|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() myślałam kiedyś o tym, ale chyba nie jestem na tyle systematyczna, żeby regularnie pisać :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Juleczku 100 lat!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702602]Dziewczyny ja kompletnie nie umiem zrozumieć tego, co się stało w tym szpitalu we Włocławku.
Dlaczego nie zrobiono USG? Przecież każdy ginekolog potrafi je zrobić. Dlaczego nie zrobiono cc? Przecież w szpitalu, na IP ginekologicznej musi być chociaż jeden lekarz na dyżurze, który umie to zrobić! U nas w szpitalu robiono cc przy skokach ciśnienia i o 5 nad ranem. Na USG chodziłam i o 21, a zdarzało się, że i o 22. KTG to samo, czasami inne dziewczyny już spały, a maszyna leciała. O co tam poszło? Dlaczego zwlekano? Ten szpital ma II stopień referencyjności, więc poradziłby sobie z takim przypadkiem ![]() Też tego nie potrafię zrozumieć. Jak to nie było kompetentnego lekarza do zrobienia usg? To kto tam pracuje w takim razie?
#844 |
Raczkowanie
|
#845 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702416]W pajacach.
Ale ja jestem z mam (mniejszości mam), które tak małym dzieciom nie zmieniają ubranek na nocne. Oczywiście codziennie zmieniam mu ubranie, ale jak nie zasika, to potem chodzi w dzień w tym, w czym spał. [/QUOTE] jak Zosia była malutka tez tak robiłam potem już zmieniałam na dzienne i nocne. i pajace to tez mój hit - jeszcze półśpiochy lubiłam Cytat:
![]() ![]() a musi być regularnie? pieczesz/ robisz coś- opisujesz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Inutil wszystkiego najlepszego dla Julka
![]() Kundzia do naleśników do ciasta daję trochę oleju holle i później smaze bez tłuszczu. A te tortille to do lodówki na trochę klase. Nie zapiekam Pani lecimy z Poznania Esianie pamiętam jaki hotel. Ale jest przyjazdny dla rodzin.30km od lotniska Berbie Olek będzie miał półtora roku Elizamy też wcześniej rozrywkowi byliśmy. Wakacje, narty, imprezy. ...ale wymagające dziecko wszystko zmieniło
#847 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
odwaznie ![]() bede wypatrywac mamy z blizniakami na zachodnim wybrzezu, bo tez sie wybieramy ![]() Cytat:
A ile dni Dominik dostawał antybiotyk? Cytat:
![]() -ja tez ![]() ![]() -piekne! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702416]W pajacach. Ale ja jestem z mam (mniejszości mam), które tak małym dzieciom nie zmieniają ubranek na nocne. Oczywiście codziennie zmieniam mu ubranie, ale jak nie zasika, to potem chodzi w dzień w tym, w czym spał. Ale wiem, że przeważnie dziewczyny zakładają dzieciom coś innego do spania jako piżamkę. Dla mnie pajac to strój idealny na dzień i na noc. Wszystko pochowane, nic nie wyłazi, nic nie uwiera. .[/QUOTE] Ja tez tak robie, po kapieli nowy bodziak i pajac [czasem body i polspiochy], rano juz nie zmieniam. Chyba ze obsra ![]() Rozpaczam, ze niedlugo bedzie wygadal w pajachach w dzien gloopio. ![]() Teraz nois 62, na 68 nakupilam mu pajacow jeszcze, ale pozniej to juz chyba pajace w dzien nie bardzo? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702602] O co tam poszło? Dlaczego zwlekano? :[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- A my juz po nerurologu. Odruchy, napiecie w normie. Tylko ta asymetria ulozeniowa wymaga rehabilitacji. Rosnie szybko i sobie dlatego z nia nie radzi i raczej sam nie poradzi. W piatek idziemy na pierwsze spotkanie z rehabilitantem. Neurolog pochwalila Tymka, ze mega spostrzegawczy i kontaktowy ![]() ![]() Noc mielsimy przekichana. PObudki co 1,5h. Myslalam ze sobie w leb strzele. [a bylo przez jakies dwa tyg ostanie tak pieknie, wstawal raz, max dwa ![]() Spaaaaaaaaaac! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-20 o 13:55 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esia znalazłam nasz hotel http://www.holidaycheck.pl/hi/0f1e34...0-70ca0bb7641d
![]() |
#849 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zjezdzalam, ino grzecznie w wozie spalam. A jak mialam juz rok to najpierw miesiac nad morzem a potem autem w Bulgarii.. I tak caly czas. Odkad pamietam, wszedzie mnie zabierali.. Staram sie, bo wiesz, jak sie czesto gdzies wyjezdza, a pojawia sie dzieci i z tego rezygnujesz, to potem zawsze pojawiaja sie pretensje i mysli, nawet takie, o ktore w zyciu bysmy sie nie podejrzewaly.. Mozna miec nawet zal, ze przez dziecko musisz calkowicie zmienic swoje zycie.. Moim zdaniem da sie wszystko ogarnac. O ile sie komus chce. A mnie sie chce i juz ![]() Cytat:
Ja sie chyba w 31 tc zapisze.. Jeszcze zobacze co mi jutro powie moja prowadzaca na wizycie i od tego uzaleznie dzien usg. Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Julka !!! STO LAT ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702602]Dziewczyny ja kompletnie nie umiem zrozumieć tego, co się stało w tym szpitalu we Włocławku. Dlaczego nie zrobiono USG? Przecież każdy ginekolog potrafi je zrobić. Dlaczego nie zrobiono cc? Przecież w szpitalu, na IP ginekologicznej musi być chociaż jeden lekarz na dyżurze, który umie to zrobić! U nas w szpitalu robiono cc przy skokach ciśnienia i o 5 nad ranem. Na USG chodziłam i o 21, a zdarzało się, że i o 22. KTG to samo, czasami inne dziewczyny już spały, a maszyna leciała. O co tam poszło? Dlaczego zwlekano? Ten szpital ma II stopień referencyjności, więc poradziłby sobie z takim przypadkiem ![]() O ile wiem, nie bylo lekarza ktory umial usg dopplerowskie wykonac, a takie wlasnie bylo potrzebne.. Niestety smutnym faktem jest to, ze o ile prawie kazdy lekarz gin umie wykonac usg pomiarow dziecka itp, to nie kazdy ma wiedze zeby dopplera zrobic (to dosc trudne i skomplikowane usg)... Cytat:
![]() Ja uwzam jednak, ze da sie dziecko przystosowac do trybu zycia rodzicow.. Przynajmniej wszyscy znajomi, ktorzy sie tego zadania podjeli, osiagneli sukces. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie ubieram nic specjalnie na noc. Przeważnie zmieniam wieczorem i w tym jest przez dzień. A kapiemy raz w tygodniu.
#851 |
Zakorzenienie
|
U moich wszystkich znajomych też tak jest, więc my już na zeszłoroczne wakacje mieliśmy w planach wakacje zagraniczne, teraz zimą mieliśmy na narty jechac, a jednak jak się Olek pojawił, to się okazało że nie ma szans. I że to my się musimy do Olka dostosowac.
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My czekamy na śnieg bo chcemy przynajmniej raz jechać na narty. A Kacper spędzi wtedy dzień u dziadków.
![]() |
#853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedni dostosowuja sie do dziecka, inni dziecko dostosowuja do siebie ![]() Cytat:
![]() Jak sie kp to mozna zostawic mleka mrozonego, a jak sie karmi mm to juz zupelnie nie ma problemu ![]() Moja kolezanka pierwszy raz swoja corke zostawila u dziadkow na 4 dni, jak mloda miala miesiac ![]() I nic sie nie stalo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Mamy. Ale mi chodzi o taki wypad na tydzień, planowaliśmy że pojedziemy z Olkiem, np do Włoch. Na jeden dzień to możemy sami jechac
![]()
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Mam nadzieję, że jak się pojawią dziewczynki, to będę takie grzeczne, że nadal będziesz tak mówiła
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
Antybiotyk miał dożylnie przez 5 dni. Mam nadzieje że rehabilitacja szybko pomoże ![]() Co do tematu podróży.Moim zdaniem jak się chce to da się wszystko zrobić z dzieckiem ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Eliza
Tak, kąpiemy raz w tygodniu, po co częściej? Buzię myjemy codziennie, pupa jest myta kilka razy, jak jest duza kupa to zamiast chusteczki używamy mokrej tetrowki. A propos kup, to Kacper nie lubi czegoś to zjadłam/jem bo od soboty kupy smierdza drożdżami, a kolor i konsystencja są bez zmian. Nie wiem co to mogło być, bo cały czas jem w zasadzie to samo. Najpierw myślałam, że to może po mannie z truskawkami, ale chyba od piątku te truskawki powinny już "zejść" ze mnie? A właśnie. Jak zrobic manne na slodko na gęsto? Nigdy nie robiłam i nie mam pojęcia jakie dać proporcje mleka i kaszy, żeby nie wyszła zupa mleczna ![]()
#859 | ||||
Zakorzenienie
|
mnie satysfakcjonuje jak rano dam radę dwóch pędzli użyć a nie malować się palcem. także spadły mi oczekiwania od życia
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702416] Dla mnie pajac to strój idealny na dzień i na noc. Wszystko pochowane, nic nie wyłazi, nic nie uwiera. [/QUOTE]na początku też tak robiłam. jak nie ulał w dzień, to do wieczora był w tym samym. ale potem przyszły upały i najczęściej był w samym bodziaku - i w dzień, i w nocy (mam egzemplarz bardzo czuły na upały; jedną noc spędziliśmy na balkonie, bo mu w domu było za gorąco ![]() ![]() mnie się wydaje, że wszystko zależy od dziecka (jak we wszystkim) - znam dzieci które od maluszka noszą dżinsy i bezrękawniki na koszulę i się nie denerwują. ale oprócz kwestii indywidualnych jest też sezonowość. jednak każda pora roku ma swoje wymagania, ale i każde dziecko jest w innym wieku wtedy... Cytat:
![]() Cytat:
hehe, no proste są te rzeczy. akurat komin jest chyba najbardziej skomplikowany. a spodnie są po prostu dizajnowskie ![]() tylko dla mnie (dla dziecka ![]() ![]() wiem, że przesadzam... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak to się nie da wszystkiego przewidzieć... u nas nie jest aż tak, ale też się zmieniło. chyba się nie da inaczej. choć myślę, że jak dzieć nie-cycowy, to jednak może mniej się to odczuwa? a ja wciąż walczę o takiego... ale tracę nadzieję ![]() ![]() ![]() ![]() no i łączę się w bólu nockowym. muszę kminić temat nocny... bo mój już na bank nie potrzebuje jeść tak często w nocy. a że ja się boję akcji, więc odwlekam temat :/
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Inutil JUL jest śliczny i jaki już dorosły!!
![]() ![]() PERSE szczerze mówiąc ja sama tego nie pojmuję! Jak mogli do tego dopuścić! Zabiłabym tych lekarzy....rodzice mieli wszystko gotowe, czekali na ten CUD 5 lat a tu takie coś....przecież ciąża bliźniacza to nie jest zwykła ciąża! Jest ciążą wyższego ryzyka!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-20 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz, w tym szpitalu kliniczym, w ktorym lezalam kilka razy bylo bardzo duzo lasek z cukrzyca i nie spotkalam sie zeby ktorakolwiek z nich dociagnela do 40tc. Albo bylo wczesniejsze cc, albo wywolywanie porodu sn.. Ale pewnie co szpital to obyczaj... ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek jak czytam rozne fora (nawet tu u nas), to dziewczyny pisza ze raczej codziennie kąpia dzieciaczki, tworząc z tego tak jakby rytual ... ![]() ![]() ![]() Mnie z kolei wydaje sie ze dziecka nie powinno sie codziennie kąpac ze wzgledu na ta dobroczynna warstwe na skorze, ktora sie sciera przez czeste kąpiele ![]() Ale ja sie nie znam, jeszcze dziecka n ie posiadam ![]() ![]() Ide sobie polezec, milego popoludnia dziewczęta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to tak jak moja t. mówi: "ciąża nie choroba". uogólnienia dają czasem mocno w mordę.
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
na którą masz?? w takim razie czekam...ja też mam wizytę w czwartek....
Kołobrzeg zrobił na mnie pozytywne wrażenie ![]() ![]() ![]()
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kąpiemy co 2 dzień. Eliza naprawde podoba mi się twoje podejście ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Eliza
Uważam, że Kacper jest na tyle mały no i spi w zasadzie cały dzień, że taki rytuał nie jest mu narazie potrzebny. Spi czy z kąpielą czy bez. Co innego już później, jak będzie bardziej aktywny w dzień i dojdą "zabawy " z nim. No i jak piszesz- taki maluszek ma warstwę ochronną, która szkoda niszczyć. Muszę obalić mit, że dziecko karmione z butelki nie chwyci się cycka. Do niedawna więcej karmilam go moim mlekiem z butelki, bo nie mial sił i cierpliwości do piersi, zawsze jednak coś pocyckal. Od kilku dni widzę więcej siły, a od wczoraj nie po każdym karmieniu muszę dokarmiac go butla, bo potrafi pojesc z piersi i usnac. A dziś w nocy nie chciał dojesc do końca z butelki, tylko dojadl z cycka.
#866 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my byliśmy we wrześniu z J., miał 5 m-cy. Cytat:
19 marca.. to był mój termin porodu z OM ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44699498]Eliza podziwiam odwagę :O Ja się tam nadal boję takich wyjazdów, boję się, jak by to wpłynęło na nasz rytm, gdzie bym przygotowywała jedzenie, itd. W wakacje planuję jechać z Małym gdzieś, ale chyba tylko na weekend.[/QUOTE] ja też się bałam, ale nie żałuję. J. miał 5 m-cy, był na mm i słoiczkach, więc nie było problemów z przygotowaniem posiłków. jedyny to taki, że musiałam mu robić mm na wodzie mineralnej, ale daliśmy radę. w tym roku już będzie trudniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |||
Zadomowienie
|
Inutil sto lat dla Julka!!!
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44702602] Dziewczyny ja kompletnie nie umiem zrozumieć tego, co się stało w tym szpitalu we Włocławku. [/QUOTE] Gapię się w tv i nie mogę sobie tego nawet wyobrazić.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam nadzieję, że jakoś się wspólnie do siebie dostosujemy ![]() I nie wyobrażam sobie aktualnie dla własnej przyjemności zostawić miesięcznego dziecka na tydzień ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Monika gratuluję bloga ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
#870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że nie posłuchałam żadnej z opinii, że to za wcześnie, że nie ten typ dziecka. byłam przekonana, że to był najlepszy czas i tak było. w tym roku wiem, że będzie trudniej. ja nie. kupiłam buty na płaskim i do tej pory nie noszę obcasów.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.