|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
![]() Mi też glutek nie utrzymuje włosów, ale załatwiam go sposobem - po nałożeniu glutka daję jeszcze niewiele żelu sklepowego albo kremu do loków i jest cacy. Nie ma matu, a kształt jest utrzymany. Jeśli któraś z Was jest z Krakowa, to polecam odwiedzić sklep Yasmeen na Karmelickiej 3. Nawiedziłam ten przybytek w celu kupienia henny Khadi, i wykupiłabym jeszcze ćwierć asortymentu gdyby nie fakt, że zaparkowałam auto w miejscu niedozwolonym i musiałam się streścić z zakupami. Nie wiem, czy nie odkryłam właśnie prochu pisząc o tym sklepie, ale na wszelki wypadek ![]() Samo hennowanie mnie też zaskoczyło. Kładłam Orzechowy Brąz. Ostatnim razem włosy na odroście zrobiły mi się lekko rude, teraz wyszedł mi idealnie chłodny kolor, siwki nie są pomarańczowe i generalnie jestem zadowolona. Doprawiłam tylko włosy płukanką lnianą i sama jestem zaskoczona rezultatem Swoją drogą zauważyłam, że przyjemność z farbowania jest dla mnie odwrotnie proporcjonalna do konieczności farbowania. Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2014-01-20 o 08:18 |
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Tak mi przyszło do głowy,że może hormony też mają wpływ na kręcenie się włosów.Zauważyłam,że włosy bardziej mi się kręcą odkąd zaczęłam dojrzewać.Moja fryzjerka powiedziała kiedyś,że jak zaszła w ciążę to jej włosy bardziej się zaczęły skręcać.Ciekawe czy to rzeczywiście ma związek..? ![]() Dziewczyny,ktore zaczęły brac tabletki anty..Czy zauważyłyście jakąs róznice?Ja nigdy nie brałam ,wiec nie wiem .Wiadomo,że kręcone włosy sa genetycznie uwarunkowane ale siła skrętu przecież może być rożna i może się zmieniać.U mnie nawiekszy skręt miałam w wieku 20lat.Może znajdę zdjęcie to wstawię.Jak pudel wyglądałam a był czas,że miałam bardzo rozciągnięte loki i nic ich nie mogło zmusic do skrętu:/.Na szczęście było to przejściowe.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-01-20 o 08:33 |
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, teraz się kręcą po ścięciu, ale to raczej dlatego, że odstawiłam grzebień i szczotkę TT Zawsze się falowały na końcach, na długości były czasami takie "pogniecione" ale dopiero ostatnio wyczytałam, że nie powinnam ich rozczesywać na sucho i się zaczęło ... szampony i odżywki co miałam to odstawiłam, w ogóle nie zawsze używałam odżywek a i tak były niezgodne z cg.W maju też mi fryzjerka ścinała i też miałam burzę fal po ścięciu, ale rozczesałam i stwierdziłam, że nie potrafię sama tak, że pewnie to jej magiczne rączki. Może ciąża na to wpłynęła? Nie mam pojęcia. W maju byłam w 9 miesiącu i poszłam podciąć włosy, bo wiedziałam, że z maluszkiem nie będzie to takie proste. Teraz końcem grudnia udało mi się wyrwać na kolejne ścięcie bo stały się nijakie, przerzedzone przez łamanie i wypadanie przy karmieniu piersią. No i kombinuję jak koń pod górę ![]() A to taka "zwykła" fryzjerka osiedlowa, do takich z wyższej półki pewnie jej brakuje, dlatego pytałam was czy może kogoś polecacie.
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam codziennik i.. och
vidia, ile włosów, jakie włosy ![]() magda, Ty wiesz, że Twoje włosy to ja wielbię są śliczne Ja dzisiaj pierwszy raz na całą noc zostawiłam olej na włosach jeszcze nigdy tak długo nie trzymałam. Ciekawe jaki będzie efekt. Zaraz idę zmyć, ale najpierw oczywiście musiał być wizaż |
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja zajrzałam do codziennika.Zgadzam się z kolezanką powyżej,piękne macie włosy
Vidia Ty to masz takie typowe rasowe kręcioły .
|
|
|
|
#486 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#487 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Prostowałam ostatnio 2 razy, bo w święta i sylwestra, to może potrzebują teraz regeneracji faktycznie
|
#489 |
|
Moderator
|
Moje włosy mnie irytują już. Od roku są w jakimś dziwnym kryzysie, ale proteiny pomagały, czy regularne olejowanie kokosem. Od kiedy wpadłam w przekarmienieo lejem od 2 tygodni próbuję z tego wyjsć, jest minimalnie lepiej ale jakikolwiek nawilżasz to się lepią, robią takie cienkie, sypkie i fruwają oraz przeokropnie plączą, do tego mocniej wypadają.. Najgorsze jest to, że używam tylko jednej odżywki bo z włosami nic specjalnie nie robi, ale nie pogarsza. Dodatkowo wyglądają na jakieś wyprane i nie rosną czarne tylko brązowo-złote, nie wiem co tu grane. Może powinnam ograniczyć mocno mycie, warto spróbować przynajmniej, tylko takiego kuku to nawet się nie upnie, be. Nie podoba mi się to.
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
Może coś od środka jest nie tak? problem z hormonami czy zbyt mało odżywczych substancji w diecie?
____________________ Ni dodać ni ująć http://neverever.pl ciekawa oferta- zapraszamy! Edytowane przez MCANTONETTE2988 Czas edycji: 2014-03-07 o 16:23 |
|
|
|
#491 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie chcę wiedzieć jak moje by wyglądały po aplikacji tego wszystkiego Cytat:
|
||
|
|
|
#492 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Na pewno baaaardzo ciężkie i przez to pewnie mega wydajne. Mam odżywkę z gorzką pomarańcząz JMO. Fakt, jest fantastyczna, super i w ogóle . Ale... podobny efekt osiągam tańszymi kosmetykami. Zastanawiam się jak byłoby z tym specyfikiem. Czy któraś widziała gdzieś wosk Tigi eco freako wiśniowy? Nigdzie nie mogę go dostać. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
. Wczoraj było masło babassu, jako że ciągle nie mam kokosa (dodałam i do ds i po bs).
|
||
|
|
|
#493 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() <zazdrocha> |
|
|
|
|
#494 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Kiedy jestem w galerii, stoisko kosmetyczne tkmaxx to mój pierwszy punkt programu ![]() Tylko raz trafiłam na ten wosk w tkmaxx. W ogóle całej serii od dawna nigdzie nie widzę. Butle z szamponami mówisz? Bardzo polubiłam się właśnie z szamponem w ogromnej butli do włosów kręconych (może obciążyć, ale dla mnie super). Cytat:
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2014-01-20 o 13:23 |
||
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja przypomniałam sobie,że używałam kiedyś tego środka i ładne loczki po nim miałam.Ciekawe czy nie zmienili formuły,tani nie jest ale mam chęć kupić i wypróbować
.:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-scrunch.html tylko nigdzie tego nie mogę znaleźć.Znalazłam taki,wygląda na to,że to następca tamtego: http://www.iperfumy.pl/revlon-profes...FUi33godYw4ATQ Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-01-20 o 14:11 |
|
|
|
#496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki , na pewno będą piękne, czekam na zdjęcia Cytat:
Najlepszy komplement , dziękuję Nie wiem czy to też o moje chodziło ale dziękuję ![]() Dziś mam włosy po reanimacji, najpierw wczoraj zmoczyłam włosy wodą i dałam żel lniany, potem jednak związałam w ananasa Fajnie wyszło, będę praktykować i zacznę myć znów tylko 3 dni w tygodniu |
