Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 22:52   #4711
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jak juz jestesmy w temacie filmowym to mam filozoficzno-egzystencjonalne pytanko...
rodzice na dole ogladali po raz 596842 Anne German. Ja jednym okiem pilnowalam mlodego , drugim zerkalam na tv bo byl akrat fajny moment - ona cala w gipsie, lekarz nad nia z pilka mial ja wlasnie rznac znaczy sie gips
i teraz powiedzcie mi, skoro ona byla w tym gipsie zapewne dluuuuugo bo nikt normalny nie zalewa czlowieka w 90% w gips to jak ona robila 1 i 2? przecie ona byla zagipsowana na cztery spusty. jedynie glowe i rece miala wolne no to jak ja sie pytam, jak?

Miałam spać, ale usnąć nie mogę:banghead::banghead:
Pewnie jej wycieli dziurkę do 1 i2

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-19 o 23:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 22:59   #4712
hje
Zakorzenienie

Cytat:
i teraz powiedzcie mi, skoro ona byla w tym gipsie zapewne dluuuuugo bo nikt normalny nie zalewa czlowieka w 90% w gips to jak ona robila 1 i 2? przecie ona byla zagipsowana na cztery spusty. jedynie glowe i rece miala wolne no to jak ja sie pytam, jak?
Tak jak Debrah napisała, tam zostawili miejsce I pewnie przez jakąś rurkę się załatwiała
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 00:43   #4713
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Moj synuś od kilku dni siada z czworakow i podpiera sie raczka.
A dzis puscil łapkę i wytrzymal siedzac z 10min!
Oprocz tego jak chce podejsc do czegos, co znajduje sie stosunkowo blisko to czwo-ra-ku-je (oczywiscie w dalsze wyprawy zapuszcza sie pelzajac)
W kooooooncuuuuuuuuu

Takze ostatnie nasze nocki to chyba efekt nowych umiejetnosci+zabki+teraz jeszcze katarek. Cudne polaczenie
Brawo!!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

na początek spóźnione buziaki dla roczniaczków wczorajszych

robiłam dzisiaj ciasteczka cytrynowe i powiedzcie mi, jak z tego lepiącego ciasta uformować kulkę i ją na dodatek rozpłaszczyć myslałam, że mnie szlag trafi ale znalazłam sposób - łyżeczką dawałąm takie kleksy z ciasta na blaszkę, a potem tył tej łyżeczki obtaczałam w cukrze pudrze i rozpłaszczałam ciasto i nic się nie przylepiało; tylko trochę nieforemne wyszły i na dodatek blade, bo coś mi piekarnik nie grzeje dobrze z góry ale pycha są, tylko za słodkie jak dla mnie, następnym razem dodam dużo mniej cukru i więcej soku z cytryny (dodałam z jednej całej)

dobrze, że już po wszystkim

ale ma obstawę misiową ja bym prababciom też wywołała

szkoda słów na nich normalnie

śnieg macie jak się Kubusiowi podoba?
Fakt że ciasto się klei, ale ja formuje kulki między dwiema rękami, okreznymi ruchami nie wiem czy wiecie o co chodzi. I wtedy nic się nie przykleja, na koniec tylko splaszczam. Cukru dałam połowę mniej i bez cukru pudru ale i tak były dość słodkie.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewaczki moje napiszcie mi

Jakie macie spacerówki? tzn. ile ważą?

i czy bralyście albo będziecie brać spacerówkę-parasolkę czy raczej nie??
Moja coś ponad 11 kg.

Ania fajnie ze wróciłas!

Dokładnie rok temu wieszałam pranie i poczułam pierwszy skurcz a 20 godzin później juz mój synuś był na świecie

Buziaki dla Nadusi Bijkory
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 04:30   #4714
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Najlepsze zyczenia dla Nadii i Oliwierka!!
nawijko brawa dla Kubusia za nowe umiejetnosci!
hje to Was panna zaskoczyla! Brawo!
silver zdjecia prosimy!
debrah i nancy Wasze tez chetnie obejrzymy!
fewciu powodzenia! Jak pupalolo Blanki? Mam nadzieje, ze lepiej...
deli kciuki!!
lenova super, ze u Was lepiej!
aniu witaj!!
tresello Yae je kolacje na godzine-poltorej przed kapiela; wypada to w godzinach 18-20. Kapiel i do snu uu.
pstryczku padlam przy Twoim pytaniu!!
Dziewczyny rzucacie przepisami na salatki, ciasta i ciasteczka; a ma moze ktoras jakis smaczny przepis na czekoladki? Walentynki sie zblizaja...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 05:31   #4715
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dzien dobry
Zuzka spała cała noc od 20 do 6 rano
Tzn była jedna pobudka, wzięłam do łóżka, smoczka dałam i od razu zasnęła ale się wyspałam, bo po tej całej imprezce to zmęczona byłam.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 07:16   #4716
bijkora
Rozeznanie

Dzien dobry
Ta mała cholera modem mi wyłamała, dopiero w piątek Cyfrowy polsat przysłał mi naprawiony Co to za szkodnik !
Cieszę się ze nie mam dużo do nadrabiania
Tak na szybko was tylko przelecę

Włosomaniaczka

Stary 2014-01-20, 07:24   #4717
iffonka7
Zadomowienie

hej hej
jestem tak wy☠☠☠...po weekendzie na uczelni że szkoda gadać, w ogóle nie mam pojęcia jak zaliczę to sesje przecież ja nic nie czaje
będzie mnie teraz na pewno mniej, muszę wziąć się porządnie do nauki ;(

fewciu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 07:34   #4718
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne ze rosol...
jakos tak m rosol nie pasuje na "prezent"
To najlepsze co moga dac od siebie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Fakt że ciasto się klei, ale ja formuje kulki między dwiema rękami, okreznymi ruchami nie wiem czy wiecie o co chodzi. I wtedy nic się nie przykleja, na koniec tylko splaszczam. Cukru dałam połowę mniej i bez cukru pudru ale i tak były dość słodkie.
Ja tak samo, a i tak szlag mnie trafial z formowaniem

Najlepsze zyczenia dla Oliwierka i Nadusi

NOC CUD!!!
Co prawda Kuba zasnal przed 23 (efekt poznej drzemki, ale nie mialam serca go budzic po ostatnich cyrkach w nocy), ALE mielismy jedna jedyna pobudke na jedzonko (doslownie chwile pochlipal) o 3 i spalismy do 8. Budzil sie jeszcze w nocy, ale poglaskalam i zasypial momentalnie
Spalibysmy dluzej, ale wizyta u pediatry zaraz.
Ale sie wyspaaaaaaaalam!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:07   #4719
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Co to za pogoda?!? Szaro , buro i ponuro. Całą noc lało i dalej leje
Tż w pracy. A ja dziś muszę iść z Darią do pediatry z tymi wynikami ze scyntygrafii.
ale senny dzień
Stary 2014-01-20, 08:11   #4720
Delicjanka
Zakorzenienie

Iffonka lacze sie z toba w BULU i nadziei hahaha ja wlasnie jade na egzaminy ustne.. bedzie eielka improwizacja. .. ciezko sie uczyc przy tzcie i amelce najgorsze ze 27 stycznia t. Jedzie do szoitala na dwa tyg i nie bede miala z kim zostawic amelki...

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

JeszcE tzt mi fure wzial i musze autobusem jechac ; p kupilam sobie kurtke narciarska dziecieca w lidlu jest megaaaa ciepla ; d

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:18   #4721
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Widzę, że ktos pytał o mnie - miło

Ja się faktycznie próbuję uczyć, mam jeszcze projekty do pozamykania..ale idzie mi na razie marnie dość.
Z watkiem na bieżąco jestem, tylko siedzę cicho.

Czy Wasze dzieci przytulają zabawki misie/lalki?

Moja nagminnie - dostała takiego tubusia co gra po wciśnięciu rączki... obejmuje go łapkami i się z nim kiwa przez całą piosenkę

Było pytanie o tv: jest włączony tylko kiedy oglądam coś konkretnego : jak skończę to wyłączam. Odzwyczaiłam się już od tego, że jest włączony bo tak, mimo, że nie oglądam

Jako ciekawostkę powiem Wam, że najgorsze są..dla dzieci - reklamy.
A zdrowa dawka tv dla 2 latka to.. 15 minut. Szok?.
U mnie tv dużo chodzi w weeknd bo w tyg to prawie wogóle, ale Oli mało zainteresowana.
Nie przytula zabawek, ogólnie nie lubi się przytulać, ale jak śpi teraz na boczku to przytula pieluszkę albo przytulaka.
Nie wiem Debrah czy doczytałas co pisłąm o mojej kuzynce. Karmiła piersią do 14 miesięcy ale już w 4 zaczęła wprowadzać nowe rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem. Jak poszła do pracy to jej córka musiął jeść inne jedzenie niż uu no bo nie było jej 9 h. A tak to rano uu, i od 16 uu. W między czasie co innego. Nigdy nie podawała mm, i nie uczyła jeść z butelki. Teraz Mała ma 3 latka i je wszystko.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
HJE a czy Ty nie mozesz Poli przetrzymac, pozabawiac, tak żeby nie poszła w kime o tej 18 czy 19, tylko wytrzymała z godzine, dwie? Ja tak "na siłe" staram sie czasami małego wytrzymac, wtedy nie urządza drzemki wieczorem, tylko kładzie sie spac o swojej godzinie i unikam tugez wieczorową porą.
Ja próbowałam kilka razy Olwike rpzetrzymac w nadzieji że rano dłużej pośpi. Rezultat: złe i marudzące dziecko wieczorem, pobudka standardowo w okolicach 6. Już więcej nie próbuję.
[QUOTE=gochaa_p;44669135]
Weszłam wszem i wobec oznajmić że Ewcia już po ospie.

QUOTE]
Przyśłij mi w liście zarazki
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Super że Ewci przeszło i zdrowia dla Ciebie gocha

Ja wywołam na dzień babci to zdjęcie.

Tylko się teraz zastanawiam czy moim babciom też czy nie
Boski to zdjęcie
Cytat:
Hej ciotki!
Nieźle, u mnie o śniegu nie mam mowy
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Buziaki roczkowe dla Dominiki, Leny, Lili i Wiktora. Od razu spóźnione da Michałka bo wczoraj tępa dzida zapomniałam wycałować. : cmok:
Ja isę przyłączam, spóźnione ale gorące : roza:
Cytat:

Chyba mi się dziecko przestawia na jedną drzemkę. Już kilka dni ma drzemkę ok 1.5 godziny między 12 a 14 (zależy jak zaśnie). Potem zmęczona się robi po 17:00 ale nie kładę już, bo to drzemka po 17 skutkuje mega marudem i niemożnością zaśnięcia już na noc. Więc się bawimy, szalejemy, śmiechy-chichy, żeby zasnęła potem po kąpieli między 19.30 a 20:00.
Oby się ten system sprawdzał.

A dziś rano dziwna rzecz! Dużo pobudek jak zwykle, ale jak wylądowała u mnie w łożku i przysnęłyśmy koło 6:00 po kolejnej pobudce..tak wstałyśmy o.. 9:25
Czułam się jakbym spała 2 lata, szok

Kurczę jak Amelcia cudnie buzi daje : mówi się do niej "daj buzi, daj całuska" to ona przychodzi i przybliża buzię albo otwarty dziób albo normalnie usta zamknięte i cmok taki, a potem się uśmiecha. Normalnie to przekochane jest
U mnie są 2 drzemki w dzień: po 9 - 1h i po 13 do 2 godzin. Na początku można samą Olwikę zostawić ale po 40 min jak się chce żeby pospała dłużej to już trzeba monitorować i bujnąć czasem wózek ( mówię tu o drzemce popołudniowej).
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 08:26   #4722
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Miałam kiedyś gips...po żebra. Ze sie usiąść nie dało. Normalnie, tam sie przestrzen zostawia.

Przepraszam, mam nadzieje ze Cie nie urazilam tym durnym pytaniem

ale ona w tym filmie wygladala tak strasznie scisnieta tym gipsem ze mi nawet do łba nie przyszlo ze tam cos mogliby zostawic ok, koniec tematu

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Tzn była jedna pobudka, wzięłam do łóżka, smoczka dałam i od razu zasnęła ale się wyspałam, bo po tej całej imprezce to zmęczona byłam.

pieknie!

Cytat:

NOC CUD!!!
Co prawda Kuba zasnal przed 23 (efekt poznej drzemki, ale nie mialam serca go budzic po ostatnich cyrkach w nocy), ALE mielismy jedna jedyna pobudke na jedzonko (doslownie chwile pochlipal) o 3 i spalismy do 8. Budzil sie jeszcze w nocy, ale poglaskalam i zasypial momentalnie
brawooooooooooo!!!!

u nas mlody przebudzil sie o 5 ale udalo mi sie go spacyfikowac na szczescie. tyle ze nie mam polowy wlosow na czubku glowy... se znalazl sposob na zasypianie

mialam jechac zawieźć to zwolnienie ale jest taka pixdziawa i na dodatek caly czas pada deszcz (-8 i deszcz, czujecie? i tak od wczoraj ) ze wyslalam meza zobaczymy czy przyjma...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Nadio, Oliwierku,
wszystkiego co najlepszege!
Zdrowka, szczescia i spełnienia marzen!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:28   #4723
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
sratatata

mam nadzieję, że ta zima w końcu do nas dojdzie, bo tak utknęła w połowie Polski i upa

jak ja jojczę, że nie mam ciuchów (a nie mam na serio, bo jak zrobiłam remanent, to mi się przerzedziło w szufladach), to też każe mi sobie kupić, tylko ja cholera nie mam kiedy po pracy szybko do domu, bo nie chcę, żeby Filip do wieczora siedział u teściowej, a w weekendy TŻ przyjeżdża i szkoda mi zmarnować tych dwóch dni na zakupy
raczej u Meneq

