rączkami
![]() Dla mnie to dobrze, że YR teraz tak nie kusi kodami - mam cały karton zapasów, głównie żeli pod prysznic ![]() Miłego wieczoru! ![]() Edytowane przez Niebieska88 Czas edycji: 2014-01-19 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Makeup challenge winner
|
U mnie zapasy topnieją w zastraszającym tempie, bo rodzina poprosiła o zaopatrzenie. Mam żele Plaisirs Nature na zapas i się teraz cieszę, bo zdrożały i już nie wchodzi na nie zniżka -50%.
U mnie raczej nie ma odwyku od zapachów- ostatnio mój hit to olejek z Złoty Kwiat & Akacja z L'Occitane. Też wolałabym opcję Poczty Polskiej z przedpłatą (o problemach z Siódemką już pisałam), bo teraz muszę chodzić do bankomatu i rozmieniać pieniądze, bo listonosz nigdy nie ma drobnych (Sprzedawcy rozmieniają pod warunkiem, że coś się kupi. Czy Was to też irytuje?) Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-01-29 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Makeup challenge winner
|
Zdrożały też 30-militrowe wody i 100ml Evidence. Staniały natomiast o 2 zł pojedyncze cienie Coleurs Nature (cena była mocno zawyżona) oraz pompki PN o 50 groszy.
Czyli cena żelu PN 400 ml to prawie 20 zł, bo nie da się ich używać bez pompki. Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-01-29 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Irenosława Pierwsza
|
O tak. Ja też tego pragnę, nie cierpię płacić za pobraniem...
#1127 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się rękami i nogami!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z wami! Niecierpie jak mi TŻ zrzędzi
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wysyłka do paczkomatów byłaby spełnieniem marzeń
![]()
#1130 |
Raczkowanie
|
czy działa wam kod 3PYC3FR03 bo chciałam wykorzystać ale nie podejdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś z Was zamawiał w styczniu z urodzinowej i dostał słynne ceratowe pudła? Przydało by mi się coś takiego. Albo może ktoś ma i chce się wymienić? (najlepiej od razu 2 komplety)
Edytowane przez 201604131205 Czas edycji: 2014-01-20 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Nie wiecie dla czego już tyle czasu jest niedostępny puder sypki transparentny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do pudełek ceratowych, nie chcę ich nawet za darmo, zrobiłam 1 zamówienie i dobiłam do 109 zł. Oddałam koleżance, nie są warte, żeby dobijać do 109. dwa większe jeszcze na coś może się przydadzą, a 2 mniejsze nawet nie wiedziałabym do czego ich zastosować, ja mam większą kosmetyczkę, niż najmnijesze pudełko... a poza tym muszą być czymś w środku wypełnione, żeby miały ształt... CHIŃSKI BADZIEW.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Pani Pech
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, o tych z e-sklepu.... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktualizacja: Pudełka znalazły już nową właścicielkę ![]() Edytowane przez profik Czas edycji: 2014-01-20 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Pani Pech
|
mam nadzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
A orientujesz się, czy skład jest taki sam jak w starej wersji? Czy może przy nim również grzebali?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.