Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 17:43   #1681
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cześć

Carmena słyszałaś tą pieśń --> http://www.youtube.com/watch?v=dREXsEaWtVk

Bo jak usłyszałam to od razu mi się z Tobą skojarzyła
Stary 2014-01-20, 17:43   #1682
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
maciejka Twój gin jakiś dziwny chyba jest faktycznie..
ale czemu?
w sensie ten teraz (facet?) czy ta wcześniej( babeczka?) jest dziwna

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki

Aga pewnie, że zauważyłyśmy Dziwne te Twoje plamienie idz sie przebadać i może coś się wyjaśni.

Jutro ok 9:00 śmigne na badanie a wieczorem bedzie wynik

Koniec pracy

Lece do domu a później na trening
łoo matko do jutrzejszego wieczora aż mamy czekać

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
hej
Czy Ty zawsze miałaś takie plamienia długie przed @??... u mnie to się zdarzyło pierwszy raz w życiu i zastanawiam się, czy to nie problem z hormonami...
Ty badałas hormony??
ktoś coś mówił o tym plamieniu przed @ ja miałam długie plamienia w cyklu bezowulacyjnym. Nie wiem czy to ma jakiś związek.

Teraz czytam, że przy nadżerce też zdarzają się plamienia przed @.

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Brawo geniuszu

Ej, czy makę można kupić normalnie w aptece? Pamiętam, że mężowie niektórych z Was ją zażywali na poprawę plemniorów... no i zawsze mi się kojarzyła właśnie z suplementem dla panów na poprawę nasienia i zwiększenie libido (nawet ostatnio myślałam, żeby kupić TŻ-owi - niby nie ma problemu z nasionkami, ale w sumie to co szkodziłoby jeszcze je wzmocnić? ), a oto co właśnie wyczytałam:

"Maka (również znana jako maca; lepidum meyenii) – roślina pochodząca z Andów; stymuluje i normalizuje funkcję przysadki, w szczególności produkcję estrogenu. Normalizuje działanie hormonów żeńskich i dlatego jest zalecana przy zespole policystycznych jajników (PCOS), nieregularnej menstruacji, nieregularnej owulacji, bólach miesiączkowych, zespole napięcia przedmiesiączkowego, i innych schorzeniach związanych z zaburzeniami hormonalnym. Pomaga przywrócić równowagę hormonalną po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych lub po zakończeniu terapii hormonalnych lekami typu Clomid. Działając na przysadkę, maka wpływa też pozytywnie na poziom progesteronu, więc jest pomocna również przy niedomodze lutealnej. Dlatego też można ją stosować przez cały cykl menstruacyjny. Co najważniejsze, jest to roślina bezpieczna w użyciu i literatura medyczna nie zarejestrowała większych efektów ubocznych u pacjentek przyjmujących makę".

Więc wychodzi na to, że ta maka lepsza byłaby dla mnie, niż dla TŻ-a Moglibyśmy łykać ją oboje (TŻ jakoś mniej podejrzliwie podchodzi do zażywania tabletek, które ja też biorę ), tylko nie wiem czy muszę zamawiać przez internet czy wystarczy pójść do apteki?

A w ogóle to mam teraz takie fajne emeryckie pojemniczki na tabletki - ale nie takie na jeden dzień, tylko mega wypaśne: od razu na cały tydzień http://aptekaslonik.pl/images/cache/...9e2e0f679f.jpg
pojemniczki były/są w biedro, bynajniej w gazetce widzialam...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:43   #1683
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
niby dlaczego nie może ?
Bo ja jestem jakaś pechowa. Już się staraliśmy 2 lata temu, też nic nie wyszło. Teraz 6 cykl nie wiadomo. Jak się nie uda to kolejny. Do tego się boję bo gin mnie chce wysyłać w lutym na badanie drożności a ja nie chcę za bardzo Boję się tego bólu przy tym. No i po prostu nie mogę uwierzyć, że mogłabym zajść w ciążę Tż też tych wyników nasienia nie miał idealnych i możemy się tak starać do uss.....

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
ej, no... w końcu zajść musisz.. więc może to akurat teraz??.. oby, Kochana.. trzymam kciuki cały czas...
ja za Ciebie też kciuki trzymam, żeby wreszcie było ok

Cytat:
A w ogóle to mam teraz takie fajne emeryckie pojemniczki na tabletki - ale nie takie na jeden dzień, tylko mega wypaśne: od razu na cały tydzień http://aptekaslonik.pl/images/cache/...9e2e0f679f.jpg
Ale super Ja to nic nie biorę za bardzo, ale na emeryturze sobie kupię
Stary 2014-01-20, 17:43   #1684
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Brawo geniuszu

Ej, czy makę można kupić normalnie w aptece? Pamiętam, że mężowie niektórych z Was ją zażywali na poprawę plemniorów... no i zawsze mi się kojarzyła właśnie z suplementem dla panów na poprawę nasienia i zwiększenie libido (nawet ostatnio myślałam, żeby kupić TŻ-owi - niby nie ma problemu z nasionkami, ale w sumie to co szkodziłoby jeszcze je wzmocnić? ), a oto co właśnie wyczytałam:
ja mojemu kupiłam w zielarskim, ale w sumie to wziął z pół m-ca
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 17:47   #1685
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

mi też się z Carmeną kojarzy

6.2.15

Stary 2014-01-20, 17:51   #1686
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja tam sobie będę pakować kwas foliowy, wiesioła, macę (jak już ją kupię); tylko muszę jeszcze kupić drugi taki pojemnik dla TŻ-a
Ten tygodniowy jest o tyle fajny, że wystarczy raz na te kilka dni podzielić lekarstwa - bo codziennie jakoś mi się nie chciało

Rany, ale strona mi się wyświetliła w tych personalizowanych reklamach Google'a Sklep internetowy tylko i wyłącznie ze specyfikami na poprawę płodności -> www.jestemplodna.pl/ Zabierzcie mi internet, bo zaraz wydam tam resztę pieniędzy jaka mi została na koncie

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
ja mojemu kupiłam w zielarskim, ale w sumie to wziął z pół m-ca
A pamiętasz ile kosztowała?
Stary 2014-01-20, 17:53   #1687
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam sobie będę pakować kwas foliowy, wiesioła, macę (jak już ją kupię); tylko muszę jeszcze kupić drugi taki pojemnik dla TŻ-a
Ten tygodniowy jest o tyle fajny, że wystarczy raz na te kilka dni podzielić lekarstwa - bo codziennie jakoś mi się nie chciało

Rany, ale strona mi się wyświetliła w tych personalizowanych reklamach Google'a Sklep internetowy tylko i wyłącznie ze specyfikami na poprawę płodności -> www.jestemplodna.pl/ Zabierzcie mi internet, bo zaraz wydam tam resztę pieniędzy jaka mi została na koncie

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A pamiętasz ile kosztowała?
a łykasz tylko kwas? witaminek żadnych nie?

6.2.15

Stary 2014-01-20, 17:57   #1688
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm może się jutro przejdę na bete bo mam za darmo a wole wiedzieć co w trawie piszczy przed wizytą u gin
czekamy na wieści a może te twoje testy są dupne? Podobno test może pokazać negatywa a jest się w ciąży, @ nie ma więc czekam na twój wynik bety

Cytat:
cześć dziewczyny

dawno mnie nie było, w sensie kilka dni .. ale pewnie nie zauważyłyście..
nic nie szkodzi. u mnie bez zmian, poza 5 dniowym plamieniem, dzisiejszym spadkiem temp,a więc @ będzie na bank. w związku z czym humor mam do :pupa:
czekam na 11 lutego idę do lekarza i chcę przebadać się wzdłuż i wszerz.
Cloud miała plamienia aż 2 tyg a się okazało, że już fasolka u niej mieszka, więc może u Ciebie też? Weekend był dość skromny na forum, ja też tylko wpadałam zobaczyć co się dzieje, bo miałam 2 imprezki.

Cytat:
Brawo geniuszu

Ja to normalnie tak się przy was dokształcam, dobrze że jesteście bo o wielu rzeczach nie miałam pojęcia

Cytat:
Cześć

a właśnie, dlaczego Carmena - Macarena?

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Ja mam nadżerkę a nie plamię, więc chyba nie ma reguły.
Widziałam 8,99 biedro poleca

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:04   #1689
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny...zrobiłam sobie inkę, elegancko zalałam wodą, dodałam mleka. I tak sobie piję i myślę "kurcze jaka dobra mi wyszła" aż do mnie doszło, że zalałam...ale kakao
hahaha słodziutka co?
Cytat:
A u nas ziąb taki, że szok! Od wczoraj samochodu nie mogliśmy mojego samochodu otworzyć, bo drzwi poprzymarzały Dopiero dzisiaj po długiej walce udało się otworzyć bagażnik i TŻ wszedł przez niego do środka i udało mu się wyważyć jedne drzwi
hehe chciałabym zobaczyć jak wchodzi przez bagażnik
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:15   #1690
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
hehe chciałabym zobaczyć jak wchodzi przez bagażnik
Wyglądał jakby włam robił Zwłaszcza, że alarm mi się często bez powodu włącza

Cytat:
a łykasz tylko kwas? witaminek żadnych nie?
Jak pamiętam, to łykam (teraz mam super pojemniczki, wiec będę brać regularnie ), ale nie chciałam żebyście wzięły mnie za lekomankę (chociaż nie ma co ukrywać - ja naprawdę bardzo lubię łykać wszelkie tabletki )
Biorę jeszcze A + E, B complex, magnez, cynk.

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2014-01-20 o 18:19
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:17   #1691
maciejka1987
Zakorzenienie

nie no jaki lekoman...pytam bo sama nie wiem co mam łykać..

6.2.15

Edytowane przez maciejka1987
Czas edycji: 2014-01-20 o 18:18
Stary 2014-01-20, 18:21   #1692
Lea_ny
Zakorzenienie

Mój TŻ strasznie się ubawił, jak właśnie mu oznajmiłam, że będziemy oboje brać makę, którą stosowali już Inkowie
Stary 2014-01-20, 18:37   #1693
malinOla1
Wtajemniczenie

dziewczyny przeżyłam szok, przed chwilą odwiedził mnie .................. ksiądz z kolędą wczoraj byłam w innej parafii w kościele, a tu siedzę przy forum i dzwonki dzwonią ministranci na szybko obrus, świeczki i po kolędzie

Stary 2014-01-20, 18:48   #1694
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglądał jakby włam robił Zwłaszcza, że alarm mi się często bez powodu włącza

Jak pamiętam, to łykam (teraz mam super pojemniczki, wiec będę brać regularnie ), ale nie chciałam żebyście wzięły mnie za lekomankę (chociaż nie ma co ukrywać - ja naprawdę bardzo lubię łykać wszelkie tabletki )
Biorę jeszcze A + E, B complex, magnez, cynk.

A słyszałaś cos o czymś takim jak Inofolic ?
Zapytałam dzis w superpharm, a babeczka: "ino folik - takie śląskie nazewnictwo" ale oczywiscie nie było, powiedziała ze na zamówienie okolo 60zł

Dzieki dziewczyny za wsparcie i jednoczesnie przepraszam ze was zaniedbałam załapalam dziś naprawdę mega doła
Mąż zabrał mnie na zakupy, chial po prostu zebysmy wyszli z domu, byliśmy w tesco, saturnie, chciał mi kupic w ccc buty (chyba na pocieszenie... ) ale nie było takich jak mi sie podobały i skończyło się na tym, ze kupił...sobie...a potem mówi "wyszlo jak zwykle, jak jedziemy po buty dla ciebie to zawsze przywozimy dla mnie" chyba miał wyrzuty sumienia-potem mówi "moze smartfona kupimy?"
Stary 2014-01-20, 18:51   #1695
Leine
Zakorzenienie

ja to chyba fb skasuję na zawsze bo mnie tylko drażni panuje jakaś taka zazdrość, przekomarzanie się itp itd a moja rodzina to mnie po prostu w☠☠☠☠ia

Leany
czytam Cię i czytam i myślę: "jaką mąkę? się rozrabia jak do zagęszczania do zupy? I mąka ma takie super właściwości??????"

Makarena hehehe kakao zalane w większości wodą

zeżarłam trochę czekolady ja nie mogę iść na odwyk, chyba cukierki sobie owocowe za to kupię jak ja nad tym ubolewam, a nawpierdalałabym się ojjj nawpierdalałabym się

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-20 o 18:53
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:52   #1696
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja jestem jakaś pechowa. Już się staraliśmy 2 lata temu, też nic nie wyszło. Teraz 6 cykl nie wiadomo. Jak się nie uda to kolejny. Do tego się boję bo gin mnie chce wysyłać w lutym na badanie drożności a ja nie chcę za bardzo Boję się tego bólu przy tym. No i po prostu nie mogę uwierzyć, że mogłabym zajść w ciążę Tż też tych wyników nasienia nie miał idealnych i możemy się tak starać do uss.....

ja za Ciebie też kciuki trzymam, żeby wreszcie było ok

Aj głupoty gadasz... jak będzie potrzeba to trzeba iść na badanie i już. Jak nie teraz to kiedy się zdecydujesz?
Stary 2014-01-20, 18:54   #1697
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

słyszałam :brzyda l: też mi się ze mną kojarzy

Cytat:
oj tam nie pie.prz głupot pogadamy po teście ja tam wierzę, że tym razem się uda

Cytat:
mi też się z Carmeną kojarzy

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
hahaha słodziutka co?
no powiedzmy...trochę taka rozrzedzona ale dało się wypić

maliOla w sumie sama nie pamiętam z której sytuacji to wyszło? bo kiedyś któraś się pomyliła i napisała Camarena czy jakoś tak, a ja odpowiedziała "eeee....Macarena" i tak zostało albo też była sytuacja z trudnym wyrazem i ja napisałam właśnie te "eee...Macarena" no i podłapały

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:55   #1698
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za kciuki

Aga pewnie, że zauważyłyśmy Dziwne te Twoje plamienie idz sie przebadać i może coś się wyjaśni.

Koniec pracy

wiem,że dziwne, tzn niby nie dziwne, bo zawsze mam plamienia przed @, tylko jakoś nie takie długie, 11 lutego idę do gina
Cytat:
Brawo geniuszu

Ej, czy makę można kupić normalnie w aptece? Pamiętam, że mężowie niektórych z Was ją zażywali na poprawę plemniorów... no i zawsze mi się kojarzyła właśnie z suplementem dla panów na poprawę nasienia i zwiększenie libido (nawet ostatnio myślałam, żeby kupić TŻ-owi - niby nie ma problemu z nasionkami, ale w sumie to co szk
ja zamawiałam w aptece zdrovit płaciłam 40 zł i faktycznie wychodzi na to,że powinno się ją jeść w dwójkę. bo kobiecie też by się przydało.
Cytat:
ale czemu?
w sensie ten teraz (facet?) czy ta wcześniej( babeczka?) jest dziwna

ktoś coś mówił o tym plamieniu przed @ ja miałam długie plamienia w cyklu bezowulacyjnym. Nie wiem czy to ma jakiś związek.

maciejka miałam na myśli tego gina,co tak olewacko do wszystkiego podchodził
Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
czekamy na wieści a może te twoje testy są dupne? Podobno test może pokazać negatywa a jest się w ciąży, @ nie ma więc czekam na twój wynik bety

Cloud miała plamienia aż 2 tyg a się okazało, że już fasolka u niej mieszka, więc może u Ciebie też? Weekend był dość skromny na forum, ja też tylko wpadałam zobaczyć co się dzieje, bo miałam 2 imprezki.

Ja to normalnie tak się przy was dokształcam, dobrze że jesteście bo o wielu rzeczach nie miałam pojęcia

a właśnie, dlaczego Carmena - Macarena?

Ja mam nadżerkę a nie plamię, więc chyba nie ma reguły.
Widziałam 8,99 biedro poleca
wiesz chciałabym,żeby to było to,ale cloud chyba nie miała plamień co m-c? a ja mam zawsze, zwykle do 3 dni przed @ teraz już 5 dzień, w październiku miałam 4d przed. mogłabym mieć nadzieję,że to ciąża gdyby nie ta moja temp. ja się nie łudzę, ale dziękuje,że Wy jesteście dobrej myśli, sądzę,że jutro wszystko się wyjaśni, pobolewają mnie jajniki,ale w tym cyklu w sumie to od owulki czuję, więc ja już nie chcę się nad tym zastanawiać
Cytat:
dziewczyny przeżyłam szok, przed chwilą odwiedził mnie .................. ksiądz z kolędą wczoraj byłam w innej parafii w kościele, a tu siedzę przy forum i dzwonki dzwonią ministranci na szybko obrus, świeczki i po kolędzie
dobre my nie jesteśmy w parafii jeszcze zgłoszeni,więc nie mam pojęcia kiedy tu kolęda, bo tu na wsi to podają datę i nazwiska od kogo do kogo, a ja tych ludzi nie znam:Noniewiem: ale musiałaś przeżyć szok
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 18:59   #1699
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

maliOla w sumie sama nie pamiętam z której sytuacji to wyszło? bo kiedyś któraś się pomyliła i napisała Camarena czy jakoś tak, a ja odpowiedziała "eeee....Macarena" i tak zostało albo też była sytuacja z trudnym wyrazem i ja napisałam właśnie te "eee...Macarena" no i podłapały
słucham?!!!!!!! nie przypisuj sobie czyiś zasług!!!!!!!
to ja wymyśliłam Makarenę i Wam podpasowało!

Elfka słyszałam tą piosenkę, nawet chciałam dziś ją wstawić dla Makaroniary ale mi się nie chciało

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-20 o 19:00
Stary 2014-01-20, 19:01   #1700
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
A słyszałaś cos o czymś takim jak Inofolic ?
Zapytałam dzis w superpharm, a babeczka: "ino folik - takie śląskie nazewnictwo" ale oczywiscie nie było, powiedziała ze na zamówienie okolo 60zł

Dzieki dziewczyny za wsparcie i jednoczesnie przepraszam ze was zaniedbałam załapalam dziś naprawdę mega doła
Mąż zabrał mnie na zakupy, chial po prostu zebysmy wyszli z domu, byliśmy w tesco, saturnie, chciał mi kupic w ccc buty (chyba na pocieszenie... ) ale nie było takich jak mi sie podobały i skończyło się na tym, ze kupił...sobie...a potem mówi "wyszlo jak zwykle, jak jedziemy po buty dla ciebie to zawsze przywozimy dla mnie" chyba miał wyrzuty sumienia-potem mówi "moze smartfona kupimy?"
widzisz jakiego dobrego masz męża super,
a co do inofolika to ja często poluję na promocje w rossmanie czy superpharm a jak nie to zawsze w aptece mówię najtańszy kwas foliowy i coś się zawsze znajdzie,ale 40zł to niezłe przegięcie
Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
ja to chyba fb skasuję na zawsze bo mnie tylko drażni panuje jakaś taka zazdrość, przekomarzanie się itp itd a moja rodzina to mnie po prostu w☠☠☠☠ia

Leany
czytam Cię i czytam i myślę: "jaką mąkę? się rozrabia jak do zagęszczania do zupy? I mąka ma takie super właściwości??????"

Makarena hehehe kakao zalane w większości wodą

zeżarłam trochę czekolady ja nie mogę iść na odwyk, chyba cukierki sobie owocowe za to kupię jak ja nad tym ubolewam, a nawpierdalałabym się ojjj nawpierdalałabym się
ja też najpierw myślałam, że Lea chce mąkę w aptece kupować
a co do fb to ja już od długiego czasu praktycznie tam nie zaglądam
aha odkąd przeczytałam o tej czekoladzie, która wpływa na ból jajników chciałam jej nie jeść,ale też nie idzie mi najlepiej,bo dziennie jednak coś co zawiera czekoladę wszamam
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Aj głupoty gadasz... jak będzie potrzeba to trzeba iść na badanie i już. Jak nie teraz to kiedy się zdecydujesz?
mi też się wydaje, że vioris już nie będzie musiała się martwić badaniami, bo teraz nie jest taki nagły skok tylko rośnie już 3 dzień... KCIUKI NASZE SĄ!!!
Stary 2014-01-20, 19:14   #1701
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
ale bardzo mi to do Ciebie pasuje

Cytat:

wiesz chciałabym,żeby to było to,ale cloud chyba nie miała plamień co m-c? a ja mam zawsze, zwykle do 3 dni przed @ teraz już 5 dzień, w październiku miałam 4d przed. mogłabym mieć nadzieję,że to ciąża gdyby nie ta moja temp. ja się nie łudzę, ale dziękuje,że Wy jesteście dobrej myśli, sądzę,że jutro wszystko się wyjaśni, pobolewają mnie jajniki,ale w tym cyklu w sumie to od owulki czuję, więc ja już nie chcę się nad tym zastanawiać

dobre my nie jesteśmy w parafii jeszcze zgłoszeni,więc nie mam pojęcia kiedy tu kolęda, bo tu na wsi to podają datę i nazwiska od kogo do kogo, a ja tych ludzi nie znam:Noniewiem: ale musiałaś przeżyć szok
kurcze szkoda, a mówiłaś swojej/emu gin o tych plamieniach? może to co God brała by Ci pomogło? Po to jesteśmy kochana żeby pogadać, pośmiać się i wspólnie popłakać Mnie ostatnio też od owulki do @ ciągle jajniki bolały, aż byłam w szoku bo nigdy tak nie miałam. Mam nadzieję kochana, że szybko zawita w Twoim brzuszku dziecię

Stary 2014-01-20, 19:15   #1702
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
słucham?!!!!!!! nie przypisuj sobie czyiś zasług!!!!!!!
to ja wymyśliłam Makarenę i Wam podpasowało!

Elfka słyszałam tą piosenkę, nawet chciałam dziś ją wstawić dla Makaroniary ale mi się nie chciało
owszem Ty zaczęłaś tak do mnie gadać ale to było właśnie po którejś z tej sytuacji

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 19:22   #1703
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
ale bardzo mi to do Ciebie pasuje

kurcze szkoda, a mówiłaś swojej/emu gin o tych plamieniach? może to co God brała by Ci pomogło? Po to jesteśmy kochana żeby pogadać, pośmiać się i wspólnie popłakać Mnie ostatnio też od owulki do @ ciągle jajniki bolały, aż byłam w szoku bo nigdy tak nie miałam. Mam nadzieję kochana, że szybko zawita w Twoim brzuszku dziecię
Dzięki malin mówiłam ginom, u których byłam w swojej kadencji i każdy twierdził,że to normalne i taka moja uroda, ale teraz się nie dam zbyć, bo chcę zbadać progesteron i wszystkie hormony, które mi zleci. bo nie miałam takich długich tych plamień raz mi się kiedyś zdarzyło i akurat była u gina i wiem,że luteinę mi przepisała, bo akurat u babki byłam i to w sumie nalegałam,żeby coś mi na to dała. ale nie pamiętam czy pomogło, tzn coś na pewno,bo miałam zwykle 2 dni przed @. one są brązowe do ciemno brązowych czasami ze skrzepami tak jak w @. aktualnie jest go jakby mniej i wyjaśniało trochę,ale sądzę,że cichnie, bo @ nadchodzi. a co do tego castangusa to kupię sobie, bo god mówiła,że to nie na receptę i że nie zaszkodzi.
Stary 2014-01-20, 19:23   #1704
kindziulindzia
Zakorzenienie

Lea kobito daj jakiegoś linka do tego MACA na poprawę płodności bo jak czytam w necie jest strasznie dużo tych kapsułek i na różne dolegliwości i mam ćwieka które to powinno być
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 19:25   #1705
Leine
Zakorzenienie

AgnieszkaK a więc siedzimy w tym razem... a jak Twoje ćwiczonka??

Cytat:
owszem Ty zaczęłaś tak do mnie gadać ale to było właśnie po którejś z tej sytuacji
no!

ktoś chce zastrzyk w dupacza? nudzi mi się
Stary 2014-01-20, 19:26   #1706
agnieszkaK
Zadomowienie

Carmenna a Ty przed ciążą nie miałaś plamień przed @owych nie? już kiedyś pytałam,ale dziś tak mnie głowa boli,że nie pamiętam. aha a te co miałaś już jak zaszłaś to jakie były?
pytam nie dlatego,że chcę się wkręcić, tylko się zastanawiam, czy ktoś z taką przypadłością zaszedł w ciążę?
czytałam o jakiejś niedomodze lutealnej,ale to jeszcze trzeba mieć fazę lutealną krótszą niż 10 dni a ja mam dobrze, tylko te plamienia.. wkurzają mnie bardzo, bo np jest to niekomfortowe przy serduszkowaniu, bo zawsze się boję,że coś wypłynie, choć tak na szczęście sie nie dzieje.. ale jednak przez to nie lubię wtedy serduszkować i unikam w tym czasie zbliżeń..
Stary 2014-01-20, 19:27   #1707
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
bądź twarda niech przeprasza

Kochana nie trzymaj nas tak w niepewności, oj będą dwie kreseczki jak nic

Widziałam, piękna końcówka

O ty niedobra, ile mamy czekać na tego twojego pozytywa?
misiek34 hejo

nadrobiłam Was, wróciłam od mamci, jutro do pracy i od jutra mierzę tempkę, tylko wymienić miał termometr i jakoś idiota jescze nie odesłał
przeprosił i od razu serducho było wieczorem
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Tak prolaktyne miałam podwyższoną i tyle a prolaktyna często idzie w parze z podwyższonym TSH

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

No to na co czekasz kobito ja niedługo muszę na zajęcia jechać a tu takie ociąganie się...
chociaż prolatynę mam ok
Cytat:
Dzień dobry kochane moje

Moje niecierpliwe Kochane dziś nie mam testów, dopiero jutro je odbiore z tz. Odpisała mi pani z apteki że jutro mogę odebrać. Więc nie pozostaje nic innego niż poczekać. Zresztą im później tym lepiej bo dziś 38dc jak w poprzednim cyklu. Dziś po tej tempce spokojnie zasnęłam to sobie możecie wyobrazić jak się przestalam nakrecac Swoją drogą jaka czajana przed Tz ze jedziemy odebrać kwas foliowy z apteki bo tam taki tani niby na co mi powiedział ze przecież może sam odebrać Jeszcze nie wiem jak zrobię potem w tajemnicy ten test :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za jutro
Będą 2 krechy na pewno!
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Cześć,
jestem po wizycie, okazało się, że mam mięśniaka w macicy : ( 2,1cm, lekarz powiedział najpierw, że to moglo być przyczyną poronienia ale nie musiało... potem przepisał mi Inofolic i powiedział, ze mozemy się starać, jak beda II to od razu przyjść, jak nie to za 2-3 m-ce zeby zobaczyć czy nie rośnie... tyle sie o tym juz dzis naczytałam że glowa mnie boli od płaczu

Wybaczcie ze nie cytuję Was najpierw
Kochana bedzie dobrze, nie czytaj na necie pierdół, bo to złoooo!
Cytat:
dzięki za kciuki

Koniec pracy

trzymam kciuki za jutro

Ja padnięta po pracy, jutro o 6 pobudka
@ dalej nie ma, chyba mi się cykle wydłużyły, albo przestał być regularne
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 19:31   #1708
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki malin mówiłam ginom, u których byłam w swojej kadencji i każdy twierdził,że to normalne i taka moja uroda, ale teraz się nie dam zbyć, bo chcę zbadać progesteron i wszystkie hormony, które mi zleci. bo nie miałam takich długich tych plamień raz mi się kiedyś zdarzyło i akurat była u gina i wiem,że luteinę mi przepisała, bo akurat u babki byłam i to w sumie nalegałam,żeby coś mi na to dała. ale nie pamiętam czy pomogło, tzn coś na pewno,bo miałam zwykle 2 dni przed @. one są brązowe do ciemno brązowych czasami ze skrzepami tak jak w @. aktualnie jest go jakby mniej i wyjaśniało trochę,ale sądzę,że cichnie, bo @ nadchodzi. a co do tego castangusa to kupię sobie, bo god mówiła,że to nie na receptę i że nie zaszkodzi.
i idź do lekarza i sam się człowieku lecz - obraz współczesnej służby zdrowia

FlightlessBird
i bardzo dobrze

Stary 2014-01-20, 19:32   #1709
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
\

no!
przeca to samo napisałam wcześniej tyle, że nie napisałam konkretnie, że to Ty zaczęłaś sama do siebie tak nie gadałam przecież

Cytat:
Carmenna a Ty przed ciążą nie miałaś plamień przed @owych nie? już kiedyś pytałam,ale dziś tak mnie głowa boli,że nie pamiętam. aha a te co miałaś już jak zaszłaś to jakie były?
pytam nie dlatego,że chcę się wkręcić, tylko się zastanawiam, czy ktoś z taką przypadłością zaszedł w ciążę?
czytałam o jakiejś niedomodze lutealnej,ale to jeszcze trzeba mieć fazę lutealną krótszą niż 10 dni a ja mam dobrze, tylko te plamienia.. wkurzają mnie bardzo, bo np jest to niekomfortowe przy serduszkowaniu, bo zawsze się boję,że coś wypłynie, choć tak na szczęście sie nie dzieje.. ale jednak przez to nie lubię wtedy serduszkować i unikam w tym czasie zbliżeń..
nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek tak miała chyba, że kiedyś wieki temu jedynie w tym szczęśliwym cyklu, a to wiązało się z progesteronem, a właściwie jego niedoborem.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-20, 19:34   #1710
agnieszkaK
Zadomowienie

Leine do ćwiczeń wracam zaraz po @ i nie będę przestawać, bo moje starania jak widać długo potrwają, to się zrobię jak hipopotam, teraz nie ćwiczyłam, bo głupia myślałam,że się udało i nie chciałam jakby co zaszkodzić sobie w sensie zagnieżdżenia itp. oj ja głupia.. ale tak serduszkowaliśmy z mężem wtedy kiedy trzeba teoretycznie, co prawda dzień przed owu ostatni raz. ale no nie ukrywam łudziłam się, do tego te moje "objawy" które jak widzę mam zaraz po owu przez kilka dni, ogromne mdłości, że wolałam nie ćwiczyć. Ale z ręką na sercu po @ daję z ćwiczeniami i będę przynajmniej zgrabna jak już nie w ciąży, no bo co mi zostaje??? a w między czasie się pobadam..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości