|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
i wiem, że może być to przypadek (chociaż po dzisiaj to bym nie powiedziała ) i że może jej się zapomnieć
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W formie zabawy jak u Was - to to jest okej, zwłaszcza, że się Ania cieszy i ty masz dobre podejście, bez presji jakiejkolwiek,nie tyle na dziecku co czasowej. |
|
|
|
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() W końcu lepsza noc Dzisiaj Młoda uczy się nowej umiejętności jak idzie i klapnie na pupę to próbuje wstawać sama nogami bez przytrzymywania się czegokolwiek, no i już nie chodzi tylko biega łobuz mały <3 A no i kręci się w kółko na dwóch nogach ![]() Wczoraj Blanka bawiła się lalką bobasem i wózkiem. Normalnie w szoku byłam jak ona to ładnie robiła. Wkładała lale do wózka, wyjmowała, nosiła , woziła w wózku. Jak duża dziewczynka . Fewciu- Jestem dziś myślami z Tobą czekamy na relacje ![]() Mała- co się dzieje ? ![]() Ewulka- Brawa dla Anulki !!! Co do karmienia to u nas karmienie misiów i lalek też działa żeby Blanka dłużej została w foteliku i jadła bez uciekania. Debrah- my mamy też lovi 360, Blanka chętnie z niego pije aczkolwiek ja muszę jej go trzymać, w sumie tak jak wszystkie inne butelki czy niekapki . Wie o co chodzi ale nie umie tych rak tak mocno do góry wziąć;/ Wszystkiego najlepszego dla Nadii i Oliwierka !!! |
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z okazji Roczków
![]() życzę Waszym Dzieciaczkom wszystkiego co najpiękniejsze, dużo zdrówka, uśmiechu, wspaniałych zabaw, super prezentów i nowych umiejętności
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2014-01-20 o 11:39 |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA... znalazłam jeszcze taki- ten fajny bo na kółkach..ale sama nie wiem. ...http://home-you.com/pl/kids-time/167...162295929.html
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44699634]że co?
[/QUOTE] poprawiłam
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może by tak się Pani poodzywała?
|
|
|
|
|
#4778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla AniMisiaeel ja też często daje samej Lence jeść, bardzo dobrze jej wychodzi i cieszy się jak ją chwalę że ładnie je.
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
..no właśnie..co to tak wszedł i wyszedł...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mamy, Piotrus mimo, ze butelkowy
ladnie pije i z kubeczka 360, i ze zwyklej szklanki czy kubka. Butli uzywamy w zasadzie tylko w nocy, lovi w dzien, my polecamy bardzo. To byl jedyny niekapek z ktorego zuczek chcial pic. Poza kapkiem z canpola, ale ten juz za maly dla nasZapalenie przechodzi mi na drugie oko. Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Wasze dzieci piją jakieś herbatki? Czy tylko wodę? Albo soki może (ile?) Jeszcze jedno : gdzie można zrobić w rozsądnej cenie kalendarz foto? Zalinkujecie może? |
|
|
|
|
#4784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Lady - co do oka - to ty nie dostałaś żadnego antybiotyku? O_O nic nic?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Samych radosnych dni i szczęsliwego dzieciństwa dla Nadi i Oliego !!!! ![]() Za mną okropna noc, pokłóciłam sie z tż ryczałam pół rocy, do tego Hania strasznie źle spała ciągle się wierciła, coś jej przeszkadzało ewidentnie, budziła się na mleko któgo nie chciała pić mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.P.s zauważyłam przypadkiem na fb, że mamy nowy klub
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
A ja się nie zamierzam spieszyć z odpieluchowaniem. Bo to wcale nie jest takie fajne jak się na początku wydaje
Grzesia odpieluchowałam jak miał dopiero 2,5 roku (wiem, późno, ale to była nietypowa sytuacja bo on zostawał z moją mamą która była jeszcze przed przeszczepem, podłączona całodobowo pod tlen i nie byłaby w stanie latać za nim z nocnikiem, dla niej problemem było schylenie się i podciągnięcie mu spodenek). Robiłam wcześniej ze dwa podejścia jak byłam na urlopach ale nie chciał siedzieć na nocniku więc go nie zmuszałam. Kiedy miał te 2,5 roku (dokładnie to 31,5 miesiąca) miałam dłuższy urlop. Pozwijałam dywany i pozwoliłam lać po nogach jak nie chciał usiąść na nocnik. Po dwóch razach okazało się że w mokrych rajstopkach nie chodzi się zbyt przyjemnie i nagle postanowił jednak korzystać z nocnika. Na drugi dzień się udało zrobić kupę, a na trzeci odmówił założenia pieluchy. Od tej pory nigdy się nie posikał w majty, zawsze wołał o nocnik. Na noc zakładałam pampersa jeszcze jakieś dwa tygodnie ale rano za każdym razem był suchy więc zaryzykowałam i zdjęłam, też sukces 100% (w ciągu tych dwóch tygodni budził się w nocy i wołał że idzie siku więc trzeba mu było zdjąć pampersa i lecieć do łazienki, od momentu kiedy zaskoczył że to trzeba na nocnik przestał w ogóle robić do pampersa). Z Anią zrobię przymiarkę latem, jak będzie bunt to też zaczekamy. A wiecie czemu to nie jest fajne? Owszem, oszczędza się na pampersach i jest łatwiej ogarnąć kupę. Ale jak już się ma takie całkowicie odpieluchowane dziecko które odmawia założenia pampersa, to nagle się docenia jaka to była wygoda gdy nie trzeba było w zimie w trybie awaryjnym szukać wc (na mróz pupy nie wystawimy a dziecko zaczeka tylko chwilkę bo dłużej nie wytrzyma). Albo jak nie trzeba się było martwić przed wyjechaniem na autostradę że dziecku się zachce a tam nie ma gdzie stanąć. Najgorzej z tymi spacerami na zimnie, w lecie ciepło to pół biedy, ale w zimie bywa ciężko. Ja tam uważam że pampersy są megawygodne i nie zamierzam miesiącami latać za dzieckiem z nocnikiem i łapać siuśków czy kupy, podrośnie trochę to się nauczy błyskawicznie, bezstresowo, nie ma się do czego spieszyć...
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-01-20 o 12:06 |
|
|
|
#4788 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ok 11 minimalna ilosc kaszy (jakies 30 ml ) albo owoc, i uu d spania (spi do 2h), po wstaniu troche u i idziemy na pol godzinny spacerek, dopiero po nim obiadek, czyli ok 14, ok. 16 znowu jakis owoc i ok 19/20 po kapieli (a czasem i przed i po) kaszka z jabłuszkiem i uu do spaniaCytat:
|
||||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Kija mądrze gadasz
![]() Bokeh współczuję kłotni Hania może czuła że mama smutna ... ![]() eeee..... ??? Nowy klub? Na fb? A była kiedyś dyskusja że na fb nie ma sensu się przenosić bo: 1. nie wszystkie go mają 2. wątek się rozleci na bank .... ? |
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robiłam biurkowy w superfoto.pl, 19,99, ale miałam rabat 30%
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???????????? Cytat:
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
;D
no właśnie, powinnam się częściej odzywać, ale od października wróciłam do pracy i.. no jest ciężko;/ ale muszę tu zaglądać częściej, bo widzę, że dużo się u Was dzieje
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzien Yae pije herbaty: w lecie zbozowa a w zimie zielona palona. Wode rzadko |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Kija: o, to jest cenny argument przeciwko szybkiemu nocnikowaniu. W sumie... jeśli dziecko odmówi potem pieluszki - to jest problem - bo fizycznie nie jest gotowe do tego by zatrzymać mocz/kupkę dłużej niż moment. I wtedy..klops. Albo wciskasz zbuntowanego malucha w pampa - albo masz mokre dziecko - co zimą..fajne nie jest.
Czytałam ostatnio, że zwieracze w pełni są ukształtowane u niektórych dzieci ok 2.5 roku nawet - więc i tak "późne" odpieluchowanie jest normą. Ja nie robię tego teraz bo chciałabym : raz a dobrze a nie miesiącami po trochu. No i w przyjemniejszej pogodzie, gdzie i z przebraniem łatwiej. |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Bokeh Meneq myślę o tych czekoladkach i tylko mi blok czekoladowy przychodzi do głowy. Gdyby zrobić w formie takich małych kuleczek i powkładać w papilotki, może ![]() Nawijko brawa za raczkowanie ![]() Nadrabiałam na raty i nic nie pamiętam Ewa ma od dwóch dni nową zabawę, biegnie na czworakach po mieszkaniu z dzikim okrzykiem, doleci gdzie chce, w tył zwrot i nazot ![]() Nowy klub? Tylko dla wybranych, zaś się narobi kwas na wątku I sto lat dla Nadusi i Oliwierka!
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-01-20 o 12:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam ubezpieczeenia. Dopiero dzisiaj malz mnie podciagnie u siebie.
Cytat:
![]() Mama w koncu do mnie zadzwonila i przyjedzie, ona nie zdawala sobie sprawy, ze az tak sie zle czuje ![]() Bokeh Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no na to wygląda że kwasu nigdy dość
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

i wiem, że może być to przypadek (chociaż po dzisiaj to bym nie powiedziała

czekamy na relacje 
Co do karmienia to u nas karmienie misiów i lalek też działa żeby Blanka dłużej została w foteliku i jadła bez uciekania. 
[/QUOTE]

od jakiegoś miesiąca, może nawet po dwóch sadzałam Anię po każdej drzemce na nocnik (zwykły nie grający, zawsze w łazience - czytałam, że to ma się kojarzyć z potrzebą fizjologiczną więc tak zrobiłam
22.05.2008
14.08.2011
mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.
ok 11 minimalna ilosc kaszy (jakies 30 ml