Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-31, 21:07   #931
AniaBrunetka
Rozeznanie

Dot.: Fryzjer Poznan

ja tez musze sie wybrac niedlugo do fryzjera (w 2 mies wlosy urosly mi 4 cm! ) i zastanawiam sie czy wybrac sie znow do farouk studio (bylam bardo zadowolona ostatnio) czy moze sprobowac czegos nowego... z moich wlosow w sumie nie da sie zrobic fajnej fryzury (przynajmniej ja juz stracilam nadzieje) - wlosy krecone/falowane/powywijane ale bardziej falowano-powywijane no i wolalabym nie ryzykowac, bo po ostatniej "wizji" fryzjera dlugo doprowadzalam moje wlosy do ladu...:P a i tak musze nosic ciagle opaske bo zrobila mi wielka ciezka grzywe z ktorej robi sie wielki lok :/ ehhhh zastanawiam sie nad paseckimi lub tym salonem w victoria center
Stary 2007-05-31, 21:58   #932
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

a mogłybyscie troche bardziej opisac gdzie ta viktoria center? i w ogole to jakis pasaż czy co?
Stary 2007-06-01, 12:11   #933
Czikita!
Przyczajenie

Ścinam dready!!! I chcę się w tej sprawie udać do ciepłego, życzliwego, cierpliwego, awangardowego i ZDOLNEGO fryzjera, któremu chciałoby sie ,,pobawić'' z rozczesywaniem końców, itd. Myslałam o salonie Piaseckich..?? Czekam na Wasze porady!
Czikita! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:47   #934
kropka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kapsel Pokaż wiadomość
a mogłybyscie troche bardziej opisac gdzie ta viktoria center? i w ogole to jakis pasaż czy co?
Victoria center jest przy moście Królowej Jadwigii, na przeciwko stacji benzynowej. To jest koniec ulicy Strzeleckiej lub Garbar. Obok jest salon Renault. Właściwe w samej Victorii nie ma tam żadnych sklepów tylko biura.
kropka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 13:48   #935
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czikita! Pokaż wiadomość
Ścinam dready!!! I chcę się w tej sprawie udać do ciepłego, życzliwego, cierpliwego, awangardowego i ZDOLNEGO fryzjera, któremu chciałoby sie ,,pobawić'' z rozczesywaniem końców, itd. Myslałam o salonie Piaseckich..?? Czekam na Wasze porady!
oj im na pewno nie będzie się chciało pobawić

pan maciej obsługuje trzy klientki na raz....
Stary 2007-06-02, 15:26   #936
paulAndroid
Przyczajenie

[quote=Czikita!;4471101]Ścinam dready!!! I chcę się w tej sprawie udać do ciepłego, życzliwego, cierpliwego, awangardowego i ZDOLNEGO fryzjera, któremu chciałoby sie ,,pobawić'' z rozczesywaniem końców, itd. "

zarejestrowałam się specjalnie po to, by odpowiedzieć na Twoją wiadomość ) otóż jestem właśnie w czasie rozczesywania dredów, proces to długi, bolesny, czy skuteczny? okaże się za kilka godzin )

zależy mi na uzyskaniu choć kilku centymetrów, może nawet włosów do linii brody, ale wydostanie ich z kilkuletnich dredów nie jest łatwe. obawiam się jednak, że nie przeżyję kolejnego zapuszczania włosów :/

a co do fryzjera: otóż najłatwiej niestety obciąć dredy samodzielnie, tak też je rozczesać i z powstałe "afro", "siano", "postapokaliptyczny wiecheć" ukryć pod czapką i biec do fryzjera. a później walczyć o każdy minimetr i nie dać sobie wejść na głowę tekstami w stylu "jak mogła pani tak zniszczyć włosy" )

ja wybieram się w poniedziałek do trendy na półwiejskiej. fryzurę chcę mieć jak najprostszą, a teraz idę nakładać odżywki, żeby mi te ocalone włoski nie odpadły )

jak wrócę, to napiszę jak było i czy salon jest po-dredo-przyjazny
paulAndroid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 16:56   #937
pola-pola
Przyczajenie

GG do pola-pola
Thumbs up Dot.: Fryzjer Poznan, Farouk Studio

Witam, jest to mój pierwszy post na Forum, do tej pory tylko przeglądałam Wasze opinie na różne tematy

Dzisiaj (za Waszą namową), wybrałam się do salonu fryzjerskiego Farouk Studio
(zebrał wiele przychylnych opinii) Byłam umówiona na balejaż i ścięcie (140 złotych na krótkie włosy). Bardzo się bałam, bo mam swoją stałą fryzjerkę, ale w Bydgoszczy, a że stdiuje w Poznaniu, więc musiałam poszukać sobie nowego fryzjera.

Ale do rzeczy: mam krótkie włosy, po jednym nieudanym farbowaniu (lekko żółtawy kolor wyszedł...), chciałam zrobić refleksy, lekko rozjaśnić. Zajmowała się mną pani Żaneta, najpierw obejrzała włosy, ustaliłyśmy co bym chciała mieć zrobione, po czym powiedziałam że zdaję się na nią Następnie zaczęła mi cierpliwie nakładać balejaż, trwało to dosyć długo, ale naprawdę precyzyjna robota farba pachniała ładnie, nie wyczułam amoniaku, tylko owocowy zapach.
W sumie wyszło mi parę kolorów, drobne moja pasemka naturalne, jasne refleksy i trochę ciemniejsze. Jestem bardzo zadowolona (zresztą wszystkie klientki które wychodziły były bardzo zadowolone, i faktycznie ładnie wyglądały).
Co do ścięcia również nie mam zastrzeżeń, szybko, profesjonalnie (co jest niezwykle istotne przy krótkich włosach, tutaj niestety każde cięcie może zaważyć na fryzurze)

Także dorgie Wizażanki - polecam Farouk Studio i panią Żanetę!!!
pola-pola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-03, 10:23   #938
Czikita!
Przyczajenie

Re: Dot.: Fryzjer Poznan

Dziekuje serdecznie za odpowiedz na moja wiadomosc!!;*...Niestety ja nie bede mogla sobie pozwolic na rozczesanie dreadow...poniewaz: nie mam wlosow tylko ich ,,posiekane'' skrawki zbite w dredzie.(Byly bardzo mocno przeszydelkowane);( Co do ,,afro''-ymm-barrrdzo inspirujaca wizja!;D Po scieciu dredow zawsze chcialam zrobic sobie afro,ale z tym pewnie bede musiala <troche> poczekac;/ Jestem umowiona w Le Grand na 29 czerwca i troche obawiam sie siebie w krociutkich wlosach,(mam ok 3 cm-owe odrosty) i tego ze w tak dlugim terminie zdolam jeszcze odmowic zaplanowana operacje..<zbieram sie w sobie>
Czikita! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 12:54   #939
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Hm, a ja dziś po raz kolejny byłam w EmiStyle u p. Pauliny. Nie wiem, co mnie opętało ale miałam ochotę na skrócenie grzywki i włosów przy twarzy, a także lekkie ich uniesienie. Za to żadnego skracania końcówek, bo zapuszczam.
W sumie p. Paulina pamiętała, co robiłyśmy dwa miesiące temu sama się pytałą, czy mnie jużnie strzygłą i czy to nie wyglądało, tak, tak i tak. I miała rację.
OD początku prosiłam o nieruszanie włosów na długości, poza grzywką i bokami, i tak też było. Podcięto mi grzywkę; ładnie, i lekko asymetrycznie, co mi się podoba, wycieniowano pazurki przy bokach twarzy;uniesiono fryzurkę, poprzez cieniowanie. Tyłu nie ruszono wcale.
Jestem zadowolona i raczej tam wrócę, chyba ze będę miałą ochotę na całkowitą zmianę fryzury, wtedy poszukam gdzie indziej. Jestem mile zaskoczona, bo fryzura i obsługa podobały mi się bardziej niż gdy byłam tam za pierwszym razem
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 13:12   #940
AaniaA
Zakorzenienie

a ja po raz kolejny ide do krystyny piaseckiej .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 13:21   #941
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Opisz, jak było, kiedy wrócisz
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 15:44   #942
ilios
PIP.

GG do ilios
Dot.: Poznan i genialny fryzjer :) Gdzie to ??

Jutro mam isc do Kenzo na Podgornej, no nijakiej pani Violi [czy jakos tak ] ktos cos moze o niej slyszal??
chce zmienic fryzurke na lato...
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 17:20   #943
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
Jutro mam isc do Kenzo na Podgornej, no nijakiej pani Violi [czy jakos tak ] ktos cos moze o niej slyszal??
chce zmienic fryzurke na lato...
Ja ide za tydzień do pani Sylwii. Miałam iść do Destiny ale gdzieś wsiąkła pani Asia i zrezygnowałam...Znam troche osób, które chodzą do Kenzo, do różnych fryzjerów tam pracujących i nie narzekają. Niestety o pani Violi nie słyszałam.
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 07:58   #944
ilios
PIP.

GG do ilios

no to w takim razie moze nie bedzie zle
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 20:42   #945
truskilla
Przyczajenie

ja z miesiąc temu byłam na strzyżeniu w Destiny, po raz 3, i wcale nie u pani Magdy i jak zwykle byłam zadowolona
ale jest coś w tym, że jeśli się chce drastycznie zmienić fryzurę to trzeba zmienić fryzjera, bo jednak każdy z nich ma tam swoją wizję i każda wizyta to jest powielanie tego co było
teraz umówiłam się na farbowanie do Farouk, szczerze mówiąc nigdy nie byłam u fryzjera na farbowaniu :P jedynie baleyage miałam, ale to było daawno temu
truskilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 15:51   #946
benito_mruffkolini
BAN stały

hmmm i był ktoś w tym Victoria Center??

bo ja w przyszłym tygodniu MUSZĘ do frycka, a kompletnie nie mam pojęcia gdzie

myślałam o tym Piaseckim na Hetmańskiej, ale jak on obsługuje tuzin klientek naraz, to Panu już podziękujemy

ehhh, i tak mi chodzi po głowie, żeby wdepnąć do Browaru do Laurenta i tak z marszu się obciąć, bo już mnie męczą te poszukiwania...
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 16:44   #947
Papryczkaa
Zakorzenienie

benito

jakbym czytała o sobie

Za tydzień wyznaczyłam sobie ostateczny termin z fryzjerem, korci mnie Victoria Center, ale mało opinii o tym salonie a po EmiStyle boje się znow zaryzykowac

Do Le Grand chciałam ewentualnie jeszcze do p. Grzegorza..ale cena 90 zł mnie odstrasza zwłaszcza, że teraz mam duużo wydatków.

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 23:09   #948
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

ja za tydzien ide do victorii center byłam się zapisać ostatnio i muszę odnotować, że pani sekretarka jest prze prze miła i sympatyczna (po ostatniej wizycie w kenzo na ratajczka jestem cięta na obsługe a Pani z tego salonu wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie ). Pan Krzysztof (choć nie miałam okazji z nim rozmawiać) wygląda równiez bardzo sympatycznie. Zdam relacje co i jak (ide na strzyzenie)
Stary 2007-06-09, 23:23   #949
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja za tydzien ide do victorii center byłam się zapisać ostatnio i muszę odnotować, że pani sekretarka jest prze prze miła i sympatyczna (po ostatniej wizycie w kenzo na ratajczka jestem cięta na obsługe a Pani z tego salonu wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie ). Pan Krzysztof (choć nie miałam okazji z nim rozmawiać) wygląda równiez bardzo sympatycznie. Zdam relacje co i jak (ide na strzyzenie)
to ja z zapisywaniem się poczekam na Twoją opinię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 10:35   #950
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
benito

jakbym czytała o sobie

Za tydzień wyznaczyłam sobie ostateczny termin z fryzjerem, korci mnie Victoria Center, ale mało opinii o tym salonie a po EmiStyle boje się znow zaryzykowac

Do Le Grand chciałam ewentualnie jeszcze do p. Grzegorza..ale cena 90 zł mnie odstrasza zwłaszcza, że teraz mam duużo wydatków.

no ja też już sobie wyznaczyłam dedlajn - mam iść i koniec
tym bardziej, że to jedyny tydzień kiedy będę miała trochę wolnego czasu

Ja byłam w Le Grand raz, obcinała mnie pani i hmmm... tak zwyczajnie dosyć było, a ja bym chciała mojej fryzurce nadać w końcu jakiś konkretny kształt... a jeszcze chodzi mi po głowie, co by się obciąć na krótko, ale wolałabym to skonsultować ze specjalistą, ale gdzie takich szukać??

Cytat:

ooo to super ja już prawie też jestem zdecydowana na pana Krzysztofa, zależy mi na indywidualnym podejściu do klienta
pytanie natury technicznej: czy można się tam zapisać telefonicznie?? długo będziesz czekać na wizytę?? bo ja jak już się zdecyduję, to bym chciała mieć to szybko za sobą
Stary 2007-06-10, 11:59   #951
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

hm hm jak wróce do domu to postaram się odgrzebać wizytówke z numerem ja bez problemu umówiłam się na sobote 16.06 (byłam 2 dni temu się zapisać). Z tego co udało mi się odnotować to na 2,3 dni w przód jest zajęte. A i godziny raczej miedzy 13- 17 (nie wiem jak z wczesniejszymi/pozniejszymi ale jak zobaczylam "moja" Sobote to po 17 bylo poskreślane a przed 13 pozajmowane)

Edytowane przez kapsel
Czas edycji: 2007-06-10 o 12:00 Powód: .
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 12:46   #952
nao
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny

Nawiązując do ostatnio poruszanego wątku fryzjera w Victoria Center, byłam tam co prawda już parę lat temu, chyba u szefowej p. Magdy (pani po 50-tce). Poleciła mi ją moja ciocia, której p. Magda zaproponowała b. twarzową fryzurkę, skusiłam się na wizytę kilkakrotnie i za każdym razem byłam zadowolona, choć kolejne wizyty polegały już tylko na odświeżaniu zaproponowanej wizjii.

Korzystając z okazji chciałam jeszcze wspomnieć o niedawnej wizycie w salonie Destiny. Wybrałam się do p. Magdy z myślą o ścięciu i ułożeniu włosów pod kątem balu absolutoryjengo. Miałam sukienkę stylizowaną na lata dwudzieste, o czym zapytana wspomniałam fryzjerce, no i niestety wyszło że pani nie bardzo czuje style lat minionych albowiem wyszłam z fryzurą stylizowaną na 40 lat później .
Ocenę pozostawiam każdej z was, ja tam raczej nie wrócę, choć co do ścięcia nie mam zastrzeżeń, na co dzień włosy układają się poprawnie, choć gorzej niż po wizytach u p. Grzegoża Supersona.

Niedługo zamierzam sprawdzić Pacykarnię...

Pozdrawiam
nao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 16:44   #953
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Opisz, jak było, kiedy wrócisz
no i musialam przelozyc wizyte u piaseckich. ide za 1,5 tygodnia to wtedy dam znac co i jak .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-11, 19:37   #954
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alekss Pokaż wiadomość
a jak z cenami za farbowanie i obciecie?
Hej! Odpowiadam dopiero teraz bo miałam jakieś kosmiczne problemy z Wizażem, ale już jest OK, reaktywuje się Ja za balayage rozświetlający (tylko wierzchnia część) włosów plus cięcie zapłaciłam chyba 75 zeta, jeśli dokładnie pamiętam. Z tum, że ja zawsze proszę bez modelowania, bo i tak myje włosy codziennie, więc nie widzę sensu żeby za to dodatkowo płacić. Z modelowaniem byłoby więcej ale to i tak konkurencyjna cena, musicie przyznać.
lilianaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-11, 20:52   #955
kropka23
Przyczajenie

Cytat:
hm hm jak wróce do domu to postaram się odgrzebać wizytówke z numerem ja bez problemu umówiłam się na sobote 16.06 (byłam 2 dni temu się zapisać). Z tego co udało mi się odnotować to na 2,3 dni w przód jest zajęte. A i godziny raczej miedzy 13- 17 (nie wiem jak z wczesniejszymi/pozniejszymi ale jak zobaczylam "moja" Sobote to po 17 bylo poskreślane a przed 13 pozajmowane)
Dzisiaj byłam na farbowaniu u Krzysztofa w Victorii Center. Jestem zachwycona! Krzysztof dobrał mi bardzo ładny kolor, zaskoczył mnie ponieważ zawsze fryzjerzy przekonywali mnnie, że nie będzie mi ładnie w ciemnych włosach, a tutaj niespodzianka. Mojej mamie i siostrze również bardzo się podoba.
Z zapisem nie ma problemu nr tel 061 858 11 00
Bardzo polecam!
Stary 2007-06-11, 21:24   #956
Papryczkaa
Zakorzenienie

No to juz wybralam kolejnego fryzjera

dzieki jutro sie zapisze

Stary 2007-06-12, 18:03   #957
benito_mruffkolini
BAN stały

ja do Krzysztofa idę jutro, trzynastego o trzynastej już nie mogę się doczekać
Stary 2007-06-12, 18:16   #958
a-agatek
Przyczajenie

hey !! A mogłabym wiedzieć ile Pan Krzysztof wziął od Ciebie za farbowanie ? i jakiej długości masz włoski pozdrawiam
a-agatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 22:56   #959
kropka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez a-agatek Pokaż wiadomość
hey !! A mogłabym wiedzieć ile Pan Krzysztof wziął od Ciebie za farbowanie ? i jakiej długości masz włoski pozdrawiam
Hej,
włoski mam troszkę za ramiona. Zapłaciłam 120zł za jeden kolor
pozdrawiam
Stary 2007-06-12, 23:22   #960
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
ja do Krzysztofa idę jutro, trzynastego o trzynastej już nie mogę się doczekać

czekam na relacje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości