Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 09:30   #4741
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To najlepsze co moga dac od siebie

Ja tak samo, a i tak szlag mnie trafial z formowaniem

Najlepsze zyczenia dla Oliwierka i Nadusi

NOC CUD!!!
Co prawda Kuba zasnal przed 23 (efekt poznej drzemki, ale nie mialam serca go budzic po ostatnich cyrkach w nocy), ALE mielismy jedna jedyna pobudke na jedzonko (doslownie chwile pochlipal) o 3 i spalismy do 8. Budzil sie jeszcze w nocy, ale poglaskalam i zasypial momentalnie
Spalibysmy dluzej, ale wizyta u pediatry zaraz.
Ale sie wyspaaaaaaaalam!!
za nockę
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
grrr, nie pasują mi w ogóle! aż nie czekam na ten film. Takie wlaśnie ciapciaki wzięli to już 1000X lepiej CI, których fani proponowali http://www.pudelek.pl/artykul/58758/..._twarzy_greya/

BTW ktora pamięta Power Rangers?
http://demotywatory.pl/254/Power-Rangers

Najlepsze życzenia dla Oliwierka i Nadusi

Zdrowia Wam i dzieciaczkom
za udane imprezki
Aniu witamy!!!
za egzaminy

My wczoraj cały dzień poza domem, u babć. Zdjęcie się bardzo każdej podobało

MAMY CHŁOPCÓW!
Mam problem. Powiedźcie mi co u Was mówili lekarze odnośnie pisiaków Młodych? Bo nam powiedział żeby do roku mu absolutnie nie ściągać napletka, nie ruszać, po to ma wzwody żeby napletek sie odklejał.
Kuzynowi (temu co dziecie sadza 2miesięczne) kazała lekarka sciągać.
Kuzynkom dwóm też. Z czego jeden ma prawie 3 latka i miał stulejkę, chirurg maści przepisywał itp drugi młodszy od Dadusia o 2,5 miesiąca. Tez mu ściąga, ciotka wczoraj mówiła że czasem krew poleciała ale trzeba! Ja jej mówie że przez to właśnie sie stuleja robi bo rany robią. Na co ta (akurat dawidowi zmianiałam papma) że Dawid ma stuleję i to dużą. Że ona wie co mówi. No i wczoraj np po kąpieli spróbowalam mu delikatnie sprawdzić. No i troszkę tylko i zaraz się wyrywał. I się przeraziłam że faktycznie ma
Jutro idziemy do lekarza, na szczepienie to sprawdzi ale widze co lekarz to opinia.
Jak u WAS?
ja byłam u wielu pediatrów i u chirurga i wszyscy jednogłośnie mówią, zeby nie odklejać. Ja bym nie brała pod uwagę zdania pediatry tej od sadzania dziecka w wieku 2 m-cy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:31   #4742
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

MAMY CHŁOPCÓW!
Mam problem. Powiedźcie mi co u Was mówili lekarze odnośnie pisiaków Młodych? Bo nam powiedział żeby do roku mu absolutnie nie ściągać napletka, nie ruszać, po to ma wzwody żeby napletek sie odklejał.
Kuzynkom dwóm też. Z czego jeden ma prawie 3 latka i miał stulejkę, chirurg maści przepisywał itp drugi młodszy od Dadusia o 2,5 miesiąca. Tez mu ściąga, ciotka wczoraj mówiła że czasem krew poleciała ale trzeba! Ja jej mówie że przez to właśnie sie stuleja robi bo rany robią. Na co ta (akurat dawidowi zmianiałam papma) że Dawid ma stuleję i to dużą. Że ona wie co mówi. No i wczoraj np po kąpieli spróbowalam mu delikatnie sprawdzić. No i troszkę tylko i zaraz się wyrywał. I się przeraziłam że faktycznie ma
Jutro idziemy do lekarza, na szczepienie to sprawdzi ale widze co lekarz to opinia.
Jak u WAS?
ja nic nie robie, tzn mi lekarz nic nie kazal robic ale to bylo jak Kuba byl maly a teraz nawet zpomnialam sie zapytac przy ostatnim szczepieniu... ale ja sie boje cokolwiek tam gmerac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:44   #4743
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja nic nie robie, tzn mi lekarz nic nie kazal robic ale to bylo jak Kuba byl maly a teraz nawet zpomnialam sie zapytac przy ostatnim szczepieniu... ale ja sie boje cokolwiek tam gmerac
Też bałabym sie tam gmerać dlatego nic nie ruszam,lekarz nic mi w tym temacie nie mówił (bo nie pytałam nigdy ) i tak to o! wygląda.

Laski mam doła jak stąd----> do... tam
Ku.wa wszystko mi się sypie,każdy dzień to dla mnie jakaś walka o przetrwanie ... ehhh

Ale nie po to tu przyszłam. Chciałam obdarować buziaczkami naszych roczniaków -tych dzisiejszych i tych poprzednich (z racji że mnie nie ma mam zaległości),miesięczniakó w,oraz gratulować coraz to nowych umiejętności
A za Wami kobietki,moooooooooocno tęsknie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

No i ANIA-Witaj na starych śmieciach
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:56   #4744
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja mama dziewczynki, ale powiem o siostrzeńcu;p jemu się zapalenie zrobiło i lekarka powiedziała, że to właśnie od tego, ze nie ściągała. a z kolei wlaśnie inny lekarz nie pozwolił ściągać i bądź tu mądry
Moja koleżanka ściaga, bratowa nie...
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ku.wa wszystko mi się sypie,każdy dzień to dla mnie jakaś walka o przetrwanie ... ehhh
Mała pisz co się dzieje, przytulam mocno
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 09:58   #4745
LadyWhisper
Zakorzenienie

Buziaki rocznicowe dla Oliego i Nadusi!!!

Aniu, witaj!

Ewulka, brawa dla Ani! Szok jaka zdolna mała gałganiara też tak chcę! A nawet nocnika nie mam wstyd!

Ja dzisiaj w jeszcze gorszym stanie, gardło napitala tak jak dawno już nie napitalało, ucho mnie boli, głowa mi pęka, oko przynajmniej lepiej troszeczkę.
I co mnie śmieszy, jak byłam u lekarza to L4 od razu mi chciał dać, jak powiedziałam, że nie pracuję i czy by mąż nie mógł wziąć opieki nade mną to co? Nagle jestem w stanie latać całe dnie za chorym roczniakiem podnosić przenosić zanosić odnosić. No kurde! A jednocześnie - niech pani wypoczywa i żeby tylko ciśnienie w oku nie skakało Co ma zrobić matka w naszej sytuacji jak jest paskudnie chora?
potem byliśmy u pediatry i ta też nie dała mężowi L4 na dziecko bo ja siedzę w domu przecież. Nosz kurdę!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Co do napletka - ja odciągam. Przewinęliśmy się przez czterech pediatrów - każdy kazał odciągać.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:12   #4746
Debrah
Zakorzenienie

Co do napletka: nie mam synka - gdybym miała to - z jednej strony bałabym się odciągać i wolałabym tego nie robić - z drugiej nie zbierają mu się tam zanieczyszczenia różne?
To tak jak u dziewczynek wargi sromowe mniejsze.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:15   #4747
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja przepadłam w czarną otchłań nauki do sesji mam dość! nawet nie mam czasu na 2 do wc wyjść więc przepraszam, że znów znikam, jeszcze tylko 2 tygodnie i będę wooolnaaaa! koniec studiów!

u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik i już w zasadzie codziennie zdarza jej się zawołać "sisi" i faktycznie robi siku, moja mała duża dziewczynka jestem z niej taaakaaa dumna!

tymczasem zaraz was na szybko przelecę i przesyłam spóźnione buziaki dla wszystkich roczniaków! rośnijcie zdrowo!
Ewulko wracaj szybko do nas, ale masz zdolną córeczkę , Lenka też czasem zrobi na nocnik ale nie woła, na czuja sadzam, a co najlepsze jak chce kupę, akurat stoi to staje na palcach i wtedy szybko nocnik

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aniu, witaj!

Ewulka, brawa dla Ani! Szok jaka zdolna mała gałganiara też tak chcę! A nawet nocnika nie mam wstyd!

Ja dzisiaj w jeszcze gorszym stanie, gardło napitala tak jak dawno już nie napitalało, ucho mnie boli, głowa mi pęka, oko przynajmniej lepiej troszeczkę.
I co mnie śmieszy, jak byłam u lekarza to L4 od razu mi chciał dać, jak powiedziałam, że nie pracuję i czy by mąż nie mógł wziąć opieki nade mną to co? Nagle jestem w stanie latać całe dnie za chorym roczniakiem podnosić przenosić zanosić odnosić. No kurde! A jednocześnie - niech pani wypoczywa i żeby tylko ciśnienie w oku nie skakało Co ma zrobić matka w naszej sytuacji jak jest paskudnie chora?
potem byliśmy u pediatry i ta też nie dała mężowi L4 na dziecko bo ja siedzę w domu przecież. Nosz kurdę!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Co do napletka - ja odciągam. Przewinęliśmy się przez czterech pediatrów - każdy kazał odciągać.
Lady zdrowiej Kochana, matce nie należy się chorobowe
Tż broatowa też odciąga, pediatra kazała chyba jak mały miał z pół roku.

Lenka tak mi zaczęła ładnie chodzić i się stłukła teraz za rączkę bo się boi.
wiecie jak ona mi siada? tzn normalnie na tyłek ale przeważnie na kolanach, trochę nie dobrze bo właśnie jak przy czymś chodzi to zamiast upadać na tołek to chce klękać, tak jakoś sobie upodobała.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

FEWCIU ZA I DZIEŃ W PRACY!!!!!!!!
Stary 2014-01-20, 10:22   #4748
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wow brawo!!!
Cytat:
brawo ! a jak uczyłaś?
Cytat:

potem byliśmy u pediatry i ta też nie dała mężowi L4 na dziecko bo ja siedzę w domu przecież. Nosz kurdę![COLOR="Silver"]

dziękujemy dziewczyny!
jak uczyłam... hmmm, w sumie jakoś tak to łatwo poszło od jakiegoś miesiąca, może nawet po dwóch sadzałam Anię po każdej drzemce na nocnik (zwykły nie grający, zawsze w łazience - czytałam, że to ma się kojarzyć z potrzebą fizjologiczną więc tak zrobiłam ), a że po drzemce chyba każde dzieco sika to sikała, bardziej na zasadzie łapania, ale jak zrobiła to jej pokazywałam, biłam brawo no i zawsze komunikowałam, że zrobiła sisi, idziemy sisi itd. Nigdy nie trzymałam jej na siłę na nocniku - jak chciała zejść to była próba nr 2, jak nie chciała dalej to zdejmowałam ją, bo nie chciałam, żeby miała traumę jakąś no i jakieś 2 tygodnie temu jak mówiłam do niej - Aniu, idziemy sisi? to po mnie powtarzała sisi no i sadzałam ją też częściej, czasem w trakcie zabawy. I w sobotę TŻ trzyma ją na rękach a Ania mówi: sisi, więc ją hop szybko na nocnik, mimo sprzeciwu TŻ ("przecież ona nawet roku nie ma, przypadkiem jej się powiedziało a Ty mi ją zabierasz!" ) a ona zaczęła robić kupę :O i teraz już komunikuje, oczywiście bez przesady - raz dziennie jak jej się zdarzy powiedzieć to jest dobrze ale sadzam ją co jakąś godzinę już, mamy tam książeczki i czytamy sobie jak ona siedzi ale nigdy nie trwa to dłużej niż 10min - ZAWSZE mamy siku w nocniku któremu musimy bić brawa, zobaczyć itd no i absolutnie nie można przy niej wylać, bo przecież to jej siku! i jest ryk nooo, to się rozpisałam :P

Lady - toż to paranoja!

a co do chłopców to nie mam bladego pojęcia ale bałabym się tam majstrować

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:27   #4749
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
grrr, nie pasują mi w ogóle! aż nie czekam na ten film. Takie wlaśnie ciapciaki wzięli to już 1000X lepiej CI, których fani proponowali http://www.pudelek.pl/artykul/58758/..._twarzy_greya/

BTW ktora pamięta Power Rangers?
http://demotywatory.pl/254/Power-Rangers

Najlepsze życzenia dla Oliwierka i Nadusi

Zdrowia Wam i dzieciaczkom
za udane imprezki
Aniu witamy!!!
za egzaminy

My wczoraj cały dzień poza domem, u babć. Zdjęcie się bardzo każdej podobało

MAMY CHŁOPCÓW!
Jak u WAS?
u mnie mówiła żeby do roku nic nie ruszać...także nie wiem..ale musze się zapisac -to tez zapytam. No i powiedz kochana co Ci powie teraz lekarka...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Jak tu się nie wku...!
Tydzień temu pytałam na egzaminie babę osobiście o wyniki-na następnym wykładzie, który ''oczywiście, że się odbędzie" dziś o 10.00. No więc lecę tak na 11 żeby tylko sprawdzić wynik i ewentualnie o poprawę pytać i co? o 1 w nocy przesłała nam wyniki! Których nie widziałam, a jak juz do pociągu wlazłam to mi koleżanka napisała. no i co, jadę do Wawy po to, by czekać tam sobie do 14 na dzisiejszy egzamin!! o chu złoty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
TOĆ TRZA BYŁO W SULEJÓWKU WYSIĄŚĆ... na kawkę wpaść, HĘ????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:28   #4750
misia1505
Rozeznanie

Ifwka jak poszłaś do pczas na wizazracy to chociaż masz czas na wizaz

Edit; olaboga co mi wyszło
miało być tak:
Ifwka jak poszłaś do pracy to masz chociaż czas na wizaz ;-)

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2014-01-20 o 11:38
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:30   #4751
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MISIA możesz dać jeszcze raz linka do tego kosza na zabawki...

a ja dziś byłam w LIDLU po mokre chusteczki-bo ja te z lidla aloesowe uwielbiam-a dziś był do 4 paczek pojemniczek na nie gratis...fajny taki-ale u nas ludzie to naprawde Oci..pie..li...walka jak za PRL przy tych koszach z ciuchami!!!!
Swoją drogą szkoda że teraz nie mam kasy...fajne bluzeczki były i dresowe spodnie dla TŻ fajne.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 10:30   #4752
s i l v e r
Zakorzenienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADUSI I OLIWIERKA
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dokładnie rok temu wieszałam pranie i poczułam pierwszy skurcz a 20 godzin później juz mój synuś był na świecie
ale to zleciało
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ta mała cholera modem mi wyłamała, dopiero w piątek Cyfrowy polsat przysłał mi naprawiony Co to za szkodnik !
Cieszę się ze nie mam dużo do nadrabiania
Tak na szybko was tylko przelecę
HEEEEEEJ
Ty to masz rozrabiake małą
Cytat:
NOC CUD!!!
Co prawda Kuba zasnal przed 23 (efekt poznej drzemki, ale nie mialam serca go budzic po ostatnich cyrkach w nocy), ALE mielismy jedna jedyna pobudke na jedzonko (doslownie chwile pochlipal) o 3 i spalismy do 8. Budzil sie jeszcze w nocy, ale poglaskalam i zasypial momentalnie
Spalibysmy dluzej, ale wizyta u pediatry zaraz.
Ale sie wyspaaaaaaaalam!!
za nockę
Cytat:
u nas mlody przebudzil sie o 5 ale udalo mi sie go spacyfikowac na szczescie. tyle ze nie mam polowy wlosow na czubku glowy... se znalazl sposob na zasypianie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie

Obudzilam sie dzisiaj z takim bolem gardla, ze masakra. Dobrze, ze Tz na nocke idzie to Gabi do przedszkola zawiozl. Mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie
zdrówka!
A córeczkę masz prześliczną!
Cytat:
dzień dobry
Hania sama zjadła na śniadanie omlet zajęło Jej to ponad pół godziny, ale dała radę;p
ale jak sama??

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Siostra pytała co dla Oliwki więc mówiłam że może klocki Clemmy, bo nawet nie wiem co innego.
my mamy. Są SUPER!
A jak pachną
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Jak tu się nie wku...!
Tydzień temu pytałam na egzaminie babę osobiście o wyniki-na następnym wykładzie, który ''oczywiście, że się odbędzie" dziś o 10.00. No więc lecę tak na 11 żeby tylko sprawdzić wynik i ewentualnie o poprawę pytać i co? o 1 w nocy przesłała nam wyniki! Których nie widziałam, a jak juz do pociągu wlazłam to mi koleżanka napisała. no i co, jadę do Wawy po to, by czekać tam sobie do 14 na dzisiejszy egzamin!! o chu złoty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

zwolnienie przyjete

Cytat:

u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik i już w zasadzie codziennie zdarza jej się zawołać "sisi" i faktycznie robi siku, moja mała duża dziewczynka jestem z niej taaakaaa dumna!

tymczasem zaraz was na szybko przelecę i przesyłam spóźnione buziaki dla wszystkich roczniaków! rośnijcie zdrowo!
ŁAŁ! ale masz mądrą córę

A właśnie! Oglądała któraś z Was serial "Gilmore Girls". KOCHAM! Chyba 4 razy oglądałam wszystkie sezony
Stary 2014-01-20, 10:37   #4753
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ifwka jak poszłaś do pczas na wizazracy to chociaż masz czas na wizaz
że co?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:39   #4754
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kochana , co się dzieje?? tęsknimy!
Cytat:
PARANOJA!!

ZDRÓWKA!!!
Cytat:
no i absolutnie nie można przy niej wylać, bo przecież to jej siku! i jest ryk

Wielkie dla Anulki
Stary 2014-01-20, 10:41   #4755
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: kiedy ty zamierzasz próbować z nocnikiem?
Ja nie wcześniej niż 1.5 roku.
Aczkolwiek cieszę się jeśli inne mamy próbują i coś wychodzi, zadowolone są - nie neguję, każdy robi jak uważa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 10:42   #4756
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Co to za pogoda?!? Szaro , buro i ponuro. Całą noc lało i dalej leje
Tż w pracy. A ja dziś muszę iść z Darią do pediatry z tymi wynikami ze scyntygrafii.
ale senny dzień
Serio macie taka pogode?

U mnie masa sniegu, mroz i wilgoc straszna, brrrr, okropnie zimno jest!

Bylismy u pediatry. Gardelko troszke zaczerwienione, mamy dalej podawac wit.c, wapno+odciagac i inhalacje. Unikac wyjsc z domu, bo u nas rzeczywiscie zimno. Jak katar troszke zelży to jak najbardziej mozna.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:44   #4757
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADUSI I OLIWIERKA

ale to zleciało

HEEEEEEJ
Ty to masz rozrabiake małą

za nockę

zdrówka!
A córeczkę masz prześliczną!

ale jak sama??

my mamy. Są SUPER!
A jak pachną

ŁAŁ! ale masz mądrą córę

A właśnie! Oglądała któraś z Was serial "Gilmore Girls". KOCHAM! Chyba 4 razy oglądałam wszystkie sezony
Ogladala, ogladala I dziekuje

Dolaczam do zyczen urodzinowych!

Lady zdrowka dla Was kochana

charlizz tez bym sie wurzyla Trzymaj sie tam

ewulkaaa jeszcze raz brawa dla Anulki
Moze pora wyciagnac nocnik

Dziewczyny, jak wiecie wieki mnie nie bylo a myslalam ostatnio o Authentic, czy urodzila, czy malenstwo i ona czuja sie dobrze, itp. Wiecie cos, odzywala sie?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44699634]że co? [/QUOTE]

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:45   #4758
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

http://parenting.pl/portal/napletek-u-niemowlaka

Stary 2014-01-20, 10:47   #4759
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Aniu, witaj!

zdrówka! a co lekarzy to paranoja:/
ja Hania miała tą 3dniówkę i lekarz u nas był to od razu chciała wypisywac Tż zwolnienie

Cytat:
dziękujemy dziewczyny!
jak uczyłam... hmmm, w sumie jakoś tak to łatwo poszło od jakiegoś miesiąca, może nawet po dwóch sadzałam Anię po każdej drzemce na nocnik (zwykły nie grający, zawsze w łazience - czytałam, że to ma się kojarzyć z potrzebą fizjologiczną więc tak zrobiłam ), a że po drzemce chyba każde dzieco sika to sikała, bardziej na zasadzie łapania, ale jak zrobiła to jej pokazywałam, biłam brawo no i zawsze komunikowałam, że zrobiła sisi, idziemy sisi itd. Nigdy nie trzymałam jej na siłę na nocniku - jak chciała zejść to była próba nr 2, jak nie chciała dalej to zdejmowałam ją, bo nie chciałam, żeby miała traumę jakąś no i jakieś 2 tygodnie temu jak mówiłam do niej - Aniu, idziemy sisi? to po mnie powtarzała sisi no i sadzałam ją też częściej, czasem w trakcie zabawy. I w sobotę TŻ trzyma ją na rękach a Ania mówi: sisi, więc ją hop szybko na nocnik, mimo sprzeciwu TŻ ("przecież ona nawet roku nie ma, przypadkiem jej się powiedziało a Ty mi ją zabierasz!" ) a ona zaczęła robić kupę :O i teraz już komunikuje, oczywiście bez przesady - raz dziennie jak jej się zdarzy powiedzieć to jest dobrze ale sadzam ją co jakąś godzinę już, mamy tam książeczki i czytamy sobie jak ona siedzi ale nigdy nie trwa to dłużej niż 10min - ZAWSZE mamy siku w nocniku któremu musimy bić brawa, zobaczyć itd no i absolutnie nie można przy niej wylać, bo przecież to jej siku! i jest ryk nooo, to się rozpisałam :P

Lady - toż to paranoja!

a co do chłopców to nie mam bladego pojęcia ale bałabym się tam majstrować
dzięki muszę zacząć, chociaż najpierw muszę nocnik kupić;p

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MISIA możesz dać jeszcze raz linka do tego kosza na zabawki...

a ja dziś byłam w LIDLU po mokre chusteczki-bo ja te z lidla aloesowe uwielbiam-a dziś był do 4 paczek pojemniczek na nie gratis...fajny taki-ale u nas ludzie to naprawde Oci..pie..li...walka jak za PRL przy tych koszach z ciuchami!!!!
Swoją drogą szkoda że teraz nie mam kasy...fajne bluzeczki były i dresowe spodnie dla TŻ fajne.
http://home-you.com/pl/kids-time/167...nik-teddy.html

Cytat:
ale jak sama??
pokroiłam, położyłam Jej talerzyk, brała do rączki i jadła;p łyżeczką jeszcze nie ogarnia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:47   #4760
Debrah
Zakorzenienie

A my uczymy się pić wodę ze zwykłego kubka. Od razu wie o co chodzi - ostatnio próbowała się napić wody z wanny kubkiem do płukania włosów, także no..

Jak całkiem zajarzy (bo teraz weźmie łyk lub dwa a potem chce mi zabrać kubek) to kupię ten Lovi 360.
Lady - ty go chyba masz, pije Piotruś z niego?
Stary 2014-01-20, 10:51   #4761
nafiyqa
Zakorzenienie

dla Anulki, zdolna bestia!!

Aniu, Lila rzeczywiscie idzie w starsza siostre!
Authentic pisala zdaje sie do Black - urodzila synka Maksia, tym razem ekspresowo

bijkora, ale masz dewastatora!!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

misia, jak robisz omlet? (nigdy nie jadlam )

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:55   #4762
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Authentic pisala zdaje sie do Black - urodzila synka Maksia, tym razem ekspresowo

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

trzepie całe jajko z łyżką wody, płaską łyżeczką mąki i odrobiną masła do garnka i przykrywam żeby trochę doszło na małym ogniu, potem przewracam i już dzisiaj jadła samo jajco, czasem robię na słodko z owocami

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-20, 10:59   #4763
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
trzepie całe jajko z łyżką wody, płaską łyżeczką mąki i odrobiną masła do garnka i przykrywam żeby trochę doszło na małym ogniu, potem przewracam i już dzisiaj jadła samo jajco, czasem robię na słodko z owocami
Misia dzięki za link...chyba się skuszę
a też bym dała małemu omleta..ale on ma plamy po białku...moge samo żołtko???a coś słodzisz..solisz??

Stary 2014-01-20, 11:04   #4764
ewulkaaa
Wtajemniczenie

mamy drugą zawołaną kupę!

zawołała sisi, siup do łazienki na nocnik, od razu zaczęła cisnąć, jak skończyła wstała i biła sobie brawo nie trwało to dłużej niż 2 minuty

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-01-20, 11:06   #4765
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia dzięki za link...chyba się skuszę
a też bym dała małemu omleta..ale on ma plamy po białku...moge samo żołtko???a coś słodzisz..solisz??
jak samo to odrobinę posolę, a jak na słodko to nie daję cukru tylko owoce

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-20, 11:07   #4766
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

zawołała sisi, siup do łazienki na nocnik, od razu zaczęła cisnąć, jak skończyła wstała i biła sobie brawo nie trwało to dłużej niż 2 minuty
a u nas znów 3ci dzien bez kupy...tylko same bobki-już nie wiem..jak i co mu dawac-na wszystko uważamy syrop też pije...idę do pediatry-niech nas skieruje na jakieś badania-czy jak!!!

MISIA....a mogę zawrócić Ci P...U..Pę...podrzuć zdjęcie Hanuli z tym pojemnikiem...jeszcze raz SE zerknem..

Stary 2014-01-20, 11:07   #4767
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A my uczymy się pić wodę ze zwykłego kubka. Od razu wie o co chodzi - ostatnio próbowała się napić wody z wanny kubkiem do płukania włosów, także no..

Jak całkiem zajarzy (bo teraz weźmie łyk lub dwa a potem chce mi zabrać kubek) to kupię ten Lovi 360.
Lady - ty go chyba masz, pije Piotruś z niego?
Debrah, ja nie Lady - my mamy ten kubek i opornie nam to idzie, mimo że z kubka zwykłego czasem się napije ale u nas niekapki też są be, jedyne co akceptujemy to słomka.

A tak dzisiaj mi przyszło do głowy apropo niejedzenia Amelki - Ani jak nie chce jeść to daję łyżeczki i misia i udaje, że karmi misia - bardzo ładnie wtedy je, misiu am to Ania am. Czasem karmi mnie też, a czasem kota który siedzi na parapecie. W każdym razie udaje ją się wtedy przekonać do jedzenia. Może to by Amelkę troszkę zmotywowało?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-01-20, 11:11   #4768
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
a u nas znów 3ci dzien bez kupy...tylko same bobki-już nie wiem..jak i co mu dawac-na wszystko uważamy syrop też pije...idę do pediatry-niech nas skieruje na jakieś badania-czy jak!!!

MISIA....a mogę zawrócić Ci P...U..Pę...podrzuć zdjęcie Hanuli z tym pojemnikiem...jeszcze raz SE zerknem..
prosz

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-20, 11:17   #4769
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie Wam to idzie. Znacie moje zdanie co do nauki nocnika - ale dodam też - że tam gdzie jest radość dziecka = tam nie ma problemu.
Inna rzecz, że może być tak, że będzie "zapominać" bo to biologicznie trudne jeszcze, ale jeśli jesteś gotowa na naukę którą będziesz powtarzać aż się odpieluchujecie na stałe - to ok.
Cytat:
Debrah, ja nie Lady - my mamy ten kubek i opornie nam to idzie, mimo że z kubka zwykłego czasem się napije ale u nas niekapki też są be, jedyne co akceptujemy to słomka.

A tak dzisiaj mi przyszło do głowy apropo niejedzenia Amelki - Ani jak nie chce jeść to daję łyżeczki i misia i udaje, że karmi misia - bardzo ładnie wtedy je, misiu am to Ania am. Czasem karmi mnie też, a czasem kota który siedzi na parapecie. W każdym razie udaje ją się wtedy przekonać do jedzenia. Może to by Amelkę troszkę zmotywowało?
Co do picia: ona pije z Aventu z ustnikiem teraz ale mnie wkurza to jej przechylanie wieczne - sama nie chce i się złości
Widziałam na allegro takie zestawy gdzie jest lovi360 + niekapek ze słomką - może takie kupić, będą oba?

Karmienie innych nie motywuje bo wtedy sama nie chce tylko wciska misiowi albo mamie/tacie;p

Ale dziś zjadła 80ml kaszy na śniadanie, a kaszek nie chciała ostatnio w ogóle, więc coś ruszyło. Za 2h dam seder, ten co wczoraj jadła i zjadła pół, zobaczymy.
Zawsze najgorszy jest ten nieszczęsny obiad.
Stary 2014-01-20, 11:27   #4770
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

O to super! Dziekuje za odpowiedz

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości