|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Gang Iren
|
Denerwuję się. Przez ostatnie 4 godziny Kacperek tylko raz się ruszył.
Tak bardzo delikatnie. Jak ja już bym chciała,żeby wylazł. No ciągle coś!
#4263 |
Raczkowanie
|
Gratuleje porodow Milosz spory chlopak u nas 4 doba leci mialam wyjsc bo z mala dobrze ale niestety bilirubina wzrozla o 5 i musimy zostav jeszcze gdyby nie bylo tego konfliktu to by nas puscili bo lbo przy zdrowym nowordku taka ilosc nie jest zla. Nie naswietlaja jej bo nie. Ma takiej potrzeby a do domu puscic nie chca jutro powtorza badnia jezeli nie wzrasta to do domu jezeli wzrosnie o 2 to wyjde ale na 99% . Czuje sie okropnie ze nic nie moge zrobic sama na sali to chociaz poplakac mozna bo tyle zostaje. Coraz lepiej idzie karmienie piersia tylko jeszcze troszke boli.
I tak jak u Emmy moja mala w nocy chce spac tylko na rekach albo u mnie w lozku w dzien normalnie spi w tym wozeczku szpitalnym dla noworodkow ![]() Trzymajcie kciuki aby jutro wyniki byly dobre |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane
![]() My od wczoraj w domku ![]() ![]() Póki co malutki jest duuużo spokojniejszy niż w szpitalu, gdzie wył dniami i nocami a ja razem z nim ![]() Z rzeczy które pamiętam: majtki seni siatkowe są spoko, nie odparzają, można podciągnąć wysoko żeby nie uciskać rany po cc. Podkłady bella mamma - szału nie ma ale tragedii też nie. Od wczoraj przeszłam już na podpaski, w szpitalu zużyłam jakieś 1,5 paczki podkładów. Gdzieś tak wsadziłam purelan, że nie mogę znaleźć, normalnie diabeł na ogonie poniósł. A suty bolą! Smaruję balsamem tisane (chyba perfuzja też tak robiła?), trochę pomaga. Krzyś jest śliczny ![]() Mina mojego kota jak zobaczył małego - bezcenna ![]() Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek! ![]() ![]() ![]() ![]() Dopingujący banan dla niecierpliwie oczekujących na rozwiązanie ![]() ![]() ![]() ![]() gosia, biedaku! Widziałam, że jeszcze w dwupaku jesteś, banan dla Ciebie specjalnie ![]() ![]() ![]() ![]()
#4266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może to już, za chwilę?
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żeby było jasne - nie jestem przeciwko cc na życzenie, sama miałam moment zawahania i rozważałam załatwienie skierowania. nie lubię tylko szukania argumentów na siłę i tworzenia mitów. co do sporu natura vs medycyna to równie dobrze mogę powiedzieć, że nie ma wątpliwości, że odchudzanie naturalne przez ćwiczenia i dietę jest zdrowsze i milion razy lepsze niż tabletki ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-01-20 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie jak przeczytalam co napisalam to stwierdziłam, ze to może byc trochę mylące, bo tez od razu mi parowki do jedzenia do głowy przyszly ![]()
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Mamy, czy Wasze dzieci mają/miały katar?
Kaja rzęzi od paru dni dość konkretnie, psikam jej wodą morską, smaruję maścią majerankową ale nie widzę wielkiej poprawy. Gorączki nie ma. Martwię się..
![]() |
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,że już w domku. I że maly spokojniejszy. Dziekuję za banana ![]()
![]() |
#4272 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tez woda nie pomagała, dopóki nie wyciągnęłam wielkich dwóch kip z noska zwykłym patyczkiem do ucha. Nie pchalam głeeboko, tylko ledwo do noska wlozylam i tak sie schowaly te kipy ze ich nie bylo widac a patyczek je wyciagnal. Wczoraj bylo to samo, teraz robie tak co dziennie i mały nie rzęzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Raczkowanie
|
Witam się po nieprzespanej nocy
![]() ![]() Dzisiaj walczę z zatkanym noskiem Olka. Mam sól i aspirator. Jestem już po pierwszej próbie dzisiaj. Boję się, że Olek jest podziębiony, a w piątek mamy szczepienia... Olek już troszkę mniej ulewa, ale niestety nadal mu się to zdarza, pomimo odbijania. Widzę też i czuję, że przybiera na wadze. Nie wiem tylko, czy nie za mało, ale dowiem się tego w piątek. Zastanawiam się też, co zrobić ze spacerami. Czy do piątku nie zabierać Olka na dwór? Jak sądzicie? Wiem, że ten zapchany nosek może być spowodowany innymi czynnikami, jak za suche powietrze, ale boję się ![]() Mamy, miałyście już wizyty popołogowe? W jakim czasie od porodu? Zaczęłyście już może ćwiczyć? Widziałam, że niektóre z Was jedzą/jadły czosnek w ciąży, a cebulę? ![]() Ambrella - szczerze Ci współczuje sytuacji i trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Emma - zdrówka! Trzymaj się! Znajomi kupili te szafki? Jak wrażenia? Perfuzja i inne mamy używające chust do noszenia dzieci - jak teraz nosicie dzieci w zimie, to chusty wiążecie na kurtkach? Bo jak będzie ciepło, to jakoś to ogarniam, ale teraz w grubszej kurtce jakoś mi to ciężko sobie wyobrazić.. Edytowane przez Nettk_a Czas edycji: 2014-01-20 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4275 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Agoola naprawdę Ci współczuję ![]() ![]() uważam tak jak Magnusia, ze powinnaś powiedzieć mężowi i razem na ten temat z nią pogadać. Powiedzieć w prost, ze sobie nie życzycie takiego traktowania, wtrącania i oczerniania. Ja generalnie 2 razy wybuchłam przy mojej teściowej, po pierwszym razie uspokoiło się gdzieś na tydzień, a po drugim razie wyprowadziliśmy się. Najlepsze z tego wszystkiego było to, że jak w tej ostatniej awanturze powiedzieliśmy jej że się wyprowadzimy, bo tak dłuzej nie da się już funkcjonować, to nas wyśmiała, że nie mamy gdzie pójść i jesteśmy od niej zależni i że chyba nie pójdziemy mieszkać do mojego domu "do jednego pokoiczku" i na to mój mąż odpowiedział, ze właśnie że pójdziemy. Nie wierzyła w to do końca, aż się spakowaliśmy i tak zrobiliśmy. Widok jej miny - bezcenny. I mieszkaliśmy w tym "małym pokoiczku" przez 2 lata, a w między czasie zrobiliśmy sobie mieszkanie na piętrze u rodziców i jest super ![]() Tak z perspektywy czasu patrząc na to, to myślę, (oprócz choroby psychicznej) ze ona jeszcze bardziej się nad nami pastwiła właśnie myśląc, że jesteśmy od niej zależni i nie mamy gdzie indziej pójść i czuła swą wyższość i władzę. Może u Ciebie jest podobnie? Tym bardziej po wcześniejszej nie przyjemniej sytuacji w Twojej rodzinie? kootek_mamrotek powodzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję Wam za słowa wsparcia i otuchy ![]() ![]() u mnie noc tragiczna, może przespane w sumie ze 3 godziny, ból brzucha i kości ogrooomny... no ale cóż zrobić... do tego strasznie się pocę, najbardziej to chyba głowa, rano mam mokre włosy i tak bardzo mnie pieką z gorąca stopy. Muszę się dziś zabrać za dalsze pranie ciuszków i ich układanie, bo 9 miesiąc zawitał. I mąż mi kazał torbę spakować, ale nie mam do tego weny i przecież mam jeszcze duuużo czasu ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam kilka, straconych godzin snu z nocy i od razu lepiej sie czuje
![]() Co do tej Żanet, to wywiad z nia jest w nowym Twoim Stylu i ona mnie tez tam nie przekonuje. Oczywiście jest tez temat tego, ze porod sn jest "lepszy", bo naturalny, bo oddziaływanie hormonów na dziecko, a nie wyrywanie z brzucha, na które dziecko nie jest wg tej pani przygotowane. Cóż, no mnie sie wydaje, ze na przeciskanie sie przez kanał tez nie jest przygotowane, a pozatym cesarki tez często następują po rozpoczętej akcji porodowej. Ja mam rodzic sn, bo skoro udałoby sie bez komplikacji, to nie chciałabym sie niepotrzebnie narażać na operacje i to wcale nie lekka, ale jeśli sie okaże, ze np mały jest za bardzo owinięty pępowina lub bedzie tak duży, ze porozrywa mnie na wszystkie strony, to oczywiście przed cc nie bede protestowała. Takie bezsensowne jest to rozwazanie, a chodzi chyba tylko o to, ze gdyby więcej było cc niz porodów sn, to taka Pani Żanet nie miałaby pracy po prostu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4277 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
samdlaczyca uzywam Tisane czasem
![]() Nettka noszę pod kurtka. Wiązania na kurtce nie wyobrażam sobie jeszcze. Gosia biedna Ty jesteś - ciagle cos... Zbieram sie na spacer i cos nie mogę sie wybrać...
#4279 |
Zakorzenienie
|
Ale zimno
![]() Grzejniki dają równo ale jest mi tak zimno że szok, deszcz i mróz na zewnątrz, warunki drogowe koszmarne ![]() Obiad mam od wczoraj ale chyba zaraz wstawię rosół, może się jakoś rozgrzeje ![]()
#4280 | ||
Raczkowanie
|
Agoola- Kobieto, nawet jakbys miala sie w nocy wyprowadzac to sie nie zastanawiaj!!! Uciekaj tak szybko jak mozesz!!! Nie bierz jej slow do siebie! Tacy ludzie sa zwyczajnie chorzy z nienawisci! Ja kiedys pisalam o mojej babce- matce taty. Doszlo do takich paradoksow, ze chodzila po sasiadach i opowiadala, ze gloduje, bo my wolimy wyrzucic jedzenie do smieci,w nocy po kryjomu, albo zamykamy sie w toalecie i tam jemy, zeby ona nie widziala.
Cytat:
Cytat:
Bella, Lidka- gratulacje!!!!! Ide zrobic sobie jakas maseczke, bo patrzec na siebie nie moge!!! Wiecie moze ile czasu po porodzie sn musi uplynac, aby mozna bylo zaczac jakas aktywnosc fizyczna?? Chodzi mi o bieganie, albo cardio na silowni? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Oooołłł dzisiaj jest "Blue Monday" - niby najbardziej depresyjny dzień w roku. Słyszałyście o tym?
No to troszkę humoru: ![]()
#4282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I w ogóle butelke też ładnie je i nie łapczywie dzięki temu smoczkowi imitującemu pierś Cytat:
Witam ![]() Dziewczyny sama nie wiem co robić mój mały ulewa gdy pojedzeniu nim się wywija . Staram się go zawsze odbić po jedzieniu i trochę pionizować ale gdy zrobi kupę czekam te 30-40 minut i przewijam ale wczoraj i tak mi ulał/zwymiotował aż nosem mu poszło .Rzadko to się zdarza ale jednak . Tym bardziej jak wiem , że ma kupę to nie chce za długo czekać ale chyba nie mam innego wyboru bo aż serce mi pęka jak później płacze po tym ulaniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja wstawilam zeberka ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale zwymiotował czy ulał? Bo ulewanie jest normalne,a wymioty nie. Jak sa takie chlustające to wymioty raczej. Moja Wiki po jednym karmieniu potrafiła trzy razy ulać...
![]() |
#4288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lejdi_aga, ja mam rodzic sn, ale nie tyle boje sie bólu, co właśnie ewentualnych ingerencji w porod no i naciecia, a raczej tego co po tym nacieciu bedzie dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-01-20 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zainwestowałam w te butelki więc mam nadzieję ze mała złapie smoczka, mam jeszcze avent natural ze SR ![]() Mam zamiar karmić piersią, ale będę ściągać pokarm i butelki się przydadzą....mam nadzieję ![]()
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
Wiadomo - są zwolennicy i przeciwnicy CC.
Tak samo odnośnie PN. Tak samo jak i szczepionek. Tak samo jak wszystkiego innego na tym różnopoglądowym świecie. Temat rzeka. Nie rozkręcajcie się ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.