Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2011r. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 09:21   #601
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość

lilijka3, nie wierze!
Co słychać?

stalowa szpieg U nas ok, Natalka zdrowa, ja pracuję, wszystko kręci się w kółko
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 22:39   #602
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2

Dziewczyny moze sobie tez założymy klub? Tak tu wszyscy czytają a tak to można na wiele tematów pogadać, co wy na to? Ja mam z moimi pierwiosnkowymi mamami z 2008 roku. Ten wątek niech zostanie św klubie beda tylko dziewczyny, które sa "aktywne". Jak któraś bardzo bedzie chciała dołączyć to tylko za pozwoleniem zarządzającej klubem. Stalowa ty zawsze zakladasz nasze wątki-piszes sie?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:31   #603
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
metkaa, a Ty chyba chcesz nas w jeszcze większe kompleksy wpędzić, z czego Ty się chcesz odchudzać? Chyba z kości na ości
za gruba sie nie uwazam ale cos ze soba zrobic trzeba,niby wage sprzed ciazy mam ale prze ciaza z szymonkiem wazylam o jakies 5 kg mniej i teraz chcialabym to uzyskac,

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze sobie tez założymy klub? Tak tu wszyscy czytają a tak to można na wiele tematów pogadać, co wy na to? Ja mam z moimi pierwiosnkowymi mamami z 2008 roku. Ten wątek niech zostanie św klubie beda tylko dziewczyny, które sa "aktywne". Jak któraś bardzo bedzie chciała dołączyć to tylko za pozwoleniem zarządzającej klubem. Stalowa ty zawsze zakladasz nasze wątki-piszes sie?

mi to pasuje
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 16:17   #604
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej laski!
Dzisiaj przełamałam lody i wybrałam się na siłkę Czuje się świetnie i chcę więcej!!! Mam zamiar chodzić 3 razy w tygodniu

Ja też jestem za klubem Wymyślcie jakiś tytuł, a ja ogarnę temat wieczorem

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 16:37   #605
gosiaczek071
Zakorzenienie

wow, a jak cwiczylas>? pewnie brat ci pomogl, fajnie miec kogos takiego.ja tez bym mogla chpdzic bo wracajac z przedszkola mam silownie po drodze tam gdzie teraz chodze na fitroll. ale kompletnie nie wiem jak cwiczyc, stalowa pwoiedz jak wygladal twoj trening z rozlozeniem na cykle. ja dzis mam 3 dzien t25, zarąbiste te cwiczenia są. i tylko 25 minut

tytul hm..... pomysle wieczorem, ide na trenig
Stary 2014-01-19, 20:58   #606
gosiaczek071
Zakorzenienie

staaaaloooowaaaaa no proooooooooooooooooosze napoisz swoj trenig, bo jutro bede na fitrolliu to moze sobie zrobie tez???????
Stary 2014-01-19, 21:46   #607
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Gosiaczku kochany - Si, byłam z bratem tyle, że on się spieszył i dał mi tylko pół godziny, mało robiłam ćwiczeń typowo siłowych, jedynie na ramiona i klatkę, a tak pośmigałam trochę na rowerku, stepperze i zaliczyłam skakankę czyli taki na prawdę lajtowy trening, ale bez przerwy byłam w ruchu. Zrobię sobie na pewno jakąś rozpiskę na przyszły tydzień i dam znać

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 09:38   #608
gosiaczek071
Zakorzenienie

Co do nazwy wymyśliłam tylko takie "3 latka juz mamy i do przedszkola sie wybieramy"

zreszta nie musi sie rymowac... Cokolwiek byle by było ze to klub mam ze stycznia i lutego 2011
Stary 2014-01-20, 09:46   #609
Patrilla
Zakorzenienie

la Mibra preparaty chemiczne odpadają kupiłam spirulinę (2 razy fuj) i zielona kawę (fuj) ale kurde chyba działa ciut oby kużwa oby brzuki robię rano na tyle mnei stać po calym dniu jestem dentka nie wiem dlaczego tak jest ide dzis wyniki odebrac z labu.
wątek normalńie nazwijmy np - rozmowy o wszystkim mam zimowych 2011 co Wy na to ? faktycznie spraw sexowo, wypróznianiowy nie chce mi sie obgadywac na ogólnym
Stary 2014-01-20, 10:04   #610
gosiaczek071
Zakorzenienie

O moze byc bo to faktycznie nie juz tylko o dzieciach. Ja proponuje zaprosić tylko te dziewczyny, co sa aktywne a nie te tore raz na 2 miesiące cos napiszą...
Stary 2014-01-20, 12:35   #611
gosiaczek071
Zakorzenienie

patrilla ty sie znasz, pomoz
otoz na moim watku mamusiek 2008 czesc dzieci juz czyta. Ja z hanka dawno nie robilam nic poza przygotoywaniem sie na logopedie we wtorki, zauwazywlam, ze od jakiegos czasu probuje literowac wyrazy i sylabuuje proste/ stwierdzialm, ze zaczne z nia pracowac, ale chce miec do tego jakas ksiazke, moze cos polecisz? myslalam nad "moje sylabki" znasz to? moze cos innego? Kiedy twoja Pola nauczyla sie czytac (jesli juz umie) i co z nia robilas?

cholera, ze mna nikt nie pracowal jak bylam mala, w ogole nie poswiecali mi czasu i nie pilnowali przy nauce, a czytalam swietnie w 1 klasie, z pisaniem nie mialam problemow a z polskiego bylam zawsze bardzo dobra... a teraz wsyztsko z tymi dziecmi trzeba cwiczyc...
Stary 2014-01-20, 14:08   #612
asiuk
Zakorzenienie

Gosiaczku, jeśli jesteś zainteresowana treningiem na siłowni, to w tym moim ostatnim linku do ćwiczeń siłowych była także rozpiska do ćwiczenia w siłowni (ja ćwiczę akurat w domu, trening jest inny).

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 15:16   #613
magda-lenka*
Raczkowanie

Gosia, ja ucze w szkole podstawowej, babki mowily mi ze dobrze jest zaczac np. od czytania globalnego, czyli pokazujesz różne obrazki np. kot, pies,dom a pod nimi wyraz - takie karty wyrazowe i obrazkowe spokojnie zrobisz sama. Równocześnie wprowadzasz litery alfabetu, dzielisz slowa na sylaby, potem gloski.
Jedna z babek mowila,ze moge juz to wprowadzic Rozalce, ale moim zdaniem to zbyt wcześnie.

Twoja cora idzie w tym roku do I klasy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez magda-lenka*
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:19
magda-lenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 15:32   #614
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski!
Dzisiaj przełamałam lody i wybrałam się na siłkę Czuje się świetnie i chcę więcej!!! Mam zamiar chodzić 3 razy w tygodniu

Ja też jestem za klubem Wymyślcie jakiś tytuł, a ja ogarnę temat wieczorem
i ja chcę klubiku
bosh....jak ja ci zazdroszcze tej siłki, ja wiem, że jakbym się przełamała i poszła, to byłoby naprawdę super i w ogole...no nie jestem juz taki pasztet, zeby się "chuopów" spoconych wstydzić...ale wiecie te dodatkowe kilogramy mi we łbie zostały

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
la Mibra preparaty chemiczne odpadają kupiłam spirulinę (2 razy fuj) i zielona kawę (fuj) ale kurde chyba działa ciut oby kużwa oby brzuki robię rano na tyle mnei stać po calym dniu jestem dentka nie wiem dlaczego tak jest ide dzis wyniki odebrac z labu.
wątek normalńie nazwijmy np - rozmowy o wszystkim mam zimowych 2011 co Wy na to ? faktycznie spraw sexowo, wypróznianiowy nie chce mi sie obgadywac na ogólnym
Patrilla ja jestem przeciwnikiem brzuszków, więc nie mów głosno przy mnie, ze je robisz...a jesli jeszcze bez rozgrzewki poządnej to już w ogole baty na gołą puupę się należą
Cytat:
Napisane przez magda-lenka* Pokaż wiadomość
Gosia, ja ucze w szkole podstawowej, babki mowily mi ze dobrze jest zaczac np. od czytania globalnego, czyli pokazujesz różne obrazki np. kot, pies,dom a pod nimi wyraz - takie karty wyrazowe i obrazkowe spokojnie zrobisz sama. Równocześnie wprowadzasz litery alfabetu, dzielisz slowa na sylaby, potem gloski.
Jedna z babek mowila,ze moge juz to wprowadzic Rozalce, ale moim zdaniem to zbyt wcześnie.

Ja własnie miałam wam pisać o globalnym, fantastyczna sprawa- Leon łapie na razie pojedyncze słowa:
mama
tata
kot
dom
Leon (ale tylko z dużej litery heheh)
baba
Ania
ciocia
koniec
ale fakt- nie uczymy go tak jak powinno się to robić, a że tak powiem "z doskoku", ale efekty są błyskawiczne, jesli się pracuje codziennie (metoda zakłada pokazywanie obrazka 3 razy dziennie więc trzebaby było nianię albo żlobek obarczyć chociaż jednorazowym "pokazaniem")
W ogóle Leon ma fazę na literki i na czytanie (pyta np. "czy mozesz być uprzejma i mi poczytać?" albo gdy sie zezłości - nauczysz mnie wreszcie czytać?? jak będe umiał czytać to ci dam spokój i (niestety podłapal w chwili mojej słabości)- "zaraz mnie coś trafi! mówię do ciebie!"

poza tym strasznie jest ostatnio kulturalny(wobec obcych)- ciągle powtarza "dziękuję bardzo", "proszę uprzejmie" "dzien dobry" "do widzenia" i hit- "życzę miłego dnia!" nie wiem skąd to wział...ale jeździmy tramwajem codziennie do żłobka i z powrotem i on potrafi na cały tramwaj wysiadając życzyć pasażerom miłego dnia Wasz maluchy robią "teatrzyk" przy obcych? Tzn. popisują się? bo mam wrażenie, ze Leon zrobil się strasznie popisowy- wszystko robi pod publikę, wygadany jest, wcale się nie wstydzi, jak go ktoś zagada na ulicy czy w tramwaju to rezolutnie odpowiada,
najlepiej jak się go obcy pytają czy z nimi pójdzie (wiecie o co chodzi- podchodzi staruszka i raptem dziecko zagaduje "a pójdziesz ty ze mną?"), a on nie speszony odpowiada- "nie proszę pani, życzę miłego dnia!" -chyba TŻ go tego nauczył, smiechu mam teraz z nim na spacerach,bo "babcie" stają jak posągi zdziwione a i jeszcze ze śmiechowych rzeczy- sam na siebie mówi "jestem ostatnim łajdakiem!" na szczęście mało kto rozumie bo niewraźnie mu wychodzi

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2014-01-20 o 15:42
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 16:28   #615
magda-lenka*
Raczkowanie

Hehehe, boki zrywac z twojego malego hehe. Rozala przeciwnie, jest wstydliwa wobec obcych. Jezeli chodzi o kulture, to u niej hitem jest " Dziekuje, dziekuje wzajemnie" - klania sie wtedy nisko.

Stary 2014-01-20, 17:55   #616
gosiaczek071
Zakorzenienie

asuk, wlasnie wczorzj zaczelam spisywac ten trening na kartke, nawet nie wiredxizslm co to jest laweczka skosna, wiec kazde cwiczenie musialam wpisywac w YT. NA tej silce jest tylko 1 trener i musialanym wybulic 80 zł za zajecia, a ja chce tylko zeby mi ktos pokazal jak robic te cwiczenia i tyle... trenowalam z nim w zeszlym roku, potem musialam zrezygnowac i chyba sie obrazil, bo ostatnio siedzialam w aucie pod klubem (czekalam na hanie bo tam byly urodziny- maja sale abaw) a on wyszedl i gadal przez tel. udawal ze mnie nie widzi, albo faktycznie nie poznal, bo wtedy jak z nim cwiczylam to nie mialam okularow. Glupio mi teraz, bo pewnie bedzie pytal czemu juz nie chce z nim cwiczcyc i co ja mu powiem...ze szkoda mi 160 zł/ tygodniowo? wiec go unikam, wiem bez sensu....

dzis robilam sama masaz banka chinska i myslalam ze sie zes.ram z bolu za przeproszeniem.

magda-lenka tak, hania idzie we wrzesniu obowiazkowo do 1 klasy. strasznie sie boje... nie ze sobie nie poradzi, ale ze inne dzieci beda umialy wiecej niz ona i ze bedzie w tyle. a moze wlasnie inne beda gorsze... no nie wiem, moim zdaniem ona nie jest gotowa na szkole... zwalasczza ze teraz do zerowki chodzi przedszkolnej i to prywatnej.

lambria no raczej ze bedziesz w klubie, bez ciebie sobie nie wyobrazam.

magdalenka to ja zrobie takie karty, cykne fotke i powiuesz mi czy to takie cos, ale to jakos w przyszlym tygodniu.

tak, tak ja tez jestem przeciwniczja brzuszkow- podobno maja bardzo negatywny wplyw na kregoslup. I wcale nie gubią tluszczu z brzucha, tlusxczu mozna sie pozbyc tylko przez aeroby, nie przez brzuszki

smieszne te dzieciaki, kuba zna podstawowee zwroty tylko, do ludzi wola "czeeeeeesćććć" albo "dzien dobryyyyyyyyy" i to kazdemu mijanemu na spacerze
Stary 2014-01-20, 19:52   #617
Patrilla
Zakorzenienie

wiesz u nas tez rodzice nie ciwczą z dziecmi w domu Pola znala litery wszystkie juz z 2 lata temu, ale umiala sie tylko podpisać u niej szystko musi isc swoim trybem - ja pokazywalam jej lutery na szyldach wszystkie odczytywala ale nie umiala złożyć - u nas sprawdzil się system sylabowy - najpierw czyta po literce potem dzieli na sylaby na koniec próbuje przeczytać i spro trwało zanim załapala - nie słyszala się jak czytala nadal to nie gwiazda czytania, ale idzie na przód. synek sąsiadów zostaje w przedszkolu jest 2008 u nas bez problemu możesz iść do poradni pedagogiczno- psychologicznej na ocenę poziomu dojrzałośći szkolnej. Pola rok temu to dzidzia była, a dopiero teraz skok nastąpił rozwojowy u niej. Małgosiu ja bym się szczególnie na razie nie przejmowala pół roku to kawal czasu, moje dzieci nowych umiejętności nabywają nagle może i z Hanią tak jest
Stary 2014-01-20, 20:38   #618
gosiaczek071
Zakorzenienie

no ale co myslisz zeby uzyskac takie zaswiadczenie? nie chce z niej "tłuka" robic, zeby potem z mlodszymi musiala chodzic... e, najwyzej bedziemy przesiadywac z nią przy lekcjach...

zobaczymy co to bedzie. ale sylab bede ja uczyc, tzn ta metoda sylabową z obrazkami, ona juz fajnie literuje niektore nawet trudne wyrazy, ale ma problem z ó bo czyta jak o... i nie potrafi zlozyc w wyraz ani w sylaby takich dluzszych wyrazow, ja tez jestem niecierpliwa i bardzo sie musze opanowywac jak z nią cos robie, bo mnie wkurza ze nie umie. nie daje po sbie znac, ale gotuje sie cala w srodku jak musze milionpięćsetny raz tlumaczyc to samo

wlasnie pieke bulki zytnio- pszenne. ciekawe czy mi wyjdą
Stary 2014-01-20, 20:41   #619
magda-lenka*
Raczkowanie

Gosiu, nie ma sprawy Ja ucze maluchow angielskiego i wlasnie na codzien stosuje te karty obrazkowo wyrazowe. Dzieciaki zapamietuja dosc szybko i od pierwszej klasy potrafia bez problemu dopasowac angielski wyraz do obrazka (po drugiej,trzeciej lekcji), więc z jezykiem polskim bedzie jeszcze latwiej.

O I klase sie nie martw, bedzie dobrze, podstawa programowa jest zmieniona, dostosowana do 6-latkow, a corka nie bedzie sama, bedzie sporo dzieciakow w jej wieku i n-l musi do nich dostosowac tempo, metody pracy.

Edytowane przez magda-lenka*
Czas edycji: 2014-01-20 o 20:42
magda-lenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 11:23   #620
Patrilla
Zakorzenienie

Malgosiu Magdalena ma racje Hania nie bedzie jedynym dzieckiem z tym poziomem wiedzy uwierz mi. a do gotowania w srodku sie przyzwyczaj bedzie tylko gorzej - jak mozesz oddeleguj męża, babcie bo młoda i tak czuje Twoją irytacje wiem po sobie
Stary 2014-01-21, 11:45   #621
metkaa
Zakorzenienie

czesc

la'Mbria
cudowny ten Twoj Leon

co do czytania globalnego to szymek tez lapie tzn te proste wyrazy, zaczelo sie od marek aut,

gosiaczek
dziewczyny dobrze mowia,
Stary 2014-01-21, 12:11   #622
gosiaczek071
Zakorzenienie

patrilla no to jak jest powazna akcja to maz z nią gada, nie ja

udalo mi sie znalezc dla kuby przebranie drakuli na poniedzialkowy bal mam pelerynke i ten musznik bialy, zaloze na koszule bialą, do tego czarne spodnie, smoky eyes i drakula jak sie patrzy
hanka bedzie dzwoneczkiem. Doszylam jej do kiecki zieloną spodniczkę a'la dzwoneczek, z metalowych wieszakow na ubrania i jej rajstop zrobilam skrzydelka. Z wlosow bedzie miec koczek i do zielonych baletek doszyję białe pompony nie musialam kupowac calego stroju, ufff

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2014-01-21 o 12:14
Stary 2014-01-21, 15:02   #623
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
patrilla no to jak jest powazna akcja to maz z nią gada, nie ja

udalo mi sie znalezc dla kuby przebranie drakuli na poniedzialkowy bal mam pelerynke i ten musznik bialy, zaloze na koszule bialą, do tego czarne spodnie, smoky eyes i drakula jak sie patrzy
hanka bedzie dzwoneczkiem. Doszylam jej do kiecki zieloną spodniczkę a'la dzwoneczek, z metalowych wieszakow na ubrania i jej rajstop zrobilam skrzydelka. Z wlosow bedzie miec koczek i do zielonych baletek doszyję białe pompony nie musialam kupowac calego stroju, ufff
niesamowita jesteś

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

la'Mbria
cudowny ten Twoj Leon

co do czytania globalnego to szymek tez lapie tzn te proste wyrazy, zaczelo sie od marek aut,

gosiaczek
dziewczyny dobrze mowia,
ojciec go tak tresuje
a potem mi nic nie powie i mam zonka na spacerze z dzieckiem

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2014-01-21, 21:49   #624
Miszi
Raczkowanie

Gosiaczek czekamy na zdjecia

Leon jest niesamowity

Widze, ze ma musie ostro wziely sie za cwiczenia, moze i ja nabiore checi.

U nas w domu panuje faza na naklejki i dzieci nie ma przez dlugaaa chwile
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 23:24   #625
Patrilla
Zakorzenienie

Miszi Bruno jestw lesie daleko nic nie chce powiedzieć - nie wie czy jeszcze pamięta jak sie nazywa, gdzie mieszka, ile ma lat itp osżaleję z nim taki buntownik maly z uśmiechem na ustach wrryyy
Stary 2014-01-22, 09:08   #626
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
no ale co myslisz zeby uzyskac takie zaswiadczenie? nie chce z niej "tłuka" robic, zeby potem z mlodszymi musiala chodzic... e, najwyzej bedziemy przesiadywac z nią przy lekcjach...

zobaczymy co to bedzie. ale sylab bede ja uczyc, tzn ta metoda sylabową z obrazkami, ona juz fajnie literuje niektore nawet trudne wyrazy, ale ma problem z ó bo czyta jak o... i nie potrafi zlozyc w wyraz ani w sylaby takich dluzszych wyrazow, ja tez jestem niecierpliwa i bardzo sie musze opanowywac jak z nią cos robie, bo mnie wkurza ze nie umie. nie daje po sbie znac, ale gotuje sie cala w srodku jak musze milionpięćsetny raz tlumaczyc to samo

wlasnie pieke bulki zytnio- pszenne. ciekawe czy mi wyjdą
Gosiu,ale to chyba nie chodzi o robienie "tłuka" z dziecka, ja nie wiem jak ta ocena obecnie wygląda, niech się ktoś bardziej kompetentny wypowie, ja byłam jako dziecko poddana takiej ocenie tylko w drugą stronę-mnie na siłę matka chciała wcześniej do szkoły posłac ocenę otrzymałam pozytywną, a na koniec i tak psycholog zapytała czy ja chce iść do szkoły. Powiedziałam,że nie. I oceny nie dostałam bo dziecko emocjonalnie nie dojrzało do systemu. Więc może Wam jako rodzicom taka ocena też by się przydała, bo nawet jeśli dziecko ma "braki edukacyjne" ale emocjonalnie jest gotowe do szkoły, to sobie poradzi, odnajdzie się, gorzej jeśli intelektualnie przerasta rówieśnikow, ale emocjonalnie jest "do tyłu" bo ciężko popchnac rozwój emocjonalny. Mi się wydaje, że to kryterium jest wazniejsze, tak długofalowo, niż to czy intelektualnie jest równo z grupą. Nad czytaniem, liczeniem możecie popracować wspólnie, ale jak się dzieciak przerazi i zniechęci do szkoły, bo jeszcze jest psychicznie na innym etapie, to może mu to zostać na duuuzo dłużej i stworzyć więcej problemów niż płynne czytanie. Oczywiście nie chce straszyć czy namawiać do "opóźniania" dziecka celowo. Uważam, że warto po prostu sprawdzić.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

Stary 2014-01-22, 16:59   #627
elizziak
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Właśnie wcinam krokiety z kapustą i przyszłam nadrobić czytanie wątku a Wy tu wszystkie o odchudzaniu... Mi by się też przydało! Ale ja mam tak słabą wolę i chyba kiepską przemianę materii, tendencję do tycia... Karmię córkę już 9 miesięcy piersią, nic nie chudnę, a kiedyś ciągle słyszałam" jak będziesz karmić piersią to szybko schudniesz".. Ech!

Mój synek wreszcie mówi Chyba jako ostatni z wątku zaczął komunikować No nic, lepiej późno niż wcale. Byłam z nim nawet u logopedy, bo jeszcze parę miesięcy temu nie mówił prawie nic, ale akurat jakieś 3 tygodnie przed wizytą zaczął się mocno rozkręcać.

Córa mi nie śpi po nocach, już nie wyrabiam...
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 19:24   #628
magda-lenka*
Raczkowanie

Wracajac jeszcze do I klasy, to kazde dziecko pod koniec zerowki przechodzi test dojrzałosci szkolnej.

Stary 2014-01-23, 06:40   #629
gosiaczek071
Zakorzenienie

A jak nie przejdzie tego testu to co?wysylaja wtedy do poradni? Moja Hania jest w prywatnym przedszkolu w zerówce, mam nadzieje ze tez robią tam-ale to chyba jest programowo? Sąsiadka mnie straszyła, ze w tej podstawówce gdzie Hania ma chodzić juz w październiku (w 1 klasie) mieli czytanie na punkty... I jej córka nie umiała za bardzo i dostawała minusy i tak sie przejmowali tym ze matka musiała z nią do psychologa chodzić :/ No nic, póki sama sie nie przekonam to sie nie dowiem.

Sąsiadka uczy roczna córkę czytać metoda glenna-domana, co myślicie o tej metodzie? Mój maź stwierdził ze bez sensu bo potem w szkole bedzie sie nudziła i nie bedzie chciała brac udziału w zajęciach. Cos w tym jest...
Stary 2014-01-23, 12:43   #630
metkaa
Zakorzenienie

czesc

elizziak brawa dla synka, wspolczuje nieprzespanych nocek (tez to mam )

gosiaczek nie slyszalam o tej metodzie, zaraz poczytam, jak dla mnie troche za wczesnie na taka nauke ale kazdy robi jak uwaza, chociaz z drugiej strony sobie mysle ze jak dziecko jest chetne do wspolpracy i poznawania nowych rzeczy to nie ma co go ograniczac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości