|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
|
|
|
|
#2762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko musi, po prostu musi mieć raz dziennie dopływ świeżego powietrza. Pogoda u nas straszna, więc nie wychodziłam z nim na spacer. Taki był marudny, że nie dało się wytrzymać. W końcu ubrałam go, wsadziłam do wózka, otworzyłam okno tarasowe i dziecko śpi już od godziny Właśnie zamknęłam taras, rozebrałam go trochę, a on ani drgnie.
|
||
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
ała....Pojechałam 23 do szpitala na konsultację czy mogę jeszcze święta spędzić w domu i potem urodzić. Ale miałam już 4 cm rozwarcia, byłam 8 dzień po terminie i lekarz nie chciał słyszeć o wypuszczeniu mnie z powrotem. Był chamski, tylko mnie zbadał, zrobili mi ktg i tyle, żadnego usg, nic. Na dodatek obiecał mi kroplówkę dzień później czyli w wigilię. Oszukali mnie, w wigilię nic mi nie dali, jedynie cewnik który zaraz wypadł. Wigilię przepłakałam na sali przedporodowej, dali mi tylko antybiotyk bo gbs miałam dodatni i się dziwili na zmianę, ordynator, że tak późno przyszłam, położne po co się na święta do szpitala pakowałam. Tak jakbym chciała ![]() Poza tym w wigilię trafiło tyle dziewczyn do porodu, że leżały już na patologii bo na porodówce nie było miejsca. Martwiłam się coraz bardziej, że skoro tyle do porodu to przecież mi nie będą wywoływać bo sal nie będzie. 25 lekarz dopiero o 10 zdecydował, że podają mi oxy. Przez godzinę nic nie ruszyło. O 11 zaczęły się skurcze, ale takie lajtowe, potem już powoli przyginały do ziemi, ale ponieważ przy pierwszym dziecku miałam bardzo małe skurcze to nie wiedziałam, czy będzie bolało jeszcze bardziej czy jak. W końcu nie zdążyłam po męża zadzwonić bo musiałam rodzić już i natychmiast. Urodziłam o 12:40. Krocza się chronić nie dało bo niestety mam tam za wąsko. Bolało bardziej, nie mogłam dziecka wypchać choć to może 2 skurcze były a Inga była mniejsza od poprzedniej córeczki o pół kilo. Czułam jak wychodzi głowa i reszta, przy pierwszym dziecku naprawdę nie czułam nic i teraz musiałam jeszcze urodzić łożysko, za pierwszym razem chyba samo wylazło I to kurczenie się macicy brrrr......
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już masz za sobą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten smoczek wydaje się ekstra, też go planuje kupić Super masz z bratem ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() Dawno mnie nie było ale dużo spraw na głowie mała i studia - teraz zaczeła się sesja ![]() Wklajem fotke i pozdrawiam Was może znajde teraz trochę więcej czasu ![]() |
|
|
|
#2768 |
|
Raczkowanie
|
blondi
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
|
#2770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za opis. Cytat:
![]() Choć muszę przyznać, że podobnie było z kamerką, którą kupił nam na święta. Fajnie ucieszyłam się, ale pomyślałam sobie po co mi ona w mieszkaniu?? A jednak teraz korzystam codziennie i naprawdę jestem mega zadowolona. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ma 3 spanie dzisiaj a w teraz mogłam sobie obiad podszykować
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wylapalam tylko tyle ze Kacperek i Nina byli grzeczni na chrzcinach. Wielkie dla aniolkow ![]() Niunia ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku ![]() Nanusia ciezko cokolwiek napisac. Zycze Ci z calego serca zeby fasolka jak najszybciej pojawila sie w Twoim brzuszku Reszte nadrabiac bede jak dorwe sie do laptopa ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
hej, troszkę was podczytałam ale mieliśmy zajęty weekend. W sobotę u znajomych w niedzielę u rodziców. W sobotę była też sesja noworodkowa naszego chochlika
było całkiem fajnie.Mała ma jakieś bunty na spanie i nie umie zasnąć już ze zmęczenia od rana uśpiłam ją o 15.20 wcześniej cycała i miała 10 minutowe drzemki... masakra postaram się nadrobić jak zrobię obiad aaa i byłam u znajomej dermatolog - mała nie ma trądziku tylko potówki jakąś odmianę potówek i kazała kupić taki puder jak na ospę i spirytus salicylowy i przemywać na zmianę i powinno szybko zejść
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało takich dzieci się rodzi śliczna---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Co taka cisza na forum, czyżby Tż-ci wrócili z pracy? Liwka śpi wiec mam trochę czasu, czekam na męża bo potem mu ja oddam a sama zamierzam się uczyć. Pozatym że uczyć mi się nie chce, no ale co zrobić.
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
De zdrowia, strasznie ci wspolczuje.
Gabrysiaczek ale masz fajna blondyneczke! Elena Twój dzieciaczek też słodki! Jak sobie radzisz z dwojeczka? Ryba i co? Szczepilas? Ja bym nie szczepila z katarem i kaszlem. Aaby fajnie ze malutka taka grzeczna byla, pozazdrościć. Nie wiem która to metoda jest ale jedna z tych dwóch, muszę o to zapytać. Dzisiaj przez pierwsze 3 min Mikus się uśmiechał do mnie ale później rozdzierający płacz i to nawet 10 min po ćwiczeniach, aż mu się łezka pojawiła ciężko mi to znosić.Niunia super ze u was wszystko dobrze, trzymam kciuki za kolejne dobre wieści wlasnie dziś w nocy jak czytałam forum to myślałam co tam u ciebie
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-20 o 17:13 |
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, głównie do mam które karmią mm, czy waszym dzieciaczkom odbija się tylko po jedzeniu?? Chodzi mi o to że Zuzi odbija się po jedzeniu, czasem się coś uleje i bardzo często odbija jej się godzinę po jedzeniu, dwie godziny po jedzeniu, wtedy się już raczej nic nie ulewa ale się tak odbija i nie wiem czy mam sie martwić i mówić o tym jutro pediatrze czy nie
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a my nie szczepilismy. po pierwsze ja nie chcialam, a pediatra sie nie zgodzila. malyma zapalenie gardla.antybiotyk i syop... kolejne dni w domu spedzimy.
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?
![]() Już wszystkie po porodzie ??
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze u wiekszosci dzis pogoda do du.py . U nas taki deszcz ze porazka, ale w sumie dzien nam fajnie minal bo spalismy z Leo do 10.45 pozniej pojechalismy o 13 do szwagierki w odwiedziny i niedawno dopiero do domku wrocilismy. Teraz sie cycolimy Ryba, Aaby super ze wasze dzieciaczki takie grzeczne byly - czekamy na zdjecia Nanusia, bardzo mi przykro , trzymam kciuki i tule mocno ![]() I zapomnialam co mialam pisac ehh, Aha Mao mi sie podoba ten palak, mysle ze dziecko wyciagaloby raczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Gabrysiaczek, cora sliczna i te wloski Elena, gratulacje ! Super ze sie odezwalas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej hej
U nas weekend minął szybciutko-standardowo w sobotę sprzatanko i pranie,po południu wpadła przyjaciółka z synkiem starszym o 3 tyg od Tymka i sobie pogawędziłyśmy.W niedzielę pojechalismy na msze za dziadka 50 km od domu-o dziwo udało sie bez niespodzianek bo nawet nie miałabym gdzie nakarmć dziecka.A po południu mielismy księdza ![]() A i dołączam oficjalnie do grona @-dostałam w sobotę .Żadnych oznak ani bólu nie było,dobrze że w domu mi sie przytrafiło.A i zeszły nam te zmiany z nóżek ![]() Cytat:
Cytat:
za grzeczność Kacperka.śliczny torcik ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
Kąpała któraś z was w krochmalu? Jeśli tak to jak? Jakie proporcje? Używać wtedy płynu do mycia też? A co z główka? Bo my zawsze myjemy i nie wiem czy ta woda z krochmalem można?
|
#2786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna malutka |
||||
|
|
|
#2787 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za smok? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz ustny czy pisemny egzamin? Cytat:
![]() A pogoda do Cytat:
Wszystkie wszystkie ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Wituś,Kamil,Olka,Nikolka, Ninka,Filipek,Laura,Micha ś i dla dzisiejszych solenizantów Tomusia i Olka Anulka Trzymam kciuki za badania Ani ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() Dawałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej na około 3 litry wody.Taki żeby nie był za rzadki i nie za gęsty.Oczywiscie wcześniej rozpuszczałam makę w zimnej wodzie Bez płynu wtedy.Główkę myłam szamponem(cały czas używam profilaktycznie na ciemieniuchę)a spłukałam wodą przegotowaną. |
|||||||
|
|
|
#2788 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Weekend spokojny więc coś poczytam i poodpisuję
![]() Cytat:
Naprawde miałas szczęście że nic się nie przyplatało.Bungu bunguj ![]() Cytat:
Spróbuje w takim razie tych typowych dwójek. Dzięki Ulka w końcu śpi Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez jem duzo słodyczy,tzn jadłam bo teraz odstawiłam czekoladę i ciastka. Mały przybiera normalnie około 700-800 g na miesiąc(podobno to książkowo) Cytat:
![]() Widzę po zdjęciach że Miki ma inny rodzaj wysypki. A długo macie rehabilitować? Niech to szlag zawsze musi sie coś przyczepić.Jak nie jedno to drugie Zdjęcia z sesji cudne,bardzo mi się podobają-- zdjęcie na popielniczkę Firial fiu fiu
|
||||||||
|
|
|
#2789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak ![]() I bardzo dobrze ze nie zaszczepilas ![]() Cytat:
![]() Nelka mi juz padla spala dzisiaj z 10 godzin moze ciut mniej i usnela szybko na noc a chcialam ja przetrzymac do 22 i sie nie udalo tylko ja polozylismy a ta sekunda i usnela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|||
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek no niby pogoda słaba, ale ja miałam tyle rzeczy do zrobienia, jeszcze teraz musze godzine tygodniowo wychodzić, a teraz jak mały chory to i ja musze przekładać spotkanie. No wiadomo ze on najważniejszy i wszystko dla niego zrobie.. Poza tym są u nas na feriach dziewczyny i nawet z nimi na lodowisko nie pójdę, bo jak..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

ała....
I to kurczenie się macicy brrrr......

Kciuki za Anię

ciezko cokolwiek napisac. Zycze Ci z calego serca zeby fasolka jak najszybciej pojawila sie w Twoim brzuszku
ciężko mi to znosić.

Naprawde miałas szczęście że nic się nie przyplatało.