Cytat:
Ania, od której strony zaczynasz nadrabianie?

a robiła któraś z Was te ciasteczka orzechowe? jest w nich jakiś haczyk?

czas zmian nadszedł
nie wiem, wydaje mi się, że dość kruche będą z powodu tego, że mąka orzechowa tam jest

Cytat:

taką: http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...tive-2010.html ale to taka awaryjna, parasolka to jest, na co dzień jeżdżę normalnie spacerówką z 3in1, bo wielkie, pompowane koła i daje się 1 ręką prowadzić, co przy konieczności trzymania za rączkę Agatki...

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Dokładnie rok temu wieszałam pranie i poczułam pierwszy skurcz a 20 godzin później juz mój synuś był na świecie

Buziaki dla Nadusi Bijkory
też takie rozkminki miałam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
nawijko brawa dla Kubusia za nowe umiejetnosci!
hje to Was panna zaskoczyla! Brawo!
silver zdjecia prosimy!
debrah i nancy Wasze tez chetnie obejrzymy!
fewciu powodzenia! Jak pupalolo Blanki? Mam nadzieje, ze lepiej...
deli kciuki!!
lenova super, ze u Was lepiej!
aniu witaj!!
tresello Yae je kolacje na godzine-poltorej przed kapiela; wypada to w godzinach 18-20. Kapiel i do snu uu.
pstryczku padlam przy Twoim pytaniu!!
Dziewczyny rzucacie przepisami na salatki, ciasta i ciasteczka; a ma moze ktoras jakis smaczny przepis na czekoladki? Walentynki sie zblizaja...
a proszę, z moją modyfikacją - w przepisie nie są orzechowe:

Suche:
2 szklanki mąki*
1/2 szklanki cukru
2 mocno czubate łyżeczki proszku do pieczenia (swoją drogą, któraś prócz mnie używa nazwy BAKIN? )
2 czubate łyżki kakao
tabliczka pokruszonej mlecznej lub białej czekolady

Mokre:
1/2 szklanki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka

Przy czym ja zamiast szklanki, której nie mam, używam kubka.
Suche i mokre osobno połączyć, potem mokre wlać do suchego, lekko rozmieszać - aby tylko składniki się połączyły. Foremki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości (15-16 foremek), piekarnik na 200 stopni i 15 minut piec.

* w wersji wypasionej - orzechowej - jedną szklankę mąki zastąpiłam szklanką zmielonych orzechów włoskich - mąka orzechowa.

Przepyszne są.

Ewentualnie ciasto orzechowo-jabłkowe, chcecie?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej hej
jestem tak wy☠☠☠...po weekendzie na uczelni że szkoda gadać, w ogóle nie mam pojęcia jak zaliczę to sesje przecież ja nic nie czaje
będzie mnie teraz na pewno mniej, muszę wziąć się porządnie do nauki ;(

fewciu
a co studiujesz?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Fewciu! powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:37   #4724
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44697674]raczej u Meneq

nie wiem, wydaje mi się, że dość kruche będą z powodu tego, że mąka orzechowa tam jest

taką: http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...tive-2010.html ale to taka awaryjna, parasolka to jest, na co dzień jeżdżę normalnie spacerówką z 3in1, bo wielkie, pompowane koła i daje się 1 ręką prowadzić, co przy konieczności trzymania za rączkę Agatki...

też takie rozkminki miałam

a proszę, z moją modyfikacją - w przepisie nie są orzechowe:

Suche:
2 szklanki mąki*
1/2 szklanki cukru
2 mocno czubate łyżeczki proszku do pieczenia (swoją drogą, któraś prócz mnie używa nazwy BAKIN? )
2 czubate łyżki kakao
tabliczka pokruszonej mlecznej lub białej czekolady

Mokre:
1/2 szklanki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka

Przy czym ja zamiast szklanki, której nie mam, używam kubka.
Suche i mokre osobno połączyć, potem mokre wlać do suchego, lekko rozmieszać - aby tylko składniki się połączyły. Foremki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości (15-16 foremek), piekarnik na 200 stopni i 15 minut piec.

* w wersji wypasionej - orzechowej - jedną szklankę mąki zastąpiłam szklanką zmielonych orzechów włoskich - mąka orzechowa.

Przepyszne są.

