Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 14:38   #1651
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

A jak nie to co Ci zrobić?

Rozumiecie to? Czy to oznacza, że kobieta która ma cykle np 35-dniowe powinna odczekać zamiast do dnia @ przy cyklu 28 dniowym co daje jakieś 14 dni od owu), to 6 dni po spodziewanej @?? Bo ja nie wiem jak to rozumieć? Na pewno wiem, że poprzednio jak robiłam test po tygodniu od spodziewanej @ to wyszedł mi mega bladzioch o teoretycznie powinna już wyjść normalna kreska
że jako jestem w stanie błogosławionym to nic mi nie możesz zrobić poza tym za bardzo mnie kochasz żeby mi coś zrobić

no ja też to tak rozumiem, z każdym dodatkowym dniem cyklu u kobiety - do robienia testu powinno się dodać dodatkowy dzień.
Pierwszy raz o tym słyszę

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:43   #1652
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
To przynajmniej się troszkę pośmiałaś A teraz też uśmiech na twarz i nie stresuj się

No dzięki za sprowadzenie do pionu ale na mnie nie działa Ja i tak swoje wiem, najwyżej jutro mi nakopiecie do tyłka
Ale boli mnie teraz mocno brzuch i krzyże i pewnie zaraz @ przyjdzie

A jak nie to co Ci zrobić?

Dziękuję Wam

Znalazłam taki artykuł o testach ciążowych:

http://czyciaza.pl/jaki-jest-najleps...stu-ciazowego/

I nie bardzo rozumiem ten fragment:

Rozumiecie to? Czy to oznacza, że kobieta która ma cykle np 35-dniowe powinna odczekać zamiast do dnia @ przy cyklu 28 dniowym co daje jakieś 14 dni od owu), to 6 dni po spodziewanej @?? Bo ja nie wiem jak to rozumieć? Na pewno wiem, że poprzednio jak robiłam test po tygodniu od spodziewanej @ to wyszedł mi mega bladzioch o teoretycznie powinna już wyjść normalna kreska
Moja droga bo to zależy pewnie też od tego kiedy miało miejsce zagnieżdżenie.
Jak ja bym testowała w dniu spodziewanej to by mi nic nie wyszło bo wtedy było zagnieżdżenie.
Poza tym u każdej kobiety jest inaczej i zawsze zalecają odczekać po terminie spodziewanej @ jeszcze parę dni...
Stary 2014-01-20, 14:48   #1653
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Tak mam sentyment do 7 nie mogę się już doczekać tej wizyty
Ale masz fajnie..

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
meire idę do Krzemkowskiej przyjmuje prywatnie w przychodni na Uniwersyteckiej. Mam ją z polecenia i na znanylekarz.pl ma dobre opinie
To ciekawam, co Ci powie mądrego... ja jestem ciekawa, jak moje hormony wyjdą teraz... bo mój lekarz nie dał mi żadnych tabletek, jak pół roku temu miałam podwyższone te same przeciwciała, co Ty i torbiel na tarczycy...
zastanawiam się, czy to mogło mieć u mnie wpływ na #... niby nie widział przeciwwskazań do starań.. ja się nie mogę doczekać wizyty u niego na początku lutego... ciekawe, co teraz mi powie...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:05   #1654
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
że jako jestem w stanie błogosławionym to nic mi nie możesz zrobić poza tym za bardzo mnie kochasz żeby mi coś zrobić

no ja też to tak rozumiem, z każdym dodatkowym dniem cyklu u kobiety - do robienia testu powinno się dodać dodatkowy dzień.
Pierwszy raz o tym słyszę
Ja już mówiłam, że poczekam aż urodzisz w razie czego
Ale wycałować się mogę jak się uda Nawet w brzuchol

No właśnie też pierwszy raz o tym słyszę Dlatego Was pytam. U mnie wtedy to by się sprawdziło, bo tydzień po terminie mi blada wyszła. W związku z tym, boję się jutro testować

Cytat:
Moja droga bo to zależy pewnie też od tego kiedy miało miejsce zagnieżdżenie.
Jak ja bym testowała w dniu spodziewanej to by mi nic nie wyszło bo wtedy było zagnieżdżenie.
Poza tym u każdej kobiety jest inaczej i zawsze zalecają odczekać po terminie spodziewanej @ jeszcze parę dni...
No właśnie i co ja mam zrobić?