||
|
|
|
#497 |
|
Kazar Lady
|
o Twoje
moje sie coś popsuły po hennie na drugi dzień mam wiszące kluski zamiast włosów ![]() cześciej chodzę w z związanych niz w rozpuszczonych |
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm... nie wiem czy są piękne, średnie są wręcz chyba już nie będą się kręcić jak kiedyś irytuje mnie to
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
#500 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam zdjęcia Twoich, na początku miałaś fale a później taki mocny skręt Mam nadzieję, że szybko wrócą do poprzedniego stanu Cytat:
Czekam na zdjęcia Olej na noc potrafi zmienić skręt też, u mnie się to przytrafiło więc nie trzymam już tak długo.Pewnie chodzi o metalową spinkę, którą miałaś spięte włosy
|
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie farbowałaś? Ok to idę robić zdjęcia
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Naturalne, nigdy nie farbowałam włosów Jak już zacznę to tylko kolorem zbliżonym do mojego o ile taki znajdę ![]() Cytat:
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2014-01-20 o 15:27 |
|
|
|
|
#504 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
no i mam ich malutko, a na to akurat nic nie poradze już, jak sobie przypomnę ile miałam włosów ileś lat do tyłu |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Polećcie mi jakąś odżywkę b/s. Ta d/s granatowa alterra nawet fajna, ale w połączeniu ze sprayem marion to jednak czegoś za mało, taki hmmm suchy puch? Dopiero zaczynam z kręciołkami (mam raczej fale)ale chyba mam na głowie zbyt lekkie suche "coś". Może brakuje stylizatora? Ale ciekawa byłam co moje włosy zrobią bez żelu no i powiem szczerze, że jest lepiej niż po piance syoss (oddam mamie albo wyrzucę) ale nadal jakby czegoś brak ...
Poszukuję zatem odżywkę b/s nie za majątek i dostępną przykładowo w rossmanie, lidlu, aldi albo biedrona. Chyba alterra nie ma niczego b/s?
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
vidia, ale Ci zazdroszczę
ja od 13 rż. farbuję Dobra, zrobiłam. Zaraz będzie można mój puch podziwiać w codzienniku |
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
przypomniałam sobie o lnianym
)mam cudnie miękkie włosy, róznica w kolorze mało widoczna, skalp nie podraznioony, ogólnie BIOKAP na plus. troche nadal za lekkie natomiast sa t kudły, ale musze skończyć ten lniany, jeszcze ponad pol litra mam
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jakaś wcierka na baby hair? Anwen polecała ampułki z placentą ![]() Cytat:
Geny, stres dają radę Widziałam I najważniejsze co zauważyłam, one się nadal ładnie kręcą |
||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście są farby! Może to nie jest najzdrowsze, ale lepiej to niż siwiutka chodzić Dziękuję może faktycznie to przez suszarkę, ale musiałam szybko wysuszyć i niestety jedynie rozwiązanie to było na ciepło ![]() W ogóle muszę zainwestować w nową suszarkę taką z jonizacją i tak dalej |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale ja je widzę niestety. Kiedy zacznę farbować to na olej, jak Basia ![]() Suszarka, ciepłe powietrze i na szybko - przerabiałam to, zawsze mam puch po takiej akcji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

.Wiadomo,że kręcone włosy sa genetycznie uwarunkowane ale siła skrętu przecież może być rożna i może się zmieniać.U mnie nawiekszy skręt miałam w wieku 20lat.Może znajdę zdjęcie to wstawię.Jak pudel wyglądałam a był czas,że miałam bardzo rozciągnięte loki i nic ich nie mogło zmusic do skrętu:/.Na szczęście było to przejściowe.
jeszcze nigdy tak długo nie trzymałam. Ciekawe jaki będzie efekt. Zaraz idę zmyć, ale najpierw oczywiście musiał być wizaż 

Mam nadzieję, że szybko wrócą do poprzedniego stanu