|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
perse ja na przykład ciaglę marzę o tym, że następne wakacje polecimy gdzieś z maleństwem na wczasy. będzie miało wtedy ponad rok. ale wiem, że moje plany mogą być bardzo zweryfikowane ![]()
![]() |
#812 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Eliza niestety nie wiem, bo ja nie miałam III USG, mój lekarz uznał je za zbędne. Miałam normalnie USG jak co wizytę, a miesiąc później i tak już leżałam w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700007]Eliza niestety nie wiem, bo ja nie miałam III USG, mój lekarz uznał je za zbędne. Miałam normalnie USG jak co wizytę, a miesiąc później i tak już leżałam w szpitalu.[/QUOTE]
perse tak patrzę co jakiś czas na date urodzin Artusia i myślę, że ty będziesz mogła mi udzielić najlepszych wskazówek co do ubranek jakie na początek powinnam mieć dla szkraba.
#814 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Achhh Zeberka nie pogratulowalam Ci super wiesci ![]() ...zaczelam brac kwas foliowy - nigdy nic nie wiadomo - niby sie uwaza ale.... Madzia ale te nalseniki to smazysz Olkowi na jakims oleju? A tych tortilek nie trzeba zasmazac/piec!?
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja
![]() Będę już miała co roku fajny początek lata, a Artek jak urośnie - początek wakacji ![]() Otóż akurat zeszłoroczne lato było kapryśne i dość długo było zimno. Ale potem przyszły upały. U nas obowiązkowo jest body. Jak było gorąco, to z krótkim rękawem lub bez (więc tu bym się zaopatrzyła w 62 parę, trochę 56 i 68), a jak było chłodniej - z długim. Do tego: jak było ciepło to nic, jak było chłodno: półśpiochy, śpiochy lub na już najzimniejsze dni lub noce (sierpień już jest zwykle chłodny) - pajace. Do przykrycia latem najczęściej pieluchy flanelowe. Ja tak bardzo lubiłam ubierać Artka, jak był noworodkiem, to najprostsze ubranka. Body i pajace to najlepsze wynalazki na świecie i obecnie najczęściej je kupuję. Zwłaszcza pajace. |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Eliza podziwiam - generalnie moim zdaniem podroze zaleza przede wszystkim o charakteru dziecka - z moim lobuziakiem - temperamnetym dzieckiem w pierwszym roku zycia nie wyobrazalam sobie dalekich podorozy (max byla 110km)
aaa jeszcze smoczki - u nas Tosia dopiero zalapala po pol roku, przed testowalam o TT dwa rodzaje i Mam i nic wypluowala dopiero Lovi podpasowal - ma wieksza czas do ssania moze w tym tkwil problem...
#817 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie pisałam tu chyba o tym ale u mnie pod koniec porodu były zielone wody.Oni stwierdzili że było już zakażenie wewnętrz maciczne i z tego mały miał potem podwyższone białko we krwi.Jak tż był zapisać małego w przychodni spotkał mojego gina.Rozmawiali i mój gin powiedział że wody były zielone bo za długo mnie z cukrzycą przetrzymali po terminie(4 dni).Mówił że zielone wody to mały musiał być już niedotleniony.Tak sobie czasem myśle co by było gdyby się nie zaczeło a oni by mnie dalej trzymali.
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700167]Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja
![]() Będę już miała co roku fajny początek lata, a Artek jak urośnie - początek wakacji ![]() [/QUOTE] ..ech 21 06 dla mnie to skrajna data - moje urodziny i tp mojego pierwszego dzidziusia...
#819 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44700167]Berbie fajnie by było, jakbyś urodziła tego dnia, co ja
![]() Będę już miała co roku fajny początek lata, a Artek jak urośnie - początek wakacji ![]() Otóż akurat zeszłoroczne lato było kapryśne i dość długo było zimno. Ale potem przyszły upały. U nas obowiązkowo jest body. Jak było gorąco, to z krótkim rękawem lub bez (więc tu bym się zaopatrzyła w 62 parę, trochę 56 i 68), a jak było chłodniej - z długim. Do tego: jak było ciepło to nic, jak było chłodno: półśpiochy, śpiochy lub na już najzimniejsze dni lub noce (sierpień już jest zwykle chłodny) - pajace. Do przykrycia latem najczęściej pieluchy flanelowe. Ja tak bardzo lubiłam ubierać Artka, jak był noworodkiem, to najprostsze ubranka. Body i pajace to najlepsze wynalazki na świecie i obecnie najczęściej je kupuję. Zwłaszcza pajace.[/QUOTE] a w czym spał na początku?
#820 |
Wtajemniczenie
|
Iza ja generalnie slyszalam ze kobieta z cukrzyca bezpiecznie jest rozwiazywac ciaze przed tp badz tydzien przed tp klasc na patologie ciazy do szpitala....
#821 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wy w ciaży chodziłyscie na obcasach?
tak patrzę na pogodę za oknem i chyba muszę wybrać się po jakieś botki/kozaki na płaskim bądź niedużym obcasie, bo na moim 12 cm zaczynam się bać...
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chodziłam na 4-5 cm obcasach.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Eliza Podziwiwam Cię za plan wyjazdu nad morze. My byliśmy ze Stasiem nad Jeziorem Białym jak miał 9 ms, było fajnie, ale dużo się namęczyłam opiekując się nim. A co do tego usg to nie mam pojęcia, bo nie miałam..
Iza Najważniejsze, że Domiś jest z wami już bezpieczny. Teraz cieszcie się sobą ![]() Barbie Śliczny zegarek ![]() Mam znowu mętlik w głowie, bo na początku ciąży miałam grzybka, dostałam globułki z nystatyny i teraz znowu jest nawrót ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Berbi ja jesli juz chodzę to na plaskim, jakos juz nie mam odwagi na obcasy.
mam pytanie z cyklu schizujacych, czy jeśli podczas aplikacji luteiny nie dosiegam juz szyjki, to oznacza ze sie tak bardzo skrocila, czy niekoniecznie? ZWARIUJE DO CZWARTKU
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w moim wypadku z odwagą to nie ma nic wspólnego, po prostu tylko takie buty zimowe mam. w tamtym roku wydałąm na nie 600 zł z zamiarem nie kupowanianiczego przez długi czas. obcaj jest bardzo stabilny i do tej pory nie było zimy, wiec nie bałam się pośliznięcia. jednak zima przyszła...
![]() |
#826 | |||
Zakorzenienie
|
mnie też. ale bardzo prawdziwe. tak teraz myslę, że straconą ciążę donosiłam
![]() ![]() ![]() myslicie o rodzeństwie dla Jula? ![]() ![]() ![]() To prawda, że te spodnie rosną z dzieckiem? Cytat:
![]() ![]() a co jeszcze robiłaś? mam dylemat urodzinowy... jestem bardzo zachowawczą karmieniowo mamą... nie wyobrażam sobie tortu który mój roczniak będzie mógł zjeść :/ ale chyba znalazłam firmę która mi upiecze ekotort ) Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Oj tam.
![]() Poza tym jestem mega aktywna osoba i moje dzieci tez takie beda. Nie wyobrazam sobie siedzenia w chacie tylko dlatego ze mam dzieci. Moi rodzice tez mnie wszedzie ze soba taszczyli od najmlodszego-a to nad morze a to na narty a to za granicę i tak mi zostalo.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44691141]Anitka przytulam
![]() http://dziecisawazne.pl/przerwane-oc...po-poronieniu/ Strasznie mnie uderzyło zdjęcie z okładki tej książki...[/QUOTE] poruszające ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Ja tez podziwiam za dotykanie szyjki... pomimo codziennej aplikacji utrogestanu nie jestem w stanie odróżnić ktore to szyjka
![]() Co do obcasow to w ciazy ani razu nie nosilam. Lekarz powiedzial ze lepiej nie nosic bo mozna latwiej orla wywinac, nie mowiac juz ze obcasy powoduja iz nasze cialo nie uklada sie w naturalny sposób. .. Jak urodze to wroce do swoich szpilek:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() moi rodzice też aktywni, ale jednak nie z niemowlakiem. choć chyba z takim maluszkem łatwiej niż ze starszym (takim 9 miesięcznym jak pisała Fiol). wiesz - myślę, że myśl tworzy rzeczywistość więc wiem, że wszystko będzie po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() całe życie szukam fryzjera idealnego. mam już nawet ze 3 bliskich ideału. za dobre cięcie jestem w stanie zapłacić dużo. i tak mi się w piatek śmiać chciało... wbiłam do osiedlowego saloniku z zamiarem umówienia się. ale nie było terminów (tak by konkubent mógł być z Młodym), więc powiedziałam: "błagam! choć grzywkę, na stojaka!" i pani mi chlastnęła ![]() normalnie śmiać mi się chciało, że ideał ideałem jak siódma góra daleko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A może jakiś probiotyk by też pomógł. Np. Lacibios Femina ![]() Elizka co do III usg, to już pisałam, że umówiłam się i u mnie wypada na koniec 29tc.. i sama nie wiem czy to nie za wcześnie.. Chyba dzisiaj jeszcze zadzwonię do kliniki i zapytam czy lepiej ten koniec 29tc czy koniec 32tc. Bo tylko takie opcje mam do wyboru z uwagi na terminy wizyt. U mnie lekarz prowadzący nie widzi wskazania do tego usg, ale ja i tak je wykonam. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Pani ale rozumiem, że efekt Cię usatysfakcjonował?? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Perse
![]() Jana Ty się wybierasz do dr Cnoty? Kiedy?
#835 |
Raczkowanie
|
#836 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44699498]Eliza podziwiam odwagę :O Ja się tam nadal boję takich wyjazdów, boję się, jak by to wpłynęło na nasz rytm, gdzie bym przygotowywała jedzenie, itd. W wakacje planuję jechać z Małym gdzieś, ale chyba tylko na weekend.[/QUOTE]PERSE! nie wiem czy weekend by bardzie nie rozregulował. My byliśmy na weselu jakies 500km jak Zosia miała 5 miesięcy - w sobote wyjechalsmy, całe wesele w niedziel powrót - Zosia najlepiej to zniosła a jak miała 8 mcy to byliśmy w górach w Szczawnicy ( fajne miejsce na wyjzd z dziećmi) i mała tez super wszystko zniosła (kaszka zrobiona w knajpie - wrzątek Ci zawsze dadzą, podobnie podgrzanie obiadki a tak to czy w drodze czy na szlaku cyc i git! ale oczywiście to zależy od dziecka BERBIE! ja na początku chodziłam na płasko lub w takim 4-5 cm grubszym a pod koniec najwygodniejsze okazały się koturny tez takie 3-5 cm Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez eseska Czas edycji: 2014-01-20 o 12:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
#838 |
Konto usunięte
|
W pajacach.
Ale ja jestem z mam (mniejszości mam), które tak małym dzieciom nie zmieniają ubranek na nocne. Oczywiście codziennie zmieniam mu ubranie, ale jak nie zasika, to potem chodzi w dzień w tym, w czym spał. Ale wiem, że przeważnie dziewczyny zakładają dzieciom coś innego do spania jako piżamkę. Dla mnie pajac to strój idealny na dzień i na noc. Wszystko pochowane, nic nie wyłazi, nic nie uwiera. Nie, ale ja też na co dzień nie noszę obcasów zbyt często (tzn. lubię, ale nie robię tego). Baleriny, płaskie kozaki, to najczęściej nosiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
witamy się tortem i kawą/soczkiem/mleczkiem i czym kto woli. Jul o 8.30 skończył 2 lata. Ciężko mi w to uwierzyć. Eliza nie wiem jak to jest z bliźniakami, ale my byliśmy z Julkiem jak miał 5 miesięcy w Hiszpanii na wakacjach (jedna strona samolotem, druga samochodem (ponad doba) i było super. Zero problemów takich, które by nas zniechęciły do dalszego podróżowania. Mimo, że nawet z nim zaliczyliśmy tam lekarza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do la mamy to właśnie dziś doszła paczka i krew mnie zalewa, bo taką bluzę jestem w stanie uszyć sama na maszynie ![]() Robiłam jeszcze szarlotkę sypaną (bo jest sprawdzona), tartę kokosowo-ananasową i torcik galaretkowy. a nie lepiej upiec tort samemu? Będziesz wiedziała na 100% że jest eko ;-) Cytat:
![]() hmm, fryzjer to dla mnie przeżycie większe niż dentysta ![]() grzywkę obcinam sama, po wizycie w byle jakim salonie gdzie pani "fryzjerka" ścięła mi ją dwoma ruchami i nawet włosów z twarzy nie wytarła ![]() kiedyś któraś pisała o kuchni dla malucha, czy kupowała któraś? Bo ja szukam właśnie. A to mój dwulatek ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja kompletnie nie umiem zrozumieć tego, co się stało w tym szpitalu we Włocławku.
Dlaczego nie zrobiono USG? Przecież każdy ginekolog potrafi je zrobić. Dlaczego nie zrobiono cc? Przecież w szpitalu, na IP ginekologicznej musi być chociaż jeden lekarz na dyżurze, który umie to zrobić! U nas w szpitalu robiono cc przy skokach ciśnienia i o 5 nad ranem. Na USG chodziłam i o 21, a zdarzało się, że i o 22. KTG to samo, czasami inne dziewczyny już spały, a maszyna leciała. O co tam poszło? Dlaczego zwlekano? Ten szpital ma II stopień referencyjności, więc poradziłby sobie z takim przypadkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.