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:06
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:11   #1655
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga: mam pecherzyk 13 mm - na razie malutki, no ale przynajmniej cokolwiek sie zadzialo Wątpię, zeby ladnie urósł (no i endometrium ma tylko 7 mm), ale i tak sie jaram

Poza tym gin wypytal mnie o poprzednie cykle, o stymulacje, spojrzał jeszcze raz na wyniki hormonów i zażyczył sobie wyników mężowych plemniorow (chociaz mowilam, ze dobre, ale powiedział, ze woli ocenić swoim okiem), no i stwierdzil, ze ma juz jakis obraz jak będziemy działać w kolejnym cyklu
ja miałam pęcherzyk 11mm, a endometrium 9 mm w 12 dc i lekarka skomentowała, że tragedia mi się wydaje, że dla mojej byłej gin owulacja to tylko 14 dc,a jak coś wychodzi inaczej to tragedia.

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
No i przed chwilą zrobiłam test- I kreska dobrze, że w środę idę do lekarza
jeszcze kciuków nie puszczam

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
God! tak, jest strasznie ślisko! uważaj! u nas normalnie jest szklanka na chodnikach, jeszcze lekko deszczyk pada i jest mróz!
no ja dziś glebę już zaliczyłam bo przecież chodników posypać nie łaska;/

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Cześć,
jestem po wizycie, okazało się, że mam mięśniaka w macicy : ( 2,1cm, lekarz powiedział najpierw, że to moglo być przyczyną poronienia ale nie musiało... potem przepisał mi Inofolic i powiedział, ze mozemy się starać, jak beda II to od razu przyjść, jak nie to za 2-3 m-ce zeby zobaczyć czy nie rośnie... tyle sie o tym juz dzis naczytałam że glowa mnie boli od płaczu

Wybaczcie ze nie cytuję Was najpierw
nie wiem co CI powiedzieć, bo nic nie wiem na ten temat. A co do przyczyny poronienia to uwielbiam te stwierdzenia...coś jak być, albo nie być.. normalnie rence (!) opadają.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
carmena na drugiej i głównej przymiarce okazało się, że uszyły mi suknię ale nie w tym kolorze co trzeba i jaki zamówiłam i te babsztyle wpierały mi, że właśnie taki kolor sukni zamówiłam - oczo☠☠☠ne mocne ecru padłam jak ją zobaczyłam. Powiedziałam, że absolutnie tego nie biorę i mają mi szyć nową awantura była na cały salon uciszały mnie. Powiedziałam im, że pracuję w agencji reklamowej i zrobię im reklamę jak trza!!
łoo maj gad ale w sumie nie dziwię Ci się, ja też jestem waleczna i często walczę o swoje ( ostatnio w kauflandzie stałam dłużej niż 5 minut przy kasie i poszłam walczyć o bon 5 zł )

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie..

To ciekawam, co Ci powie mądrego... ja jestem ciekawa, jak moje hormony wyjdą teraz... bo mój lekarz nie dał mi żadnych tabletek, jak pół roku temu miałam podwyższone te same przeciwciała, co Ty i torbiel na tarczycy...
zastanawiam się, czy to mogło mieć u mnie wpływ na #... niby nie widział przeciwwskazań do starań.. ja się nie mogę doczekać wizyty u niego na początku lutego... ciekawe, co teraz mi powie...
Ja ostatnio czytałam, że hormony po poronieniu są na tyle rozchwiane, że najlepiej ich nie badać przez 2-3 cykle - bo i tak wynik jest niemiarodajny.

odebrałam wyniki histo-patologiczne: fragmenty doczesnej i kosmki łożyskowe zmienione martwiczo czytam w necie, że taki wynik i tak nic nie daje...

Pytałam o badania i tak tsh kosztuje 20 zł, a toxoplazmoza droga ( nie mówiła ile) bo to "specjalistyczne" badanie i krew jest wysyłana do łodzi bo tutaj tego nie analizują. Mam przyjść dokładną listą to mi wtedy poda ceny, bo do toxo miała kilka podpunktów, a cały cennik ma parenaście stron. I tutaj moje pytanie ile płaciłyście za toxo?

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:26   #1656
emagi
Rozeznanie

Hej babeczki

maciejka1987 ja miałam toxo bezpłatnie na nfz i to jedyna gratisowa rzecz której sie doczekałam od lekarza póki co
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:33   #1657
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio czytałam, że hormony po poronieniu są na tyle rozchwiane, że najlepiej ich nie badać przez 2-3 cykle - bo i tak wynik jest niemiarodajny.

odebrałam wyniki histo-patologiczne: fragmenty doczesnej i kosmki łożyskowe zmienione martwiczo czytam w necie, że taki wynik i tak nic nie daje...

Pytałam o badania i tak tsh kosztuje 20 zł, a toxoplazmoza droga ( nie mówiła ile) bo to "specjalistyczne" badanie i krew jest wysyłana do łodzi bo tutaj tego nie analizują. Mam przyjść dokładną listą to mi wtedy poda ceny, bo do toxo miała kilka podpunktów, a cały cennik ma parenaście stron. I tutaj moje pytanie ile płaciłyście za toxo?
No, jak ja będę badać hormony, to bedę już po 2 cyklu po #.. dlatego specjalnie czekam na to i dlatego przekładałam wizytę u endo..

A podobny wynik i ja miałam ze szpitala.. nic to faktycznie nie daje.. moja gin twierdzi, że taki wynik daje tylko obraz tego, że powodem # nie był żaden stan zapalny w organizmie, ani zakażenie bakteryjne, bo wtedy jest inny wynik... i mi powiedziała, że coś genetycznie musiało nie zagrać od razu na samym początku, dlatego dzidzia się nie rozwijała prawidłowo...a tak jest niby najczęściej podobno...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-20, 15:39   #1658
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
No, jak ja będę badać hormony, to bedę już po 2 cyklu po #.. dlatego specjalnie czekam na to i dlatego przekładałam wizytę u endo..

A podobny wynik i ja miałam ze szpitala.. nic to faktycznie nie daje.. moja gin twierdzi, że taki wynik daje tylko obraz tego, że powodem # nie był żaden stan zapalny w organizmie, ani zakażenie bakteryjne, bo wtedy jest inny wynik... i mi powiedziała, że coś genetycznie musiało nie zagrać od razu na samym początku, dlatego dzidzia się nie rozwijała prawidłowo...a tak jest niby najczęściej podobno...
czyli co toxo i cyto można wykluczyć?? ja to się teraz martwię o krzepiwość krwi, nie miałam badanego tego, ale tak czytam, że w trakcie wywiadu lekarz powinnien pytać o to czy pacjentka, lub ktoś w najbliższej rodzinie przechodzili udar, chorobę wieńcową itd. A u mnie i mama i babcia są po udarze. I że wtedy całą ciążę trzeba acard brać? Przy następnej wizycie muszę o to lekarza zapytać.

Mi lekarz mówił, że ok. 90 % poronień jest z powodów genetycznych, około 50% tej liczby to porostu pech, zły podział komórek właśnie już na samym początku.. no i mówił mi też, że toxo samo w sobie nie ma takiego złego wpływu - w sensie, źle wpływa na płód, ale oprócz toxo musiałaby być jeszcze inna przyczyna. Ciekawe czy cyto.. też tak dziala, bo czytałam, że niektóre pisały, że przez cyto..poroniły.

6.2.15

Edytowane przez maciejka1987
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:43
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:43   #1659
God Of War 20
Zakorzenienie

maciejka to faktycznie gin jakiś nie teges...
Co do TSH to u mnie 24zł kosztuje ceny są rozbieżne bardzo... a toxo nie wiem bo nie robiłam.
Co do wyniku to się nie znam na tym.

vioris nie wiem Ty najlepiej się znasz na swoich cyklach

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
czyli co toxo i cyto można wykluczyć?? ja to się teraz martwię o krzepiwość krwi, nie miałam badanego tego, ale tak czytam, że w trakcie wywiadu lekarz powinnien pytać o to czy pacjentka, lub ktoś w najbliższej rodzinie przechodzili udar, chorobę wieńcową itd. A u mnie i mama i babcia są po udarze. I że wtedy całą ciążę trzeba acard brać? Przy następnej wizycie muszę o to lekarza zapytać.

