|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PolskiBus.com
Cytat:
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, że tak! Dodatkowo jak zarezerwujesz bilet kilka miesięcy wcześniej (maks. 3 miesiące wcześniej), naprawdę możesz tanio pojechać zagranicę
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie może kiedy rusza linia P16 ?
|
|
|
|
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
jak dobrze, że znalazłam taki wątek i ja zaczne zwiedzać z polskim busem narazie Polskę, już znalazłam bilet z Rzeszowa do Krakowa za 5 zł w jedną stronę
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Jak działają te promocje na cenę podróży? Bo czasem słyszałam własnie od znajomych, że np. jest kurs za 5zł albo nawet za 2zł
![]() Jeżeli teraz sprawdzam trasę na końcówkę marca i cena jest normalna, to jest szansa, że np. jak sprawdzę za tydzień, to coś się zmieni? Mam sprawdzać codziennie, żeby trafić na promocję, czy jak to jest? |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałyśmy
![]() Bilety za złotówkę czy 5 pojawiają się przy okazji nowej puli biletów na dłuższy okres. Cena rośnie wraz z wykupieniem danej ilości biletów na dany kurs, więc za tydzień cena na Twój wybrany będzie taka sama lub najpewniej wyższa. |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
po prostu Em :)
|
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to przypadkiem zobaczyłam, że jest teraz sporo biletów po 1 zł na linii P14.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2014-01-20 o 12:32 |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Na moje P12 nic nie ma..
a poza tym jak to działa - jak wpisuję jednego pasażera, to mam bilet za 20zł.. a jak wpisuję dwóch (ten sam dzień, ta sama godzina) to 50zł, czyli na jednego wychodzi 25 ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, że akurat pomiędzy Twoimi dwoma biletami skończyła się pula tych za 20 zł, a w kolejnej puli są za 25. Trzeba próbować
![]() Nowa pula tzn. gdy fly4free ogłosi na fb, że jest nowa pula (od złotówki). Robią to szybciej niż PB. Teraz pewnie będzie kwiecień-czerwiec. Wracają w cenie która obowiązuje w danej chwili. |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę jechałam sobie Polskim Busem
I tak zacznę od tego, że poczułam się trochę oszukana. Nie mogłam zrobić przelewu, ale i tak najwięcej oszczędzaliśmy na powrocie z Warszawy, więc postanowiliśmy kupić bilet na miejscu. Na stronie napisali, że tam bilety są zgodne z informacją na stronie, ale na miejscu okazało się, zamiast 36 mamy zapłacić 62 ;/ Potem się okazało, że oczywiście źle przeczytałam i cennik się dostępny w punkcie, a nie ma go w internecie, ale i tak jestem trochę rozczarowana. Choć to raczej mój błąd, ale radzę nie kupować w punktach przy dworcach ![]() Ale jechało się dobrze, jechałam linią do Pragi, trasę do Łodzi bus pokonał w niecałe dwie godziny. Wi-fi działało dobrze, dostaliśmy troszkę jedzonka : mini herbatniki, soczek i (niestety okropną) bułkę maślaną. W autobusie było ciepło, wg mnie trochę, aż zbyt ciepło, ale to lepsze, niż marznięcie. Z łazienki da się korzystać, choć rzeczywiście jest miniaturowa. Ogólnie bardzo pozytywnie, ale mam wrażenie, że tę trasę wolę pokonywać pociągiem, to może po prostu z przyzwyczajenia.
|
|
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dzisiaj bilety z Warszawy do Olsztyna i Lublina oraz powrotne wszystkie po zlotówce,takie wyjazdy to ja uważam
|
|
|
|
|
#314 |
|
Konto usunięte
|
Ja już 4 raz podróżowałam polskim busem i jestem bardzo zadowolona. Tylko raz obsługa była niezbyt miła (pan, który sprawdzał numery rezerwacji - strasznie chamski).
A mam pytanie odnośnie kodów promocyjnych. Gdzie je można znaleźć ? Przeszukiwałam internet, ale chyba niezbyt dobrze mi to wyszło, bo nadal nie wiem, gdzie je można znaleźć
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory tego nie wprowadzili.
|
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Komfort w Polskich Busach jest jak dla mnie nieporównywalny
Ostatnio jechałam do Wrocławia i zapłaciłam dużo dużo mniej niż jakbym jechała pociągiem
|
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
a ja na luty kupiłam sobie bilet krk-wro za całe 8 zł
wcześniej udało mi się jeszcze za 2 zł dorwać na trasie krk-waw ![]() ogółem polskie busy lubię i dla ludzi, którzy lubią zwiedzać Polskę to idealny przewoźnik ^^ |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to najtańszy bilet. Często jeżdżę do Wawy i płace 30-50 zł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio 20 zł płaciłam za Rzeszów-Wrocław i przez całą drogę zastanawiałam się jak im się to opłaca...
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję trasę moje miasto->Kielce->Kraków->moje miastoi niestety tutaj akurat Polski Bus zawodzi
Do Kielc przez Warszawę - 46,50zł. Z Kielc do Krakowa - 20zł. Z Krakowa do mojego miasta nie ma, a więc do sąsiedniego jedynie - no to akurat ładnie, bo 10zł (+ potem jakieś 8zł za pks do mnie), a więc razem 84,50zł..... Tak więc słabiutko, bo PKP wprawdzie w gorszym komforcie jazdy, ale w porównywalnym czasie podróży, ze zniżkami oferuje mi te przejazdy za razem 57,81 zł Różnica niecałych 30zł, także... akurat w tę podróż wybiorę się PKP Ale będę czyhać na przejazdy za 1zł PolskimBusem Może jakieś na maj będą Byłoby idealnie pojeździć sobie na juwenalia do innych miast za złotówkę
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. Chce zarezerwowac bilet na poniedzialek o 6 rano i mam pytanie. jesli dzisiaj zarezerwuje i zrobie przelew, to od razu dostane maila z kodem ?? To jest na zasadzie jak payU ?
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ebilet przychodzi zaraz po zapłacie.
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
nawet w weekendy tak ?
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo robi to system, a nie pani w biurze.
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
ok dziekuje
|
|
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Jechał ktoś na trasie Kraków - Wrocław i może podzielić się wrażeniami?
![]() I czy jeśli kupię bilety wcześniej w punkcie sprzedaży to są one takie normalne papierowe czy dostanę tylko zapisany numer rezerwacji? |
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wiadomo już kiedy będą bilety na kwiecień?
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie ogłaszają tego wcześniej, śledź profil fly4free na fb.
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
jechałam wczoraj polskim busem.
tradycyjnie pchanie się do środka. i uslyszałam komentarz tylko: pijaki. jeszcze nie wiedziałam dlaczego. po godzinie, gdy chodziła stewardessa z posiłkiem wyniosła z tyłu od pasażerów pustą już butelke po lubelskiej. i po chwili był komunikat: na terenie calego autokaru jest całkowity zakaz picia alkoholu. no i niestety dolny pokład mieli zalany, więc toaleta była nieczynna, ale zrobili postój.
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Ostatnio jechałam do Wrocławia i zapłaciłam dużo dużo mniej niż jakbym jechała pociągiem