Ewentualnie ciasto orzechowo-jabłkowe, chcecie?

a co studiujesz?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Fewciu! powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki! [/QUOTE]

Snieg juz Wam zwrocilam. U mnie jest po zachodzie slonca, pi*** - przepraszam - wieje mocno, ale na termometrze 13st.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Dziekuje za przepis, ale to nadal niestety jest ciasto...
Stary 2014-01-20, 08:41   #4725
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Iffonka lacze sie z toba w BULU i nadziei hahaha ja wlasnie jade na egzaminy ustne..
[/COLOR]JeszcE tzt mi fure wzial i musze autobusem jechac ; p kupilam sobie kurtke narciarska dziecieca w lidlu jest megaaaa ciepla ; d

Amelex dorosnie to sie bedyiecie ciuchami wzmieniac
POWODYENIA!!!!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Stary 2014-01-20, 08:43   #4726
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie

Obudzilam sie dzisiaj z takim bolem gardla, ze masakra. Dobrze, ze Tz na nocke idzie to Gabi do przedszkola zawiozl. Mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie

nawijko, zdjecie najswiezsze to z urodzinek, na fejsie pewnie wiekszosc z Was widziala ale dla tych co fejsa nie maja wrzuce

Yellow, wzruszajace Ja tez tak 2 dni temu wspominalam, a wlasciwie to 3 bo u mnie sie zaczelo wieczorem

Ps. dobrze, ze wrocilam to przynajmniej wreszcie schudne. Mloda mi caly czas ucieka i musze po nia biegac. Zawsze to jakas forma aktywnosci fizycznej

Acha, zapomnialam napisac - spacerowke mamy do bagaznika, wazy jakies 7kg i nie wyobrazam sobie jej nie miec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8971s.jpg (84,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8995s.jpg (92,1 KB, 25 załadowań)

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-01-20 o 08:45
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:43   #4727
s i l v e r
Zakorzenienie

Zaraz będę nadrabiać.

Fewciu, jestem myślami z Tobą
Stary 2014-01-20, 08:44   #4728
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania zasnęła 15 minut temu ja nie wiem co się porobiło z tym usypianiem:/ w kąpieli ziewa non stop, przy butli trze i zamyka oczy a zje, schodzi z łóżka i idzie się bawić:/
A to u mnie to samo, ledwo ją daję rade ubrac po kąpaniu, taka śpiąca a po jedzeniu przewroty, przekręty chichy śmichy; dopiero jak zgasze światło i zapuszczę laleczkę z saskiej porcelany to się uspokaja i zasypia.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No i zazdroszczę Silver grzecznego dziecka w kościele. My z młodą byliśmy do tej pory dwa razy, dobrze, że pogoda akurat znośna, bo oczywiście na polu musieliśmy być. Tylko chodzić, chodzić, chodzić i chłopaków podrywać
U mnie to nawet podjazdu do wózka nie ma w kościele i samej to by mi nawet ciężko się było wybrać.
Cytat:
moja teznie chodzi to znaczy przy stole zy przy lozku to tak
albo od stolu lapie za lozko i tak przechodzi sobie
a wiecie co ten jezdzik pchac zi sam pchacz to jak ona chce przy tym chodizc to leci jej zybko do przodu
jeszcze niejest gotowa czy pchacze mam do 4 liter??
Ja mam dwa pchacze i oba odjeżdżają, chyba że po dywanie to trochę wolniej.
Cytat:

Kurcze przyłąćzam się, bo nie wiem co robić. Tz nalega na parasolke bo łatwo do samochodu wziąść ale jakoś nie moge sobie wyorazić zakupów w galerii i Oliwka w tej parasolce
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A i ja się przyłączam: 100 lat, 100 lat

Dziękujemy z Oliwką za pamięć i życzenia
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-20, 08:45   #4729
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq, no chciałaś sałątki, ciasta, ciasteczka i czekoladki, to nie ogarniam?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:47   #4730
pstryczek84
Zakorzenienie

o, wlasnie, FEWCIU powodyenia!!!!!!!!!!!!!:c mok:

Stary 2014-01-20, 08:52   #4731
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44697954]Meneq, no chciałaś sałątki, ciasta, ciasteczka i czekoladki, to nie ogarniam? [/QUOTE]
To sie nie zrozumialysmy... Pierwsze trzy stale podajecie, a potrzebowalabym przepis na czekoladki
Stary 2014-01-20, 08:57   #4732
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry
Hania sama zjadła na śniadanie omlet zajęło Jej to ponad pół godziny, ale dała radę;p

Najlepsze życzenia dla Oliego i Nadusi

fewciu powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

piękna nocka!

Cytat:

NOC CUD!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Co to za pogoda?!? Szaro , buro i ponuro. Całą noc lało i dalej leje
Tż w pracy. A ja dziś muszę iść z Darią do pediatry z tymi wynikami ze scyntygrafii.
ale senny dzień
u nas taki wiatr, że okna mi zaraz powyrywa

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Iffonka lacze sie z toba w BULU i nadziei hahaha ja wlasnie jade na egzaminy ustne.. bedzie eielka improwizacja. .. ciezko sie uczyc przy tzcie i amelce najgorsze ze 27 stycznia t. Jedzie do szoitala na dwa tyg i nie bede miala z kim zostawic amelki...

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

JeszcE tzt mi fure wzial i musze autobusem jechac ; p kupilam sobie kurtke narciarska dziecieca w lidlu jest megaaaa ciepla ; d

powodzenia!
Cytat:
Hejka!

ale ona w tym filmie wygladala tak strasznie scisnieta tym gipsem ze mi nawet do łba nie przyszlo ze tam cos mogliby zostawic ok, koniec tematu

pieknie!

brawooooooooooo!!!!

u nas mlody przebudzil sie o 5 ale udalo mi sie go spacyfikowac na szczescie. tyle ze nie mam polowy wlosow na czubku glowy... se znalazl sposob na zasypianie

mialam jechac zawieźć to zwolnienie ale jest taka pixdziawa i na dodatek caly czas pada deszcz (-8 i deszcz, czujecie? i tak od wczoraj ) ze wyslalam meza zobaczymy czy przyjma...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Nadio, Oliwierku,
wszystkiego co najlepszege!
Zdrowka, szczescia i spełnienia marzen!!!

u nas o 6 bo zaczęli odśnieżać
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Obudzilam sie dzisiaj z takim bolem gardla, ze masakra. Dobrze, ze Tz na nocke idzie to Gabi do przedszkola zawiozl. Mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie

nawijko, zdjecie najswiezsze to z urodzinek, na fejsie pewnie wiekszosc z Was widziala ale dla tych co fejsa nie maja wrzuce

Yellow, wzruszajace Ja tez tak 2 dni temu wspominalam, a wlasciwie to 3 bo u mnie sie zaczelo wieczorem

Ps. dobrze, ze wrocilam to przynajmniej wreszcie schudne. Mloda mi caly czas ucieka i musze po nia biegac. Zawsze to jakas forma aktywnosci fizycznej

Acha, zapomnialam napisac - spacerowke mamy do bagaznika, wazy jakies 7kg i nie wyobrazam sobie jej nie miec
śliczna jest

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 08:58   #4733
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widziałm już na fb, super.
Dużo zdrówka życzę.

U mnie weekend pod znakiem odwiedzin i awantur. Była moja siostra i całe szczęście Oliwka się już jej nie bała to mogłam ją nawet na chwilę zostawić z nią i cos porobić. Był bratanek Tż z dziewczyną w odwiedziny
No ale była tez mega awantura oczywiście o Młodą. Że ☠☠☠☠..za dużo od niej wymagam. Już mnie szlak trafia….siedzi gnój cały dzień na kompie i nawet nie zamiecie, jak o coś poproszę to słysze na drugi dzień że no zapomniała…jeszcze żeby się uczyła … a tu nie… ale ostatnio ksiądz na Kolendzie naskarżył że gadała całą mszę, a wczoraj jeszcze matka jej dzwoniła i że coś tam do babci pyskowała to może wreszcie Tż na oczy przejrzy.
No a Oliwka oczywiście o 6 pobudka a z chorym Tż w domu jest, on idzie do lekarza i może chorobowe na tydzień weźmie. Ale już jutro moja mama przyjeżdża to będzie lżej.
No i ☠☠☠☠. Mandat dostałam wczoraj…masakra, prezentów muszę dla trójki maluchów nakupować a tu jeszcze to….

Planuję dwa torty jak już pisałam, tylko nie wiem jak dekorować: jeden dla dziewczynki i chłopaka to myślę w końcu że w jakichś neutralnych kolorach zrobię: Mam już roczek, a dla Lenki w różu, tylko nie wiem czy jakąś królewnę dać na środek czy np. Myszkę miki??

Siostra pytała co dla Oliwki więc mówiłam że może klocki Clemmy, bo nawet nie wiem co innego.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-01-20, 09:08   #4734
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
widzialyscie?
http://www.pudelek.pl/artykul/62923/...greya_zdjecia/

jakos tak mi oni troche nie pasuja...
u niej drazni mnie ta grzywka (nie pamietam czy w ksiazce A. miala grzywke - pewnie tak, ale ja jakos wyobrazalam sobie A. bez grzywki ) no a on - jak narazie na tych ujeciach to tradżedi! taki ciapciak, cieple kluchy, malo tego powiedzialabym nawet ze lekkim gejoskiem mi zajezdza
pacze i pacze ale demona sexu to ja w nim za grosz nie widze
grrr, nie pasują mi w ogóle! aż nie czekam na ten film. Takie wlaśnie ciapciaki wzięli to już 1000X lepiej CI, których fani proponowali http://www.pudelek.pl/artykul/58758/..._twarzy_greya/

BTW ktora pamięta Power Rangers?
http://demotywatory.pl/254/Power-Rangers

Najlepsze życzenia dla Oliwierka i Nadusi

Zdrowia Wam i dzieciaczkom
za udane imprezki
Aniu witamy!!!
za egzaminy

My wczoraj cały dzień poza domem, u babć. Zdjęcie się bardzo każdej podobało

MAMY CHŁOPCÓW!
Mam problem. Powiedźcie mi co u Was mówili lekarze odnośnie pisiaków Młodych? Bo nam powiedział żeby do roku mu absolutnie nie ściągać napletka, nie ruszać, po to ma wzwody żeby napletek sie odklejał.
Kuzynowi (temu co dziecie sadza 2miesięczne) kazała lekarka sciągać.
Kuzynkom dwóm też. Z czego jeden ma prawie 3 latka i miał stulejkę, chirurg maści przepisywał itp drugi młodszy od Dadusia o 2,5 miesiąca. Tez mu ściąga, ciotka wczoraj mówiła że czasem krew poleciała ale trzeba! Ja jej mówie że przez to właśnie sie stuleja robi bo rany robią. Na co ta (akurat dawidowi zmianiałam papma) że Dawid ma stuleję i to dużą. Że ona wie co mówi. No i wczoraj np po kąpieli spróbowalam mu delikatnie sprawdzić. No i troszkę tylko i zaraz się wyrywał. I się przeraziłam że faktycznie ma
Jutro idziemy do lekarza, na szczepienie to sprawdzi ale widze co lekarz to opinia.
Jak u WAS?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:14   #4735
charlizz
Zadomowienie

Jak tu się nie wku...!
Tydzień temu pytałam na egzaminie babę osobiście o wyniki-na następnym wykładzie, który ''oczywiście, że się odbędzie" dziś o 10.00. No więc lecę tak na 11 żeby tylko sprawdzić wynik i ewentualnie o poprawę pytać i co? o 1 w nocy przesłała nam wyniki! Których nie widziałam, a jak juz do pociągu wlazłam to mi koleżanka napisała. no i co, jadę do Wawy po to, by czekać tam sobie do 14 na dzisiejszy egzamin!! o chu złoty

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:14   #4736
pstryczek84
Zakorzenienie

ania - cudna cora i coraz bardziej podobna do starszej siostry

zwolnienie przyjete

Stary 2014-01-20, 09:16   #4737
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

ja przepadłam w czarną otchłań nauki do sesji mam dość! nawet nie mam czasu na 2 do wc wyjść więc przepraszam, że znów znikam, jeszcze tylko 2 tygodnie i będę wooolnaaaa! koniec studiów!

u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik i już w zasadzie codziennie zdarza jej się zawołać "sisi" i faktycznie robi siku, moja mała duża dziewczynka jestem z niej taaakaaa dumna!

tymczasem zaraz was na szybko przelecę i przesyłam spóźnione buziaki dla wszystkich roczniaków! rośnijcie zdrowo!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 09:21   #4738
Debrah
Zakorzenienie

[QUOTE=Ifwka;44697571]U mnie tv dużo chodzi w weeknd bo w tyg to prawie wogóle, ale Oli mało zainteresowana.
Nie przytula zabawek, ogólnie nie lubi się przytulać, ale jak śpi teraz na boczku to przytula pieluszkę albo przytulaka.
Nie wiem Debrah czy doczytałas co pisłąm o mojej kuzynce. Karmiła piersią do 14 miesięcy ale już w 4 zaczęła wprowadzać nowe rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem. Jak poszła do pracy to jej córka musiął jeść inne jedzenie niż uu no bo nie było jej 9 h. A tak to rano uu, i od 16 uu. W między czasie co innego. Nigdy nie podawała mm, i nie uczyła jeść z butelki. Teraz Mała ma 3 latka i je wszystko.

Ja próbowałam kilka razy Olwike rpzetrzymac w nadzieji że rano dłużej pośpi. Rezultat: złe i marudzące dziecko wieczorem, pobudka standardowo w okolicach 6. Już więcej nie próbuję.
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Weszłam wszem i wobec oznajmić że Ewcia już po ospie.

QUOTE]

Boski to zdjęcie

Nieźle, u mnie o śniegu nie mam mowy

Ja isę przyłączam, spóźnione ale gorące : roza:

U mnie są 2 drzemki w dzień: po 9 - 1h i po 13 do 2 godzin. Na początku można samą Olwikę zostawić ale po 40 min jak się chce żeby pospała dłużej to już trzeba monitorować i bujnąć czasem wózek ( mówię tu o drzemce popołudniowej).
oby moja tez jadła w końcu.

A co ciekawe wczoraj jak była Nancy to moje młode zjadło 1/2 słoiczka deserku, jakby nigdy nic, w krzesełku, patrząc na Kubę. Nie machała łapami jak zwykle zapatrzona była.
Stwierdziłam, że albo cud albo pomyślicie, że ja cały czas ściemniałam a cały wątek radził i kibicował

Cytat:
Hejka!

He he - nie, no co ty - dlaczego miałabys?
Skąd człowiek ma siedzieć takie rzeczy jeśli sam tego nie przeszedł?
Normalne pytanie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:23   #4739
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja przepadłam w czarną otchłań nauki do sesji mam dość! nawet nie mam czasu na 2 do wc wyjść więc przepraszam, że znów znikam, jeszcze tylko 2 tygodnie i będę wooolnaaaa! koniec studiów!

u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik i już w zasadzie codziennie zdarza jej się zawołać "sisi" i faktycznie robi siku, moja mała duża dziewczynka jestem z niej taaakaaa dumna!

tymczasem zaraz was na szybko przelecę i przesyłam spóźnione buziaki dla wszystkich roczniaków! rośnijcie zdrowo!
Wow brawo!!!

Dziekujemy za komplementy
Pstryczku dokladnie, Lila sie cala Gabi robi

Tez bym wolala, zeby Rory grala Anastasie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:24   #4740
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
grrr, nie pasują mi w ogóle! aż nie czekam na ten film. Takie wlaśnie ciapciaki wzięli to już 1000X lepiej CI, których fani proponowali http://www.pudelek.pl/artykul/58758/..._twarzy_greya/

BTW ktora pamięta Power Rangers?
http://demotywatory.pl/254/Power-Rangers

Najlepsze życzenia dla Oliwierka i Nadusi

Zdrowia Wam i dzieciaczkom
za udane imprezki
Aniu witamy!!!
za egzaminy

My wczoraj cały dzień poza domem, u babć. Zdjęcie się bardzo każdej podobało

MAMY CHŁOPCÓW!
Mam problem. Powiedźcie mi co u Was mówili lekarze odnośnie pisiaków Młodych? Bo nam powiedział żeby do roku mu absolutnie nie ściągać napletka, nie ruszać, po to ma wzwody żeby napletek sie odklejał.
Kuzynowi (temu co dziecie sadza 2miesięczne) kazała lekarka sciągać.
Kuzynkom dwóm też. Z czego jeden ma prawie 3 latka i miał stulejkę, chirurg maści przepisywał itp drugi młodszy od Dadusia o 2,5 miesiąca. Tez mu ściąga, ciotka wczoraj mówiła że czasem krew poleciała ale trzeba! Ja jej mówie że przez to właśnie sie stuleja robi bo rany robią. Na co ta (akurat dawidowi zmianiałam papma) że Dawid ma stuleję i to dużą. Że ona wie co mówi. No i wczoraj np po kąpieli spróbowalam mu delikatnie sprawdzić. No i troszkę tylko i zaraz się wyrywał. I się przeraziłam że faktycznie ma
Jutro idziemy do lekarza, na szczepienie to sprawdzi ale widze co lekarz to opinia.
Jak u WAS?
ja mama dziewczynki, ale powiem o siostrzeńcu;p jemu się zapalenie zrobiło i lekarka powiedziała, że to właśnie od tego, ze nie ściągała. a z kolei wlaśnie inny lekarz nie pozwolił ściągać i bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Jak tu się nie wku...!
Tydzień temu pytałam na egzaminie babę osobiście o wyniki-na następnym wykładzie, który ''oczywiście, że się odbędzie" dziś o 10.00. No więc lecę tak na 11 żeby tylko sprawdzić wynik i ewentualnie o poprawę pytać i co? o 1 w nocy przesłała nam wyniki! Których nie widziałam, a jak juz do pociągu wlazłam to mi koleżanka napisała. no i co, jadę do Wawy po to, by czekać tam sobie do 14 na dzisiejszy egzamin!! o chu złoty

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

brawo ! a jak uczyłaś?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości