Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 10:45   #1141
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Virginia no już dzisiaj tak bo powiedziałam co myślę. A jak Tam sytuacja u Ciebie?

Asiaall dziwna kobieta z Twojej mamy :/ ja jeszcze niedawno miałam lepszy kontakt z moją ale teraz odkąd znowu mieszkam z nią i tatą to się nasze relacje stały napięte. Dobrze, że masz super męża zazdroszczę Ci

A co do terminu porodu to chyba każda z nas główkuje co lekarz mial na myśli wyliczając termin

Ja przede wszystkim żadnej z nas tego nie życzę to koszmar jakiś

Ag mnie już głowa boli od tego jakie glupoty czasem ci lekarze gadają i wg że robili wszystko co mogli no kurna jasne.

Nadzwyczajna cieszę sie razem z Tobą :-*

Z tego co opisujesz to rzeczywiście fajny ten twój szpital

Lutien :-* może czujesz sie chwilowo jakby bezużyteczna przez leżenie. Ty jesteś ważniejsza niż rzeczy, które są w zlym miejscu więc leż i nie przejmuj się

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:45   #1142
teQiba
Moderator

O karcie Rossne mowicie?
Bierze sie ja przy kasie i rejestruje w internecie - na dzieciowe zakupy jest 3% rabatu lub jezeli dokonuje sie zakupow conajmniej 2 razy w miesiacu to 10%. Tyle
Stary 2014-01-20, 10:47   #1143
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
nadzwyczajna biegne zaraz chyba i ja po te pampersy a żeby założyć tą karte w rossmanie trzeba miec jakieś potwierdzenie że jest się w ciąży czy 'brzuch' wystarczy? kiedyś koleżanka mówiła że potrzebny jest jakiś dokument potwierdzający.

Poza tym zauważyłam że jak wypiję kawe (kiedyś piłam częściej w ciąży sporadycznie) mała mniej się rusza, nie wiem czym jest to spowodowane. Może to ja sobie tylko tak wmawiam i nie potrzebnie panikuje.
Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
a niby po kawie powinno byc ożywienie tak przynajmniej w necie jest napisane.

a jak jest z tą kartą? podobno na początku zaczyna sie od 1 % tak? i jak to wzrasta?
Tą kartę bierze się w Rossmanie. Przy kasach są - takie zielone.Potem przez stronę internetową trzeba ją aktywować poprzez rejestrację. No i od tego momentu ma się rabat. Najpierw 3% ajak się kupuje częściej to on wzrasta. Tylko to jest na rzeczy ciążowo-dzieciuszkowe

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:52   #1144
martyna141
Raczkowanie

agunia4ever teQiba dzięki za informacje Idę zaraz ogarnąć ten temat w rossmanie

ja już dzisiaj też po zakupach w Lidlu były dresy za 33zł zaopatrzyłam siebie w dwie pary i Tż w jedną i koszulki 2 za 38zł z super fajnej mięciutkiej bawełny także jakby jakaś potrzebowała, polecam nie są drogie a fajnej jakości

lece zaopatrzać Nas dalej Miłego Dnia dziewczyny
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:55   #1145
Trisdom
Zadomowienie

Witam się porannie jeszcze

Ja już zdążyłam być dzisiaj w urzędzie samochodowym, zrobić zakupy i zjeść pączka
Oczywiście prawie nic nie załatwiłam, bo Bank nie dosłał jeszcze Briefu mojego samochodu i nie mogłam go przerejestrować. No nic- pojadę jeszcze raz jutro.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni i poznanych płci

Wczoraj się nie odzywałam bo źle się czułam, Mała słabo się kręciła no i jeszcze pod koniec dnia miałam gości. Dzisiaj jest lepiej, ale też jakoś nie do końca
Przyłączam się do gratulacji. A u Ciebie będzie dzisiaj lepiej

[QUOTE=koziemleko;44697764
Jestem jakaś zmęczona Idę się położyć [/QUOTE]

To chyba polska pogoda dzisiaj tak działa. W De troche pochmurno, ale cisnienie itd były gorsze, przynajmniej u mnie, wczoraj.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Hej, śpicie? Tak tu pusto dzisiaj...
Nie wiem jaka u Was pogoda, ale w centrum fatalnie. Wczoraj padał marznący deszcz, samochody całe w lodzie, TZ rano pół godziny skrobał szyby z lodu. No i jest podobno bardzo ślisko, aż się boję z domu wychodzić...
No właśnie...

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Melduję się, że piątek wyszłam ze szpitala. Prosto pojechałam do Matki Polki do diabetologa.
Powiedziała, że ładnie się trzymam, waga już stoi w miejscu wiec obie byłyśmy zadowolone. Te skoki cukru są jednorazowe wiec nie tak niebezpieczne. Gdyby dluższy czas utrzymywał się podwyższony cukier mimo diety, byłoby gorzej.
No i super

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Zazdroszczę takiej ciąży Na prawdę bym chciała tak fajnie ją przechodzić. A ta ciąża to już w ogóle mi w kość daje: wymioty, złe wyniki testu pappa, skrócona szyjka i nakaz leżenia. Nie mówię o innych wstydliwych ciążowych przypadłościach

Mogę się też pożalić?
Leżę już 4 dzień i uświadomiłam sobie, że ominie mnie kupowanie ładnych ciuszków (na nówki mnie nie stać a na all używki nawet są droższe niż w lumpie), wszystko przez neta muszę pokupować. Do tego bardzo przeżywam fakt, że ktoś inny zajmuje się domem - szlag mnie trafia, jak widzę, że wiele rzeczy nie jest już na swoim miejscu. Nie uważam się za pedantkę, ale drażnią mnie jakieś brudne skarpetki na podłodze czy bałagan w pokoju córki Nie mam pretensji do tż, bo i tak chłopak świetnie sobie radzi, ale jakoś nie komfortowo się z tym czuję
Przesyłam moc pozytywnych fluidów.
Stary 2014-01-20, 10:55   #1146
Ela87
Zakorzenienie

Kate gdzies mi uciekło cytowanie Twoje. Wygadaj się nam tutaj i będzie lepiej Jeszcze troszkę i będzie tylko lżej

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez zawsze od sciany spalam i tez sie wlasnie zastanawiam czy nie powinnismy sie zamienic...
Ale ja sie jakos bezpieczniej czuje od sciany
Mi to wyszło teraz na dobre nawet Bo jak spałam od ściany, to tż spał na środku łózka a ja miałam mało miejsca do spania. Teraz sobie moja poduszkę kładę na środek łózka a tż przy samej ścianie i mogę się rozwalać ile wlezie ponad połowa łózka dla mnie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 10:57   #1147
Trisdom
Zadomowienie

Zapomniałam dodać:
Kupiłam dziś w Lidlu herbatę pokrzywową z koprem i z liśćmi malin- skład to 3/4 mieszanki ciążowej, o której pisałam. Brakuje tylko tego przywrotnika, ale go nie mogłam znaleźć. Pić będę sobie codziennie, za tydzień zwiększę liście malin i zobaczymy, jak zadziała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 11:00   #1148
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać:
Kupiłam dziś w Lidlu herbatę pokrzywową z koprem i z liśćmi malin- skład to 3/4 mieszanki ciążowej, o której pisałam. Brakuje tylko tego przywrotnika, ale go nie mogłam znaleźć. Pić będę sobie codziennie, za tydzień zwiększę liście malin i zobaczymy, jak zadziała
Ta herbatka to jakie ma działanie?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:02   #1149
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać:
A byłam dzisiaj na mieście w Lidlu teraz to już do porodu tam nie będę

Stary 2014-01-20, 11:04   #1150
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:11   #1151
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe Mamusie!

Dziewczyny, czy już wszystkie macie wybrane imiona dla dzieci? u nas nadal córka jest Agatką lub Natalką ale jak będzie ostatecznie nie wiemy
Natka jest ładniej, z taką ładną dziewczynką mi się kojarzy, a Agata taka buntowniczka chłopczyca ale to tylko moje skojarzenia. Też na 100% nie wiemy czy Aleksander czy Igor

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 11:11   #1152
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
no na all jest drogo w porownaniu z lumpem, ja na all kupiłam tylko 3 kaftaniki bo spioszki mialam bez kompletu.
No właśnie - albo takie szmaty, że za darmo bym tego nie chciała
Ale liczę na to, że od 36tc już będę mogła chodzić, więc pierwsze co zrobię to do lumpka pojadę

Cytat:
A masz juz jakas na oku?

Co do lezenia to ja wiem ze to moze byc irytujace, ale musisz to wytrzymac
Chyba kupię taką:
http://allegro.pl/wkladka-do-wozka-f...877948678.html
Mam akurat fotelik Chicco

Cytat:
Właśnie też na logikę biorąc myślałam że Mała będzie szaleć jak mama pozwoli sobie na kawę ( mój Tż jest oczywiście przeciwny i krzyczy na mnie, dlatego musze się z tą 'używką' ukrywać), ale jak tak sobie poczytałam tu o Waszych porannych kawakach musiałam się skusić

Też jestem ciekawa jak działa ta karta, może któraś z dziewczyn przybliży temat?
A ja nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem picia kawy w ciąży O ile ma się ciśnienie w normie, to jak niby ma to zaszkodzić dziecku? Chyba, że ktoś pije kilka filiżanek siekiery dziennie to może. Ale 1 kawa?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Lutien :-* może czujesz sie chwilowo jakby bezużyteczna przez leżenie. Ty jesteś ważniejsza niż rzeczy, które są w zlym miejscu więc leż i nie przejmuj się
Wiem, wiem, że muszę się z tym oswoić
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:14   #1153
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ta herbatka to jakie ma działanie?
Generalnie na SR mówili, że przygotowuje do porodu i łagodzi dolegliwości ciążowe. Pokrzywa zapobiega gromadzeniu się nadmiernie wody w organizmie, koper- jest na wzdęcia i problemy z trawieniem, dziurawiec- na samopoczucie i wątrobę, liście malin- na rozluźnienie tkanek szczególnie krocza do porodu, melisa- na uspokojenie zszarganych nerwów.
W zestawie był jeszcze przywrotnik- ale nie mam tu w pobliżu apteki zielarskiej, zresztą to tylko jeden składnik.
No i można to wszystko pic od 33 tygodnia, w momencie, gdy się nic nie dzieje (typu szyjka, skurcze, krwawienia itd), a od 36 zwiększyć ilość liści malin.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Natka jest ładniej, z taką ładną dziewczynką mi się kojarzy, a Agata taka buntowniczka chłopczyca ale to tylko moje skojarzenia. Też na 100% nie wiemy czy Aleksander czy Igor
Dla mnie Natalia. A i Olek i Igor to fajne imiona.
Stary 2014-01-20, 11:14   #1154
Ela87
Zakorzenienie

Ja się cieszę, że zrobiłam zakupy ciuszkowe wcześniej. Na szczęście mogłam chodzić i nic mi nie dolegało, bo teraz to juz bym nie dała rady pół godziny w lumpie stać i przebierać, a tam to trzeba się namachać

Stary 2014-01-20, 11:16   #1155
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Mogę się też pożalić?
Leżę już 4 dzień i uświadomiłam sobie, że ominie mnie kupowanie ładnych ciuszków (na nówki mnie nie stać a na all używki nawet są droższe niż w lumpie), wszystko przez neta muszę pokupować. Do tego bardzo przeżywam fakt, że ktoś inny zajmuje się domem - szlag mnie trafia, jak widzę, że wiele rzeczy nie jest już na swoim miejscu. Nie uważam się za pedantkę, ale drażnią mnie jakieś brudne skarpetki na podłodze czy bałagan w pokoju córki Nie mam pretensji do tż, bo i tak chłopak świetnie sobie radzi, ale jakoś nie komfortowo się z tym czuję
Delegowanie zadań zawsze jest ciężkie i na początku ciężko się pogodzić z tym, że coś jest robione inaczej przez tą drugą osobę
Ja już się trochę oswoiłam z tym, że TŻ ma inne metody na ogarnianie mieszkania i dopóki nie ma tragedii to siedzę cicho Myślę nawet, że w domu łatwiej mi poszło z pogodzeniem się, że nie ja coś robię niż w pracy
No i gratulacje dla TŻ, że dzielnie ogarnia

Cytat:
Wcale Ci sie nie dziwie ze sie denerwujesz - moja mama na poczatku tez tak gadala. Po prostu rob swoje i nie zwracaj uwagi na takie glupie gadanie - wyprawka z naukowego punktu widzenia nie ma szkodliwego wplywu na dziecko
Ja mam takie gadanie od mojego taty, za każdym razem jak wpada to narzeka, że jak my już mogliśmy cokolwiek dla małej kupić
Najlepiej by było, aby TŻ wszystko po porodzie kupował.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe Mamusie!

My niby z dwóch wybranych się na jedno zdecydowaliśmy, ale w sumie nie wiem czy się jeszcze nie zmieni Na razie trzymamy w tajemnicy przed rodziną bo dyskusje jakie się pojawiały przy propozycjach były męczące
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:22   #1156
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie na SR mówili, że przygotowuje do porodu i łagodzi dolegliwości ciążowe. Pokrzywa zapobiega gromadzeniu się nadmiernie wody w organizmie, koper- jest na wzdęcia i problemy z trawieniem, dziurawiec- na samopoczucie i wątrobę, liście malin- na rozluźnienie tkanek szczególnie krocza do porodu, melisa- na uspokojenie zszarganych nerwów.
W zestawie był jeszcze przywrotnik- ale nie mam tu w pobliżu apteki zielarskiej, zresztą to tylko jeden składnik.
No i można to wszystko pic od 33 tygodnia, w momencie, gdy się nic nie dzieje (typu szyjka, skurcze, krwawienia itd), a od 36 zwiększyć ilość liści malin.
No to fajne rzeczy wam na SR mówili. Będę musiała Tż do lidla wysłać

lutien- oprócz drogiego allegro jest jeszcze fejs;p są różne profile założone gdzie laski sprzedają ciuszki po swoich dzieciach

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-01-20 o 11:23
Stary 2014-01-20, 11:23   #1157
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Melduję się, że piątek wyszłam ze szpitala.

Widzisz? Nie jest tak źle
Na pewno urodzisz w swoim szpitalu skoro z cukrem jest lepiej

Cytat:
Mogę się też pożalić?
Też mnie irytuje jak coś jest nie na swoim miejscu

A ja w ten piątek mam chyba ostatnią wizytę w lumpie, bo od następnego piątku przeprowadzka i będę miała za daleko
Cytat:
O karcie Rossne mowicie?
Bierze sie ja przy kasie i rejestruje w internecie - na dzieciowe zakupy jest 3% rabatu lub jezeli dokonuje sie zakupow conajmniej 2 razy w miesiacu to 10%. Tyle
Muszę ją sobie załatwić

Cytat:
A ja nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem picia kawy w ciąży O ile ma się ciśnienie w normie, to jak niby ma to zaszkodzić dziecku? Chyba, że ktoś pije kilka filiżanek siekiery dziennie to może. Ale 1 kawa?
Ja przez całą ciążę piję kawę

Ja dzisiaj jestem kompletnie bez siły. Prawie jak w pierwszym trymestrze. Wykonam dwa ruchy i nie mam siły na więcej. Cała jestem zasapana i nie mogę dobrze oddychać
Dobrze, że udało mi się wstawić zupę to nie będziemy głodować
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:32   #1158
agayka111
Raczkowanie

Ja też pije jedną kawę dziennie niestety jak wypije dwie robi mi się nie dobrze i męczy mnie zgaga :/

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Asialll
Chyba dziewczynki o imieniu Agata tak mają coś w tym prawdy jest bo wiem po sobie: )

agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:35   #1159
baja_86
Zakorzenienie

Kawa- mnie na początku odrzucało totalnie, zaczęłam pić jedną słabą z mlekiem dopiero po 20tc i to też nie codziennie. Można pić kawę w ciąży, ale trzeba uważać też na inne produkty, które mają kofeinę np. cola

Dziś się wezmę za prasowanie ubranek być może pierwszy i ostatni raz bo nie lubię, no ale muszę sobie jakieś zajęcie sprawić chociaż na chwilę.
Zostały mi jeszcze 2 pralki dzieciowych rzeczy do wyprania
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:36   #1160
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja jeszcze masę roboty z praniem i prasowaniem mam - ale nie mogę się za to wziąć bo już drugi miesiąc na komodę czekam
Kochana, im szybciej sie za to weźmiesz tym lepiej mnie sie wydawało to takie łatwe a zeszło kilka dni
Cytat:

Wczoraj się nie odzywałam bo źle się czułam, Mała słabo się kręciła no i jeszcze pod koniec dnia miałam gości. Dzisiaj jest lepiej, ale też jakoś nie do końca
Już niedługo Kate

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Kwestia przyzwyczajenia. Ja zawsze spałam od ściany, ale w ciąży powiedziałam tżtowi, że musimy się juz zamienic, bo ja wstaje sikać, a jak Ola sie urodzi, to tez bede musiala co chwile wstawać i nie chce mi się go przeskakiwać... No i kilka dni musiałam się aklimatyzować
My też się zamieniliśmy i teraz TŻ śpi od ściany

Cytat:

Czuję się dobrze, mały kopie i się ładnie rusza. Nastraszył matkę nie na żarty
Cieszę sie, że wszystko dobrze i jesteś oswojona ze szpitalem
Cytat:

Mogę się też pożalić?
Chyba każda z nas miała problem patrzeć jak TŻ sprząta inaczej ja parę razy poprawiałam jak wyszedł, a potem dałam sobie spokój.
Poszukaj na allegro jakichś aukcji, czasem można za 2-5 zł wylicytować coś fajnego
Ja na ciuszki z allegro wydałam u 1 (jednej!)sprzedającej ponad 300 zł ale mam ich pełno, do rozmiaru 74 i są świetne - next, george, disney
Cytat:

a żeby założyć tą karte w rossmanie trzeba miec jakieś potwierdzenie że jest się w ciąży czy 'brzuch' wystarczy? kiedyś koleżanka mówiła że potrzebny jest jakiś dokument potwierdzający.
Widzę, że już dziewczyny Wam powiedziały o karcie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:38   #1161
asialll
Raczkowanie

[QUOTE=agayka111;44700580]
[/COLOR]Asialll
Chyba dziewczynki o imieniu Agata tak mają coś w tym prawdy jest bo wiem po sobie

haha no widzisz takie szalone rozbójniczki

Stary 2014-01-20, 11:40   #1162
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
dobrym stanie, czasem nowe a ceny kuszą i nie biją po kieszeni

nadzwyczajna biegne zaraz chyba i ja po te pampersy a żeby założyć tą karte w rossmanie trzeba miec jakieś potwierdzenie że jest się w ciąży czy 'brzuch' wystarczy? kiedyś koleżanka mówiła że potrzebny jest jakiś dokument potwierdzający.
Kartę dostajesz w rossmanie ot tak po prostu, ale żeby promocje działały trzeba ją zarejestrować na stronie internetowej. I tam wpisujesz datę porodu. Do tego czasu masz 5% rabatu na produkty dla dzieci plus ewentualne promocje a po urodzeniu dziecka 10%.
Także nie kupuj dziś pieluch, tylko weź kartę i leć do domu najpierw ją uaktywnij.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:41   #1163
asialll
Raczkowanie

ja niby mam wyprane i wyprasowane ciuszki te najmniejsze rozmiary 56-62 reszte jak cos mi sie trafia w lumpkach to odkładam zeby sie cala pralka uskładała. Ale ja to nie wiem jakie te ciuszki do szpitala wziac? czy same 56? a jak bedzie wazył np 3800 to wejdzie w te 56? nie znam sie na tym w ogóle

Stary 2014-01-20, 11:43   #1164
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że zrobiłam zakupy ciuszkowe wcześniej. Na szczęście mogłam chodzić i nic mi nie dolegało, bo teraz to juz bym nie dała rady pół godziny w lumpie stać i przebierać, a tam to trzeba się namachać
Farciara

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja mam takie gadanie od mojego taty, za każdym razem jak wpada to narzeka, że jak my już mogliśmy cokolwiek dla małej kupić
Najlepiej by było, aby TŻ wszystko po porodzie kupował.
Niestety to opcja dla bogatych. Przeciętny człowiek musi rozłożyć te wydatki na raty i szukać okazji. Kiedyś wyboru nie było, ceny te same zawsze, więc pośpiechu nie było

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
No to fajne rzeczy wam na SR mówili. Będę musiała Tż do lidla wysłać

lutien- oprócz drogiego allegro jest jeszcze fejs;p są różne profile założone gdzie laski sprzedają ciuszki po swoich dzieciach
Muszę zagłębić się w temat. Dzięki
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:43   #1165
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
ja niby mam wyprane i wyprasowane ciuszki te najmniejsze rozmiary 56-62 reszte jak cos mi sie trafia w lumpkach to odkładam zeby sie cala pralka uskładała. Ale ja to nie wiem jakie te ciuszki do szpitala wziac? czy same 56? a jak bedzie wazył np 3800 to wejdzie w te 56? nie znam sie na tym w ogóle
Ja biorę na 62 też

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 11:44   #1166
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Byłam na spotkaniu z koleżankami wizażowymi z mojego miasta potem u jednej z nich na kawie jeszcze. Przytargałam do domu wózek
I dostałam od tej koleżanki 2 torby ciuszków w rozmiarze 68 - superowe!
Poza tym nabyłam dzisiaj na all materac z ochraniaczem (będę razem miała 3) i prześcieradło (też 3). W sumie jeszcze tylko z rossmana z babydream jakieś kosmetyki dokupię i jestem gotowa Nawet nowe kapcie dzisiaj mi mama kupiła na targu
Poznaj mnie z tymi koleżankami ja tez cośtam podostawałam- głównie ciuszki i pewnie jeszcze dostanę, ale materaca z ochraniaczem na pewno nie

Cytat:
Doczołgasz się jakoś, na mecie stoisz a ja się dzisiaj obudziłam z drzemki i właśnie pomyślałam "pędzę na wizaż, może Kate urodziła i dlatego się nie odzywała wczoraj?"

Cytat:
Mogę się też pożalić?
Żal się uwierz że mnie by bałagan bardziej wkurzał niż brak możliwości kupowania ciuszków w sh Pedantką nie jestem, no, nie do końca ale bardzo blisko i dlatego świetnie Cię rozumiem. A facet? jak sie nie potknie o te skarpetki to ich nie zauważy

Cytat:
O karcie Rossne mowicie?
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Tą kartę bierze się w Rossmanie. Przy kasach są - takie zielone.Potem przez stronę internetową trzeba ją aktywować poprzez rejestrację. No i od tego momentu ma się rabat. Najpierw 3% ajak się kupuje częściej to on wzrasta. Tylko to jest na rzeczy ciążowo-dzieciuszkowe
Dzięki dziewczyny za informacje. Dzisiaj będę w mieście bo wizyta na 16.30, to potem sobie skoczę do rossmana.

Cytat:
Też na 100% nie wiemy czy Aleksander czy Igor
Igor, Igor!!!! Tak miał się nazywać nasz syn, fajnie więc będzie mieć chociaż innego Igora na wątku
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:45   #1167
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się ze tak. Moja córka urodziła się 3600 długa na 60cm i co się okazało że rozmiar 56 był na nią jeszcze za duży może w razie czego wez i 56 i 62 rozmiar rozmiarowi nie rowny

Stary 2014-01-20, 11:47   #1168
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Poznaj mnie z tymi koleżankami ja tez cośtam podostawałam- głównie ciuszki i pewnie jeszcze dostanę, ale materaca z ochraniaczem na pewno nie
Tak dobrze to nie ma - materac kupiłam na allegro

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-20, 11:47   #1169
agayka111
Raczkowanie

Jak dobrze że was czytam na mojej liście brakujących zakupów nie ma najwazniejszego pampersów jana. Matka dwójki dzieci zapomniała hahaha

Stary 2014-01-20, 11:49   #1170
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Chyba każda z nas miała problem patrzeć jak TŻ sprząta inaczej ja parę razy poprawiałam jak wyszedł, a potem dałam sobie spokój.
Ja na szczęście nie muszę poprawiać po moim, on dokładniej sprząta niż ja, wszystko wtedy lśni... tylko ile to trwa!!!

Cytat:
A to ciuszki bierzecie od razu do szpitala? u nas tylko na wyjście trzeba mieć więc dopiero wtedy będziemy wiedzieć jaki rozmiar zabrać. Ja jeszcze niczego nie poprałam, dopiero w lutym się za to zabiorę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości