Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 19:53   #4351
ankham
Zadomowienie

Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Sklep podczas zamkupów blokuje kasę na jaką robię zamówienie-powiedzmy 1000zł a potem wysyłają paczki partiami i ściągają sobie z pieniędzy, które mam na koncie (kolejny 1000zł)-czyli jak nie mam to wchodzę na debet z ogromnym oprocentowaniem a zablokowana kwota zostaje odblokowana po 14 dniach-więc nie mamz amiaru się w to więcej bawić
masakra! nie wiedziałam. w takim razie nie dziwię się, że nie masz ochoty robić tam zamówień.
przez coś takiego tracą tylko klientów
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:05   #4352
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
masakra! nie wiedziałam. w takim razie nie dziwię się, że nie masz ochoty robić tam zamówień.
przez coś takiego tracą tylko klientów

Ja też się nie dziwię,że nie masz na to ochoty.

Gdybym wiedziała,że nie będziesz tam już zamawiać,to bym teraz coś wzięła Ale tym sposobem zaoszczędziłam trochę kasy
Can a czy tcp oddało już pieniądze?
adzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 20:13   #4353
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzienka Pokaż wiadomość
Ja też się nie dziwię,że nie masz na to ochoty.

Gdybym wiedziała,że nie będziesz tam już zamawiać,to bym teraz coś wzięła Ale tym sposobem zaoszczędziłam trochę kasy
Can a czy tcp oddało już pieniądze?
hehe, tak samo pomyślałam, że jakbym wiedziała, to teraz zamówienia bym porobiła

Can,a jak z Cartersem i TCP? tak samo robią?
Stary 2014-01-18, 20:17   #4354
adzienka
Zakorzenienie

Can a jakbyśmy wpłaciły Ci kasę 2*tyle za ile zamawiamy a jak Tobie zdejmą blokadę,to nam odeślesz....
Stary 2014-01-18, 20:47   #4355
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Can a jakbyśmy wpłaciły Ci kasę 2*tyle za ile zamawiamy a jak Tobie zdejmą blokadę,to nam odeślesz....
adzienka kombinuj
oj carters mi się marzy, bo dziecko "robi masę" i wszystko za małe
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 21:05   #4356
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
adzienka kombinuj
oj carters mi się marzy, bo dziecko "robi masę" i wszystko za małe
To tylko ot tak rzucona luźno propozycja
Stary 2014-01-18, 21:17   #4357
candace1
Zakorzenienie

[QUOTE=adzienka;44677642]Ja też się nie dziwię,że nie masz na to ochoty.

Can a czy tcp oddało już pieniądze?[/QUOTE]
Nie.
Gdyby oddało to już bym to rozliczyła i odesłała Wam na konto.
Póki co poza mailem, ze mają to zrobić nie dostałam od nich nic
Poczekam jeszcze z tydzień i się do nich odezwę-gorzej będzie jak płaciłam kartą, któą musiałam zablokować ostatnio - zapomniałam o tym kurcze no...:-((

Cytat:
hehe, tak samo pomyślałam, że jakbym wiedziała, to teraz zamówienia bym porobiła

Can,a jak z Cartersem i TCP? tak samo robią?
Póki co nie.
Cytat:
nie no bez przesady.

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2014-01-18 o 21:19
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 21:50   #4358
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze to jakieś rozwiązanie piękne trampki koronkowe koralowe dali na old navy
Can ale cartersa na 14.02. to jeszcze zrobisz co?
Can mogłaś płacić tamtą kartą faktycznie, bo to był początek grudnia - oni robią zwroty przez kartę, a nie numer konta?

Nie mam czasu nawet poczytać Was, bo mam Małą tak chorą, że grożą jej zastrzyki z encortonu, jak nie zacznie się infekcja cofać

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:31   #4359
Agnieszka1977
Rozeznanie

Cytat:
To tylko ot tak rzucona luźno propozycja
Adzienka dobrze kombinuje
Agnieszka1977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:47   #4360
kreolka7
Zadomowienie

Can a nie płacisz tą kartą prepaid? Którą się doładowuje na daną kwotę?Czy gap takich kart nie przyjmuje?
Stary 2014-01-19, 11:00   #4361
pistacja07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
Nie mam czasu nawet poczytać Was, bo mam Małą tak chorą, że grożą jej zastrzyki z encortonu, jak nie zacznie się infekcja cofać
Aalicia24 - dużo zdrówka dla córeczki
Niestety przedszkole robi swoje ...
Powiem Ci, ze dopiero teraz, czyli w trzecim roku, gdy Wikusia chodzi do przedszkola jest w końcu dobrze (tfu tfu). Są dni, ze jest 100% frekwencja w grupie Wikusia od września tylko raz była przeziębiona

Daj znać czy już jest lepiej i jednak zastrzyki nie będą konieczne (my encorton mieliśmy w tabletkach, gdy "krtań" ją łapała - oczywiście w pierwszym roku przygody z przedszkolem).

buziaczki
Stary 2014-01-19, 11:08   #4362
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolka7 Pokaż wiadomość
Can a nie płacisz tą kartą prepaid? Którą się doładowuje na daną kwotę?Czy gap takich kart nie przyjmuje?
Tak zaczęłam płacić tą kartą ale ona jest połączona z kontem, z którego się ją doładowuje i oni po prostu pobierają kasę z konta...
Jak płaciłam kredytówką to tego nie widziałam nawet bo pobierali z kredytówki a potem zdejmowali blokadę i wychodziło na jedno ale teraz zabierają mi pieniądze z konta i nic się nie da z tym zrobić... Bank rozkłada ręce a GAP odpowiada, ze bank powinien zdjąć już blokadę no i koło się zamyka..

Alicja - mam nadzieję, ze mała Ci szybko wyzdrowieje... Biedny dzieciak.. Niestety "uroki" przedszkola...
Stary 2014-01-19, 12:32   #4363
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez kikuska Pokaż wiadomość
My też mamy romer king plus. Co do fotelików jest wiele różnych zdań i opinii tak jak np z wózkami ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ja próbowałam sadzać moją córkę jak miała 9 miesięcy do takiego fotelika którego montuje się tyłem do kierunku jazdy i nam nie podchodziło. Córka jest wyjątkowo wysoka. Ma 10 miesięcy a nosi ubranka na 12 i 18m. Problem był w tym że ona ma za długie nogi i stuka, odpycha się od siedzenia samochodu do tego ciekawskie to dziecko i non stop odwracała się i zaglądała co się z przodu dzieje i wyła jak nie mogła się odwrócić.
Co do tego że foteliki skierowane przodem do kieryunku jazdy nie są aż tak złe. Moja koleżanka zginęła w wypadku w którym było boczne uderzenie. Jej córka siedząca z tyłu w foteliku przeżyła i nie miała większych obrażeń.
Musisz przymierzyć malucha i zobaczyć w którym mu będzie wygodnie
tak, muszę przymierzyć, to pamiętam z czasów kupowania fotelików starszejchodziło mi o sprawdzone modele fotelików, żebym miała pojęcie do których warto ja przymierzać

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:42   #4364
kreolka7
Zadomowienie

Cytat:
Tak zaczęłam płacić tą kartą ale ona jest połączona z kontem, z którego się ją doładowuje i oni po prostu pobierają kasę z konta...
Jak płaciłam kredytówką to tego nie widziałam nawet bo pobierali z kredytówki a potem zdejmowali blokadę i wychodziło na jedno ale teraz zabierają mi pieniądze z konta i nic się nie da z tym zrobić... Bank rozkłada ręce a GAP odpowiada, ze bank powinien zdjąć już blokadę no i koło się zamyka..

Alicja - mam nadzieję, ze mała Ci szybko wyzdrowieje... Biedny dzieciak.. Niestety "uroki" przedszkola...
A jakby było z PayPal? Orientujesz się? Nie to, że chcę Cię prosić o zamówienie czy coś tylko tak z ciekawości pytam
Stary 2014-01-19, 12:52   #4365
adzienka
Zakorzenienie

Cytat:
A jakby było z PayPal? Orientujesz się? Nie to, że chcę Cię prosić o zamówienie czy coś tylko tak z ciekawości pytam
Żadna z nas nigdy nie ma śmiałości prosić

Aalicia dużo zdrowia dla Małej My przechodzimy znów zapalenie ucha
Stary 2014-01-19, 13:35   #4366
ankham
Zadomowienie

Cytat:

Aalicia, adzienka, dużo zdrowia dla dziewczyn!!!!
Młody też jutro zostaje w domu, mały kaszel się pojawił, ale cóż, w piątek jak zobaczyłam dziecko mega zakatarzone a mama powiedziała, że ma od 2 dni ale nie chce zostawiać w domu, bo boi się, że będa problemy później żeby poszedł do żłobka, to ręcę mi opadły.
Jutro pewnie pięcioro dzieci będzie chorych przez tą jedną matkę
Młodego na zapas zostawiamy w domu, żeby nie pogorszyło się
Stary 2014-01-19, 13:53   #4367
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na gap można płacić paypalem? Bo na przyład na tcp można ale jak próbowałam to mi blokuje możliwość zaplaty w taki sposób...
Cytat:

Oj kurcze współczuje :-(
Cytat:
Aalicia, adzienka, dużo zdrowia dla dziewczyn!!!!
Młody też jutro zostaje w domu, mały kaszel się pojawił, ale cóż, w piątek jak zobaczyłam dziecko mega zakatarzone a mama powiedziała, że ma od 2 dni ale nie chce zostawiać w domu, bo boi się, że będa problemy później żeby poszedł do żłobka, to ręcę mi opadły.
Jutro pewnie pięcioro dzieci będzie chorych przez tą jedną matkę
Młodego na zapas zostawiamy w domu, żeby nie pogorszyło się
haha no skad ja to znam - uwielbiam jak ktoś przyprowadza chore dziecko
Stary 2014-01-19, 15:09   #4368
Aalicia24
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny - na razie jest nieciekawie, gorączkuje od czwartku wieczorem i na razie całkiem nie przestała - tak jej spływa tyłem z góry, że mi zwymiotowała w nocy dwa dni z rzędu - tak zatkane było, że odkaszlnąć tego nie mogła zobaczymy co będzie dalej, ma nebulizację 3 razy dziennie plus antybiotyk, ale jakie będą efekty to się okaże, dobrze, że się ferie zaczynają akurat to dużo nie straci, chociaż nigdzie nie pojedziemy przez to.
Adzienka - ona tych uszu od migdała trzeciego nie ma? bo wtedy to tylko usunięcie z tego co wiem jest skuteczne. Mi lekarka powiedziała, że jeśli nie idzie na uszy i nie ma dużego przerostu, to żebym nie usuwała na razie.
Ankham tak to jest - u nas na dzień babci wszystkie dzieci przyszły, a dzień wcześniej z 8 nie było, także też za zdrowe nie były, do tego przebieranie w zimnie, chodzenie na bosaka i przeciągi - na efekty długo nie trzeba było czekać
Podobno na gapie paypalem można płacić, ale czy pójdzie to nie wiem.

Stary 2014-01-19, 21:40   #4369
Agnieszka1977
Rozeznanie

Ja również życzę Alicja Twojej córci DUŻO ZDRÓWKA. Przedszkolne chorowanie, aż się boję moja Oleńka jeszcze rok w domu, a później przedszkole, strach pomyśleć...
Stary 2014-01-20, 09:16   #4370
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Alicja dużo zdrówka dla malutkiej, biedactwo ale tak to własnie jest w przedszkolu pamiętam pierwszy rok przedszkola Gabi - katastrofa, 2 tyg choroby, tydzień przedszkola itd. ale malutka to przejdzie i odetchniecie trochę

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 11:10   #4371
Aalicia24
Zakorzenienie

oby się na jednym roku skończyło takim, bo chorowała już przed przedszkolem bardzo dużo, a następny rok jest tym ostatnim przed szkołą i mają dzieciaki mieć frekwencję minimum 50%, bo jak nie to jakieś badania gotowości szkolnej itp.- nie wyobrażam sobie mojej córki w pierwszej klasie w wieku 5 i 3/4 tak swoją drogą...
A tak z innej beczki Can ty brałaś dla Zuzi strój kąpielowy z Gymboree z tego co pamiętam - brałaś może tan z flamingiem? bo mojej się strasznie podoba. Masz go już w domu? duże rozmiarowo one wypadają?

Stary 2014-01-20, 11:20   #4372
candace1
Zakorzenienie

W końcu wybrala sobie inny z gapa-stwierdzila ze na ten już jest za duza
Stary 2014-01-20, 13:16   #4373
ankham
Zadomowienie

Cytat:
oby się na jednym roku skończyło takim, bo chorowała już przed przedszkolem bardzo dużo, a następny rok jest tym ostatnim przed szkołą i mają dzieciaki mieć frekwencję minimum 50%, bo jak nie to jakieś badania gotowości szkolnej itp.- nie wyobrażam sobie mojej córki w pierwszej klasie w wieku 5 i 3/4 tak swoją drogą...
A tak z innej beczki Can ty brałaś dla Zuzi strój kąpielowy z Gymboree z tego co pamiętam - brałaś może tan z flamingiem? bo mojej się strasznie podoba. Masz go już w domu? duże rozmiarowo one wypadają?
a w jakim wieku posłałaś Małą do przedszkola? pytam się, bo mam dylemat, Młody we wrześniu będzie miał 2,5 roku i zastanawiam się czy zostawić w żłóbku czy do przedszkola posyłać.
Ostatnio spotkałam jedną "ciocię" na zakupach i mówiła, że te dzieciaczki które mają, są niesamowicie mądre i do przodu, bo zawsze jest nierówny poziom, a to wszystkie nieźle pną w górę. dlatego tak sobie myślę, co robić.
Młody to mi choruje tak co półtora - 2 miesiące mniej więcej więc uważam że nie jest źle

Cytat:
W końcu wybrala sobie inny z gapa-stwierdzila ze na ten już jest za duza
hehehe mądrala
Stary 2014-01-20, 13:37   #4374
alb
Zadomowienie

Cytat:
a w jakim wieku posłałaś Małą do przedszkola? pytam się, bo mam dylemat, Młody we wrześniu będzie miał 2,5 roku i zastanawiam się czy zostawić w żłóbku czy do przedszkola posyłać.
Ostatnio spotkałam jedną "ciocię" na zakupach i mówiła, że te dzieciaczki które mają, są niesamowicie mądre i do przodu, bo zawsze jest nierówny poziom, a to wszystkie nieźle pną w górę. dlatego tak sobie myślę, co robić.
Młody to mi choruje tak co półtora - 2 miesiące mniej więcej więc uważam że nie jest źle
Moja córka poszła w tamtym roku do przedszkola jak miała 2 latka i 8 miesięcy i teraz jednak wolałabym żeby chodziła do żłobka... Tyle że w okolicy nie mamy żadnego sensownego żłobka prywatnego a do państwowego nie miała szans się dostać. Wcześniej chodziła do żłobka blisko mojej pracy, ale wtedy pracowałam na część etatu i nie musiała tam aż tak długo siedzieć - teraz by musiała minimum 9 godzin, a to według mnie strasznie długo. Zapewne dużo zależy od konkretnego przedszkola, ale ja nie jestem zadowolona - niby się czegoś uczy, ale wydaje mi się że w żłobku miałaby więcej czasu na zabawę i miałaby lepszą opiekę. Mam wrażenie, że nie lubi chodzić do przedszkola - chodzi bo musi. Nie biegnie w podskokach, ale też nie płacze. Prawdopodobnie w tym roku zmienimy przedszkole, chociaż trochę się obawiam ciągłych zmian otoczenia - w tym przedszkolu już się oswoiła z dziećmi i paniami (u niej w przedszkolu nie ma "cioć") a tu zaraz znowu nowi ludzie...
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:45   #4375
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe mądrala
moja co półtora chorowała bez przedszkola, teraz to maks tydzień jest w stanie pochodzić. Nie przyjmą Ci dziecka do przedszkola, jeśli rocznikowo nie ma 3 lat, chyba że do prywatnego. Moja jest z grudnia i nie mając trzech lat skończonych się nie dostała, teraz zresztą też nie mimo że już miała, dopiero jak zwolniło się miejsce - u mnie w okolicy przedszkola są najbardziej obłożone i ogólnie najbardziej oblegane, bo dobre Czyli miała 4 lata bez 2 miesięcy jak poszła do pięciolatków - ma w grupie czworo rówieśników, a tak to dzieci ze starszego rocznika, dużo ma ponad 5 lat. I z tym pchaniem do przodu to się zgodzę, bo wątpię, żeby sobie radziła z wieloma rzeczami tak dobrze w młodszej grupie, widać to było podczas występu, gdzie mimo, że głowę niższa to dawała radę wszystko zatańczyć, zaśpiewać, powiedzieć. A z drugiej strony na co dzień te starsze dzieci się nią opiekują i wyręczają trochę za bardzo czasem.
Ale moja do żłobka nie chodziła i to jest prawie rok różnicy wiekowo, więc ciężko coś wyrokować - jak moja miała niespełna 3 lata, to uważałam, że nie dorosła jeszcze do samodzielności przedszkolnej - ogólnie wszystko zależy od dziecka, dzieciom po żłobku jest ponoć zdecydowanie łatwiej.

Stary 2014-01-20, 14:16   #4376
ankham
Zadomowienie

no to pewnie zostawię go w żłobku, zresztą moja mama tak mówi, że szkoda zmieniać dziecku otoczenie. może pokombinuję np za rok w styczniu, jak może pozwalniają się miejsca
Stary 2014-01-20, 17:07   #4377
Agnieszka1977
Rozeznanie

Cytat:
no to pewnie zostawię go w żłobku, zresztą moja mama tak mówi, że szkoda zmieniać dziecku otoczenie. może pokombinuję np za rok w styczniu, jak może pozwalniają się miejsca
...nie liczyłabym na wolne miejsca przynajmniej u mnie we Wrocławiu "wolne miejsce" graniczy z cudem
w żłobku zna już dzieci i wychowawców a tu każda zmiana jest szokiem dla dziecka
Stary 2014-01-21, 09:38   #4378
Aalicia24
Zakorzenienie

na gymboree 3 nowe wiosenno - letnie kolekcje ale blooming nautical ładniejsze było, jeszcze na pewno kilka kolekcji się zresztą letnich pojawi

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2014-01-21 o 09:42
Stary 2014-01-21, 09:44   #4379
kasia0968
Rozeznanie

Cytat:
na gymboree 3 nowe wiosenno - letnie kolekcje ale blooming nautical ładniejsze było, jeszcze na pewno kilka kolekcji się zresztą letnich pojawi
Fajne te letni kolekcje, takie kolorowe, aż buzia się uśmiecha
Podoba mi się ta marynarska
kasia0968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 09:51   #4380
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0968 Pokaż wiadomość
Fajne te letni kolekcje, takie kolorowe, aż buzia się uśmiecha
Podoba mi się ta marynarska
też mi się kilka rzeczy z niej podoba, ale marynarska z zeszłego roku ładniejsza była, do dziś ją wspominamy na forum zielona mi się nie podoba - ale ja za zielonym nie przepadam, ta koralowa byłaby całkiem,całkiem, ale mało rzeczy dali

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości