|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Ja nie wiem czym on od tygodnia zyje.Bardzo malo pije.Zadowala sie 80 ml i tyle.Jedynie w nocy zje 150ml bo cycki pelne. (waze go przed i po karmieniu).---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Moj maz ostatnio mi mowil, ze faceci sie do tego nie potrafia przyznac przed zonami, ale ostatnio rozmawial z kolegami w pracy i mowili, ze jak probowali uspokajac swoje dzieci w wieku niemowlecym ktore tylko darly im sie do ucha, to straszne mysli im sie przewijaly przez glowe W stylu wziac i wyrzucic przez okno.A przed zona udaja spokojnego opanowanego tatusia
|
||
|
|
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktosula gratulacje dla nich ![]() Wczoraj myślałam, że się poryczę na wieczór. Spędziłam cały dzień robiąc zadanie na jedne z dzisiejszych zajęć po to żeby w nocy się dowiedzieć, że ta baba jest do 20.02 na chorobowym i żadnych zadań na razie nie potrzeba :/ a mogłam robić coś innego |
|||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
De ale ja Ci wspólczuje.. oby szybko minęło
Mąż wziął sobie kacowe i sprzata po wczorajszej imprezie [ma tylko do zmycia naczynia bo reszte ja zrobilam ;d ]Ja sie obawiam ze my nigdy z nutritonu nie zejdziemy;( normalnie robie juz z 3 miareka mimo to nadal ulewa. a w butli to glut taki ze az sie odechciewa... o 13tej mamy pediatre,zobaczymy co powie na to ulewanie, czy zaszczepi nas czy ten katarek i kaszel to jednak cos wiekszego... Lineczka a czemu wkurza Cie brat?
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
Nanusia bardzo Ci wspolczuje. Jest mi strasznie przykro ze spotkalo Ciebie takie nieszczęście. Nasze maluszki czuwają nad nami i obys wkrótce mogla cieszyć się z dwóch kreseczek tak jak ja i żebyśmy również mogly cieszyć się zdrowymi maluszkami.
Przepraszam Was kochane ze tak dlugo trzymalam Was w niepewności. A wiec w poniedzialek bylam na badaniach prenatalnych. Na USG wyszli wszystko w porządku. Dzidzia zdrowo się rozwija. W 12t2d mial 5,79 cm. Serduszko ladnie bije, przeziernosc 0,15. W czwartek bede jechac po wyniki testu pappa. W ten piątek mam wizytę u swojego gina i juz nie mogę się doczekać. Po staram się później wstawić zdjęcie mojej kruszynki. Agnieszko cieszę się ze z Ania wszystko dobrze
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
A my idziemy zaraz na spacerek mimo, że jest -7, ale z psiną też trzeba wyjść..
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-20 o 10:41 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny przymierzam sie kupić coś takiego, myślicie że warto kupić??https://www.google.pl/search?q=stoja...ml%3B800%3B600
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak tak, krem allerco, ale natłuszczający (jest jeszcze nawilżający). Bardzo ładnie Cytat:
![]() Wiem, że niektóre dziewczyny przemywają policzki/dziąsła/język, ale my nie przemywamy Oczywiście Dziękuję, że pytacie A więc przede wszystkim muszę pochwalić moją córkę! Była mega grzeczna! Anioł! Zasnęła w samochodzie w drodze do kościoła, w kościele po wejściu na moment otworzyła oczka, ale potem znów zasnęła. W trakcie mszy czasem się ruszyła, ale bujnęliśmy fotelikiem i było git ![]() Na sam chrzest obudziła się, porozglądała, zrobiła zdziwioną minę przy polewaniu i potem znów zasnęła w foteliku (nie było płaczu przy ubieraniu czapki czy wkładaniu do fotelika jak to bywa w domu). Resztę mszy przespała, dopiero jak robiliśmy zdjęcia po mszy w kościele, to na koniec jakiś grymas się pojawił, ale buch do fotelika i spała ![]() W restauracji spokojnie zjadłam obiad i dopiero poszłam ją nakarmić - a byłam pewna, że wręcz wejść na salę nie zdążymy i już będzie alarm. Po karmieniu przyjaciółka ją wzięła i zasnęła jej na rękach, więc włożyliśmy ją do gondoli i przespała prawie do końca imprezy - gdyby nie to, że chciałam mieć z nią foto i ją obudziliśmy, to pewnie by jeszcze spała. Nakarmiłam ją na koniec i wróciliśmy do domu. W domku 1,5h się pochichraliśmy, kąpiel i pięknie zasnęła. Zuch dziewczyna!
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaby brawo dla Ninki za grzeczne zachowanie
Mao ANia miała taki stojaczek, bardzo lubiła, Hani jeszcze nie rozpakowałam, ale będziemy używać Anoula ale będziesz miała wolne jak inni bedą zadania robić ![]() Ryba ja bym z tym zielonym katarem zaszczepić nie dała Niunia |
|
|
|
#2739 |
|
Rozeznanie
|
poprostu troche ciezko mi pisac jedna reka na lezaco
nalezy mi sie
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia- super wiadomości!!!
Mao- ja bym kupiła Anulka- ja ide bo i tak muszę, mamy opóźnione szczepienia wiec zależy mi na tym eby pediatra zdecydowała czy cos dac na ten katar porządnego zeby szybicje odpuścił i szybciej szczepić, czy jednak walczymy odciągając... 2 dni pełme odciągałam i nic, zero poprawy, katar i kaszel coraz to większy... aaby to widze ze Ninka jak Kacper- dwa aniołki
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
nanusia - straszne to, co Was spotkało
Nawet nie wiem, co powiedzieć ![]() Podziwiam Cię, że się otrząsnęłaś i wierzę, że niedługo już zamieszka w Twoim brzuszku lokator, którym będzie opiekował się Wasz synek ![]() niunia Dokładnie tak ![]() U nas dziś mróz, wiatr i marznący deszcz - tak więc zostajemy w domu ![]()
|
#2742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy
http://www.google.de/imgres?client=f...ed=0CGYQrQMwBA i http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...vrQPKGrYKw.jpg To z drewna troche niestabilne i jak dziecko juz mocno chwyta i na boczek sie przewraca, to sie moze razem z dzieckiem przewrocic. Ma ktoras po porodzie hemoroidy?Bo grypa zoladkowa plus hemoroidy to bol nie do zniesienia.
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Nanusia wspolczuje, niunia super, aaby fajnie ze chrzciny sie udaly, dla Niny
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba wlasnie o to mi chodzi, że ja bym zielonego gila jednak przed szczepieniem przeleczyłą, nawet jakby lekarz sugerował szczepienie chyba
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym chciala zeby kacper sie przewracał już ...
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- po ostatniej akcji też bym przeczekała.. no wiec zobacze
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że wkrótce się odezwiesz z dobrymi wieściami tak jak Niunia ![]() Cytat:
![]() A ja dostałam wezwanie do sądu w Polsce w charakterze świadka
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
nie zdążyłam się już zameldować na poczekalni, urodziłam 25-12 Ingę. 3420 g oraz 58 cm, oczywiście dzięki oxy. 10 dni po tp.
|
#2749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taszanta oni muszą Ci koszty dojazdu zwrócić, jak napisałaś gdzie jesteś to pewnie im się odechce Ciebie przesłuchiwac
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2752 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dbaj o Was AA, i dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie stroju, bo kupić coś na moje cielsko w czym nie wyglądam jak baleron to graniczy z cudem :P
Kciuki za Anię![]() Edytowane przez Firjal Czas edycji: 2014-01-20 o 13:15 |
|||
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aj długo by opowiadać Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
De, zdrowiej dziewczyno! I współczuję problemów z karmieniem Christiana.
Poszła położna. Muszę Wam powiedzieć, że to jest kobieta - cud miód i orzeszki Naprawdę oby takich więcej było wszystko wytłumaczy, da namiary na lekarzy no i naprawdę się interesuje.
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/foto-rolety-wzor-k...843358894.html tylko ja u nich kupowałam poza allegro bo prosiłam o wycenę więc już mailowo zamówiłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Inga
![]() W ogóle to z drugim dzieckiem jest lepiej przy karmieniu, tak się tego bałam, za pierwszym razem miałam traumę przez długi czas a tu tak fajnie.
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam w Tesco Pampersy i one.. pachną te co mieliśmy 1 czy 2 to ie pachniały a te tak
|
|
|
|
#2759 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mao też zamierzam coś takiego kupić, albo komuś zlecić kupienie ![]() A dzisiaj czekam na huśtawkę od brata mojego, który nieźle wkręcił się w kupowanie prezentów małemu. Pokaże Wam jaki kosz na pampersy nam kupił ![]() https://www.google.pl/search?q=pojem...w=1366&bih=667 Gdyby mi o tym powiedział, to oczywiście powstrzymałabym go od tego pomysłu, ale dowiedziałam się po fakcie od mamy. Także przyjdzie razem z huśtawką. Jeszcze jakiś smoczek na później, gdzie wsadza się do środka np. banana i on sobie śsie to ![]() U nas zaczęły się problemy z kupką. Tak jak narzekałam, że co chwila jakaś luźna kupka, tak teraz przez dwa dni nic i w końcu taka plastelinka . Śmiać mi się chce ze mnie i z męża, bo wczoraj przewodnim tematem naszych rozmów była kupa Najpierw ja dzwoniłam do męża z kursu i pytałam, czy była w końcu ta kupa, a później on z pracy do mnie z tym samym pytaniem. Wieczorem tak małego wymasowałam, że w końcu poszła taka żółta plastelinka Pierwszy raz taką miał i oczywiście opowiedziałam zaraz o tym mężowi, na co on do mnie, że mogłam zostawić żeby zobaczył
Edytowane przez babku Czas edycji: 2014-01-20 o 14:23 |
|||||
|
|
|
#2760 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
smakowity musiał być i dla KacperkaCytat:
Cytat:
Cytat:
, ale fajnie że wszytko okCytat:
fajnie że się udałoCytat:
oby udało ci się znaleźć troche czasu i ans cześciej odwiedzać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Ja nie wiem czym on od tygodnia zyje.Bardzo malo pije.Zadowala sie 80 ml i tyle.Jedynie w nocy zje 150ml bo cycki pelne. (waze go przed i po karmieniu).
wczoraj cały dzień padał śnieg a dzisiaj co? 

W stylu wziac i wyrzucic przez okno.A przed zona udaja spokojnego opanowanego tatusia 

A myślałam ze nie planują jeszze bo nie wykazywała żadnego zainteresowania Mikołajem, jakas taka obojętna była wobec nas. Moja mama twierdziła ze jest zazdrosna i chyba miała racje. Cieszę się ze im się udało

A jaki ja stres miałam, nawet nie myślałam że to takie emocjonujące będzie.Teraz obserwuje jak tam ją przyjeła.