|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Normalnie. Moja szefowa wiedziała, że staramy się o dziecko, więc zdawała sobie sprawę z tego, że prędzej czy później się uda. Już ruszyła rekrutacja na zastępstwo, więc spokojnie od 1 marca mogę iść na zwolnienie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda to super ze z praca nie bedzie problemu
i brawo za powrot do zdrowego jedzenia ![]() Karolinek niestety nie mamy tak dobrze. Ja pojade do niego, ale on codziennie chodzi do pracy. Ale po ponad 3 tyg. przerwy dobre bedzie i to. Moze w jakis weekend uda sie gdzies ruszyc. Tp wtedy bede sie mega cieszyc, a tak to bede sie pewnie uczyc jak zwykle .
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam mel b abs i buns i trochę lepiej się czuję psychicznie.. zaplanowałam na jutro kaszę z jabłkiem, potem sama kasza, obiad kasza z warzywami(znalazłam w zamrażalniku) podwieczorek grejfrut a na kolację serek wiejski może być?mam taki mętlik miałam plan na kaszę do soboty a potem dodatki a teraz wszystko legło nie mam zakupów , nie mam planu a bez planu na diecie może byc róznie
Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-20 o 19:36 |
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ przyznajemy się tu do grzechów , to muszę się przyznać że właśnie idę po TŻ na przystanek, kupujemy szampana i opijamy nasze szczęście
![]() mam nadzieję, że nic nie kupimy do chrupania ale zobaczymy
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko żebyś sobie Gryzeldą piątki nie przybiła po tym świętowaniu |
|
|
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
Ej, dziewczyny!
Ćwiczy się przed śniadaniem czy po jeśli chodzi o poranny trening ?
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już tu kiedyś o tym rozmiawiałyśmy blackdress a co tak Ci zależy, żeby tata byl w pracy jak ćwiczysz? Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-20 o 22:00 |
|
|
|
|
#2528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pisz jak Ci idzie.Cytat:
Cytat:
![]() Ja melduję godzinę ćwiczeń. W menu dzisiaj: ś: 50 g Frutiny, 150 ml mleka, kawa z mlekiem 2ś: pół grejfruta, inka z mlekiem, kapusta kiszona ob: makaron z kurczakiem i szpinakiem podw. 80 g twarogu, 50 g jogurtu naturalnego, 3/4 grejfruta, słodzik kol: placuszki twarogowo - bananowe z otrębami, jabłkiem i cynamonem. Mówię Wam pychota kcal: 1250 B: 94 T: 23 W: 178 Bł: 26
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu proszę o instrukcję jak się robi te placuszki a Kocie nie miałaś jakichś sensacji żołądkowych po kawie z mlekiem z kiszoną kapustą?
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis na 3 porcje placków: 3 jajka, 1 banan, 30 g otrębów żytnich, 150 g twarogu chudego, cynamon, słodzik 3 tabl. (albo cukier 15 g lub według uznania), szczypta proszku do pieczenia. Wszystko zmiksować i smażyć na paru kroplach oliwy, tak żeby nie przywierało Mi wyszło chyba z 21 placków o średnicy 7 cm. Ułożyłam z nich na talerzu taką wieżę, poprzekładaną startym jabłkiem. Na samą górę pół łyżeczki miodu i szczypta cynamonu. ![]() Niebo w gębie Mój banan ważył 100 g. Spokojnie można też z jednego zrobić na dwie porcje.
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
boskie
|
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Kurna, pisze to trzeci raz bo mi sie backspace wciska ;/
Placuszki brzmią pysznie! Zrobie jak mama kupi banany ![]() Na jutro mam ułożony plan żywieniowy i ćwiczeniowy Dodatkowo zrobiłam tabelkę z ćwiczeniami i balsamowaniem tłuszczyku
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Taka smaczna kasza, widzę, że Cię wciągnęło, Karolinek
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony smaczna a z drugiej mam w lodówce prawie wiadro ugotownej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
A ja postanowiłam, że oprócz zdrowego jedzenia wracam do ćwiczeń. Na razie jakieś przysiady, ściskanie motylka, dywanowce na uda i pośladki, do tego coś na ramiona. A później, jak już będę miała brzuszek to Tiffany ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo też takie ma.
Żeby się później po porodzie nie okazało, że moje 2 uda to teraz jedno, i żebym szybko wróciła do formy. No i wcielam od soboty mój plan z basenem, bo jeszcze nie byłam ani razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44715724]A ja postanowiłam, że oprócz zdrowego jedzenia wracam do ćwiczeń. Na razie jakieś przysiady, ściskanie motylka, dywanowce na uda i pośladki, do tego coś na ramiona. A później, jak już będę miała brzuszek to Tiffany ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo też takie ma.
Żeby się później po porodzie nie okazało, że moje 2 uda to teraz jedno, i żebym szybko wróciła do formy. No i wcielam od soboty mój plan z basenem, bo jeszcze nie byłam ani razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no i to jest świetny plan ![]() ja dziś zaczęłam z jabłkiem z kaszą i pozytywnym nastawieniem, że dam radę tym cholernym napadom ![]() blackdress a co to za nacieranie będzie? i jaki ten Twój plan żywieniowy?
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie no mam nadzieję, jeszcze kilka lat mam 'wolnego'![]() ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44715724]A ja postanowiłam, że oprócz zdrowego jedzenia wracam do ćwiczeń. Na razie jakieś przysiady, ściskanie motylka, dywanowce na uda i pośladki, do tego coś na ramiona. A później, jak już będę miała brzuszek to Tiffany ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bo też takie ma. Żeby się później po porodzie nie okazało, że moje 2 uda to teraz jedno, i żebym szybko wróciła do formy. No i wcielam od soboty mój plan z basenem, bo jeszcze nie byłam ani razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no i dobry plan lekkie ćwiczenia w ciąży są nawet wskazane ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- a ja wczoraj wypiłam z TŻ na pół szampana i połowę Cydru Dobrońskiego* ![]() ale się spiłam takie mieliśmy humory świetne *Cydr za 750 ml kosztuje w biedronce teraz w promocji niecałe 8 zł i ma 4,5% więc to taka gazowana oranżadka ale jest z dodatkiem cynamonu i piję się bardzo przyjemnie wzięliśmy na spróbowanie i nie zawiedliśmy się
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
Ale u mnie zima na całego. Po wczorajszych ulewach dzisiaj wszystkie samochody od rana są zamarznięte, spadł śnieg i jest zimno.
Mam nadzieję, że jakoś się ta zima zabierze stąd w miarę szybko, bo nie lubię bardzo ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44716988]Ale u mnie zima na całego. Po wczorajszych ulewach dzisiaj wszystkie samochody od rana są zamarznięte, spadł śnieg i jest zimno.
Mam nadzieję, że jakoś się ta zima zabierze stąd w miarę szybko, bo nie lubię bardzo ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] u mnie też zimno , ja wczoraj skrobałam samochód chyba 30 albo 40 minut cały był po centymetrem lodu
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44716988]Ale u mnie zima na całego. Po wczorajszych ulewach dzisiaj wszystkie samochody od rana są zamarznięte, spadł śnieg i jest zimno. Mam nadzieję, że jakoś się ta zima zabierze stąd w miarę szybko, bo nie lubię bardzo ![]() ![]() ![]() .[/QUOTE] A u mnie zimno jest, ale jeśli już coś pada to deszcz Niewiem jak rano z odgrzewaniem auta, ale nie widziałam, żeby ktoś skrobał swoj wóz.Dziewczyny Mam dla Was świetny przepis, jeśli tylko macie dostęp do mikrofali Na "pomidorowe bułeczki śniadaniowe". Są pycha ![]() 1 łyżka jogurtu naturalnego 16 otrębów (ja dałam żytnie) 1 jajko 15 g ketchupu szczypta proszku do pieczenia przyprawy według uznania ( ja dałam taką do pizzy i odrobinę bazylii) Wszystko zmieszać ze sobą i do foremek. ( Ja miałam takie na mini-tarty - dość płaskie - do wyszło mi do dwóch) Na 3 minuty do mikrofali na najwyższą moc. Pycha z serem żółtym i ogórkiem kiszonym ![]() Całość ma niecałe 200 kcal a jestem naprawdę tym najedzona. Pewnie dzięki błonnikowi z otrębów zytnich (wychodzi aż 6 g błonnika i 16 g białka)A no i prawie zapomniałam Waga pokazała w końcu 54 ![]() ![]() Więc oficjalnie przechodzę na dietę 1300 kcal
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-01-21 o 10:29 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a przepis bardzo fajny, znajdziesz w necie jakieś zdjęcie jak te foremki wyglądają i jakiej są wielkości ? ![]()
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://veganisminprogress.blogspot.c...-szklanka.html Tylko weź zwykłe mleko i cukier. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/silikonowe-mini-fo...840822998.html Tylko ja mam z biedronki - 6 sztuk za 12 zł
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę poszukać czegoś takiego ![]()
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz jeszcze poszukać w większych Biedronkach, bo często mają więcej towaru i później wyprzedają
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepis świetny-wypróbuję w sobotę---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- u mnie też zimnooo, wyszłam z domu, spieszę się do pracy a tu pół centymetra lodu na szybie
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
Kocie gratulacje!
![]() Moje menu na dzisiaj: Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z wędliną i musztardą 2Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z wędliną i sałatka jarzynowa P: banan, jogurt naturalny O: pyzy z mięsem babcinej roboty (100 lat nie jadłam - uwielbiam) K: serek wiejski z pomidorem I zaczynam od dzisiaj z przysiadami i na pewno motylka - zobaczę co jeszcze będzie mi się chciało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44719459]Kocie gratulacje!
![]() Moje menu na dzisiaj: Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z wędliną i musztardą 2Ś: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z wędliną i sałatka jarzynowa P: banan, jogurt naturalny O: pyzy z mięsem babcinej roboty (100 lat nie jadłam - uwielbiam) K: serek wiejski z pomidorem I zaczynam od dzisiaj z przysiadami i na pewno motylka - zobaczę co jeszcze będzie mi się chciało ![]() [/QUOTE] Według mnie to jest bardzo ładny zbilansowany jadłospis. Przy takim jedzeniu już nie musisz liczyć kalorii - jest zdrowo ![]() U mnie będzie: ś: bułeczki śniadaniowe o których pisałam wcześniej, plaster sera żółtego, kawa z mlekiem 2ś: pół bułki sojowej z ziarnami, kiwi, kawa zbożowa z mlekiem. ob: makaron pene podgrzany z odrobiną ketchupu, warzywa na patelnie i to drobiową szynką i serem żółtym. podw. 100 g twarogu, łyżka jogurtu nat., 160 g świeżego ananasa kol. omlet z dwóch jaj z płatkami wielozbożowymi i dżemem. razem: kcal: 1300 B: 87 T:42 W: 138 Bł: 20
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Kocie dziękuję za opinię
też tak myślałam, że jest ok. Jutro zamiast chleba będą bułeczki mamma mija (takie jakieś w mojej piekarni są wzbogacane o coś potrzebnego przyszłym mamom )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44720562]Kocie dziękuję za opinię
też tak myślałam, że jest ok. Jutro zamiast chleba będą bułeczki mamma mija (takie jakieś w mojej piekarni są wzbogacane o coś potrzebnego przyszłym mamom )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] fajnie, że coś takiego robią ja właśnie wróciłam z uczelni, miałam taaaaaki zabiegany dzień, że masakra
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

może być?
tylko żebyś sobie Gryzeldą piątki nie przybiła po tym świętowaniu