Mi lekarz mówił, że ok. 90 % poronień jest z powodów genetycznych, około 50% tej liczby to porostu pech, zły podział komórek właśnie już na samym początku..
Krzepliwość krwi można łatwo zbadać. Ja mam wydłużony czas krzepliwości.
To, że ktoś w rodzinie tak miał nie znaczy, że Ty też... więc tym się nie sugeruj a lekarza możesz poinformować i tym i tyle.
Stary 2014-01-20, 15:47   #1660
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Dłuży się niemiłosiernie...
Komu Ty to mówisz...

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:48   #1661
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Lea_ny, działaj, działaj.. skoro jest pęcherzyk, to może w końcu zaskoczy..
a jak kot??.. już się lepiej czuje??... moje są tak zakochane w sobie, że wszystko robia razem... a pomysleć, że na początku taka była między nimi wojna...
Zobaczymy Szczerze mówiąc nie nastawiam się, że w tym cyklu dojdzie już do owulacji - bardziej się cieszę, że lekarz ma jakąś wizję co dalej Podejrzewam, że będzie stymulacja CLO, ale od razu z czymś na pękanie + może jakieś inne hormony?

Ej, w ogóle przejrzałam moje notatki z monitoringu na Ovuf i w naturalnym cyklu jeszcze nie miałam takiego dużego () pęcherzyka (zawsze było 11 mm, czyli łapiący się jeszcze jako "drobny") - więc jest nadzieja, że coś się zadzieje. Ale endometrium faktycznie cienkie, bo wcześniej miewałam grubsze, mimo że pęcherzyki mniejsze No ale zobaczymy, zobaczymy...

Cytat:
A mam Piekne zdjęcia i piękna Ty
pffff... widziałam to okropne zdjęcie dziecka (co trzeba mieć w głowie, żeby wrzucać swoje gołe dziecko do netu? I to już całkiem duże dziecko, a nie jakiegoś niemowlaka! ), ale na szybko na telefonie i nie przyjrzałam się dokładnie komentarzom - a tak to mogłabym sobie teraz zobaczyć Ciebie i Kindzię! pffffff...

Cytat:
Cześć,
jestem po wizycie, okazało się, że mam mięśniaka w macicy : ( 2,1cm, lekarz powiedział najpierw, że to moglo być przyczyną poronienia ale nie musiało... potem przepisał mi Inofolic i powiedział, ze mozemy się starać, jak beda II to od razu przyjść, jak nie to za 2-3 m-ce zeby zobaczyć czy nie rośnie... tyle sie o tym juz dzis naczytałam że glowa mnie boli od płaczu

Wybaczcie ze nie cytuję Was najpierw
Nie stresuj się na zapas! Poczekaj na opinię tej drugiej lekarki. Mam nadzieję, że samo się wchłonie

Cytat:
ważne, że coś się zadziało daj znać potem co zadecydował lekarz chociaż tyle już tego miałaś, że nie wiem czy czymś nas zaskoczy. A nie chcesz spróbować z tym castagnusem?
E tam, na pewno jeszcze dużo można zrobić - do tej pory, to głównie stymulacja i tyle, więc myślę, ze jeszcze sporo można zrobić
Prolaktynę akurat mam w normie, więc bez sensu byłby u mnie ten Castagus

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:52
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:52   #1662
meire
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarz mówił, że ok. 90 % poronień jest z powodów genetycznych, około 50% tej liczby to porostu pech, zły podział komórek właśnie już na samym początku.. no i mówił mi też, że toxo samo w sobie nie ma takiego złego wpływu - w sensie, źle wpływa na płód, ale oprócz toxo musiałaby być jeszcze inna przyczyna. Ciekawe czy cyto.. też tak dziala, bo czytałam, że niektóre pisały, że przez cyto..poroniły.
Moja gin wypytała o te wszystkie dolegliwości, o których piszesz, a że babcia miała żylaki, to miałam badaną krzepliwość przed zajściem w ciążę i była OK.. w ogóle miałam cała masę badań przed ciążą i wiem, że wysoka prolaktyna po obciążeniu mi wyszła, no i ten antygen tarczycy jeden podwyższony, ale twierdziła, że jeszcze nie ma tragedii, zresztą endo też potwierdził, że w jakiś tam ramach się jeszcze mieszczę.. reszta w normie.. tokso i cyto też ok, więc u mnie to wykluczyła jako przyczynę #... sama już nie wiem.. nie drążę, nie wnikam.. wierzę gin, że to przez problemy natury genetycznej i tyle..

Powtórzę badania, pójdę do endo.. moja gin powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań ginekologicznych, więc mamy działać.. zobaczymy, co powie endo i wracam do gry..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-20, 15:58   #1663
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Powtórzę badania, pójdę do endo.. moja gin powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań ginekologicznych, więc mamy działać.. zobaczymy, co powie endo i wracam do gry..
już się nie umiem doczekać

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 16:21   #1664
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nic mnie nie bolało. A teraz przypomniało mi się, że w październiku lekarz w szpitalu jak robil usg, to mówił że oprocz zarodka jest jeszcze jakiś "krwiaczek" około 1cm chyba, nie pamietam dokładnie
I ocja mam teraz robić, starac się? W środe idę jeszcze do ginki z medicover, ciekawe co ona powie
załamałam się, wszędzie piszą ze mięśniaki dotyczą kobier po 40-50tce, rzadko po 30scte, a ja dopiero co 28 skonczyłam
To może przydażyć się każdej kobiecie bez względu na wiek, więc bierz leki od lekarza i jak tylko się zgadza to starajcie się i nie czytaj tyle, bo tylko sie denerwujesz niepotrzebnie

Cytat:
Kochana moja, ja czuję że będzie jedna kreska i nie wiem czemu Dziś mi się śniło że @ dostałam. Normalnie widziałam w tym śnie jak mi krew leci aż na dłonie Ja już sama nie wiem, mam wrażenie, że ja nie mogę być w ciąży i że to jest niemożliwe. Dziś z tż pogadaliśmy i też powiedział, że już go to zaczyna stresować że się nie udaje...
A sny zazwyczaj sprawdzają się na odwrót , więc nie będzie @ tylko II śliczne kreseczki

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest sukces w piątek godzina 8.10 mam wizytę
No wreście Ci ustalili

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Czytam i nadrabiam Wasze weekendowe pogaduchy od ponad godziny , no ale tak to jest w pracy, jak spokojnie na wizażu nie dają posiedzieć

plusia - ja nie mam astmy i nie znam nikogo, więc nie pomogę
vioris - ja miałam ogólną narkozę; no i oby ta pralka przyniosła Wam szczęście!!!
Leine - wielkie gratulacje dla Ciebie i córci!!!
załamana girl - dobrze, że wizytę z teściową w tle masz już za sobą, no i gratulacje dla Tż za super postanowienie!
Też się ciesze, że już po tej nieszczęsnej wizycie i na razie mam spokój
A tż mam nadzieje, będzie się trzymał swojego postanowienia

Cytat:
Tragedia co za pogoda...
Musiałam iść na około rano bo przez tory się przejść nie dało taki lód. Potem do przystanku to tragedia, chodniki całe w lodzie... na uczelnie już trochę lepiej mi się szło. Z powrotem na przystanku pól godziny czekałam, kierowca szalał, kurde nie dość że mu autobus rzucało to jeszcze się mu tak śpieszyło... do domu jakoś doszłam cała zmarznięta....
Biedna :/
U nas też pogoda do bani, leje cały dzień :/ a ciemno jakby już wieczór był :/

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:27   #1665
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
To może przydażyć się każdej kobiecie bez względu na wiek, więc bierz leki od lekarza i jak tylko się zgadza to starajcie się i nie czytaj tyle, bo tylko sie denerwujesz niepotrzebnie
No właśnie! Warto przeczytać cokolwiek żeby wiedzieć o co ewentualnie dopytać lekarza, ale nie można brać wszystkiego od razu do siebie Jak u mnie pojawiła się torbiel, to też zaczęłam czytać i okazało się, że wiele dziewczyn brało tabletki na wchłonięcie miesiącami i u niektórych nic to nie dawało, u innych torbiel znikała po roku... więc już żyłam w strachu, że starania mam z głowy na dłuuuugie miesiące A okazało się, że po dwóch cyklach na anty, znikła
Także nie ma się co nakręcać!
Stary 2014-01-20, 16:41   #1666
Olgietka
Zakorzenienie

Cześć są jakieś nowe mamuśki? Co tam u Was? Nie dam rady nadrobić tygodnia wiec będę wdzięczna za tydzień w pigułce

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-01-20, 16:46   #1667
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Cześć są jakieś nowe mamuśki? Co tam u Was? Nie dam rady nadrobić tygodnia wiec będę wdzięczna za tydzień w pigułce

liczymy na vioris i na Karoloo jutro viorka będzie robiła teściora (Karoloo nie wiem kiedy powtórzy), ale oczywiście franca już się martwi, że nic z tego...a taki piękny wykres

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 16:48   #1668
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
liczymy na vioris i na Karoloo jutro viorka będzie robiła teściora (Karoloo nie wiem kiedy powtórzy), ale oczywiście franca już się martwi, że nic z tego...a taki piękny wykres

To trzymam kciuki ze wszystkich sił i lecę obczaić wykresy. Za 10 minut zaczynam kolejną lekcje duńskiego a z lekcji na lekcje mam poczucie, że coraz mniej wiem

Stary 2014-01-20, 16:51   #1669
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Hmm może się jutro przejdę na bete bo mam za darmo a wole wiedzieć co w trawie piszczy przed wizytą u gin

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:53   #1670
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm może się jutro przejdę na bete bo mam za darmo a wole wiedzieć co w trawie piszczy przed wizytą u gin

Franco! trzymam kciuki!!

Stary 2014-01-20, 16:54   #1671
agnieszkaK
Zadomowienie

cześć dziewczyny

dawno mnie nie było, w sensie kilka dni .. ale pewnie nie zauważyłyście..
nic nie szkodzi. u mnie bez zmian, poza 5 dniowym plamieniem, dzisiejszym spadkiem temp,a więc @ będzie na bank. w związku z czym humor mam do :pupa:
czekam na 11 lutego idę do lekarza i chcę przebadać się wzdłuż i wszerz.

a ogólnie to nic nowego.
Karoloo mam nadzieję,że jednak będą II tylko może za wcześnie
god u nas tylko deszcz pada i jest na plusie, więc na szczeście nie męczę się na śliskim,a Ty uważaj,żebyś sie nie pooobijała!!!
maciejka Twój gin jakiś dziwny chyba jest faktycznie..
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:59   #1672
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki ze wszystkich sił i lecę obczaić wykresy. Za 10 minut zaczynam kolejną lekcje duńskiego a z lekcji na lekcje mam poczucie, że coraz mniej wiem

nie dziwię się, wystarczy mi przypomnieć sobie Gang Olsena

Cytat:
no i wszystko idź jak najwcześniej, bo chcemy tu wszystkie już wiedzieć na wczoraj

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

dziewczyny...zrobiłam sobie inkę, elegancko zalałam wodą, dodałam mleka. I tak sobie piję i myślę "kurcze jaka dobra mi wyszła" aż do mnie doszło, że zalałam...ale kakao

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 17:00   #1673
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
u nas tylko deszcz pada i jest na plusie, więc na szczeście nie męczę się na śliskim
A u nas ziąb taki, że szok! Od wczoraj samochodu nie mogliśmy mojego samochodu otworzyć, bo drzwi poprzymarzały Dopiero dzisiaj po długiej walce udało się otworzyć bagażnik i TŻ wszedł przez niego do środka i udało mu się wyważyć jedne drzwi
Stary 2014-01-20, 17:01   #1674
Karoloo
<3 <3 <3

dzięki za kciuki

Aga pewnie, że zauważyłyśmy Dziwne te Twoje plamienie idz sie przebadać i może coś się wyjaśni.

Jutro ok 9:00 śmigne na badanie a wieczorem bedzie wynik

Koniec pracy

Lece do domu a później na trening

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:07   #1675
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Wykres jak wykres Oczywiście, że się martwię, u mnie nie może być tak łatwo z ciążą

Cytat:
dziewczyny...zrobiłam sobie inkę, elegancko zalałam wodą, dodałam mleka. I tak sobie piję i myślę "kurcze jaka dobra mi wyszła" aż do mnie doszło, że zalałam...ale kakao

mózg ciążowy
Stary 2014-01-20, 17:14   #1676
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Wykres jak wykres Oczywiście, że się martwię, u mnie nie może być tak łatwo z ciążą
niby dlaczego nie może ?

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 17:16   #1677
meire
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

nic nie szkodzi. u mnie bez zmian, poza 5 dniowym plamieniem, dzisiejszym spadkiem temp,a więc @ będzie na bank. w związku z czym humor mam do :pupa:

a ogólnie to nic nowego.
god u nas tylko deszcz pada i jest na plusie, więc na szczeście nie męczę się na śliskim,a Ty uważaj,żebyś sie nie pooobijała!!!
hej
Czy Ty zawsze miałaś takie plamienia długie przed @??... u mnie to się zdarzyło pierwszy raz w życiu i zastanawiam się, czy to nie problem z hormonami...
Ty badałas hormony??

Cytat:

Kocham Cię..

ehh.. nawet nie wiesz, jak ja nie moge się doczekać starań i bycia w ciąży..

Cytat:

mózg ciążowy
ej, no... w końcu zajść musisz.. więc może to akurat teraz??.. oby, Kochana.. trzymam kciuki cały czas...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-20, 17:19   #1678
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

a ogólnie to nic nowego.
Hej zauważyłam
No wiem, że masz plamienia ale jeszcze nic straconego.
Uważam uważam i to szczególnie, jutro pewnie będzie nie lepiej... ehh.
Stary 2014-01-20, 17:19   #1679
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Cię..

ehh.. nawet nie wiesz, jak ja nie moge się doczekać starań i bycia w ciąży..
podejrzewam niech już lekarz da zielone światło czuję, że szybko się uda naprawdę

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 17:22   #1680
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo geniuszu

Ej, czy makę można kupić normalnie w aptece? Pamiętam, że mężowie niektórych z Was ją zażywali na poprawę plemniorów... no i zawsze mi się kojarzyła właśnie z suplementem dla panów na poprawę nasienia i zwiększenie libido (nawet ostatnio myślałam, żeby kupić TŻ-owi - niby nie ma problemu z nasionkami, ale w sumie to co szkodziłoby jeszcze je wzmocnić? ), a oto co właśnie wyczytałam:

"Maka (również znana jako maca; lepidum meyenii) – roślina pochodząca z Andów; stymuluje i normalizuje funkcję przysadki, w szczególności produkcję estrogenu. Normalizuje działanie hormonów żeńskich i dlatego jest zalecana przy zespole policystycznych jajników (PCOS), nieregularnej menstruacji, nieregularnej owulacji, bólach miesiączkowych, zespole napięcia przedmiesiączkowego, i innych schorzeniach związanych z zaburzeniami hormonalnym. Pomaga przywrócić równowagę hormonalną po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych lub po zakończeniu terapii hormonalnych lekami typu Clomid. Działając na przysadkę, maka wpływa też pozytywnie na poziom progesteronu, więc jest pomocna również przy niedomodze lutealnej. Dlatego też można ją stosować przez cały cykl menstruacyjny. Co najważniejsze, jest to roślina bezpieczna w użyciu i literatura medyczna nie zarejestrowała większych efektów ubocznych u pacjentek przyjmujących makę".

Więc wychodzi na to, że ta maka lepsza byłaby dla mnie, niż dla TŻ-a Moglibyśmy łykać ją oboje (TŻ jakoś mniej podejrzliwie podchodzi do zażywania tabletek, które ja też biorę ), tylko nie wiem czy muszę zamawiać przez internet czy wystarczy pójść do apteki?

A w ogóle to mam teraz takie fajne emeryckie pojemniczki na tabletki - ale nie takie na jeden dzień, tylko mega wypaśne: od razu na cały tydzień http://aptekaslonik.pl/images/cache/...9e2e0f679f.jpg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości