Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 21:20   #2791
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Smaruje maścią cholesterolową.

Bo jeszcze nigdy nie zostawali z nim sami, ale cóż trzeba ich wdrażać powoli

Mała ślicznotka, nawet z tymi wszystkimi plasterkami.

O matko, ale przygoda. Straszny niefart, że akurat "trafił" w Christiana. Oby już nie zarażał

Zazdraszczam, my nadal próbujemy, ale ostatnio smoczek przeleciał pół pokoju z takim nerwem został wypluty i jeszcze rączką zahaczony. Oczywiście nieświadomie, ale wyglądało zabawnie jak nim rzuca

A bo w tej świątecznej opiece, to mam wrażanie na odwal się zawsze robią. No ale chyba na tyle kompetentny ten lekarz, że jakby było coś poważnego, to by nie zlekceważył. Tego się trzymajmy

Opis dokładanie taki jak u nas. Z tymże u nas chyba coraz lepiej, ale dosyć powoli to idzie. Nam pediatra kazała na razie wyeliminować tylko mleko z kartonu.

Super te zdjęcia! Czekam na kolejne.
Ja też już niebawem dostanę swoje.

Bardzo ładnie, elegancko i zgrabnie

Byłam dziś na kursie. Chłopcy bezemnie poradzili sobie na 6+. Rano ja się szykowałam, a oni jeszcze dogorywali na łóżku i podsłuchałam jak tż mówi do małego: "wiesz dzisiaj będę twoją cycolindą"
Filip zjadł pięknie dwa razy z butli, byli na spacerze, ogólnie wszystko ok. Oby jutro też tak ładnie im poszło.
My też nią smarujemy i najwazniejsze że jest poprawa.A u Was też działa?
Cycolinda
dla męża -dzielnych masz facetów

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Firjal bardzo ładnie kurcze możey byśmy w lutym ochrzcili... Ale chyba w domu będziemy robić, bo w knajpie chcą 70-80 zł, za ciepły posiłek, tort, ciasto i zimna płytę. A bez zimnej płyty 50 zł, wydaje mi się ze to dużo. Planujemy 16 osób.

Babku cycolinda hahaha
U nas ceny podobne....

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
doczekałyśmy się, baty dla położnej ale pozycja do rodzenia straszna jak dla mnie ale widok główki dziecka to jednak niezapomniany jest

o jeny, czego to można się dowiedzieć. hmm a jak wygląda kawałek wód płodowych? jaks galeretka?

nieważne czy wierzysz w zabobony ważne że działa Ulka też jest starsza wiec zmienia się jej tryb i bedzie coraz lepiej

doczytałam już że bylyście u lekazra, oby szybko mu se poprawiło a ty nie czuj sie winna

śliczna jest, a te rurki to nawet nie przerażają , ma takie okrągłe poliki

świetne zdjęcia

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

sex mama

Wróciłam z zaliczenia, pół dnia mnie nie było. Ogólnie zastanawiam się po co ja poszłam na studia, a szczególnie o czym ja myślałam idąc na uczelnie ekonomiczną Napewno nie zaliczyłam, napisałam pół( nawet nie wiem czy dobrze) zadania na 3 z jednego i drugiego testu. Na razie poprawiać nie wolno, dopiero w sesji. A ja tego nie rozumiem, zadania z ćwiczeń sobie wytłumaczyłam a zadania na teście inne, nawet poleceń nie rozumiałam. Pożegnam sie z kilkoma stówami za same egzaminy nie w terminach. Zaczynam panikować.

A z dobrych wiesci to Liwia zjadła dziś swój pierwszy posiłek inny niż mleko zrobiłam jej kaszkę i zjadła całą. A jaki ja stres miałam, nawet nie myślałam że to takie emocjonujące będzie.Teraz obserwuje jak tam ją przyjeła.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

I i dziś mamy imprezę:
Wituś najlepszego - rośnij zdrowo

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Kamilek, Aleksandra, Nina,Berenika,Nikola, Michał

Bereniczko! mam nadzieje że wszystko z Tobą dobrze
Czyli Liwka juz na wyższym etapie piramidy żywieniowej

Szkoda że się nie udało,ale jak nie taerz to później zaliczysz.Nie załamuj sie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:21   #2792
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jestem zła! Pisałam wcześniej na komoie do Was i nie wiem czemu ale nie ma mojej wiadomości..no dwa razy przejechałam.Możliwe żeby się nie wysłało? Z tego co pamiętam :
Agnieszko Anulka przesłodka!!
Ktosiula piękne zdjęciia zakochałam się już nie mogę się doczekać reszty zdjęć.A położna poleciała sobie w kulki...
Anka brawo za wagę co do mleczka nie mam pojęcia
Sylwia brawo za opis ..kolejna super położna ja nie wiem czy one zapomniały o tym że poród boli?
Beatko nie łam się, w sesji na pewno Ci się uda zaliczzyć.A nasz może jakąs koleżankę która ogarnia temat? Może mogłaby Ci wytłumaczyć? Albo usiądz z kimś nad tym co też nie kuma, co dwie głowy to nie jednawierzę w Ciebie
W temacie krostek niestety nie pomogę jestem kompletnie zielona
De oby Danielkowi się polepszyło, a Chrystiankowi skończyło na tej temperaturze.Że też ta jelitówka musiała do Was się przypałętać..
Rybka co już upichciłaś? prześlij mi kawałek jakiegoś kotlecika

A my już po gościach i tak sobie z mężem stwierdziliśmy że jednak w salonie robimy przemeblowanie juź powiercił nowe otwory w ścianach tylko ciekawe czy jednak bedzie mi pasowalo to nowe rozmieszczenie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Niestety nie..

Też lubię często coś zmieniać i przestawiać Kobieta zmienną jest

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Babku brawo dla Fifcia i Waszej cycolindy zuch chłopaki

Beatka poprawisz,będzie dobrze i brawa dla Liwki za żywieniowy awans

Ryba ale bym chciała teraz na chwilę do Twojej kuchni

A mnie chyba te moje zatoki wykończą już 3 raz w ciągu ostatnich 2 miesięcy mam zapalenie, raz jak miałam zapalenie piersi to jednocześnie i zatok, to brałam antybiotyk, ale za pierwszym razem samo przeszło i teraz też się męczę, ale nie chcę w kółko Małej faszerować. Nie mam już siły normalnie do tego, co się doprowadzę do stanu używalności, to zniosę wózek z Kluską z 3 piętra, pot się strumykami ze mnie leje, powieje i jestem gotowa. wrrr
A nosisz czapę?
Współczuję tych nawracających infekcji i łączę się w bólu znoszenia wózka(chociaż ja taszczę samą gondolę i już mam dość.)
A Sinulan chyba wolno brać prawda podczas kp?Może jakieś inhalacje?

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u sąsiadów, polaków, którzy niedawno przyjechali z Polski. Sąsiadka ma też takiego małego synka urodzonego we wrześniu więc jest między naszymi dzieciaczkami 2 miesiące różnicy, więc mieliśmy wspólne tematy.

I mam do was pytanie:

Sąsiadka zadała mi takie pytanie: czy myję małemu język

Szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.

Podobno to zalecenie polskiej położnej, żeby raz w tygodniu przemywać język przegotowaną wodą.

Trochę mnie to zszokowało, przecież chyba mleko matki ma w sobie najwięcej takich składników, które jak coś to zabezpieczają jamę ustną przed bakteriami.
Wydaje mi się że niektóre położne przesadzają.

Powiedzcie czy to u Was też się praktykuje.
Połozna mówiła o przemywaniu dziąsełek ale o języku nie.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Mala mi sie rozregulowala z jedzeniem- juz mamy pierwsze,karmienie

Rybko ale smaki mi narobilas! wymiatasz
biedny Kacper...oby sie juz nie powtorzylo.

Do dziewczyn stosujacych Bobotic:
u was tez z tej buteleczki tak gowniano te krople leca??
mala mi sie prawie zapowietrza,bo chce jesc,a to taaaak wolno leci,ze masakra
zaczelam karmic i druga reka odmierzalam te kropelki
Beznadziejnie lecą.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 21:22   #2793
89Beatka
Wtajemniczenie

nemosek egzamin pisemny, juz jestem 2 egzaminy w plecy, poprawka

Pisze głupi referat a głodna jestem tylko nie chce mi się zejść dokuchni po coś do jedzenia
Stary 2014-01-20, 21:27   #2794
ktosiula
Wtajemniczenie

Nemosku dzięki za odpowiedz, tak właśnie zrobiłam wiedziona instynktem jaki szampon używasz? Ja mustele w piance i juz się wcale ten "łupież" nie robi.
2 miechy ćwiczeń na pewno, później kontrola.

Zderowka dla Kacpra Rybko!

U nas od 2 tyg glutki w nosie przezroczyste, raz dziennie czyszczę nosek, zastanawiam się czy może powietrze mamy za suche ...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:29   #2795
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Pisze głupi referat a głodna jestem tylko nie chce mi się zejść dokuchni po coś do jedzenia
i po co to napisalas?:P przez Ciebie tez glodna jestem;d

w ogóle jestemtak w tyle z wątkiem ze chyba w te dni z Kacprem bede nadrabiac ;d
Stary 2014-01-20, 21:30   #2796
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

w ogóle jestemtak w tyle z wątkiem ze chyba w te dni z Kacprem bede nadrabiac ;d
nadrobisz, coś wolneij nam idzie ostatnio choć już prawie 3000 postów jest
Stary 2014-01-20, 21:37   #2797
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku dzięki za odpowiedz, tak właśnie zrobiłam wiedziona instynktem jaki szampon używasz? Ja mustele w piance i juz się wcale ten "łupież" nie robi.

U nas od 2 tyg glutki w nosie przezroczyste, raz dziennie czyszczę nosek, zastanawiam się czy może powietrze mamy za suche ...
ja nue nemosek ale tez myje wloski -ziajka na ciemieniuche.. dwa dni nie umyje i wraca wiec profilaktycznie myje codziennie albo co dwa

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
nadrobisz, coś wolneij nam idzie ostatnio choć już prawie 3000 postów jest
hehe no dziwne ;d

planuje zrobic tak :
*nadrobić wizaż
*uzupełnić 1 strone
*odpocząć od stresów
*poćwiczyć coś, albo przygotować sie do tego
*posprzątać
*posortować rzeczy małego
* zrobić pudełko na pamiątki z chrztu
*odpocząć

Mam na to 4 dni, w so i nd mamy gości. Potem od pon do nd chciałam 'wyjechać' ale to zobaczymy jak malutki
Stary 2014-01-20, 21:44   #2798
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ja nue nemosek ale tez myje wloski -ziajka na ciemieniuche.. dwa dni nie umyje i wraca wiec profilaktycznie myje codziennie albo co dwa

ja też myję ziajką na ciemieniuchę bo jak nie myłam to wraca ten łupież

mam pytanie czym myjecie butelki? specjalnymi płynami do butelek bo ja póki co płynem z nuka ale najtaniej to nie wychodzi

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 21:46   #2799
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Szacun dla każdej z Was która śpi z dzieckiem albo ma dziecko obok.
U mnie wlasnie pierwsza noc z Kacprem w pokoju. WYMIĘKAM. jestem tak niewyspana że ledwo na oczy widzę. wyda wam sie moze to śmieszne ale.. budziłam sie na każdego bąka, każde chrząknięcie. Nawet na głębszy wdech... łózeczko stało na ówni z moim łózkiem, krok odstępu i moze dlatego ze od poczatku śpimy osobno nie umiałam sie przyzwyczaic? bo jak spie u iebie a on u siebie to tych bąków tak nie słychać, budze sie na każde wieksze niebezpieczensteo typu zakrztuszenie bo to b.dobrze słysze, anie na bąki czy chrzakniecie,.. . nos ma tak zapchany ze jak gaworzy to tak śmiesznie niby odciągam, ale wiadomo ze ciezko jak mu sie tak dużo zbiera.

Ktosiula-
mucofluid.
Ja się nie boję,mamy szerokie łoże małżeńskie w końu po kilku latach spania na dechach:/ mały spi pomiędzy nami na klinie więc ma swoje terytorium na które nie wchodzimyŚpimy czujnie,ale wysypiamy się
Ale ostatnio tak pełza że budzi sie w poprzek łóżka albo przybliża się do mnie buźką,budzę się a ten dmucha mi w nos

Ja Ciebie podziwiam bo bym chyba nie zmrużyła oka jakby mały był obok w pokoju.Ale z kolei to pewnie zaprocentuje na przyszłość.

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
A wiecie może jaki jest konieczny minimalny przyrost dla dzieci karmionych piersią.
Mały urodził się 3060 i 51 cm i był drobniutki , przy wypisie ze szpitala po 7 dniach miał 2900. NA szczepieniu po 5 tygodniach od wyjścia ze szpitala miał 3995 g. Czyli wychodzi 200g/tydzień, więc wydaje mi się że okej. Ale lekarz stwierdził że mały jest drobinek i mało przybiera i idziemy we wtorek ponownie na wagę i do kontroli.
Podejrzewam,że będzie chciał żebym go dokarmiała, a mały je co 2 godziny i się najada. Jakoś w ogóle ten lekarz mi nie podchodzi
Mój tez był drobinką(2800 g przy urodzeniu)
700-800 g na miesiąc to podobno przyrost książkowy
Mały po 5 tygodniach ważył 3850(waga przy wyjściu 2680)
Jak dla mnie nie masz się czym martwić skoro mały najedzony i przybiera.Tak przynajmniej mówi moja pediatra.

Daj znać co lekarz powie.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
u mnie nie dzwonią ani nie przysyłają nic o szczepieniu. samemu trzeba pilnować. jedynie mówili, że najwcześniej jak skończy 6 tyg
my pójdziemy dopiero po chrzcinach przez tą ospę

jak najbardziej
do temp 38.5 bodajże spokojnie można karmić.

ja nawet starszą córkę karmiłam przy jelitówce

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

De zdrówka

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

w ogóle wczoraj zważyłam Hanię (stojąc z nią na rękach, potem sama) i wyszło mi 4700g czyli 700g w 2 tyg
ostatnio, w dzień gdy poszłam do przychodni ją zważyć waga mi dobrze pokazała (no brak dokładności w 10g)
Wow mały w miesiąc tyle przybiera
Cytat:
nemosek no niby pogoda słaba, ale ja miałam tyle rzeczy do zrobienia, jeszcze teraz musze godzine tygodniowo wychodzić, a teraz jak mały chory to i ja musze przekładać spotkanie. No wiadomo ze on najważniejszy i wszystko dla niego zrobie.. Poza tym są u nas na feriach dziewczyny i nawet z nimi na lodowisko nie pójdę, bo jak..
A chyba że tak..ale to tylko 2-3 dni.Może szybko przejdzie.

to sobie poczytałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 21:47   #2800
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

mam pytanie czym myjecie butelki? specjalnymi płynami do butelek bo ja póki co płynem z nuka ale najtaniej to nie wychodzi
płynem do naczyń, płyn szczotka, wypłukane, i raz dziennie gotuję w wrzątku
i jak dla mnie wystarczy
Stary 2014-01-20, 21:53   #2801
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie łam się
Cytat:

Też Mustelę mam,było luszczenie i taki placek łusek przy czółku-po kilku myciach przeszło jak ręką odjął.
Teraz zamówiłam jeszcze płyn do mycia i wodę micelarną.Będzie na zapas dopóki nie zużyję Babydream.

U nas też glutki-nosek nieraz w środku suchy ale to pewnie od kaloryferów

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:

spokojnie nie ma duzo nadrabiania

Cytat:

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

hehe no dziwne ;d

planuje zrobic tak :
*nadrobić wizaż
*uzupełnić 1 strone
*odpocząć od stresów
*poćwiczyć coś, albo przygotować sie do tego
*posprzątać
*posortować rzeczy małego
* zrobić pudełko na pamiątki z chrztu
*odpocząć

Mam na to 4 dni, w so i nd mamy gości. Potem od pon do nd chciałam 'wyjechać' ale to zobaczymy jak malutki
Też słyszłam że Ziajka jest b.dobra.Miałam próbkę ładnie pachnie

Ambitna lista do zrobienia!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-20, 21:53   #2802
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:

Ja myję płynem specjalnym do akcesoriów dziecięcych z Rossmana.
O takim:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Frosch...-500-ml,322846
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:00   #2803
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

rzadko...

smak śmietankowy

orginalne ?

ooo matko, az sie zaczelam bac ;d a Inga sliczna

a my nie szczepilismy. po pierwsze ja nie chcialam, a pediatra sie nie zgodzila. malyma zapalenie gardla.antybiotyk i syop... kolejne dni w domu spedzimy.

dobrze,ze nie zaszczepiliscie.zdrowka dla Kacperka!

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?

Już wszystkie po porodzie ??
zadne:p

Marys to jest twwrdzielka,jesli chodzi o sen- o 8 ja obudzilam na ta morfologie,miala jedna drzemke i jeszcze walczy ze snem...

A pobranie krwi to jakas,masakra...baba tak jej raczke sciskala,ze az sina byla,pozniej szukala,zyly,jezdzila ta igla pod skora,nie mogla znalezc,a mala tak plakala...na szczescie zaczelo kapac to zebrala po czym stwiedzila,ze za malo i jeszcze z paluszka wziela.
mala z takim zalem sie na mnie patrzyla bidulka.

a najlepsze,ze jak baba szla z,igla to Marys sie do,niej usmiechala.malutka moja

pozniej bylysmy u rodzicow to troche odpoczelam...

jednak taxi pojechalysmy bo wiatr straszny!

Stary 2014-01-20, 22:02   #2804
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko musi, po prostu musi mieć raz dziennie dopływ świeżego powietrza. Pogoda u nas straszna, więc nie wychodziłam z nim na spacer. Taki był marudny, że nie dało się wytrzymać. W końcu ubrałam go, wsadziłam do wózka, otworzyłam okno tarasowe i dziecko śpi już od godziny Właśnie zamknęłam taras, rozebrałam go trochę, a on ani drgnie.
Nie tylko Twoje tak ma :P
My dzisiaj nie byłyśmy na spacerze i Iga była marudna. Chyba niewyspana też - bo na spacerze to długo śpi a w domu to nie za bardzo.

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jakie dodatkowe szczepionki robiłyście?
Ja jeszcze przed ale będę robić rota i pneumo. Nad meningo się jeszcze zastanawiam. Może też zrobię, ale później.

Cytat:
płyn do mycia naczyń i przelewam wrzątkiem.

Ja się już dziś stresuję, bo jutro z samego rana szczepienie (wzw i rota tylko, bo 5w1 odroczone do wizyty neurologa) a później jeszcze ten okulista już mi malutkiej szkoda.
Stary 2014-01-20, 22:11   #2805
ryba91
Zakorzenienie

ja myłąm też specjalnym ale teraz myje tak jak Beatka.

hehehe w piątek pójde do pediatry psawdzic czy cos lepiej jest, czy na płucka nie schodzi nic [tak, mam paranoje po ostatniej chorobie ] wiec moze będzie ok i bedziemy mogli wyjść

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mój Kacperek na początku jak wycodziliśmy dziennie 2x to jak nie wyszłam to też taki marudny, potem choroba i sie przyzwyczaił, ale ostatnio znów wychodzimy raz dziennie i jak z nim nie wyjdę na spacer to też tkai markotny. Teraz taki jest bo go ten katarek męćzy i ma gardło całe w tej wydzielinie i go tam drapie a nie umie odchrząknąć...
Stary 2014-01-20, 22:20   #2806
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myje butelki plynem do naczyn i szczotka patrzylam na plyn z NUKa ale ponad 20 za mala buteleczke to mi szkoda troche

Moj kot wcale przez ten wiatr i mroz na dwor nid wychodzi tylko ciagle by sie tulil teraz wlasnie lezy pod koldra wtulony w moja klate:P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 22:44   #2807
ktosiula
Wtajemniczenie

Lilith ja myje zwykłym płynem do naczyń i przelewam wrzątkiem.

Kociak ja jutro też szczepie na rota, kurcze nie spytałam czy na wzw możemy zaszczepić... Sprobuje się rano dodzwonić do neurologa...

a wy czemu idziecie do neurologa?

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-20 o 22:46
Stary 2014-01-20, 23:03   #2808
anulka2205
Wtajemniczenie

Gabrysiaczek ja szczepiłam rota ipneumo,meningo też zrobię

Ryba zdrowia dla Małego

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A nosisz czapę?
Współczuję tych nawracających infekcji i łączę się w bólu znoszenia wózka(chociaż ja taszczę samą gondolę i już mam dość.)
A Sinulan chyba wolno brać prawda podczas kp?Może jakieś inhalacje?

bezwarunkowo jak kiedyś mama zakładała to nosiłam, ale w kieszeni jak tylko jej za blokiem z pola widzenia znikałam i tak się własnie doprawiłam Inhaluję się cały czas i rozgrzewam lampą, mam też mucofluid a teraz to zarąbałam Hani maść co dostała wtedy na tego pneumokoka w nosie, może miała go ode mnie i to on mi tak daje czadu i jakby już lepiej. tylko na jak długo :/ a sinulan to skuteczny? nie słyszałam nigdy, ale poczytałam ulotkę, brzmi fajnie. ja wcześniej używałam sinupret ale niby nie wolno przy kp, działam extra

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 23:17   #2809
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
My też nią smarujemy i najwazniejsze że jest poprawa.A u Was też działa?
Cycolinda
dla męża -dzielnych masz facetów
Wydaje się, że u nas też działa. Odstawiłam tak samo nabiał i czekam cierpliwie narazie.
Pytałaś też o smoka, ale nie zacytowało mi. Nie wiem jeszcze co to za smok i niestety paczka będzie dopiero jutro.
Może takie coś to będzie https://www.google.pl/search?q=smok+...ml%3B640%3B393

Cytat:

Ja normalnie płynem albo w zmywarce i przelewam później wrzątkiem.
Cytat:

A pobranie krwi to jakas,masakra...baba tak jej raczke sciskala,ze az sina byla,pozniej szukala,zyly,jezdzila ta igla pod skora,nie mogla znalezc,a mala tak plakala...na szczescie zaczelo kapac to zebrala po czym stwiedzila,ze za malo i jeszcze z paluszka wziela.

a najlepsze,ze jak baba szla z,igla to Marys sie do,niej usmiechala.malutka moja
U nas tak było przed szczepieniem, że uśmiechał się do lekarki i położnej. Tak mi później było go żal, że taki ufny i uśmiechnięty do nich, a tu taka krzywda go spotkała. Wiem normalna, to ja nie jestem
Pobieranie krwi musiało być jeszcze gorsze...

U nas ciężki wieczór. Cieszyłam się, że w dzień się obijam, to wieczorem odpracowałam Mały miał chyba napad kolki. Dałam espumisan, użyłam katetera i nosiłam bite dwie godziny na rękach
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 00:19   #2810
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze,ze nie zaszczepiliscie.zdrowka dla Kacperka!

zadne:p

Marys to jest twwrdzielka,jesli chodzi o sen- o 8 ja obudzilam na ta morfologie,miala jedna drzemke i jeszcze walczy ze snem...

pozniej bylysmy u rodzicow to troche odpoczelam...

jednak taxi pojechalysmy bo wiatr straszny!

brrrrrr

Cytat:

Ryba zdrowia dla Małego

bezwarunkowo jak kiedyś mama zakładała to nosiłam, ale w kieszeni jak tylko jej za blokiem z pola widzenia znikałam i tak się własnie doprawiłam Inhaluję się cały czas i rozgrzewam lampą, mam też mucofluid a teraz to zarąbałam Hani maść co dostała wtedy na tego pneumokoka w nosie, może miała go ode mnie i to on mi tak daje czadu i jakby już lepiej. tylko na jak długo :/ a sinulan to skuteczny? nie słyszałam nigdy, ale poczytałam ulotkę, brzmi fajnie. ja wcześniej używałam sinupret ale niby nie wolno przy kp, działam extra
To samo robiłam po co czpka po co plecy miec zakryte-eh człowiek miał swojego diabełka.
Sinulanu nie stosowałam bo odpukać na razie mam spokój ale kiedyś lekarka polecała.To zioła więc może i działa.Tylko nie wiem czy mozna przy kp bo w ulotce jak zwykle jest napisane że nie

Cytat:
Wydaje się, że u nas też działa. Odstawiłam tak samo nabiał i czekam cierpliwie narazie.
Pytałaś też o smoka, ale nie zacytowało mi. Nie wiem jeszcze co to za smok i niestety paczka będzie dopiero jutro.

U nas tak było przed szczepieniem, że uśmiechał się do lekarki i położnej. Tak mi później było go żal, że taki ufny i uśmiechnięty do nich, a tu taka krzywda go spotkała. Wiem normalna, to ja nie jestem

U nas ciężki wieczór. Cieszyłam się, że w dzień się obijam, to wieczorem odpracowałam Mały miał chyba napad kolki. Dałam espumisan, użyłam katetera i nosiłam bite dwie godziny na rękach
Dla mnie ta maść świetnie nawilża,mam szorstkie ramiona i wygładza mi je super.
Pierwszy raz widzę takiego smoka

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ----------

Wlaśnie skończyłam karmić

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-21, 01:12   #2811
sorento
Rozeznanie

Hej, witam się nocnie a tu wszyscy śpią
U nas ok, skończyliśmy dziś miesiąc , przeleciało jak z bicza strzelił, strach się bać-zaraz będą chrzciny, potem komunia i trzeba będzie kasę na wesele szykować
My od czwartku mamy gości, najpierw była teściowa, dziś mój tata, jutro mama przyjeżdża.. Fajnie, nacieszą się wnukiem, ja mam pomoc, ale już trochę zmęczona tymi odwiedzinami jestem
A maluch drastycznie zwiększył swoje potrzeby żywieniowe, więc moje cyce są non stop okupowane, jak nie przez Tomcia, to przez laktator a i tak brakuje i się dokarmiamy mm.
Ponadrabiałam Was i będę spamować

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 01:24   #2812
sorento
Rozeznanie

ktosiula ja się już rozleniwiłam i wyparzam laktator/butelki tylko raz dziennie Ale myję w bardzo gorącej wodzie.
Super, że z brzuszkiem lepiej
Fotki
A dla spóźnialskiej rehabilitantki , nie wie, że do maleństwa jedzie??
za szczepienie

agnieszka255 wreszcie możecie się przytulać Szybkiego wyjścia do domku
Ania nawet z tymi rurkami wygląda słodziutko

rybaale menu na chrzciny za organizację-podziwiam- i zdrowiejcie szybko! Super, że Wam się udało 2 okazje połączyć i że Kacperek grzeczny był A torcik super
za poprawę sytuacji domowej!
Co do spania, my śpimy w jednym pokoju, ale przy spaniu razem w łóżku ja też się nie wysypiam.
A tak w ogóle to mi się śniło, że sprawiłaś sobie na chrzciny taką czarną przezroczystą (jak z tiulu) sukienkę mini z mega dekoltem

lineczka super mufka
za spanie w łóżeczku

CorkaCzarownic dalej Ci dokucza ten ząb okropny?? Jakieś działania u dentysty sadysty planujesz?
Dobrze, że tż Ulę przejął i troszkę się wysypiasz choć
I zazdroszczę spacerowania z wózkiem nad morzem
Coś Cię tu mało tak w ogóle...

Taszanta za egzaminy!

Madzik 89 za opis porodu! Alex
Twoja suczka wygląda strasznie na tej fotce

ania_cz79 za wędzidełko, dzielny maluszek! I za wagę! Nie mam pojęcia, czy nasze odżywianie wpływa na wagę dzieciaczków, ale ja to się tyle chrustu objadłam przez weekend, że szok
Gdzieś czytałam o przemywaniu języczka ale sama tego nie robię.

nemosek przeginają w tych aptekach Ja kiedyś prawie padłam jak szukałam czegoś i w internetowej kosztowało ciut ponad 50zł, a w tej samej aptece tylko przy normalnym kupowaniu zapłaciłam ponad 80
Od tego czasu zamawiam z Gemini-jeszcze zamówienia po rodzinie zbieram, żeby było więcej i żeby za przesyłkę nie płacić
za załatwienie becikowej papierologii
Dziękujemy za życzenia Rany, ale przeleciało, już miesiąc mamy a dopiero w ciąży chodziłam

Sylwiaaa88 Biedulko Uziemiona jesteś przez swojego ssaczka małego, tylko nadzieja w tym, że się unormuje Bo te nasze łobuzy to takie same, siedzą na cycusiu i przysypiają, a jak się odłoży to się budzą i im się przypomina, że głodne są Ja dziś już 2 razy odciągnięte mleko dawałam bo 5 minut na cycku i kimka...
Przeczytałam, że Bartusia brzuszek po Bebiko rozbolał, możesz spróbować jeszcze z Bebilonem jeszcze, części dzieciaczków bardziej podchodzi, a jest w saszetkach jednorazowych w Rossmanie np.

A jak jedziecie do lekarza to co robisz? Bo w samochodzie nie karmisz przecież? I ile po karmieniu wyruszacie miałam się pytać kiedyś?
za opis porodu... zaczęłam wczoraj klecić swój i usnęłam, chyba nudny będzie

nasz synek
Stary 2014-01-21, 01:26   #2813
sorento
Rozeznanie

Kociak85 o rany, dobrze, że Ci się infekcja nie wdała jakaś od tych błon
za szczepienie i okulistę
A jak Ci idzie z pieluszkami?? Masz bambusowe czy jakieś inne? Bo nam chrzestny chciał bambusowe sprawić, ale jak zobaczyłam, że jedna waży ok kilograma to się przeraziłam

Cytat:
ja swojego porodu na pewno milo wspominac nie bede...ale 20 godz.maratonu nie da sie fajnie wspominac:p

no moze oprocz lekarza,ktory spiewal: do serca przytul psaaa,wez na,kolana kooooota....
albo: widzialam orlaaa coen...
Jak Ci się będzie chciało to opisz, ciekawa jestem w jakim momencie to śpiewał

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]Ja myję wacikami zmoczonymi w wodzie przegotowanej. Nie muszę mówić, że te waciki kosztują nas dużo więcej niż chusteczki
Też tak używaliśmy wacików na zmianę z chusteczkami dopóki mąż nie zapomniał zamknąć opakowania z chusteczkami i 2-3 z wierzchu wyschły Użyłam ich zamiast wacika, zmoczyłam w wodzie i jak fajnie-są większe, nie zostawiają kłaczków i przede wszystkim są cieplutkie Teraz czasem tak robię nawet jak opakowanie jest dobrze zamknięte
Jak tam chrzciny?? Doczytałam- dla Ninki
A, miałam Ci pisać odnośnie smoczka lateksowego- nie macie w pobliżu apteki DOZ ? Tam mają do Nuka, na stronie internetowej patrzyłam

De28 O rany, ale macie przejścia z tą chorobą Danielka Zdrówka dla Was wszystkich
Ja miałam hemoroidy przez długie parte zaraz po porodzie, poskarżyłam się w szpitalu, że przeszkadzają mi chyba bardziej niż szwyi mi dali jakąś maść robioną w aptece. Zniknęły po 2 tygodniach.

babku dla cycolindy
A taki smoczek to ponoć fajny, dziecko testuje nowe smaki i Ci się nie zakrztusi bananem czy czymś innym
Mój łobuziak też uwielbia świeże powietrze-spacerek, balkon-od razu śpi
za egzamin

89Beatka dasz radę z zaliczeniami, bo zdolna bestyja z Ciebie, tylko potrzebujesz trochę czasu na naukę, a coś chyba z pomocą przy dziecku nie bardzo było ( tż )
dla Liwki za 1 jedzonko odmienne od mleczka i dla Ciebie za pracowitą niedzielę

anulka2205 zdrówka!!! Nie ma Ci kto pomóc z wózkiem? Albo znieść rano i wnieść wieczorem? Czy boisz się, że ktoś ukradnie?
U nas w sumie to samo-też 3 piętro, znoszę na raty-najpierw stelaż, potem maluch w gondoli, a kurtkę zapinam dopiero na dole, jak jedno z drugim zmontuję. Ale poważnie się zastanawiam nad przypięciem stelaża gdzieś na parterze..
za badania Anulki

kyte za przemeblowanie Nowe ustawienie się sprawdza?

Anoula nie wyrodna matka, tylko mama, która godzi macierzyństwo z realizacją siebie
za zdaną sesję

Nanusia76
dobrze słyszeć, że troszkę lepiej, synek nad Wami czuwa z góry
mocne za zdrowego maluszka w brzuszku i szczęśliwe rozwiązanie, odzywaj się czasem jak będziesz podczytywać

nasz synek
Stary 2014-01-21, 01:29   #2814
sorento
Rozeznanie

paulina dla Majeczki za jedzenie z nowym smokiem Jak tam, przyjaźń ze śpiworkiem zawarta?

niunia_20 super, że wszystko ok, czekamy na fotkę

elena gratulacje Inga mały słodziak za opis

gabrysiaczek ale blondyneczka słodka
za sesję i wracaj do nas

Mao fajny ten pałąk A o ulewaniach możesz powiedzieć, w końcu pediatra po to jest, żeby coś doradzić.

Lilith ja myję zwykłym płynem.

Idę spać Spokojnej nocki

Mąż dziś wrócił z pracy i zapowiedział, że piecze drożdżowe z serem-pachnie w całym mieszkaniu i mi się chce jeść-znowu

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

A Trele gdzie zniknęła??

nasz synek
Stary 2014-01-21, 02:38   #2815
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Kociak ja jutro też szczepie na rota, kurcze nie spytałam czy na wzw możemy zaszczepić... Sprobuje się rano dodzwonić do neurologa...

a wy czemu idziecie do neurologa?
Wiesz, my idziemy bo na usg glowki jakies zmiany w mozgu sie pisały. Niby pediatra mówiła że 5w1 też byśmy mogli zaszczepić ale ja wolę poczekać. Nie wiem jak jest przy wzmożonym napięciu. Może uda Ci się dodzwonić.
Cytat:
A kiedy meningo będziesz szczepić? Bo to można jakoś później i wtedy mniej dawek jest...
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A jak Ci idzie z pieluszkami?? Masz bambusowe czy jakieś inne? Bo nam chrzestny chciał bambusowe sprawić, ale jak zobaczyłam, że jedna waży ok kilograma to się przeraziłam
Jeszcze nie zaczęłam bo Iga za mała do nich. Planuję zacząć jak mała będzie miała3-4 miesiące.
Gratulacje za nadrobienie! Podziwiam!

Moje dziecko zamiast jeść to się śmieje do ściany i cycka na zmianę

Stary 2014-01-21, 03:22   #2816
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

to ja tez nie jestem normalna,bo tez takie mysli mialam:p
wspolczuje kolki

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Kociak85 o rany, dobrze, że Ci się infekcja nie wdała jakaś od tych błon
za szczepienie i okulistę

Jak Ci się będzie chciało to opisz, ciekawa jestem w jakim momencie to śpiewał

Też tak używaliśmy wacików na zmianę z chusteczkami dopóki mąż nie zapomniał zamknąć opakowania z chusteczkami i 2-3 z wierzchu wyschły Użyłam ich zamiast wacika, zmoczyłam w wodzie i jak fajnie-są większe, nie zostawiają kłaczków i przede wszystkim są cieplutkie Teraz czasem tak robię nawet jak opakowanie jest dobrze zamknięte
Jak tam chrzciny?? Doczytałam- dla Ninki
A, miałam Ci pisać odnośnie smoczka lateksowego- nie macie w pobliżu apteki DOZ ? Tam mają do Nuka, na stronie internetowej patrzyłam

De28 O rany, ale macie przejścia z tą chorobą Danielka Zdrówka dla Was wszystkich
Ja miałam hemoroidy przez długie parte zaraz po porodzie, poskarżyłam się w szpitalu, że przeszkadzają mi chyba bardziej niż szwyi mi dali jakąś maść robioną w aptece. Zniknęły po 2 tygodniach.

babku dla cycolindy
A taki smoczek to ponoć fajny, dziecko testuje nowe smaki i Ci się nie zakrztusi bananem czy czymś innym
Mój łobuziak też uwielbia świeże powietrze-spacerek, balkon-od razu śpi
za egzamin

89Beatka dasz radę z zaliczeniami, bo zdolna bestyja z Ciebie, tylko potrzebujesz trochę czasu na naukę, a coś chyba z pomocą przy dziecku nie bardzo było ( tż )
dla Liwki za 1 jedzonko odmienne od mleczka i dla Ciebie za pracowitą niedzielę

anulka2205 zdrówka!!! Nie ma Ci kto pomóc z wózkiem? Albo znieść rano i wnieść wieczorem? Czy boisz się, że ktoś ukradnie?
U nas w sumie to samo-też 3 piętro, znoszę na raty-najpierw stelaż, potem maluch w gondoli, a kurtkę zapinam dopiero na dole, jak jedno z drugim zmontuję. Ale poważnie się zastanawiam nad przypięciem stelaża gdzieś na parterze..
za badania Anulki

kyte za przemeblowanie Nowe ustawienie się sprawdza?

Anoula nie wyrodna matka, tylko mama, która godzi macierzyństwo z realizacją siebie
za zdaną sesję

Nanusia76
dobrze słyszeć, że troszkę lepiej, synek nad Wami czuwa z góry
mocne za zdrowego maluszka w brzuszku i szczęśliwe rozwiązanie, odzywaj się czasem jak będziesz podczytywać
w sumie zadnym konkretnym, przechodzac korytarzem lub zagladajac do poloznych:p
ale pocieszny byl z tym swoim spiewem...
ja tu grymas bolu, M. szczypie w reke a navle gdzies tam slychac: z piatku na sobote....- lady punk:p to az smiechem parskalam,jak nienormalna:p

witam przy pierwszym karmieniu ktore juz godzine trwa,bo dziecie mi taka kupe walnelo,ze musialam pajaca zmienic:p
Stary 2014-01-21, 05:41   #2817
ktosiula
Wtajemniczenie

Sorento dałaś czadu z tym nadrsbianiem, ale w nocy z kompa nadajesz? Bo ja z tel i nigdy nie pamiętam co komu miałam napisać.

Gratulujemy z Mikołajem skoczonego miesiąca! Wskoczyliscie na niemowlęcy level pędzi ten czas nieubłaganie.

Kociak też bym na Twoim miejscu zapobiegawczo odroczyla 5w1. Trzymam kciuki za to usg, kiedy macie wizytę?

Trele się nie odzywała odkąd do Polski wyleciała chyba, mam nadzieję ze wszystko u nich dobrzee. Może ktoś kto ma numer to do niej napisze?

Mikołajowi się zaczęło kółko na głowie wycierać

Stary 2014-01-21, 06:15   #2818
nemosek
Zakorzenienie

Witamy się na karmieniu.
SORENTO Jesteś niesamowita normalnie nie do podrobienia
Mały to niezly głodomór że jeszcze dodatkowo mm musisz podawać Ale do dobrze niech je i rośnie.
Chrust mniami
W Gemini rzeczywiście ceny konkurencyjne bo też kiedyś korzystalam,ale ostatecznie zamowilam w aptece Melissa bo jeszcze taniej przynajmniej to co chcialam.250 zl pękło

za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia.

Głodna jestem już mam ochotę na czekające w kuchni bułki cebulowe
I już mi się spać nie chce ale nie jestem masochistką żeby wstawać o tej porze.Drzemka musi być.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-21, 08:06   #2819
lusesita23
Zakorzenienie

Sorento szacun za nadrobienie

Mania probuje kupe wykwekac...nie ogarniam tego: raz jej idzie latwo,a inn razem znow prezenia,i,placz.dobrze,z e jest cyc- uspokajacz
Stary 2014-01-21, 08:23   #2820
ania_cz79
Raczkowanie

Witam się z rana.

Moje dziecko ostatnio nad ranem uwielbia stękać, nie wiem czy mu tak lepiej czy co, w każdym razie ja już spać nie mogę. Chyba coś ciśnie.

Jutro mamy szczepienie, a Mikołaj ma katarek. Wprawdzie ma go już kilka dni ale taki niewielki przeźroczysty, tylko dzisiaj coś mu się powiększył. Mam nadzieje że będzie dobrze.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości