|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
:lo ve:
|
|
|
|
|
#1802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski: posortowałam ubranka które mam i tak: 52 56 62 68 74 Body 2 7 12 6 3 koszulki 0 11 9 0 2 spodnie 0 1 0 2 1 body dł.ręk. 0 0 4 9 2 pajac 2 0 8 4 4 śpiochy 0 0 2 8 2 półśpiochy 0 0 1 3 0 bluzy 0 0 0 0 1 nie wyszło...a taką ładną tabelkę zrobiłam...
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-20 o 19:12 |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
zorganizowana jesteś ![]() która szukała prezentu na urodziny taty-fana formuły1? Kasiab - w carrefourze będzie książka "Ilustrowana historia formuły 1"
|
#1806 |
|
Przyczajenie
|
Parę godzin nie zaglądałam i tyle do nadrobienia...
Gosius91 trzymaj się! Mam nadzieję że już niedługo Cię wypuszczą. Swoją drogą jestem w szoku jak piszecie że nie zawsze jesteście badane na samolocie... A ja narzekałam na swoją doktor... Martuszka0 też mi się wydaje że to niewiele ponad normę ale poczytałam fora i dziewczyny przy takich wynikach były już kierowane do poradni diabetologicznej.... Ja chyba poproszę o powtórzenie badań bo przyznam się że nie wytrzymałam 2h... Weszłam do gabinetu położnej 10minut wcześniej bo TŻ jeszcze do mnie nie dojechał a mi się strasznie słabo zrobiło i uznałam że lepiej będzie zasłabnąć u położnej niż na korytarzu Ja miałam trzypunktowy test 75g (na czczo, po1h i po 2h) w wyniku tego mam ogromne siniaki na obu przedramionach bo położna nie mogła wkłuć się w żyłę. Chyba to przyspieszyło moje zawroty głowy z tą dietą to ja nie wiem co zrobię bo słodyczy to ja wogóle nie jadam. Chyba będę musiała odstawić moje ukochane makarony...Nikii89 gratuluję przeprowadzki! Zazdroszczę my nadal na cudzym... Marzy mi się własne mieszkanko, ale na razie nie możemy sobie na to pozwolić... Co do dolegliwości- nudności owszem ale książkowo- po 3 miesiącu jak ręką odjął. Tylko między 9 a 16 tygodniem rozciągająca się macica naciskała na jakiś nerw w okolicy lędźwiowej, w wyniku czego prawa noga po prostu uginała się pode mną. Byłam przerażona- przeskoczyłam natychmiast ze szpilek na niższy obcas ale nie pomagało. Kila upadków zaliczyłam na szczęście w domu lub w pracy a nie na ulicy:/ TŻ na mnie krzyczał żebym natychmiast szła na zwolnienie i leżała. Generalnie nadopiekuńczy się zrobił. Na szczęście wszystko przeszło i teraz mogę śmigać oczywiście już na płaskim przy takiej pogodzie![]() Edit: Co do mojego loginu- miałam zawsze z tym słowem problem i specjalnie założyłam takie konto, ale jak widać niewiele go ćwiczyłam- oczywiście zgadzam się na skrót rewolwer
Edytowane przez wyleworwerowany Czas edycji: 2014-01-20 o 19:28 |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
to może przejrzyściej wygląda
![]() 52 56 62 68 74 Body 2 7 12 6 3 koszulki 0 11 9 0 2 spodnie 0 1 0 2 1 body dł.ręk. 0 0 4 9 2 pajac 2 0 8 4 4 śpiochy 0 0 2 8 2 półśpiochy 0 0 1 3 0 bluzy 0 0 0 0 1
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a tak z innej beczki. Zastanawiałyście się nad wyborem butelek? Może te brzuchatki, które już mają maluszki nam coś polecą? Ja zachorowałam na Avent Natural już miałam wybrany zestaw na allegro dwie małe i dwie duże, ale w sobotę w Smyku oglądałam Tommee Tippee i bardzo mi się spodobały i teraz mam mętlik w głowie.
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...nie przywiązywałam do tego wagi no i różnicy też nie widziałam- ani ja ani moje dziecko. teraz się czaję na te TT, bo boję się, że znowu będą kolki u mnie to fakt faktem była wina wcześniej niedorozwiniętych jelit, ale mimo wszystko i tak tą butelkę kupię
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Paulka gratuluje coreczek
wrocilam od endo, wyniki w lab jednak byly jeszcze dzis , a tak ladnie spadalo no trudno najwyzej wyciagne tzta nastepnym razem, bo ja teraz nie lubie jezdzic sama samochodem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-20 o 19:50 |
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Paulka GRATULACJE !!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do smaków ja ich również nie mieszam, ale wydaje mi sie że pałaszuje podwójne porcje... Dziś na obiad zjadłam rosół, II danie (pierś z kurczaka, ziemniaki i buraczki) a na deser 2 naleśniki na słodko??? Chyba coś dużo nie uważacie???? ![]() Paulka ![]() Myskao na pewno dasz radę... 2 latek to już nie noworodek, można z nim porozmawiać, pobawić się... dasz radę... Selenti super że udało ci się odebrać wyniki... No i następnym razem obowiązkowo zaciągnij ze sobą Tż.
|
|
#1813 | |||
|
Rozeznanie
|
Przeleciałam was mega na szybko, bo się okazało, ze będzie w przyszłym tygodniu u nas malowanie!!!
Mieliśmy malować w kwietniu, ale nasz fachowiec ma czas tylko w przyszłym tygodniu, więc do poniedziałku musimy kupić wszystkie farby i inne bajery, powynosić co się da z mieszkania i wszystko okleić.. Masakra.. Więc pewnie będę tylko na chwilkę zaglądać. Cytat:
Właśnie się zastanawiałam co z Tobą, bo się wszystkie mamusie z Krakowa jakoś wykruszyły Nawet parę razy sprawdzałam czy coś w ogóle piszesz na wizażu, ale cisza.. Cieszę się, że wróciłaś! ![]() Cytat:
Paulka gratulacje Cytat:
Natomiast teraz zachodzę w głowę jaki smoczek kupić... Wyobraźcie sobie, że poszłam do SMYKA z zamiarem kupienia kilku pierdółek nad którymi nie trzeba się zbytnio zastanawiać (czyt. pieluchy, prześcieradła, smoczki etc) i tak stanęłam przed tą ścianą smoczków i czytam.. ten do tego, tamten do tamtego, jeden ortodontyczny, inny uspokajający... Myślałam, ze ekspedientka mi pomoże, ale ona wprowadziła mnie jeszcze w większą panikę, bo uświadomiła mi, że mój jednorazowy wybór smoczka może zaważyć na całym życiu mojego dziecka (wady zgryzu, wady wymowy etc). Ja pierdziele.. oszaleli ludzie... Jakich smoczków wy używałyście? |
|||
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i może lekarz ma rację z tą kolejną szybszą wizytę lepiej kontrolować Cytat:
|
|
#1815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tymi wynikami glukozy tak się nie martw bo masz naprawdę bardzo mało ponad normę no i makaron z mąki durum można także nie będzie tragedii trzymam kciukipaulka gratuluję obstawiałam chłopców, ale dziewczynki też są cudne |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Light limara kupiłam ten rożek...
http://allegro.pl/becik-rozek-dla-no...863060852.html wzór F40 Ostatnio stwierdziłam że zbyt długo się zastanawiam nad najmiejszą pierdółką dla dziecka... I mi rzeczy znikają z all. Więc kupiłam. Dziekuje Light
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że teraz zobaczyłam cenę - powalająca no trudno - a powiedzcie ile tych buteleczek potrzeba
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
JJJustynAAA rzeczywiście duża porcja, ale jedz jak jesteś glodna
![]() Ja dziś jestem na mleku z płatkami ( swoja droga zaczal mnie bolec brzuch/ zoladek po mleku wiecw odstawiam ), jajecznicy i dwóch kanapkach a czekam na pyszna czekolade- TŻ ma mi przywieźć, mniaaaaaaam. A dzis w nocy zjadlam kanapke z żółtym serem i pomidorem, taka byłam glodna ze nie moglam zasnąć. |
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ty niewiele jesz - porównując do mnie (tak sobie tłumaczę)... Chociaż jestem troszkę przerażona. Zmykam pod prysznic, jakaś kolacja (znów jedzenie) może coś poczytam... Dobranoc
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulka gratuluję coreczek ![]() Sent from my LG-P710 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem dalej w lesie....
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- |
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do aventa można podmienić smoczki lovi, one sa bardzo miekkie i dobre dla piersiowych chyba ![]() Choc słuchał MamyKtosia ![]() Carolyna ja z piersiowym miałam jedną dużą, jedną małą i po roku dopiero zaczęlam używać, dota na tych dwóch jadę Plus bidony ![]() Cytat:
![]() My mieliśmy aventowe smoki i po 7 m-cach Olin sam zrezygnował, pewno nie ze względu na sam smoczek, no ale dla mnie to dobry argument by i Rysia w te same zaopatrzyć ![]() Paulka gratulacje Po ostatniej akcji złośnic wiedziałam, że to dziołchy ![]() No i czekam na dalsze reakcje, jak wagi dzidziusiów, wyrównały się? Oki wszystko? ![]() No wiecie jakie moje dziecko jest mobilizujące... Skakał na swojej piłce, za chwilę przyturlał mi moją, rozłożył matę do ćwiczeń i pokazuje na lapka na zmianę z zabawą, więc pizza poszła w niepamięć ![]() Ale ogólnie w 2 ciąży forma jest zdecydowanie lepsza, taką trase dziś przebyłam bez sapnięcia, a pamiętam w pierwszej połowe tego pokonywałam z trudnością już
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Przyzwyczajaj się rewolwer
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby nie były sztywne też bym wzięła ![]() Ja także się długo zastanawiam nad pierdołami. Ostatnio z 15 min. staliśmy z tż nad skarpetkami i debatowaliśmy. A to czy nie będą za duże, a to czy gumka nie jest za mała i nie będą spadały z nóżek, a to czy nie będzie uciskała, a to czy materiał jest przyjemny w końcu nie kupiliśmy ![]() Teraz od 2 tyg.wybieram butelki... Juz mnie Pallas wystraszyła co do smoczka. Nie wiedziałam, że tez tego tyle do wyboru. Mam nadzieję, że do porodu zdążę z wyprawką. Już nie mówię, że nasz syn dalej nie ma imienia
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na obiad zjadłam pierś z kurczaka i do tego surówkę z selera i marchwi Ja miałam aventa jakieś tam, a potem lovi, jeszcze się nuk przewijał. Ale jakoś nie przywiązywałam do tego specjalnej wagi i wzięłam takie, jakie mi sie podobały bez przesady, to dziecko nie siedzi non stop z tym smokiem, a tym bardziej takie karmione cycem. Ale te lovi dynamiczne dużo osób poleca Cytat:
Ja coś zmulona jestem, idę się umyć i może się rozbudzę a jak nie to idę do łóżka. Moje dziecko jeszcze nie śpi, mąż przy niej siedzi, nie wiem co się dzisiaj dzieje, emocji nie było, przed 19 już zmęczona była mega, a teraz prawie dwie godziny nie może zasnąć nie płacze, nie woła, tylko się wierci i gada
|
|||
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też fajnie ![]() Cytat:
Ale jeszcze nad tym tematem dłużej nie siedziałam.
|
|||
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Podwójne a jak robicie z tetrowymi pieluchami? Kupujecie od nowa, czy najwyżej kilka dokupicie, a tamte się może wygotuje, jak to nasze mamy robiły?
![]() Bo ja sie brata pytałam czy np do laktatora mojego własnego mam kupić dezynfekujące środki jak do chirurgicznych narzędzi to mi powiedział że oszalałam :p
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tych pieluch mam od groma, wybiorę ładniejsze, wypiorę przed użyciem i gra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

:lo ve:

teraz czekam na kolejne wieści 

kl aski: 
- w carrefourze będzie książka "Ilustrowana historia formuły 1"
, a tak ladnie spadalo
no trudno najwyzej wyciagne tzta nastepnym razem, bo ja teraz nie lubie jezdzic sama samochodem
Nawet parę razy sprawdzałam czy coś w ogóle piszesz na wizażu, ale cisza.. Cieszę się, że wróciłaś!