Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 14:16   #2761
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Anoula ale będziesz miała wolne jak inni bedą zadania robić chyba, że pożyczą od Ciebie
na moim kierunku się nie da spisywać każdy musi zrobić zadania indywidualnie bo my robimy książki, czasopisma, plakaty itp
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:20   #2762
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
[B]
Poszła położna. Muszę Wam powiedzieć, że to jest kobieta - cud miód i orzeszki
Naprawdę oby takich więcej było wszystko wytłumaczy, da namiary na lekarzy no i naprawdę się interesuje.
My też taką mamy

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Inga

W ogóle to z drugim dzieckiem jest lepiej przy karmieniu, tak się tego bałam, za pierwszym razem miałam traumę przez długi czas a tu tak fajnie.
Śliczna kruszyneczka. To dobrze, że z drugim lepiej. Poród też? Daj mi nadzieję

Moje dziecko musi, po prostu musi mieć raz dziennie dopływ świeżego powietrza. Pogoda u nas straszna, więc nie wychodziłam z nim na spacer. Taki był marudny, że nie dało się wytrzymać. W końcu ubrałam go, wsadziłam do wózka, otworzyłam okno tarasowe i dziecko śpi już od godziny Właśnie zamknęłam taras, rozebrałam go trochę, a on ani drgnie.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:30   #2763
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzięki Lineczka

Śliczna Inga

Anoula to tym bardziej się ciesz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:42   #2764
elena_100
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
My też taką mamy

Śliczna kruszyneczka. To dobrze, że z drugim lepiej. Poród też? Daj mi nadzieję

Moje dziecko musi, po prostu musi mieć raz dziennie dopływ świeżego powietrza. Pogoda u nas straszna, więc nie wychodziłam z nim na spacer. Taki był marudny, że nie dało się wytrzymać. W końcu ubrałam go, wsadziłam do wózka, otworzyłam okno tarasowe i dziecko śpi już od godziny Właśnie zamknęłam taras, rozebrałam go trochę, a on ani drgnie.
Drugi poród poszedł ekspresowo, ale bolał bardziej ała....

Pojechałam 23 do szpitala na konsultację czy mogę jeszcze święta spędzić w domu i potem urodzić. Ale miałam już 4 cm rozwarcia, byłam 8 dzień po terminie i lekarz nie chciał słyszeć o wypuszczeniu mnie z powrotem. Był chamski, tylko mnie zbadał, zrobili mi ktg i tyle, żadnego usg, nic. Na dodatek obiecał mi kroplówkę dzień później czyli w wigilię. Oszukali mnie, w wigilię nic mi nie dali, jedynie cewnik który zaraz wypadł. Wigilię przepłakałam na sali przedporodowej, dali mi tylko antybiotyk bo gbs miałam dodatni i się dziwili na zmianę, ordynator, że tak późno przyszłam, położne po co się na święta do szpitala pakowałam. Tak jakbym chciała
Poza tym w wigilię trafiło tyle dziewczyn do porodu, że leżały już na patologii bo na porodówce nie było miejsca. Martwiłam się coraz bardziej, że skoro tyle do porodu to przecież mi nie będą wywoływać bo sal nie będzie. 25 lekarz dopiero o 10 zdecydował, że podają mi oxy. Przez godzinę nic nie ruszyło. O 11 zaczęły się skurcze, ale takie lajtowe, potem już powoli przyginały do ziemi, ale ponieważ przy pierwszym dziecku miałam bardzo małe skurcze to nie wiedziałam, czy będzie bolało jeszcze bardziej czy jak. W końcu nie zdążyłam po męża zadzwonić bo musiałam rodzić już i natychmiast. Urodziłam o 12:40. Krocza się chronić nie dało bo niestety mam tam za wąsko. Bolało bardziej, nie mogłam dziecka wypchać choć to może 2 skurcze były a Inga była mniejsza od poprzedniej córeczki o pół kilo.
Czułam jak wychodzi głowa i reszta, przy pierwszym dziecku naprawdę nie czułam nic i teraz musiałam jeszcze urodzić łożysko, za pierwszym razem chyba samo wylazło I to kurczenie się macicy brrrr......

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 14:49   #2765
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Pojechałam 23 do szpitala na konsultację czy mogę jeszcze święta spędzić w domu i potem urodzić. Ale miałam już 4 cm rozwarcia, byłam 8 dzień po terminie i lekarz nie chciał słyszeć o wypuszczeniu mnie z powrotem. Był chamski, tylko mnie zbadał, zrobili mi ktg i tyle, żadnego usg, nic. Na dodatek obiecał mi kroplówkę dzień później czyli w wigilię. Oszukali mnie, w wigilię nic mi nie dali, jedynie cewnik który zaraz wypadł. Wigilię przepłakałam na sali przedporodowej, dali mi tylko antybiotyk bo gbs miałam dodatni i się dziwili na zmianę, ordynator, że tak późno przyszłam, położne po co się na święta do szpitala pakowałam. Tak jakbym chciała
Poza tym w wigilię trafiło tyle dziewczyn do porodu, że leżały już na patologii bo na porodówce nie było miejsca. Martwiłam się coraz bardziej, że skoro tyle do porodu to przecież mi nie będą wywoływać bo sal nie będzie. 25 lekarz dopiero o 10 zdecydował, że podają mi oxy. Przez godzinę nic nie ruszyło. O 11 zaczęły się skurcze, ale takie lajtowe, potem już powoli przyginały do ziemi, ale ponieważ przy pierwszym dziecku miałam bardzo małe skurcze to nie wiedziałam, czy będzie bolało jeszcze bardziej czy jak. W końcu nie zdążyłam po męża zadzwonić bo musiałam rodzić już i natychmiast. Urodziłam o 12:40. Krocza się chronić nie dało bo niestety mam tam za wąsko. Bolało bardziej, nie mogłam dziecka wypchać choć to może 2 skurcze były a Inga była mniejsza od poprzedniej córeczki o pół kilo.
Czułam jak wychodzi głowa i reszta, przy pierwszym dziecku naprawdę nie czułam nic i teraz musiałam jeszcze urodzić łożysko, za pierwszym razem chyba samo wylazło I to kurczenie się macicy brrrr......
ojej, współczuję leżenia w święta ale już masz za sobą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:12   #2766
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
a wyciąga rączki po zabawki???

To czemu jesteś w sumie świadkiem jak Cię nie było przy zdarzeniu??
To bardzo zawiła sprawa, w każdym razie chodzi o to że pozwany mnie zgłosił i sąd tak jakby bez jego zgody nie może mnie odwołać, coś w tym stylu a widzę że pozwanemu zależy żeby sprawę jak najdłużej przeciagnać

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Taszanta oni muszą Ci koszty dojazdu zwrócić, jak napisałaś gdzie jesteś to pewnie im się odechce Ciebie przesłuchiwac
Tak wiem napisałam im właśnie że nie mam pieniędzy i co mam zrobić

Cytat:
Super, bardzo się cieszę

Fajnie, że tak się udało

Ale to jest chyba tak, że oni muszą Ci zwrócić koszty dojazdu. Sądzę, że szybko się rozmyślą, jak się dowiedzą ile to będzie kosztować

Mao też zamierzam coś takiego kupić, albo komuś zlecić kupienie
A dzisiaj czekam na huśtawkę od brata mojego, który nieźle wkręcił się w kupowanie prezentów małemu. Pokaże Wam jaki kosz na pampersy nam kupił
https://www.google.pl/search?q=pojem...w=1366&bih=667
Gdyby mi o tym powiedział, to oczywiście powstrzymałabym go od tego pomysłu, ale dowiedziałam się po fakcie od mamy. Także przyjdzie razem z huśtawką. Jeszcze jakiś smoczek na później, gdzie wsadza się do środka np. banana i on sobie śsie to
Fajny ten kosz, tylko z tego co wiem te worki/wkłady do niego są mega drogie, też coś w tym stylu chciałam, ale TŻ wypatrzył że tam trzeba jeszcze takie wkłady kupować, co już mi się mniej spodobało. Ale ja patrzyłam na jakiś z innej firmy nie wiem jak to wychodzi cenowo z AngelCare .

A ten smoczek wydaje się ekstra, też go planuje kupić

Super masz z bratem

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

Też coś takiego zauważyłam, jak nic nie pomaga na marudzenie to tylko spacer mnie ratuje

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:22   #2767
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Hej Wam
Dawno mnie nie było ale dużo spraw na głowie mała i studia - teraz zaczeła się sesja
Wklajem fotke i pozdrawiam Was może znajde teraz trochę więcej czasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0590.jpg (30,5 KB, 41 załadowań)
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:23   #2768
gabrysiaczek19
Raczkowanie

blondi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0591.jpg (30,2 KB, 54 załadowań)
Stary 2014-01-20, 15:25   #2769
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
blondi
Słodka blondyneczka
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:39   #2770
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Nie dajesz nadziei
za opis.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Fajny ten kosz, tylko z tego co wiem te worki/wkłady do niego są mega drogie, też coś w tym stylu chciałam, ale TŻ wypatrzył że tam trzeba jeszcze takie wkłady kupować, co już mi się mniej spodobało. Ale ja patrzyłam na jakiś z innej firmy nie wiem jak to wychodzi cenowo z AngelCare .

A ten smoczek wydaje się ekstra, też go planuje kupić

Super masz z bratem [COLOR="Silver"]
No więc właśnie, pewnie zużyję te wkłady co przyjdą i kosz wyląduję w piwnicy. Brat mój uwielbia takie nowości, więc spodobało mu się i już, a ja będę musiała poudawać, że jestem super zadowolona z tego
Choć muszę przyznać, że podobnie było z kamerką, którą kupił nam na święta. Fajnie ucieszyłam się, ale pomyślałam sobie po co mi ona w mieszkaniu?? A jednak teraz korzystam codziennie i naprawdę jestem mega zadowolona.

Cytat:
Hej Wam
Dawno mnie nie było ale dużo spraw na głowie mała i studia - teraz zaczeła się sesja
Ale blondi słodka Rzadko takiego bobasa blondaska się widzi. Super jest
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 15:43   #2771
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Wam
Cytat:
blondi
jaka blondyneczka

Mała ma 3 spanie dzisiaj a w teraz mogłam sobie obiad podszykować
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-20, 16:06   #2772
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry

Wylapalam tylko tyle ze Kacperek i Nina byli grzeczni na chrzcinach. Wielkie dla aniolkow

Niunia ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku

Nanusia ciezko cokolwiek napisac. Zycze Ci z calego serca zeby fasolka jak najszybciej pojawila sie w Twoim brzuszku

Reszte nadrabiac bede jak dorwe sie do laptopa

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:13   #2773
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

hej, troszkę was podczytałam ale mieliśmy zajęty weekend. W sobotę u znajomych w niedzielę u rodziców. W sobotę była też sesja noworodkowa naszego chochlika było całkiem fajnie.

Mała ma jakieś bunty na spanie i nie umie zasnąć już ze zmęczenia od rana uśpiłam ją o 15.20 wcześniej cycała i miała 10 minutowe drzemki... masakra

postaram się nadrobić jak zrobię obiad aaa i byłam u znajomej dermatolog - mała nie ma trądziku tylko potówki jakąś odmianę potówek i kazała kupić taki puder jak na ospę i spirytus salicylowy i przemywać na zmianę i powinno szybko zejść
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:27   #2774
anulka2205
Wtajemniczenie

Śliczna blondi

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 16:42   #2775
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
hej, troszkę was podczytałam ale mieliśmy zajęty weekend. W sobotę u znajomych w niedzielę u rodziców. W sobotę była też sesja noworodkowa naszego chochlika było całkiem fajnie.

Mała ma jakieś bunty na spanie i nie umie zasnąć już ze zmęczenia od rana uśpiłam ją o 15.20 wcześniej cycała i miała 10 minutowe drzemki... masakra

postaram się nadrobić jak zrobię obiad aaa i byłam u znajomej dermatolog - mała nie ma trądziku tylko potówki jakąś odmianę potówek i kazała kupić taki puder jak na ospę i spirytus salicylowy i przemywać na zmianę i powinno szybko zejść
bałabym się chyba przemywać spirytusem buźkę

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-20, 17:06   #2776
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Wam
o blondyneczka mało takich dzieci się rodzi śliczna

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Co taka cisza na forum, czyżby Tż-ci wrócili z pracy?
Liwka śpi wiec mam trochę czasu, czekam na męża bo potem mu ja oddam a sama zamierzam się uczyć.

Pozatym że uczyć mi się nie chce, no ale co zrobić.
Stary 2014-01-20, 17:08   #2777
ktosiula
Wtajemniczenie

De zdrowia, strasznie ci wspolczuje.

Gabrysiaczek ale masz fajna blondyneczke!

Elena Twój dzieciaczek też słodki! Jak sobie radzisz z dwojeczka?

Ryba i co? Szczepilas? Ja bym nie szczepila z katarem i kaszlem.

Aaby fajnie ze malutka taka grzeczna byla, pozazdrościć. Nie wiem która to metoda jest ale jedna z tych dwóch, muszę o to zapytać. Dzisiaj przez pierwsze 3 min Mikus się uśmiechał do mnie ale później rozdzierający płacz i to nawet 10 min po ćwiczeniach, aż mu się łezka pojawiła ciężko mi to znosić.

Niunia super ze u was wszystko dobrze, trzymam kciuki za kolejne dobre wieści wlasnie dziś w nocy jak czytałam forum to myślałam co tam u ciebie

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-20 o 17:13
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:19   #2778
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie, głównie do mam które karmią mm, czy waszym dzieciaczkom odbija się tylko po jedzeniu?? Chodzi mi o to że Zuzi odbija się po jedzeniu, czasem się coś uleje i bardzo często odbija jej się godzinę po jedzeniu, dwie godziny po jedzeniu, wtedy się już raczej nic nie ulewa ale się tak odbija i nie wiem czy mam sie martwić i mówić o tym jutro pediatrze czy nie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:27   #2779
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, głównie do mam które karmią mm, czy waszym dzieciaczkom odbija się tylko po jedzeniu?? Chodzi mi o to że Zuzi odbija się po jedzeniu, czasem się coś uleje i bardzo często odbija jej się godzinę po jedzeniu, dwie godziny po jedzeniu, wtedy się już raczej nic nie ulewa ale się tak odbija i nie wiem czy mam sie martwić i mówić o tym jutro pediatrze czy nie
u ans jest to samo i nie widze powodów do obaw, odbije po jedzeniu i nawet po 2 godzinach powtórka, to samo ejst po wodzie, też odbija ale wodę częściej ulewa, ale jeśli cie to niepokoi to masz prawo zapyatć pediatrę. Ale lepiej żeby dziecko samo pozbywało się zbednego powietrza z brzuszka
Stary 2014-01-20, 18:37   #2780
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
u ans jest to samo i nie widze powodów do obaw, odbije po jedzeniu i nawet po 2 godzinach powtórka, to samo ejst po wodzie, też odbija ale wodę częściej ulewa, ale jeśli cie to niepokoi to masz prawo zapyatć pediatrę. Ale lepiej żeby dziecko samo pozbywało się zbednego powietrza z brzuszka
O wodzie nie mówię, 8/10 razy jest murowane że uleje i często gęsto z serkiem jej się ulewa, nie dużo ale jednak

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:50   #2781
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
czołem

nie zdążyłam się już zameldować na poczekalni, urodziłam 25-12 Ingę. 3420 g oraz 58 cm, oczywiście dzięki oxy. 10 dni po tp.

Cytat:
a wyciąga rączki po zabawki???

To czemu jesteś w sumie świadkiem jak Cię nie było przy zdarzeniu??
rzadko...
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro. Życzę żebyś mogła szybko cieszyć się z fasolki

Śliczny tort A jaki miał smak?

Super, że wszystko w porządku Dbaj o Was

AA, i dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie stroju, bo kupić coś na moje cielsko w czym nie wyglądam jak baleron to graniczy z cudem :P
smak śmietankowy

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jaka kruszynka

kupiłam w Tesco Pampersy i one.. pachną te co mieliśmy 1 czy 2 to ie pachniały a te tak
orginalne ?
Cytat:
Dzięki dziewczyny

ooo matko, az sie zaczelam bac ;d a Inga sliczna
Cytat:
Hej Wam

a my nie szczepilismy. po pierwsze ja nie chcialam, a pediatra sie nie zgodzila. malyma zapalenie gardla.antybiotyk i syop... kolejne dni w domu spedzimy.
Stary 2014-01-20, 19:18   #2782
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?

Już wszystkie po porodzie ??
Stary 2014-01-20, 19:23   #2783
Olenka_24
Zadomowienie

Widze ze u wiekszosci dzis pogoda do du.py . U nas taki deszcz ze porazka, ale w sumie dzien nam fajnie minal bo spalismy z Leo do 10.45 pozniej pojechalismy o 13 do szwagierki w odwiedziny i niedawno dopiero do domku wrocilismy. Teraz sie cycolimy

Ryba, Aaby super ze wasze dzieciaczki takie grzeczne byly - czekamy na zdjecia zdrowka dla Kacperka !

Nanusia, bardzo mi przykro , trzymam kciuki i tule mocno

I zapomnialam co mialam pisac ehh,

Aha Mao mi sie podoba ten palak, mysle ze dziecko wyciagaloby raczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Gabrysiaczek, cora sliczna i te wloski

Elena, gratulacje ! Super ze sie odezwalas

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 19:53   #2784
nemosek
Zakorzenienie

Hej hej hej

U nas weekend minął szybciutko-standardowo w sobotę sprzatanko i pranie,po południu wpadła przyjaciółka z synkiem starszym o 3 tyg od Tymka i sobie pogawędziłyśmy.
W niedzielę pojechalismy na msze za dziadka 50 km od domu-o dziwo udało sie bez niespodzianek bo nawet nie miałabym gdzie nakarmć dziecka.A po południu mielismy księdza
A i dołączam oficjalnie do grona @-dostałam w sobotę .Żadnych oznak ani bólu nie było,dobrze że w domu mi sie przytrafiło.

A i zeszły nam te zmiany z nóżek i stan buźki sie trochę polepszył.Maśc jest super!Ale dalej nie jem nabiału i czeka mnie kolejne pranie czystych ciuchów

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Obiecałam że opiszę wam moją historię i tak zwlekałam, zwlekałam, zwlekałam ale wydarzenia które ostatnio miały miejsce w szpitalu w Włocławku przypominają mi moją tragedię. Nie będę podawała zbyt wiele szczegółów bo nie chcę być rozpoznana a mój "przypadek jest solą w oku " niektórych specjalistów.
Wierzyłam że jestem pod dobrą opieką ale niestety tak nie było. Ze względu na cukrzycę i wiek 30+ lekarz powinien mnie położyć do szpitala na 2 tygodnie przed planowanym cc a tego nie zrobił, powinnam mieć też zrobione w 36 tc usg i oznaczane przepływy a nie miałam. To wiem teraz ... Miałam zlecone tylko cotygodniowe ktg. Pierwsze miałam w czwartek a kolejne za tydzień we wtorek. Właśnie tego wtorku nie zapomnę rutynowe ktg i nic nie słychać, stymulowanie dziecka przez położną i nic nie słychać, usg i słowa lekarza "niestety nie mam dobrych wiadomości.. serduszko dziecka nie bije..." Jakieś 2-3 godziny wcześniej czułam ruchy i wszystko było ok, zabrakło mi kilka godzin.Te słowa dźwięczą mi w uszach do dzisiaj... Potem szpital, poród siłami natury ,pogrzeb synka a teraz wizyty na cmentarzu.. To tak pokrótce i trochę chaotycznie ale wiele rzeczy nie pamiętam byłam jak martwa ,skała ,słup soli i zbyt wiele do mnie nie docierało. Z sekcji synka nie wynikło zupełnie nic , dziecko zdrowe bez wad, łożysko też w porządku tyle tylko że w cukrzycy szybciej się starzeje i dziecko przez to mogło być niedotlenione.Dziś jest troszkę lepiej zwłaszcza jak wracam od synusia to mam tyle pozytywnej energii że wydaje mi się dziwne. Mój synuś chyba daje mi tyle siły, pozytywnych myśli i wiary w lepsze dni. Mam nadzieję że niedługo przyprowadzi do mojego brzuszka braciszka albo siostrzyczkę Wybór brat czy siostra należy do niego

Pozdrawiam was serdecznie i nadal będę podczytywać co u Was
Przykro mi ....ale synek czuwa nad Tobą.Mały Aniołeczek.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam, nie nadrobie. Możecie bić.

I po chrzcinach. Kacper był baaardzo grzeczny i w kościele i na zdjęciach i w domu. Dopiero pod wieczór byl zmęczony, ulewął i marudził ale ogólnie spoko.Jutro coś wrzuce.
za grzeczność Kacperka.
śliczny torcik i pewnie smaczny
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
NANUSIA- I tak podziwiam, ze sie pozbieralas...Musisz byc silna osoba.I wierze, ze jeszcze bedziesz miec kolejne dziecko, a synek czuwa nad wami.

Mi ejst niedobrze, mam biegunke i goraczke.Maz w pracy, starszak w domu. Christiana odlozylam do lozeczka, bo nawet na rekach plakal bo zmeczony i biegam co chwile do toalety.A on poplakal i nareszcie zasnal w lozeczku..trudno.Nie mam sily go dzis miec na rekach.
Zdrowia,kurcze teraz Ciebie dopadło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 19:55   #2785
ktosiula
Wtajemniczenie

Kąpała któraś z was w krochmalu? Jeśli tak to jak? Jakie proporcje? Używać wtedy płynu do mycia też? A co z główka? Bo my zawsze myjemy i nie wiem czy ta woda z krochmalem można?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 20:10   #2786
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Nanusia bardzo Ci wspolczuje. Jest mi strasznie przykro ze spotkalo Ciebie takie nieszczęście. Nasze maluszki czuwają nad nami i obys wkrótce mogla cieszyć się z dwóch kreseczek tak jak ja i żebyśmy również mogly cieszyć się zdrowymi maluszkami.

Przepraszam Was kochane ze tak dlugo trzymalam Was w niepewności. A wiec w poniedzialek bylam na badaniach prenatalnych. Na USG wyszli wszystko w porządku. Dzidzia zdrowo się rozwija. W 12t2d mial 5,79 cm. Serduszko ladnie bije, przeziernosc 0,15. W czwartek bede jechac po wyniki testu pappa. W ten piątek mam wizytę u swojego gina i juz nie mogę się doczekać. Po staram się później wstawić zdjęcie mojej kruszynki.

Agnieszko cieszę się ze z Ania wszystko dobrze
Swietne wieści czekamy na fotkę

Cytat:
dziewczyny przymierzam sie kupić coś takiego, myślicie że warto kupić??https://www.google.pl/search?q=stoja...ml%3B800%3B600
Fajne to

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A co to za ćwiczenia? Jakiś Bobath? Voyty? Wiem, że przy tych dzieciaki tak płaczą

Tak tak, krem allerco, ale natłuszczający (jest jeszcze nawilżający).

Bardzo ładnie

Wiem, że niektóre dziewczyny przemywają policzki/dziąsła/język, ale my nie przemywamy

Oczywiście Nelka dostanie Twoje przeciwciała

Dziękuję, że pytacie
A więc przede wszystkim muszę pochwalić moją córkę! Była mega grzeczna! Anioł!
Zasnęła w samochodzie w drodze do kościoła, w kościele po wejściu na moment otworzyła oczka, ale potem znów zasnęła. W trakcie mszy czasem się ruszyła, ale bujnęliśmy fotelikiem i było git
Na sam chrzest obudziła się, porozglądała, zrobiła zdziwioną minę przy polewaniu i potem znów zasnęła w foteliku (nie było płaczu przy ubieraniu czapki czy wkładaniu do fotelika jak to bywa w domu). Resztę mszy przespała, dopiero jak robiliśmy zdjęcia po mszy w kościele, to na koniec jakiś grymas się pojawił, ale buch do fotelika i spała
W restauracji spokojnie zjadłam obiad i dopiero poszłam ją nakarmić - a byłam pewna, że wręcz wejść na salę nie zdążymy i już będzie alarm. Po karmieniu przyjaciółka ją wzięła i zasnęła jej na rękach, więc włożyliśmy ją do gondoli i przespała prawie do końca imprezy - gdyby nie to, że chciałam mieć z nią foto i ją obudziliśmy, to pewnie by jeszcze spała. Nakarmiłam ją na koniec i wróciliśmy do domu.
W domku 1,5h się pochichraliśmy, kąpiel i pięknie zasnęła.
Zuch dziewczyna! Jestem z niej taaaaaaka dumna!
Nastepny grzeczny aniołek podczas chrztu.Nie dziwię się że mama dumna!
Cytat:
czołem

nie zdążyłam się już zameldować na poczekalni, urodziłam 25-12 Ingę. 3420 g oraz 58 cm, oczywiście dzięki oxy. 10 dni po tp.
Gratki
Śliczna malutka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 20:24   #2787
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Super, bardzo się cieszę

Fajnie, że tak się udało

Niestety ja mam. Kupiłam jakąś maść, ale nie działa na razie, zresztą nie stosuję jej regularnie, więc pewnie dlatego. Już wcześniej pisałam, że Ci współczuję, ale teraz współczuje Ci bardzo

Ale to jest chyba tak, że oni muszą Ci zwrócić koszty dojazdu. Sądzę, że szybko się rozmyślą, jak się dowiedzą ile to będzie kosztować

Gratulacje i prosimy o dłuższy opis. Nadal uwielbiam czytać te opisy

Mao też zamierzam coś takiego kupić, albo komuś zlecić kupienie
A dzisiaj czekam na huśtawkę od brata mojego, który nieźle wkręcił się w kupowanie prezentów małemu. Pokaże Wam jaki kosz na pampersy nam kupił
https://www.google.pl/search?q=pojem...w=1366&bih=667
Gdyby mi o tym powiedział, to oczywiście powstrzymałabym go od tego pomysłu, ale dowiedziałam się po fakcie od mamy. Także przyjdzie razem z huśtawką. Jeszcze jakiś smoczek na później, gdzie wsadza się do środka np. banana i on sobie śsie to

U nas zaczęły się problemy z kupką. Tak jak narzekałam, że co chwila jakaś luźna kupka, tak teraz przez dwa dni nic i w końcu taka plastelinka . Śmiać mi się chce ze mnie i z męża, bo wczoraj przewodnim tematem naszych rozmów była kupa Najpierw ja dzwoniłam do męża z kursu i pytałam, czy była w końcu ta kupa, a później on z pracy do mnie z tym samym pytaniem. Wieczorem tak małego wymasowałam, że w końcu poszła taka żółta plastelinka Pierwszy raz taką miał i oczywiście opowiedziałam zaraz o tym mężowi, na co on do mnie, że mogłam zostawić żeby zobaczył Po chwili śmialiśmy się oboje z tego co powiedział i jaki etap ześwirowania osiągnęliśmy
Dobrze masz z bratem.nie narzekaj,teraz sie nie przyda to dla nastepnego dzieciaczka.
A co to za smok?
Cytat:
Napisane przez gabry
a siaczek19;44704021
Hej Wam
O jaka blondyneczka jakich mało
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość

Mam nadzieję że pokażesz fotki?
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
o blondyneczka mało takich dzieci się rodzi śliczna

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Co taka cisza na forum, czyżby Tż-ci wrócili z pracy?
Liwka śpi wiec mam trochę czasu, czekam na męża bo potem mu ja oddam a sama zamierzam się uczyć.

Pozatym że uczyć mi się nie chce, no ale co zrobić.
Do nauki!!!!
Masz ustny czy pisemny egzamin?
Cytat:

rzadko...

smak śmietankowy

orginalne ?

ooo matko, az sie zaczelam bac ;d a Inga sliczna

a my nie szczepilismy. po pierwsze ja nie chcialam, a pediatra sie nie zgodzila. malyma zapalenie gardla.antybiotyk i syop... kolejne dni w domu spedzimy.
O to dużo zdówka dla Kacperka,bidoczek,męcza go te choróbska
A pogoda do to nie masz co żałować

Cytat:
Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?

Już wszystkie po porodzie ??
Pneumokoki

Wszystkie wszystkie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Wituś,Kamil,Olka,Nikolka, Ninka,Filipek,Laura,Micha ś i dla dzisiejszych solenizantów Tomusia i Olka najlepszego dzieciaczki za kolejne miesiące

Anulka Trzymam kciuki za badania Ani

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kąpała któraś z was w krochmalu? Jeśli tak to jak? Jakie proporcje? Używać wtedy płynu do mycia też? A co z główka? Bo my zawsze myjemy i nie wiem czy ta woda z krochmalem można?
nawet dzisiaj
Dawałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej na około 3 litry wody.Taki żeby nie był za rzadki i nie za gęsty.Oczywiscie wcześniej rozpuszczałam makę w zimnej wodzie
Bez płynu wtedy.Główkę myłam szamponem(cały czas używam profilaktycznie na ciemieniuchę)a spłukałam wodą przegotowaną.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 20:56   #2788
nemosek
Zakorzenienie

Weekend spokojny więc coś poczytam i poodpisuję
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Podajmy soboie rece. Iga cały dzień marudziła

My też się przebieramy z "piżamy".

Sylwia, Madzik - super opisy fajnie tak powspominac

Ja byłam u ginekologa - wyciągnął ze mnie kawałek wód płodowych dobrze że żadne zapalenie się nie przypałętało. A poza tym wszystko ok zielone światło na bunga jest. Teraz to się będę bać....

Naprawde miałas szczęście że nic się nie przyplatało.

Bungu bunguj

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
witam się po nocnym karmieniu kolejne o 5 swoja drogą Ulka od samego początku budzi sie o tych samych godzinach w nocy (jeśli przesypia) - o 1.30 i o 4.30-5
4 dzień pod rząd, gdy w nocy śpi. Tż się ze mnie śmieje, ale dałam czerwoną kokardkę do wózka i od tamtej pory jak ręką odjął a nie wierzę w zabobony...

ja namiętnie czytałam te hostoryczne, fajne są, ale ja lubie takie klimaty typu - uboga pensjonarka i bogaty książe plus klimat na chomiku mam pdf

Dady pszczółkowe jak na moje oko są troszkę mniejsze. Niby pryz przymiarce jeden do drugiego nie, ale jak założę klasyczne dwójki to mam wrażenie,żesą większe. A co?

A wgl to zacytowałam Domi o rocznicy Jaśka i mi nie zacytowało

Gratki dla Jasiuńka!
Bo planuję zakupić a te dady pszczółkowe zuzyłam akurat tak na styk bo juz maławe były.
Spróbuje w takim razie tych typowych dwójek.
Dzięki

Ulka w końcu śpi tfu tfu!!!!!!!Pluję przez lewe ramię co by nie zaczarować.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
spoko,to tak jak my:p

tyle,ze ja,karmie od 3 czyli 1,5 godz. juz...
i tak powinnam sie cieszyc,bo zasnela po 20 juz:p

maratony dzienne tez.znam, juz sie przyzwyczailam

ale przerw nie dobisz?

ja staram sie malutka zabawiac,nosic,gadac i spiewac- i udaje sie chociaz 40 min odstepy zrobic

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

ja swojego porodu na pewno milo wspominac nie bede...ale 20 godz.maratonu nie da sie fajnie wspominac:p

no moze oprocz lekarza,ktory spiewal: do serca przytul psaaa,wez na,kolana kooooota....
albo: widzialam orlaaa coen
...
Wesoły człowiek

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Kochana Anulka

Cytat:
Ja co prawda mam pszczółki 3 ale mam warażenie że są ciut mniejsze niż normalne 3, jak sie je przyłoży to nie, ale na dupci lekka różnica jest, no i ja mam takie wrażenie że e z pszczółką są jakby grubsze

królewna

O matko, macie przygody. Dużo zdróweczka dla Daniela i oby jednak nie zaraził Christiana. Ależ wymęczy dzieciaczka

Dzień dobry, wstałyśmy sobie o 9:30 zazdroszcze Wam tylko przespanych całych nocek, u nas jest pobudka 2-3 a potem koło 6
Dzięki,no nic muszę zakupić i zobaczyć najlepiej na pupie Tymka
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a wlasnie,smoczek!
pisalam,ze mala zassala??

jak bylam u fryza,szwagierka dala malej, i sie udalo

ciekawe czy jak ja dam to sie uda:p

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj napisać że położna zważyła naszego synka.

Proszę o dopisanie:

Mikołaj 6300 (8 tyg)

Mikołaj jest bardzo duży ma już 60 cm, ale nie widać po nim żeby był gruby, zaokrąglił mu się brzuszek i ma bardziej pulchne nóżki, karmimy się tylko piersią i zastanawiałam się czy duży wpływ na wagę małego ma to co jem? A jem prawie wszystko, małemu odpukać nic nie jest nie ma problemów brzuszkowych, nie jem ciężko strawnych rzeczy ale za to ostatnio mam jakieś ciągi do pieczenia ciast a co za tym idzie do zjadania większej ilości słodkiego. Słodyczy kupowanych nie jem i tak się zastanawiałam czy to, że jem słodkie ma wpływ na to że mały szybko przybiera czy taka jego uroda.
O jak ładnie waży
Ja tez jem duzo słodyczy,tzn jadłam bo teraz odstawiłam czekoladę i ciastka.
Mały przybiera normalnie około 700-800 g na miesiąc(podobno to książkowo)

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam malutko czasu więc tylko wrzucam te zdjęcia. Wypryski są na policzkach, brodzie, szyjce, wchodza na skronie ale takie mniejsze i troszeczkę na górze klatki piersiowej ale też mniej nasilone. Pod wpływem ciepła (karmienie, płacz) robią się czerwone i bardzo widoczne, na spacerze bledną. Mam wrażenie że z każdym dniem jest gorzej.

De tak pije herbatkę ale już od samego początku, odstawie na kilka dni i zobaczymy. Tragedia u nas z tym brzuszkiem. Przedwczoraj jadł 3 razy z butli i myslałam, że sie wtedy tak nałapał powietrza, kupiłam butelkę dr Brownsa, dzisiaj mu dałam ( bo muszę żelazo rozpuszczac i podawać) i mam wrażenie, że mniej powietrza łykał ale na początku trochę połknął. Potem pomyślałam, że to może ten Delicol mu nie służy i wczoraj nie dałam wcale, w nocy były takie ryki przy każdym bąku że to chyba jednak nie Delicol a raczej jego brak bobyło jeszcze gorzej. Na szczęście poszły już dzisiaj 2 duże kupki, mam nadzieję, że będzie lepiej bo już naprawdę nei wiem co robić i chce mi się płakać razem z nim. Uspakaja się na moment tylko jak go noszę i bujam, albo przy piersi.
Do tego jestem cały weekend sama bo mąż pojechał na imprezę służbową z okazji iluśtam lecia firmy....

Biedny ten Twój Daniel, namęczy się strasznie. Czytałam ulotkę Rotarixu bo mamy szczepić i faktycznie tam jest, żeby zachować higienę bo wirus jest wydalany i można złapać i że największe wydalanie wirusa w 7 dniu stwierdzono. Mam nadzieję, że Christian jednak nie złapie. Jak tam jego temp? Chyba, że już pisałaś, bo nie czytałam....

Rybcia zdrówka dla Kacperka
Współczuję bóli brzuszkowych
Widzę po zdjęciach że Miki ma inny rodzaj wysypki.
A długo macie rehabilitować?
Niech to szlag zawsze musi sie coś przyczepić.Jak nie jedno to drugie
Zdjęcia z sesji cudne,bardzo mi się podobają-- zdjęcie na popielniczkę

Firial fiu fiu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 20:59   #2789
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nelce tez sie odbija

Cytat:
orginalne ?

Tak
I bardzo dobrze ze nie zaszczepilas

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej hej hej

U nas weekend minął szybciutko-standardowo w sobotę sprzatanko i pranie,po południu wpadła przyjaciółka z synkiem starszym o 3 tyg od Tymka i sobie pogawędziłyśmy.
W niedzielę pojechalismy na msze za dziadka 50 km od domu-o dziwo udało sie bez niespodzianek bo nawet nie miałabym gdzie nakarmć dziecka.A po południu mielismy księdza
A i dołączam oficjalnie do grona @-dostałam w sobotę .Żadnych oznak ani bólu nie było,dobrze że w domu mi sie przytrafiło.

A i zeszły nam te zmiany z nóżek i stan buźki sie trochę polepszył.Maśc jest super!Ale dalej nie jem nabiału i czeka mnie kolejne pranie czystych ciuchów

Przykro mi ....ale synek czuwa nad Tobą.Mały Aniołeczek.

za grzeczność Kacperka.
śliczny torcik i pewnie smaczny

Zdrowia,kurcze teraz Ciebie dopadło
Ja w zeszla sobote dostalam @ :/ przeszlam bezbolesnie

Nelka mi juz padla spala dzisiaj z 10 godzin moze ciut mniej i usnela szybko na noc a chcialam ja przetrzymac do 22 i sie nie udalo tylko ja polozylismy a ta sekunda i usnela

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-20, 21:03   #2790
ryba91
Zakorzenienie

nemosek no niby pogoda słaba, ale ja miałam tyle rzeczy do zrobienia, jeszcze teraz musze godzine tygodniowo wychodzić, a teraz jak mały chory to i ja musze przekładać spotkanie. No wiadomo ze on najważniejszy i wszystko dla niego zrobie.. Poza tym są u nas na feriach dziewczyny i nawet z nimi na lodowisko nie pójdę, bo jak..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości